|
|||||||
| Notka |
|
| Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Książki podobne do 50 Twarzy Greya - znacie jakieś? - część VIII (REMI)
Cytat:
no wlasnie jakis taki opis..niezaciekawila mnie za bardzo..szukam dalej |
|
|
|
|
|
#1022 |
|
Wtajemniczenie
|
HeheheNo to mi dalysciebdo myslenia... ja myslalam jeszcze o limonce... eh dziekuje
![]() Rinosku Najdluzsza podroz narzeczony kupil mi na urodziny ale jakos nie moge sie do niej zebrac
„Zawsze trzeba być ostrożnym z książkami i z tym, co w nich jest, bo słowa mają moc zmieniania ludzi.” Edytowane przez kika555 Czas edycji: 2014-09-30 o 11:17 |
|
|
|
|
#1023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postaram sie pamietac jak siade do kompa. ![]() Mi sie podobala. To moze nie hicior ale przyjemnie mi sie czytalo. Wczoraj zaczelam dwojke. |
|
|
|
|
|
#1024 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ostatnio mam bardzo mało czasu. Czytam 3 część Gabriela. Podoba mi się
|
|
#1025 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1026 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
pa kochane
miłego popołudnia pędzę do domu bo Młody mi się rozłożył , zrobię mu syropek z cebuli,mleczko z miodem. Muszę go troszkę podkurować
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1028 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry,
Kikuś, jak dla mnie perłowy róż, lawenda i limonka Jeśli nie chcesz swojego Narzeczonego męczyć różem to może zdecyduj się na limonkę. W weekend przeczytałam 3 cz. Gabriela i teraz nie wiem czy do dlatego, że dawno temu czytałam 1 i 2 czy przesyt literaturą ale jakoś za specjalnie nie przypadła mi ona do gustu. A szkoda bo bardzo na nią czekałam. Tym sposobem utwierdzam się w przekonaniu, że jak coś wychodzi w częściach to muszę czytać wszystkie na raz ![]() Wczoraj po 2 tygodniach nieobecności (z powodu choroby) wróciłam na zumbę i ... tak mnie dzisiaj bolą żebra, nawet kasłać, śmiać się nie mogę. Nigdy tak nie miałam. Nogi, że bolą to rozumiem ale żeberka?? ![]() Miłego dnia! P.s. Pamiętacie, że dzisiaj dzień chłopaka?? Ja postanowiłam zaprosić swojego na obiadek, mam w tym też ukryte intencje ale o nich to może innym razem
|
|
#1029 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, ja zapomniałam, ale po pracy i tak na zakupy jedzeniowe jadę, to mu coś kupię
|
|
|
|
|
#1031 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
moj maz dostal ode mnie cudna piżame TH - juz nie moge sie doczekac kiedy zobacze go w samym dole od tej pizamy
|
||
|
|
|
|
#1032 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() poza tym to witam Was moje drogie ostatnio mam mało czasu ale siostra ma za 3 tygodnie ślub i mam sporo rzeczy do ogarnięcia...
|
|
|
|
#1033 |
|
Przyczajenie
|
Czy ma tu ktoś pojęcie gdzie zostało przetłumaczone The Redhead Revealed?
![]() Przeczytałam pierwszą część - świetna! Drugiej nigdzie nie ma, a w spisie jest ta pozycja zaznaczona jako dostępna po polsku ![]() |
|
|
|
|
#1034 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po pracy kupie slubnemu piwko, a synowi czekolade. Przeczytalam tlumaczenie Bezmyślna(swietnie zrobione) i musze Wam napisac, ze ksiazka wywolala we mnie podobne emocje jak Arsen. Glowna bohaterka doprowadzala mnie do wscieklosci ale mimo wszystko jej wspolczulam i nie wyobrazam sobie co ja bym zrobila na jej miejscu? Moge stwierdzic, ze tego typu ksiazki (ona jedna i ich dwoch) nie sa dla mnie, bo mimo, ze podobaja mi sie za bardzo wplywaja na moja psychike, za bardzo przezywam i wczuwam sie w postac. Ksiazke bardzo polecam i czekam na 2 czesc, ktora ma miec premiere wydawnicza w Polsce tej jesieni. Bardzo dlugo ja czytalam, bo mam ciezkie czasy w pracy, od soboty wymyslilam sobie malowanie calego domu, wiec w chacie taki balagan, ze szkoda gadac, w dodatku moj 13 letni sznaucer od 5 dni mial biegunke i przez wszystkie noce wstawalam zeby go wypuszczac po 5 razy, od wczoraj dostaje lek i dzisiaj przespal pierwsza cala noc. Straszne dla mnie jest jak przez rok czasu postapila u niego demencja starcza wlacznie z calkowita gluchota
Edytowane przez magpie101 Czas edycji: 2014-09-30 o 16:26 |
||
|
|
|
|
#1035 | |
|
Zakorzenienie
|
ja o moich nie zapomniałam TŻ dostał bokserki w których ma mi zatańczyć a Seba czekoladkę i cukiery ale i tak najlepsze są te pocałunki od kumpelek ze szkoły które przysyłają mu na fb
![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
zdrówka dla Was Karoolin
|
|
|
#1036 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1037 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
U mnie to samo od 2 rano nie śpimy małą rozłożyło zupełnie. Wysoko gorączkowała do tego skarży się na ucho...
|
|
|
#1038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Kochane życzę dużo zdrówka dla Waszych pociech, pogoda nas nie rozpieszcza a dzieci cierpią na tym najbardziej...
|
|
|
|
|
|
#1039 | |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1040 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześc dziewczynki. Ostatnio nie mam na nic czasu-od weekendu czytam Euforie Day i nie mogę skończyć mimo tego że mi się podoba.Ja jestem już prawie zdrowa, ale widzę że u Was chorób ciąg dalszy.Wszystkim chorym, chorym mamusiom i ich dzieciaczkom ciocia Magda życzy dużo zdrówka
Nie mogę się doczekać 11 pazdziernika
|
|
|
|
|
#1041 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1043 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam dziś Loving Mr. Daniels.
moja ocena 100/10 moja opinia z Lc Ashlyn i Daniel. Główne postaci powieści, która zmieniła mój świat. Spodziewałam się typowej historii o dziewczynie, która zakochuje się w swoim nauczycielu, a dostałam kawał poważnej, przejmującej i przepięknej literatury. Jest to jedna z niewielu książek, która w mojej ocenie jest kompletna. Wątki wyjaśnione i wypełnione po brzegi, kreacje bohaterów genialne, całość... jest idealna. Kocham Ashlyn i Daniela. Kocham ich walkę o swoją miłość. Kocham ich codzienne życiowe zmagania. Kocham to wszystko jak się potoczyło w tej książce. Kocham to, że Daniel kocha Kac Vegas, a jeszcze bardziej to, że Ashlyn kocha pandy <3 Kocham te Szekspirowskie cytaty oraz te przepiękne metafory, które wszystko ujednolicały. Kocham Gabby i jej listy. Kocham Ryana i jego siostrę. Kocham w tej książce absolutnie wszystko i uważam, że 10 to zdecydowanie za mało jak na ocenę tego arcydzieła. Dziękuję. POLECAM!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1044 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Ja za to skończyłam druga czesc serii Filthy Beautiful Lies. To moze nie perelka, ale ksiazka ma w sobie cos co wciaga i sprawia, ze chce się czytac zeby sprawdzic co bedzie dalej. W listopadzie ma wyjsc trójka, tym razem o bracie bohatera pierwszych czesci wiec mozna smialo czytac 1 i 2
|
|
|
|
|
|
#1045 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Maggnolia, Masumi zdrówka dla Dzieciaczków |
|
|
|
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
|
|
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
|
|
|
|
|
#1048 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Zdrowia dla Was i Waszych mężczyzn i dzieciaczków bo niestety aura nie sprzyja ostatnio niczemu. u mnie szaro, buro i ponuro.Yasinisi - Kochana bo to jest NAPRAWDĘ DOBRE ale oczywiście w mojej ocenie, przed przeczytaniem poczekaj na więcej opinii, bo powszechnie wiadomo, że mój gust jest "inny"
„Zawsze trzeba być ostrożnym z książkami i z tym, co w nich jest, bo słowa mają moc zmieniania ludzi.” Edytowane przez kika555 Czas edycji: 2014-10-01 o 07:48 |
|
|
|
|
#1049 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() U mnie leje i jest bardzo ponuro.
|
|
#1050 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry...choc wcale nie dobry:-(
Nie było mnie kilka dni ale mam koszmar... Córa od 4 dni wysoko gorączkuje...od dwóch zastrzyki ma...w nocy czuwam żeby jej gorączka nie skoczyła...także 4 noce nie spane.. Ja zapalenie gardła ostre mam a wczoraj straciłam głos...poważnie nie jestem w stanie mówić... Na dodatek wczoraj o 5 nad ranem wzywalam karetkę bo mój mąż dostał silnego bólu w klatce piersiowej nie mógł oddychać i prawie mi zemdlal.. Miał bardzo niskie tętno...Zabrali Go do Szpitala na kardiologie... Na Szczęście wyszedł po 10 godzinach... Ledwo na Oczy patrze sił juz mi brakuje... Jeszcze Dziś do pracy na dwie godziny musze podjechać... Powiem Wam mam dość... O czytaniu nawet nie myślę...postaram się nadrobić posty jak się uspokoi chwile to wszystko... Ale widzę ze chorowitków jest sporo...zdróweczka zatem dla Was również... I miłego dnia.. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.

bohaterka rzeczywiście na początku jest twarda i konkretna, ale później nagle zmienia się nie do poznania