|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Byłam dziś u endokrynologa z moimi wynikami. Przed ciążą TSH miałam 3,7 teraz spadło do 2,50 (bez żadnych lekarstw). No i ogólnie lekarz powiedział że taki wynik nie jest zły nawet w ciąży i nie ma potrzeby żebym zażywała lekarstwa. Gdy powiedziałam mu ze w internecie przeczytałam że piszą że wynik powinien być w okolicach 1 przed zajściem w ciążę to powiedział że taki wynik jest ciężki do osiągnięcia nie mówiąc o utrzymaniu go. I żebym nie czytała tych wszystkich artykułów w internecie bo ostatnimi laty modnym stało się tłumaczenie wielu problemów zdrowotnych problemami z tarczycą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1022 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1023 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1024 |
Przyczajenie
|
wrrr miałam pocytowane Wasze wypowiedzi i wszystko mi skasowało
![]() ![]() ?Nie mam już siły od nowa wszystkiego cytować ![]() ![]() Byłam dzisiaj u mojego gin na wizycie i wszystko jest dobrze, ciąża bardzo ładnie się rozwija, serduszko ładnie bije ![]() TP z OM wychodzi na 15.08 (wychodzi na 9 tydzień), ale u mnie zawsze były cykle bardzo nieregularne i owu się przesynęła, wg usg to TP raczej na koniec sierpnia będzie (z usg to 6tc) Za dwa tygodnie kolejna wizyta - 24.01 - wtedy dzidzia będzie większa i dokładniej będzie można określić TP, wtedy też dostanę skierowanie na badania prenatalne na nfz ![]() myślę, że teraz już więcej będę się udzielać, do tej pory no jakoś wolałam Was podczytywać, teraz kiedy już usłyszałam serduszko to jestem spokojniejsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1025 |
Rozeznanie
|
Cześć
![]() W grudniu skończyłam 23 lata ślub wzięliśmy 05.08.2013 r. 5 listopada miałam pierwszy dzień ostatniej miesiączki. Około 10 grudnia zaczął boleć mnie brzuch, zrobiłam test - był negatywny. Tak mnie czasem boli do teraz, ale już jest znacznie lepiej. 23 grudnia lekarz mi powiedział: "Macie prezent pod choinkę" - 6 tydzień ciąży (według USG). NAJCUDOWNIEJSZY PREZENT JAKI MOGLIŚMY DOSTAĆ! ![]() Terminu porodu nie mam jeszcze wyznaczonego. Pierwsza ciąża. Mąż też jest z sierpnia ![]() 29, 30 grudnia miałam potworne bóle, więc skończyło się na wizycie prywatnej u innego ginekologa 30.12 (mój wtedy nie przyjmował), ale na szczęście wszystko było ok i serduszko biło ![]() ![]() Miałam mieć dzisiaj wizytę u ginekologa, ale się pochorował i idę dopiero w środę - wieczność! Inne dolegliwości? Senność, łatwo się denerwuję. Apetyt raz jest, raz nie i wtedy najchętniej nie jadłabym nic, ale coś zawsze zjem. Wczoraj miałam przez kilka godzin mdłości w godzinach popołudniowych - pierwszy raz - dzisiaj już ich nie ma, więc zupełnie jakbym ich nie miała wcale ![]()
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham." /Susan Dempsey/ Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-01-10 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1026 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() sara85 a to trzeba mieć receptę na te B2?
![]() ![]() |
![]() |
#1027 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Angels2708;44547173]witaj wśród nas
![]() Dzięki za miłe przyjęcie ![]() Ja już na nogach, po śniadanku, sprzątanko, zakupy - lenistwo pełną parą... mam dluuuugi weekend bo poniedziałek też mam wolny ![]() Miłego wszystkiego co robicie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1028 | ||||
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
No ja też mam właśnie trochę z czasów dorastania ,więc wrócilaś mi nadzieję ,że po ciąży może nie będzie jednak tak źle ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Zadomowienie
|
Ja dziś na śniadanie musiałam zjeść banana z sucharkami
![]() ![]()
![]() |
#1030 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Cześć! mój pierwszy dzień ostatniej miesiączki to też 5 listopad! ![]() ![]() ![]() Z dolegliwości to mam tylko mdłości, wymioty i brak apetytu. Nie jestem senna. Przyjmuję tylko witaminy dla mam
![]() |
#1031 | |||||
Rozeznanie
|
Hej
U mnie mdłości bez zmian czuję się paskudnie i nie wiem co ja mam już jeść bo nic mi nie wchodzi a stale głodna chodzę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1032 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jak wam mija dzień Dziewczyny? ![]() ![]() tak jak zawsze lubię pobuszować dłuższą chwilę w drogerii , to dzisiaj po 10 minutkach musiałam wyjść ![]() Dziewczyny czy bierzecie coś na zgagę i nadkwaśność, ja czytałam o środku dla ciężarnych - Bioacid, ale niestety nie mieli go w aptece. Czy te popularne środki typu Renie czy Manti można zażywać? nie zaszkodzą maluszkowi?
![]() ![]() |
![]() |
#1033 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do zgagi mi w poprzedniej ciąży bardzo pomagały migdały, zawsze je miałam przy sobie i jak tylko zaczynała mnie zgaga palić to sobie przegryzałam i przechodziło ![]() Lekarz mi doradził też GAWIZKON w syropie (obrzydliwe) i do tego działalo tylko przez chwilę i zaraz zgaga wracała, podobno można też "Renie" ale ja się bałam , że zaszkodzę maluszkowi. Ale migdały w 100% mogę polecić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1034 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U nas też rządzi sierpień ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1035 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie przyszle mamusie
![]() bardzo chcialabym dolaczyc do tego watku ![]() Mam 20 lat termin na 05,08 nie moge sie juz doczekac. To moja druga ciaza pierwsza poronilam we wrzesniu 2013r. buziaczki dla wszystkich mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1036 |
Rozeznanie
|
dziękuję za miłe przyjęcie
![]() Chciałam zrobić dzisiaj ciasto, ale piekarnik od jakiegoś czasu źle mi piecze.Non stop z jednej strony coś jest przypieczone, a z drugiej surowe. Dzisiejszy biszkopt - z góry ładnie przypieczony, a od dołu z jednej strony w połowie surowy ![]() TŻ poleciał do sklepu po biszkopty, żebym mogła wykorzystać przynajmniej dodatki, które miałam już przygotowane. A.. bo "ptasie mleczko" chciałam zrobić. W poniedziałek muszę zadzwonić do serwisu, żeby naprawili kuchenkę na gwarancji. Zresztą już raz wzywałam serwis z tym, że do palników. Źle trafiliśmy... ![]()
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham." /Susan Dempsey/ Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-01-11 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1037 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Piękny prezent pod choinkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() jak się czujesz? Ja dziś przeglądałam zdjęcia z USG i zobaczyłam że data porodu zmieniła mi się na 28.07. więc dzidzia jest o 3 dni starsza, może to znaczy że to będzie chłopczyk bo dzidziuś jest większy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
Zakorzenienie
|
oj czuje sie strasznie, mecza mnie wymioty, dzis wszystko co zjadlam zwymiotowalam, nie mam sily.
mam nadzieje ze niedlugo to minie ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#1039 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mi sie dopiero zaczęly lekkie mdłości - najgorzej jest kiedy mam opróżnic po kupce nocnik synusia to wtedy mam odruchy ![]()
![]() |
#1040 | |||
Raczkowanie
|
Normalnie jesteś wielka, chylę czoła
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() gaviscon jest bez recepty, ja brałam reni ale to w 3 trym, nie wiem jak na początku, mi jeszcze pomaga woda mineralizowana typu muszynianka, ona zawiera i węglany i magnez czyli to co reni zasadniczo i chyba dobrze kwas solny zobojętnia |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1041 | |
Zadomowienie
|
Hej
Cytat:
![]() ![]() ![]() My wczoraj byliśmy na spotkaniu ze znajomymi i jak nigdy o godzinie 22 już byłam nieprzytomna i marzyłam tylko o ciepłym łóżku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
Zakorzenienie
|
ta noc nalezala do najgorszych caly wieczor spedzilam w toalecie.
wymiotowalam jakas zolta mazia czytalam ze to kwas z zaladka ktory gromadzi sie podczas ciazy ![]() czekam na lepszy dzien bo ani gdzies wyjsc ani cos zrobic ![]() moj chlopak sie martwi i chce mnie umowic do ginekologa zeby cos na to poradzil, bo ani nie jem ani nie pije od dwoch dni, najgorsze jest chyba w tym ze przeprowadzilam sie do niego do niemiec nowy kraj lecz brak bliskich i rodziny i tego wsparcia daje w kosc. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1043 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja tez mieszkam w DE ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1044 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1045 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jejuuu jakbym już chciała mieć dzidziusia przy sobie, już nie mogę się doczekać, w pierwszej ciąży się obawiałam jak to wszystko będzie, jak sobie poradzę, bo nigdy wcześniej nie miałam na rękach dziecka młodszego niż 2 lata.. No ale teraz już wiem jak to jest i będzie dużo łatwiej. Nie mogę się doczekać pierwszego uśmiechu, jak pierwszy raz główkę podniesie... oooo ale się rozmarzyłam ![]() ![]() Miłej niedzieli dziewczyny i oby Wam te objawy już przeszły. ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1046 | ||||
Wtajemniczenie
|
Ależ porobiły mi się zaległości
![]() Witajcie nowe forumowiczki ![]() kasiuulad, trzymaj się! Ja miałam ostatnią wizytę 7 stycznia i nie miałam zrobionego USG! (ale za to pierwszy raz w ciąży: badanie ginekologiczne,badanie piersi, ważenie i pomiar ciśnienia) Tak bardzo potrzebowałam zobaczyć dzidzię, bo jakoś nie mogę się odnaleźć w tym odmiennym stanie. Ale byłam potem zła.. specjalnie wszedł ze mną mój mąż, żeby być na USG. Ale 22 stycznia mam mieć przeziernosc karkową (będę wtedy w 12 tc). Cytat:
A przede mną tydzień ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Mnie martwi mój kaszel (suchy). Został mi po przeziębieniu sprzed 2 tyg. Ginekolog poradził mi syrop, ale wątpię, żeby pomógł. Powiedział również, że kaszel nie powinien zaszkodzić dzidzi. Tyle, że mu powiedziałam, że taki kaszel zazwyczaj trzyma mnie do wiosny.. Odpowiedział tylko, że ciąża powinna go złagodzić.. Możecie mi coś poradzić?
![]() |
#1047 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do książek do bardzo polecam Język niemowląt - Tracy Hogg - dzięki niej dużo zrozumiałam i oduczyłam moją córkę usypiania na rękach i nauczyłam przesypiać całe noce. Teraz jestem w połowie drugiej części Język dwulatka ![]() książki są bardzo fajnie napisane, dobrze się je czyta. Pierwszą część mam ściągniętą z internetu i wydrukowaną a drugą część kupiłam w sklepie ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1048 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zobaczymy czy Ci się przeczucie sprawdzi ![]() Cytat:
![]() W pierwszej ciąży też czytałam "W oczekiwaniu na dziecko". Bardzo fajnie napisana książka ![]() Na kaszel, może zrób sobie syrop z cebuli. Cytat:
![]() "Język dwulatka" zaczęłam i dobrnęłam do połowy. Potem zapomniałam wrócić do niego ![]() Po porodzie dostałam 2 książki Pawła Zawitkowskiego "mamo, tato, co ty na to". Mnie przypadły do gustu. Do książek dołączone płyty z filmami instruktażowymi. Pokazane jak podnosić dziecko, masować, na co zwracać uwagę przy wyborze pierwszych bucików czy rozpoczęcia rozszerzania diety. W książce oprócz p. Zawitkowskiego, wypowiada się wielu specjalistów z innych dziedzin. Mnie najbardziej podoba się Rodzicielstwo Bliskości. Większość jego założeń zaczęłam stosować zanim więcej się o tym dowiedziałam ![]() http://dziecisawazne.pl/7-zasad-rodz...twa-bliskosci/
![]() |
#1049 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do tej książki to ja nie stosowałam się do wszystkich zasad, pomogła mi w paru rzeczach. Wiadomo że mama wie co dla dziecka najlepsze i żadnego poradnika nie należy się kurczowo trzymać ![]() Jeśli chodzi o tą metodę uczenia zasypiania, u mnie akurat pomogła, wiem że Olivia wtedy nie cierpiała bo co chwile do niej zaglądałam, była już gotowa na zasypianie sama, bo wcześniej już zasypiała samodzielnie i przesypiała całe noce ale jak polecieliśmy do Polski to się wszystko rozregulowało i musiałam ją z powrotem naprowadzić na dobrą drogę ![]() ![]() ![]() ![]() No i było w tej książce jeszcze parę innych ciekawych rzeczy, które mi się wtedy przydały i dzięki nim bardziej rozumiałam Olivię. Wiadomo że w każdej książce są przydatne informacje w jednej więcej w innej mniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1050 | ||
Zakorzenienie
|
można kupić bez recepty, 1 tabletka dziennie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:27.