Sierpniowe mamusie 2015 - część III :) - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-26, 09:59   #1021
majka242007
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)

Cytat:
Napisane przez 12mu05 Pokaż wiadomość
MAJKA ja mam irobota roomba do odkurzania i scooba do mycia jak dla mnie jest to najlepszy sprzet jaki można miec
nie lubię cię

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
MAJKA ja mam irobota roomba do odkurzania i scooba do mycia jak dla mnie jest to najlepszy sprzet jaki można miec
taki żarcik
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 09:59   #1022
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
no i...mogę się założyć że waniLINowy
nie mam żadnego , jakoś dawno placków nie robiłam i tylko proszek do pieczenia jest ale kurcze nawet jak spojrzałam na zdjęcie z demotywatora przeczytałam normalnie waniliowy dobrze wiedzieć
muszę się przyjrzeć w sklepie
Stary 2015-02-26, 10:02   #1023
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
ja odkurzać uwielbiam ale przydałoby mi się coś co samo prasuje
Akurat odkurzać i prasować lubię
Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Hehe mam to samo! Jeszcze lubie zmywac naczynia,ale to prasowanoe to jak za kare
Zmywanie garów to dla mnie istna kara za grzechy Normalnie nienawidzę.

Cytat:
Wiesz co ja tez nie przepadam...tzn dla mnie kawa to latte a to chyba niewiele wspolnegl ma z kawa :@)

Fiona doczytalam,ze bedziesz przez dluzsza"chwile" slomiana wdowa. Dobrze,ze towarzystwo Synem zapewni! W razie czego zapraszam jakbys zapragnela towarzystwa osoby pelnoletniej )

Jeszcze będziecie miały mnie dosyć

Cytat:
Dzień dobry Mamusie udalo mi się Was nadrobić i dogonić; ) hihi
Majka to co piszesz o tej lasce to az szszczena opada! Jak ma kase a lenia w dupie to niech sobie wynajmie sprzataczke ale niech dzieci w chlewie nie mieszkają! Powinien jej ktos dobitnie powiedzieć ze ma syf ! A biedne dzieciaki, bo rówieśnicy ww szkole w tym wieku sa bezwzgledni i to ta Dziewczynka musi się za matke wstydzić!
Pisz co u Ciebie i czemu tak rzadko zaglądasz ?

Springtime juz dawno nie było. Ciekawe co u jej dziewczynek
Stary 2015-02-26, 10:06   #1024
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
idę zobaczyć co mam w szufladzie
o matko ja tez ide zobaczyc.. ...
ale pamietam ze kiedys mialam taki w mlynku cukier z kawalkami wanilii. ten byl 100%dobry .
ten teraz co mam nie wiem.. ide sprawdzic.
Stary 2015-02-26, 10:12   #1025
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co ja tez nie przepadam...tzn dla mnie kawa to latte a to chyba niewiele wspolnegl ma z kawa :@)
Nie no, latte to też kawa, w końcu espresso z mlekiem Ja nie mogę wytrzymać zapachu podczas mielenia kawy no i mnie odrzuciło. Może przejdzie

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 10:14   #1026
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
o matko ja tez ide zobaczyc.. ...
ale pamietam ze kiedys mialam taki w mlynku cukier z kawalkami wanilii. ten byl 100%dobry .
ten teraz co mam nie wiem.. ide sprawdzic.
teraz jak będe miała ,,gorszy,, dzień pójdę do spożywczaka tam jest taka babka której nie lubię, ma mine jak by właśnie w gacie narobiła.. I poproszę o cukier waniliowy a jak mi poda wanilinowy to powiem że prosiłam o waniliowy i akcja murowana :brzyda l:

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Nie no, latte to też kawa, w końcu espresso z mlekiem Ja nie mogę wytrzymać zapachu podczas mielenia kawy no i mnie odrzuciło. Może przejdzie
no bo to mocny zapach, a jak bys kupiła rozpuszczalną? albo faktycznie ta z rossmana dla kobiet w ciaży? Ona ma delikatny zapach...
Stary 2015-02-26, 10:19   #1027
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Hej

Dzięki za info i ten link i nie powiem, bo zaczęłam się dobrze zastanawiać nad tym urządzeniem Ułatwiło by mi życie
W maju mam urodziny to może sobie uzbieram na to cudo

A moze spróbuj zadzwonić do lekarza i podpytać ?

Helołł, a co tu taki nerw od rana ?

A wiecie, że mój mąż wyjeżdza w delegację w niedzielę zagranicę i wraca na stałe dopiero miesiąc przed porodem Do lipca będzie w domu tylko 2 razy po 3 dni
Współczuję, że mąż musi wyjechać Przeżywałaś to pewnie nie raz, ale teraz jesteś w ciąży to jest całkiem inaczej. Na pewno dasz radę

Cytat:
Jesteś fryzjerką??? To przyjedź do mnie nie chce mi się tak zebrać do fryzjera żeby tam siedzieć godzinę czy dwie

Muszę wam coś opowiedzieć bo oszalałam...
Moja mała chodzi do zerówki, ma 3 ulubione koleżanki z którymi umawia się również po szkole i 1 której nie lubią. Okazało się że dokuczają tej dziewczynce , nie pozwalają jej bawić się ze sobą itd Oczywiście wkroczyłyśmy do akcji żeby uspokoić małe zołzy... Faktycznie dokuczać przestały ale nadal nie bawią się z nią i nie lubią jej... Powód... Ma poplamione bluzeczki, za krótkie spodnie, za małe czapeczki, nie umie rysować i dziwnie pachnie...
Tłumaczyłyśmy naszym córkom że nie wszyscy maja pieniążki żeby ubierać się ładnie... Ale...
Mama wylansowana aż miło na nią patrzeć, starszy syn w gimnazjum hasa w samych markowych ciuchach i butach.... Co chwile widać ich z wielkimi zakupami do domu...
Ostatnio spotkałam mamę tej dziewczynki, mówi że nie wie co robić bo jej mała taka wyobcowana... Pierwsze co pomyślalam to laska weź vanish i wypierz dziecku plamy... Wpadła na pomysł żeby zorganizować spotkanie dziewczynkom u niej w domu, może się polubią. I zaprosiła mnie dziś na kawkę od razu rano jak zaprowadzimy dzieci do przedszkola żeby się ugadać...
Poszłam... Od progu usłyszałam ,,nie przejmuj się bałaganem,, -hmmm to ja mam się przejmować jej bałaganem?
Ale faktycznie, przez przedpokój przejść się nie dało bo sterty ciuchów brudnych wymieszanych z czystymi leżało na podłodze. Chyba zobaczyła moją mine jak stopą odgarniałam szmaty i starałam przedrzeć się do kuchni... Przeprosiła i powiedziała że właśnie organizuje sobie wiosenne porządki... Mowie spoko nie przejmuj się ale z tyłu głowy ... To o której wstała żeby to już powywalać skoro jest 8:20 , po za tym gdybym ja zaprosiała kogos do domu nie robiłabym w nim sajgonu.
Po wejściu do kuchni aby zrobić kawę oszalałam po raz drugi... Ja rozumiem stertę garów w zlewie... Każda z nas może mieć gorszy dzień, nie mieć czasu czy cokolwiek innego.. Spoko. Też mi się zdarza... Ale TO co tam było... Gary wylewały się aż na podłogę... czarną podłogę z brudu, w sekundzie pożałowałam że ściągnęłam buty.. .Kafelki przy gazówce gazówka myta ostatnio chyba w 48r, okna czarne, białe firany biale może i były w 72r
Zrozumiałam że program ,,perfekcyjna pani domu,, to nie ściema. Brud syf i cholera wie co jeszcze ... Jak by wlazł na mnie karaluch wcale bym się nie zdziwila...
Po zrobieniu kawy , której w sumie bałabym się napić ... Zaprosiła do pokoju głównego... O k*****wa , dziewczyny ,,Nie do wiary,, powinni kręcic u niej w domu. Nie wiedziałam czy mam usiąść , przykucnąć czy postać... Bałam się narzuty a oparcia fotela jeszcze bardziej
Biegiem napisałam do kuzynki żeby zadzwoniła bp będzie ściema... Mamy taki układ jak chcemy się skąś wydostać, czasem sobie pomagamy w ten sposób
Zadzwoniła że z banku że mam przeciez na 8:30 spotkanie itd... Wybiegłam z tamtąd do domu... Nadal jestem w szoku... Nie wierzę po prostu...
MASAKRA ! Po pierwsze jak można mieć taki syf w domu, a po drugie jak można kogoś do tego syfu bez jakiegokolwiek zażenowania zaprosić na kawę? no fuj wyobrażam sobie co musiałaś czuć. Biedne te dzieci, które nie mają na to wpływu i chodzą biedne w tym co im ubiera.

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
teraz jak będe miała ,,gorszy,, dzień pójdę do spożywczaka tam jest taka babka której nie lubię, ma mine jak by właśnie w gacie narobiła.. I poproszę o cukier waniliowy a jak mi poda wanilinowy to powiem że prosiłam o waniliowy i akcja murowana :brzyda l:

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

no bo to mocny zapach, a jak bys kupiła rozpuszczalną? albo faktycznie ta z rossmana dla kobiet w ciaży? Ona ma delikatny zapach...
Ale wredota z Ciebie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-26, 10:22   #1028
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:

akcja mowisz? haha

ja patrze uff moj cukier waniliowy ma aromat wanilii i cukier tylko w skladzie nic innego UFFFF
ale czego mocny zapach bo nie zajażyłam :
Stary 2015-02-26, 10:26   #1029
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
akcja mowisz? haha

ja patrze uff moj cukier waniliowy ma aromat wanilii i cukier tylko w skladzie nic innego UFFFF
Molise bardzo przeszkadza zapach mielonej kawy....

Na twoim pisze cukier waniliowy???
Stary 2015-02-26, 10:28   #1030
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Przez to, że się nawąchałam kawy świeżo mielonej odrzuca mnie teraz od każdej.. Ale tej z rossmana nie próbowałam, muszę się wybrać Dzięki

Cytat:
Kawy

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 10:33   #1031
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Molise bardzo przeszkadza zapach mielonej kawy....

Na twoim pisze cukier waniliowy???
\na moim pisze Vanillin Zucker a w skladzie : zucker, vanillin a to Vanillin to jest aromat.. prawdziwa wanilia by bylo Bourbon vanille napisane.. nic wiecej nie pisze takze jest OK

Cytat:
Przez to, że się nawąchałam kawy świeżo mielonej odrzuca mnie teraz od każdej.. Ale tej z rossmana nie próbowałam, muszę się wybrać Dzięki

Kawy
co do kawy to mi sie podoba zapach swiezo mielonej ale juz zaparzonej NIE.. wlasnie rozpuszvalną uwielbiam tą crema ale w DE ciezko ja dostać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-26, 10:33   #1032
fiona27
Zakorzenienie

A ja uwielbiam zapach kawy i ..... benzyny
Stary 2015-02-26, 10:36   #1033
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
\na moim pisze Vanillin Zucker a w skladzie : zucker, vanillin a to Vanillin to jest aromat.. prawdziwa wanilia by bylo Bourbon vanille napisane.. nic wiecej nie pisze takze jest OK

co do kawy to mi sie podoba zapach swiezo mielonej ale juz zaparzonej NIE.. wlasnie rozpuszvalną uwielbiam tą crema ale w DE ciezko ja dostać
A bo Wy tam w Niemczech wszystko macie lepsze

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
kuźde, przeczytałam twój post i mnie zemdliło... beznzyna... Na same słowo zbiera mi się na wymioty... Idę poleżeć może przejdzie
Stary 2015-02-26, 10:55   #1034
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Cytat:
ja tez jak posprzatam to jestem potem dumna z siebie
U mnie to tym razem podwójna duma bo robiłam to na raty , jeszcze dośc słaba jestem ale udało się . Nienawidzę jak wokół mnie jest nieład a co dopiero syf . Źle sie z tym przez ostatnie dni czułam ..

Cytat:
No to super... Ucałuj go od nas

Cytat:
Cieszę się, że u Was lepiej !

Cytat:
wspaniale!!
u Ciebie to inna historia z tym bałaganem jakbym była na Twoim miejscu też byłoby mi ciężko wszystko samemu ogarnąć

Jaka zupka dzisiaj?
Po najmniejszej linii oporu , tak żeby mi sie samo gotowało jak sprzątałam więc krupnik

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Dobrze ,że już dochodzicie do siebie. Trzymajcie się cieplutko

Cytat:
a widzialyście to???

W 2006 roku grupa japońskich badaczy kierowana przez Mayu Yamamoto opublikowała informacje o możliwości wyizolowania waniliny z kału krowiego. Wytwarzanie tego związku tą metodą jest tańsze, niż pozyskiwanie go z wanilii[1]. Odkrycie to przyniosło Mayu Yamamoto nagrodę Ig Nobla w roku 2007, a z okazji ceremonii rozdania nagród jedna z lodziarni w Cambridge wprowadziła do menu, jako jednorazową ciekawostkę, lody waniliowe o nazwie Yum-A-Moto Vanilla Twist zawierające wanilinę uzyskaną z krowiego kału.

WYRZUCIŁAM CAŁY CUKIER WANILINOWY DO KOSZA
O bleeeeeeee

Cytat:
a zastanawiałyście się nad szczepieniami???
Ja Maję na wszystko szczepiłam łącznie z płatnymi pneumokokami...
A teraz jak słyszę tych rodziców co mówią że dzieci chore po szczepionkach to jestem w szoku, że ADHD może być po szczepionkach, coś z mózgiem itd...

A własnie mówią jutro w DDTVN będzie o szczepieniach bo ODRA juz jest w Niemczech, tam chyba rodzice nie szczepili na tą chorobę i juz się pojawiła.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Ja bede szczepić , szczepienia sie boje ale nieszczepienia jeszcze bardziej . Młody ma wszystkie oprocz MMR. Tego cholerstwa sie boje najbardziej . W rodzinie mamy przyklad mojego chrzesniaka ktory prawdopodobnie po tej szczepionce sie cofnął w rozwoju i ogolnie zaczal dziwnie zachowywac . Nie potwierdzono , nie udowodniono ale strach jest .

A co do kawy to ja nie lubie , nie pilam przed ciaza nie pijam i teraz . Czasem dla towarzystwa małą bekofeinową sobie strzele ale to raz na ruski rok

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Fiona a ja uwielbiam zapach spalenizny , lubie spalone kieblaski z grilla i wszystko co zwęglone .
A i jeszcze zapach zgaszonej zapałki ... mmmmm
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 10:56   #1035
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
O tak benzyna pięknie pachnie
Stary 2015-02-26, 10:56   #1036
beatrix28
Zadomowienie

Cytat:
A teraz jak słyszę tych rodziców co mówią że dzieci chore po szczepionkach to jestem w szoku, że ADHD może być po szczepionkach, coś z mózgiem itd...

A własnie mówią jutro w DDTVN będzie o szczepieniach bo ODRA juz jest w Niemczech, tam chyba rodzice nie szczepili na tą chorobę i juz się pojawiła.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

niech sobie jest ,zanim my urodzimy juz zdazy przejsc.
ja nie bede szczepic na nic platnego!zaszczepilam remka na rota ,dostal tego w 10mcu zycia takze oprocz szczepionki za 1000zl z kwalakiem musialam zaplacic za swoj pobyt ws zpitalu a bylismy 2x bo go nie doleczyli+leki na doleczenie po....ta szczepionka z DTP czy jakos tak , 3pak tez nie taka bezpieczna kolezanka nie zaszczepila corki i teraz pediatra sie buldoczy no jak to tak..ze sanepid ze to ze tamto a dziecko ,pierwsza corka ma powiklania zaburzenia zachowania,przeciez to ma wplyw na mozg juz zczepionki w 1 dobie zycia moga powodowac uszkodzenie mozgu te przeciw wzw....dlatego drugiej nie chciala juz szczepic,TEMAT RZEKA.

co do porzadków ,to zawsze jak ogladam perfekcyjna nachodzi mnie na sprzataniealbo jak mi sie wlasnie nie chce to wlaczam na tvn palyer i jade..
12mu05 fajny taki robot sprzatajacy,zwlaszcza w ciazy
majka niestety niektorzy ludzie maja mega talent do robienia balaganu
moze ich relacje rodzinne tez nie sa najlepsze skoro syn odpicowany a corka zaniedbana?cos nie halo,zaproponuj mzoe spotkanie w innym miejscu,napisz co wymyslilyscie.jaką tzreba byc egoistka i leniem zeby tak zaniedbywac dziecko..jak widac zarobki nie maja to nic wspolnego z kultura i higiena osobistą. ze takimi gops sie nie interesuje..a powinien.

fiona27 wspolczuje ze maz musi tak daleko i na tak dlugo jechac...coz a podle czasy ze u nas nie mozna godnie zyc..

dziewczyny doradzcie,w pon bylam na zebraniu w przedszkolu no i panie wymyslily wycieczke do wroclawskiego zoo ,od nas 180km na dzien matki i dziecka,super sprawa ,nie jakos drogo ale to bedzie dopiero 15 czerwca,ja nie pojade, co myslicie?
to juz 3 trymestr, chyba 8mc.,nie chce nikomu sprawiac problemu bo moga byc upaly a tam jest b.duzo chodzenia.....
zdecydowac sie tzreba do pon..
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 10:57   #1037
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Przez te wszystkie nerwy stresy zabieganie zapomniałam że w ciazy jestem . Przypominam sobie dopiero jak mi dzidzia kopniaki strzela . Dzisiaj wyjątkowo mi w brzuchu szaleje
No i jak mi sie slabo robi to wtedy też
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 11:06   #1038
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Ale oczywiście, ja mało kiedy po kolacji myje... 3 talerzyki i 3 kubeczki. Już mi się nie chce zostawiam ,,na jutro,, .. Ale to co innego zupełnie.
Nie powiem że nie zdarza mi się mieć bałaganu, owszem, mam w końcu dziecko, dom jest też miejscem w którym mieszkamy a nie muzeum ... Ale brudu nie potrafię znieść. Odkurzam codziennie , podłogi myję co drugi dzień, kurze tez co drugi dzień ścieram. Reszta na bieżąco. Jestem tak do tego przyzwyczajona że jest to dla mnie jak codzienne mycie głowy bo mi się włosy przetłuszczają i tak jest i koniec.

Nie wiem co ze spotkaniem, nie wiem czy jest sens zmuszać dziecko do koleżeństwa z kimś z kim nie chce...
Gadałam z mamą najlepszej z najlepszych koleżanek córci, jest tego samego zdania. Ok, niech nie dokuczają, bo to nie ładnie ale do przyjaźni dziecka nie zmuszę. Dziecko to też człowiek i myślę że jak by mi ktoś kazał się z kimś na siłe spotykać to też bym nie chciała...
właśnie zastanów się tak na prawdę czego chce córka, zmuszać do znajomości z kimś to tak kiepsko trochę, nie? oczywiście kwestia nie dokuczania to rzecz pierwszorzędna ale chyba na resztę bym dziecka nie naciskała...

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Wpadlam żeby sie pochwalić że u nas lepiej .. cos drgnelo bo mnie już katar dał przespac noc a Adaś niby dalej gorączkuje ale juz mniej i ucho jakby go mniej boli . Najwazniejsze ze sie nie cofamy ..

I tak apropo tego co Majka napisala .. wziełam sie wkoncu dzisiaj po 4 dnaich za sprzątanie . Garów 4 zlewy , śmieci sterta wylądowała w koszu , kurze machnęłam , zupa gotowa . Jestem z siebie taaaaaaaaaka dumna . Jak dobrze znowu poczuć się jak u siebie w domu .

buziaczki
ciszą mnie takie wiadomości oby z każdym dniem lepiej było!

Cytat:
hehe no wiadomo...
Mi się marzy ten odkurzacz co sam jeździ i odkurza... Któraś z was tu na forum go ma... Ale nie pamietammm
Tak bym go rano włanczała i piła kawke
irobot ... moja cudowna babcia ma i też mi się marzy

Cytat:
ja odkurzać uwielbiam ale przydałoby mi się coś co samo prasuje
jak usłyszysz o tym sprzęcie to daj znać

Cytat:
a widzialyście to???

W 2006 roku grupa japońskich badaczy kierowana przez Mayu Yamamoto opublikowała informacje o możliwości wyizolowania waniliny z kału krowiego. Wytwarzanie tego związku tą metodą jest tańsze, niż pozyskiwanie go z wanilii[1]. Odkrycie to przyniosło Mayu Yamamoto nagrodę Ig Nobla w roku 2007, a z okazji ceremonii rozdania nagród jedna z lodziarni w Cambridge wprowadziła do menu, jako jednorazową ciekawostkę, lody waniliowe o nazwie Yum-A-Moto Vanilla Twist zawierające wanilinę uzyskaną z krowiego kału.

WYRZUCIŁAM CAŁY CUKIER WANILINOWY DO KOSZA
od lat nie stosuję.. kupuję albo naturalny ekstrakt z wanilii albo pastę waniliową - polecam

Cytat:
JA TEZ NIE LUBIĘ, dlatego pranie już na suszarke łdnie układam co by mało sie pogniotło, i prasuje po każdym sciągnięciu z susarki na bieżąco, takie mało wygniecione idzie szybko i sprawnie... Najczęściej czekałam aż mi się naskłada, a potem dwie godz przy żelazku... o nie... Wole częściej a po 5 minut
ja też tak wolę ale nie mam gdzie na stałe trzymać rozłożonej deski a składać i rozkładać codziennie... nieeee...

Cytat:

junior był szczepiony TYLKO NA PODSTAWOWE. mamy znajomą rehabilitantkę, która pracuje z dziećmi niepełnosprawnymi, po chorobach itd... swoje się już dowiedziała jak to wszystko wygląda, obraca się w kręgach lekarzy itd. lekarz poleci - bo wiadomo - ale ona powiedziała nie.. i swoich dzieci też nie szczepiła.
maluszka też będziemy szczepić jedynie na podstawowe.

Cytat:
zazdroszczę...

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 11:10   #1039
Acka
Rozeznanie

hej dziewczyny.Dziś się wkur...bo idę do sklepu patrze do portfela a tam niema kasy..Bralam wczoraj 100 i gdzies ją zgubilam!Szukałam juz po torebce do męża dzwoniłam czy nie wziął przypadkowo..ale nica akurat w tym miesiącu jestm spłukana

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Przez te wszystkie nerwy stresy zabieganie zapomniałam że w ciazy jestem . Przypominam sobie dopiero jak mi dzidzia kopniaki strzela . Dzisiaj wyjątkowo mi w brzuchu szaleje
No i jak mi sie slabo robi to wtedy też
kopniaczki czułam ze 2razy i teraz juz niewiem czy to było w ogóle to bo teraz cisza..a juz się tak cieszylam:/
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 11:18   #1040
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Fiona a ja uwielbiam zapach spalenizny , lubie spalone kieblaski z grilla i wszystko co zwęglone .
A i jeszcze zapach zgaszonej zapałki ... mmmmm
Cytat:
O tak benzyna pięknie pachnie
mamy podobne upodobania

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
dziewczyny doradzcie,w pon bylam na zebraniu w przedszkolu no i panie wymyslily wycieczke do wroclawskiego zoo ,od nas 180km na dzien matki i dziecka,super sprawa ,nie jakos drogo ale to bedzie dopiero 15 czerwca,ja nie pojade, co myslicie?
to juz 3 trymestr, chyba 8mc.,nie chce nikomu sprawiac problemu bo moga byc upaly a tam jest b.duzo chodzenia.....
ja bym osobiście się nie zdecydowała..

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

dlaczego teściowe to takie p....
moja właśnie dzwoniła i już mam nerwy i ciśnienie pewnie wysokie, że głowa mała.. jak ja jej nie znoszę!!!!!!

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-26, 11:18   #1041
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
niech sobie jest ,zanim my urodzimy juz zdazy przejsc.
ja nie bede szczepic na nic platnego!zaszczepilam remka na rota ,dostal tego w 10mcu zycia takze oprocz szczepionki za 1000zl z kwalakiem musialam zaplacic za swoj pobyt ws zpitalu a bylismy 2x bo go nie doleczyli+leki na doleczenie po....ta szczepionka z DTP czy jakos tak , 3pak tez nie taka bezpieczna kolezanka nie zaszczepila corki i teraz pediatra sie buldoczy no jak to tak..ze sanepid ze to ze tamto a dziecko ,pierwsza corka ma powiklania zaburzenia zachowania,przeciez to ma wplyw na mozg juz zczepionki w 1 dobie zycia moga powodowac uszkodzenie mozgu te przeciw wzw....dlatego drugiej nie chciala juz szczepic,TEMAT RZEKA.

co do porzadków ,to zawsze jak ogladam perfekcyjna nachodzi mnie na sprzataniealbo jak mi sie wlasnie nie chce to wlaczam na tvn palyer i jade..
12mu05 fajny taki robot sprzatajacy,zwlaszcza w ciazy
majka niestety niektorzy ludzie maja mega talent do robienia balaganu
moze ich relacje rodzinne tez nie sa najlepsze skoro syn odpicowany a corka zaniedbana?cos nie halo,zaproponuj mzoe spotkanie w innym miejscu,napisz co wymyslilyscie.jaką tzreba byc egoistka i leniem zeby tak zaniedbywac dziecko..jak widac zarobki nie maja to nic wspolnego z kultura i higiena osobistą. ze takimi gops sie nie interesuje..a powinien.

fiona27 wspolczuje ze maz musi tak daleko i na tak dlugo jechac...coz a podle czasy ze u nas nie mozna godnie zyc..

kurcze, czytałam dużo na temat szczepień, na temat by nie szczepić, i by szczepić...
Mam mega mętlik w głowie...
Moja mała tez bardzo dużo chorowała od maleńkiej wiecznie zapalenie oskrzeli. Bywały miesiące że w ciągu 1 miesiąca brała 3 różne antybiotyki, do tego sterydy, ciągle szpital... Potem ,,nauczyliśmy się,, jej chorób ,,na słuch,, zakupilismy wszystkie sprzęty potrzebne do leczenia żeby do szpitala nie jeździć bo miałam już dość i leczyliśmy w domu... Po ukończeniu 2 rż leżeliśmy w klinice na testach, po 3rż wycieliśmy trzeci migdałek i stopniowo zaczęło się poprawiać. Jeździliśmy na kuracje raz nad morze raz w góry i na zmianę... Do tego 2-3 razy w roku wakacje dłuższe niż 2 tyg żeby klimat zmieniła. Teraz czasem się przeziębia ale jest ok...

Pneumokoki i rotawirus chciałabym zaszczepić na pewno.
Dobrze też wiem że nie ma chorób zakaźnych bo po prostu ludzie sa na nie zaszczepieni a wracają tak jak np teraz w Niemczech bo rodzice dzieci nie szczepili.
Myślę że ważne jest to jakie dziecko poddajemy szczepieniu , ważne żeby było zdrowe przez co najmniej 6 tygodni... Bardzo tego pilnowałam z Mają...
Jednak przeraża mnie fakt że niektóre szczepionki maja jakieś ogromne ilości substancji szkodliwych kilka krotnie przewyższających normy.
Czytałam też gdzieś że na jedną chorobę jest kilka szczepionek różnych firm. To lekarze w przychodni zamawiają szczepionki /pewnie te za które coś mają w zamian/ i często te szczepionki maja większą ilość tych substancji szkodliwych... A można by było dac dziecku z innej firmy z lepszym składem...
Tyle zrozumiałam z tego co przeczytałam...
Stary 2015-02-26, 11:23   #1042
roxana_lu
Zakorzenienie

ja mam takie pytanie jeszcze - ma któraś z Was metaliczny posmak w ustach? no od kilku dni normalnie padam, ciągle ten smak!

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-26, 11:24   #1043
Acka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
mamy podobne upodobania

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

moja właśnie dzwoniła i już mam nerwy i ciśnienie pewnie wysokie, że głowa mała.. jak ja jej nie znoszę!!!!!!
Ja niemam teściowej ale moja siostra ma i ma taki sam stosunek jak ty.Nie cierpi jej głosu jak gada do dziecka,jak ją poucza przy wszystkim.A swoją drogą jak mozna uczyc kogoś kto ma juz 31lat i też swoje przezył.Ona jej nawet przy karmieniu małej mówi zeby jej tą rączkę trzymała jak karmi bo nie moze trzymac na piersi.Bo?
Stary 2015-02-26, 11:25   #1044
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:

Ja szczepie normalnie jedynie ta na 12 i 13 miesięcy mamy zaległe bo ciągle coś a teraz się okazało ze nie mam odporności na różyczkę a w mmr ta szczepionka jest żywa i dziecko może zarazić nawet jeśli nie zachoruje i trochę się boję ryzykować wiec z tą szczepionką będziemy z prawie rocznym opóźnieniem

Co do opisu znajomej to szczeka opada ale sama znam kilka podobnych przypadków niestety

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 11:26   #1045
Acka
Rozeznanie

Cytat:
ja mam takie pytanie jeszcze - ma któraś z Was metaliczny posmak w ustach? no od kilku dni normalnie padam, ciągle ten smak!
mi często dziąsła krwawią:/ nawet nie tyle przy myciu co jak sobie siedzę..Porazka.
Stary 2015-02-26, 11:28   #1046
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Acka Pokaż wiadomość
Ja niemam teściowej ale moja siostra ma i ma taki sam stosunek jak ty.Nie cierpi jej głosu jak gada do dziecka,jak ją poucza przy wszystkim.A swoją drogą jak mozna uczyc kogoś kto ma juz 31lat i też swoje przezył.Ona jej nawet przy karmieniu małej mówi zeby jej tą rączkę trzymała jak karmi bo nie moze trzymac na piersi.Bo?
bo teściowe to potrafią być małpy.
moja jest taka, że się już nauczyła, że jak jakaś sprawa do ogarnięcia to się do mnie już nie dzwoni bo ja zawsze powiem NIE więc dzwoni do TŻ... dziś zaś po to, żeby siostrzyczkę do lekarza ze szkoły zawiózł bo ona sił nie ma, żeby ze szkoły taki KAWAŁ drogi iść.. wiecie co.. będę się z tego powodu w piekle smażyć ale tą małą gówniarę to bym ... rozpieszczona, mała gówniara...

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-26, 11:29   #1047
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
oo benzyna mmm

Cytat:
mamy podobne upodobania

co znowu teściówka wymyśliła ?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-26, 11:31   #1048
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
dziąsła ci krwawia
też to mam...
Stary 2015-02-26, 11:32   #1049
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
bo teściowe to potrafią być małpy.
moja jest taka, że się już nauczyła, że jak jakaś sprawa do ogarnięcia to się do mnie już nie dzwoni bo ja zawsze powiem NIE więc dzwoni do TŻ... dziś zaś po to, żeby siostrzyczkę do lekarza ze szkoły zawiózł bo ona sił nie ma, żeby ze szkoły taki KAWAŁ drogi iść.. wiecie co.. będę się z tego powodu w piekle smażyć ale tą małą gówniarę to bym ... rozpieszczona, mała gówniara...
ooo znam to. Jak Łukasz mieszkał jeszcze z mamą to ciągle gdzieś musiał jeździć, to zawieść je do kościoła, to odebrać z kościoła, to zawieźć do siostry, a najbardziej się wkurzałam jak kazała mu jeździć po jego najmłodszą siostrę, albo ją i jej koleżanki gdzieś zawozić zawsze miałam takiego nerwa.. Teraz się to skończyło, ale są jeszcze podrygi czasem, że jak przyjeżdzamy tam a trzeba gdzieś jechać to od razu pada "Łukasz jedź" i tak się już przyzwyczaili, że to nawet nie sama teściowa mówi, tylko brat jego, który jest leniem i nic mu się nie chce
Stary 2015-02-26, 11:32   #1050
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
dziąsła ci krwawia
też to mam...
to, że krwawią przy myciu zębów to jedno... ale posmak mam w różnych momentach dnia...

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
oo benzyna mmm

co znowu teściówka wymyśliła ?
napisałam post wyzej

Synuś i Córcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości