![]() |
#1021 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trądzik-cz.4.
Cytat:
Co do otyłosci to moze nie nie znam, ale chyba to bardzo ciezkie (ale głowy nie dam wiec sie nie wypowiadam ![]() Kazdy ma inne patrzenie wiele tez zalezy od charakteru i podejścia, a to bardzo cięzko zmienic. Ciesze się w takim razie ze wygrałas ta bitwę i ze chociaz teraz nie wstydzisz się.
![]() |
![]() |
#1022 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja mam 19 lat i walcze z tradzikiem od 6 klasy mialam przerozne masci i antybiotyki rok temu bralam izotek i bylo bardzo dobrze niestety moj tradzik pozostawia okropne głębokie blizny
![]() ![]()
![]() |
#1023 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1024 |
Rozeznanie
|
Niestety lekarze, na których do tej pory trafiałam przepisywali mi jakies badziewne leki, upierając się przy tym, że to zwykły trądzik(gówno prawda!) mam 26 lat. I zastanawiac sie może zastanawiałam, ale nie wiem czy moja wątroba to po prostu wytrzyma, bo jest w bardzo złym stanie, muszę uważać na to co jem, bo jak przesadze to puchnie, a ból jest nieziemski do tego problem z oddychaniem jak porządnie spuchnie. No i niestety finansowo pochłoneło mnie dotychczasowe leczenie, więc nawet nie moge sobie pozwolić na wizyte u innego lekarza
![]()
![]() |
![]() |
#1025 |
Zakorzenienie
|
Poczytajcie sobie bloga Tłuste Życie - często przyczyna trądziku tkwi w jelitach i wątrobie właśnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1026 |
Rozeznanie
|
Czytam tego bloga tylko ciężko mi się za to zabrać, bo nie wiem jak, tego jest strasznie duzo.
![]() |
![]() |
#1027 |
Zakorzenienie
|
wpisz w wyszukiwarkę na blogu "trądzik" i pojawią się jedynie posty związane z tematem, troche tego jest i trzeba poświęcić czas na przeczytanie całości, ale moim zdaniem warto
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1028 |
Rozeznanie
|
JA wiem dokładnie, które wpisy masz na mysli, chodzi mi o to, że ciężko mi sie do tego odnieść dlatego, że ja nie wiem co powoduje mój trądzik. Jets tam też mapa twarzy i na jej podstawie powinnam miec tradzik zwiazany z hormonami, a podobno są ok. Na razie czekam na zamówienie z apteki i bedę sie suplementować tak jak MS opisuje na blogu, moze to cos da, może mój organizm tak reaguje na brak witamin, sama juz nie wiem
![]()
![]() |
![]() |
#1029 |
Rozeznanie
|
Tak kuracja u dermatologa , nie pamiętam w jakiej dawce bo wszystkim zarządzała mama. W momencie nawrotu kazała zbadać jajniki czy coś takiego , nie pamiętam bo szczerze mówiac nie zrobiłam tych badań.
![]() |
#1030 |
Zakorzenienie
|
No ale po to zasugerowałam ten blog żeby poczytać, zastosować się do porad, które tam są opisane (wykluczyć niektóre rzeczy z pożywienia) i zobaczyć czy stan cery się poprawia. Piszesz, że masz problemy z wątrobą - możliwe, że z jelitami także. Na Tłustym Życiu jest mapa twarzy i widać, gdzie powstają wykwity trądziku jeśli wątroba źle działa, patrzyłaś w ogóle na to?
Niestety to co powoduje trądzik sprawdza się metodą prób i błędów. Hormony masz OK to szukaj przyczyny gdzie indziej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1032 |
Rozeznanie
|
Odwiedziłam dzisiaj dermatologa. Poradziła mi izotek na moj łojotok, jest naprawde duzy i bardzo uprzykrza mi życie. Wyprysków w tym momencie jako takich nie mam. Zaczełabym go brac od września, wcześniej musze porobić badania. Zapytałam z ciekawości jaką dawke by mi poleciła. Powiedziała ze od 20 mg a poniej zmiejszy na 10. Brałabym od 4 do 6 miesięcy. Waże 54kg. Wydaje mi się że to bedzie za mała dawka w takim krótkim okresie. Powiedziała ze według niej lepiej brać mniejsze dawki i dłużej niż większe. Jak myslicie? MI sie wydaje ze to za mało. Nie chciałabym powtarzać kuracji przez to że nie bedzie efektów bo dawka była za słaba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1033 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w zeszłym roku pięknie zaleczyłam swój koszmarny trądzik (naprawdę koszmarny, miałam często zdeformowaną twarz przez gule i cysty, nie mogłam się uśmiechać i jeść z bólu) właśnie pijąc zieleninę, do tego rezygnując ze słodyczy, przetworzonych produktów i wcinając mnóstwo warzyw ![]() A myślałam, że nic mi nie pomoże, bo próbowałam już absolutnie wszystkiego. Poza Izotekiem, zaczęłam kurację, ale po 10 dniach musiałam zrezygnować. Kiedy piłam zielone bełty, miałam naprawdę obiektywnie ładną cerę, coś niesamowitego ![]() Dopiero teraz zaczęły wyłazić mi gule, ale tym razem to sprawa hormonalna, mam tak podwyższony wolny testosteron, że dziwne by było, gdybym miała czystą twarz. Naprawdę warto pokombinować z dietą, to ma wpływ nie tylko na cerę, ale na cały organizm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1034 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Załóżmy, że maksymalnie przez 3 miesiące po 20 mg (1800), a potem 3 miesiące po 10 mg (900). Wyszłoby 50 mg/kg. Cytat:
![]() Za 2 tygodnie kończę izotretinoinę i powiem szczerze, że życia z trądzikiem już sobie nie wyobrażam ![]()
![]() Edytowane przez --Olka-- Czas edycji: 2014-08-06 o 20:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja akurat piję z pietruszki, sałaty, jabłka i imbiru, w sumie nawet smaczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ostatnio zaczęłam kroić wcześniej pietruszkę, bo bywa włóknista i bez krojenia takie włókna stawały mi w gardle, okropność ![]() Moim zdaniem wychodzi całkiem smaczne ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1038 |
Zakorzenienie
|
Super! Dziękuję serdecznie! Chyba zaraz sobie zrobię na jutro
![]() Pomyślę nad innymi owocami, ale na razie wykorzystam jabłka, w końcu są aktualnie "w modzie". Wypić też jestem w stanie wszystko, bardziej wybredna jestem przy jedzeniu. Aha. Oleje dodajesz?
![]() |
![]() |
#1039 |
Rozeznanie
|
Zrobiłam sobie zdjęcie i jestem przerażona tym jak to wygląda ;> do tego spuchłam i boli
![]()
![]() |
![]() |
#1040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dużo przepisów na te koktajle jest w internecie ![]() btw mam teraz okropny wysyp przedokresowych gul, przez cały rok nie miałam czegoś takiego ![]() W sumie to maść przeciwzapalna, więc nie ma się co dziwić, że zmniejszyło stan zapalny. Gule trochę się zmniejszyły i przestały boleć ![]() Ale, jak mówiłam, jeśli ktoś chce spróbować, to na własną odpowiedzialność, zawsze może uczulić, podrażnić, czy zapchać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1041 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi pomagał 'Tormentiol' na 'wyciągnięcie' niektórych problemów podskórnych a tak to niezastąpiony krem 'Cicalfate' z Avene do łagodzenia wszelkich podrażnień ew. płyn Acnosan i pasta cynkowa na niespodzianki to z takich produktów bez recepty z produktów na receptę pomagała mi bardzo szybko maść Aknemycin, ale to już większy kaliber i też nie miałam trądziku, tylko jakieś dziwne, trudne do opisania problemy (stanęło na rogowaceniu mieszkowym :/) to co polecam na prawdę, to suplement do stosowania wewnętrznego krople 'Citrosept' -nie wiem, na ile co jest jego zasługą, ale zawsze widziałam po nim dużą poprawę cery, a do tego nie chorowałam od kilku lat ![]() przepraszam, że tak się wcięłam w wątek, bo go nie czytam (szczęśliwie już nie mam tej potrzeby, czego i Wam życzę), a może w jakiś sposób pomogę ![]()
![]() |
![]() |
#1042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1043 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1044 |
Rozeznanie
|
Nie wiem czy ktoś to już pisał, czy nie, ale unikajcie BIOTYNY!! Nasila trądzik, stąd też moje pogorszenie. Od paru dni zaczęłam brać witaminy i dokładnie już wieczorem pierwszego dnia czułam, że coś się dzieje na tej mojej nieszczęsnej brodzie, ale nie wiedziałam z jakiego to powodu, więc tabletki brałam dalej, myslałąm, że trądzik pojawił się z powodu mleka, które od jakiegoś czasu dodawałam do kawy... Aż dokładnie przeczytałam wszystkie wpisy odnoszące się tematu trądziku na blogu Tłuste życie i tadam! Trzeba uważać na biotyne, bo nasila zmiany trądzikowe i co? Wczoraj nie zażyłam tabletki i nowe zmiany zapalne się nie pojawiły, co prawda wyglądam dalej strasznie, bo bardzo silnie mój organizm zareagował na te witaminy, więc trochę czasu zajmie zanim ta skóra dojdzie do siebie. Teraz zaczęłam brać tran, wiesiołek, selen i cynk, zastanawiam się nad kupnem reszty suplementów jakie wypisała MS na Tłustym życiu, ale z tego co wyczytałam to część ludzi widziała już poprawy po samym przyjmowaniu tranu, zobaczymy za 1-2 miesiące, czy są jakieś efekty, bo w dermatologów to ja już naprawdę straciłam wiarę.
![]() |
![]() |
#1045 |
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was powtarzała kurację Izotekiem? Przez 2 lata miałam względny spokój, a teraz jest coraz gorzej...
![]()
![]() |
![]() |
#1046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja jestem załamana. Odstawiłam Izotek miesiąc temu i już pojawiają się syfy. Nie są póki co tak wielkie, jak było przed kuracją, ale codziennie są nowe, z dnia na dzień gorzej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym zadzwoniła i poszła wcześniej. Nie ma na co czekać.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1048 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1049 |
Zakorzenienie
|
Sytuacja wygląda tak, że chodzę na NFZ, także nie mam jak do niej bezpośrednio zadzwonić. Jest dobra, więc terminy są długie. Przyjmuje tylko raz w tygodniu. Jak się załamię to pójdę rano w dzień jej przyjęć i spytam, czy mnie przyjmie bez rejestracji. To chyba jedyne wyjście, a na razie czekam... To chyba nie jest normalne żeby trądzik powrócił tak szybko...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1050 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja byłam na trzech kuracjach - po każdej trądzik wracał 2 tygodnie po odstawieniu leku;/ Moja koleżanka miała jakaś kurację uzupełniającą i jej nie wrócił (zabiegi, antybiotyki itp). Generalnie Izotek na wiele osób działa tylko w trakcie kuracji. Zobaczyłam tę mapę twarzy - wg niej cała musiałabym być chora ![]() Ciekawa rzecz z biotyną! Mnie ostatnio strasznie wypadają włosy, więc kupiłam kurację zewnętrzną na włosy i jako uzupełnienie Gelacet - który ma biotynę przecież w składzie. I od niedawna mam też straszne pogorszenie stanu skóry. Z tym, że nie wiem czy do końca biotyna jest przyczyną. Bo też przy lekkim pogorszeniu kupiłam sobie podkład, żeby zakryć plamy i przebarwienia. I już pod wieczór, przy zmywaniu podkładu zauważyłam, że strasznie wysypało mnie na żuchwie - tak po bokach, na dole. Małe, podskórne grudki - nigdy wcześniej nie miałam takich krost. I od razu pomyślałam, że to wina podkładu. A kupiłam do skóry trądzikowej, zachwalany Pharmaceris. Niestety teraz kręcę się w kółko - muszę zakrywać te krosty podkładem, bo korektor nie daje rady -> to nasila trądzik -> znów muszę maskować itd. Choć teraz już definitywnie wracam tylko do korektora - może przestaną te krosty wyskakiwać;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:23.