Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-11, 20:48   #1021
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no ja też zawału dostałam jak przeczytałam cennik a do tego jeszcze wpisowe 500zł

nieee na mm przeszłam przez to ze ponad 1,5 miesiąca brałam tabletki na odwodnienie i lekarz nie był w stanie zagwarantować jaki to by miało wpływ na małego gdybym karmiła.
A brać tabletki musiałam bo nie byłam w stanie nawet skarpetki na nogę założyć nie wspominając i jakimkolwiek obuwiu.
Jeszcze wpisowe
to wiesz co niania tyle kosztuje !
www.niania.pl tutaj coś ponoć pisze,
że jak obojga rodziców pracuje to jest jakieś dofinansowanie.

A myślałam, że przez skazę

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 20:50   #1022
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

U nas prywatny żłobek kosztuje 890zł (9h dziennie od poniedziałku do piątku), z wyżywieniem i każda kolejna godzina to 3 zł. Wpisowe 250zł.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 20:53   #1023
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

z bezkofeinową byłabym ostrożna. Może nie jest zła, ale jednak chyba mniej zaszkodzi kofeina niż ta chemia która używana jest do usunięcia kofeiny...

też byłam w Biedronce dziś, u mnie jeszcze to mleko bezlaktozowe jest, teraz po 1,49
u mnie też jest ale ma termin do 03.11... wiec nie kupie calego zapasu

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 21:05   #1024
brumek
Zakorzenienie

Wy się już żegnacie na dobranoc, a ja dopiero wpadłam i towarzystwa szukam
Tymcio tez już wykąpany i położony. Dziś to już rekord totalny pobił, bo zasnął w jakieś 10 sekund

Właśnie mi się przed chwilą przypomniało, że zapomnieliśmy wystąpić o becikowe Miła niespodzianka, że jakieś ekstra pieniążki jeszcze na nas czekają

Telik, Stronczek, Sweet
- Wasze dzieci młodsze od mojego, a p kilogram cięższe A ja myślałam, że Tymek to już wielki kloc! Nawet dziś do męża mówiłam, tuż po karmieniu, że wygląda jak wielki, tłusty kocur perski, najedzony i rozwalony na miękkiej podusi

I Telikowy Jasiu - brawa za szczepienie, dzielny mężczyzno
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
mamusia by się wyspała, gdyby nie to, że położyła się (jak co dzień) o 1.00 spać... obudził się tatuś i zebrało mu się na amory - zasnęłam przed 2.00
To się tylko cieszyć, a nie narzekać

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
my po wizycie mały waży 7,040kg i 64cm
Kurcze, ale wielki już chłopak z niego!!!

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj podałam małej swoje rano ściągnięte mleczko z butelki i jakoś poszło Tak tylko próbowałam, jakby co, na przyszłość. Jeszcze tylko z mrożonym spróbuję kiedyś.
O, fajnie że o tym piszesz Czyli jednak niektóre dzieci są mniej wybredne niż inne Mam nadzieję, że mój też

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Sarenka ma malutkiego ząbka
WOW!!! Brawo dla małego gryzionia

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Kochane popatrzcie jak Antos wyglada. Pierwsze zdjecie, troche przeswietlone, ale tak to wyglada, drugie z kolei bez lampy, ale widac ta chropowatosc jego skorki. To sa plecki, ciut lepiej wyglada brzuszek. Te chrosteczki, "kaszka" sa tez na raczkach, buzka tez chyba, choc tu mam watpliwosci, bo on od porodu jeszcze nie mial gladkiej buzi, bo ma ten tradzik... Kurcze, czy tak mocno go przypocilam? Jakos nie wydaje mi sie. Raczej jakas wysypka, ale po czym? Nic nowego nie jadlam, przynajmniej nie kojarze. Spotkalyscie sie z czyms takim?
Agusiu, ja też bym na razie polecałam pokąpać w krochmalu. Na pewno troszkę wygładzi skórkę
Stary 2011-10-11, 21:06   #1025
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz zaciskam!

Kochane popatrzcie jak Antos wyglada. Pierwsze zdjecie, troche przeswietlone, ale tak to wyglada, drugie z kolei bez lampy, ale widac ta chropowatosc jego skorki. To sa plecki, ciut lepiej wyglada brzuszek. Te chrosteczki, "kaszka" sa tez na raczkach, buzka tez chyba, choc tu mam watpliwosci, bo on od porodu jeszcze nie mial gladkiej buzi, bo ma ten tradzik... Kurcze, czy tak mocno go przypocilam? Jakos nie wydaje mi sie. Raczej jakas wysypka, ale po czym? Nic nowego nie jadlam, przynajmniej nie kojarze. Spotkalyscie sie z czyms takim?
mój tak mial jak mial alergie kontaktowa na material wózka. podejrzewam u ciebie płyn/proszek... moze ręczniki?

Stary 2011-10-11, 21:08   #1026
brumek
Zakorzenienie

A, i jeszcze chciałam spytać o coś mam karmiących piersią, którcyh dzieci urodziły się w czerwcu i lipcu (czyli są starsze od Tymka +/- miesiąc):
ile razy dziennie karmicie? Tak z ciekawości tylko pytam, żeby się dowiedzieć, czy z czasem ta ilość jakoś spada, np. na rzecz większej ilości zjadanej na raz?
Stary 2011-10-11, 21:11   #1027
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
U nas prywatny żłobek kosztuje 890zł (9h dziennie od poniedziałku do piątku), z wyżywieniem i każda kolejna godzina to 3 zł. Wpisowe 250zł.
u nas wpisowe 300 zl, zlobek 650 zł z pełnym wyzywieniem, godziny 6:30 - 18, jak długo chce to jest. przedszkole mam w takiej samej cenie, jak obydwoje beda chodzic to cala moja pensja bedzie na "edukacje" i dojazdy... ale wole to niz przerwa w pracy i brak przedszkola dla starszego. bo finansowo nie damy rady utrzymac mnie na wychowawczym i artura przedszkola, a z jednej pensji to nawet z mopsu nic nie dostaniemy bo jeszcze za wysoki dochód...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-11, 21:11   #1028
Natka_
Zakorzenienie

Brumku my też jeszcze nie wystąpilismy o becikowe -całkiem zapomniałam!

A co do mleczka to dzieci raczej mają jak już to tylko problem z takim rozmrożonym, bo np. takie ściągnięte dniowe z lodówki podgrzane to żaden problem, Domek nie gardzi
Stary 2011-10-11, 21:13   #1029
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A, i jeszcze chciałam spytać o coś mam karmiących piersią, którcyh dzieci urodziły się w czerwcu i lipcu (czyli są starsze od Tymka +/- miesiąc):
ile razy dziennie karmicie? Tak z ciekawości tylko pytam, żeby się dowiedzieć, czy z czasem ta ilość jakoś spada, np. na rzecz większej ilości zjadanej na raz?
policzmy:
8:00
11:00
13:00 (nie w każdy dzień)
15-16:00
18-19:00
22:00 (niecodziennie)
1:00
3:00(niecodziennie)
5-6:00

czyli max 9 razy, min 6 razy. wczesniej było 10-12 razy (zapisywałam sobie)

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-10-11 o 21:14
Stary 2011-10-11, 21:20   #1030
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
policzmy:
8:00
11:00
13:00 (nie w każdy dzień)
15-16:00
18-19:00
22:00 (niecodziennie)
1:00
3:00(niecodziennie)
5-6:00

czyli max 9 razy, min 6 razy. wczesniej było 10-12 razy (zapisywałam sobie)
Mój teraz od ponad tygodnia je 7 x dziennie! A 9 to mu się ze 2-3 razy od porodu zdarzyło
Stary 2011-10-11, 21:23   #1031
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Kochana a proszek albo płyn ?
Jakby to były potówki to myślę, że nie było by tego AŻ tyle
Od porodu ma takie krostki na całym ciele ?
A może spróbuj go wykąpać w krochmalu i w Oilatum ?!
Jednego dnia w krochmalu a w drugim Oilatum?
Bo jakby to go swędziało to Oilatium łagodzi swędzenie.
Nie mam zielonego pojęcia co to może być
ale może spróbuj przez jakiś czas prać ciuszki w czym innym ?
Plynu do prania nie zmienialam, ciagle piore w tym samym. No mnie sie tez wydaje, ze jak na potowki, to za duzo...
Wyszlo mu to gdzies w niedziele, to znaczy w niedziele zauwazylam odrobine na karczku, a wczoraj przy kapaniu juz mial duzo na plecach. Dzis wlasnie wykapalam go w krochmalu, bo do tej pory jechalismy na Oilatum. I dzis tego jest juz zatrzesnienie.

Cytat:
kurcze na zdjęciu to się ropne wydaje pewnie przez to światło, może porównaj Ty sobie , poniżej zdjecie Szymka ze skazą może wyglądać podobnie , na klatce piersiowej miał własnie takie zbite te krostki :
Nie, raczej ropne to nie jest, ale troche przypomina to, co mial Szymek.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Aga
u nas bardzo podobna wysypka
drobna kaszka na kolanach bokach pleckó
teraz też na twarzy
po 2 dniach w niektórych miejscach sie lekko zaróżowiła
położna powiedziała że to od lekkiego przegrzania
a pediatka mi dziś powiedział żebym nabiał odstawiła

ale ja podejrzewam że to może byc od proszku
wczesniej używałam JELP a teraz mam Lovelle
Kurde skaza? Tak nagle, do tej pory nic, a teraz tak?

Cytat:
Hmm... Mi to wygląda jakby od proszku albo płynu
Wykąp Antka w krochmalu, nam pomagał na wszelkie wysypki.

Cytat:
Agusiu, ja też bym na razie polecałam pokąpać w krochmalu. Na pewno troszkę wygładzi skórkę
Tak, kapiel w krochmalu zapodana...

Na szczescie we czwartek ide do pediatry, to jak nie zniknie, to bede pytac.

Teraz mi przyszlo cos glupiego na mysl: od soboty przepajam malego woda z glukoza (w zwiazku z ta zoltaczka), to jest jedyna nowosc, no i od niedzieli ta wysypka. Ale zeby glukoza? To chyba niemozliwe.

No coz, czas pokaze, czy to zniknie. Dziekuje Wam za odzew!

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Jutro idziemy na szczepienie prosimy o kciuki

Zacisniete!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 21:27   #1032
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Beatko szybko, bo chce wrócić do pracy.
rozumiem Emi na pewno spodoba się w złobku
Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Hej

Beatka i Iustyna jak tam Wasze dziewczynki jedzą lepiej?- bo moja jak jest głodna to drze się wniebogłosy , zresztą obie
Chyba dziś juz nie nadrobię...
moja wczoraj miała szczyt schizowania podczas jedzenia, dziś już je normalnie, ale przeważnie max 80ml co 3 godziny zje
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

też byłam w Biedronce dziś, u mnie jeszcze to mleko bezlaktozowe jest, teraz po 1,49
u mnie też po 1,49 - kupiłam jedno na próbę ale jeszcze nie piłam

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
a te szale w biedrze to grube jakies?proszek byl od wczoraj?
nie, szale takie cienkie, tzn takie materiałowe a nie dziergane
do płaszcza, ale bardzo ładne a proszek był u mnie chyba od wczoraj ale z naklejkami takimi jak te kiedyś co były z folferu "nasze dzieci"
Cytat:
Prawidłowo że u Sarci pierwszy ząbek

Cytat:
komin jest o tyle fajny, że nie rozplątuje się wiecznie jak szalik, a Ja mam z tym problem. No i w ogóle lubię szale,szaliki itd.
a ja się pół godziny zastanawiałam o jakim kominie piszecie
Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

Jutro idziemy na szczepienie prosimy o kciuki

Cytat:
ja jestem - i będę do ok 23.15 bo czekam na tż - ta aż z pracy wróci

a ile Tymek waży już? bo pewnie pisałaś ale ja mam mega tyły na wątku..

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
mnie też to wygląda na alergie na płyn, proszek, lub coś podobnego..

bo widać jak odcina się granica gdzie zaczyna się pampers na dupce, a nie miał przypadkiem założonego jakiegoś ciuszka nowego ze sklepu, który np. zawieruszył Ci się i pominęłaś go w praniu po zakupie? w sensie że miał założony nowy ze sklepu bez prania? bo skoro proszek ten sam cały czas masz to może to...

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 21:33   #1033
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

ja jestem - i będę do ok 23.15 bo czekam na tż - ta aż z pracy wróci

a ile Tymek waży już? bo pewnie pisałaś ale ja mam mega tyły na wątku..
No to fajnie, że jesteś
A Tymek waży pewnie trochę ponad 4 kg. Był ważony dokładnie tydzień temu i było 3910g, a pewnie minimum jakie przybrał to 200g. A kolejne ważenie dopiero w następny poniedziałek.
Fajnie by było mieć swoją wagę, żeby zaspokajać ciekawość na bieżąco
Stary 2011-10-11, 21:34   #1034
dziubek79
Zakorzenienie

[

Cytat:
Plynu do prania nie zmienialam, ciagle piore w tym samym. No mnie sie tez wydaje, ze jak na potowki, to za duzo...
Wyszlo mu to gdzies w niedziele, to znaczy w niedziele zauwazylam odrobine na karczku, a wczoraj przy kapaniu juz mial duzo na plecach. Dzis wlasnie wykapalam go w krochmalu, bo do tej pory jechalismy na Oilatum. I dzis tego jest juz zatrzesnienie.

Nie, raczej ropne to nie jest, ale troche przypomina to, co mial Szymek.

Kurde skaza? Tak nagle, do tej pory nic, a teraz tak?

Tak, kapiel w krochmalu zapodana...

Teraz mi przyszlo cos glupiego na mysl: od soboty przepajam malego woda z glukoza (w zwiazku z ta zoltaczka), to jest jedyna nowosc, no i od niedzieli ta wysypka. Ale zeby glukoza? To chyba niemozliwe.

No coz, czas pokaze, czy to zniknie. Dziekuje Wam za odzew!

Zacisniete!
no właśnie nam pediatra powiedziała że skaza nie pokazuję się od razu, że często po dłuższym czasie wychodzi. U nas wyszła jakoś po 3 tygodniach zycia dopiero
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 21:41   #1035
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Mój zjada w dzień 6-7 razy plus w nocy raz

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
u nas wpisowe 300 zl, zlobek 650 zł z pełnym wyzywieniem, godziny 6:30 - 18, jak długo chce to jest. przedszkole mam w takiej samej cenie, jak obydwoje beda chodzic to cala moja pensja bedzie na "edukacje" i dojazdy... ale wole to niz przerwa w pracy i brak przedszkola dla starszego. bo finansowo nie damy rady utrzymac mnie na wychowawczym i artura przedszkola, a z jednej pensji to nawet z mopsu nic nie dostaniemy bo jeszcze za wysoki dochód...
Mój Domek pójdzie też do prywatnego, bo do państwowego nie mamy szans się dostać... Ale to dopiero jak będzie miał napewno nie mniej niż 1,5 roku, wcześniej nie oddam

Cytat:
A spróbuj odstawić tą glukozę.
Stary 2011-10-11, 21:50   #1036
youyou
Zakorzenienie

AgaGuernsey mi też od razu do głowy przyszedł proszek do prania - może spróbuj zmienić?
na potówki mi to nie wygląda

Cytat:

Właśnie mi się przed chwilą przypomniało, że zapomnieliśmy wystąpić o becikowe Miła niespodzianka, że jakieś ekstra pieniążki jeszcze na nas czekają
heh a ja właśnie dziś się zebrałam i też złozyłam wniosek o becikowe
Jakoś wcześniej było mi nie po drodze, a teraz bedzie miło jak kaska ekstra wpadnie

Otworzyłam dziś Glutkom okno w sypialni i zrobiło się chłodno jak wcześniej, zobaczymy jak mała pośpi..
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 21:54   #1037
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Mój zjada w dzień 6-7 razy plus w nocy raz
O masz ci los! To też więcej niż Tymek teraz
Stary 2011-10-11, 21:57   #1038
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
No to fajnie, że jesteś
A Tymek waży pewnie trochę ponad 4 kg. Był ważony dokładnie tydzień temu i było 3910g, a pewnie minimum jakie przybrał to 200g. A kolejne ważenie dopiero w następny poniedziałek.
to piękna waga już

Cytat:
[

no właśnie nam pediatra powiedziała że skaza nie pokazuję się od razu, że często po dłuższym czasie wychodzi. U nas wyszła jakoś po 3 tygodniach zycia dopiero
u nas dokładnie po ukończeniu 2 miesięcy się ujawniła.

Julka właśnie zjadła na śpiocha - tzn nie w pełni obudzona ale już zaczynała się wiercić w półśnie bo ją głód wybudzał - jadła o 18,30 - to teraz pewnie pośpi do 4-5 w spokoju.

Ja zmykam do łazienki i już się żegnam na dziś

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
O masz ci los! To też więcej niż Tymek teraz
ale bierz pod uwagę że Domek ma spory apetycik w końcu duży facet

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 22:03   #1039
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ale bierz pod uwagę że Domek ma spory apetycik w końcu duży facet
No fakt
Dobranoc Beatko

Justynka - śpisz?
Bo mam do Ciebie prywatę
W sobotę idziemy na urodziny do mojego chrześniaka. Kończy dwa latka. I nie mam pomysłu, co mu kupić. A Twój Kuba niedawno był w tym wieku... Powiedz, czym najbardziej lubił sie bawić? Co "oczaruje" takiego młodego mężczyznę?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-11, 22:07   #1040
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
A moja zjada 120 ml co 3 godzinki. W ciagu dnia.Ostatnio czasami i 150 ml wciagnie. W nocy je raz ok 3 a pozniej ok 6-7. Ale ona na comforcie i wydaje mi sie ze to mleczko jest Troche "lżejsze" i szybciej glodnieje.
Co do butelek to mamy Mala Avent i dwie duże TT. W TT daje jej herbatke a Avent ma do mleczka. Smoczki 2 od niedawna. I Jestesmy zadowolone obie. Teraz Musze kupic większa Avent żeby nie dorabiać, bo ta Mala ma tylko 125 ml.
Aha. Pisałam jeszcze w dzien o tym machaniu raczkami podczas spania. Zawinelam Dzis Wiki ścislo na noc tak by nie mogła ruszać raczkami. Jak Zasnela tak śpi do tej pory, sposob skuteczny ale nie rozwiązuje problemu.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 22:16   #1041
Lilkaa82
Rozeznanie

Nie zdazylam was jeszcze nadrobic, ale napisze narazie ze my dzisiaj bylismy z karolinka na pierwzej dawce na Pneumo poszlo niezle mała zapłakala tylko przy wpuszczaniu szczedpionki le sdzybko sie uspokoila goraczki nie miala, marudna nie byla (odpukac..) pospala dwie godziny po szczepienu i przespala jedna pore jedzenia teraz smacznie spi po kolacji i kapanku wazy juz 5510 ! a za tydzien konczy 4 m-ce
Ide nadrabiac..

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 22:19   #1042
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
poka poka

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Jutro jadę do Opola na kolejne badanie słuchu - tak bardzo bym chciała żeby wyszły mniejsze wartości, żeby jej sie to cofało proszę o Wasze magiczne kciuki
Trzymam mocno kciuki, od razu daj znać jak wyniki
Cytat:
Tymcio tez już wykąpany i położony. Dziś to już rekord totalny pobił, bo zasnął w jakieś 10 sekund
a moja 2 godziny walczyła bo brzuszek bolał. Ona ogólnie to ładnie śpi, jak już uda mi się ją położyć. Ale codziennie godzinę, półtorej zasypia .

Co do amorów to ja ostatnio w ogóle bez chęci. Jak zacznę brać tabletki to już całkowita masakra będzie. Ps. Brumek jak z Twoją (Waszą) decyzja odnośnie tabletek. Ostatnio pisałaś, że musisz to dobrze przemyśleć .

Brumek, Natka i Youyou - zazdroszczę dodatkowej kasy, bo my już nie pamiętamy, że takowa była .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 22:31   #1043
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dziewczyny pytanie:

karmię Dominika Aventem ale chyba zmienię butelki na bardziej antykolkowe Co polecacie? TT czy Dr Browns (szeroka, wąska?? )
Teraz mam Avent ze smoczkiem 2.
Ja Dr Browna waski smoczek oczywiscie dla mnie bomba

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Stary 2011-10-11, 22:40   #1044
iustyna1
Wtajemniczenie

Aaaa żeby nie było za kolorowo ze spaniem Zuziaka, to ona jeszcze nie śpi. Spała po kąpieli. Pospała od 20-21 i od 21 się kokosi w łóżeczku albo na rękach (jak płacze przez brzuszek). Oby w nocy spała
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2011-10-11 o 22:48
iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 22:40   #1045
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Hej

Beatka i Iustyna jak tam Wasze dziewczynki jedzą lepiej?- bo moja jak jest głodna to drze się wniebogłosy , zresztą obie
Chyba dziś juz nie nadrobię...
Ja odpisze bo moja tez nie jadla ostatnio dobrze
Mojej chyba ewidentnie Bebiko nie podpasowalo po Comforcie.. dopoki przechodzilam na bebiko i mieszalam z comfortem jadla w miare dobrze a od kiedy miala samo bebiko zaczelo sie plucie i placz.. od wczoraj je zwykly bebilon (wczesniej jej nie dawalam zwyklego bo miala po nim problemy brzuszkowe- chyba bylo wtedy za wczesnie na odstawienie comfortu) i problem z jedzeniem narazie jak reka odjal rano zjadla nawet 160ml oby tak dalej

Carmelka brawa na pierwszy watkowy zabek dla Sarenki !!!
.
.
.
.

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-10-13 o 09:53
Stary 2011-10-12, 06:00   #1046
agni82
Zadomowienie

witam, zraz zacznę nadrabiac. a jest troszke. tylko ostatnio mój Emil sie przestawił i wstaje rano ze mną i nie ma jak pisac.

Wczoraj skończył 2 miesiące i po raz pierwszy przekręcił sę z brzuszka na plecy.

teściowie wyjeżdzają dzisiaj i wiecie co: nie ma idealnych teściowych.
Moja ma u mnie minusa za:
- przekładanie dziecka z rak do rąk(ona i mąż)- dziecko płacze u niej, więc daje je mężowi, u niego też wiec lecą do mnie. dziecko sie uspokoi to daj im znowu ponosic. Toz to nie zabawka. mały był rozdrażniony i marudny przez to.
- lampę błyskową w aparacie
- zmianę pieluszki - dzieciak leży z pełna pielucha i płacze, a ona go uspokaja. mówię jej depnij pieluszkę i zmien szybko to przestanie. a ona: trzeba go uspokoic. w końcu podeszłam do przewijaka i odpiełam pieluche, zdjęłam ja i Emil przestał płakac.A ona na mnie patrzy i mówi: czary.juz miałam jej powiedziec że zadne czary tylko inteligencja, ale odpuściłam sobie.
- kapiel - to był istny cyrk. my kapiemy z T. małego, albo ja sama. a tu 4 geby gapiące się i mały w ryk.
-karmienie - wpadła któregos wieczoru z butelka mego mleka. wiedziałam że ona chce nakarmic, ale nic się nie odezwała. wzięłam butelke od niej i zazełam karmic.

Wniosek : tesciowa w dom, Bóg na polu, a dziec zestresowany.
no i ide, bo płacze.na razie
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 06:21   #1047
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:

A ja się martwie, że moja Agu za dużo śpi. Jak poszła spać o 19 to wstała o 6 to jest 11 godzin ciągiem + drzemki w dzień

a po drugie zaczyna mnie łapać angina. Jak zawsze o tej porze boje się, ze zaraże Agate
Zawsze jak rano sie budziła brałam ją do siebie i sie kokosiłyśmy jak usnęła. A dziś musi leżeć w łóżeczku,coprawda źle jej nie jest, awanturuje się z zabawkami z karuzeli

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-12, 06:43   #1048
ellika
Rozeznanie

Cytat:
moja je 8-9 razy na dobę

kończymy dziś 12 tygodni!!!

i dlatego obudziła nas o 5.30 żebyśmy jej życzenia złożyli (urodziła sie o 5.45)

zbieram sie na badanie... odezwe sie po powrocie
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 07:00   #1049
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
Hm..... jak tak liczę to średnio 7 razy wychodzi (bo w nocy różnie, 1-2 razy)
Cytat:
O, fajnie że o tym piszesz Czyli jednak niektóre dzieci są mniej wybredne niż inne Mam nadzieję, że mój też

E tam, mój po prostu ma wstręt do butli Albo inaczej - butelka na niego działa rozśmieszająco - bez różnicy czy mleko świeże czy rozmrożone dostanie butelkę, zaczyna się chichotać jakby chciał powiedzieć "ale jesteście naiwni jak myślicie że to zjem ani to miękkie, ani ciepłe - nie ma mowy "

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Wczoraj skończył 2 miesiące i po raz pierwszy przekręcił sę z brzuszka na plecy.
klask i:
a dla teściowej się należy. Jednak nie ma to jak teściowa na odległość

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
kończymy dziś 12 tygodni!!!

i dlatego obudziła nas o 5.30 żebyśmy jej życzenia złożyli (urodziła sie o 5.45)

zbieram sie na badanie... odezwe sie po powrocie

Shira, Telik, Lilkaa82, dla Waszych maluchów!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 07:14   #1050
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
No to fajnie, że jesteś
ja wlasnei mam swoja wage i kinga przekroczyla 6 kg.. pewnie przez ta ilosc zarcia. ona do tego jeszcze mocno ulewa wiec moze stad tyle ma posilkow. ja tam i tak sie ciesze ze ona tak rzadko je, bo artur to co 2h jadl, nawet jak juz na mm był...

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
A moja zjada 120 ml co 3 godzinki. W ciagu dnia.Ostatnio czasami i 150 ml wciagnie. W nocy je raz ok 3 a pozniej ok 6-7. Ale ona na comforcie i wydaje mi sie ze to mleczko jest Troche "lżejsze" i szybciej glodnieje.
Co do butelek to mamy Mala Avent i dwie duże TT. W TT daje jej herbatke a Avent ma do mleczka. Smoczki 2 od niedawna. I Jestesmy zadowolone obie. Teraz Musze kupic większa Avent żeby nie dorabiać, bo ta Mala ma tylko 125 ml.
Aha. Pisałam jeszcze w dzien o tym machaniu raczkami podczas spania. Zawinelam Dzis Wiki ścislo na noc tak by nie mogła ruszać raczkami. Jak Zasnela tak śpi do tej pory, sposob skuteczny ale nie rozwiązuje problemu.
kinga mi po obudzeniu macha raczkami i nogami że aż się przekręca wokół własnej osi i wali nogami w przewijak który mam na łóżeczku...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości