Mamy marzec 2016. Część II - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-09, 09:04   #991
anielka3
Przyczajenie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część II

Mooonia tak moja maz to wloch ja w sumie jakos czuje ze bedzie chlopiec bo dobrze sie czuje ale jak bedzie 3 coreczka tez bede sie cieszyc strasznie byle zeby bylo zdrowe i zebym donosila do konca ciaze moja 2 corka urodzila sie wczesniej , moja maz chcialby syna 😆 ja go przygotowuje i mu mowie ze to co zrobil to bedzie hehehe ze to od niego zalezy i ze moze byc coreczka 😊
anielka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 09:05   #992
kallina_2014
Wtajemniczenie

Witaj Anielka! Sardynia.. Cudnie
Stary 2015-09-09, 09:10   #993
malinka9191
Zakorzenienie

Właśnie mi się przypomniało, że jak byłam w szpitalu, to zostałam zapisana do jakiegoś szwedzkiego (chyba) programu o żywieniu dla kobiet ciąży i dostałam broszury o tym co wolno, czego nie itp z przykładowymi jadłospisami, zaleceniami i wytyczną ile kg powinno się przytyć tak zdrowo. Chyba muszę się za czytanie tego wziąć
Stary 2015-09-09, 09:12   #994
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Ale to nie przesusze skory od sudocremu?
stosuj na brodę miejscowo ja 2-3 dni smaruje i się zmniejszają jak coś wyskoczy ale u mnie jest tak samo jak przed ciazą mam czekoladowe pryszcze nawet nie raz smaruje się kremem nawijzającym razem z sudocremem
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 09:18   #995
Kiinga26
Zadomowienie

Ale za Wami trudno nadążyć
Ja czuję przypływ energii. Od dwóch dni nie wymiotuję. Do tego mam siłę na tyle rzeczy
Kawy co prawda jeszcze nadal nie piję, ale już mi nie śmierdzi i nie odrzuca
Czuję, że w końcu zaczynam normalnie żyć. Tylko brzuch rośnie :P
Niestety dzieciaki pochodziły cztery dni do przedszkola i już siedzą przeziebione w domu.

A jak Wasze samopoczucie?
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 09:24   #996
ibis7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
własnie niewiem ktory model najlepszyz bebetto bo juz mi sie kilka podobalo jedynie kolor wiem ze chce ciemno szary albo granat
Ja też jestem za bebetto (chyba torino podoba mi się najbardziej)

Trochę mnie nie było ale czuję się fatalnie... wracam z pracy i wręcz padam. Dalej te mdłości mnie męczą...

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i cudnych maluszków!
Trzymajcie dzisiaj za mnie kciuki bo po południu mam genetyczne. Już od rana chodzę całą w nerwach...
ibis7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 09:25   #997
anielka3
Przyczajenie

Moje samopoczucie tez lepiej na poczatku spalam troche w dzien niewymiotuje ale niemoge jesc slodkiego bo pozniej mnie mdli 😕 ja z moimi corkami niemoglam zniesc zapachu kawy ciekawe czy to sie sprawdza ze wstret do kawy to na dziewczynke ???teraz oprocz slodkiego nic mnie niedrazni . Z corkami tez mialam problem z cera uzywalam zelu do mycia twarzy normaderm z vichy mi pomoglo odrazu jakby ktoras chciala sprobowac w tej ciazy niemam problemow z cera 😆

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-09, 09:28   #998
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
też bym na grzyby pojechala, bo tu bardo obrodziły, ale o kleszcze sieę boję...
Zazdroszczę, u nas w tym roku chyba już nie będzie.

Cytat:
Napisane przez anielka3 Pokaż wiadomość
Witajcie jestem tutaj nowa mam termin na 06.03. To moja 3 ciaza ...
Witaj

Cytat:
Napisane przez Kiinga26 Pokaż wiadomość
Kawy co prawda jeszcze nadal nie piję, ale już mi nie śmierdzi i nie odrzuca
Przez 3 miesiące nie piłam kawy bo nie mogłam na nią patrzeć i nie przełknęłabym jej. Jakiś czas temu zrobiłam na próbę ale musiałam wylać do zlewu. Tydzień temu znowu i w końcu wypiłam ze smakiem

Mamusie które piją ile wypijacie w ciąży? Ja 1 ale czasami ciągnie mnie na drugą, tym bardziej, że to jest moja jedyna chwila przyjemności żywieniowej przy mojej diecie.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 09:29   #999
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ibis7 Pokaż wiadomość

Trochę mnie nie było ale czuję się fatalnie... wracam z pracy i wręcz padam. Dalej te mdłości mnie męczą...

Trzymajcie dzisiaj za mnie kciuki bo po południu mam genetyczne. Już od rana chodzę całą w nerwach...
Stary 2015-09-09, 09:30   #1000
Kate Noir
Zakorzenienie

kurcze a ja mam wstręt do kaszy, ryżu i jeszcze bardziej obrzydza mnie mięso (ale nadal mi smakuje) To będzie chłopiec czy dziewczynka? Ani nie mam ciągoty to kwaśnego ani słodkiego.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 09:32   #1001
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę, u nas w tym roku chyba już nie będzie.

Witaj

Przez 3 miesiące nie piłam kawy bo nie mogłam na nią patrzeć i nie przełknęłabym jej. Jakiś czas temu zrobiłam na próbę ale musiałam wylać do zlewu. Tydzień temu znowu i w końcu wypiłam ze smakiem

Mamusie które piją ile wypijacie w ciąży? Ja 1 ale czasami ciągnie mnie na drugą, tym bardziej, że to jest moja jedyna chwila przyjemności żywieniowej przy mojej diecie.
u nas wysyp, takie piękne ludzi dodają zdjęcia z grzybobrania gdybym się właśnie nie bała tych kleszczy to byśmy z mężem pojechali w weekend do lasu, bo zbierać to uwielbiam grzyby

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
kurcze a ja mam wstręt do kaszy, ryżu i jeszcze bardziej obrzydza mnie mięso (ale nadal mi smakuje) To będzie chłopiec czy dziewczynka? Ani nie mam ciągoty to kwaśnego ani słodkiego.
ja też mam jakiś wstręt do mięsa, nawet jedzenie nie bardzo mi idzie. Skutkiem tego od 2 tygodni robię obiady głównie bezmięsne
Stary 2015-09-09, 09:33   #1002
kallina_2014
Wtajemniczenie

Monicca ja też piję jedną kawkę dziennie.
Stary 2015-09-09, 09:34   #1003
Kiinga26
Zadomowienie

Cytat:
Moje samopoczucie tez lepiej na poczatku spalam troche w dzien niewymiotuje ale niemoge jesc slodkiego bo pozniej mnie mdli 😕 ja z moimi corkami niemoglam zniesc zapachu kawy ciekawe czy to sie sprawdza ze wstret do kawy to na dziewczynke ???teraz oprocz slodkiego nic mnie niedrazni . Z corkami tez mialam problem z cera uzywalam zelu do mycia twarzy normaderm z vichy mi pomoglo odrazu jakby ktoras chciala sprobowac w tej ciazy niemam problemow z cera 😆
Ja i przy córce i przy synu wymiotowalam na samo słowo KAWA, więc chyba nie ma reguły.

Jeszcze nie piję kawy, ale w poprzednich ciążach jak już wróciłam do nałogu, to wypijalam dwie dziennie. Tyle, że słabe
Stary 2015-09-09, 09:37   #1004
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
u nas wysyp, takie piękne ludzi dodają zdjęcia z grzybobrania gdybym się właśnie nie bała tych kleszczy to byśmy z mężem pojechali w weekend do lasu, bo zbierać to uwielbiam grzyby:ehem
Skąd jesteś? Gdzie już grzyby rosną? ja kocham grzyby, grzybowa, sos grzybowy do makaronu.. Zapas w zamrażarce mi się skończył, a suszone musiałam wyrzucić bo mi się mole wydały :-( czekam na nie z utesniekieniem!

Anielka - witaj! Super ze juz masz rodzinkę, wiec ciąża i bobas to dla was żadna nowość kciuki za chłopca, ale przede wszystkim zdrowe dziecko.
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 09:39   #1005
anielka3
Przyczajenie

Ja mieso wcinam codziennie ... 😅i groszek zielony poprostu moglabym jesc codziennie 😬 fajnie by bylo pamietac co nas ciagnie i co odpycha zeby sprawdzic z innymi mamusiami czy ma cos wspolnego z plcia dzidziusia 😊 co wy na to ?? Z doswiadczenia mam 2 corki i niemoglam w obydwuch ciazach pic kawy jak gdzies wchodzilam i byl tam zapach kawy konczylo sie wymiotami i objadalam sie strasznie slodkim teraz odwrot slone i mieso
Stary 2015-09-09, 09:41   #1006
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Skąd jesteś? Gdzie już grzyby rosną? ja kocham grzyby, grzybowa, sos grzybowy do makaronu.. Zapas w zamrażarce mi się skończył, a suszone musiałam wyrzucić bo mi się mole wydały :-( czekam na nie z utesniekieniem!

Anielka - witaj! Super ze juz masz rodzinkę, wiec ciąża i bobas to dla was żadna nowość kciuki za chłopca, ale przede wszystkim zdrowe dziecko.
Francja, region Paryski

Musisz suszone mrozić, wtedy nie będziesz miała moli
Stary 2015-09-09, 09:43   #1007
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Francja, region Paryski

Musisz suszone mrozić, wtedy nie będziesz miała moli
To uwaga, jadę, będę jutro :-D
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 09:43   #1008
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mieso wcinam codziennie ... 😅i groszek zielony poprostu moglabym jesc codziennie 😬 fajnie by bylo pamietac co nas ciagnie i co odpycha zeby sprawdzic z innymi mamusiami czy ma cos wspolnego z plcia dzidziusia 😊 co wy na to ?? Z doswiadczenia mam 2 corki i niemoglam w obydwuch ciazach pic kawy jak gdzies wchodzilam i byl tam zapach kawy konczylo sie wymiotami i objadalam sie strasznie slodkim teraz odwrot slone i mieso
ja szczerze to nie wierzę w przepowiadanie płci ze smaków czy innych spraw. Ale jak ktoś lubi się pobawić w przepowiednie czemu nie, sprawa każdego z osobna

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
To uwaga, jadę, będę jutro :-D
spoko, przyjeżdżaj
Stary 2015-09-09, 09:47   #1009
anielka3
Przyczajenie

To znaczy n8gdy tez bym mieuwierzyla jak by ktos mi powiedzial np jestes w ciazy nielubisz ryzu to bedzie corka ... 😆😆😕😕 ale jesli jest nas tutaj duzo i jesli 10 z nas wcina mieso i niewymiotuje i urodzi synkow to bym powiedziala ze moze taki objaw to na 60 procent chlopiec 😀 ale polki co to jak siusiaka niezobacze na usg to tylko zabawa 😇
Stary 2015-09-09, 09:48   #1010
ibis7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
własnie niewiem ktory model najlepszyz bebetto bo juz mi sie kilka podobalo jedynie kolor wiem ze chce ciemno szary albo granat

ibis7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 09:50   #1011
fjolek
Zadomowienie

to mi sie narazie te przepowiednie sprawdzily cera fatalna i slodkie na dziewczynke no i ma byc dziewczynka ale wiedzialam ze to taki pic na wode kolezanka wygladala w ciazy pieknie cera super od samego poczatku jak nigdy ciagle jadla mieso i dziewczyna
fjolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 10:00   #1012
zombiga
Raczkowanie

Co do kawy to ja piję jak mnie lekko mdli. Pomaga bardzo. Jak mnie mdli cholernie to nic nie pomaga. Np dzisiaj, jestem przyklejona do toalety od 3 nad ranem. Przyszłam do pracy, szefowa powiedziała ze mogę iść do domu wić jak za godzinę mi nie przejdzie to pieprzę, idę wymiotowac do siebie :p

Dawno nie miałam tak fatalnego poranka.

Dziewczyny którym popsuła się cera, łącze się w bólu. Nigdy nie miałam pryszczy na policzkach, teraz mam mnóstwo. Okropnie wyglądam, jak 15 latka w burzliwym okresie dojrzewania. Musze spróbować czy sprzedadzą mi bilet do kina po zniżce dla uczniów
zombiga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 10:07   #1013
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
http://jedo.pl/pl/#/bartatina/ ja miałam coś z tego tylko że modele starsze nie powiem ciężki wózek ale waga nie stanowiła problemu wtedy garażowaliśmy wózek w pomieszczeniu gospodarczym u teściów bo tam mieszkaliśmy
Bardzo podobają mi się stelaże i gondole tych wózków ale spacerówki już nie.
Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Co myślicie o wózku xlander city? "Mierzyła" któraś?
Baaardzo mi się podoba tylko te piankowe koła mnie zniechęcają. Widzę jak sprawdzają się one u znajomych. Do lasu/parku się nie nadają, na nierównościach trzęsie dzieckiem.
Cytat:
Napisane przez pyza88 Pokaż wiadomość
dziewczyny, a jak u Was z cerą? miało być tak pięknie, a u mnie codziennie wyskakuje nowy wyprysk, jeden po drugim. całą brodę mam w czerwonych kropkach, a wcześniej miałam tak tylko przed okresem..
Pomimo, że nie mam ochoty na taką pielęgnację jak przed ciążą(peeling, krem na noc) to jest w całkiem dobrej kondycji. Pewnie zasługa syna
Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
No biało-szary Torino naturalnie

Nie jeździłam, bo był na podeście, a że jeszcze nie kupuję to nie chciałam głowy zawracać. Ale mówiłaś, że dobrze jeździ, więc Ci ufam
Na razie wygrywa
Cytat:
Napisane przez pyza88 Pokaż wiadomość
ja nie planuję sesji ciązowej, ale marzy mi się przygotować samemu taki ciązowy album, tylko niestety brak mi zdolności plastycznych ;p o coś takiego:

http://joasiunia.blogspot.com/2015/0...m-ciazowy.html
http://kolorowyswiatek.blogspot.com/...m-ciazowy.html

piękne!
Świetny pomysł! Niestety przy pierwszej ciąży nie prowadziłam takiego albumu, a nie chciałabym faworyzować drugiego dziecka. Córce prowadziłam album, który dostała w prezencie na pierwszy rok życia i tym razem też tak zrobimy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-09, 10:11   #1014
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mooonia tak moja maz to wloch ja w sumie jakos czuje ze bedzie chlopiec bo dobrze sie czuje ale jak bedzie 3 coreczka tez bede sie cieszyc strasznie byle zeby bylo zdrowe i zebym donosila do konca ciaze moja 2 corka urodzila sie wczesniej , moja maz chcialby syna 😆 ja go przygotowuje i mu mowie ze to co zrobil to bedzie hehehe ze to od niego zalezy i ze moze byc coreczka 😊
To życzę Wam chłopca i zazdroszczę miejsca zamieszkania

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ja jedną, ale zazwyczaj jak jestem w pracy. W domu mnie nie ciągnie do kawy. A kiedyś zawsze 2 dziennie piłam.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 10:16   #1015
misia880
Zakorzenienie

Ja dzis ide na ta wizyte z nfz, kurcze nie wiem co mam tej lekarce powiedziec bo nie chce zeby mi cos wpisywala do karty ciazy. Chce od niej skierowanie i usg :p moze plec dopatrzy :p

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 10:19   #1016
anielka3
Przyczajenie

Mooooonia jak bedzie dzuewczynka tez bede sie bardzo cieszyc nienastawiam sie tylko co z moim mezem ??? Cztery kobiety w domu 😈😈😈😈hehe ps . Sardynia piekna ale tesknie za wigila zasypana sniegiem i zapachem choinki 😑
Stary 2015-09-09, 10:20   #1017
misia880
Zakorzenienie

Kochana ja nie pamietam juz zasypanej wigili ;((( a w Polsce mieszkam nie tak daleko gor

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-09, 10:21   #1018
Kiinga26
Zadomowienie

Cytat:
Mooooonia jak bedzie dzuewczynka tez bede sie bardzo cieszyc nienastawiam sie tylko co z moim mezem ??? Cztery kobiety w domu 😈😈😈😈hehe ps . Sardynia piekna ale tesknie za wigila zasypana sniegiem i zapachem choinki 😑
Hahaha. To powiem Ci, że na Dolnym Śląsku też tesknimy za śnieżną wigilią.
Ostatniej zimy wcale nie było śniegu
Stary 2015-09-09, 10:22   #1019
kallina_2014
Wtajemniczenie

Anielka, nie masz za czym tesknic, my tutaj tez ostatnimi laty mamy śnieg baaardzo rzadko. Współczuję naszym dzieciom trochę, my to mieliśmy zimy, snieg, sanki itd.

Ostatniej zimy śniegu.praktycznie nie było.
Stary 2015-09-09, 10:23   #1020
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
ja szczerze to nie wierzę w przepowiadanie płci ze smaków czy innych spraw. Ale jak ktoś lubi się pobawić w przepowiednie czemu nie, sprawa każdego z osobna

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

spoko, przyjeżdżaj
moze nie za każdym razem ale sie sprawdza czesto gesto u mnie w rodzinie jak ktoś wcinał więcej słodkiego niz zwykle to była baba a jak ostre słone mięsne to facet
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości