|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W świetnej formie: ćwicz z Mel B
mademoiselle, podziwiam że chciało Ci się tak z rana
ja póki co siedzę przy kubku zielonej herbaty i próbuję wrócić do świata żywych
|
|
|
|
#1022 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1023 |
|
Przyczajenie
|
kochane, dzisiaj weszłam na wagę, na czczo iiii... -2 kg :O
nie miałam żadnej diety i nie mam. ćwiczę 5 razy w tygodniu, jem co trzy godziny dość małe posiłki, pije dużo wody, zielonej herbaty. polecam też grejfruty! wspaniale wpływają na przemianę materii kiedyś jadłam codziennie grejfruta i schudłam kilka kg, bez żadnej diety. szpinak, brokuły, indyk, jabłka, a nawet kawa - poprawią wasz metabolizm. nie trzeba wiele by schudnąć kochane, najważniejsza jest regularność, zarówno w ćwiczeniach, jak i w odstępach czasowych podczas jedzenia ![]() wiem co mówię, rok temu byłam grubsza o jakieś 10 kg.
|
|
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, można dołączyć?
![]() Ćwiczę z Mel B już piąty dzień, na brzuch, nogi i pośladki. Ale z tego co widzę to chyba powinnam dołożyć jeszcze cardio? Ogólnie jestem szczupła, mam 167 cm wzrostu i ważę 50 kg (tylko na brzuchu mam trochę tłuszczu) ale mam strasznie sflaczałe ciało. Chciałabym pozbyć się tłuszczu, cellulitu i je mocno ujędrnić. Mam nadzieję, że wytrwam i do lata chociaż trochę będę lepiej wyglądać
|
|
|
|
#1025 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Po jakim czasie ta zmiana na wadze? ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
ale mówię Ci - po 20 minutach wysiłku jak nowonarodzona się czułam
|
|
#1026 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale kurcze... jakoś nigdy mi nie smakowały i z tym chyba będzie problem. No ale moja przemiana materii pozostawia wiele do życzenia, krótko mówiąc mój metabolizm jest w strzępach Aleeeee... gratuluję spadku wagi! |
|
|
|
|
#1027 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja planuje ćwiczyć 2 razy w tygodniu całe ciało + raz w tygodniu cardio żeby spalić tłuszczyk z brzucha i ud :P Powiedz, stosujesz jakąś specjalną dietę ? Bo ja jem wszystko , nie moge się powstrzymać :P Melduję pierwsze cardio ! Jestem baardzo pozytywie zaskoczona, zleciało błyskawicznie, można się zmęczyć , ćwiczenia prawie wszystkie zrobiłam :P momentami nie dałam rady aaale z czasem będzie lepiej ( oby ).
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1028 |
|
Przyczajenie
|
Dzis mialam ciężki dzień w pracy i mnie głowa boli więc tylko boczki z Tiff zrobiłam
|
#1029 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie żwiczące
Można się dołączyć? Postanowilam zaczac cwiczyc z Mel, Chodakowska mi nie odpowiada za bardzo, mialam krotką przygodę z Jillian (ale te cwiczenia na dluzsza metę są strasznie monotonne), ostatnio postanowiłam skusić się na Mel Mam tylko jeden problem... brak systematycznosci i chęci Wczoraj zrobilam cardio, pupę i 100 brzuszków, a dziś dotrwałam tylko do polowy cardio Mam nadzieję, że jeśli będę częściej tu zaglądać to znajdę większą motywację do cwiczen Mam jeszcze pytanie, czy te cwiczenia pomogą mi w zrzuceniu kilku kg? Mam 166 cm wzrostu i ważę 64 kg... Chciałabym schudnąć do okolo 60 kg do wakacji, przy diecie MŻ i nie Ż po 18... jak myślicie, da się? :P
|
|
|
|
#1030 |
|
Raczkowanie
|
Będzie, będzie... Na pewno. Już po kilku razach będzie łatwiej
![]() ![]() Ja właśnie skończyłam i czuję się bosko!!! W sumie to licząc od samego początku mojej przygody ze zrzucaniem opony zimowej (czyli od stycznia) to ubyło mi trochę ponad 6 kg, jednak odkąd zaczęłam ćwiczyć (miesiąc z haczykiem) to tylko 2,5. Z tego wniosek, że te mięśnie trochę jednak ważą. ![]() ![]()
Edytowane przez moniaaa_1 Czas edycji: 2013-03-27 o 21:06 |
|
|
|
#1031 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Generalnie, z tego co czytam, jak do diety dołącza się ćwiczenia to lepiej zrezygnować z wagi a zainwestować centymetr pewnie w obwodach widzisz różnicę?Ja na wieczór dorzuciłam jeszcze rozgrzewkę, cardio, abs i rozciąganie więc 35 minut teraz odpoczywam po zjedzeniu pysznego grejpfruta!
|
|
#1032 |
|
Raczkowanie
|
Trochę zreformowałam swoje odżywianie. Do tej pory niby wiedziałam jak powinnam się odżywiać ale różnie z tym bywało.
Więc.... ![]() Śniadanie zaczynam od szklanki wody z cytryną (nie odchudza, ale odkwasza organizm), potem zjadam pól szklanki jogurtu z garścią musli (robię go sama: otręby, orzechy. migdały, słonecznik, dynia, itp.) II-gie śniadanie to zazwyczaj warzywa z jakimś białkiem (ryba, jajko, mięso - zazwyczaj drobiowe, twaróg, feta, itp.) Obiad - raczej normalny, ale jedno danie i raczej bez ziemniaków, jeśli ryż to brązowy, jeśli makaron to razowy Potem przegryzam owoc - w sumie to jakikolwiek (zdarza się czasami nawet banan) Wieczorem (po ćwiczeniach) przegryzam jakimś białkiem (np. kabanosem drobiowym) ale po treningu to już niewiele jestem w stanie zjeść Najbardziej jednak obawiam się świąt, bo do tej pory byłam słodyczożercą, niedawno przeszłam odwyk ![]() ![]() i nie jem ich teraz wogóle ale nie wiem czy nie złamię się przez święta |
|
|
|
#1033 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i radzę Ci się uzbroić w cierpliwość, nic więcej. Ja mam po 3 miesiącach spadki praktycznie żadne, ale czuję, że ciało jest twardsze i bardziej jędrne, mniej cellulitu itp. Wiem, że robię za mało cardio i że pozwalam sobie na zbyt obfite kolacje Prawda jest też taka, że niektórym leci szybciej, a niektórym powoli.Cytat:
Mi na razie to przybywa ![]() Cytat:
|
|
#1034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dieta nie jest dla mnie... Tzn jem normalnie to co cała rodzina ale staram się nie podjadać za bardzo. Wcześniej to wiecznie jakieś chipsy, pizza czy popcorn szczególnie jak z TŻ siedziałam ale ograniczam to
|
|
|
|
|
#1035 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem że zjedzenie cukierka da mi tylko kilka sekund przyjemności, ale za to jakiej... Mmmm No ale nie no, twardym trzeba być, nie ''miętkim'' ,jak to mój kolega mawia
|
|
|
|
|
#1036 |
|
Raczkowanie
|
Już ponad miesiąc. Choć na walentynki i dzień kobiet grzeszki mi się zdarzyły. Później żałowałam, bo te ciacha mnie strasznie zmuliły, więc doszłam do wniosku, że nie warto.
Edytowane przez moniaaa_1 Czas edycji: 2013-03-28 o 18:58 |
|
|
|
#1037 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czytam te wasze posty i straaasznie się mobilizuję
mam trochę wyrzuty sumienia bo wczoraj nie ćwiczyłam, ![]() Tak więc zrobiłam mój stały zestaw: 1. Rozgrzewka 2. ABS 3. Poślady 4. Cardio I naprawdę czuję się fajnie po tych ćwiczeniach. Myślę, że jutro też sobie poćwiczę, tym bardziej że jakoś nie dłużą mi się ćwiczenia tylko szybko lecą, zresztą zauważyłam, że większość z was ma podobne odczucia. Dobrze że wy tak motywujecie Muszę się zmierzyć ale zawsze mam problem bo nigdy nie pamiętam dokładnie w którym miejscu się mierzyłam i nie wiem czy moje wyniki są prawidłowe jak często powinnam się mierzyć?
|
#1038 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba markerem permanentnym sobie zaznaczę kropeczkami w którym miejscu się mierzyć ![]() A tak na poważnie- myślę że comiesięczne pomiary powinny być w porządku
|
|
|
|
|
#1039 |
|
Raczkowanie
|
Czyli na Święta nie zamierzacie jeść żadnych ciast i słodyczy? Ja aż tak się ograniczać nie będę. Święta Wielkanocne są raz w roku i nie zamierzam siedzieć i tylko patrzeć na słodycze
Po Świętach będę znowu ćwiczyć. Mam nadzieję, że przez te ciasta itp nie zrobią mi się od razu wielkie boczki. A brzucha i tak na razie nie zrzuciłam :/ Chyba nigdy nie będę miała ładnie płaskiego |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1040 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1041 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzisiaj muszę się zmierzyć, ale boję się tego pomiaru ![]() Cytat:
oczywiście nie będę się objadała bez opamiętania, wszystko z umiarem rzecz jasna, mam nadzieję, że wyrzuty sumienia mnie nie zjedzą ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
|
|
#1042 |
|
Wtajemniczenie
|
Pośladki i nogi zrobione. Spróbowałam brzuch, ale już nie dałam rady
|
#1043 |
|
Raczkowanie
|
nic się nie martw
Ja dzisiaj przy cardio też przez moment wysiadłam, wydaje mi się, że za tym pierwszym razem było mi łatwiej, dzisiaj tak jakoś ciężej mi się ćwiczyło
|
#1044 |
|
Raczkowanie
|
izydorek ja zrobiłam sobie zdjęcie w bieliźnie i na tym zdjęciu naniosłam pomiary
![]() Dzisiaj mam przerwę w ćwiczeniach, boję się, żeby się nie nadwyrężyć, w końcu takie beztalencie sportowe ze mnie, że masakra ;P Dla czystego sumienia pokręcę hula-hopem chociaż z 15-20 minut. Wybaczycie mi?
It's time to change ! Edytowane przez mademoiselle_a Czas edycji: 2013-03-28 o 20:18 |
|
|
|
#1045 |
|
Raczkowanie
|
Ja też bym mogła zrezygnować z chipsów, batoników itp, ale ciasto muszę zjeść, bo w tym roku robić będę same pyszności mmm
|
|
|
|
#1046 |
|
Raczkowanie
|
Hej
i ja chetnie dołącze ! Z Mel B spotkałam sie pierwszy raz już jakis rok temu ale niestety z braku motywacji przerwałam Teraz cwicze z nią miesiąc w miare regularnie to znaczy 3 dni a tygodniu czasem zamiennie zamiast Mel cwicze z Chodakowską lub z Jillian, do tego biegam i dwa razy w tygodniu chodzę na treningi Kick-boxingu Diety jakiejś specjalnej nie ma po protsu staram sie zdrowo odzywiac ![]() A dziś był juz poranny trening : brzuch, pośladki, nogi i ramiona
Zrobić coś dla siebie i schudnąć na lato !! Dużo Ćwiczyć ! Zdrowo sie odżywiać ! Edytowane przez lineczkapineczka Czas edycji: 2013-03-28 o 20:17 |
|
|
|
#1047 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jestem po kolacji, już nie mogłam się skupić a pracy musiałam coś zjeść ![]() jasne, że wybaczymy, hula hop to przecież zawsze coś! a widzisz jakieś efekty po kręceniu tym cudem? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no to fajnie, że zaczęłaś regularnie ćwiczyć a kick- boxing fajny? u mnie na siłowni były zajęcia, ale jakoś tak nigdy nie bardzo wiedziałam o co w tym chodzi
|
|
#1048 |
|
Raczkowanie
|
Jak dla mnie kick-boxing świetny ! U mnie sa specjalne zajęcia tylko dla dziewczyn wlasnie od 8 marca i taki prezent na dzien kobiet caly miesaic za damro i to mnie skusilo zeby zobaczyc jak to wyglada i wogole i po miesiacu zakochałam się ! Uwielbiam chodzic na treningi, mozna sie wyzyc wyładować złość i w świetnym nastroju wrócić do domu
|
#1049 |
|
Raczkowanie
|
izydorek kiedyś kręciłam tak 4-5 razy dziennie po ok 30-50 min, bo podobno to miało pomóc na zaparcia i słabą przemianę materii. Czy pomogło? Może chwilowo.
No a teraz dopiero od tygodnia zaczęłam ćwiczyć i jeść 5 posiłków - szczerze to jeśli chodzi o przemianę materii - już widzę różnicę! ![]() Jutro mój 5 dzień. Hm.. kusi mnie, żeby rano się zważyć, myślicie, że to dobry pomysł, czy póki co nie warto?
|
#1050 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przydałoby mi się tak czasami wyładować, więc pewnie te zajęcia dobrze by na mnie działały ![]() Cytat:
![]() Ale pomyśl sobie, że lepszy wynik na wadze uzyskasz jak zważysz się za jakiś czas, a tak to możesz się zrazić :P czego oczywiście nie możesz zrobić!
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

ja póki co siedzę przy kubku zielonej herbaty i próbuję wrócić do świata żywych

Ale kurcze... jakoś nigdy mi nie smakowały i z tym chyba będzie problem. No ale moja przemiana materii pozostawia wiele do życzenia, krótko mówiąc mój metabolizm jest w strzępach 

i czuję się bosko!!! 

Brzuch - twardszy też się nie zrobił. Waga od dwóch tygodni stoi mimo ćwiczeń kardio i diety. Nie wiem, staram się nie przekraczać tych 1500-1600 kcal, fakt nie zapisuję tego, ale nie objadam się, strasznie tłusto też nie jem. Mój obiad ma max 600 kcal. Zjem sobie raz na 3 dni parę (max 6) mnmsów z orzeszkiem w środku, ale to chyba nie zbrodnia. Max. dwie łyżeczki cukru dziennie (jednak nie wyobrażam sobie herbaty bez cukru) i nic. Ale ćwiczę dalej, zobaczymy co będzie.
No ale nie no, twardym trzeba być, nie ''miętkim'' ,jak to mój kolega mawia 

Kierowca