|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Jejku, ale się nalatałam: spacer, zakupy, upiekłam muffinki, zrobiłam 3bita, farsz brokułowy do ciasta franc., posprzątałam trochę, mała łaskawa była na macie leżeć, potem spać i w ogóle grzeczna była
![]() Ja też się nie chwalę, że dziś Zosia spała od 21 do 6 ![]() Oj, odmieniam jej imię na różne sposoby, ale Zosiak najfajniejsze jest póki co ![]() Nerola, goń to cholerstwo i wracaj do nas! ![]() Cytat:
![]() U nas terz przewijak robi furrorę - z boku ma karuzelkę więc smieje się do miśków, poza tym to chyba najlepszy czas na kontakt, więc śpiewam, recytuję i to jej się bardzo podoba ![]() ![]() ![]() Cytat:
Twojego Aniu nie wysyłaja? Bo on chyba wojak... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
MAMY KTÓRE DAJĄ DZIECKO DO ŻŁOBKA :
1. Czy będziecie nadal karmić piersią?Czy przechodzicie na butlę, jak tak to kiedy? a jak nie to jak rozwiązujecie sprawę z wypróżnianiem piersi będąc w pracy ? 2.Jak zazwyczaj wygląda plan dnia dzieciątka? 3. Od kiedy dajecie dziecko do żłobka? 4.Czy takie dziecko szybko przyzwyczaja się do zmiany otoczenia? 5.Podejmujecie jakieś kroki za nim dacie dziecko do żłobka tzn. przygotowujecie je jakoś ? |
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Wtajemniczenie
|
Zepsuł mi się Dominik.
Nawet na rękach źle. Teraz zasnął ale pewnie zaraz się zerwie... znowu. Co dziś usypia, to po 15 minutach budzi się z wrzaskiem. Ledwo podłogi umyłam i się obudzić, więc musiałam lecieć do łóżeczka i zadeptałam wszystko bo jeszcze było mokro ![]() ![]() Jeszcze mąż dziś do pracy na noc. Dupa a nie rocznica ![]()
#964 |
Zakorzenienie
|
Która wstawiała link do sprzedawcy z all gdzie mogę wywołać zdjęcia?
Bo zapomniałam, wybieram właśnie zdjęcia. Nie chce mi się szukać kilka stron wcześniej na wątku. ![]() jacieee ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#965 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mój mąż też mi marudzi o foteliku Recaro... Już mieliśmy kupować wózek Recaro Babyzen. On ma bzika na tym punkcie
![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Zakorzenienie
|
chyba okazja , może się któraś z Was skusi :
http://allegro.pl/posciel-bawelna-sa...851004365.html |
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wiesz, że wariat jesteś ![]() Ale masz rację, mąż jacieeeee fajowy ![]() Cytat:
Cytat:
mamusia by się wyspała, gdyby nie to, że położyła się (jak co dzień) o 1.00 spać... obudził się tatuś i zebrało mu się na amory - zasnęłam przed 2.00 ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ślicznotka mała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak Zuziak będzie miała 10 miesięcy to jej taki sam kupimy. Jaaaaa... od rana zaznaczałam posty i dopiero mogłam odpisać. Uwaga chwalę się: kupiłam sławnego na wątku mopa ![]() ![]() Może najdzie mnie wena na sprzątanie ![]() I 200zł nie moje ![]() Zuziak znowu w wiatrołapie "spaceruje", bo co chwilę pada.
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-10-11 o 15:56 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#968 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Epizod z zielonymi kupami na szczęście był jednodniowy (czyli ewidentnie zjadłam coś, co małej nie podpasowało). Dziś powoli wracają do koloru zółtego, ale śluz nadal się pojawia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Zadomowienie
|
Witojcie
![]() my po wizycie u pediatry.... waga : 5360 g ![]() pozatym oki a na katar dostalismy Nasivin Soft dzien deszczowy zimny i ponury... ale w serduszko sloneczko ze jest oki ![]() noc mielismy ciezko Igor budzil sie co 1-1,5 h bo zapakowany nos nie dal mu oddychac ![]() mam nadziej ze te krople pomoga...... noi czekam na kuriera z przesylka ....kupilismy naawilzacz powietrza..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Wtajemniczenie
|
Patik, Iustyna robię się zazdrosna
![]() Dzięki za rady w sprawie butli. Kupię tego brownsa ![]()
#971 | |
Zakorzenienie
|
Jacieee
![]() ![]() Natka wyjaśniłaś sprawę w Zusie ?dostałaś już pieniążki ? A za mną dzwonią z pracy ![]() trochę śmieszne, bo nie przedłużyli umowy na okres macierzyński, a teraz się już pytają czy mogę wrócić wcześniej ![]() nie ukrywam, że brakuje mi pracy. Padam z nudów w domu, taka monotonia ![]() Uwielbiam dni spędzone z Emi, ale brakuje mi czegoś. ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
i ona mi dała większą pewność, że to przez nabiał. U mnie też czekolada uczula. A zauważyłam też jak wyskoczą jej krostki to potem ma problemy koopowe i bąkowe. Przejdzie jej bakowanie i koopowanie oraz krostki to zjem 1 jogurta w dniu i zobaczę czy po 1 jogurcie jej coś wychodzi, bo przecież nabiału nie mogę do końca ograniczyć.Jeżeli będzie że 1 jogurt ją uczula to wtedy no będę musiała ewidentnie ograniczyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#972 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Stronczek27;2990443 2Inna sprawa która mnie Troche niepokoi to wierzganie. Jak zasnie to po OK 20 minutach budzi sie i macha raczkami. Łapie sie za buzie, uszy i ciaga. Przez to sie wybudza. Potrafi tak kilka razy zanim zasnie na dobre. Co to Moze byc? Czy wasze dzieci tez tak maja? Z poczatku myślałam ze to Moze gazy ja tak Mecza, ale raczej nie to jest przyczyna. Dość o nas.
[/QUOTE] U nas jest tak, gdy mu sie porządnie nie odbije po jedzeniu... ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
A i miałam sie chwalić:
kombinezon ide szukac szalika czapki i rękawiczki. Wymyśliłam sobie fiolet albo krem |
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Zadomowienie
|
Bry
![]() my po wizycie mały waży 7,040kg i 64cm ![]() ![]() ![]()
#975 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Udało się ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#976 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mną targają skrajne emocje- wywołać zdjęcia czy kupić owego mopa ![]() U nas w nocy tzn nad ranem wstałam o 5 do SARy i do 6 AMORY ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
oo jest reakcja ![]() Cytat:
Szukam na all la siebie kompletu czapa i szalik. Myślę o kominie. Nie wiem czy mi to pasuje. Cytat:
![]() Zrobiłam zupę jarzynowa z mrożonki i dodałam ziemnioki. Nie nadaję się na kucharkę ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() no i kawał chłopa z Krzysztofa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#978 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Tak się mówi, że byś nie puściła...niestety w praktyce nie zawsze ma się coś do powiedzenia...
![]() ![]() |
![]() |
#979 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jestem ciekawa jaki będzie ten odkurzacz, bo znalazłam same dobre opinie, już się nie mogę doczekać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Wtajemniczenie
|
Shira, Telik, Sweet
![]() Telik ja w czwartek dowiem sie, czy Antos dorownuje Jasiowi waga. Zaneta ja daje malego do zlobka, ale dopiero jak bedzie mial 2 latka (chyba ze cos nagle wyskoczy to na roczek), wiec raczej nic nie podpowiem w tej kwesti. Zuzka tez miala 11 m-cy, jak poszla do zlobka, wiec jadla juz stale posilki, byla jeszcze cycowa, ale z tego co wiem w zlobku dawali jej kaszke i problemu nie bylo. Adaptacji jako takiej nie miala, jedynie na poczatku odbieralam ja po obiedzie o 12 godz. |
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Domiś nadal śpi, a ja się boję naczynia ze zmywary wyciągnąć żeby go nie obudzić ![]()
![]() |
#982 |
Zakorzenienie
|
Patik na pewno będzie Ci pasował ! Ja tez chce komin i są tanie na allegro. Ponoć w Eclertct czy jakoś tak się pisze są za 15 zł. Ja chce kupić mężowi pod choinkę, ale muszę to zrobić tak aby nie wiedział, ze kupuje. A on ma dostęp do wszystkiego poczta, konto, konto all i jak zajrzy to będzie kupa a nie prezent.
---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Aga jak Ja dam Emi to jak skończy 20 tydzień i właśnie nie wiem jak t rozegrać z piersia, generalnie już mogę wprowadzać papki itd. |
![]() ![]() |
![]() |
#983 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jacieee, Oliweczka, wszystkiego dobrego z okazj rocznic! ![]() Zmalowana, ![]() Brumek, za skończone tygodnie ![]() Brumku, szkoda że twoje ślęczenie na stołeczku poszło na marne, ![]() Ja dzisiaj podałam małej swoje rano ściągnięte mleczko z butelki i jakoś poszło ![]() Ellika, piękna Karolcia ![]() Ostatnio tyle mowy o kawie było i może którąś zainteresuje kawa bezkofeinowa: http://www.google.pl/imgres?q=nescaf...g0q3rBw&zoom=1 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
VILEDA V-POWER ASPIRA TUTTO zobacz na all ![]() bo my bez odkurzacza jestesmy i wszedzie mamy panele i płytki zobaczymy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Zakorzenienie
|
My też kupimy fotelik Recaro dla starszego bo on tanio wychodzi i na długo starcza
![]() you you dzięki za odp odnoście wyrka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale szukam jeszcze takiego małego "do ręki", jak się coś wysypie i dużego nie ma sensu wyciągać ![]()
![]() |
#987 | ||||
Zakorzenienie
|
mój malż dziś też na drugiej zmianie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() oby ten spray do noska mu pomógł. Aha widziałam w klubie że Twój małż taki wytatuowany ![]() ![]() Cytat:
![]() w biedronce widziałam ładne szale po 9,9zł a Lovelę kuliłam wczoraj właśnie 1,8kg plus 1l płyn do płukania Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Witam po przerwie znowu, nie nadrobie zaległości, najwyżej kilka ostatnich stron, gratulacje za wszystkie rocznice, skończone tygodnie, udane szczepienia ![]() ![]() ![]() i pochwale się że Julka dziś pierwszy raz przewróciła się z brzuszka na plecki i to 3 razy ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#988 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do Recaro, my tez mamy dla Wiki, ale juz ten ostatni 0d 15 do 36. Taki sam teraz kupujemy Zuzce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Zakorzenienie
|
Beatko szybko, bo chce wrócić do pracy.
Jestem w takiej sytuacji, że nie mam umowy, nie wiem jak długo będą na mnie czekać, a jak powiem że zostaję na wychowawczym to pewnie mogę się pożegnać z pracą. A tego bym nie chciała, bo mimo tego co przeszłam lubię ją. a druga sprawa z kasa krucho ![]() a tak przynajmniej wpadnie jakis grosz |
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Beatka i Iustyna jak tam Wasze dziewczynki jedzą lepiej?- bo moja jak jest głodna to drze się wniebogłosy , zresztą obie ![]() Chyba dziś juz nie nadrobię...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.