|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() to wiesz co niania tyle kosztuje ! www.niania.pl tutaj coś ponoć pisze, że jak obojga rodziców pracuje to jest jakieś dofinansowanie. A myślałam, że przez skazę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
U nas prywatny żłobek kosztuje 890zł (9h dziennie od poniedziałku do piątku), z wyżywieniem i każda kolejna godzina to 3 zł. Wpisowe 250zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1023 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1024 | |||
Zakorzenienie
|
Wy się już żegnacie na dobranoc, a ja dopiero wpadłam i towarzystwa szukam
![]() Tymcio tez już wykąpany i położony. Dziś to już rekord totalny pobił, bo zasnął w jakieś 10 sekund ![]() Właśnie mi się przed chwilą przypomniało, że zapomnieliśmy wystąpić o becikowe ![]() ![]() Telik, Stronczek, Sweet - Wasze dzieci młodsze od mojego, a p kilogram cięższe ![]() ![]() I Telikowy Jasiu - brawa za szczepienie, dzielny mężczyzno ![]() Cytat:
![]() Kurcze, ale wielki już chłopak z niego!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() WOW!!! Brawo dla małego gryzionia ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1026 |
Zakorzenienie
|
A, i jeszcze chciałam spytać o coś mam karmiących piersią, którcyh dzieci urodziły się w czerwcu i lipcu (czyli są starsze od Tymka +/- miesiąc):
ile razy dziennie karmicie? Tak z ciekawości tylko pytam, żeby się dowiedzieć, czy z czasem ta ilość jakoś spada, np. na rzecz większej ilości zjadanej na raz? ![]()
#1027 |
Zakorzenienie
|
u nas wpisowe 300 zl, zlobek 650 zł z pełnym wyzywieniem, godziny 6:30 - 18, jak długo chce to jest. przedszkole mam w takiej samej cenie, jak obydwoje beda chodzic to cala moja pensja bedzie na "edukacje" i dojazdy... ale wole to niz przerwa w pracy i brak przedszkola dla starszego. bo finansowo nie damy rady utrzymac mnie na wychowawczym i artura przedszkola, a z jednej pensji to nawet z mopsu nic nie dostaniemy bo jeszcze za wysoki dochód...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1028 |
Zakorzenienie
|
Brumku my też jeszcze nie wystąpilismy o becikowe -całkiem zapomniałam!
![]() A co do mleczka to dzieci raczej mają jak już to tylko problem z takim rozmrożonym, bo np. takie ściągnięte dniowe z lodówki podgrzane to żaden problem, Domek nie gardzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1029 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
8:00 11:00 13:00 (nie w każdy dzień) 15-16:00 18-19:00 22:00 (niecodziennie) 1:00 3:00(niecodziennie) 5-6:00 czyli max 9 razy, min 6 razy. wczesniej było 10-12 razy (zapisywałam sobie) Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-10-11 o 21:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1031 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wyszlo mu to gdzies w niedziele, to znaczy w niedziele zauwazylam odrobine na karczku, a wczoraj przy kapaniu juz mial duzo na plecach. Dzis wlasnie wykapalam go w krochmalu, bo do tej pory jechalismy na Oilatum. I dzis tego jest juz zatrzesnienie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na szczescie we czwartek ide do pediatry, to jak nie zniknie, to bede pytac. Teraz mi przyszlo cos glupiego na mysl: od soboty przepajam malego woda z glukoza (w zwiazku z ta zoltaczka), to jest jedyna nowosc, no i od niedzieli ta wysypka. Ale zeby glukoza? To chyba niemozliwe. No coz, czas pokaze, czy to zniknie. Dziekuje Wam za odzew! ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1032 | |||||
Zakorzenienie
|
rozumiem
![]() Cytat:
Cytat:
![]() nie, szale takie cienkie, tzn takie materiałowe a nie dziergane ![]() do płaszcza, ale bardzo ładne ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a ile Tymek waży już? bo pewnie pisałaś ale ja mam mega tyły na wątku.. ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
bo widać jak odcina się granica gdzie zaczyna się pampers na dupce, a nie miał przypadkiem założonego jakiegoś ciuszka nowego ze sklepu, który np. zawieruszył Ci się i pominęłaś go w praniu po zakupie? w sensie że miał założony nowy ze sklepu bez prania? bo skoro proszek ten sam cały czas masz to może to...
![]() ![]() |
![]() |
#1033 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Tymek waży pewnie trochę ponad 4 kg. Był ważony dokładnie tydzień temu i było 3910g, a pewnie minimum jakie przybrał to 200g. A kolejne ważenie dopiero w następny poniedziałek. Fajnie by było mieć swoją wagę, żeby zaspokajać ciekawość na bieżąco ![]()
![]() |
#1034 | |
Zakorzenienie
|
[
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1035 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A spróbuj odstawić tą glukozę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1036 | |
Zakorzenienie
|
AgaGuernsey mi też od razu do głowy przyszedł proszek do prania - może spróbuj zmienić?
na potówki mi to nie wygląda ![]() Cytat:
![]() Jakoś wcześniej było mi nie po drodze, a teraz bedzie miło jak kaska ekstra wpadnie ![]() Otworzyłam dziś Glutkom okno w sypialni i zrobiło się chłodno jak wcześniej, zobaczymy jak mała pośpi..
![]() |
#1037 |
Zakorzenienie
|
O masz ci los! To też więcej niż Tymek teraz
![]()
#1038 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Julka właśnie zjadła na śpiocha - tzn nie w pełni obudzona ale już zaczynała się wiercić w półśnie bo ją głód wybudzał - jadła o 18,30 - to teraz pewnie pośpi do 4-5 w spokoju. Ja zmykam do łazienki i już się żegnam na dziś ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- ale bierz pod uwagę że Domek ma spory apetycik ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1039 |
Zakorzenienie
|
No fakt
![]() Dobranoc Beatko ![]() Justynka - śpisz? Bo mam do Ciebie prywatę ![]() W sobotę idziemy na urodziny do mojego chrześniaka. Kończy dwa latka. I nie mam pomysłu, co mu kupić. A Twój Kuba niedawno był w tym wieku... Powiedz, czym najbardziej lubił sie bawić? Co "oczaruje" takiego młodego mężczyznę? ![]()
#1040 |
Wtajemniczenie
|
A moja zjada 120 ml co 3 godzinki. W ciagu dnia.Ostatnio czasami i 150 ml wciagnie. W nocy je raz ok 3 a pozniej ok 6-7. Ale ona na comforcie i wydaje mi sie ze to mleczko jest Troche "lżejsze" i szybciej glodnieje.
Co do butelek to mamy Mala Avent i dwie duże TT. W TT daje jej herbatke a Avent ma do mleczka. Smoczki 2 od niedawna. I Jestesmy zadowolone obie. Teraz Musze kupic większa Avent żeby nie dorabiać, bo ta Mala ma tylko 125 ml. Aha. Pisałam jeszcze w dzien o tym machaniu raczkami podczas spania. Zawinelam Dzis Wiki ścislo na noc tak by nie mogła ruszać raczkami. Jak Zasnela tak śpi do tej pory, sposob skuteczny ale nie rozwiązuje problemu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1041 |
Rozeznanie
|
Nie zdazylam was jeszcze nadrobic, ale napisze narazie ze my dzisiaj bylismy z karolinka na pierwzej dawce na Pneumo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ide nadrabiac..
#1042 | ||
Wtajemniczenie
|
poka poka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do amorów to ja ostatnio w ogóle bez chęci. Jak zacznę brać tabletki to już całkowita masakra będzie. Ps. Brumek jak z Twoją (Waszą) decyzja odnośnie tabletek. Ostatnio pisałaś, że musisz to dobrze przemyśleć ![]() Brumek, Natka i Youyou - zazdroszczę dodatkowej kasy, bo my już nie pamiętamy, że takowa była ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1043 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1044 |
Wtajemniczenie
|
Aaaa żeby nie było za kolorowo ze spaniem Zuziaka, to ona jeszcze nie śpi. Spała po kąpieli. Pospała od 20-21 i od 21 się kokosi w łóżeczku albo na rękach (jak płacze przez brzuszek). Oby w nocy spała
![]()
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-10-11 o 22:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1045 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mojej chyba ewidentnie Bebiko nie podpasowalo po Comforcie.. dopoki przechodzilam na bebiko i mieszalam z comfortem jadla w miare dobrze a od kiedy miala samo bebiko zaczelo sie plucie i placz.. od wczoraj je zwykly bebilon (wczesniej jej nie dawalam zwyklego bo miala po nim problemy brzuszkowe- chyba bylo wtedy za wczesnie na odstawienie comfortu) i problem z jedzeniem narazie jak reka odjal ![]() ![]() ![]() Carmelka brawa na pierwszy watkowy zabek dla Sarenki ![]() ![]() . . . .
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-10-13 o 09:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Zadomowienie
|
witam, zraz zacznę nadrabiac. a jest troszke. tylko ostatnio mój Emil sie przestawił i wstaje rano ze mną i nie ma jak pisac.
![]() Wczoraj skończył 2 miesiące i po raz pierwszy przekręcił sę z brzuszka na plecy. ![]() ![]() ![]() teściowie wyjeżdzają dzisiaj i wiecie co: nie ma idealnych teściowych. Moja ma u mnie minusa za: - przekładanie dziecka z rak do rąk(ona i mąż)- dziecko płacze u niej, więc daje je mężowi, u niego też wiec lecą do mnie. dziecko sie uspokoi to daj im znowu ponosic. Toz to nie zabawka. mały był rozdrażniony i marudny przez to. - lampę błyskową w aparacie ![]() ![]() - zmianę pieluszki - dzieciak leży z pełna pielucha i płacze, a ona go uspokaja. mówię jej ![]() - kapiel - to był istny cyrk. my kapiemy z T. małego, albo ja sama. a tu 4 geby gapiące się i mały w ryk. ![]() -karmienie - wpadła któregos wieczoru z butelka mego mleka. wiedziałam że ona chce nakarmic, ale nic się nie odezwała. wzięłam butelke od niej i zazełam karmic. Wniosek : tesciowa w dom, Bóg na polu, a dziec zestresowany. ![]() no i ide, bo płacze.na razie |
![]() ![]() |
![]() |
#1047 |
Zakorzenienie
|
![]() A ja się martwie, że moja Agu za dużo śpi. Jak poszła spać o 19 to wstała o 6 ![]() ![]() a po drugie zaczyna mnie łapać angina. Jak zawsze o tej porze ![]() ![]() Zawsze jak rano sie budziła brałam ją do siebie i sie kokosiłyśmy jak usnęła. A dziś musi leżeć w łóżeczku,coprawda źle jej nie jest, awanturuje się z zabawkami z karuzeli ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1048 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kończymy dziś 12 tygodni!!! i dlatego obudziła nas o 5.30 żebyśmy jej życzenia złożyli ![]() zbieram sie na badanie... odezwe sie po powrocie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1049 | ||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
E tam, mój po prostu ma wstręt do butli ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a dla teściowej się ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Shira, Telik, Lilkaa82, ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1050 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:25.