|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
no_doubt, nam też długo pępek nie odpadał, po 2 tygodniach dostaliśmy skierowanie do chirurga, 2 razy podwiązywali nitką, w końcu ukręcili, ale zrobiła się przepuklina. Podobno w ciągu roku-dwóch zejdzie sama.
A co do teściowych - u mnie nie teściowa tylko mama ![]() ![]() W ogóle to nasz bardzo rzadko sygnalizuje, że go pielucha gniecie. Samemu trzeba zerknąć na pasek kontrolny albo jak słychać, że zluzował miejsce to po jedzeniu przebrać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1022 | |
Zakorzenienie
|
U nas daje rade. Nie ma już nocnych placzy
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1023 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy jak jedziecie z maluchem samochodem, zwłaszcza w jakąś dłuższą trasę to siedzicie z tyłu obok dziecka czy z przodu? Oczywiście jeśli nie jesteście kierowcą:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#1024 |
Zadomowienie
|
z przodu, na wszelkich warsztatach nam zawsze powtarzali ze.siedzac obok dziecka stwarza sie wieksze zagrozenie dla malucha
#1025 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1026 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dalam rade dojechac dzis z moja dwojka dzieci do centrum na usg bioderek w luxmedzie. Jestem z siebie dumna jak nie wiem ![]() Na usg wszystko dobrze ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- A wiecie, im bardziej chce sie pozbyc ciemieniuchy, tym ona bardziej wychodzi... ehh.. Kocie- pije ta Bavarie. Smakuje jak piwo zwykle a ja nie lubie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1028 |
Zakorzenienie
|
Ja siadam z tyłu, jakoś się boję, że może mu się ulać, zakrztusi się itp, zwłaszcza jeśli jadł niedługo przed jazdą. Sama jeżdżę na krótkie trasy, dalej jeszcze się boję, bo patrz wyżej.
konsternacja, mi ten smak pasuje a poza tym nie ma alkoholu w ogóle, w przeciwieństwie do karmi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra sprawa. ![]() A wiesz moze jak czesto mozna tak rurkować dzieciaczka? Bo nie zapytałam a na opakowaniu z jakiegos powodu jest chyba ze 3 razy na dzien czy dobe. Juz nie pamietam a nie moge wstac przeczytac bo Igor mi spi na klacie. ![]() U niego to prawie co karmienie to wzdęty. ![]() Kurde w szpitalu mowiły ze dobrze chwyta ale jakie to dobrze jak po jedzeniu go wzdyma. Widac jakos łyka to powietrze ![]() Ps. W brzuchu mi tak burczy ze zaraz go te odgłosy obudzą ![]() Czekamy na powrot taty i chyba budzimy na kąpiel. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1031 |
Zakorzenienie
|
Ja jeżdżę z tyłu póki jeszcze ma ulewki
#1032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
Moderatorka z pazurem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1034 | |
Zakorzenienie
|
Wy tą BioGaię dajecie profilaktycznie czy ktoś zalecił?
![]() ![]() |
![]() |
#1035 |
Moderatorka z pazurem
|
Profilaktycznie zaczelam podawac sama. Potem skonsultowalam to z polozna i pediatra. Obie pochwalily. To po prostu kultury bakterii pomocne w umeblowaniu zoladeczkow naszych dzidek
![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Aaa i od poloznej dowiedzialam sie ze acidolac baby to to samo co biogaia ino ma 2x wieksze opakowanie i jest 2,5x tanszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to moze dojsc do czegos takiego??? ![]() ![]() A juz na szafce nocnej sobie ustawiłam na nocne zmagania... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1037 |
Zakorzenienie
|
Jak nie będziesz robiła codziennie po kilka razy to powinno być ok
|
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1039 |
Z deszczem w butach
|
Na tym etapie na pewno nie dojdzie do rozleniwienia. Nie pamietam juz, ile miesiecy mozna bezpiecznie stosowac, ale na forum rowiesniczym cory byla dziewczynka, ktora za nic sama nie umiala sie zalatwic i przez pierwszych 6 msc zycia potrzebowala do tego pomocy... a potem jednak juz ne i w dodatku potem szybko sie odpieluchowala.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1040 |
Zakorzenienie
|
Ja w którymś momencie ratowałam nimi Ninę chyba z 5 nocy z rzędu, a potem zaczęłam podawać biogaie i wszystko wrocilo do normy. Tylko normą najpierw były kupki co 4 dni. Potem co 2-3 a teraz np jest juz 3ci dzień pod rząd z dwójką. Bąki idą jak ta lala. Póki co odstawiłam espumisan bo małej już niezle idzie.
#1041 |
Zadomowienie
|
Dobijcie mnie. O 23h30 wpadłam na "genialny" pomysł przeniesienia śpiącego dziecka. Jest 3, a ona nie zasnęła na dłużej niz 10 minut...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
Zadomowienie
|
5,5h!!! Teraz ssak chociaz cos je a nie ciumka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1043 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam taka "genialna" ja udało mi sie uspic na poczatku meczu polakow. Mysle przeniose i jak "przeniosłam" tak spedziłam caaały mecz z niuniem na lulaniu go. A mecz to tylko ze słyszenia moich kibicow w domu słyszałam ![]() Tez mazyłam o strzelbie na mnie gdzies obok łozka znalezc ![]() ---------- Dopisano o 05:38 ---------- Poprzedni post napisano o 05:37 ---------- Teraz walczymy od 4. U nas pobudki co 2h. Zooombieee ---------- Dopisano o 05:40 ---------- Poprzedni post napisano o 05:38 ---------- Cytat:
U nas jedzie ciagle na biogai i w kwestii bąkow to rzadko słysze. W sumie od wielkiego dzwonu. A espumisan dawałas zapobiegawczo? Jak czesto? Czy dopiero jak sie zaczynało cos dziac? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1044 | |
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj też koszmar. Od 4:20 walczymy. Pierwszy raz taka akcja
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1045 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pospane dostala czkawki :banghead: Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-06-14 o 05:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Zakorzenienie
|
Nina też dziś postanowiła ze 3.30 to idealna pora na zabawy. Wybiłam jej to z głowy po 4tej i właśnie wstała. No teraz to zabawki nie śpią i można zaszaleć
![]()
#1047 |
Zakorzenienie
|
Kurcze ciezko mi Was czytać, a zawsze jakies wartościowe rzeczy piszecie. Wy tez mialyście tà faze
![]() Widze jak potrafi się zmienić z dnia na dzień i jest taaaaaka piękna. Spi z nami, bo z takim tyłkiem nie da sie inaczej. Robie - staram sie robić nasiadowy. Wczoraj pierwsza kapiel w ktorej uczestniczylam leząc i czekajac aby dać dziecku piers, znow przez bol dupy. Brat przyleciał to ponogl. Jego cora chce sie ze mna bawix ale nie bardzo jest czas i jak. Jak piersi sie przepelnija i robia ciezkie to odciagacie czy co? Tak zawsze bedzie?? I prosze o info o jakims staniku dobrym, bo te sportowe nie daja rady gdy piersi są takie wielgachne i ciezkie jak kamienie. Nadrobie Was pewnie za..yy nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Aaa i narazie nie wiem czy spax czy ogarnac siebie czy co robic w tych przerwach na spanie.
![]() |
#1048 |
Zakorzenienie
|
Zabcia za duzo bys chciala robic wiedziec w jednym czasie
![]() ![]() Powoli malymi krokami sama znajdziesz swoj rytm skup sie na usmierzeniu bolu i na katmieniu uregulujesz laktacje i bedziesz jak nowka ![]() Ja sie poddalam moje dziecko nadal nie spi. Urzadzam poranna toalete i lecimy na sniadanie a pozniej mam nadzieje odespac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj nocka standardowa. Kilka pobudek ale już nie analizuje. Karmię i idziemy w kimono
![]() Za to nad ranem poszła kupa taka bardzo ciemna - prawie czarna. Jadlam wczoraj dżem jagodowy... mam nadzieję że to po niej! |
![]() ![]() |
![]() |
#1050 | |
Zakorzenienie
|
Czyli jagód jeszcze nie trawią
![]() ![]() Moja bejba też nad ranem pocisnela - 5ty dzień z rzędu! Jestem przeszczesliwa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.