|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
do dupy
a tak na serio to jestem troszeczke podłamana że to już po terminie a tu nic się nie dzieje , ale nie dlatego że mi się spieszy bo sie nie spieszy tylko czy to nie jest czasem już niebezpieczne dla małego, bo jak juz wielokrotnie pisałam z tym terminem miałam niezle namieszane....Tych jego ruchów wyczekuję już jak zbawienia ale musze i staram się byc dobrej mysli mnie tez mega wkur...te smski i telefony ale od osób z którymi nie mam na codzien kontaktu. Nie odpisuje i nie odbieram Powiedzmy ze z jedna osoba nie mialam kontaktu dłuuugi czas i ona kilka dni temu napisala czy juz urodziłam, wiec odpisalam ze dam jej znac jak urodze a wczoraj zas sms od tej samej osoby "czy juz "wiec juz nie odpisalam jej.Polecam ci Dentosept A na to podniebienie. mini gdyby moj mi powiedzial ze mam sie nim zajac a nie laptopem, a tak ja na lapku a on na stacjonarnym i tak wyglada nasze pozycie malzenskie za wizyteanoxa za rozwój akcji , jako pierwsza na wątku masz szanse urodzic w terminie to co mam nie myć głowy dzisiaj czy co, bo wlasnie ide pod prysznic... a moze się wypakować lazurowa za dentystęania super ![]() marta a ja zaraz sama pomyje okna Wogóle to dzisiaj jestem umówiona ze szwagierkami kupić jakiś prezent tesciowej bo 14.07 ma urodziny 50 (moze nie przyjdzie mi wtedy rodzic) TZta ojciec też ma w tym samym dniu urodziny, ale oni sa po rozwodzie. Poza tym Tzta siostra ma 15.07 urodziny 30 (ja wtedy ide do szpitala) wiec jak dziś bedziemy rozglądać się za czymś dla teściowej to od razu jej powiemy żeby sobie coś wybrała od rodzeństwa. Kochane miałam nie kupować pościeli do wózka ,ale mam to kołyske pożyczoną, wiec kupie jeden komplecik potem do wózka się też przyda Co polecacie ? Zamówiłabym dziś ... |
|
|
|
#1022 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Siala - za porod
![]() :kci uki:.Chcialam wczoraj dokupic reszte rzeczy dla dzidzi, ale nie dalam rady. Rozbolala mnie glowa. Bolala mnie cala noc. TYeraz tez mnie boli. Koszmar. Rano wyszlam tylko po chleb i wode, zaslonilam rolety i siedze. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1023 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
.Ja miałam dziś okropny sen. Jeszcze mi się chce płakać... Śniło mi się, że Ł. ode mnie odszedł, wolał inną itd. Ale to był tak realny sen, że aż mi było słabo jak się obudziłam ;(.
|
|
#1024 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
chociaz widzisz, wczoraj siedzialam pol meczu i w nocy nic,...moze dzis sie uda?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() moim zdaniem sie zaczyna!!! Cytat:
![]() ja po cudownej nocy witam!tz cos weszlo w plecy i krzyz go strasznie bolal i spal na podlodze, wiec mialam cale lozko dla siebie. zasnelam o 12 a obudzilam sie o 9:40 ani razu nie wstawalam, nie bylo mi goraco...bylo super!!!
|
|||||||
|
|
|
#1025 |
|
Zakorzenienie
|
jesli chodzi i coreczki tatusia to duzo moglabym opowiadac
![]() ![]() papeteria ja nie doradze z posciela do wozka bo nie kupowalam. w piatek przyszedl laktator wiec mam juz chyba wszystko mini kciuki za wizyte dzidzia wspolczuje snu biedna Siala no ja mam wiatraczek za 37zl, na razie chodzi i bedzie musial do 14-15 bo wtedy jade sie moczyc do rodzicow
|
#1026 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynki jaki krem z filtrem kupowalyscie dla dzidziusiow?ide dzis do apteki, to bym kupila, tylko nei wiem jaki...
|
|
|
|
#1027 |
|
Rozeznanie
|
Czesc! Dołączam do grona niewyspanych
Spałam może 4 godziny, ale mam zamiar nadrobić to w dzień pod wiatrakiem.Siala, trzymam mocno kciuki. Ciekawe jak tam ktg Niezawsze... Anoxa może jednak twoje dziecko jest po prostu bardzo punktualne i akuratne ![]() Dzidzia, ja też miała dziś straszne sny. Tylko, że mi się śniło, że jestem bardzo chora i moje serce jest takie jakbym miała 51 lat... Okropny sen i bardzo realny. Zresztą wczoraj też sniły mi się koszmary. To chyba przez upał. Żadnej z Was w szpitalu nie dawali Cordafenu? |
|
|
|
#1028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Trafiliśmy z MediaMarkt na taką promocję, że jak kupisz 2 rzeczy, to ta tańsza, jest przeceniona o połowę. Wiatrak kosztował pierwotnie 90zł, a potem doszukaliśmy termometr dla Maluszka i zapłaciliśmy za Niego ostatecznie 45 . Głupi ma zawsze szczęście. Choć prawda taka, że gdyby nie było tej promocji, to i tak byśmy tego wiertolota kupili.
|
|
#1029 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
alutka przede mną na liście jest jeszcze idealnecialo a jak entertete i zwierciadelko to nie wiem
agravka już mnie tylek boli od siedzenia ale jest fajnie ![]() Brzuch jest cały czas przy kompie , ale moze za nisko ![]() Nie mam jeszcze kremu z filtrem dzidzia fajna okazja i nie wiem cos sie tak uczepila swojej osoby ...jaki glupi ![]() Kurde siala mogłaby się nagrać za szybki poród
|
|
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia
rzeczywiscie okazja agravka ja sie zastanawiam czy na balkon nie wstawic malego basenu dzieciom . bo do rodzicow jezdze dopiero popoludniu bo caly dzien w sloncu nie da rady, choc basen pod daszkiem postawiony. zawsze mozesz sie tak poratowac
|
#1032 |
|
Zadomowienie
|
papeteria to kurcze teraz sobie traf żeby nie było ani 14 ani 15
a z pościelą nie pomoge bo nie kupowałam Biedna Siala wykrakała sobie te 2 cm. Pamiętajcie jak będziecie szły rodzić pomyślcie, że macie rozwarcie 8 cm ![]() dzidzia no to się wam udało faktycznie
|
|
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
To miał być ten, którego niby nie wolno w ciąży tak? Justynacz, lekarze wiedzą co robią. Widocznie jego dobry wpływ przeważa nad ryzykiem dla dziecka. Musisz im zaufać. Na większości leków piszą, że w ciąży nie wolno, a jednak ginekolodzy i inni lekarze je przepisują.
|
#1034 | |
|
Zadomowienie
|
Ale mnie wkurzył geodeta nie dość, ze mapka do celów projektowych miała być za 6 tyg. mija 2 miesiące a on ją dopiero składa do podpisu do urzędu
Cytat:
Może jak siala powinnyśmy sobie wmawiać, ze rodzimy codziennie i wkońcu to nastapi . Co do pościeli ja kupiłam ta http://www.allegro.pl/item1100449609...n.html#gallery wzór 31, A co do urodzin to się zbiegły nieżle w rodzince jeszcze jakbyś ty urzodziła teraz to same impry w lipcu by były. Myteściowej na 50 kupiliśmy srebrną biżuterię (kolczyki + wisirek + łańcuszek) co do 30 szwagierki to nie mam pomysłu moze jakieś perfumy albo dobry kosmetyk
|
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
papateria ja kupilam taka http://allegro.pl/item1102153788_pos...niana_lux.html i jedna z wypelnieniem taka http://allegro.pl/item1102153761_4_e...ynowa_lux.html
sliczny jest kolor turkusowy mam jeszcze zielona i niebieska a w sumie rozek mam w turkusie jest przesliczny i zaluje ze posciel wzielam niebieska chociaz tez jest ladna ale jednak turkus lepszy ![]() no synek spory a na poczatku mi mowili ze mam waska miednice wiec zobaczymy
http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjgfekq97lk.png Edytowane przez anoxa Czas edycji: 2010-07-12 o 10:28 |
|
|
|
#1036 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
) Gratuluję rozpakowanym ))) HD trzymam kciuki zobaczysz wszystko będzie w lepiej niż się spodziewasz! siala- mam nadzieję że ty juz po ))przepraszam że się tak nie odzywałam ale mieliśmy mały problem z internetem nie wiadomo czemu przestał działać i sprawdzaliśmy po kolei anteny na dachu, kable, laptopa, i w końcu okazało się że to taka mała skrzynka do do której antena wchodzi ( nie wiem jak się to to nazywa) w rezultacie internet działał i nie działał!!!! A skrzynka po prostu spadła kiedy pies przestraszył się latającej firankii pociągnął za kabel (( teraz jestem ) trochę was nadrobiłam ale nie wszystko bo jak bym zaczeła nadrabiać to za 3 dni bym dołączyła tak szybko piszecie ))U nas już 30 stopni w cieniu, wczoraj leżałam przykryta mokrymi ręcznikami dziś już nie mam pomysłu na ochłodę ! a jeszcze okna od pokoju mam akrat na zachód i od 16 praży u mnie tak że można jaja smażyć na parapecie! A nie pisałam wam- byliśmy we wtorek na usg . Dzidziak rośnie ale już nie ma takich skoków wzrostowych jak wcześniej miał w 35 i5dni - 2600 i 48 cm, główka już na wysokości kości łonowej siedzi i to strasznie zmartwiło panią dr. mam BEZWZGLĘDNIE leżeć do piątku bo to będzie 37 tyg i już bezpiecznie, ja to powiem wam że już ją czasami czuję jak by chciała wychodzić - tak jest nisko. Leżę i leżę i mam nadzieję doczekać do piątku i dopiero w piątek iść się na cesarkę umówić. Najgorsze jest to że mała juz tak strasznie nisko jest. To baaaaardzo niepokojące ponoć jest. A wszystkie badania ok gbs też )) a tak się bałam,uff tochyba wszystko co mi teraz przychodzi do głowy. |
|
|
|
#1037 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Brzuch mi sie w nocy spinał, ale teraz spokój. Idę pod prysznic i do sklepu. A polecam wam żel z nivea lilia wodna+perełki olejku. Jeszcze żaden żel tak mnie nie orzeźwiał. No i pachnie po prostu cudownie! Siala trzymaj sie dzielnie!!! |
||
|
|
|
#1038 |
|
Zadomowienie
|
agravka temat kremu z filtrem był niedawno przerabiany
i są różne zdania ja wyczytałam, że do 6 miesiąca absolutnie nie wolno bo te filtry mogą bardzo podrażnic skóre. a z 2 strony nawet w cieniu i nawet gondola coś tam tych promieni przepuszcza ale chyba ja faktycznie nie będe używać dopiero na wiosne
|
|
|
|
#1039 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciekawe czy i na Ciebie podziała![]() balkon mi nadal remontuja, wiec jest niedostepny...takze jestem skazana na siedzenie w mieszkanku... |
|
|
|
|
#1040 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o rety się wymęczy bidula Agravka - zazdroszczę przespanej nocki, masz klimę w domu ? Wiem, ze musimy to przejści nikt za nas nie urodzi, ale my jesteśmy twarde mamuśki i damy radę
|
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
a moj suwaczek juz nie chce odliczac wiecej dni
![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- siala sobie wykrakala chyba te 2 cm mam nadzieje ze szybko jej pojdzie...
|
#1042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Bidulka.Podłączyli ją pod oxy, rozwarcie nie postępuje. Jak skurcze wzrosną, to bierze jednak ZZO.
|
|
#1043 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sama jestem zdziwiona, ze tak dobrze spalam ))to chyba kwestia tego, ze tz w drugim pokoju byl i mialam cale lozko dla siebie ehhe zbuntowal sie na porodowke marsz! moj jeszcze 5 dni bedzie chodzil .ide na pilke![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- mysle, ze teraz pojdzie,mam taka nadzieje |
|
|
|
|
#1044 |
|
Zakorzenienie
|
agravka
moje dzieci rodzily sie zima wiec nie mam doswiadczenia z noworodkiem i filtrami ale przy takim sloncu nie wyobrazam sobie spaceru bez filtra
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Ale gorąco, niech będzie chociaż z 10 stopni mniej Tak się w nocy pociłam, byłam cała mokra dosłownie! Spalismy pod cienkim kocem i nawet koc był wilgotny tż obudził się w nocy, patrzę co on robi, a on maca prześcieradło pode mną i sprawdza czy mi wody nie odeszły, taka byłam mokra ![]() siala powodzenia!!! ![]() papeteria co do pościeli do wózka to ja mam "oryginalną" do swojego modelu, o taką: http://allegro.pl/item1083016248_sal...a_kortina.html Chociaż tutaj tak w sumie nic nie widać ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- itakasia a pamietasz może ile płaciłaś za linomag sun? |
|
|
|
#1046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() agravka dzięki może podziała ![]() Cytat:
![]() pozwoliłam sobie skopiowac twoje info od siali do ślaskiego wątka anuszka niezly ten TZ ![]() wiolek jezeli pojde do szpitala 15.07 to wolalabym juz tego samego dnia urodzic najwyzej maly bedzie mial urodzinki w ten sam dzien co jego chrzestna ![]() misiulka wspolczuje ![]() co do lipcowych imprez to jeszcze Tz ma 25.07 . moja mama 26 .07 imieniny co do prezentu to szwagierka dziś sama sobie wybierze a co do tesciowej to wlasnie myslimy o bizu ale ona tylko złoto preferuje sylviasol to teraz sie oszczedzaj poza tym dobrze ze wszystko ok Dziewczyny dzieki za linki do pościeli. |
||
|
|
|
#1047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
))) kochany troszczyl sie
|
|
|
|
|
#1048 |
|
Zakorzenienie
|
siala - trzymam kciuki
![]() Ja wlasnie kupilam body na krutki rekaw, bo mam prawie same na dlugi, a mala sie zagotuje...http://www.allegro.pl/item1140565951.html
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#1049 |
|
Rozeznanie
|
ja też pościel do wózka kupowałam razem z wózkiem i śpijworkiem
) i ciągle nie mogę dojść do tego czym jest taka jedna płachta ale myślę że to prześcieradełko )
|
|
|
|
#1050 |
|
Zakorzenienie
|
anuszka
rozbawil mnie twoj tz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.

tylko czy to nie jest czasem już niebezpieczne dla małego, bo jak juz wielokrotnie pisałam z tym terminem miałam niezle namieszane....Tych jego ruchów wyczekuję już jak zbawienia
ale musze i staram się byc dobrej mysli
Powiedzmy ze z jedna osoba nie mialam kontaktu dłuuugi czas i ona kilka dni temu napisala czy juz urodziłam, wiec odpisalam ze dam jej znac jak urodze a wczoraj zas sms od tej samej osoby "czy juz "wiec juz nie odpisalam jej.
za wizyte

jednak trzymam 
bo wtedy jade sie moczyc do rodzicow
Spałam może 4 godziny, ale mam zamiar nadrobić to w dzień pod wiatrakiem.

. bo do rodzicow jezdze dopiero popoludniu bo caly dzien w sloncu nie da rady, choc basen pod daszkiem postawiony. zawsze mozesz sie tak poratowac