Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-11, 15:14   #961
wodaqua
Zadomowienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Jejku, ale się nalatałam: spacer, zakupy, upiekłam muffinki, zrobiłam 3bita, farsz brokułowy do ciasta franc., posprzątałam trochę, mała łaskawa była na macie leżeć, potem spać i w ogóle grzeczna była
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
moja jadła o 20.00, o 7.00 jedzenie i spała do 8.50
NIE CHWALĘ
Ja też się nie chwalę, że dziś Zosia spała od 21 do 6 Wieczór marudny, ale co tam.
Oj, odmieniam jej imię na różne sposoby, ale Zosiak najfajniejsze jest póki co
Nerola, goń to cholerstwo i wracaj do nas!
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Ja ten poziom badam tez nie na zalecenie lekarza, to znaczy tem pierwszy raz, bo teraz to juz kontrolnie. Pocieszylas mnie, bo Zosia starsza, a tez ma malo aktywnosci w dzien. A jak dlugo Zosi utrzymywala sie zoltaczka? Bo Antek skonczyl 6 tyg.
...
A wiesz, ze cos w tych przewijakach jest? Antos moze plakac, a jak go klade na przewijak i rozpinam ubranko, to w mig sie uspokaja i zaraz posyla usmiechy i zaczyna rozmowe ze mna.
Żółtaczkę miała delikatną - kolor słomkowy - na wizycie w 4 tyg jeszcze miała widoczną, a w 6 jeszcze lekarka dojrzała, ale my już nie widzieliśmy
U nas terz przewijak robi furrorę - z boku ma karuzelkę więc smieje się do miśków, poza tym to chyba najlepszy czas na kontakt, więc śpiewam, recytuję i to jej się bardzo podoba Potem to już sama nóżkami macha, więc nawet z pół h pozwalamy jej poleżeć Tylko potrafi do góry się przesunąć, więc uważamy, żeby nie spadła
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

znam to... niestety
a mojej koleżanki mąż wyjechał 3 dni przed urodzeniem córki... zobaczył ją jak miała pół roku. Niestety nie dało się nic zrobić, termin miała wcześniej ale przenosiła
Moj kuzyn wyjeżdża w sob na misje, ,masakra, ja bym swojego nie puściła w życiu, zatęskniłabym się na śmierć, nie mówiąc juz o strachu.
Twojego Aniu nie wysyłaja? Bo on chyba wojak...
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Ja bym poprosiła o fotelik do karmienia - już niedługo się przyda
albo kojec - jesli macie taką potrzebę
lub fotelik samochodowy powyżej 9kg, ani się obejrzycie a trzeba bedzie kupić a trochę on kosztuje..
Oj, my budżetówka, kasy aż tyle nie będą mieli, ale z innych prezentów zbieramy właśnie na siedzisko.
Cytat:
Eee na fotelik samochodowy to raczej się nie złożą, bo podejrzewam, że będą mieć RECARO a on trochę kosztuje . Co nie, Wodaqua?
Oj Kochana, znamy się już dobrze Oczywiście Recaro będzie, tym bardziej że bazę isofix już mamy

Cytat:
w sumie tak, fotelik kosztuje kupę kasy, tyle chyba nie będą z pracy mieli..

tak btw. to Filip teraz jeździ Maxi Cosi Tobi, ale Tż już mi zapowiedział że jak Lilkę będziemy przesadzali do większego fotelika, to ona przejmie ten po Flipie a jemu kupimy no co ?.... Recaro!
tż już był najarany na ten fotelik od dawna, wtedy się nie zgodziłam ,teraz niech ma
No nie mów że Twój też taki samochodowy napaleniec Pilnuj jak fotelik kupicie, żeby sam nie wsiadł
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 15:16   #962
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

MAMY KTÓRE DAJĄ DZIECKO DO ŻŁOBKA :

1. Czy będziecie nadal karmić piersią?Czy przechodzicie na butlę, jak tak to kiedy? a jak nie to jak rozwiązujecie sprawę z wypróżnianiem piersi będąc w pracy ?
2.Jak zazwyczaj wygląda plan dnia dzieciątka?
3. Od kiedy dajecie dziecko do żłobka?
4.Czy takie dziecko szybko przyzwyczaja się do zmiany otoczenia?
5.Podejmujecie jakieś kroki za nim dacie dziecko do żłobka tzn. przygotowujecie je jakoś ?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 15:23   #963
jacieeeee
Wtajemniczenie

Zepsuł mi się Dominik.

Nawet na rękach źle. Teraz zasnął ale pewnie zaraz się zerwie... znowu. Co dziś usypia, to po 15 minutach budzi się z wrzaskiem. Ledwo podłogi umyłam i się obudzić, więc musiałam lecieć do łóżeczka i zadeptałam wszystko bo jeszcze było mokro Gorszy syf niż był
Jeszcze mąż dziś do pracy na noc. Dupa a nie rocznica

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 15:28   #964
patik87
Zakorzenienie

Która wstawiała link do sprzedawcy z all gdzie mogę wywołać zdjęcia?
Bo zapomniałam, wybieram właśnie zdjęcia.
Nie chce mi się szukać kilka stron wcześniej na wątku.

jacieee
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 15:30   #965
Natka_
Zakorzenienie

Dziewczyny, mój mąż też mi marudzi o foteliku Recaro... Już mieliśmy kupować wózek Recaro Babyzen. On ma bzika na tym punkcie

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Zepsuł mi się Dominik.

Nawet na rękach źle. Teraz zasnął ale pewnie zaraz się zerwie... znowu. Co dziś usypia, to po 15 minutach budzi się z wrzaskiem. Ledwo podłogi umyłam i się obudzić, więc musiałam lecieć do łóżeczka i zadeptałam wszystko bo jeszcze było mokro Gorszy syf niż był
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 15:38   #966
dziubek79
Zakorzenienie

chyba okazja , może się któraś z Was skusi :
http://allegro.pl/posciel-bawelna-sa...851004365.html
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 15:49   #967
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

dlatego pytałam kiedyś (ale mi nikt nie odpowiedział) o kubeczek Tommee Tippe który jest od 4 miesiąca... Znacie może? Kupiłam, spróbuję może nim podawać, skoro butelka tak idzie od niechcenia...
nie znamy

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
najlepszego
złóż życzenia mężowi ode mnie
wiesz, że wariat jesteś
Ale masz rację, mąż jacieeeee fajowy

Cytat:
Dziewczyny pytanie:

karmię Dominika Aventem ale chyba zmienię butelki na bardziej antykolkowe Co polecacie? TT czy Dr Browns (szeroka, wąska?? )
Teraz mam Avent ze smoczkiem 2.
Dr Browns z szeroką szyjką mam i polecam, bardzo fajne

Cytat:
Lilka znowu obudziła się dziś o 1 fakt że od razu zasnęła ale dawno sę tak nie budziła
I przyszło mi do głowy że od dwóch dni palimy w piecu i w nocy jest cieplej, więc może to to? Do tej pory w sypialni mieliśmy dość chłodno..
u nas dzisiaj o 20.00 jedzenie, o 4 jedzenie i o 7 jedzenie - spanie do 10.00

mamusia by się wyspała, gdyby nie to, że położyła się (jak co dzień) o 1.00 spać... obudził się tatuś i zebrało mu się na amory - zasnęłam przed 2.00

Cytat:
Dziś mija Nam 3 rocznica ślubu i na tą okazję TŻ zażyczył sobie ... pomidorową No to pędzę po podudzia kuraka, kawałek wołowiny, bo dziś to mu nie wypada odmawiać
najlepszego

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ale, ale... Żeby nie było tak różowo, to powiem Wam co mój rozkoszny mężulek rano zrobił. Myślałam, że go zabiję (i może jeszcze to zrobię, jak mi w łapy wieczorem wpadnie )

Po pół godzinie budzi mnie telefon. Mąż dzwoni. I co mówi? Otóż: NIE ZOSTAWIŁ POJEMNICZKA, BO W PRZYCHODNI BYŁA DUŻA KOLEJKA I MUSIAŁBY Z PÓŁ GODZINY CZEKAC!!!!!! Wyobrażacie sobie
wyobrażamy, kochani faceci

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
U Nas dzisiaj też trzecia rocznica Wszystkiego dobrego dla Was
również najlepszego

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
wczoraj zrobiłam Karolci słodkie zdjęcie - muszę sie pochwalić
ślicznotka mała

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Kurcze albo wczoraj przegrzalam Antosia, albo ma jakas wysypke. Na pleckach, pupci, troche na nozkach ma taka drobna kaszke. Gdzieniegdzie widze potowki, ale ta kaszka to mi dziwnie wyglada. Spotkala sie ktoras z Was z czyms takim? Dzis wykapie go w krochmalu, moze zejdzie.
nie mam pojęcia, co to może być

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mój mąż też mi marudzi o foteliku Recaro... Już mieliśmy kupować wózek Recaro Babyzen. On ma bzika na tym punkcie
Ale ten fotelik Recaro naprawdę fajny jest. My mamy ten 9-36kg young sport. Doszliśmy do wniosku, że kupimy raz a porządnie. Daliśmy ponad 800 zł a teraz ten sam można kupić za trochę ponad 500 zł.

Jak Zuziak będzie miała 10 miesięcy to jej taki sam kupimy.

Jaaaaa...
od rana zaznaczałam posty i dopiero mogłam odpisać. Uwaga chwalę się: kupiłam sławnego na wątku mopa i dodatkowo taki odkurzacz viledy .

Może najdzie mnie wena na sprzątanie
I 200zł nie moje
Zuziak znowu w wiatrołapie "spaceruje", bo co chwilę pada.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2011-10-11 o 15:56
iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 15:54   #968
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
JA tez ograniczam nabiał, bo widzę że właśnie po nim Emi ma problemy brzuszkowe, wysypka i koopa inna.
U nas też widzę, że nabiał na małą działa niekorzystnie, no i czekolada też chyba bo następnego dnia krostki się pojawiają.

Epizod z zielonymi kupami na szczęście był jednodniowy (czyli ewidentnie zjadłam coś, co małej nie podpasowało). Dziś powoli wracają do koloru zółtego, ale śluz nadal się pojawia

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 15:56   #969
SweetAngel1984
Zadomowienie

Witojcie

my po wizycie u pediatry....
waga : 5360 g
pozatym oki a na katar dostalismy Nasivin Soft

dzien deszczowy zimny i ponury...
ale w serduszko sloneczko ze jest oki
noc mielismy ciezko Igor budzil sie co 1-1,5 h bo zapakowany nos nie dal mu oddychac
mam nadziej ze te krople pomoga......
noi czekam na kuriera z przesylka
....kupilismy naawilzacz powietrza.....
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 15:56   #970
jacieeeee
Wtajemniczenie

Patik, Iustyna robię się zazdrosna

Dzięki za rady w sprawie butli. Kupię tego brownsa

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-10-11, 16:05   #971
zanetaa88
Zakorzenienie

Jacieee i wszystkiego naj z okazji rocznicy Moja grzeczna, właśnie zasnęła, ale miała z tym lekki problem. Natomiast w nocy o 24 jak NIGDY 4 i 6. Miała problem z bąkami. Powróciłam do espumisanu.

Natka wyjaśniłaś sprawę w Zusie ?dostałaś już pieniążki ?

A za mną dzwonią z pracy
trochę śmieszne, bo nie przedłużyli umowy na okres macierzyński,
a teraz się już pytają czy mogę wrócić wcześniej
nie ukrywam, że brakuje mi pracy.
Padam z nudów w domu,
taka monotonia
Uwielbiam dni spędzone z Emi,
ale brakuje mi czegoś.

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
U nas też widzę, że nabiał na małą działa niekorzystnie, no i czekolada też chyba bo następnego dnia krostki się pojawiają.

Epizod z zielonymi kupami na szczęście był jednodniowy (czyli ewidentnie zjadłam coś, co małej nie podpasowało). Dziś powoli wracają do koloru zółtego, ale śluz nadal się pojawia
U mnie tez zielona koopa była na dniach
i ona mi dała większą pewność, że to przez nabiał.

U mnie też czekolada uczula.
A zauważyłam też jak wyskoczą jej krostki to potem ma problemy koopowe i bąkowe.

Przejdzie jej bakowanie i koopowanie oraz krostki to zjem 1 jogurta w dniu i zobaczę czy po 1 jogurcie jej coś wychodzi, bo przecież nabiału nie mogę do końca ograniczyć.Jeżeli będzie że 1 jogurt ją uczula to wtedy no będę musiała ewidentnie ograniczyć.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-11, 16:09   #972
mamad1
Zadomowienie

[QUOTE=Stronczek27;2990443 2Inna sprawa która mnie Troche niepokoi to wierzganie. Jak zasnie to po OK 20 minutach budzi sie i macha raczkami. Łapie sie za buzie, uszy i ciaga. Przez to sie wybudza. Potrafi tak kilka razy zanim zasnie na dobre. Co to Moze byc? Czy wasze dzieci tez tak maja? Z poczatku myślałam ze to Moze gazy ja tak Mecza, ale raczej nie to jest przyczyna. Dość o nas.
[/QUOTE]
U nas jest tak, gdy mu sie porządnie nie odbije po jedzeniu...

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Zepsuł mi się Dominik.

U nas tak już 3 dni - wszystko źle... Ale winę zwalam na pogodę...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 16:11   #973
zanetaa88
Zakorzenienie

A i miałam sie chwalić:
kombinezon

ide szukac szalika czapki i rękawiczki.
Wymyśliłam sobie fiolet albo krem

Stary 2011-10-11, 16:15   #974
Shira_83
Zadomowienie

Bry

my po wizycie mały waży 7,040kg i 64cm już po drugiej dawce szczepionki bidoczek troszkę płakał ale szybko się dał uspokoić dostał owce pluszową w nagrodę że dzielny teraz śpi boję się czy w nocy będzie ok trzymajcie swoje magiczne łapki
Stary 2011-10-11, 16:26   #975
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Może uda mi się wkleić tu linka z innego forum: http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,7...ersi_.html?v=2

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Udało się Może to coś pomoże...

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

za udane wizyty/szczepienia! Dzielne dzieciaki! za piękne przybieranie na wadze!

na wszelkie rocznice!
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 16:28   #976
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

wiesz, że wariat jesteś
Ale masz rację, mąż jacieeeee fajowy

mamusia by się wyspała, gdyby nie to, że położyła się (jak co dzień) o 1.00 spać... obudził się tatuś i zebrało mu się na amory - zasnęłam przed 2.00

Jaaaaa...
od rana zaznaczałam posty i dopiero mogłam odpisać. Uwaga chwalę się: kupiłam sławnego na wątku mopa i dodatkowo taki odkurzacz viledy .

Może najdzie mnie wena na sprzątanie
I 200zł nie moje
Zuziak znowu w wiatrołapie "spaceruje", bo co chwilę pada.
a jaciee siedzi cicho udaje że nie widzi moich życzeń dla męża
Mną targają skrajne emocje- wywołać zdjęcia czy kupić owego mopa
U nas w nocy tzn nad ranem wstałam o 5 do SARy i do 6 AMORY ( ale to ja chciałam- chociaż nie powinnam)

Cytat:
Patik, Iustyna robię się zazdrosna

Dzięki za rady w sprawie butli. Kupię tego brownsa

oo jest reakcja
Cytat:
A i miałam sie chwalić:
kombinezon

śliczny jest.
Szukam na all la siebie kompletu czapa i szalik. Myślę o kominie.
Nie wiem czy mi to pasuje.

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Bry

my po wizycie mały waży 7,040kg i 64cm już po drugiej dawce szczepionki bidoczek troszkę płakał ale szybko się dał uspokoić dostał owce pluszową w nagrodę że dzielny teraz śpi boję się czy w nocy będzie ok trzymajcie swoje magiczne łapki
no to trzymam łapki

Zrobiłam zupę jarzynowa z mrożonki i dodałam ziemnioki.
Nie nadaję się na kucharkę
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 16:29   #977
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Bry

za dobrze przespaną noc
no i kawał chłopa z Krzysztofa
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-10-11, 16:32   #978
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
4. Co do ładnego spanie - całuję, kładę do łóżeczka, przykrywam kocykiem, wychodzę z pokoju. On śpi i ja śpię
też tak robię ale i tak się dziecko zepsuło regularnie pobudka 2.30 i potem po 5.00

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Moj kuzyn wyjeżdża w sob na misje, ,masakra, ja bym swojego nie puściła w życiu, zatęskniłabym się na śmierć, nie mówiąc juz o strachu.
Twojego Aniu nie wysyłaja? Bo on chyba wojak...
chwilowo nie, był na trzech, ale pewnie niebawem temat powróci...
Tak się mówi, że byś nie puściła...niestety w praktyce nie zawsze ma się coś do powiedzenia...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 16:36   #979
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
a jaciee siedzi cicho udaje że nie widzi moich życzeń dla męża
Mną targają skrajne emocje- wywołać zdjęcia czy kupić owego mopa
U nas w nocy tzn nad ranem wstałam o 5 do SARy i do 6 AMORY ( ale to ja chciałam- chociaż nie powinnam)
Bierz mopa
jestem ciekawa jaki będzie ten odkurzacz, bo znalazłam same dobre opinie, już się nie mogę doczekać
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-11, 16:40   #980
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Shira, Telik, Sweet za ladna wage dzieciatek!

Telik ja w czwartek dowiem sie, czy Antos dorownuje Jasiowi waga.

Zaneta ja daje malego do zlobka, ale dopiero jak bedzie mial 2 latka (chyba ze cos nagle wyskoczy to na roczek), wiec raczej nic nie podpowiem w tej kwesti. Zuzka tez miala 11 m-cy, jak poszla do zlobka, wiec jadla juz stale posilki, byla jeszcze cycowa, ale z tego co wiem w zlobku dawali jej kaszke i problemu nie bylo. Adaptacji jako takiej nie miala, jedynie na poczatku odbieralam ja po obiedzie o 12 godz.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 16:40   #981
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
od rana zaznaczałam posty i dopiero mogłam odpisać. Uwaga chwalę się: kupiłam sławnego na wątku mopa i dodatkowo taki odkurzacz viledy
Będziesz zadowolona. Mop bombowy Niektórym tu to się po nocach śni A jaki odkurzacz? Zapodaj linkiem

Domiś nadal śpi, a ja się boję naczynia ze zmywary wyciągnąć żeby go nie obudzić

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-10-11, 16:44   #982
zanetaa88
Zakorzenienie

Patik na pewno będzie Ci pasował ! Ja tez chce komin i są tanie na allegro. Ponoć w Eclertct czy jakoś tak się pisze są za 15 zł. Ja chce kupić mężowi pod choinkę, ale muszę to zrobić tak aby nie wiedział, ze kupuje. A on ma dostęp do wszystkiego poczta, konto, konto all i jak zajrzy to będzie kupa a nie prezent.

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Aga jak Ja dam Emi to jak skończy 20 tydzień i właśnie nie wiem jak t rozegrać z piersia, generalnie już mogę wprowadzać papki itd.

Stary 2011-10-11, 16:45   #983
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Śniło mi się dzisiaj, że....... Napieralski był moim adwokatem i się w sobie zakochaliśmy na ulicach jakieś zamieszki wybuchły i mnie na rękach do domu niósł
Dobre, dobre
Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
Wodaqua fajnie tak dostac ciuszki od przyjaciol,co nie? Najlepsze jest to,ze Ci którzy są wlasnie glosno,się oferuja,to potem nic nie daja, a ciuszki daja bezinteresownie Ci,którzy byli cicho..
O tak, fajnie dostawać takie prezenty Już wszytko poprałam i czekam aż Zosia dorośnie co do niektórych rzeczy

Jacieee, Oliweczka, wszystkiego dobrego z okazj rocznic!

Zmalowana, za 3 m-ce Filipa!

Brumek, za skończone tygodnie

Brumku, szkoda że twoje ślęczenie na stołeczku poszło na marne, dla mężulka się należy.

Ja dzisiaj podałam małej swoje rano ściągnięte mleczko z butelki i jakoś poszło Tak tylko próbowałam, jakby co, na przyszłość. Jeszcze tylko z mrożonym spróbuję kiedyś.

Ellika, piękna Karolcia Ja nie wychodzę na spacer w deszcz - tak jak piszesz - niewygodnie i mokro, liczę że tego roku może dużo padac nie będzie. Myślę właśnie małą wtedy werandować.

Ostatnio tyle mowy o kawie było i może którąś zainteresuje kawa bezkofeinowa:
http://www.google.pl/imgres?q=nescaf...g0q3rBw&zoom=1
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-11, 16:59   #984
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Będziesz zadowolona. Mop bombowy Niektórym tu to się po nocach śni A jaki odkurzacz? Zapodaj linkiem

Domiś nadal śpi, a ja się boję naczynia ze zmywary wyciągnąć żeby go nie obudzić

VILEDA V-POWER ASPIRA TUTTO
zobacz na all
bo my bez odkurzacza jestesmy i wszedzie mamy panele i płytki
zobaczymy
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-10-11, 17:10   #985
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

My też kupimy fotelik Recaro dla starszego bo on tanio wychodzi i na długo starcza

you you dzięki za odp odnoście wyrka
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 17:13   #986
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:

VILEDA V-POWER ASPIRA TUTTO
zobacz na all
bo my bez odkurzacza jestesmy i wszedzie mamy panele i płytki
zobaczymy
Fajny U Nas też tylko jeden dywan. A odkurzacza dorobiliśmy się dopiero w sierpniu, 2 miesiące po przeprowadzce
Ale szukam jeszcze takiego małego "do ręki", jak się coś wysypie i dużego nie ma sensu wyciągać

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-10-11, 17:21   #987
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
mój malż dziś też na drugiej zmianie

gratulacje z okazji rocznicy

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Witojcie

my po wizycie u pediatry....
waga : 5360 g
pozatym oki a na katar dostalismy Nasivin Soft
Igorek ma piękną wage

oby ten spray do noska mu pomógł.

Aha widziałam w klubie że Twój małż taki wytatuowany super

Cytat:
A i miałam sie chwalić:
kombinezon

ja wczoraj poprałam wszystkie apaszki do płaszcza, chusty i szaliki bo już chłodno i trzeba było odsieżyć na nowy sezon

w biedronce widziałam ładne szale po 9,9zł

a Lovelę kuliłam wczoraj właśnie 1,8kg plus 1l płyn do płukania

Cytat:
Bry

kawał chłopa
Cytat:

Aga jak Ja dam Emi to jak skończy 20 tydzień i właśnie nie wiem jak t rozegrać z piersia, generalnie już mogę wprowadzać papki itd.
to szybko chcesz posłać Emi do żłobka.

Witam po przerwie znowu, nie nadrobie zaległości, najwyżej kilka ostatnich stron, gratulacje za wszystkie rocznice, skończone tygodnie, udane szczepienia

i pochwale się że Julka dziś pierwszy raz przewróciła się z brzuszka na plecki i to 3 razy :brzyda l: a jaką miała zdziwioną minę jak jej się udało samej zrobić "bach" na plecki

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 17:25   #988
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Tak, mysle, ze cos jej wprowadzac mozesz, ale wydaje mi sie, ze przede wszystkim powinnas nauczyc ja pic mm z butelki. Dla 5 miesiecznego malucha mleko to jeszcze podstawa diety, a w zlobku bedzie pewnie z 8 godz, wiec bez mleka ani rusz.

Co do Recaro, my tez mamy dla Wiki, ale juz ten ostatni 0d 15 do 36. Taki sam teraz kupujemy Zuzce.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-11, 17:31   #989
zanetaa88
Zakorzenienie

Beatko szybko, bo chce wrócić do pracy.
Jestem w takiej sytuacji, że nie mam umowy,
nie wiem jak długo będą na mnie czekać,
a jak powiem że zostaję na wychowawczym to pewnie mogę się pożegnać z pracą.
A tego bym nie chciała, bo mimo tego co przeszłam lubię ją.
a druga sprawa z kasa krucho

a tak przynajmniej wpadnie jakis grosz

Stary 2011-10-11, 17:46   #990
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej

Beatka i Iustyna jak tam Wasze dziewczynki jedzą lepiej?- bo moja jak jest głodna to drze się wniebogłosy , zresztą obie
Chyba dziś juz nie nadrobię...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości