|
|
#1021 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Kasiu, mi gin mówiła, ze glukozę po skończonym 24 tygodniu się robi i chyba do 28 tygodnia
Mój syn raczej grzeczny, ale nerwowy, ostatnio sprał kolegę na podwórku, takiego podwórkowego łobuziaka lat 4, co nie zna żadnych zasad, rodzice nie widzą jak leje inne dzieci, wychowuje go głównie babcia, której nie słucha się wcale, za to jak mój syn nie wytrzymał i mu wklepał, to rozpaczali, jaki spuchnięty był wieczorem, biedaczek.
|
#1022 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niech broni młodszego, a co by nie! ![]() A co do obiadu to jeśli o rybe chodzi to... na początku ciąży mogłam ją jeść codzień a teraz jakoś słabo. Za to mój lekki obiad to będę dzis - placki ziemniaczane z sosem hahah faktycznie lekki ale u mnie ostatnio królują dwa obiady: kurczak filet z ziemniakami i mizerią oraz placki ziemniaczane ![]() I to jest chyba błąd, bo już +6kg przybyło i czuje się jak wielka kolumbryna |
|
|
|
|
#1023 |
|
Rozeznanie
|
york222 to widzę gotujemy podobnie hehe, bo u mnie tak samo filet z kurczaka króluje, ale dziś dla odmiany będą jajka sadzone
chodzi za nami ryba ale taka smażona, ale jak szukamy to same filety są
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś wbrew pogodzie gotuję....... rosół
Mam nadzieję, że starczy na jutro i zabiorę się za robienie domowych drożdżówek pierwszy raz, ciekawe czy wyjdą.
|
|
|
|
#1025 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja juz psychicznie z mama zejde, drugi dzien nerwowki, placzu... nie wiem co ja zrobie jak TZ pojedzie, zostane totalnie sama z tym wszystkim
![]() W sumie gdyby nie on to nie mialabym sie do kogo odezwac tu. Zdecydowanie mam dola... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1026 |
|
Zakorzenienie
|
Wkładek z biedry nie używałam - więc nie pomogę
Ja dostalam skierowanie na glukoze po 22 tc i mialam zrobic w dowolnym momencie, robilam w 23 chyba..ale generalnie jest zasada, ze w drugiej polowie ciazy moze sie zmienic metabolizm cukru i dlatego zlecaja ja dopiero po 20 tc. U mnie tez placki ziemniaczane ale z sosem grzybowym z wczorajszych zbiorow no i kwasne mleko ale nie wiem czy sie skusze![]() Zgaga mnie męczy... |
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
Aleaa glowa do gory, pomysl o dziecku, ze to wszystko dla niego, nie stresuj sie, bo to tez wplywa na malenstwo
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Ja glukoze robilam w 22 tc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
Aleaa kochana co się dzieje z mamą?
Ja mam zrobić glukozę na wizytę za trzy tygodnie i już mam dość na samą myśl, tyle godzin bez jedzenia to będzie ciężkie do przejścia. |
|
|
|
#1029 |
|
Raczkowanie
|
york ja też ciągle z ruchami schizowałam, zresztą teraz też mi się zdarza
w szpitalu mówili mi że na tym etapie ciąży to jeszcze po ruchach niewiele można wywnioskować, bo się właśnie nie czuje czasami. Ja jestem tydzień do przodu w stosunku do Ciebie, a jeszcze mi się zdarza tak, że nie czuje ruchów brzuchem, a jak rękę przyłożę to coś dryga ![]() Dzisiaj się upał zapowiada więc chyba ziemniaki z zsiadłym mlekiem będą. Może jeszcze gzik, Rosalie mi smaka wczoraj narobiła ![]() A za mną chodzą ryby jak nic jako dziecko ich nie cierpiałam, ale później okazało się, że to dlatego, że moja mama niezbyt dobrze je robiła no i zawsze były to ryby łowione gdzieś na stawach, jeziorach, śmierdzące mułem i ość na ości. Teraz mi się chce strasznie, ale sama też jakoś nie umiem przyrządzać, no i ciężko kupić jakąś porządną rybkę... macie jakieś rady?
|
|
|
|
#1030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1031 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam mame alkoholiczke, ona problemu nigdy nie widzi a mi sprawia kazdego dnia bol. Nawet w przednoc slubu. Po ostatniej nerwowce skonczylam z bolami brzucha tutaj...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1032 |
|
Rozeznanie
|
Lecę na miasto
odezwę się wieczorem o ile Tż nic nie wymyśli i będę miała chwile dla siebie miłego dzionka
|
#1033 |
|
Wtajemniczenie
|
Aleaa, a o co ma pretensje twoja mama? Musisz się zebrać w sobie i nie denerwować, bo to wpływa mocno na dziecko, trzymaj się
Ja mieszkam na Mazurach, więc ryby mam z jeziora, ale najbardziej lubię filety, z morskich też. W sklepie rybnym kupuję najczęściej filety z dorsza surowe. TŻ zawsze smaży ryby, to dodaje pod koniec trochę masła, to rba jest bardziej soczysta. Ja placki zrobię w piąte, ale chyba mieszane, z ziemniaków i cukini ![]() Co do ruchów, to na początku może być przerwa w czuciu, spokojnie. Ja teraz czuję bardzo cieżko i aż brzuch podskakuje, ale to moja druga ciąża i poczułam ją już w 15 tygodniu. W pierwszej długo czekałam, bo do 20tygodnia.
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
Alea a jakieś koleżanki czy rodzina? Tak żebyś mogła wyjść z domu, trochę się wyluzować i nie słuchać gadania mamy. Po powrocie Tż planujecie mieszkać u Ciebie?
|
|
|
|
#1035 |
|
Wtajemniczenie
|
Włąśnie, Aleaa, a gdzie będziesz mieszkać po powrocie ze szpitala i potem jak TŻ wróci?
Monian, bułeczki zrób i wyślij mi
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1037 |
|
Zadomowienie
|
York - piąteczka
ja też mam + 6 kg życie... ja jestem żarłok po przebudzeniu zaraz musze coś zjeść bo mnie zasysa od środka, ja nie wiem jak ja tę glukoze zrobie ![]() właśnie! właśnie! też chętnie posłucham bardziej doświadczonych jeśli chodzi o przyrządzanie rybki, w ogóle jaka najlepsza ?
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Ja dzisiaj jakas nerwowa jestem i wszystko mnie wkurza, corka to juz ledwo wstala zrobila awanture bo nie chciala zalozyc sukienki ktora jej naszykowalam, o wszystko sie kloci ze mna dzisiaj ![]() Dziewczyny wspolczuje wam tych infekcji, jeszcze w taka pogode leczyc ![]() Frau wazne ze z dzidzia wszystko ok. , a ta przepuklina to moze jakos zaszkodzic? Alea przykro mi ze masz takie problemy z mama, ale nie mozesz sie tak zamartwiac dla dobra dziecka Ja mam wizyte 21.07 i pewnie bede robic w przyszlym tyg. glukoze
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się boję aż na wagę wejść
Po porodzie i dojściu do siebie będzie co robić. Do przyszłych wakacji muszę być igła hahaha
|
|
|
|
#1040 |
|
Wtajemniczenie
|
Mieszkac nie mamy innego wyjscia jak u mnie z mama... Coz wyjsc nie mam do kogo nawet, wszyscy mnie olali odkad nie laze na kazda popijawe...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1041 |
|
Zadomowienie
|
Część dziewczyny tyle się tego nazbierało, że już nie wiem co miałam napisać.
Alea trzymaj się tam i się tak nie denerwuj, bo to dziecku nie pomoże, bądź egoistką i myśl tylko o sobie. Kiara zdrówka z tymi nerkami. Co do wkładek z biedronki to jakieś kiedyś używałam i nie narzekałam, ale nie pamiętam dokładnie które to były. Ja ostatnio też nie czułam za bardzo mojego szkraba za o wczoraj mi się tak brzuch wyginał, że nie mogłam się napatrzeć. Za to młody zawsze słucha tż jak podejdzie do brzuszka np na dobranoc to zawsze mu chociaż raz puknie ![]() U mnie dzisiaj na obiad spagetti, chociaż powiem, że zjadłabym dzisiaj pizze jakąś dobrą. Wczoraj z lenistwa był grill ![]() Kasia chłopaki muszą połobuzować, chyba lepsze takie niż jakieś ciepłe kluchy co się za mamy spódnicą chowają ![]() A wagą to się przestałam przejmować, bo staram się jeść zdrowo nie obżeram się, a i tak rośnie to się nie dołuję.
Oskarek 24.10.2014 Razem możemy więcej... Edytowane przez sloneczko_1201 Czas edycji: 2014-07-16 o 12:49 |
|
|
|
#1042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() damy rade ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
ale wczesniej przybywalo mi 1kg na tydzien a teraz 1,5 kg w 3 tyg.wiec moze gin mial racje bo powiedzial ze teraz juz nie powinnam tyle tyc, teraz waze 72 kg a z corka w dniu porodu mialam 78kg tylko ze wtedy przed ciaza bylam 5 kg mniejsza niz teraz przed ciaza, ciekawe czy przekrocze 80kg pocieszajace jest to ze duzo znajomych mowi ze nie widac po mnie tych kg..
|
|
#1043 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja na szczęście miałam o tyle lepiej ze mój Tż miał mieszkanie po dziadku i wogóle nie było gadania by mieszkać z rodzicami, ale wiem że jakbym tam została to bym sfiksowała do reszty. Szkoda ze nie macie gdzie zamieszkać ![]() A co do ryb... to ja bardzo lubię solę i tilapię. A najlepsze jaką jadłam to grenadiera, była rewelacyjna, bez panierki się ją robiło w przyprawach delikatnych tylko (tak nam poleciła babka w sklepie) i na bardzo rozgrzany tłuszcz się ją wykładało ale to było niebo w gębie
|
|
|
|
|
#1044 |
|
Zakorzenienie
|
Ojj to faktycznie ciężka sytuacja. Nie pozostaje nic innego jak olać mamy gadanie i skupić się na sobie i dziecku. Ukończysz szkołę i pewnie pomyślicie o wyprowadzce skoro tak sytuacja.
|
|
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
hej moje Kochane, tyle skrobiecie że nie mam szans nadrobić....
Pozdrawiam Was wszystkie
|
#1046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam ostatnio [duże opakowanie, różowe] - bardzo fajne. Nawet chyba lepsze od tych, których używałam dotąd [z Lidla].
|
#1048 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję że pytasz, u nas wszystko OK (mam nadzieję bo wizyta dopiero we wtorek a nie bardzo się oszczędzam
) czujemy się b.dobrze więc mam nadzieję że jest OK, Małego czuję i codziennie kopie więc jestem spokojna U mnie czas szybko leci bo mamy remont i co chwila albo gdzieś po coś jedziemy albo coś kupujemy, wybieramy więc nie ma czasu za wiele myśleć. A co u Ciebie??
|
#1049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpoczywam od lipca na L4 i póki co mi dobrze tak samo jak u Ciebie mały kopie na całego trzymam kciuki za wizytę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nadal aplikuję luteinkę więc mi wygodniej w tych wiekszych ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.

moja jak jest upał to też jest mniej aktywna.. Co do obiadu to też szukam weny na dziś, ale jako, że małża nie mam w domu, to jadę z mamą i dziećmi na rybkę i frytki 
[COLOR="Silver"]

23.06.2011

w szpitalu mówili mi że na tym etapie ciąży to jeszcze po ruchach niewiele można wywnioskować, bo się właśnie nie czuje czasami. Ja jestem tydzień do przodu w stosunku do Ciebie, a jeszcze mi się zdarza tak, że nie czuje ruchów brzuchem, a jak rękę przyłożę to coś dryga
jako dziecko ich nie cierpiałam, ale później okazało się, że to dlatego, że moja mama niezbyt dobrze je robiła 
po przebudzeniu zaraz musze coś zjeść bo mnie zasysa od środka, ja nie wiem jak ja tę glukoze zrobie