![]() |
#1021 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
Ej...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1022 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1023 |
Ania
|
Dzień dobry!
![]() ![]() SilesianBeauty- no to dobrze, że więcej nie poszłaś na nocki, to naprawdę męczące, szczególnie w ciąży, gdzie powinien organizm wtedy odpoczywać. I rozumiem(przeczytałam) z jakiego powodu cesarka, nie dziwię się w ogóle ![]() Śliweczka- dałaś radę z mękami pańskimi z łazience?? ![]() "ja niestety potrafię tylko robić takie poprawki lub szyć coś prostego- firanki, zasłony, pościel.."- chciałabym umieć robić takie "proste rzeczy"- ja to nawet z przyszyciem guzika mam problem ![]() Motylek- świetne wieści zatem z wizyty!! ![]() ![]() ![]() MamaNiny- sto lat dla córy!! ![]() ![]() Veronique- ło matko święta.. 6-cioraczki to brzmi poważnie.. a my tu się zastanawiamy czy z jednym damy radę... ![]() Soffinka- i szłaś mam rozumieć te 4km na nogach? ![]() Ania- dobrze, że udało się na coś wymienić w sensie brak szuflady ![]() Kaśka87- a co jest grane? do czerwca już bliżej niż dalej ![]() agusia69- kciuki zaciśnięte, będzie ok!! Australia- współczuję kataru. ![]() A może to po prostu ten ciążowy? poczytaj o tym, niestety, niektóre kobiety tak mają, że mają tzn katar ciążowy, który mija po porodzie... Claudette- słodki Kubuś! ![]() Kociak- fajnie, ze urlop udany! no i świetnie, że córka się dostała do przedszkola! ![]() Mój mąż mi wczoraj powiedział: wiesz, że ja będę płakał? Ja pytam ale co, dlaczego? On mówi, że oglądał rano porodówkę, i popłakał się jak się obce dziecko w telewizji urodziło, więc przy swoim to on będzie ryczał... Rozczulił mnie, bo już widziałam jego łzy w oczach, ale łzy szczęścia ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1024 |
Zadomowienie
|
No to chyba pobiłam rekord wątkowy: waga dziś pokazała +21kg
![]() ![]() Zabieram się za malowanie łóżeczka.
#1025 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1026 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Śliczności ![]() Cytat:
Pomidory posadzone, kwiatek przesadzony, pranie zrobione, obiad w trakcie. Teraz leżę i czytam książkę i pachnę. Rafek szaleństwo z nianią ![]() Jadę po południu do Rzeszowa do tej lekarki, co pisałam w klubie. Ostatnia szansa na listę zaleceń do CC :/ |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1027 |
Wtajemniczenie
|
Witam się w ten piękny, słoneczny dzień
![]() ![]() Za 2 godzinki jadę do szpitala na kontrolę, mam nadzieję, że nic się nie zmieniło od niedzieli ![]() Jutro babcia mojego męża obchodzi 90 urodziny i będę robić tort, tylko jeszcze nie mam koncepcji, jak ma wyglądać. ![]() motylek, ładna waga dzieciaczków ![]() ![]() ![]() zebrah, no nieładnie tak pisać o John Snow, jeszcze nie obejrzałam tego odcinka ![]() Caryca, wow, faktycznie sporo dźwigasz już kilogramów, ciekawe, od czego to zależy, że jedna kobieta tyje 10kg, a inna 20 ![]() mamaNiny, wszystkiego najlepszego dla córci ![]() Claudette, śliczny Kubuś ![]() Kociak, Ty to agentka jesteś. Wspiąć się na górkę ponad 600metrową w końcówce ciąży ![]() ![]() Dostałam sms, że paczka jest przekazana do doręczenia. Ciekawe, o której będzie kurier? ![]() ![]()
#1028 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio takie w Tigerze widzialam hehe :P
Piękna dziś pogoda ![]() Moim planem jest wrzucenie rzeczy do szpitala do torby bo mam ogarnięte niby ale nie są jeszcze wpakowanne w torbę :P Zaczynam 37tydzień ![]() ![]()
#1029 | |
Konto usunięte
|
Heloł!
Ja miałam dzisiaj wizytę i pomyliłam godziny. Byłam pewna, że mam na 9:00 a okazało się że miałam na 10:00 ![]() ![]() Na wizycie też w porządku, szyjka prawie całkiem skrócona ale zamknięta, więc ok jak na 35 tc. Dostałam skierowanie na ostatnie badania, których nie jeszcze nie miałam, GBS pobierze następnym razem. Wody płodowe, łożysko, przepływy w normie. Zdaje się, że Ignaś nie będzie gigantem, bo waży dopiero 2300 g. Lekarz powiedział że do TP powinien dobić do 3 kg. Dobrze ale dlaczego mój bandzioch taki wielki w takim razie ja się pytam ? ![]() W każdym razie ogólnie ok., więc jestem szczęśliwa ![]() Załatwiłam po wizycie u gina jeszcze raz laboratorium i lekarza rodzinnego po pozwolenie na poród sn. Cytat:
![]() ![]() Zawsze robiłam to leżąc w wannie albo w kucki, a teraz na stojąco jest najwygodniej. Tekst Twojego TZa rozczulający. Oj będą łzy szczęścia ![]() MamaNiny sto lat dla córy! Jest pół roku młodsza od mojej córy i pół roku starsza od mojego syna ![]() Kociak jak dałaś radę chodzić po górach? Ja po płaskim przejdę 300 metrów i sapię jak lokomotywa ![]() Claudette śliczny ten Twój synuś ![]() soffinka, następna szalona! 4 km... motylek pięknie ważą Twoje dzieciaczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1030 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Madzia, zazdraszczam tygodnia, u mnie to już pewnie byłoby rozwiązanie :-D |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1031 |
Zadomowienie
|
Całkiem możliwe, że to woda. Nogi mam tak spuchnięte, że mam wrażenie że zaraz pękną :/ Moja mama w pierwszej ciąży przybrała 30kg, ale ona zaczynała od 46kg.
#1032 | |
Zakorzenienie
|
Sliweczka
![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
![]() Ja przez zatrzymanie wody przytylam w pierwszej ciazy 22 kg. Gdyby nie obrzeki mialabym pewnie 13-14 na plusie tylko. teraz mam +15 kg , ale jeszcze cale 7 tygodni do TP |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
Caryca, ja w pierwszej ciąży miałam 27 kg na plus. Bardzo dużo zatrzymanej wody, cała spuchnięta, no masakra. Pod koniec byłam 2 kilo cięższa od tż-ta
![]() Śliweczka, ![]()
![]() |
#1034 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Juz opracowalam sobie mpk na jutrzejsza wyprawe po wyniki i do lekarza ;p ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Jak to jest że ty masz TP dzien przede mna a tygodnie zaczynasz dzien po mnie???? ;p |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1035 |
Zakorzenienie
|
4 km
![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
#1036 |
Zakorzenienie
|
ja mam +7,5 kg
|
![]() ![]() |
![]() |
#1037 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60126366]Jest taki kalkulator? ![]() [/QUOTE] Też korzystałam z tego kalkulatora z babyonline. Cytat:
Cytat:
Ja po przejściach z pierwszą ciążą cieszyłam się, że wszystko gra i że bliźniaki. Nie chcieliśmy wychować jedynaka, a nie wiem czy tak szybko zdecydowałabym się na drugie, więc nawet jak na początku będzie ciężko to myślę, że i tak niezła opcja. ![]() Cytat:
Cytat:
Ja po badaniu szyjki u profesora, długość 8 mm, rozwarcie na 1-1,5 cm, powiedzieli, że mogę w każdej chwilii urodzić, choć położne twierdzą, że jeszcze tu im zardzewieję ![]() Śliweczka gratki za wizytę ![]()
Edytowane przez MariaFrancesca Czas edycji: 2016-05-10 o 12:50 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1039 |
Konto usunięte
|
Maria Francesca a masz już termin cc? I jak tam Twoje dzieciaczki?
Starszak ile teraz ma? Ja mam jutro wizytę z ktg ![]() ![]() Piękna pogoda, dużo na dworze siedzimy. Popołudniu mamy w domu Kinderparty- wpada rocznik 2014. Oj będzie sprzątania! Caryca Ja w pierwszej ciąży też miałam ponad 20 na plusie. Teraz mam mniej, ale jestem grubsza ![]() Dziewczyny planujecie wakacje (w sensie wyjazdów) z dzieciakami? Mi się marzy, ale nie gdzieś super daleko. Mamy fajną miejscowke w Węgierskiej Gorce, to półtora h drogi, oby się udało wyjechać choć na parę dni ![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1040 | ||||||
Ania
|
Cytat:
![]() No i oczywiście czekamy na zdjęcia torta, jak już wymyślisz jaki ![]() Cytat:
No to ładnie... ![]() ![]() Cytat:
![]() no i jak zostawiłaś paseczek, to naprawdę nieźle Wam idzie z ogarnianiem ![]() Cytat:
Ja biorę od kilku dni Tialorid i naprawdę widzę poprawę.. nogi miałam dwa razy większe, palce u rąk też..a teraz wróciło do normy to.. skutek uboczny- częste chodzenie do toalety, no ale tak ma być. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1041 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A my z mężem pochodzimy z Wałbrzycha. W Karpaczu byliśmy na urlopie ![]() Ja dzisiaj wlazłam na wagę no i nie chce być inaczej - jakoś +13 kg. Z córą miałam +11 w dniu porodu... dzanet, my mamy zaklepany domek nad jeziorem na tydzień czasu ok.130 km od domu. Z samym małym bym chyba nie jechała w tym roku, ale chcę jechać ze względu na córkę ![]()
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2016-05-10 o 13:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1042 | ||
Rozeznanie
|
Sliweczka- lody wymiatają
![]() Cytat:
Cytat:
Ja jestem 6kg na + na razie, ale apetyt mam jakiś okropny, a muszę dbać o dietę ![]() No ja raczej mojego męża z wagą nie przeskoczę- waży 103kg i mam wrażenie, że PRZYTYŁ W CIĄŻY ![]() MOPOKAPCIE superowe ![]() Edytowane przez zebrah Czas edycji: 2016-05-10 o 13:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1043 | ||||
Rozeznanie
|
![]()
Ja potrafię szyć ale aktualnie brak maszyny i muszę żyć na łaskę teściowej aby mi wszystko przerabiała i szyła :/
Jaka piękność śliczny chłopczyk ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nawet nie strasz oby do czerwca tylko dotrwać ![]() Byłam w sklepie, mała w brzuchu robi dyskotekę jestem zmęczona upał strasznie mnie meczy bo unas piękna pogoda
![]() |
#1044 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 36t 1d ale tp z pierwszego USG 04.06. . Może Madzia ma na pierwszej stronie TP z USG ?? Edytowane przez Paulinagm Czas edycji: 2016-05-10 o 13:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1045 | |||
Zakorzenienie
|
Ale u mnie ten worek owodniowy wciska się w szyjkę stąd pewnie to ryzyko nagłego porodu jest większe, a i ciężar dwóch dzieci większy niż u Was
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też się boję co z alergią jak wyjdę z tych grubych murów, dla mnie najgorszy kwiecień-czerwiec. Póki co w miarę się trzymam, choć częściej kicham i katar ciążowy też mam.
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Rozeznanie
|
Mam nadzieje ze nastraszyli tylko Ciebie tak jak mnie ja miałam juz rodzic w 26tc a juz 34tc i dalej w dwupaku i mam nadzieje ze przynajmniej do 10 czerwca pochodzę
![]()
#1047 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1048 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuję za trzymanie kciuków
![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj rano zrobiłam zamówienie w aptece Gemini i już dziś rano paczuszka była ![]()
#1050 |
Zakorzenienie
|
Ja tez mam zamiar chodzic w dwupaku przynajmniej do 10 czerwca. A pozniej niech siedzieje
![]() MariaFrancesca to sie dzieje ![]() a ktory tc u Ciebie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:58.