Prrrawie narzeczone i pierrrwsza żona - cz. 14! - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-01, 10:50   #1021
jlys
Zakorzenienie

Dot.: Prrrawie narzeczone i pierrrwsza żona - cz. 14!

Bluesky chce Ci się ? ale jako dobra narzeczona zrób pierożki zrób u mnie dziś tz coś musi ugotowac na wieczór skoro ja w pracy tez sobie zazdroszcze..tym bardziej , że tz powinien dotać urlop od 10 do 15 więc będziemy mieli tyle czasu dla siebie , że nie wiem już mam sporo planów- ale tz powiedział żebym nie planowała już nic bo urlopu on jeszcze nie dostanie i będzie
jlys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 11:11   #1022
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Siema! Dopiero wstalismy, muahahah

Ala, ja bym na Twoim miejscu nie rozpowiadała tego tak. Może ona nie chce, żeby wszyscy wiedzieli

Santom, trzymam kciuki za Twoją pracę. I za J. pracę. A Twojego narzeta rozumiem - brak pracy drugiej połowy, niemozność odłożenia na ślub- potrafi nieźle zdołować
chociaż o ile dobrze pamiętam to Wy i tak jesteście w lepszej od nas sytuacji

Blue, rób pierożki i się podziel z Gajką
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 11:23   #1023
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

hej!!

gaja, no w sumie na slub to jz mamy odlozone, wiec to nie jest jakis tam problem, ale wiadomo: brak pracy= mniejsze mozliwosci czegokolwiek, tym bardziej, ze chcielismy i musimy wziac kredyt na auto, bo polskim mozemy jezdzic tylko do konca lutego;/

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 11:30   #1024
netali
Zadomowienie

Dzień dobry

santom - kciuki za pracę może faktycznie zimą szanse są mniejsze, ale to nie oznacza, że ich nie ma! a nóż będziesz miała farta i znajdziesz coś super

blue - podziwiam za pierogi.. mnei by się nie chciało

jlys - jakieś plany na wolne?

aluniaa - kurde, co za T. tylko Cie nakręcił, że mogliście gdzieś razem jechać... ale może jeszcze coś wymyśli?

calipso - dużo siły życzę dacie sobie radę z TŻ..
netali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 12:04   #1025
jlys
Zakorzenienie

santom nie martw się na pewno coś znajdziesz
netali no mam w planach jechać w końcu na basen , który otworzyli w czerwcu , to z raz czy dwa możemy sie przejechać -niestety troche daleko bo 30 km, a u mnie są tylko baseny takie beznadziejne (a mamy chyba 3 ), i nauka jazdy-czyli przypomnienie sobie jak to jest siedzieć za kółkiem-bo jak wam pisałam baaardzo dawno nie jeździłam - a nie po to mam prawko żeby nie jeździć, chce jechac na pokaz fontanny multimedialnej w przyszly weekend (są od wiosny- tez nie mialam kiedy jechac a już 16 października ostatni pokaz) i myślę ,że dużo wiećej ale to są priotytety. Mieliśmy wyjechac na te mazury ale namówiłam tz , że w domu przynajmniej w miare odpocznie(jak widać) - przeciez nie pojedzie w gości leżeć do góry dupką

Edytowane przez jlys
Czas edycji: 2011-10-01 o 12:10
Stary 2011-10-01, 12:24   #1026
bluesky89
Zakorzenienie

Nie chce mi się robić, ale już dawno nie robiłam, a TŻ za pierogi dałby się pokroić chyba Więc mu zrobię i podzielę się z Gajką oczywiście
Prawie posprzątałam. Zostało mi umycie podłóg, nieszczęsne mycie naczyń i trochę prasowania, no i wizyta w sklepie. Ale jestem z siebie dumna, bo porządek robię generalny, a to co niepotrzebne bez zastanowienia ląduje w koszu
Stary 2011-10-01, 12:45   #1027
Leyla89
Zadomowienie

Witajcie
ale dzisiaj ładna pogoda

tak mi sie nie chce nic robic... ale zrobilam juz pranie, posprzatalam, poukładałam w szafie. jeszcze troche i zrobie tż nugettsy z frytkami dla poprawy nastroju kupilam dzisiaj sobie bluzke (na takich nawet nieplanowanych zakupach...)

Leyla89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-01, 13:54   #1028
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Wróciłam do Was na chwilkę

A widzisz Santom, jak macie fajnie! chociaż ten jeden, ważny dzień nie stoi pod znakiem zapytania ale co racja to racja. mniej kasy, mniej wydatków mozliwych, pf.

Aj, aj, pierożek! A mój narzeczony dziś zrobi mi pizzę, żeby mi się lepiej do obrony kuło

Jlys, trzymam kciuki za kółkowanie bezwypadkowe

Byliśmy na zakupach. Wreszcie kupiłam sobie wage łazienkową i ceratowy obrus,którego TŻ nie zapaskudzi (wszystkie zapaskudza ). Do tego fura żarcia - nie będzie zakupów przez kolejne dwa tygodnie,jak nic ustrzeliłam też wielgaśną bazylkę w doniczce i miętę dla Ciki. Generalnie wszyscy obkupieni, więc można kuć spokojnie
Stary 2011-10-01, 14:35   #1029
aQ01
Zadomowienie

Dzień dobry

Byłam dziś na szkoleniu w pracy (), posprzątałam, zrobiłam obiad i padłam zmęczona A niedługo lecę się szykowac do TŻ

aQ01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 15:08   #1030
1988Marlena
Zadomowienie

Hej
A ja dziś miałam trochę roboty, ale już się odrobiłam i usiadłam do kompa. Dzwoniłam do TŻa. Napisałam mu później żeby zadzwonił jak dojadą na miejsce, ale póki co cisza. Miło było usłyszeć jego głos
Blue podziwiam za pierożki ja to tylko jajecznicę sobie umiem zrobić ale coś czuję ze będę musiała się nauczyć gotować kiedyś
No i pozapominałam co jeszcze
Chyba dziś znowu przysiądę przy książce, bo za tydzień chcę oddać Ł. a jeszcze jej nie tknęłam

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

A właśnie, Ala pisała że któraś wątkowiczka w ciąży... ja też chcę rety ale mam fazę, mam nadzieję że w następny weekend uda mi się TŻa wyciągnąć do koleżanki z LO która urodziła niedawno synka może się zapatrzy?

1988Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 15:14   #1031
aQ01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 1988Marlena Pokaż wiadomość

A właśnie, Ala pisała że któraś wątkowiczka w ciąży... ja też chcę rety ale mam fazę, mam nadzieję że w następny weekend uda mi się TŻa wyciągnąć do koleżanki z LO która urodziła niedawno synka może się zapatrzy?
Patrząc po swoim TŻ myślę, że jest duża szansa że Twój też się zapatrzy

aQ01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-01, 15:32   #1032
jlys
Zakorzenienie

Gaja nie dziękuje, to może być ostra jazda my byliśmy na wielkich zakupach w poniedziałek i teraz tylko dokupujemy bułeczki szynke itd, i podjęłam decyzje , ze będziemy robić takie zakupy choć raz na 2 tyg a nie raz na 4 jak dotychasz- bo zdecydowanie więcej zaoszczędzimy niż chodząc codzien do sklepu- a ja zauwaze cos i wrzucam zaraz do koszyka i wrzucam i potem zdzwiona przy kasie
Stary 2011-10-01, 15:43   #1033
kawa_tylko_z_mlekiem
Zakorzenienie

czeeść
powariowałyście wszystkie z tymi postami, zostawić Was na jeden dzień i tyle nadrabiania
co do Dnia Chłopaka, to żłożyłam Tż życzenia, a jako prezent dostał mnie

Cytat:
Napisane przez Calipso88 Pokaż wiadomość
Hej!
Wybaczcie nieobecność, ale siedzę całymi dniami u mojego TŻ w domu, bo z Tatą coraz gorzej. Lekarze już nic nie robią, od wczoraj...:/ "mąż umiera" ciągle słyszymy kierowane w stronę Mamy A Na chiwilę dorwałam laptop, żeby poprzeglądać internet :/
Ile jeszcze zostało?! ;( ;(

A co do Dnia Chłopaka - zapomniałam w tym całym kotle o tym, ale weszłam po drodze do sklepu i kupiłam mojemu KinderNiespodziankę i paluszki = jego ulubione słodycze
biedna dobrze, że w takich chwilach jesteś przy TŻ i wspierasz Go. trzymajcie się!
kawa_tylko_z_mlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 16:23   #1034
kinia860
Zakorzenienie

hejka

Widze ,ze laski dzis maja dzien sprzataniowy tak jak i ja zreszta ,jeszcze tylko jakies drobne rzeczy mi zostaly i wywiesznie prania.
Jutro idziemy do tz brata ,bo bratowa zamowila msze ,podejrzewam ,ze za Marysie ,bo konczy pol roku ,ale ten czas szybko leci,a dopiero co sie rodzila.No i na obiad nas zaprosila ,wiec ja na deser upieklam karpatke

Cos mialam ktorejs pisac ,ale nie pamietam co,ale za to pamietam ,ze bluesky ze mna tez sie ma podzielisc pierożkami

A moj tz dzis sie bawi w ocieplanie garazu ,a tesciowa zla,bo uwaza ,ze nie umie i zeby kogos wezwac.Ona to jest czasem.Ona by tylko do wszystkiego ludzi najmowala ,a placic za to wsyztko musi biedny tz ,kiedys tez do pomalowania futryn chciala kogos zatrudnic,wiadomo tz nie ma za duzo wlnego czasu ,ale jak ma wolna sob.to zajmuje sie robotami w domu.
kinia860 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 16:47   #1035
kawa_tylko_z_mlekiem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinia860 Pokaż wiadomość
hejka

Widze ,ze laski dzis maja dzien sprzataniowy tak jak i ja zreszta ,jeszcze tylko jakies drobne rzeczy mi zostaly i wywiesznie prania.
Jutro idziemy do tz brata ,bo bratowa zamowila msze ,podejrzewam ,ze za Marysie ,bo konczy pol roku ,ale ten czas szybko leci,a dopiero co sie rodzila.No i na obiad nas zaprosila ,wiec ja na deser upieklam karpatke

Cos mialam ktorejs pisac ,ale nie pamietam co,ale za to pamietam ,ze bluesky ze mna tez sie ma podzielisc pierożkami

A moj tz dzis sie bawi w ocieplanie garazu ,a tesciowa zla,bo uwaza ,ze nie umie i zeby kogos wezwac.Ona to jest czasem.Ona by tylko do wszystkiego ludzi najmowala ,a placic za to wsyztko musi biedny tz ,kiedys tez do pomalowania futryn chciala kogos zatrudnic,wiadomo tz nie ma za duzo wlnego czasu ,ale jak ma wolna sob.to zajmuje sie robotami w domu.
wydaje mi się, że Twoja teściowa robi z Twojego TŻ nieporadną osobę. niech się chłopak sam uczy bycia ,,złotą rączką", żeby w przyszłości zaoszczędzać na fachowcach.
kawa_tylko_z_mlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 16:53   #1036
1988Marlena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aQ01 Pokaż wiadomość
Patrząc po swoim TŻ myślę, że jest duża szansa że Twój też się zapatrzy
Oby Twoje słowa się spełniły
Cytat:
Napisane przez jlys Pokaż wiadomość
Gaja nie dziękuje, to może być ostra jazda my byliśmy na wielkich zakupach w poniedziałek i teraz tylko dokupujemy bułeczki szynke itd, i podjęłam decyzje , ze będziemy robić takie zakupy choć raz na 2 tyg a nie raz na 4 jak dotychasz- bo zdecydowanie więcej zaoszczędzimy niż chodząc codzien do sklepu- a ja zauwaze cos i wrzucam zaraz do koszyka i wrzucam i potem zdzwiona przy kasie
Dokładnie, wiem sama po sobie jak to jest. Jak się zrobi większe zakupy to jest taniej, bo się mniej "pierdół" kupuje niż na codziennych zakupach
Cytat:
Napisane przez kawa_tylko_z_mlekiem Pokaż wiadomość
wydaje mi się, że Twoja teściowa robi z Twojego TŻ nieporadną osobę. niech się chłopak sam uczy bycia ,,złotą rączką", żeby w przyszłości zaoszczędzać na fachowcach.
Zgadzam się

Stary 2011-10-01, 16:59   #1037
jlys
Zakorzenienie

kinia do pomalowanie futryn? nie rozumiem jej w ogóle...ale powiem ci , ze ojciec tż to nic w ogole nie docenia jego pracy , kiedys z bratem tapete polozyli w pokoju sami we 2 i ojciec wrocil z pracy i ,że źle itd ( a naprawde wszystko ok bylo ) a jak kiedys jego brat zalatal dziure w scianie (ojciec cos wyrwal i dziura byla i nie szpieszno mu bylo to zrobic) i zobaczył, że załatał i zrobił to rozwalil to od nowa !!! i zrobił po swojemu..no kur..ręce opadaja...

już tylko 2 godziny i pare minutek pracy
Stary 2011-10-01, 17:01   #1038
1988Marlena
Zadomowienie

ide oglądać gesslerkę

Stary 2011-10-01, 17:03   #1039
jlys
Zakorzenienie

ja już ogladalam w czwartek
Stary 2011-10-01, 17:12   #1040
kinia860
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kawa_tylko_z_mlekiem Pokaż wiadomość
To nie jest tak ,bo moj tz po smierci swojego taty musial dorosnac do bycia tym chlopem w domu,bo zostal sam z mama.A tesciowa jest taka ,ze chce miec wszystko natychmiast zrobione ,a tak sie nie da, bo moj tz parcuje po 10-12 godzin pn-pt ,czasem sob,ma wolne ,a czasem pracuje tez w sob. i dlatego musi robic pewne rzeczy na raty ,czy z opoznieniem ,,ale ona chyba tego nie rozumie i dlatego woli wezwac kogos ,tylko ,ze to nie ona potem za to placi
kinia860 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 18:00   #1041
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
Ala, ja bym na Twoim miejscu nie rozpowiadała tego tak. Może ona nie chce, żeby wszyscy wiedzieli
Dlatego napisalam na bialo to raz, a dwa - ma podpis pod swoim profilem wiec watpie, zeby to tejemnica byla

Cytat:
Napisane przez netali Pokaż wiadomość
aluniaa - kurde, co za T. tylko Cie nakręcił, że mogliście gdzieś razem jechać... ale może jeszcze coś wymyśli?
Ja to sie poplakalam jak mi to powiedzial i powiedzialam, zeby jeszcze nad tym pomyslal na kiedys tam bo baaaardzo bym chciala

Odebralam dzisiaj nową legitke z uczelni taka wiecie, karte bo do tej pory mialam jeszcze ksiazeczke. A czy ktoras wie co mam zrobic na jej odwrocie w tej bialej kratce? Podpisac sie moze czy co?

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 18:20   #1042
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Jaka biała kratka? Ja się nigdzie nie podpisywałam. Tam pewnie by był kod kreskowy, gdyby to jednocześnie była karta do biblioteki u mnie tak jest

Ala, Ty wszystko wiesz! To mnie przeraża. O podpisie też wiedziałas. dziz. ja już nic nei mówie

Zrobiłam! Zrobiłam plan na dziś! siedziałam bite 4,5h z przerwą na siku i obiad! ale zrobiłam ;jupi: jestem z siebie dumna
Stary 2011-10-01, 18:28   #1043
adela50
Wtajemniczenie

rozmawiałam wczoraj z tż... no cóż nie mogę mu dłużej dać szlabanu na dzwonienie, bo w zasadzie został mi tylko on.... opowiedziałam mu o operacji,że pewnie jak będzie miał urlop to może i odwiedziny w szpitalu go czekają itp.... i w pewnym momencie tej rozmowy on powiedział ,,moje kochanie'' no poprostu szok!zazwyczaj się tak do mnie nie zwraca, no i prawdopodobnie razem zamieszkanie na czas jego wolnego, jeżeli nie będę w szpitalu..powiedziałam mu,że mama w przyszłym roku odkłada na wesele...
adela50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 18:30   #1044
Mutny
Zakorzenienie

Heloł
Trochę mnie nie było, ale mam nadzieję, że wybaczycie mi tę nieobecność

Widzę, że ktoraś z forumisiaczek jest w ciązy? Która?

Santom, nie martw sie, na pewno znajdziesz prace

Ruda, gratuluje zaproszeń na rozmowy i testy Będziesz mogła przebierać i wybierać w ofertach

Ala, ale ten Twój T. to jest Trzeba było mu powiedzieć, że mógł Cię zabrać nawet na łąkę

Przepraszam, że wszystkiego nie nadrobiłam, ale nie dałabym rady

No, a co u mnie... Wreszcie się zaalokowaliśmy w nowym mieszkanku całkiem przyjemne jest, poddasze XVI wiecznego budynku, jak to już pisałam dziewczynom Mieszkamy sami w dwóch pokojach, także jest wygodnie i to bardzo
Dzisiaj zrobiliśmy ogromne zakupy, na jakiś czas nam powinno starczyć żarła

A Padwa jest cudowna, całe miasto pachnie brzoskwiniami, i te piekne wąskie uliczki Można się zakochać w tym mieście

Razem: 10.06.2005
Zaręczeni: 31.12.2010
Mutny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 18:35   #1045
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
Jaka biała kratka? Ja się nigdzie nie podpisywałam. Tam pewnie by był kod kreskowy, gdyby to jednocześnie była karta do biblioteki u mnie tak jest

Ala, Ty wszystko wiesz! To mnie przeraża. O podpisie też wiedziałas. dziz. ja już nic nei mówie

Zrobiłam! Zrobiłam plan na dziś! siedziałam bite 4,5h z przerwą na siku i obiad! ale zrobiłam ;jupi: jestem z siebie dumna
Bez przesady wystarczy wejsc na jej profil

No u mnie podobno tez to jest od razu do biblioteki karta, ale tam nie ma kodu kreskowego

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Mutny Pokaż wiadomość
No, a co u mnie... Wreszcie się zaalokowaliśmy w nowym mieszkanku całkiem przyjemne jest, poddasze XVI wiecznego budynku, jak to już pisałam dziewczynom Mieszkamy sami w dwóch pokojach, także jest wygodnie i to bardzo
Dzisiaj zrobiliśmy ogromne zakupy, na jakiś czas nam powinno starczyć żarła

A Padwa jest cudowna, całe miasto pachnie brzoskwiniami, i te piekne wąskie uliczki Można się zakochać w tym mieście
Jak cudownie, ze sie odezwalas Poka te wąskie uliczki jesli masz zdjecia Na pewno tam jest mega romantycznie

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

I jeszcze chcialam wam powiedziec, ze moja kuzynka (ta od sali czerwonej ) od dzisiaj wynajmuje z mężem kawalerke a tak sie chwalila, ze rodzice im kredyt wezme, że cos tam i w ogole, a tu klops jak dla mnie klops... Bo juz mieli papiery na kredyt a tu nie dosc, ze wynajmuja to jeszcze kawalerke i powiem tak, mimo, że sa razem nie zazdroszcze im takiego mieszkania.

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-10-01, 18:38   #1046
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Ja tam wolę wynajmować niż do 40dziestki się kisić osobno

Ja nie mam czasu na wchodzenie na cudze profile

Aaaa, Edzia, dawaj fociszaaaa!
Stary 2011-10-01, 18:42   #1047
Mutny
Zakorzenienie

Proszę bardzo ale ci Włosi wszędzie ciasno parkuja
A jak tu ciepło ojojoj Ani razu jeszcze tutaj nie padało

Stary 2011-10-01, 18:44   #1048
Mutny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
Bez przesady wystarczy wejsc na jej profil

No u mnie podobno tez to jest od razu do biblioteki karta, ale tam nie ma kodu kreskowego

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Jak cudownie, ze sie odezwalas Poka te wąskie uliczki jesli masz zdjecia Na pewno tam jest mega romantycznie

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

I jeszcze chcialam wam powiedziec, ze moja kuzynka (ta od sali czerwonej ) od dzisiaj wynajmuje z mężem kawalerke a tak sie chwalila, ze rodzice im kredyt wezme, że cos tam i w ogole, a tu klops jak dla mnie klops... Bo juz mieli papiery na kredyt a tu nie dosc, ze wynajmuja to jeszcze kawalerke i powiem tak, mimo, że sa razem nie zazdroszcze im takiego mieszkania.
Ja też kawalerki im nie zazdroszczę :niee: Kurde, dopiero teraz widziałam, jakie te kawalerki są małe, przecież to nie ma gdzie się w ogóle schować przed sobą Mieszkanie musi być minimum 2-pokojowe!

Stary 2011-10-01, 18:47   #1049
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Ale kawalerke?? Jeden pokoj, a oni dziecko planuja

A jakie autka fajne

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Mutny Pokaż wiadomość
Ja też kawalerki im nie zazdroszczę :niee: Kurde, dopiero teraz widziałam, jakie te kawalerki są małe, przecież to nie ma gdzie się w ogóle schować przed sobą Mieszkanie musi być minimum 2-pokojowe!
No, w koncu ktos sie ze mna zgadza w tej kwestii

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-10-01, 18:48   #1050
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Jak ślicznie, jak w Kaziu

No kawalerka jest ok, jesli się mieszka we dwoje. Nie więcej. Myśmy się gnietli na 12m i wystarczyło. Czasem trzeba priorytety i poglądy schować do kiszeni, żeby zdobyć coś ważniejszego - mam wrażenie, że ktoś niedawno mi tak powiedział
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości