Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-28, 14:17   #1021
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
A dotarło do TŻ co traci. I proszę nawet szybciej do domu potrafi wrócić z pracy. Chociaż i tak mieszkam u mamy. Bo pow ,że dopóki nie zrobi remontu i nie wyremontuje tego wszystkiego to ja mogę owszem na noc przychodzic ale nie wprowadzam się całkowicie. Jets coraz lepiej , nie zapeszając.

Ide zaraz odebrać wyniki ,bo rano badania robiłam.
oo super ze cos się zmienilo!!trzymam kciuki zeby wytrwal i bardzo dobzre robisz ze mieszkasz u mamy
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 14:18   #1022
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Jest jak najbardziej prawdopodobne! W ciąży skóra różnie reaguje, wyobraź sobie, że ja będąc w pierwszej ciąży WSZYSTKIE ubrania musiałam wyprać w "dzidziusiu", bo nie byłam w stanie nic założyć, tak mnie uczulało...A teraz nic, normalnie w Persilu, jak zawsze
Ale możliwe aby uczulało mnie tylko na piersiach ?
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 14:19   #1023
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Nie no ja też jestem za wyjazdami, ale do Chorwacji to strasznie daleko
A samochodem będziecie jechać w razie czego?
Nie wiem jeszcze. Jeśli samochodem, to na pewno na 2 dni trzeba rozbić podróż Zobaczymy jak to będzie

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
My byliśmy w Bułgarii w podróży poślubnej rok temu. A w Chorwacji tak po prostu 2 lata temu na wakacjach. Ale ładne widoki w Chorwacji te góry i zaraz morze, poza tym wodospady w Krka czy jeziora Plitwickie po prostu bomba.
Byliśmy
Stary 2012-05-28, 14:20   #1024
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no ja też jestem za wyjazdami, ale do Chorwacji to strasznie daleko
A samochodem będziecie jechać w razie czego?

No jak ktoś robi z siebie niewolnika, bo ma dziecko, to już jego problem i pretensje tylko do siebie może mieć
my na pewno autkiem pojedziemy

ja mysle ze za rok to juz na pewno gdziesz z dzidzia pojedziemy
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 14:20   #1025
Mojitooo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
A co to Nie będzie już takie małe. Widziałam w Chorwacji dużo takich maluszków. Ja jestem za wyjazdami z dzieckiem, a nie jak niektórzy - nigdzie nie jadą, bo dziecko A potem marudzą, że dziecko im wszystko pozmieniało.
Ja w przyszłym roku w maju, czerwcu mam zamiar do Grecji, Hiszpanii lub na Kanary lecieć z dzidzią. Ten rok odpuszczamy,ze względu bardziej na wydatki związane z wykończeniem domu, ale przyszły jak najbardziej!

W mojej bazie nurkowej w Egipcie w zeszłym roku znajoma przyleciała z 5 mies córką. Ona na nury, a my w przerwie nurów się zajmowaliśmy małą. Dawno się nie zanurzałam, ale chyba Egipt w przyszłym roku z malcem odpuszczę. Ale za 2 lata kto wie Ja nie zamierzam z niczego rezygnować
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones
Mojitooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 14:22   #1026
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
NIE przepraszam pomyliłam z ta ilością osób na sali... było nas 7-sala przeznaczona na 6 osób, ale na stałe ,,doczepione" jeszcze jedno łóżko( prawie że w oknie stało).
masakra ja mailam tylko jedna babeczke na sali po SN

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Wszystko się pozmieniało, plany się przyspieszyły i w związku z tym że mieszkanko gotowe to jutro się wprowadzamy!! łiiiiii ale się cieszę nareszcie razem!! teraz nie widzieliśmy się już 2tyg i zołzowata się zrobiłam przez telefon. W związku z tym uciekam!! gadajcie i gadacie a mnie to jak zwykle wciąga, już 14, powinnam być spakowana i co??? i właśnie nicoo! idę, wyłączam komputer i już nie zaglądam dopóki nie spakuję mojego majątku a przecież jeszcze mama " wiano" przygotowała garnki, talerze, ręczniki heh
Powodzenia na wizytach, udanego dnia, jedzcie mamusie zdrowo, nie wymiotujcie i dobrze się czujcie. Paaaaa
PS: i tak wiem że nie wytrzymam i zaglądnę za chwilę....
Fajnie Ci powodzeni an anowym mieszkaniu, podobno warto zapamietac pierwszy sen na nowym, ale nie pamietam dlaczego

Cytat:

Co jak co, ale akurat alkoholu nie tknę
Za dużo naoglądałam się i naczytałam na studiach o FASie
Cytat:
Ja piłam Karmi malinowe - na pewno lepsze od tego zwykłego, ale i tak całego nie wypiłam, niedobre
A co do Lecha Free - bo nie mogę nigdzie trafić, żeby sprawdzić - czy ktoś wie, czy on naprawdę nie ma nic a nic alkoholu w sobie?

Ja tez wiem duzo o FAS i tkne w ciazy ani lecha free ani karmi,
bo alkohol tam jest mimo ze niewleikich ilosciach,
i wcale nie trzeba sie upijac zeby miec do czynienia z FASem
przeciez nawet w ciazy nie wolno pic zwyklego syropu ktory ma w skladzie alkohol
ale niech kazdy robi jak uwaza, a to ze lekarz czasem mowi ze mozna troche wypic to juz mit, przeciez tyle sie mowi o tym ze jednak nie wolno

z zupelnie bezalkoholowyc polecam bawarie ma 0,0 procent alkoholu i ma rozne smaki, chyba ze 3 rodzaje sa jak zwykle piwo tylko ze jedno jest pszeniczne, drugie takie zwykle i jeszcze z dodatkiem czego stakie biale mi bardzo smakuje, no i sa tez owocowe

mialam isc do sklepu ale maly mi zasnal wlasnie i nici z ciasta buuu

własnie na TLC leci program suknie marzen lubie to

synuś
córeczka
synuś

Edytowane przez judkama
Czas edycji: 2012-05-28 o 14:24
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 14:23   #1027
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:
A co to Nie będzie już takie małe. Widziałam w Chorwacji dużo takich maluszków. Ja jestem za wyjazdami z dzieckiem, a nie jak niektórzy - nigdzie nie jadą, bo dziecko A potem marudzą, że dziecko im wszystko pozmieniało.
Ja tez jestem za wyjazdami z maluszkiem, juz czytalam od kiedy mozna latac z takim brzdacem samolotem i pisza ze od 5 tygodnia ale ja poczekam do 3 miesiecy i siup na 2 tygodnie do rodzicow.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 14:23   #1028
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
Ale możliwe aby uczulało mnie tylko na piersiach ?
Wydaje mi się, że możliwe, bo tam skóra jest teraz bardzo wrażliwa, maksymalnie naciągnięta i podrażniona.
Mnie też alergia zawsze atakuje nie na całym ciele, tylko na najwrażliwszych punktach - skóra w okół oczu, piersi i podbrzusze, na wysokości gumki od majtek
Stary 2012-05-28, 14:24   #1029
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
my na pewno autkiem pojedziemy

ja mysle ze za rok to juz na pewno gdziesz z dzidzia pojedziemy
Ja już się nie mogę doczekać wyjazdów w trójeczkę
Jak byliśmy z bratem mali, a potem nawet i starsi to rodzice ciągle nas gdzieś zabierali. Przez to trochę zobaczyliśmy już i chciałabym aby moje dzieci też miały taką możliwość

Cytat:
Napisane przez Mojitooo Pokaż wiadomość
Ja w przyszłym roku w maju, czerwcu mam zamiar do Grecji, Hiszpanii lub na Kanary lecieć z dzidzią.
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 14:27   #1030
Mojitooo
Zadomowienie

Cytat:
Ja już się nie mogę doczekać wyjazdów w trójeczkę
Jak byliśmy z bratem mali, a potem nawet i starsi to rodzice ciągle nas gdzieś zabierali. Przez to trochę zobaczyliśmy już i chciałabym aby moje dzieci też miały taką możliwość

Mam to samo
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones
Mojitooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 14:29   #1031
madzius90
Zakorzenienie

Na ulicy zrywają asfalt i akurat są pod oknami naszego biura, ale hałas

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 14:29   #1032
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Robię porządki w ubraniach, swetry na górę, wyciągam letnie i stwierdzilam ze sie strasznie opasla zrobiłam niby brzuszek mały, ale w biodrach, oponka jak nie wiem, w sensie nie pileczka z przodu ale mega boczki, utyc niby nie utylam a wyglądam jak krowa...no trudno...
Mnie od rana bombarduja telefonami i to na prywatny tel bo nie mam służbowego, i to jakieś dziwne rzeczy chcą, sorry nie mam laptopa, jestem na zwolnieniu a chcą żebym jakieś slajdy robiła co chyba zajęłoby mi ze 3 dni...oj nie dam sie!

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 14:30   #1033
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Orientowałam się co do tej poradni, ale mój brat robił ją u znajomej w św. katarzynie - koło wroc. Z tym że chyba jak dalej czytam Twoje posty to już załatwiłaś Tak czy tak starałam się

A jesteś pewna, że chcesz być sama na sali?? Moja koleżanka miała ciotkę w szpitalu i tak sobie załatwiła a potem żałowała.... nie zawsze masz gości, możesz się źle czuć, zasłabnąć, czasem lepiej jak jakaś kobitka obok Ciebie też jest, możesz jej na chwilkę zostawić malucha, pogadać, wesprzeć się. Nie mówię o 8osobowych salach, ale 2-3osobowe sa chyba w sam raz. Kiedyś myślałam, że takie sale VIP są dobre ale po przejściach koleżanki zmieniłam zdanie.
Kupa.. nic nie załatwiłam z tą poradnią.. okazało się, że płatna.. 50zł za każde spotkanie

tak, chcę być sama na sali. A nie słuchać stękania lasek, które wszystko wyolbrzymiają. bo i takie są.
Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
A jeszcze większą ochotę mam na piwo!!! jak nigdy nie lubiłam piwa, to teraz nie mogę wytrzymać jak D. sobie popija. Ma któraś z Was tak samo? Co to może oznaczać, że mam jakieś niedobory??
A bezalkoholowe można pić? To chodzi o sam alkohol, czy może w piwie są inne zakazane składniki
ja piję czasami lech free
Cytat:
Wszystko się pozmieniało, plany się przyspieszyły i w związku z tym że mieszkanko gotowe to jutro się wprowadzamy!! łiiiiii ale się cieszę nareszcie razem!! teraz nie widzieliśmy się już 2tyg i zołzowata się zrobiłam przez telefon. W związku z tym uciekam!! gadajcie i gadacie a mnie to jak zwykle wciąga, już 14, powinnam być spakowana i co??? i właśnie nicoo! idę, wyłączam komputer i już nie zaglądam dopóki nie spakuję mojego majątku a przecież jeszcze mama " wiano" przygotowała garnki, talerze, ręczniki heh
Powodzenia na wizytach, udanego dnia, jedzcie mamusie zdrowo, nie wymiotujcie i dobrze się czujcie. Paaaaa
PS: i tak wiem że nie wytrzymam i zaglądnę za chwilę....
Ale Ci fajnie
Cytat:
Ja piłam Karmi malinowe - na pewno lepsze od tego zwykłego, ale i tak całego nie wypiłam, niedobre
A co do Lecha Free - bo nie mogę nigdzie trafić, żeby sprawdzić - czy ktoś wie, czy on naprawdę nie ma nic a nic alkoholu w sobie?
fu karmi ...
lech ma poniżej 0,5%

jestem

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 14:33   #1034
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Robię porządki w ubraniach, swetry na górę, wyciągam letnie i stwierdzilam ze sie strasznie opasla zrobiłam niby brzuszek mały, ale w biodrach, oponka jak nie wiem, w sensie nie pileczka z przodu ale mega boczki, utyc niby nie utylam a wyglądam jak krowa...no trudno...
Mnie od rana bombarduja telefonami i to na prywatny tel bo nie mam służbowego, i to jakieś dziwne rzeczy chcą, sorry nie mam laptopa, jestem na zwolnieniu a chcą żebym jakieś slajdy robiła co chyba zajęłoby mi ze 3 dni...oj nie dam sie!
Nie daj się! Masz rację

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
jestem
I jak wyniki?
Stary 2012-05-28, 14:33   #1035
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Ja tez wiem duzo o FAS i tkne w ciazy ani lecha free ani karmi,
bo alkohol tam jest mimo ze niewleikich ilosciach,
i wcale nie trzeba sie upijac zeby miec do czynienia z FASem
przeciez nawet w ciazy nie wolno pic zwyklego syropu ktory ma w skladzie alkohol
ale niech kazdy robi jak uwaza, a to ze lekarz czasem mowi ze mozna troche wypic to juz mit, przeciez tyle sie mowi o tym ze jednak nie wolno
Chyba mówisz o moim lekarzu, także od razu Cię uspokoję On twierdzi, że absolutnie nie wolno, i zgadzam się z nim w 100%, nie rozumiem, jak można stawiać na szali smak piwa/wina i zdrowie dziecka. Nawet jak płukałam usta płynami, to kazał mi sprawdzać zawartość, żeby nie było alkoholu...
Chodzi jedynie o to, żeby nie wariować - Pawełka, kukułkę, czy np. mon cheri można zjeść raz na jakiś czas (!). Tak samo z jabłkami i kefirem, które podobno podczas fermentacji wydzielają alkohol (nie znam się na tym, chemikiem nie jestem ) - żadne dziecko FASu od jabłek chyba nie miało, a gin mówi, że bardzo dużo kobiet go o to pyta

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 14:33   #1036
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Na ulicy zrywają asfalt i akurat są pod oknami naszego biura, ale hałas
to Ci powiem n apocieszenie ze meisiac temu obok naszego bloku zaczeto budowe kolejnego jest superasnie, szczegolnie jak od samego rana wierca, krzycza, budowa ma potrawc do wrzesnia 2013, chyba sfiksuje dotego czasu tylko widok opalonych facetow bez koszulek dziala na mnie kojąco

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Oj nie daj sie, masz odpoczywac a nie stresowac sie jeszcze jakimis zleceniami, niech sobie znajda inna ofiare

co do wycieczek z dziecmi tez jestem za jak na razie jezdzilismy tylko nad nasze morze, a w tym roku we wrzesniu mielismy leciec wlasnie do chorwacji, ale odpuszczamy boz brzuchem sobie bym polezala, ale Tomus raczej by nie dal teraz odpoczac mamusi i poleciemy mam nadzieje juz we czwórkę

synuś
córeczka
synuś

Edytowane przez judkama
Czas edycji: 2012-05-28 o 14:37
Stary 2012-05-28, 14:34   #1037
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość

Dołączam do mamuś które rozpoczynają 18 tydzień

Cytat:

Wiesz, że nie da rady wszystkim dogodzić. Zawsze znajdzie się jakaś maruda, co to nic nie pasuje
U nas pewnie też, ale nie mam zamiaru się tym przejmować, bo tak jak napisałam, nie da się każdemu dogodzić, a po co psuć sobie humor jakimś maruderem?
masz dobre podejście

Cytat:
Napisane przez Mojitooo Pokaż wiadomość
Zjadłam 2 op borówek i wypiłam 2 szkl maślanki.
I czekam. Na cud
ja się doczekałam cudu po kawie z mlekiem, śliwkach, jabłkach i pestkach dyni
nareszcie
dzisiaj P ma mi kupić jeszcze siemię lniane

Cytat:
Wszystko się pozmieniało, plany się przyspieszyły i w związku z tym że mieszkanko gotowe to jutro się wprowadzamy!! łiiiiii ale się cieszę nareszcie razem!!

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
ja też lubie bardzo piwo... ale odkąd jestem w ciąży, odkąd zrobiłąm test i wiem o tym, może tak to ani łyczka nie wziełam... tak samo z fajkami, bo wcześniej zdażało mi się zapalić, zwłaszcza do piwka...
ja tak samo, nawet nie ma opcji bym łyka wzięła
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 14:38   #1038
ausente
Zadomowienie

Odebrałam wyniki :
Hematokryt : 36,1 - norma od 37-54
Hemoglobina 12,1 - norma 12-17
Krwinki czerwone 4,08 - norma 4,2-6,4
Krwinki białe 8,0 - norma 4-10
MCHC 33,5 - norma 34
MCH 29,7 - norma 27
MCV 89 - norma 87
Stężenie tyreotropiny TSH 0,559 , norma : 0,27 - 4,70
Stężenie wolnej tyroksyny fT4 0,96 , norma : 0,7-1,55

Prawie w niczym nie mieszcze się w normie ;D ale pani z labolatroium pow że wyniki mam dobre ;P więc się sama juz na tym nie znam....
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 14:38   #1039
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie daj się! Masz rację

I jak wyniki?
krew dobra jak ostatnio.. mocz się różni ... przedtem nie miałam azotynów w moczu teraz są... jakieś nabłonki też są.. barwa się różni .. pH miałam zasadowe a teraz wyszedł obojętny.. leukocyty też mam.. ciut mniej

Stary 2012-05-28, 14:38   #1040
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Macie jakieś sprawdzone sposoby na zaparcia ? Bo ja się wykończę chyba...
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 14:40   #1041
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
to Ci powiem n apocieszenie ze meisiac temu obok naszego bloku zaczeto budowe kolejnego jest superasnie, szczegolnie jak od samego rana wierca, krzycza, budowa ma potrawc do wrzesnia 2013, chyba sfiksuje dotego czasu tylko widok opalonych facetow bez koszulek dziala na mnie kojąco
No to nieźle
Mnie już głowa boli, jest gorąco, ale okna nie mogę otworzyć, bo śmierdzi i jest za głośno
No, ale cóż, jeśli ma być nowa, równa nawierzchnia to niech robią. Bo to główna ulica w naszym mieście i jest tragiczna, szczególnie jak popada i wieczorem nie widać kałuży, to można się nieźle wpakować, już raz tak wjechałam w dziurę, że myślałam, że mi koło urwie oczywiście sa i gorsze ulice, ale tą najczęściej sie jeździ

hehe

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
ja się doczekałam cudu po kawie z mlekiem, śliwkach, jabłkach i pestkach dyni
nareszcie

To niezły mix
Stary 2012-05-28, 14:40   #1042
emylka86
Zakorzenienie

powiedzcie mi co to te FASu?
ja mojego lekarza nawet nie pytałam o alko, ale koleżanka podpytała i powiedział jej że kieliszek czerwonego wina od czasu do czasu nie zaszkodzi... mimo wszystko ja nie mam zamiaru pić żadnego alko do porodu!

a jeśli chodzi o wyjazdy z maleństwem, to w tym roku nigdzie nie jedziemy ze względu na ciążę, ale przyszłe wakacje na pewno, a rzynajmiej mam zamiar gdzieś się wybrać

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 14:40   #1043
Moderna
Zakorzenienie

A co to jest ten FAS? (pewnie wyjde na ignorantke, ale nie mam zielonego pojecia )

Dzisiaj zrobilam placek z rabarbarem i kompot (mus).. goracy mus z lodami wnailiowymi pycha... ciasto jezscze nie wiem jakie wyszlo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 14:41   #1044
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
ja wczoraj na noc najadłam się musli i suszonych śliwek
dziś jabłka, śliwki, pestki dyni, kawa i jakoś ruszyło

siemię lniane mama mi polecała - jak wypróbuję to dam znać
Stary 2012-05-28, 14:42   #1045
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki :
Hematokryt : 36,1 - norma od 37-54
Hemoglobina 12,1 - norma 12-17
Krwinki czerwone 4,08 - norma 4,2-6,4
Krwinki białe 8,0 - norma 4-10
MCHC 33,5 - norma 34
MCH 29,7 - norma 27
MCV 89 - norma 87
Stężenie tyreotropiny TSH 0,559 , norma : 0,27 - 4,70
Stężenie wolnej tyroksyny fT4 0,96 , norma : 0,7-1,55

Prawie w niczym nie mieszcze się w normie ;D ale pani z labolatroium pow że wyniki mam dobre ;P więc się sama juz na tym nie znam....
Ciekawe co powie lekarz
Stary 2012-05-28, 14:42   #1046
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

To niezły mix
byłam już zdesperowana
Stary 2012-05-28, 14:44   #1047
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:
Ja lece dzisiaj kupic borowki i maslanke jak mi to nie pomoze to nie wiem co, brzuch mam megasny i chodze co ok 7-8 dni
Stary 2012-05-28, 14:45   #1048
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
ja mojego lekarza nawet nie pytałam o alko, ale koleżanka podpytała i powiedział jej że kieliszek czerwonego wina od czasu do czasu nie zaszkodzi... mimo wszystko ja nie mam zamiaru pić żadnego alko do porodu!

a jeśli chodzi o wyjazdy z maleństwem, to w tym roku nigdzie nie jedziemy ze względu na ciążę, ale przyszłe wakacje na pewno, a rzynajmiej mam zamiar gdzieś się wybrać
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
A co to jest ten FAS? (pewnie wyjde na ignorantke, ale nie mam zielonego pojecia )

Dzisiaj zrobilam placek z rabarbarem i kompot (mus).. goracy mus z lodami wnailiowymi pycha... ciasto jezscze nie wiem jakie wyszlo
coraz wiecej sie po tym pisze, chociazby pierwsza lepsza strona
http://fas.edu.pl/index.php?option=c...id=7&Itemid=34

Madzius90 i tak Ci wspolczuje tych robot za oknem, naprawde nic przyjemnego , szczegolnie jak jest cieplo i okna nie mozna otworzyc

synuś
córeczka
synuś

Edytowane przez judkama
Czas edycji: 2012-05-28 o 14:47
Stary 2012-05-28, 14:46   #1049
MiciaKicia
Zakorzenienie

To ja Wam napiszę moje wyniki:

Krew: (w normach sie mieszcze wiec nie bede ich pisac)
WBC: 7,5 MCV: 90
RBC: 3,97 MCH: 30,4
HGB: 12,1 MCHC: 33,8
HCT: 35,8 RDW: 13,6
PLT: 271 MPV: 7,3
PCT: 0,196 PDW: 11,7

%LYM: 24,4 #LYM: 1,8
%MON: 3,9 #MON 0,2
%GRA: 71,7 #GRA 5,5

Mocz:
Barwa: Jasnożółty Nabłonki płaskie: pojedyncze
Przejrzystość: mętny Nabłonki okrągłe ----
pH obojętny Leukocyty 3-6
ciężar właściwy 1,020 leukocyty zlepy: -----
Białko: opalizacja Erytrocyty świeże: 0-2
Glukoza nieobecna erytrocyty wyługowane -----
ciałka ketonowe nieobecne bakterie bardzo liczne
urobilinogen w normie
bilirubina nieobecna
Azotyny obecne(+)
krew nieobecna

Stary 2012-05-28, 14:46   #1050
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
FAS to alkoholowy zespół płodowy.
Takie dzieci rodzą się mniejsze, mają charakterystyczny wygląd, często rodzą się z niepełnosprawnością umysłową, mają różne wady, np. serca, mogą nawet urodzić się martwe.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości