|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 |
Zadomowienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
też się właśnie nad tym zastanawiam, bo przed każdym myciem coś nakładam na włosy i nie wiem czy jest sens zmywać to metodą omo.
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
CORELIPS
|
hej, mamy wszyscy przesrane z tym BEZWARTOSCIOWYM zarlem i koniec..... probujmy jednak lapac sie "brzytwy" czyli drozdze i tony witamin. nic innego nie pomoze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1023 |
Konto usunięte
|
no może aż tak źle nie jest.
ja mam problem (niewielki ale jednak) z grubością włosów. czy może mieć na to wpływ, to że jestem wegetarianką? (wiem, głupie ale musze znalezć przyczynę) na pewno nie jest to genetyczne bo zawsze miałam dość grube włosy. dobrze że są kręcone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1024 |
Konto usunięte
|
justyna1996 - Jedząc tylko produkty pochodzenia roślinnego jesteś w stanie dostarczyć sobie wszystkich aminokwasów (o to się przede wszystkim rozchodzi). Niestesty białka roślinne są trudniej przyswajalne i rzeczywiście możesz mieć jakieć niedobory. Tego akurat bardzo łatwo uniknąc, musisz tylko sprawdzić co dokładnie zawierają konkretne produkty i odpowiednio to zbilansować
![]() Nie sądzę, aby sam brak mięsa w twojej diecie jakoś negatywnie wpłynął na grubość włosów. |
![]() ![]() |
![]() |
#1025 |
Konto usunięte
|
dziękuję za poradę
![]() zażywam żelazo i różne witaminy. cóż, cienkie włosy też przecież mogą być ładne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1026 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jadam niemal codziennie siemię lniane, w różnych formach i potrawach, i przemiana materii znacznie mi się poprawiła, już nie mam problemów z zaparciami. Cytat:
![]() ![]() Moment, ja zaczęłam jeszcze wcześniej, daty mi się pomyliły ![]() Nie, to nie ma żadnego wpływu. Ja jestem do tego katoliczką z doskoku i dym z kadzideł też włosów mi nie niszczy, gęste mam może aż za bardzo.. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1027 |
Wtajemniczenie
|
Wiele z Was przesiaduje niedługo na tym forum, nawet rok pielęgnacji to nie wystarcza, aby osiągnąć cel. Taka regeneracja włosów trwa na prawdę długo
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- [1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2397002 0]dziękuję za poradę ![]() zażywam żelazo i różne witaminy. cóż, cienkie włosy też przecież mogą być ładne ![]() Skoro jesteś wege, to powinnaś ustalić sobie pewną dietę. Suplementy nie wystarczą. |
![]() ![]() |
![]() |
#1028 |
Konto usunięte
|
Len ma skłonnosci do pęcznienia, dlatego należy go popijać. Pęczniejąc czopuje i stąd problemy. A zresztą wrzuć w google to Ci się wyswietli dlaczego, co i jak
|
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Zakorzenienie
|
ja dzis mam swoj pierwszy raz z olejem lnianym
![]() dziewczyny czy problemy z tarczyca moga byc dziedziczne?
#1030 |
Raczkowanie
|
[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2397002 0]dziękuję za poradę
![]() zażywam żelazo i różne witaminy. cóż, cienkie włosy też przecież mogą być ładne ![]() o kurczę, mam włosy cieniutkie bardzo i potrafię tylko narzekać na to , że jest ich tak mało., i nigdy nie pomyślałam w ten sposób. heheeh Kocham Cię za to zdanie ![]() jedna z moich koleżanek ma problem z tarczycą i co za tym idzie hormonami, i przede wszystkim przyczyną akurat u niej jest genetyka (mama babcia)... ;/
#1031 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja OMO zmywam amlę na parafinie i domywa się bez problemu ![]() Samym szamponem to tylko naftę ![]() [1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2397117 7]Polecam mielić całe niełuskane jeszcze siemię w młynku do kawy. Pycha... [/QUOTE] Wiem- to uzyskane w procesie odtłuszczania dostałam od mamy, ale ogólnie to właśnie mielę takie niełuskane...już kupiłam 2 woreczki do mielenia ![]() Cytat:
Siemię lniane jest "przepisywane" na problemy trawienne, wrzody żołądka etc. Gdyby ten skutek uboczny był tak łatwy do osiągnięcia myślisz, ze lekarze zalecaliby go na problemy z trawieniem, wydalaniem itp.? ![]() I don't tkink so ![]() A w googlach piszą różne rzeczy- jakbym dobrze poszukała to znalazłabym pewnie, ze jest one też w jakimś sensie rakotwórczy ![]() ![]() Wierzę we własne doświadczenia, aptekarską i lekarską wiedzę cioci i od alt pijąc siemię- nigdy nie dostałam od niego zatwardzenia ![]() A jakbyś doczytała do końca mój post to widziałabyś w jaki sposób najlepiej powinno się spożywać siemię. Ale Twoja odpowiedź bazuje tylko na części mojej mimo, ze w dalszej części była odpowiedź na Twoją sugestię ![]() Trudno- odpowiedziałam 2 raz w podobny sposób...mam nadzieję, ze ostatni ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1032 |
Raczkowanie
|
cześć ja może bym się przyłączyła? : )
zapuszczam włosy od 2 miesięcy chyba... nie wiem ile mi urosły bo nie mierzyłam ale patrząc po grzywce to tak z 2 cm czyli standardowo. Miałam grzywkę ścichaną na prosto troche byla za krótka. Marzą mi się włosy takie za zapięcie stanika. Włosy ogólnie mam do ramion. Tak więc dłuuuga droga przede mną ![]() Są troche zniszczone ale biorę: skrzyp (czytałam wiele o suplementach w tym temacie i w końcu nie wiem moze byscie mi doradziły cos lepszego?), raz w tyg. maseczka z Garnier Fructis, codziennie mgiełka Radical, włosy myję co 2 dni Schaumą kokosową (cuudny zapach), odżywka w sparyu Gliss Kur'a (śrenia), po myciu na końcówki Biosilk (świtny bo nie pamiętam juz co to rozdwojone końcówki ![]() czasami przed myciem nakładam olejek rycynowy. Chciałabym żeby włosy rosły mi szybciej ale cóż. Trzeba uzbroic sie w cierpliwosć. Teraz planuję wybrać się do fryzjera na malowanie włosów na kolor mój naturalny. Na wakacjach używałam rozjaśniacza w spray'u Joanny no i teraz chce się tego pozbyć... Planuje pofarbować blond włosy pod kolor odrostów. Będę zaglądać i powodzenia innym dziewczynom ![]() ![]()
Studing semestr VII/XII ![]() Zrzucamy tluszczyk! ![]() 71 --70 -- 69 --68 -- 67 -- 66 -- 65 -- 64-- 63 --60 -- 58 Edytowane przez Blondie993 Czas edycji: 2010-12-26 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
Konto usunięte
|
Zajrzyj na wątek "sposoby na przyspieszenie porostu włosów", tam też sporo można znaleźć.
Co do Biosilku - odradzam. Przynajmniej na końcówki. Na początku może szał, ale później może zacząć Ci niszczyć za sprawką alkoholu w składzie. Lepszy jedwab jest ponoć z Chi, choć tego nie używałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, który z balsamów Mrs Potter's nadaje się do mycia? Bo któryś się nadawał, tylko nie pamiętam który
![]()
![]() |
#1035 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1036 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ich sklady roznia sie tylko ekstraktami |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1037 |
CORELIPS
|
myć włoski odżywką... o Wy, szalone ! ^^
|
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
Konto usunięte
|
Dla Sylwii patrzę, że wszystko szalone.
Dla mnie to norma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1039 |
Zakorzenienie
|
Dziweczynki, a ja zauwazyłam, ze moje włoski zaczynaja ładnie błyszczec!
i jak patzre na zdjęcia z przed dwóch lat, to nimi sie cos robi! ale miałam piórka ! a to wszystko dzięki wizażankom ![]() a i jeszcze pytanie czy moge dodawac gliceryne do każdego mycia i do każdej maski?
#1040 |
Zakorzenienie
|
Możesz, jeżeli nie zauważysz tylko obciążenia
![]()
![]() |
#1041 |
Zakorzenienie
|
Tylko nie dawaj dużo tej gliceryny, bo może wysuszyć włosy, nie tylko obciążyć
![]()
#1042 |
Wtajemniczenie
|
gliceryna wysuszyc?
w towarzystwe wody (tj w maskach i odzywkach) nie powinna. roznie to bywa gdy sie jej nie splucze lub doda do odzywki bs |
![]() ![]() |
![]() |
#1043 | |
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1044 |
Konto usunięte
|
Chyba na tym wątku całkiem sporo wizażanek korzystało z siemienia lnianego, tak?
Mam pytanie ![]() A kupowała już któraś może nasiona z lubelskiego Herbapolu? Takie jak w linku: http://www.herbapol.com.pl/pl/nasze-...ty/produkt/138 Bo patrzę, że o dziwo Herbapol nie jest w tym przypadku drogą marką, ale czy te ziarno nie jest łuskane/mielone/odtłuszczane, etc? Na stronie Herbapolu znalazłam jedynie adnotacje, że to zioła do zaparzania, a chodzi mi o zwykłe siemię ![]() Edytowane przez 788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 Czas edycji: 2010-12-27 o 13:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1045 |
Wtajemniczenie
|
tatty ja mam dokladnie ten len. to niemielone nasiona, robie z nich żel lniany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Konto usunięte
|
Dzięki, tyle chciałam wiedzieć
![]() Niecała złotówka za 100g siemienia to dosyć kusząca cena, tym bardziej że siemię prawie codziennie do czegoś wykorzystuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#1047 |
Zakorzenienie
|
Gdy się jej da za dużo (gliceryny) to może wysuszać, ale oczywiście nie musi. Ja raz dałam za dużo i miałam na głowie suche siano.
#1048 |
Zakorzenienie
|
To super, już wiem co kupić
![]()
![]() |
#1049 |
Konto usunięte
|
siemie dodawane do odżywek (ten glutek) stosuje od paru myć i czekam na jakiś efekt.
długo nie mogłam zaakceptować moich cienkich włosów - kucyków nie noszę bo śmiesznie wyglądają ![]() ![]() dietę wegetariańską mam ustaloną ![]() a mięsa nie jem od 4 r.ż chyba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1050 |
Konto usunięte
|
Od 4. roku życia.. ładnie
![]() Chociaż w takim wieku ciężko jest mówić o wegetarianizmie, prędzej takie przedbiegi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.