|
|
#1021 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: In Vitro
Dokładnie!!!
|
|
|
|
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo się z wami zgadzam. Miło dla odmiany było nie czuć tego koszmarnego żalu i rozczarowania.
Linka wow podziwiam cię! Masz idealne podejście ja się złamałam 8 dni po transferze i to był błąd, bo za wcześnie było na dwie kreski.Yssmay dobrze, że już ci lepiej, martwiłam się o tą duszność u ciebie Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1023 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
IMSI BS BOCIAN - VIII/2011 Julia i Ksawery od 4 IV2012 są z nami, 3 Skarby czekają na zimowisku!!! Crio Vitrolive- VI/2011 - ;( II ICSI Vitrolive- II/2011r.-maluszki odeszły;( I ICSI Vitrolive- X/2010r.- niestety nieudane;( Kariotypy - prawidłowe eMek -oligoasthenoteratozoosper mia |
|
|
|
|
|
#1024 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Ja już jestem po wczorajszej wizycie w Novomedice. Odebrałam wyniki badań które mi robiono 2 tygodnie temu i były ponoć w normie. Lekarz od razu rozpisał nam in-vitro a później jeszcze pobrali nam z mężem krew na jakieś badania hiv i choroby weneryczne. Zapłaciliśmy za te zastrzyki 1750 zł. Normalnie jak mi powiedzieli tą kwotę to aż sobie zbladłam. No ale trudno, jak trzeba to trzeba. Mam je robić sobie w brzuch od 2 dnia cyklu ale cykl stary mi sie jeszcze nie skończył więc nie wiem kiedy to będzie. W 8 dniu cyklu mam do nich tam znowu pojechać na USG. Boję się trochę czy dam sobie radę z tymi zastrzykami, ale skoro wy dałyście sobie radę to ja też muszę przecież.
|
|
|
|
|
#1025 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
dziewczyny dość długo Was "podczytuję", dziś postanowiłam do Was dołączyć, ponieważ potwierdziło się coś, czego bałam się od dawna... Kilka dni temu mąż badał nasienie- diagnoza- ANI JEDNEGO plemnika w nasieniu, nic, zero. Za kilka dni badanie musi powtórzyć łącznie z innymi badaniami krwi itd. Lekarz od razu zaproponował mu in vitro- oczywiście najpierw musi robić biopsję, aby sprawdzić czy jakieś plemniki znajdują się w jądrach... Badał jądra i stwierdził, że są poprawnej budowy i wszystko z nimi ok. Ale żołnierzyków nie ma :-( Dodam, że ze mną wszystko ok, mamy po 24 lata. Dziewczyny... mam tyle pytań i wątpliwości w głowie- ile może potrwać cała "procedura" in vitro- od badań do zabiegu? Jakie są szanse, jeśli potwierdzi się diagnoza azoospermii? Jak często trzeba jeździć do kliniki? Czy pozostaniemy anonimowi?... Proszę pomóżcie :-( |
|
|
|
|
#1026 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
O dziękuję Ci za tą odpowiedź. No nic zobaczymy już niedługo co tam wyhodowałam. A ja utknęłam |
||
|
|
|
|
#1027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
![]() Cała procedura jest mega szybka, myślę, że będziesz w szoku, jak to idzie. Jeśli nas podczytujesz, to może pamiętasz, ja w listopadzie zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne, a 6 grudnia już miałam podane zarodki. Co prawda nie wiem, jak jest z biopsją jądra, ale wydaje mi się, że nie przedłuża to procedury. Do kliniki jedzie się (jak wszystko ok) mniej więcej tyle razy: 1.wizyta wstępna 2.badania 3. rozpisanie in vitro 4. Kontrola stymulacji 5. Pobranie komórek jajowych i spermy 6.transfer Przy czym punkty 4-6 to w ciągu kilku dni się realizują. Yssmay dobrze ci napisała, nie masz się czego wstydzić. Walczysz o dziecko, to jest powód do dumy. Ale jeśli chcesz być anonimowa, to nikt twoich danych ujawniać nie ma prawa. Z drugiej strony ja nie wierzę w robienie tajemnicy, zawsze komuś się powie, ktoś tam dalej powtórzy... ja chcę pełnej otwartości i mówię, że moja ciąża jest z in vitro. I dziecku też to powiem... nic dobrego z tajemnic się nie rodzi. Ale tak jak napisałam wasza anonimowość zależy od was tylko. Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#1028 |
|
Wtajemniczenie
|
No sytuacja wstępnie opanowana. Mamy zapisaną wizytę na jutro na 18.50 w Invicie w Warszawie. Gorzej, że pewnie moje badania hormonów nie będą na czas, ale tutaj już nic nie zrobię.
Najlepsze, że mieliśmy mieć kolejny lot o 10.20 i co? Przesunęli nas od tak sobie na 12.30 Już jestem spokojna, bo załatwiłam wszystko w Invicie, ale na prawdę chcę się wyprowadzić z tej dziury. |
|
|
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
Najważniejsze, że opanowana. Grunt to dostać się do pl, potem już pójdzie szybko.
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1030 |
|
Wtajemniczenie
|
A ciekawostka, poszłam się dziś zważyć bo muszę tam wpisać wagę na ankiecie do znieczulenia. Przed rozpoczęciem stymulacji miałam 75,00kg. Wchodzę dziś i to już po śniadaniu (mam taką zasadę że głównie warzę się rano, bez ubrania) a tam waga mi, że mam 75,20kg. Ja nic nie przytyłam! Ale domyślam się co się stało, bo ja staram się racjonalnie odżywiać i odstawiłam przecież te głupie antytabletki. No i pewnie zaczęłam chudnąć i w tym samym czasie przybierać wodę ze względu na stymulacje (chodzę już w spódniczkach, o spodniach mogę zapomnieć), także dlatego waga stoi w miejscu. Cieszy mnie to.
Jedziemy na lotnisko, podejście nr 2. |
|
|
|
|
#1031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak będziesz miała gdzieś tam dostęp do netu, to daj znać, czy się udało.---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Linka a jak tam u ciebie? Nadal spokój? Dobrze się czujesz? Żadnych przygód z jajnikami? Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak podobno często bywa przy udanych transferach mnie brzuch bolał tak okresowo, ale to już w późniejszym okresie, tak po 2 tygodniach gdzieś. Beta we wtorek?Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
...w czwartek
|
|
#1035 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję Wam Dziewczyny za odpowiedzi... Podczytuję Was trochę i tak Wam zazdroszczę...
większość z Was ma już prawie wszystko za sobą! A my dopiero zaczynamy ![]() A czy jest na forum może jakaś kobitka, której mąż tudzież partner boryka się z takim samym problemem jak mój? Tzn. ani jednego żołnierzyka w nasieniu...- jeśli tak, to proszę dajcie znać. Razem zawsze raźniej ![]() Powiedzcie proszę, ile się już borykacie z tym problemem??? |
|
|
|
|
#1036 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie kochane!! śledzę tu was i jak zwykle trzymam mocno kciuki i wierzę że już niedługo powiększy się grono mamusiek
Ostatnio się nie udzielam bo czekam dalej na okres to już 10 dni po terminie i mam tak pierwszy raz wybrało sobie moment i tak właściwie cieszyłam się jak głupia jak nas zakwalifikowali a tu już niedługo 6 miesiąc od 1-szej wizyty i pewnie jeszcze się przedłuży nie wiem co się dzieje,wiem że przy pco może tak być ale pierwszy raz tak mam w ciąży nie jestem zrobiłam 3 testy(choć to by był cud)gdyby nie ta torbiel przy ostatniej wizycie to już bym była na tym etapie co wy dziewczyny a tak siedzę i czekam na zbawienie,jeszcze trochę i zacznę rwać włosy z głowy bo przyznam,że jeszcze nigdy nie oczekiwałam okresu jak teraz,boli mnie brzuch,ponad to jest jak by napuchnięty Buziaczki |
|
|
|
|
#1037 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, za godzinę biorę pierwszy zastrzyk. Aż się denerwuję strasznie czy mi się uda, czy nie będzie bolało.
|
|
|
|
|
#1038 |
|
Wtajemniczenie
|
Ehhh byliśmy... najpier badanie krwi, estradiol 127 :banghead:. USG - prawie nic nie urosło, są pęcherzyki ale malutkie. Zwiększyli mi dawkę na 225 i kontrola w poniedziałek. Może uda się dokonać pick-up, ale transfer to już raczej w "następnym cyklu" - czyli kolejny przylot do Polski i nie wiem za co. Jestem padnięta, załamana i zrezygnowana. Mam doła i już mi się nie chce walczyć. Nie mam dziś sił wierzyć, że to się uda. Mam po prostu dość.
Może chociaż uda się odzyskać pieniądze za przebookowanie biletów. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
Yssmay tak mi przykro. Za dużo tego na ciebie spada... nie poddawaj się, przy zwiększonej dawce jeszcze masz sporo czasu na wyhodowanie jajeczek. Trzymam kciuki.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1040 |
|
Zakorzenienie
|
Yessway ktory dzien stymulki??? Ja 6dzien stymulki miałam 240 estradiol
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1041 |
|
Wtajemniczenie
|
Linka - Dzień 8my :banghead:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam w dniu punkcji 1250 a inne ponad 3 tys..okazało sie ze za slaba stymula
|
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
Yssmay ale jeszcze nie wszystko stracone. Większa dawka menopuru może jeszcze pobudzić te komórki do dojrzewania! Trzy zastrzyki do kontroli, może to coś da, a na pewno pokaże, czy zmierzacie w dobrym kierunku. Do kiedy zostajecie w Pl? Może w pon.ocenią, że jeszcze kilka dni stymulacji wystarczy. Bardzo czekałam na wiadomości od ciebie i bardzo ci współczuję, że to takie trudne. Nie poddawaj się, jeszcze jest przecież nadzieja.
|
|
|
|
#1044 |
|
Wtajemniczenie
|
Tylko tak jak wcześniej mówiłam, jeśli skończę z 3 zarodkami, to nie podejdę do IVF. 3 zarodki to za mało aby zrobić na nich PGD.
|
|
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
A ile jest tych pecherzykow?
|
|
#1046 |
|
Raczkowanie
|
No to pierwszy zastrzyk mam za sobą
Nawet tak żle nie było
|
|
|
|
|
#1047 |
|
Wtajemniczenie
|
Linka - nawet nie wiem ...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1048 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez sie bałam a bolu zero!!!
Moze one urosną i e2 tez?!?!?! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1049 |
|
Wtajemniczenie
|
Linka - sama nie wiem... jestem już taka zmęczona.. jestem od 5 rano na nogach
|
|
|
|
#1050 |
|
Zakorzenienie
|
Yssmay odpocznij, w poniedziałek będziesz się widziała ze swoim lekarzem, on ci wszystko rozjaśni. Ja mam nadzieję, że uda się pobrać wystarczającą ilość do pgd. Powodzenia. Trzymajcie się.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

ja się złamałam 8 dni po transferze i to był błąd, bo za wcześnie było na dwie kreski.
. Na razie mam luz kompletny, panikowanie mi się pewnie w PL zacznie.

większość z Was ma już prawie wszystko za sobą! A my dopiero zaczynamy