![]() |
#1021 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: czy ktoś szuka pracy?
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1022 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() powiedziałam jej tylko,że mój stan cywilny nie ma zadnego związku z pracą i tyle.
'We smiling high, watching the good things passing by. Pretend the feeling fine, but inside we're crying sometimes' Edytowane przez uparta Marti Czas edycji: 2009-11-02 o 11:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1023 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1024 |
Zadomowienie
|
hehe, dobre, kto wie, skoro rodzinny biznes to może chcą upiec dwie pieczenie na jednym ogniu
![]() mam nadzieję że spodobałaś się im i Cię wybiorą ![]() ja właśnie dzwoniłam w sprawie pracy w sklepie odzieżowym w moim małym mieście w dodatku, co się okazało to sklep znajomych moich rodziców którzy mieli dać znać jak będą kogoś szukać, nie wiem czy zapomnieli, czy uważają, że się nie nadaję, ale nie zdradzając się kim jestem mam jutro przyjść do nich do sklepu pogadać i przynieść cv. Jakoś chyba dziwnie będzie, ale i tak pójdę, ciekawe czy się zdziwią jak mnie zobaczą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1025 |
Zakorzenienie
|
Przyłączam sie kobitki, jako rozpoczynająca poszukiwania. Aktualnie pracuję w szkole językowej na stanowisku asystentki/sekretari. Wszystko zapowiadało się świetnie, miło, uprzejmie, a już po dwóch miesiącach (tylko tyle pracuje) zaczynają się schody.
Nie znoszę niesłowności i ustawiania człowieka pod jego widzimisię, wiec podjęłam decyzje o szukaniu czegoś nowego. Póki co nie mam zamiaru się chwalić, bo wyjdzie na to, że dostanę kopa na wylot od razu, nie mniej jednak szukać zamierzam. ![]() Będę zaglądam oczywiście co u Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1026 |
Zadomowienie
|
Witaj, ijaa, w sumie nie wiem co gorsze: brak pracy, czy jak w Twoim przypadku kijowa praca :/ Z jednej strony nie musisz tak nerwowo szukać pracy. Z drugiej strony atmosfera w robocie to podstawa.
souvenir, ciekawe co powiedzą i jaką minę zrobią jak Cie zobaczą! Pewnie nagle sobie o Tobie przypomną i się wykręcą, że nie mieli Twojego namiaru. Ale idź, oczywiście! W końcu szukasz pracy! uparta Marti, faktycznie, dziewczyny mogą mieć rację. Swoją drogą mojej koleżance tak się ułożyło. Zaczęła pracę w firmie rodzinnej. W tym roku wyszła za mąż za syna właścicielki ![]() ![]() gregia, teraz się nie liczy tego typu atrakcyjność dla pracodawcy. Fajny pracownik to student lub z orzeczeniem o niepełnosprawności ( bo zus mniejszy), oczywiście dyspozycyjny, oczywiście znający 5 języków i godzący się na umowę zlecenie za najmniejszą stawkę. Właśnie przechodzę kryzys. Muszę iść na podyplomówkę, bo jako polonista nie znajdę roboty w zawodzie. Ale dla doradców zawodowych też mało pracy. Tzn. może i jest, ale trzeba mieć już dyplom, a ja mam pierwszy zjazd za tydzień. Docelowo edukację skończę za 1, 5 roku. Kolejne półtora roku bez pracy???????? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1028 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mogłabym pracować w księgarni albo w wydawnictwie. Niestety, do księgarń chcą studentów polonistyki, bo ten zus mniejszy, a do wydawnictw jak już kogoś chcą, to informatyka albo grafika ![]() A Ty o jakiej podyplomówce myślisz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1029 |
Zakorzenienie
|
rozpoczęłam dziś prawo jazdy więc może niedługo mój zakres miejscowości się powiększy
jak na razie to mało ciekawych ofert ostatnio widzę z zeszłego tyg z rozmów na razie nikt nie oddzwonił ... czekam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dzisiaj znalazlam swietna oferte pracy- praca w administarcji w SPA w 4 gwiazdkowym hotelu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1031 |
Zakorzenienie
|
U mnie cisza.....telefon milczy
![]() W piątek zaniosłam CV do biura rachunkowego i na razie nie dzwonią... Byłam w piątek w Szczecinie i nic żadnych ogłoszeń w centrach handlowych ![]() U mnie w mieście nic nie ma, jeszcze spróbuję jutro zanieść CV do marketu budowlanego, może coś z tego wyniknie... A jak u Was dziewczyny? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1032 |
Zakorzenienie
|
nikt się nie chwali więc cisza
![]() wysyłam tych CV tyle że ktoś powinien zadzwonić a tu nic :/ oj ciężko ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1033 |
Zakorzenienie
|
a ja dzis dostałam telefon z tego salonu samochodowego i nie przyjeli mnie
![]() może nie spodobałam się dla syna jako kandydatka na żone ![]()
![]() |
#1034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1035 |
Zadomowienie
|
Nie przejmuj się... Może to i lepiej...A jakby Ci zaczęli w życie wchodzić z butami...Myślę tu o tych pytaniach bardzo osobistych, tym wypytywaniu o rodziców itd. To nie było grzeczne, nawet jakby szukali kandydatki na żonę. Ja nawet nie mam odwagi wypytywać swoich znajomych co robią ich rodzice. To ich sprawa. Więc może faktycznie nie masz czego żałować... Spróbuj znaleźć jakiś pozytyw w tym...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1036 | |
Komplikatorka
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1037 |
Zakorzenienie
|
i u mnie cisza
![]() ![]()
![]() |
#1038 |
Zakorzenienie
|
ja wysłałam własnie cv do firmy bo szukaja specjalisty ds. kadr i płac, ale i tak pewnie nie mam szans bo nigdy wczesniej nie pracowalam na tym stanowisku. wolaja znajomosc gratyfikanta co mnie dziwi bo zawsze to wołali symfonie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1039 |
Komplikatorka
|
Gregia to zależy na jakim programie firma pracuje.
![]() |
#1040 |
Zadomowienie
|
Pierwszy raz słyszę o jakimś gartyfikancie. Jak robiłam kurs "Kadry i płace", to był Płatnik i Symfonia właśnie, choć chyba też pracują na Optimie... (?...). Nie pamiętam. Ale mnie też nigdzie nie chcą zatrudnić po takim kursie, bo do rozliczania kadr trzeba mieć dwuletnie doświadczenie. W sumie się nie dziwię...
Z TŻem tez bym nie chciała pracować. Pewnie byśmy się pożarli w robocie. Dagunia, a jak to jest? Czy jak się jest małżeństwem to się ma wspólne ubezpieczenie? To znaczy ja jestem bezrobotna, a mąż pracuje, więc mogę być "podpięta" pod jego ubezpieczenie? Tak, jak dzieci? i czy z takim ubezpieczeniem to mogę iść do lekarza? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1041 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1042 |
Komplikatorka
|
Ja pracuje na OPT!MIE
![]() Jik tak. Mąż bierze Twój pesel i u siebie w kadrach zgłasza Ciebie/ dzieci do ubezpieczenia. Jeśli nie macie to wyrabiana jest książeczka rodzinna i ją się normalnie podbija - tak jak pracowniczą. Bez problemu idziesz do każdego lekarza - jesteś normalnie ubezpieczona tak jak byś pracowała.
![]() |
#1043 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do ubezpieczenia przez męża, to... w końcu widzę plus małżeństwa. Cholera, ale wolałabym mieć pracę! Bo ubezpieczenie jest, ale stażu pracy do emerytury już nie ma, prawda? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1044 |
BAN stały
|
Zaczynam zaglądać na ten wątek bo u mnie tez nie wiadomo co będzie za najbliższy tydzień lub dwa atmosfera w pracy gorąca bo kilku kolegów już dostało wypowiedzenie i do końca listopada mają wysłać na urlopik nastepnych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1045 |
Rozeznanie
|
ja znów szukam pracy
![]() ![]()
![]() |
#1046 |
Raczkowanie
|
Tez się przyłaczę do poszukujących pracy, ale u mnie troszkę gorzej - 14 miesięczna córeczka i nawet nie mam wizji co zrobić i jak zacząć, chciałabym gdzieś na początek na pół etatu, żeby mała przyzwyczaić a praca potrzebna na już bo rozstaję się z mężem i nie wiem za co będę żyć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1047 |
Komplikatorka
|
Jik tylko ubezpieczenie jest, do stażu pracy nic się nie wlicza. -> Gdy jesteś ubezpieczona przy mężu.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1048 |
Raczkowanie
|
Mnie się ostatnio znów ciśnienie podniosło...
Szukam pracy tak naprawdę nie wybrzydzając. Ostatnio patrzę - praca w solarium na 1/2 etatu - myślę OK przynajmniej nie będzie problemów z tym że studiuję zaocznie (pt po południu, sobota i niedziela). Przychodzę żeby złożyc CV - babka mierzy mnie wzrokiem i mówi - ale wykształcenie średnie tu jest wymagane. Ja - że mam. Ona - ale pani studiuje a tu musi być osoba dyspozycyjna. Ja - ale ja studiuję zaocznie co 2 tyg, poza tym to praca na pół etatu?? Ona - tak, ale jakby czasem ktoś zachorował to trzeba go zastąpić więc kandydat musi być dyzpozycyjny 24/7... Szlag! Myślałam że wyjdę z siebie, co za wymagania??!! Nic tylko rzucic studia i isc pracować na solarium na pół etatu... ![]()
![]() |
#1049 |
Zakorzenienie
|
no to czytając wasze wypowiedzi widzę że ta beznadziejna sytuacja spotyka każdego ... nic tylko się załamać :/ całe szczęście że mieszkam z rodzicami
dziś znowu nie było telefonu z odpowiedzią więc już zakładam że zatrudnili kogoś innego nie mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1050 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakoś nie potrafie znaleśc w tym poztywnych stron.To mogło byc bardzo dobre doświadczenie dla mnie pracujac w takiej firmie. ehh, na dodatek żadnego CV dzis nie wysłałam i nigdzie nie dzwoniłam,bo poprpstu nie ma żadnego ogłoszenia.niech ten dzien szybciej się konczy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.