Meridia - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-05-19, 21:34   #1021
mery 23
Przyczajenie

Question Dot.: Meridia

Witam wszystkich! jestem na forum od niedawna nie pisałam bo do tej pory nie miałam żadnych efektów i tylko czytałam z myślą, że mi się nie uda nic schudnąć i będe musiała odstawić meridie 15. Ale teraz mam trochę motywacji mija 21 dzień i 5 kg mniej może nie jest to rewelacja ale zawsze coś Mam jeszcze takie pytanie bo W zasadzie wszystkie dolegliwości mi ustąpiły po paru dniach mam tylko problem z zaparciami i może macie jakiś sposób ?dodam, że jem tylko pieczywo razowe i pije czerwoną herbate naprzemian z zieloną i nic.
mery 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-20, 08:07   #1022
Tereskaa
Zakorzenienie

Dot.: Meridia

Cytat:
Napisane przez mery 23 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich! jestem na forum od niedawna nie pisałam bo do tej pory nie miałam żadnych efektów i tylko czytałam z myślą, że mi się nie uda nic schudnąć i będe musiała odstawić meridie 15. Ale teraz mam trochę motywacji mija 21 dzień i 5 kg mniej może nie jest to rewelacja ale zawsze coś Mam jeszcze takie pytanie bo W zasadzie wszystkie dolegliwości mi ustąpiły po paru dniach mam tylko problem z zaparciami i może macie jakiś sposób ?dodam, że jem tylko pieczywo razowe i pije czerwoną herbate naprzemian z zieloną i nic.
Gratuluję wyniku zawsze 5 kg to już coś, wszakże nawet najdalsza droga zaczyna się od pierwszego kroku

Co do zaparć, to ja radzę sobie w dość naturalny sposób Po pierwsze jedz dużo warzyw, pij dużo wodymineralnej i w końcu po trzecie co działa zdecydowanie znajlepiej kup sobie w aptece herbatkę Senes, działa dość silnie jak na ziółko więc pierwsze dni radziłabym zacząć pić po 1/3 szkalnki naparu przed snem. W miarę jak Ci taka ilość nie będzie wystarczała na rozluźnienie stolca to pij po pół szklanki itd Senes jest ohydny w smaku ale działa, więc warto Ja niedawno za radą naszego Szpiega z Krainy Deszczowców kupiłam herbatkę Figurę I (dostępna tylko w aptece), ona też zawiera senes ale jest przyjemniejsza w smaku, jednak według mnie sam senes działa skuteczniej. Obie herbatki pij tylko na noc, no chyba, że chcesz, żeby gdzieś w pracy czy na spacerku nastąpił efekt przeczyszczający

Ja dziś magiczne -10 kg zobaczyłam na wadze A wczoraj obżerałam się jak smok Zjadłam 2 pęczki szparagów Oczywiście z podziałem na obiad i kolację A dzisiaj gotuję sobie na obiadek zupkę z kiszonej kapusty bo uwielbiam i też będę się nią obżerać

Kurcze, dziewczyny, ja mam taką motywację, że z tego wszystkiego nie ciągnie mnie do niczego Jednak najlepszym motywatorem jest spadająca waga przynajmniej u mnie A co Was motywuje do przeprowadzania na sobie procesu odchudzania?

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-20, 18:40   #1023
myszeczka00
Wtajemniczenie

a u mnie cisza na wadze I choc widze po spodniach ze sa luzniejsze to jednak........ ja chce to zobaczyc na wskazniku wagi!!!

Kobietki, no ja to popadne w depresje niedlugo

myszeczka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-20, 18:47   #1024
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszeczka00 Pokaż wiadomość
a u mnie cisza na wadze I choc widze po spodniach ze sa luzniejsze to jednak........ ja chce to zobaczyc na wskazniku wagi!!!

Myszeczko spokojnie, ruszy waga. u mnie też długo stała w miejscu. A tak z ciekawości, albo dla przypomnienia, ile chcesz schudnąć?

Stary 2008-05-21, 06:48   #1025
myszeczka00
Wtajemniczenie

Teresko, 15 kg chciałabym....

A powiedz proszę, jak długo czekałaś aż coś sie zaczęło dziać i aga zaczęła spadać?

Stary 2008-05-21, 08:20   #1026
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Teresko, 15 kg chciałabym....

A powiedz proszę, jak długo czekałaś aż coś sie zaczęło dziać i aga zaczęła spadać?
15 kg to niewiele jak na branie Meridii, ale rób jak chcesz...

Waga stała mi ok tygodnia, jadłam mało, ruchu co prawda nie miałam za dużo ale jak na takie małe ilości jedzenia to i tak waga powinna spadać, jednak stała w miejscu... Już też myślałam, że się nie ruszy, aż tu nagle po tygodniu staję na wagę a tu tak z dnia na dzień 1,5 kg mniej i teraz tak leci sobie po ok 0,5 kg codzień Nie wiem co to się dzieje w tych naszych organizmach, że waga się zatrzymuje, może organizm sobie czeka, że jak nie będzie spadku wagi to sobie odpuścimy dietę To żart oczywiście W każdym razie bądź cierpliwa

Stary 2008-05-21, 09:52   #1027
mescallina
Raczkowanie

hej Dziewczyny!! schudłam... przez pierwszy miesiąc brałam 10... teraz przeszłam na 15... bez problemu wchodzę w rozmiar 38 ale idealny rozmiar dla mnie to 36/38 przy wzroście 164. czuję się doskonale, chudnę spokojnie bez skoków co mnie cieszy bo skóra jest w doskonałej kondycji, śpie dobrze, jem mało i nie mam chęci na słodycze jestem zadowolona i życzę wam sukcesów w odchudzaniu. pozdrawiam
mescallina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-21, 10:11   #1028
dziuba85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mescallina Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny!! schudłam... przez pierwszy miesiąc brałam 10... teraz przeszłam na 15... bez problemu wchodzę w rozmiar 38 ale idealny rozmiar dla mnie to 36/38 przy wzroście 164. czuję się doskonale, chudnę spokojnie bez skoków co mnie cieszy bo skóra jest w doskonałej kondycji, śpie dobrze, jem mało i nie mam chęci na słodycze jestem zadowolona i życzę wam sukcesów w odchudzaniu. pozdrawiam

Hm... to raczej od rozmiaru 46 nie zaczelas..

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-21, 10:18   #1029
klaudaa
BAN stały

przestępstwo

próba wprowadzenia do obrotu nielegalnych i niebezpiecznych dla zdrowia farmaceutyków

ban stały.

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2008-05-21 o 17:44
klaudaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-21, 10:21   #1030
klaudaa
BAN stały

przestępstwo

próba wprowadzenia do obrotu nielegalnych i niebezpiecznych dla zdrowia farmaceutyków

ban stały.

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2008-05-21 o 17:44
klaudaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-21, 10:38   #1031
mescallina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dziuba85 Pokaż wiadomość
Hm... to raczej od rozmiaru 46 nie zaczelas..
startowałam z bardzo obfitego rozm 40...
mescallina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-21, 10:40   #1032
myszeczka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mescallina Pokaż wiadomość

super
Ja mam 168 cm, górę mam rozmiar 38 doł 40/42 ....

Teresko Niewiele? Może i tak..... Ale żaden sposob na mnie nie działał. serio!
Cwiczenia,dieta wysokobiałkowa, cuda cudeńka.....
Mam nadzieje, ze wystarczy mi cierpliwosci

Zycze udanego dnia i swietnego humorku spowodowanego spadkiem wagi

Stary 2008-05-21, 17:32   #1033
Tereskaa
Zakorzenienie

Dziękuję myszeczko

--------------------------------------

Dlaczego nikt nie zwrócił uwagi i nie zareagował na post pani, która chce sprzedać Meridię?!

Droga Pani (tu nie będę używała Pani nicka by nie został gdy moderator usunie Pani post), nie wiem czy zdaje sobie Pani sprawę z tego, że:

Po 1. Sprzedaż na wizażu jest zakazana - zgłosiłam to już do moda.

Po 2. Z pewnością połaszą się na ten łatwy lek dziewczyny, którym żaden lekarz nie przepisze tego leku, bo są szczupłe i mają urojona otyłość, czy zatem chce Pani brać odpowiedzialność za ich zdrowie a nawet życie?

Po 3. Sprzedaje Pani lek na receptę, który zrefundował Pani częściowo NFZ, czyli prawdopodobnie chce Pani zarobić na tym leku.

Po 4. Sprzedaż takich leków jest PRZESTĘPSTWEM !!! (naciąganie NFZ na refundację, narażanie zdrowia i życia innych, Meridia jest pochodną amfetaminy).

Dodam, że każdy swój post podpisuje Pani własnym numerem IP, a po tym numerze dla Policji to już łatwa droga do Pani by wyciągnąć konsekwencje... pytanie zatem nasuwa się jedno... czy warto tak ryzykować? Jeśli nie potrzebuje Pani już tego leku to proszę go wrzucić do pojemnika na leki niepotrzebne/przeterminowane w aptece a nie namawiać kogoś do ryzykowania zdrowiem!!!

------------------------------

Wybaczcie dziewczyny, za taką reakcję, ale po prostu takie posty są poniżej wszystkiego i nie wolno nam przechodzić obok nich obojętnie. Czarny rynek czarnym rynkiem, niech tam kwitnie handel obwoźny lekami niewiadomego pochodzenia, z nie wiadomo czym wewnątrz kapsułki. Ale tu jest Wizaż, a nie bazar.

Stary 2008-05-21, 18:55   #1034
lambitinka
Przyczajenie

Teresko zgadzam się z Tobą w całości.
Tylko jedna rzecz mi nie pasuje. Od kiedy meridia jest refundowana?
Nic mi o tym nie wiadomo i jestem na 98% przekonana , że jest lekiem pełnopłatnym.
Stary 2008-05-21, 19:53   #1035
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lambitinka Pokaż wiadomość
Teresko zgadzam się z Tobą w całości.
Tylko jedna rzecz mi nie pasuje. Od kiedy meridia jest refundowana?
Nic mi o tym nie wiadomo i jestem na 98% przekonana , że jest lekiem pełnopłatnym.
Na opakowaniu mojej Meridii jest cena 129,21 zł a ja zapłaciłam za nią 59 zł. Winnej aptece natomiast pytałam o cenę Meridii to powiedzieli mi, że kosztuje właśnie 129 zł. Więc to pewnie zależy od apteki czy ma podpisaną refundację na ten lek

Stary 2008-05-21, 19:55   #1036
myszeczka00
Wtajemniczenie

Tak Tereska ma racje, M jest refundowana.

Ja płaciłam 63 zł za M 10 , tymczasem na opakowaniu widnieje cena 76 bodajze.
W innej aptece kosztuje aż 90 zł

Stary 2008-05-22, 13:46   #1037
kas2709
Raczkowanie

Cytat:

U mnie jest tak samo.Juz zaczynam wątpić że schudnę a najgorsze jest to,że zaczynam jeść z powrotem słodycze.Mam słabą wiarę w siebie .Jak widzę ,że waga spada to nic nie jem,a jak tylko widzę że moje wysiłki idą na marne to zaczynam jeść i wpadam w błędne koło.
kas2709 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-22, 15:06   #1038
myszeczka00
Wtajemniczenie

oj..... ja jeszcze wierze, ale niedługo to potrwa

No coz, moim przeznaczeniem nie jest bycie fit.

Stary 2008-05-22, 15:10   #1039
Pletts
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kas2709 Pokaż wiadomość
U mnie jest tak samo.Juz zaczynam wątpić że schudnę a najgorsze jest to,że zaczynam jeść z powrotem słodycze.Mam słabą wiarę w siebie .Jak widzę ,że waga spada to nic nie jem,a jak tylko widzę że moje wysiłki idą na marne to zaczynam jeść i wpadam w błędne koło.
U mnie podobnie właśnie siedzę i objadam się jakimiś słodkościami poza tym przerwałam branie M i poczułam się fatalnie od 2 dni źle sie czuje koszmar Najgorsze jest to że w styczniu powiedziałam sopbie 5 kg. mniej i co jest koniec maja i nie schudłam nawet 1 kg. brałam M tylko 11 dni ale nic nie schudłam
Pletts jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-22, 15:59   #1040
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pletts Pokaż wiadomość
U mnie podobnie właśnie siedzę i objadam się jakimiś słodkościami poza tym przerwałam branie M i poczułam się fatalnie od 2 dni źle sie czuje koszmar Najgorsze jest to że w styczniu powiedziałam sopbie 5 kg. mniej i co jest koniec maja i nie schudłam nawet 1 kg. brałam M tylko 11 dni ale nic nie schudłam
Ech, to rzeczywiście nie było sensu dalej się truć Meridią Ale teraz zrobi się cieplej, więcej warzywek, więcej ruchu, większe spalanie ze względu na wyższą temperaturę i większe pocenie się, więc bądźcie dobrej myśli dziewczynki

Stary 2008-05-22, 16:14   #1041
kas2709
Raczkowanie

Oj chyba nie jest jeszcze ze mną tak źle Właśnie chodzę w spodniach które były na mnie za małe a tu niespodzianka i mam je na pupie Chyba jednak nie dam sie przygnębieniu i będę dalej odchudzała sie Może do sierpnia schudnę tak że wejdę w moja sukienkę balową i pójdę na wesele Aż mi się buźka raduje
Stary 2008-05-22, 16:17   #1042
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kas2709 Pokaż wiadomość
Oj chyba nie jest jeszcze ze mną tak źle Właśnie chodzę w spodniach które były na mnie za małe a tu niespodzianka i mam je na pupie Chyba jednak nie dam sie przygnębieniu i będę dalej odchudzała sie Może do sierpnia schudnę tak że wejdę w moja sukienkę balową i pójdę na wesele Aż mi się buźka raduje
No to super - gratuluję

Stary 2008-05-22, 18:49   #1043
neonka28
Zakorzenienie

12 tabletka ---nie mam juz dziwnego uczucia spokoju. Martwie sie bo jem slodycze, sporadycznie ale kusza. Nie jestem na diecie, ale ograniczylam jedzenie . Kiedys jadlam caly talerz zupy teraz nie mieszcze calego.

Bardzo chcialabym schudnąć.

Kas jak dlugo bralas Meride i jaką?
Stary 2008-05-22, 20:35   #1044
kas2709
Raczkowanie

Meridię 10 biorę od dwóch tygodni.W pierwszym tygodniu schudłam 4 kilo ale w drugim niestety tylko kilogram.I waga stoi,a to jest dołujące.
Stary 2008-05-22, 20:55   #1045
PANIUSIA69
Raczkowanie

Kochane!!

Fak że waga nie spada a ciuszki za małe robią się oki to chyba dobry znak.Nie wypuszczamy za dużo wody z siebie a nie tyjemy a nasz metabolizm jednak spala i ciało roboi się bardziej sexi.
Nie popadajmy w deprechę jak na wadzie nie ma dużo mniej,nawet te kg to wielki sukces dla każdej z nas.Ja sama jestem na M już 4mc.Nie spadłam rewelacyjnie dużo bo tylko 13kg ale za to mam dużo mniejsze ciuszki.Spodnie z 48 na 44/46,a bluzki no cóż z 52 na 48.Sama bielizna dała mi wiele pocieszenia bo staniki z obwodu 95cm musiałam zmniejszyć na 80 i pocieszenie bo warto.Jedno mnie tylko zaczyna bardzo martwić ,że mam dużo syfków pod skórą na głowie we włosach i nie wiem dlaczego??Chyba będzie konieczna wizyta u dermatologa.Pozdrawiam serdecznie wszystkie odchudzające się osóbki.Buziaczki i głowa do góry.
PANIUSIA69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-22, 22:17   #1046
lambitinka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Na opakowaniu mojej Meridii jest cena 129,21 zł a ja zapłaciłam za nią 59 zł. Winnej aptece natomiast pytałam o cenę Meridii to powiedzieli mi, że kosztuje właśnie 129 zł. Więc to pewnie zależy od apteki czy ma podpisaną refundację na ten lek
Teresko, to że cena na opakowaniu jest podana jeszcze nie świadczy o refundacji. Nie ma czegoś takiego jak refundacja w wybranych aptekach, albo lek jest refundowany albo nie. To, że sprzedali za mniejszą cenę może oznaczać tylko że apteka obniżyła tą cenę.
Przejrzałam wszystkie listy leków refundowanych i nie ma na nich ani meridii ani zelixy.
Oto link do artykułu, przy którym są podane wszystkie listy leków refundowanych.
http://wyborcza.pl/1,79078,4706471.h...FRJ3ugodiDG-CA

Cena zależy tylko i wyłącznie od tego ile apteka chce na nas zarobić, i jak dużą marżę nalicza sobie.
Stary 2008-05-23, 01:20   #1047
myszeczka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PANIUSIA69 Pokaż wiadomość
Kochane!!

Fak że waga nie spada a ciuszki za małe robią się oki to chyba dobry znak.Nie wypuszczamy za dużo wody z siebie a nie tyjemy a nasz metabolizm jednak spala i ciało roboi się bardziej sexi.
Nie popadajmy w deprechę jak na wadzie nie ma dużo mniej,nawet te kg to wielki sukces dla każdej z nas.Ja sama jestem na M już 4mc.Nie spadłam rewelacyjnie dużo bo tylko 13kg ale za to mam dużo mniejsze ciuszki.Spodnie z 48 na 44/46,a bluzki no cóż z 52 na 48.Sama bielizna dała mi wiele pocieszenia bo staniki z obwodu 95cm musiałam zmniejszyć na 80 i pocieszenie bo warto.Jedno mnie tylko zaczyna bardzo martwić ,że mam dużo syfków pod skórą na głowie we włosach i nie wiem dlaczego??Chyba będzie konieczna wizyta u dermatologa.Pozdrawiam serdecznie wszystkie odchudzające się osóbki.Buziaczki i głowa do góry.
Oj, ja tez mam krostki na buzi
Nagle sie pojawiły, a wyleczyłam ja dosc dobrze.
Dlaczego tak sie dzieje ????

Stary 2008-05-23, 08:38   #1048
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Teresko, to że cena na opakowaniu jest podana jeszcze nie świadczy o refundacji. Nie ma czegoś takiego jak refundacja w wybranych aptekach, albo lek jest refundowany albo nie. To, że sprzedali za mniejszą cenę może oznaczać tylko że apteka obniżyła tą cenę.
Przejrzałam wszystkie listy leków refundowanych i nie ma na nich ani meridii ani zelixy.
Oto link do artykułu, przy którym są podane wszystkie listy leków refundowanych.
http://wyborcza.pl/1,79078,4706471.h...FRJ3ugodiDG-CA

Cena zależy tylko i wyłącznie od tego ile apteka chce na nas zarobić, i jak dużą marżę nalicza sobie.
Rzeczywiście nie ma jej na liście leków refundowanych. Jest to lista podana przez Gazetę Wyborczą, czy zatem nie jest to skrót listy i może być wiarygodna? Jeśli jest to pełna lista to nie rozumiem tylko jednego... dlaczego apteka nakleja cenę prawie 130 zł a sprzedaje nawet nie za połowę. To tak jakbyśmy w sklepie na artykule zobaczyły cenę wyższą a przy kasie płacili mniej. To raczej niemożliwe. Skoro to apteka ustala sobie ceny leków (swoją marżą) czy to oznacza, że chce nam pokazać jak to jest dla nas dobra i sprzedaje o 70 zł taniej niż sobie wcześniej założyła? Szczerze mówiąc wydaje mi się to mało możliwe. Ne wiem czy ma to jakieś znaczenie, ale lekarz zawsze na recepcie zaznacza krzyżyk przy "przewlekle chory".

Stary 2008-05-23, 08:54   #1049
lambitinka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Rzeczywiście nie ma jej na liście leków refundowanych. Jest to lista podana przez Gazetę Wyborczą, czy zatem nie jest to skrót listy i może być wiarygodna? Jeśli jest to pełna lista to nie rozumiem tylko jednego... dlaczego apteka nakleja cenę prawie 130 zł a sprzedaje nawet nie za połowę. To tak jakbyśmy w sklepie na artykule zobaczyły cenę wyższą a przy kasie płacili mniej. To raczej niemożliwe. Skoro to apteka ustala sobie ceny leków (swoją marżą) czy to oznacza, że chce nam pokazać jak to jest dla nas dobra i sprzedaje o 70 zł taniej niż sobie wcześniej założyła? Szczerze mówiąc wydaje mi się to mało możliwe. Ne wiem czy ma to jakieś znaczenie, ale lekarz zawsze na recepcie zaznacza krzyżyk przy "przewlekle chory".
Teresko, już nie chodzi o "wyborczą", wejdź na stronę ministerstwa, tam też nie ma meridii w lekach refundowanych.
http://bil.aptek.pl/servlet/leki/search
wpisz meridia i zobacz rubryczkę WLR- mówiącą o refundacji lub jej braku. To jest wiarygodne źródło- strona ministerstwa aktualizowana co 24 h.
Apteki sprzedają taniej i już, często pod postacią promocji a często dlatego, że wiedzą o niższej cenie u konkurencji. Oni z cenami mogą robić wszystko.
Stary 2008-05-23, 10:30   #1050
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Teresko, już nie chodzi o "wyborczą", wejdź na stronę ministerstwa, tam też nie ma meridii w lekach refundowanych.
http://bil.aptek.pl/servlet/leki/search
wpisz meridia i zobacz rubryczkę WLR- mówiącą o refundacji lub jej braku. To jest wiarygodne źródło- strona ministerstwa aktualizowana co 24 h.
Apteki sprzedają taniej i już, często pod postacią promocji a często dlatego, że wiedzą o niższej cenie u konkurencji. Oni z cenami mogą robić wszystko.
Lambitko, jak już Ty sprawdzałaś, to ja już nie będę, dlaczego miałabym Ci nie wierzyć
Skoro apteki robią z cenami co chcą, w takim razie ja jestem z mojej bardzo zadowolona

Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości