Mamy marzec 2016. Część II - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-09, 10:24   #1021
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część II

Cytat:
Napisane przez anielka3 Pokaż wiadomość
Mooooonia jak bedzie dzuewczynka tez bede sie bardzo cieszyc nienastawiam sie tylko co z moim mezem ??? Cztery kobiety w domu 😈😈😈😈hehe ps . Sardynia piekna ale tesknie za wigila zasypana sniegiem i zapachem choinki 😑
Jak dorosną i zaczną przyprowadzać chłopaków to będzie miał co robić
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 10:28   #1022
anielka3
Przyczajenie

W tym roku zobaczycie ze bedzie snieg a wiecie dlaczego ??? Na zlosc bo niebede mogla przyleciec 😢 wyskrobie z zamrazarki lod i obkleje szyby hehehehehe moze bedzie jakis efekt 😅😅😅😅😅���😨😨😨
anielka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 10:32   #1023
Bonku
Wtajemniczenie

ja też tesknie za białymi świętami! ale często gęsto jeździłam w góry na snowboard i mogłam się nią nacieszyć teraz będę tylko machać mężowi na pożegnanie jak będzie jeździł beze mnie

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
W tym roku zobaczycie ze bedzie snieg a wiecie dlaczego ??? Na zlosc bo niebede mogla przyleciec 😢 wyskrobie z zamrazarki lod i obkleje szyby hehehehehe moze bedzie jakis efekt 😅😅😅😅😅���😨😨😨

mozna kupic na allegro takie naklejki na szyby efekt zmrozenia to głownie do łazienki zeby nie było nic widac przez okno aleee mozna zaszalec i nakleic na wszystkie okna
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 10:35   #1024
_polly_
Zakorzenienie

Heloł.
Mnie coś brzuch pobolewa, ale to pewnie po tych wczorajszych usg. To jest chyba rekord, 3x30minut w jednym dniu.
Dzisiaj spać nie mogłam i od 6 na nogach jestem, ale już mnie powoli muli, więc chyba się zdrzemnę przed obiadem.
Dzisiaj robię najszybszy i najprostszy obiad ever, więc mogę sobie pozwolić na bjuti drzemkę.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 10:38   #1025
pyza88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Ja dzis ide na ta wizyte z nfz, kurcze nie wiem co mam tej lekarce powiedziec bo nie chce zeby mi cos wpisywala do karty ciazy. Chce od niej skierowanie i usg :p moze plec dopatrzy :p

a ja mam dwie karty ciąży, jedną od doktorki z nfz, a drugą od prywatnej
pyza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 10:38   #1026
anielka3
Przyczajenie

Bonku chyba to mi pozostanie pozaklejam wszystkie okna i tyle w pazdzierniku wybieramy sie w alpy bo pozniej pewnie zabardzo tez niebede wstanie dreptac ... tez bede machac mezowi i dziewczynka 😯 ja pewnie bede siedziec w hotelu i czytac ksiazki 😊 ale i tak nienazekam cos za cos .....ps . Jak umiescic zdjecie w profilu .?? Ale wdtyd 😏pomozcie
Stary 2015-09-09, 10:41   #1027
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Mnie w ogóle ochota na jedzenie wróciła. Nie wiem czy się cieszyć :-P
ja mam ciagle apetyt i jestem przerazona!

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
To jesteśmy już 3 kto się dołączy? Może jak zamówimy za jednym razem to dostaniemy jakąś zniżkę
ja dolaczam

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny.
Dopiero wróciliśmy do domu, jestem padnięta. Musiałam kaszleć, przewracać się z boku na bok a fasolka i tak nie chciała się ułożyć.
Lekarz powiedział, że dawno nie miał takiego uparciucha.
jejku, jaki uparciuch! gratuluje wizyty

Cytat:

Świetny pomysł! Niestety przy pierwszej ciąży nie prowadziłam takiego albumu, a nie chciałabym faworyzować drugiego dziecka. Córce prowadziłam album, który dostała w prezencie na pierwszy rok życia i tym razem też tak zrobimy
ja planuje wlasnie taki album zakupic dla dziecka, fajna pamiatka

Nessea ja tez kolejna wizyte mam 27.10, tyle czekania! musze zadzwonic i zmienic termin na inna godzine, bo chce pojsc z mezem, o ile ja mam platne wyjscia z pracy, moj maz nie (pracujemy razem) i niezbyt chetnie go chca puscic, wczoraj to byl wyjatek, bo pierwsze dziecko bla, bla.. co za ludziska

dziewczyny po wizycie bardzo dobrze, wszystko w normie dzidzia ma nie cale 7 cm na poczatku spalo na brzuszku z podwinietymi nozkami i pupa do gory polozna musiala mnie w brzuch postukac zeby sie obudzilo (co sie dziwic jak przed wizyta najadlam sie pulpetow drzemka poobiednia sie nalezala ) i zaczelo sie wtedy krecic na koniec raczka wykonalo taki ruch jakby cos pilo z butelki kochane moje widzielismy kregoslup, serduszko, szczenke, przeziernosc karkowa ok jeszcze wyniki z krwi powinny byc do 3 tyg, jesli bedzie w porzadku, jesli nie do 5 dniu, pani zapewnila, ze jesli nie bedzie do 5 dni to prawdopodobnie beda w normie slowa mojego meza po wizycie "juz je tak bardzo kocham" - bezcenne
dolaczam fotki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150909_091826527_HDR.jpg (59,7 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150909_091904009_HDR.jpg (69,6 KB, 34 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-09, 10:42   #1028
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pyza88 Pokaż wiadomość
a ja mam dwie karty ciąży, jedną od doktorki z nfz, a drugą od prywatnej
Hmm to co mam jej pow ze w 15 tyg nie mam karty :p ? Pomysl super zeby byly 2

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 10:51   #1029
pyza88
Raczkowanie

Cytat:

no to powiedz, ze zgubiłaś albo, ze Ci ukradli torebke z karta ciazy

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość

dziewczyny po wizycie bardzo dobrze, wszystko w normie dzidzia ma nie cale 7 cm na poczatku spalo na brzuszku z podwinietymi nozkami i pupa do gory polozna musiala mnie w brzuch postukac zeby sie obudzilo (co sie dziwic jak przed wizyta najadlam sie pulpetow drzemka poobiednia sie nalezala ) i zaczelo sie wtedy krecic na koniec raczka wykonalo taki ruch jakby cos pilo z butelki kochane moje widzielismy kregoslup, serduszko, szczenke, przeziernosc karkowa ok jeszcze wyniki z krwi powinny byc do 3 tyg, jesli bedzie w porzadku, jesli nie do 5 dniu, pani zapewnila, ze jesli nie bedzie do 5 dni to prawdopodobnie beda w normie slowa mojego meza po wizycie "juz je tak bardzo kocham" - bezcenne
dolaczam fotki
ale cudo! gratulacje! cieszę się, że wszystko w porządku i dzidzia jest zdrowa
pyza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 10:51   #1030
Abii84
Rozeznanie

Cytat:
Świetny pomysł! Niestety przy pierwszej ciąży nie prowadziłam takiego albumu, a nie chciałabym faworyzować drugiego dziecka. Córce prowadziłam album, który dostała w prezencie na pierwszy rok życia i tym razem też tak zrobimy
a ja uważam, że to nie jest faworyzowanie. Kiedyś nie było np mody na odcisk stópek czy rączek a teraz jest taka możliwość więc czasem warto skorzystać. Ja sama nie jestem za dokumentacją całej ciąży, młody ma 2 zdjęcia z usg i album pełen fotek z pierwszych 2 lat życia, a oprócz tego książkę "moje pierwsze 5 lat" którą dostał na chrzciny. Ale np bardzo chcę mieć płytkę z kolejnego usg prenatalnego choć młody jej nie ma.
Oczywiście wybór sposobu upamiętnienia ważnych chwil należy do Ciebie ale nie traktuj tego jak faworyzowania nawet jeśli zdecydujesz się zrobić dla drugiego dziecka coś czego nie zrobiłaś dla pierwszego
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 10:53   #1031
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Mooooonia jak bedzie dzuewczynka tez bede sie bardzo cieszyc nienastawiam sie tylko co z moim mezem ??? Cztery kobiety w domu 😈😈😈😈hehe ps . Sardynia piekna ale tesknie za wigila zasypana sniegiem i zapachem choinki 😑
też mi się za białymi świętami tęskni, chociaż prawie co rok jestem w PL na święta
w tym roku się dopiero okaże czy damy radę pojechać..

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
moze nie za każdym razem ale sie sprawdza czesto gesto u mnie w rodzinie jak ktoś wcinał więcej słodkiego niz zwykle to była baba a jak ostre słone mięsne to facet
tak jak pisałam, ja akurat w to nie wierzę, ale jak się komuś sprawdza to super

zakupy zrobione, teraz czas na porządki i wieczorem obiad
a jutro rano szpital

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-09, 10:53   #1032
fjolek
Zadomowienie

Cytat:
ja mam ciagle apetyt i jestem przerazona!

ja dolaczam

jejku, jaki uparciuch! gratuluje wizyty

ja planuje wlasnie taki album zakupic dla dziecka, fajna pamiatka

Nessea ja tez kolejna wizyte mam 27.10, tyle czekania! musze zadzwonic i zmienic termin na inna godzine, bo chce pojsc z mezem, o ile ja mam platne wyjscia z pracy, moj maz nie (pracujemy razem) i niezbyt chetnie go chca puscic, wczoraj to byl wyjatek, bo pierwsze dziecko bla, bla.. co za ludziska

dolaczam fotki
slicznosci male
fjolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 10:53   #1033
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzis ide na ta wizyte z nfz, kurcze nie wiem co mam tej lekarce powiedziec bo nie chce zeby mi cos wpisywala do karty ciazy. Chce od niej skierowanie i usg :p moze plec dopatrzy :p
Powiedz, że zostawiłaś w samochodzie
Stary 2015-09-09, 10:54   #1034
magda16262
Zadomowienie

Ja mam dzis wolne ale mega szalony dzien + wymioty. Na gazie bigos i w domu brata dziewczyna ma termin na 25wrzesnia od 9 bole ido tego kregoslup no i sama w domu.wykapała sie spakowalysmy torbe dla niej i dla malucha. Czekamy grzecznie do wizyty na godz 14, . Teraz wlasnie sobie zasnela troszke.nie powiem przerazona razem z nia jestem.
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 10:54   #1035
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
dolaczam fotki
Ale urocze moje też spało na wizycie, śpiochy jedne :P tylko na początku kulturalnie pomachało ręką, a potem w kimę. Słowa Twojego tż ahh

Cytat:
Ciekawa jestem czy Ci da skierowanie na badania. Mój gin dopiero na drugiej wizycie założył mi karte itp. Być może chciał zobaczyć czy do niego wrócę czy przyszłam tylko po badania. Także jakby co to ja bym powiedziała, że chcesz zmienić lekarza i dlatego do nie przyszłaś itp.
A swoją droga, morfologia ogólna, żelazo i mocz to groszowe sprawy jeśli chciałabyś zrobić na własną rękę ja za morfologię płaciłam rok temu może z 5 zeta

W ogóle po wczorajszym pobieraniu krwi mam mega siniaka nie boli, ale pięknie też to nie wygląda.
Stary 2015-09-09, 10:55   #1036
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Abii84 Pokaż wiadomość
a ja uważam, że to nie jest faworyzowanie. Kiedyś nie było np mody na odcisk stópek czy rączek a teraz jest taka możliwość więc czasem warto skorzystać. Ja sama nie jestem za dokumentacją całej ciąży, młody ma 2 zdjęcia z usg i album pełen fotek z pierwszych 2 lat życia, a oprócz tego książkę "moje pierwsze 5 lat" którą dostał na chrzciny. Ale np bardzo chcę mieć płytkę z kolejnego usg prenatalnego choć młody jej nie ma.
Oczywiście wybór sposobu upamiętnienia ważnych chwil należy do Ciebie ale nie traktuj tego jak faworyzowania nawet jeśli zdecydujesz się zrobić dla drugiego dziecka coś czego nie zrobiłaś dla pierwszego
Chyba masz rację. Na usg 3d też się teraz wybieram, a w poprzedniej ciąży nie robiłam
Stary 2015-09-09, 10:56   #1037
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
slowa mojego meza po wizycie "juz je tak bardzo kocham" - bezcenne

dolaczam fotki

Ale słodko I zdjęcia cudowne

A co do płci coś gin mówił?
Stary 2015-09-09, 10:59   #1038
malinka9191
Zakorzenienie

nie wiem czy ktoś to tutaj wrzucał, ale znalazłam ciekawy filmik pokazujący jak nam się wszystko w środku przesuwa w ciąży. Nic dziwnego, ze czasem brzuch boli
https://www.facebook.com/PregnancyVi...type=2&theater
Stary 2015-09-09, 11:01   #1039
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
to mi sie narazie te przepowiednie sprawdzily cera fatalna i slodkie na dziewczynke no i ma byc dziewczynka ale wiedzialam ze to taki pic na wode kolezanka wygladala w ciazy pieknie cera super od samego poczatku jak nigdy ciagle jadla mieso i dziewczyna
Fjolek, u mnie cera fatalna wlosy wylaza garsciami, moglabym jesc tylko mieso, chec kawe wrocila dopiero teraz po 3 miesiacach totalnego wstretu. Zero slodyczy w pierwszym trym, teraz od czasu do czasu mam ochote..i poki co siusiaka nie widac..chyba ze nam sie przy nastepnym usg okaze ze z Poli zrobil sie Polek

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-09, 11:03   #1040
_emma
Zakorzenienie

Zapisałam się dziś na wizytę na 16:00. Idę po skierowanie na usg i zlecenie badań krwi.
Stary 2015-09-09, 11:04   #1041
misia880
Zakorzenienie

Wiem ze groszowe ale po co placic skoro mozna miec tak zrobie powiem ze chce zmienic :p
A w tym miesiacu ide tez do urologa wiec mocz i krew tez do niego musze zrobic :p
Zobaczymy jaka ta lekarka w ogole jest

Mocz u nas 8, morfolngia 10

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 11:05   #1042
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ale urocze moje też spało na wizycie, śpiochy jedne :P tylko na początku kulturalnie pomachało ręką, a potem w kimę. Słowa Twojego tż ahh
moje też z tych śpiących
ale przed następną wizytą zjedz kawałek czekolady albo czegoś kwaśnego, to podobno pobudza maluchy do aktywności. podobnie jak zimna woda
ja za 1,5 tygodnia wypróbuję
Stary 2015-09-09, 11:07   #1043
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
slowa mojego meza po wizycie "juz je tak bardzo kocham" - bezcenne
dolaczam fotki
Ale Śliczne Maleństwo!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-09, 11:09   #1044
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Mocz u nas 8, morfolngia 10

+ 5 lub 10 zł za pobranie. Przynajmniej u mnie wszędzie tak doliczają do prywatnych badań.
Stary 2015-09-09, 11:10   #1045
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Bonku chyba to mi pozostanie pozaklejam wszystkie okna i tyle w pazdzierniku wybieramy sie w alpy bo pozniej pewnie zabardzo tez niebede wstanie dreptac ... tez bede machac mezowi i dziewczynka 😯 ja pewnie bede siedziec w hotelu i czytac ksiazki 😊 ale i tak nienazekam cos za cos .....ps . Jak umiescic zdjecie w profilu .?? Ale wdtyd 😏pomozcie
Klikasz na swój nick --> ustawienia --> edytuj avatar

Jak się nazywają Twoje dziewczynki? imiona Polskie czy Włoskie?

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

eeyesblue sliczna kruszyna, lekarz mówił coś o płci?
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 11:15   #1046
anielka3
Przyczajenie

Maja naimie starsza Noemi Karina mlodsza Giorgia😆 starsza bardzo cimna ma karnacjie i czekoladowe wlosy mlodsza jasne wlosy czarne oczy karnacjia jasniejsza ( ja typowa pl z urody , maz ciemny ) ciekawe czy 3 dziecko bedzie domnie podobne ???? 😊
Stary 2015-09-09, 11:15   #1047
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
nie wiem czy ktoś to tutaj wrzucał, ale znalazłam ciekawy filmik pokazujący jak nam się wszystko w środku przesuwa w ciąży. Nic dziwnego, ze czasem brzuch boli
https://www.facebook.com/PregnancyVi...type=2&theater
Fajny filmik. Teraz już się nie dziwię, że mi się prawie wszystko odbija :P

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
moje też z tych śpiących
ale przed następną wizytą zjedz kawałek czekolady albo czegoś kwaśnego, to podobno pobudza maluchy do aktywności. podobnie jak zimna woda
ja za 1,5 tygodnia wypróbuję
Mój gin mówił, żeby uważać z tym słodkim. Bo dzieć może leżeć ok, a kobieta przed usg naje się słodkiego i maluch się rozbryka i nie da się zobaczyć np.:parametrów. Dzięki temu, że moje ładnie spało udało się wszystko zobaczyć na usg genetycznym. A gdybym najadła się słodyczy to pewnie by się ruszało i nie wiadomo czy byłoby takie skłonne do pomiarów
Stary 2015-09-09, 11:19   #1048
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
+ 5 lub 10 zł za pobranie. Przynajmniej u mnie wszędzie tak doliczają do prywatnych badań.
u mnie ( w PL) nie doliczają za pobranie krwi prywatnie
tylko za badania się płaci

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Fajny filmik. Teraz już się nie dziwię, że mi się prawie wszystko odbija :P

Mój gin mówił, żeby uważać z tym słodkim. Bo dzieć może leżeć ok, a kobieta przed usg naje się słodkiego i maluch się rozbryka i nie da się zobaczyć np.:parametrów. Dzięki temu, że moje ładnie spało udało się wszystko zobaczyć na usg genetycznym. A gdybym najadła się słodyczy to pewnie by się ruszało i nie wiadomo czy byłoby takie skłonne do pomiarów
ja jak się skuszę to tylko kostkę ewentualnie 2 kostki czekolady przed wizytą i tyle. Żeby właśnie nie przesadzić, żeby się dało coś zobaczyć
Stary 2015-09-09, 11:21   #1049
moooniaaaa
Zakorzenienie

malinka
Ty jesteś Pm2013, co nie Wiesz może co z Olgietką?
Stary 2015-09-09, 11:25   #1050
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
malinka
Ty jesteś Pm2013, co nie Wiesz może co z Olgietką?
a no jestem ale niestety nie wiem co z Olgietką nie jestem w tym klubie co Olgietka więc nie wiem czy się ta teraz udziela czy też zniknęła

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości