Moda "plus size" - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-08, 21:11   #1051
Ol!
Raczkowanie

GG do Ol!
Dot.: Moda "plus size"

Cytat:
Napisane przez Oleczka Pokaż wiadomość
Winka chyba zaczne sie przekonywac do dekoltow (caly czas kolezanki mowia mi abym im biust oddala
skąd ja znam ten tekst

gastone co do nóg, nie przejmuj się ja też nie mam zgrabnych.. niestety.. chętnie bym chodziła w spódnicach, ale jakoś nigdy nie moge dobrać dobrego fasonu dla mnie i zamiast tego kupuje spodnie :P:
Ol! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-08, 21:19   #1052
Ponura
Wtajemniczenie

Ja z kolei nogi do kolan mam groteskowo szczupłe i zgrabne, tylko że uda mam grube, duży tyłek (ale jego akurat lubię) i brzuuuuch Więc np. w kostiumie kąpielowym wyglądam groteskowo...

Zawsze się coś znajdzie: jedna ma krzywe nogi, druga duży tyłek, inna mały biust - nie dajmy się zwariować.

Gastone - ze zdjęcia wynika, że masz ładną cerę - jakby mi kto dał wybierać to na 100% nie wiem, ale bym się zastanawiała.

PS. Komu brakuje cm w talii? Chętnie odstąpię.

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-08, 21:23   #1053
margaretka02
Wtajemniczenie

GG do margaretka02

Dziewczyny, świetny jest ten wątek! Aż miło popatrzeć na zdjęcia: że będąc "większą" kobietą, można tak fajnie się ubrać.
margaretka02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-08, 21:37   #1054
Oleczka
Zakorzenienie

GG do Oleczka

Ol takze mozemy sobie przybic piateczke

Ja lubie swoje nogi (oczywiscie moglybybyc dluzsze i szczuplejsze )
Oleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-08, 22:17   #1055
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

przepraszam chilanes, ale musze

ta jeansowa spódniczka, którą ostatnio kupiłam jest booska
jest luźna, więc mogę ją nosić tak jak lubię - kilka cm pod pępkiem,
jest z cienkiego, rozciągliwego i miłego w dotyku jeansu,
jest za kolana,
ma fajny ni to niebieski, ni to szary kolor,
dla mnie cud miód i orzeszki właśnie sobie schnie uprana i nie mogę się doczekać kiedy ją wrzucę na tyłek może w poniedziałek 9 m-cy z TŻtem, ucieszy się jak zobaczy mnie w spódniczce
Stary 2008-03-08, 23:04   #1056
Ponura
Wtajemniczenie

Na pewno wygląda świetnie: zauważyłam, że spódnice (jak i spodnie) najkorzystniej wyglądają jak je się nosi kilka cm pod pępkiem Ja mierzę 'na palce' - dwie do trzech grubości

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-09, 10:58   #1057
Ol!
Raczkowanie

GG do Ol!

Cytat:
Napisane przez Ponura Pokaż wiadomość
Na pewno wygląda świetnie: zauważyłam, że spódnice (jak i spodnie) najkorzystniej wyglądają jak je się nosi kilka cm pod pępkiem Ja mierzę 'na palce' - dwie do trzech grubości
nawet o tym mówił Gok [czy jak mu tam] w Jak dobrze wyglądać nago
Ol! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-09, 11:41   #1058
cmoksia
Zakorzenienie

no prosze tego akurat nie słyszałam u Goka, ale jak dla mnie facet jest cudowny i potrafi zdziałać cuda, więc jak akurat trafiam na jego program to nic mnie od tv nie oderwie bo oglądam uważnie i robię sobie w głowie notatki
Stary 2008-03-10, 09:44   #1059
karolinka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ponura Pokaż wiadomość
Kilka cm.pod pepkiem??Ale wtedy brzuch nie wydaje sie wiekszy??
Nie lepiej jak spodnie/spodnice sa wysokie??

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-10, 10:05   #1060
winka
Raczkowanie

co myślicie o kamizelkach w naszych rozmiarach? jaką powinna mieć długość i co do nich założyć?

winka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-10, 10:41   #1061
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winka Pokaż wiadomość
co myślicie o kamizelkach w naszych rozmiarach? jaką powinna mieć długość i co do nich założyć?
Nie mam pojęcia, hmm.. ja jakoś boję się kamizelek, choć na all widzialam niektóre naprawdę fajne! Jakoś boję się, że dziwnie to przy moich gabarytach bedzie to wyglądało

Ty lepiej powiedz, co stosujesz, że w podpisie tak ładnie Ci waga zjeżdża

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-10, 13:47   #1062
gastone
Raczkowanie

Dziewczyny ostatnio skusialam sie i kupilam cosik na ebayu.I nigdy juz tego nie zrobie!Macie szczescie ze dostajecie rzeczy z ktorych jestescie zadowolone.Zamowilam bluze, wyszywana, na zdjeciu byla sliczna.Pisalo ze nowa.Okazalo sie ze stara, prana kilkakrotnie, smierdzaca petami i z dziura na kieszenie.Tojakis zart? OPsoba sprzedajaca miala mnostwo pozytywnych komentarzy wiec podwojnie sie zqwiodlam. Oczywiscie kontakt z ta osaba jest nie mozliwy.Nie odbiera maili.Podobnie bylo z moim mezem. Zamowil koszule w kolorze szarym, z lnu.Dostal z cienkiego plotna i granatowa.Nigdy nie zamowie juz z ubran nic na ebayu.Zamaiwam inne rzeczy i zawsze jestem zadowolona a teraz klapa.WRRR jestem wsciekla jak malo kto.A jak odesle bluze to skad wiem ze dostane kase spowrotem?
gastone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-10, 14:20   #1063
cmoksia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinka86 Pokaż wiadomość
Kilka cm.pod pepkiem??Ale wtedy brzuch nie wydaje sie wiekszy??
Nie lepiej jak spodnie/spodnice sa wysokie??
gdyby to oznaczało noszenie pod brzuchem to owszem, wydawałby się większy a tak jest w porządku.
Dla mnie noszenie spodni/spódnic z wysokim stanem (do talii) to koszmar. Figura robi się jakaś taka nienaturalna, tyłek wygląda na 3 rozmiary większy, usiąść się nie da, bo wbija się między wałki i te stają się jeszcze większe, no chodząca masakra
Stary 2008-03-10, 14:54   #1064
marthinisa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gastone Pokaż wiadomość
Dziewczyny ostatnio skusialam sie i kupilam cosik na ebayu.I nigdy juz tego nie zrobie!Macie szczescie ze dostajecie rzeczy z ktorych jestescie zadowolone.Zamowilam bluze, wyszywana, na zdjeciu byla sliczna.Pisalo ze nowa.Okazalo sie ze stara, prana kilkakrotnie, smierdzaca petami i z dziura na kieszenie.Tojakis zart? OPsoba sprzedajaca miala mnostwo pozytywnych komentarzy wiec podwojnie sie zqwiodlam. Oczywiscie kontakt z ta osaba jest nie mozliwy.Nie odbiera maili.Podobnie bylo z moim mezem. Zamowil koszule w kolorze szarym, z lnu.Dostal z cienkiego plotna i granatowa.Nigdy nie zamowie juz z ubran nic na ebayu.Zamaiwam inne rzeczy i zawsze jestem zadowolona a teraz klapa.WRRR jestem wsciekla jak malo kto.A jak odesle bluze to skad wiem ze dostane kase spowrotem?

To okropne!!! Albo Ty mialas wyjatkowego pecha albo ja szczescie, bo do tej pory moje zakupy na ebay-u sa wiecej niz udane. Przede wszystkim wstawcie sprzdawcom powaznego negatywa a co do zwrotu pieniedzy to zalezy od tego czy dany sprzedawca wogole dopuszcza zwroty - powinno to byc wyaraznie napisane na stronie z opisem produktu.
Tak na marginesie dodam, ze mam w pracy kolezanke, ktora rowniez kupuje na aukcjach, od lat i to ona poradzila mi zeby kupowac od tych co to maja wylacznie pozytywane komentarze wiec jesli ktos ma mniej niz 99% pozytywow nie kupowac!!!
Ja niedawno dostalam swoja druga spodnice - lekko falbaniasta, czekoladowa, dluga. I tak jak wczesniej spodnicom mosilam zdecydowane NIE tak teraz jestem w nich zakochana - nie wiedzialam ze mozna sie czuc tak zwiewnie i kobieco!!!

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
marthinisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-10, 18:30   #1065
winka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia, hmm.. ja jakoś boję się kamizelek, choć na all widzialam niektóre naprawdę fajne! Jakoś boję się, że dziwnie to przy moich gabarytach bedzie to wyglądało

Ty lepiej powiedz, co stosujesz, że w podpisie tak ładnie Ci waga zjeżdża
tradycyjnie serek wiejski na kolację :P a tak poważnie to South Beath idealna dietka dla mnie

co do kamizelki to jutro skoczę do Top Secret i sobie przymierzę, bo bardzo mi się podobają

gastone szczerze współczuję, ja nigdy nie kupowałam przez ebay, za to sporo przez allegro i tylko raz się zawiodłam, ale nie chodziło o ciuchy

Stary 2008-03-11, 08:38   #1066
GOśka T.
Zakorzenienie

Dziewczyny ja po prośbie znacie moze jakiś sklep ze strojami kąpielowymi w rozmiarze "naszym" który byłby cenowo w granicach przyzwoitości??<tak do 150zł??? bardzo mi się podobają te kostiumy z koszulką co tu wklejałyśćie wczesniej mam wlasnie ochote na taki i na "spodenkowy dół" z góy dzieki za okazaną pomoc

gastone jestem w szoku moze naprawdę miałaś pecha ja bym chyba posłała wiązankę tej/- temu spzredawcy...nigdy nie wiadomo kto siedzi po drugiej strony moja koleżanka też tak miała tyle że z allegro.. świetna bluzka nowa okazało sie że była przenoszona i z dziurą od spodu ostro zjechała kolesiówe .
GOśka T. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 08:52   #1067
Toogra
Zadomowienie

Myślę,gastone powinnaś napisać do Admina Ebay,,,mają namiary na sprzedawców i muszą Ci pomoc .Wiem,że np.Allegro w razie takich spraw pomaga.
Goska widziałam kiedyś takie stroje w sklepach z bielizną Trumph.Moze sprawdz też Quuele.
Toogra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 09:18   #1068
winka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GOśka T. Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja po prośbie znacie moze jakiś sklep ze strojami kąpielowymi w rozmiarze "naszym" który byłby cenowo w granicach przyzwoitości??<tak do 150zł??? bardzo mi się podobają te kostiumy z koszulką co tu wklejałyśćie wczesniej mam wlasnie ochote na taki

taki kostium nazywa się chyba tankini na quelle rzeczywiście jest kilka propozycji, majteczki są w dużych rozmiarach, niestety największy rozmiar stanika jaki znalazłam to D a dla mnie to sporo za mało

Stary 2008-03-11, 09:23   #1069
cmoksia
Zakorzenienie

Cytat:
taki kostium nazywa się chyba tankini na quelle rzeczywiście jest kilka propozycji, majteczki są w dużych rozmiarach, niestety największy rozmiar stanika jaki znalazłam to D a dla mnie to sporo za mało
bon prix ma o dziwo większe rozmiary miseczek mam u nich kupiony świetny jednoczęściowy kostium z fiszbinami, ale... po 1 użyciu muszę zszyć ramiączko, bo pękło jak się przebierałam na basenie i mogłam sobie pomarzyć o pływaniu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-11, 16:56   #1070
Agnieszq
Raczkowanie

Cytat:
ja mam prosta białą koszule z długim rękawem i do niej już kiedyś nawet pokazywałam chce sobie uszyć taka kamizelkę

na allegro widziałam takie
http://www.allegro.pl/item324928324_...0_52_nowa.html
http://www.allegro.pl/item325518698_...0_52_nowa.html
http://www.allegro.pl/item324379307_...0_52_nowa.html
http://www.allegro.pl/item324379298_...0_52_nowa.html

A tak gadałyście o płaszczykach i w końcu sama sie skusiłam znalazłam sobie taki cena trochę wysoka ale myślę ze warto

http://www.allegro.pl/item325884872_...hit_2oo8_.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif 1.gif (82,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: gif 2.gif (96,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: gif 3.gif (67,3 KB, 5 załadowań)
Agnieszq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 17:54   #1071
chilanes
Zakorzenienie

Niepotrafię kupić cholernego biustonosza! No niepotrafię sama dobrze wybrać

Czy DD-E to, to samo?
Stary 2008-03-11, 18:14   #1072
Chadzidza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agnieszq Pokaż wiadomość
ja mam prosta białą koszule z długim rękawem i do niej już kiedyś nawet pokazywałam chce sobie uszyć taka kamizelkę

na allegro widziałam takie
http://www.allegro.pl/item324928324_...0_52_nowa.html
http://www.allegro.pl/item325518698_...0_52_nowa.html
http://www.allegro.pl/item324379307_...0_52_nowa.html
http://www.allegro.pl/item324379298_...0_52_nowa.html

A tak gadałyście o płaszczykach i w końcu sama sie skusiłam znalazłam sobie taki cena trochę wysoka ale myślę ze warto

http://www.allegro.pl/item325884872_...hit_2oo8_.html
Płaszczyk jest śliczny, a cena wg mnie do przeżycia, liczę na fotkę, jak już będziesz go miała)

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Niepotrafię kupić cholernego biustonosza! No niepotrafię sama dobrze wybrać
Ja też się muszę wybrać na zakupy "biustonoszowe", bo albo się znowu zaokrągliłam, albo staniki się skurczyły..
Chadzidza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 18:55   #1073
GOśka T.
Zakorzenienie

Toogra i Tankini dzięki bardzo za propozycję przejrzałam Quelle i rzeczywiscie znalazłam parę ciekawych propozycji i powiem ze chyba się skuszę na któryś tylko bedę musiała się dobrze pomierzyć

Chilanes znam ten ból ja mam ten sam problem zawsze ale to zawsze ,ostatnio to z pół godziny patrzyłam przykłądałam<niestety nie było warunków do zmierzenia bo na ryneczku kupuje<a to jest jak dla mnie teraz podstawa aby zmierzyć najlepiej na miejscu ale jak nie można to sie umówić ze sprzedawczynia czy w razie czego możnaby wymienić przeważnei nie ma z tym problemu... co do rozmiaru to mi sie wydaje że nie rozmiar rozmiarowi nie równy na jednym napisane dd/ na innym e a ten e mniejszy niż wczesniejszy wieć najlepiej jak jest możliwośc to mierzyć mierzyć... na tvn style własnie leciał o stanikach Trinni i Suzannah rozbierały kobiety ze źle dobranych staniorów<taki mały off top
GOśka T. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 22:04   #1074
winka
Raczkowanie

Agnieszq właśnie o takiej myślałam z przedłużanym przodem, jest taka w ts, ale nie miałam czasu się tam wybrać, więc nawet nie wiem czy będzie pasować :/

Chilanes
Gosia ma rację, co firma to rozmiar, dlatego moim zdaniem masz dwie opcje albo poszukać porządnego sklepu, gdzie miła ekspedientka zmierzy Cię i doradzi, albo przewertować forum gazeta.pl jest tam sporo o dobieraniu stanika

hmmm mam problemik, macie jakiś pomysł jak ubrać się na otwarcie poważnej restauracji? nie jestem podfruwajką ani starą matroną więc mam problem, impreza za trzy tygodnie a ja .... goła podsuńcie mi proszę jakiś pomysł

Stary 2008-03-12, 06:44   #1075
anulciak85
Zakorzenienie

a na wesele w czerwcu co??
anulciak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-12, 07:25   #1076
Dorka_Sz
Zadomowienie

GG do Dorka_Sz

Chilanes, polskie staniki po D mają E, a brytyjskie mają D. DD. E, F, FF ...
Podaj wymiary pod biustem i w biuście to Ci spróbuję pomóc

Dorka_Sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-12, 09:02   #1077
chilanes
Zakorzenienie

ja wiem jaki mam niby rozmiar, ale w 1 staniku jest ok a w drugim kude za małe/duże ;/ Muszę zmierzyć z 10 by kupić 1 ;( a i tak nigdy nie jestem pewna, czy jest ok

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-12, 09:05   #1078
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm mam problemik, macie jakiś pomysł jak ubrać się na otwarcie poważnej restauracji? nie jestem podfruwajką ani starą matroną więc mam problem, impreza za trzy tygodnie a ja .... goła podsuńcie mi proszę jakiś pomysł
ja bym ubrała sukienkę, tunikę plus spodnie, musi być trochę elegancko ale nie sztywno na pewno, jakieś ciekawe dodatki i gitara. Chcesz coś uszyć/kupić czy będziesz kombinować z tego, co masz?
a najlepiej porób zdjęcia przykładowych zestawów, to ci pomożemy i pooglądamy przy okazji
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-12, 21:42   #1079
synesthesia
Zakorzenienie

To ja się może tak skromnie sama pokażę.

Pierwsze zdjęcie to z odwiedzin u brata, drugie to mój dzisiejszy zestaw do szkoły, z tym ze zamiast skarpetek były podkolanówki i baleriny czarne (gdy robiłam zdjęcie sprawdzałam tylko jak to wygląda, dlatego brak butów i skarpetki zupełnie od czapy )

W ogóle to zdjęcia jak jestem ubrana daje na swojego bloga
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kopia h 050.jpg (98,2 KB, 158 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg h 022.jpg (96,5 KB, 168 załadowań)
synesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-15, 06:13   #1080
Toogra
Zadomowienie

Witam co tak cicho))
synesthesia-podoba mi się zestawik z tuniką i zielonym sweterkiem,,chetnie bym go przygarnęła.Ostatnio trudno coś fajnego wyłapać na ciuchach....kupiłam fajne butki na wiosnę,zamszowe na malutkim obcasiku -wytargowałam za 10 zł...myslę,że to dobra cena.Na ogól nie kupuje butów z ciucholandu,,chyba,że mają metki,ale te mnie urzekły.W poniedziałek ide na polowanie mam wolnę,,a to dzien dostaw,Postaram się dołaczyc foty,,,ja syn się zlituje,,,i mi z aparatu zgra.
Toogra jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości