Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-21, 13:11   #1021
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

To se pospałam... do 13.30

Mój zajczyk obudził się przed budzikiem tż o 5.14 i zaczął kopac skubaniec jeden, po wyjściu męzulka to chyba zaczął go szukac bo taki jakiś nerwowy był i dopiero zasnęłam koło 7 a wczoraj gdy tż spał to skopał starego po plecach niech ma!

Załatwili wczoraj zlew fajniuśnie na flohmarkt idziemy w niedzielę, to może jakiś kranik się znajdzie
Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
o proszę, to już jesteśmy dwie, a jeszcze dojdzie agatek to trzy

ale mam lenia dziewczyny znów, nic mi się nie chce a do tego jest tak zimno już...że sie nie chce z wyrka wychodzic. a ja już w pracy wcinam śniadanko i was podczytuję
no pewnie Ty to masz pamiec słaba hihi pisałam, że ona z nami chętna, bo mieszka troszku za mną
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Agatku, ło matko z corko, jaka Ty jestes cudowna zona. Dobrze, ze moj tz tego nie podczytuje, bo sam by sobie takich luksusow zazyczyl A tak to ja jestem masowana, a on sie meczy Chociaz on wie co robi... Zazwyczaj pozniej spotyka go nagroda

jestem dobra żoncia hihi, a niech ma! Ciekawe, czy go tak 'kiedyś' najdzie i mi zrobi... pewnie tak, ale w niedziele, kiedy będzie wyspany
A Ty to tylko coś za coś tak?? hihihi, cwaniara dobrze, dobrze, korzystaj póki czas
Ja swojego chyba rozpieszczam no ale muszę spasowac, bo się chłopczyna przyzwyczai i mi jeszcze na łeb wejdzie

Przyłapałam cycka na gorącym uczynku!! czuję coś mokrego, patrzę i plamka na bluzce!

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-09-21 o 13:23
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 13:25   #1022
pearpearl
Wtajemniczenie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
wczoraj caly dzien nosa nie wystawilam bo lalo, a dis takie slonce trzeba isc kupic cos do jedzenia bo pozdychamy z glodu;p
a no jak po jedzenie, to idz, idz

i co, bedziesz robila ta babke?

ja na podwieczorek zrobie racuchy, dam znac, czy dobry przepis

Anabellita, o kurcze, dawaj !!! Biore wszystkie. W tej ciazy jakos mnie wziela mania na jablka. Bardzo mi smakuja i moge jesc czesto i pod kazda postacia A moze zrob tez takie racuchy? Szybko sie robi, a jeszcze szybciej znikaja z talerzyka

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
ja tak czytam i wyczytałam ze nawet jak zapłacisz to masz prawo sie strac o zwrotych tych pieniedzy bo ZZO powinno byc refundowane
ooooo
nie slyszalam o tym
tzn slyszalam,ze powinno byc refundowane, ale szpitale podobno jakos to sprytnie omijaja i tak czy siak musisz placic :/

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Cesarka tez nie jest przyjemna, później boli brzuch, szwy ciągną itp.
ja wlasnie strasznie nie chcialabym miec cesarki
podobno duzo dluzej sie dochodzi do siebie po takim zabiegu
dlatego caly czas mam nadzieje, ze to lozysko sie podniesie

Eliza1984
, ja wlasnie tez codziennie robie sobie ten sok, bo polecila mi go moja przyjaciolka, ktora kiedys za bardzo sie odchudzila (glupol jeden) i przez to nabawila sie anemii. Dodaje do tego jeszcze sliwke i korzen pietruszki.

Cytat:
Anemia bym się się nie martwiła, większość kobiet ja ma. Ja praktycznie ja miałam już 3 miesiącu ciąży. Do dziś łykam żelazo .
A nie masz zadnych dolegliwosci przez to zelazo? W sense zgagi lub zaparc?

A gdzie jest moj wspolnik i druh AGATEK ??? Mnie sie czepiala, a wyslac ja tylko do Mezulka, to sama wsiaka nie wiadomo gdzie i na ile !

Tesknie za Tztem

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 13:27   #1023
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

ja ogólnie mam zgagę... zaparć nie mam, może dlatego, że jem dużo owców i pije dużo wody mineralnej. Na początku czułam różnice organizmy przed żelazem i w trakcie... teraz już mi przeszło.
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 13:31   #1024
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
To se pospałam... do 13.30
ooo,jestes
a juz zdazylam Cie nastukac po pupie
Cytat:
Napisane przez Agatek
jestem dobra żoncia hihi, a niech ma! Ciekawe, czy go tak 'kiedyś' najdzie i mi zrobi... pewnie tak, ale w niedziele, kiedy będzie wyspany
A Ty to tylko coś za coś tak?? hihihi, cwaniara dobrze, dobrze, korzystaj póki czas
Ja swojego chyba rozpieszczam no ale muszę spasowac, bo się chłopczyna przyzwyczai i mi jeszcze na łeb wejdzie
jestes super hiper dobra zoncia
a ja swojego wykorzystuje i otwarcie sie od tego przyznaje
w koncu to ja nosze dzieciaka, to ja go urodze, to ja bede w pologu, to ja bede miala cycki do kolan, a brzuch do ziemi, to ja nie moge pic, jesc tatara i szalec, to ja bede karmic i jeszcze kilka " to ja" moglabym tu wymienic
dlatego nic mu sie nie stanie, jak TO ON mnie pomasuje od czasu do czasu

Ale Ci zazdroszcze tego targu !!! Mieszkalam w Berlinie pol roku i uwielbiama niedziele ze wzgledu na flohmarkt

Stary 2011-09-21, 13:31   #1025
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:

A gdzie jest moj wspolnik i druh AGATEK ??? Mnie sie czepiala, a wyslac ja tylko do Mezulka, to sama wsiaka nie wiadomo gdzie i na ile !

Tesknie za Tztem
a tuuuuuuuuu! przegapiłaś mnie! nie zauważyłaś!

Kiedy się widzisz z tż teraz?
Cytat:
ja ogólnie mam zgagę... zaparć nie mam, może dlatego, że jem dużo owców i pije dużo wody mineralnej. Na początku czułam różnice organizmy przed żelazem i w trakcie... teraz już mi przeszło.
eee no a próbowałaś reni? mi pomogło

Stary 2011-09-21, 13:34   #1026
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
a moge sie zapytac, co bierzesz i jak czesto?

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
nie przegapilam, tylko Ty mnie wyprzedzilas, cwaniaczku drobny

Cytat:
chce po mnie przyjechac w piatek i zawiezc do Wawy, ale nie bardzo moge jezdzic z tym lozyskiem i tak sie zastanawiam, czy powinnam jechac
a on nie moze tutaj byc, bo jego cala rodzina wyjezdza i on musi zostac ze zwierzaca watazka - czyli dwoma psami i dwoma kotami

Stary 2011-09-21, 13:35   #1027
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
ooo,jestes
a juz zdazylam Cie nastukac po pupie
widziałam aż mnie zabolało
Cytat:
w koncu to ja nosze dzieciaka, to ja go urodze, to ja bede w pologu, to ja bede miala cycki do kolan, a brzuch do ziemi, to ja nie moge pic, jesc tatara i szalec, to ja bede karmic i jeszcze kilka " to ja" moglabym tu wymienic

Ale Ci zazdroszcze tego targu !!! Mieszkalam w Berlinie pol roku i uwielbiama niedziele ze wzgledu na flohmarkt
no kurka, argumenty = konkret!! cyce do kolan, brzuch do ziemi! hahaha
muszę te argumenty dziś tż przedstawić, może mi wymasuje plecki dłużej niż 5 min (wczoraj masował aż tyle )

Stary 2011-09-21, 13:38   #1028
ewula83
Rozeznanie

Cytat:
To są ziemniaczki ugotowane z łyżką mąki. Odlewa się wodę i wszystko razem się tłucze Wychodzą takie pyszne gumowate ziemniaczki okraszone boczkiem . Ja uwielbiam taki obiadek popic maslaneczką .... pycha
Pychotka,czyli do ugotowanych ziemniakow dajesz make i mieszasz
Stary 2011-09-21, 13:39   #1029
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Agatku 5 minut to i tak dużo mój TZ mi plecy 30 sekund masuje po czym mówi, ze go ręce juz bolą
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 13:45   #1030
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Pychotka,czyli do ugotowanych ziemniakow dajesz make i mieszasz

Do gotujących sie ziemniaczków dodaje mąkę (5 min po zagotowaniu się i wsypujesz - ja daje ta na oko ale sporawo). Ta mąka ma sie gotowac z tymi ziemniaczkami juz do końca. Jak ziemniaki będą już miękkie, odlewam wodę i tłuczkiem tłukę az powstanie taka gumiasta mazia.

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
a moge sie zapytac, co bierzesz i jak czesto?

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

nie przegapilam, tylko Ty mnie wyprzedzilas, cwaniaczku drobny

chce po mnie przyjechac w piatek i zawiezc do Wawy, ale nie bardzo moge jezdzic z tym lozyskiem i tak sie zastanawiam, czy powinnam jechac
a on nie moze tutaj byc, bo jego cala rodzina wyjezdza i on musi zostac ze zwierzaca watazka - czyli dwoma psami i dwoma kotami

Ja biore Tardyferon 1 tabletka 1 x dziennie

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:

eee no a próbowałaś reni? mi pomogło

Hmm nie biore nic na zgage boje się...
Stary 2011-09-21, 13:49   #1031
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Agatku 5 minut to i tak dużo mój TZ mi plecy 30 sekund masuje po czym mówi, ze go ręce juz bolą
o matko!!!!!!
Cytat:
Hmm nie biore nic na zgage boje się...
ale renie można brac! nie bój się! Renia jest bezpieczna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 13:52   #1032
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

ja własnie muszę wykupic dzis recepte-umowilam się z kolezanką w miescie to akurat to załatwie
mam przepisany tardyferon z kwasem foliowym od razu
Stary 2011-09-21, 13:53   #1033
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
o matko!!!!!!

napewno dzis zapytam ginekologa napewno by mi ulżyło... Ja nigdy przed ciążą nie miałam zgagi
Stary 2011-09-21, 13:54   #1034
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

gadacie o tych racuchach a ja og długiego czasu mam na nie ochotę i chyba zrobię dzisiaj akurat mam resztkę ogórkowej od wczoraj to będzie super obiad

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Wróciłam z wynikami i wszystko wskazuje ,że mam anamię Kurczę myślałam,że jem dobrze i ,że będzie ok ,a tu Jutro idę do gina i zobaczę co powie ,ale pewnie przepisze żelazo. Dzwoniłam do mamy i powiedziała ,ze kupi mi sokowirówkę i ,ze będę sobie robiła soki z marchwi,buraka ,jabłka i selera naciowego.Mama miała rok temu anamię i nie brała ,zadnych tabletek a tym sie wyleczyła i nawet lekarze byli zdziwieni ,ze tak szybko jej wyniki sie poprawiły
a jakie masz te wyniki?

ja głupia wszystkich wypytuję o to :brzyda l:

Cytat:
To są ziemniaczki ugotowane z łyżką mąki. Odlewa się wodę i wszystko razem się tłucze Wychodzą takie pyszne gumowate ziemniaczki okraszone boczkiem . Ja uwielbiam taki obiadek popic maslaneczką .... pycha
a ja myślałam że chodzi o pampuchy ale to co piszesz to mmm

Cytat:
Przyłapałam cycka na gorącym uczynku!! czuję coś mokrego, patrzę i plamka na bluzce!
a hhh ten cycek

Cytat:
ja też zaprać (odpukać) nie mam, za to zgaga mnie bardzo często męczy...
Stary 2011-09-21, 13:55   #1035
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
napewno dzis zapytam ginekologa napewno by mi ulżyło... Ja nigdy przed ciążą nie miałam zgagi
maluchowi włoski rosną
ja nie mam zgagi- Kacperek łysy będzie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 13:55   #1036
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
gadacie o tych racuchach a ja og długiego czasu mam na nie ochotę i chyba zrobię dzisiaj akurat mam resztkę ogórkowej od wczoraj to będzie super obiad

a jakie masz te wyniki?

ja głupia wszystkich wypytuję o to :brzyda l:

a ja myślałam że chodzi o pampuchy ale to co piszesz to mmm

a hhh ten cycek

Co to sa pampuchy ???
Stary 2011-09-21, 13:58   #1037
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
spytaj! tylko nie zapomnij!! najlepiej na kartce sobie zapisz ja też nie miałam zgagi przed, w czasie 1 trymestru miałam moze z 2 dni? i przeszło po tabletce
cywilizacja i nowinki techniczne idą w górę, więc jest dużo wspomagających tabletek dla ciężarnych nie bój się
Cytat:
a hhh ten cycek

jeszcze na bezczela tak z rańca

na zgagę też nie bierzesz Reni?? ojej dziewczyny, ale się męczycie, a te tabletki pomagaja i można brac w ciązy

Stary 2011-09-21, 14:09   #1038
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

uciekam lasencje
do później
Stary 2011-09-21, 14:14   #1039
*Agatek*
Zakorzenienie

ja spadam do pennego bo mi jeszcze drogi pozwijają...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 14:37   #1040
Anabellita
Zadomowienie

Tak się zaczytałam, ze o mały włos makaron bym rozgotowała
Cytat:
Wróciłam z wynikami i wszystko wskazuje ,że mam anamię Kurczę myślałam,że jem dobrze i ,że będzie ok ,a tu Jutro idę do gina i zobaczę co powie ,ale pewnie przepisze żelazo. Dzwoniłam do mamy i powiedziała ,ze kupi mi sokowirówkę i ,ze będę sobie robiła soki z marchwi,buraka ,jabłka i selera naciowego.Mama miała rok temu anamię i nie brała ,zadnych tabletek a tym sie wyleczyła i nawet lekarze byli zdziwieni ,ze tak szybko jej wyniki sie poprawiły
Ja ma sokowirówkę, taką starą komunistyczną, mama na niej wyciskała soczki dla mnie Świetna sprawa, teraz w ciąży się przyda i dla dzidzi też można wyciskać owoce zamiast poić dziecko sokami ze sklepu.
Cytat:
...Przyłapałam cycka na gorącym uczynku!! czuję coś mokrego, patrzę i plamka na bluzce!
buheheee... ale mnie tym rozbawiłaśA to podstępny cycuch!

Cytat:
Do gotujących sie ziemniaczków dodaje mąkę (5 min po zagotowaniu się i wsypujesz - ja daje ta na oko ale sporawo). Ta mąka ma sie gotowac z tymi ziemniaczkami juz do końca. Jak ziemniaki będą już miękkie, odlewam wodę i tłuczkiem tłukę az powstanie taka gumiasta mazia.
Jutro wypróbuję, oby mnie TŻ z domu za te kulinarne nowości nie wyrzucił. W razie czego to się do Ciebie sprowadzę z walizkami i z psem
Cytat:
maluchowi włoski rosną
eeee... moja kumpela nie wie co to zgaga a córę kudłatą urodziła
Cytat:
Anabellita, o kurcze, dawaj !!! Biore wszystkie. W tej ciazy jakos mnie wziela mania na jablka. Bardzo mi smakuja i moge jesc czesto i pod kazda postacia A moze zrob tez takie racuchy? Szybko sie robi, a jeszcze szybciej znikaja z talerzyka
pearpearl jasne, że zrobię, ale dopiero na kolacyjkę - TŻ nie uznaje racuchów i naleśników za danie obiadowe

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

aaa, mam pytanko... czy na takiej zwykłej, comiesięcznej wizycie u gina można się podpytać o płeć dziecka? W prawdzie jestem umówiona na usg 3d ale to dopiero za dwa tyg. Nie mogę doczekać kiedy będę wiedziała/.

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 14:46   #1041
eliza1984
Zadomowienie

RBC 3,92mln/ul min.4,2
HCT35% min 37%
LYMPH 19,2% min 20%
Więc nie jakoś bardzo nisko ale juz granica przekroczona.
Mam jeszcze za wysokie WBC 11.64 max10,8
NEUT 71.6 max 70 %
Reszta w normie,mocz też
Anabelita ja sokowirówki nie mam ,ale mamusia juz powiedziała ,ze mi kupi ,ale taka malutka ,zeby nie zawalała duzo miejsca ,już patrzyłam w necie bo w sklepie 200zł chca ,a w necie za 160 kupię z przesyłka,a raczej mama kupi
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2011-09-21 o 14:48
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 14:50   #1042
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziewczyny zostałam posądzona o kradzież w brzuch napakowałam sobie już chcę odchodzic od kasy a facet do mnie, że mam cos w brzuchu, ja nie czaje, mówię, że nie rozumiem, a on pokazuje, że mam rozpiąc bluzę rozpinam, zobaczył brzuchol + spodnie z gumką to od razu przeprosił mogłam dodac 'kinder' ale po fakcie otrzeźwiałam
ale buraka załapałam na momencie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
buheheee... ale mnie tym rozbawiłaśA to podstępny cycuch!
sam z siebie- pierwsz raz zauważyłam hihi, choc stanik był brudny i coś mi 'zaświtało' już wczesniej

Stary 2011-09-21, 14:50   #1043
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Renatka gratulacje kochana a nie mozesz ciagnac do konca? ja tez od pazdziernika zaczynam, zjazdy co dwa tyg, urodze pewnie po swietach, wiec pod koniec sem., ale chce tak dogadac sie z wykladowcami, zeby zaliczyc szybciej, a jak sie nie da to w lutym. Dziekanki nie biore, bo uparłam sie, ze dam rade z maluszkiem. Moj Tz rzadko jest na weekendy, ale bedzie musial czasem sie poswiecic i zostac z mała, zreszta babcie dzidzia tez ma, no nie Bede sciagala mleko, zeby niunia miala zapas, oczywiscie bede jezdzila na najwazniejsze wyklady i cwiczenia. Dam rade Moze Ty tez spróbuj
wiesz kochana u mnie niestacjonarne są wtorek sroda czwartek(zajęcia od rana do wieczora) co tydzień , mam 2godz do przejechania do miasta, no i muszę dużo nosić bo to ASP to teczki laptopy farby itd...poza tym jakoś sobie nie wyobrażam zostawić tak malutkiego dziecka...chyabym nie mogła...juz teraz soie nie mogę wyobrazić że zostawiam Lilkę jak będzie miała roczek a co dopiero jak będzie miała miesiąc

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
widze ,że studiujących mam jest tutaj troszeczkę- myślałam na początku ,że tylko ja...bo nikt o studiach nie pisał- o pracy raczej wiekszość
A co studiujecie?
ja kończę teraz ostatni rok magisterki a studiuje budownictwo na politechnice
ja studiuję architekturę wnętrz na ASP
Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
heloooooo
kochana ostanio pracuje jak oszalała :/
i nie mam czasu na nic
mam do Was pytanie co myslicie na temat znieczulenia??
czy gdybyscie miały taką mozliwosc to czy skozystły byscie ??
ja sie zastanawiam na zewnątrz oponowym ale cały czas sie wacham (
ja na pewno wykupię ale wezmę tylko na żądanie jeśli nie będę mogła wytrzymac to poproszę
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość

Ja już po wizycie Lekarz potwierdził w 100% że będzie dziewczynka prawdopodobnie Dorotka jedyne imię damskie na literkę D które pozostało do wykorzystania i w miarę mi się podoba u nas ja i mój mąż oraz moja starsza córka mamy imiona na D więc postanowiliśmy kontynuować tą tradycję
Dorotka waży już 330 g ogólnie zdrowo rośnie jak już pisałam przytyłam 5 kg i lekarz mi powiedział że to za dużo po później się tyje najwięcej masakra :/ a wydaje mi się że nie jem zbyt dużo, no trudno zobaczymy co będzie za 4 miesiące
aha umówiłam się na 29.09 na usg 4d czy któraś z Was już była bo mam sklerozę ciążową jakie wrażenia? u nas kosztuje 250 zł no ale co tam
ja miałam 4d polecamoglądałam juz milion razy moją córcie naprawdę warto dać te 250zł(też tyle płaciłam)
gratulacje córeczkino i bardzo ładne imię wybraliście

Cytat:
Styczniowki zabraly wszystkie jajcochy

Cytat:
Hejka. Dziś zapowiada sie u mnie piękny dzionek. Słoneczko pięknie świeci... Dziś mam utęskniony dzień, a mianowicie idę na USG 4D!!!!!! Zobaczę mojego maluszka. Trzymajcie mocno kciuki, bo jak zwykle bardzo się stresuje. Wkleję później foteczki synusia lub córeczki Alez ja jestem podekscytowana
trzymam kciuki!!!
Cytat:
Przekazuje wiadomosc od Czubaska:

Hej. U mnie srednio. Nie odzywam sie bo leze od soboty w lozku i probuje wyleczyc paskudne grypsko a przynajmniej nie doprowadzic sie do gorszego stanu. Dzis maja mi przywiezc laptopa to odezwe sie na forum jak bede miala sile. Z maluszkiem ok, sluchalismy w tamta srode serduszka a w nastepna mamy usg. Pozdrawiamy razem z maluszkiem wszystkie mamy
zdrówka czubasku!
Cytat:
nie przejmuj się tak aniemią ja mam od samego początku ciąży, biorę żelazo i co z tego jak dlaej mama poziom żelaza jest w porządku więc taka moja urodawszystko będzie dobrze zobaczysz!

Cytat:
masakra!!!!!!!!:c ojestplułam monitr!!

Cytat:
o matko!!!!!!

pewnie że Renia bezpieczna haha(moje imię w końcu)

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 14:55   #1044
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
maluchowi włoski rosną
a właśnie kiedyś chciałam pytać jakie macie imię, bo mi chyba umknęło (jak pełno innych wpisów). Mi się podoba Kacper, ale tż stanowczo się sprzeciwił i nie potrafił powiedzieć dlaczego

Cytat:
Co to sa pampuchy ???
takie bułki na parze gotowane. Uwielbiam i na słodko i z gulaszem

o takie http://www.google.pl/imgres?q=pampuc...cz6zbQC&zoom=1
http://www.google.pl/imgres?q=pampuc...t:429,r:2,s:11

Cytat:
jeszcze na bezczela tak z rańca

na zgagę też nie bierzesz Reni?? ojej dziewczyny, ale się męczycie, a te tabletki pomagaja i można brac w ciązy
ja mam tylko wieczorami, ale nie męczy mnie na tyle, żebym musiała coś brać. najczęściej sobie coś wypiję i jest lepiej jak by było bardzo źle, to bym rennie wzięła

Cytat:

aaa, mam pytanko... czy na takiej zwykłej, comiesięcznej wizycie u gina można się podpytać o płeć dziecka? W prawdzie jestem umówiona na usg 3d ale to dopiero za dwa tyg. Nie mogę doczekać kiedy będę wiedziała/.
na pewno tak, mi lekarz sam mówił, nawet nie pytałam (bo wiedziałam, że Olek, bo w szpitalu mi powiedzieli) zależy oczywiście od lekarza, ale jeszcze nie słyszałam, żeby nie powiedział skoro widzi wyraźnie
Stary 2011-09-21, 14:59   #1045
renata:)
Zadomowienie

Cytat:

Ja ma sokowirówkę, taką starą komunistyczną, mama na niej wyciskała soczki dla mnie Świetna sprawa, teraz w ciąży się przyda i dla dzidzi też można wyciskać owoce zamiast poić dziecko sokami ze sklepu.

eeee... moja kumpela nie wie co to zgaga a córę kudłatą urodziła
pearpearl jasne, że zrobię, ale dopiero na kolacyjkę - TŻ nie uznaje racuchów i naleśników za danie obiadowe

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

ja tez mam zamiar robić soczki w miare możliwości
a racuchy też robię przez was!!!! już nakupiłam co trzeba i jak dojem obiadek to sie zabiorę(grzybowa, karczek z grilla mizeria i ziemniaczki)
na wizycie normalnej pewnie że pytaj bo można

Cytat:
Dziewczyny zostałam posądzona o kradzież w brzuch napakowałam sobie już chcę odchodzic od kasy a facet do mnie, że mam cos w brzuchu, ja nie czaje, mówię, że nie rozumiem, a on pokazuje, że mam rozpiąc bluzę rozpinam, zobaczył brzuchol + spodnie z gumką to od razu przeprosił mogłam dodac 'kinder' ale po fakcie otrzeźwiałam

hahah ale jaja!! widzisz juz brzusio widoczny gołym okiem

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 15:04   #1046
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:

sam z siebie- pierwsz raz zauważyłam hihi, choc stanik był brudny i coś mi 'zaświtało' już wczesniej
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 15:04   #1047
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
pewnie że Renia bezpieczna haha(moje imię w końcu)
dobra Renia nie jest zła!

Się wie
Cytat:
ja mam tylko wieczorami, ale nie męczy mnie na tyle, żebym musiała coś brać. najczęściej sobie coś wypiję i jest lepiej jak by było bardzo źle, to bym rennie wzięła
no to czego mi tu narzekasz?
Cytat:
hahah ale jaja!! widzisz juz brzusio widoczny gołym okiem
wstyd mi było, bo poszłam w bluzce w której śpię i na to bluza, a że była taka spiczasta to se chłopczyna pomyślał, że coś schowałam...
taa, dzieciaka w sobie kryję "pokaże tobie co kryje w sobie"
no już coś nabrzmiałego widac

Stary 2011-09-21, 15:05   #1048
agawoo
Zakorzenienie

Hejka
Ukradkiem pisze z pracy, ale zaraz zmykam do domku, to potem nadrobię, to czego nie zdążę w pracy

Cytat:

tak to ja nigdy nie dojade na obrone (<--ja to ten po prawej)
No moze być ciężko

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Ja jadam kluski leniwe(serowe) lub inna nazwa pierogi leniwe(choc to przecież nie pierogi) polane masełkiem z cukrem, bułke tartą do kopytek(ziemiaczane) ale tak najbardziej preferuj i conajmniej co drugi tydzień robie "paluszki mojej babci" gdzieś kiedyś wyczytałam ze są to oczukane leniwe bo pół na pół ser+ziemiaki i jadam je tylko i wyłącznie ze słodkim dodatkiem. Za starych czasów u babci ze smażonymi jabłkami babcinej roboty a teraz już z dżemem. Uwielbiam smażone wiec jak gotuje to odrazu wrzucam na patelnie z masełkiem i smarze....palce lizac
Kasik, ja leniwe i kopytka jem tak samo jak ty Natomiast tych paluszków nigdy nie jadłam i nie słyszałam o nich

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie Lekarz potwierdził w 100% że będzie dziewczynka prawdopodobnie Dorotka jedyne imię damskie na literkę D które pozostało do wykorzystania i w miarę mi się podoba u nas ja i mój mąż oraz moja starsza córka mamy imiona na D więc postanowiliśmy kontynuować tą tradycję
Dorotka waży już 330 g ogólnie zdrowo rośnie jak już pisałam przytyłam 5 kg i lekarz mi powiedział że to za dużo po później się tyje najwięcej masakra :/ a wydaje mi się że nie jem zbyt dużo, no trudno zobaczymy co będzie za 4 miesiące
aha umówiłam się na 29.09 na usg 4d czy któraś z Was już była bo mam sklerozę ciążową jakie wrażenia? u nas kosztuje 250 zł no ale co tam
Gratuluje córci

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 15:31   #1049
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
ja własnie muszę wykupic dzis recepte-umowilam się z kolezanką w miescie to akurat to załatwie
mam przepisany tardyferon z kwasem foliowym od razu
ja mam to samo jaką masz dawkę?

dziewczyny mam pytanie czy was też tak strasznie wysypuje po luteinie??
biorę teraz 2x2 a na moich policzkach zrobiła się tragedia z dnia na dzień coraz gorzej
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 15:45   #1050
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
...na pewno tak, mi lekarz sam mówił, nawet nie pytałam (bo wiedziałam, że Olek, bo w szpitalu mi powiedzieli) zależy oczywiście od lekarza, ale jeszcze nie słyszałam, żeby nie powiedział skoro widzi wyraźnie
Cytat:
...na wizycie normalnej pewnie że pytaj bo można...
dzięki za odpowiedz W piątek mam wizytę u gina to podpytam czy mógłby podejrzeć

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości