Wrocław! ;-) cz. 2 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-09, 21:49   #1051
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Wrocław! ;-) cz. 2

Dziewczyny możecie polecić jakąś dobrą makijażystkę?
Potrzebuję w sobotę zrobić sobie makijaż / albo nakleić same rzęsy a Do Agatki boję się już pisać bo juz to byłby 3 raz
Obojętnie gdzie oby dobra była

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 22:33   #1052
AGATkA_eSZ
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Potrzebuję w sobotę zrobić sobie makijaż / albo nakleić same rzęsy a Do Agatki boję się już pisać bo juz to byłby 3 raz
A co się boisz, pisać możesz ile chcesz Co innego, gdybyśmy już się na coś konkretnego umówiły i nagle byś odmówiła. Chociaż wiadomo, zdarza się i ja to rozumiem
Stary 2010-09-10, 08:39   #1053
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
Czyli mam w wątku młodszą koleżankę, za jakiś czas po fachu Kolegium to bardzo fajny wybór Sama skończyłam UWr, ale kolegium daje od razu łatwiejszy start zawodowy. I poziom wbrew krążącym opiniom w kolegium jest dość wysoki.

Ja się rozchorowałam, mój starszak przywlekł chyba jelitówkę ze szkoły Tyle, że już ją tyle razy przechodziliśmy, że nie jest tragicznie, tyle, że gorączka nas męczy. Nie wiem, jakiś wirus znów panuje?
tak? ale przez ten drugi zawód nauczyciela polskiego czy przez sama szkołę czy jak?

zresztą kolegium daję możliwość robienia licencjatu na mocy uniwerku. więc jak ktoś obcy pyta gdzie idę to mówię krótko: pedagogika. dopiero jako dopytuję to zaczyynam swoje tłumaczenia. bo jednak trochę osób na słowo kolegium, nie kojarzy ani co to ani gdzie to.

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 13:19   #1054
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
znam jedną dobrą makijażystkę . Jak jesteś zainteresowana to daj znaj znac na priv
Terha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 13:23   #1055
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
tak? ale przez ten drugi zawód nauczyciela polskiego czy przez sama szkołę czy jak?

zresztą kolegium daję możliwość robienia licencjatu na mocy uniwerku. więc jak ktoś obcy pyta gdzie idę to mówię krótko: pedagogika. dopiero jako dopytuję to zaczyynam swoje tłumaczenia. bo jednak trochę osób na słowo kolegium, nie kojarzy ani co to ani gdzie to.
Przez to, że szkoła jest stricte nauczycielska. Uniwersytet np. mojemu rocznikowi nie zrobił specjalizacji nauczycielskiej i musiałam iść na dodatkowe studia podyplomowe, żeby mieć uprawnienia nauczycielskie. Tzn. uruchomili... jak byłam na 4 roku i to niestety tylko dla osób właśnie z kolegium i Wałbrzycha, które do nas przeszły na magisterskie, a robiły nauczycielską wcześniej u siebie. A jakbyś chciała właśnie zrobić magisterkę, to i tak idziesz na Uniwerek, więc magistra masz w Uniwersytetu, bo po kolegium można uczyć tylko w podstawówce i gimnazjum i tak.
Natomiast dobry pomysł z nauczycielem przedszkola, bo teraz od 2004 roku są roczniki wyżowe i co roku będzie potrzebnych coraz więcej nauczycieli przedszkola (już w tej chwili we Wrocławiu jest olbrzymie zapotrzebowanie).
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 17:01   #1056
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Zębami postanowiłam jednak zająć się jeszcze u siebie i w jednym mam leczenie kanałowe. Jednak nie będę mogła przyjechać do swojej dentystki na 3 etap leczenia. Gdzie najtaniej ze znieczuleniem wykonam ten etap?

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 19:54   #1057
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Przez to, że szkoła jest stricte nauczycielska. Uniwersytet np. mojemu rocznikowi nie zrobił specjalizacji nauczycielskiej i musiałam iść na dodatkowe studia podyplomowe, żeby mieć uprawnienia nauczycielskie. Tzn. uruchomili... jak byłam na 4 roku i to niestety tylko dla osób właśnie z kolegium i Wałbrzycha, które do nas przeszły na magisterskie, a robiły nauczycielską wcześniej u siebie. A jakbyś chciała właśnie zrobić magisterkę, to i tak idziesz na Uniwerek, więc magistra masz w Uniwersytetu, bo po kolegium można uczyć tylko w podstawówce i gimnazjum i tak.
Natomiast dobry pomysł z nauczycielem przedszkola, bo teraz od 2004 roku są roczniki wyżowe i co roku będzie potrzebnych coraz więcej nauczycieli przedszkola (już w tej chwili we Wrocławiu jest olbrzymie zapotrzebowanie).
szczerze to bym nie chciała pracować w podstawówce (no chyba, że 1-3 ale też nie) a w gimnazjumm to już tym bardziej.
ale nastawiam się głównie na prace w przedszkolu. i mam nadzieje na taką pracą w zawodzie, o ile wyjedzie. no i to zapotrzebowanie mam nadzieje, że się utrzyma.
a jak Twoje prkatyki? będziesz robić w lo1, tak jak planowałaś? a może już katujesz licealistów ?

(;
Stary 2010-09-10, 20:17   #1058
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

plywok- w tej chwili jestem w podstawówce i szczerze zakochałam się zawsze myślałam, że wyląduję w liceum, że podstawówka to za slaby poziom, za nudne zajęcia, mało ambitnie,ale na tę chwilę chciałabym zostać w tej szkole, w której jestem A jak ktoś mi powie, że okiełznanie ponad 20-to osobowej grupy 11-to latków jest mało ambitne, to nie wie, o czym mówi
Liceum czeka mnie w październiku, ale jeszcze nie wiem które, we Wrocławskich liceach średnio mają ochotę przyjmować praktykantów, z tego co mówiły koleżanki, a ja jeszcze nie załatwiałam.
A zapotrzebowanie się utrzyma- mój synek młodszy jest rocznik 2010 , więc do przedszkola pójdzie za jakieś 3 lata, czyli jak zrobisz licencjat, a on w tej chwili jest rocznikiem rekordowym. Nie zapowiada się spadek poczęć na następny rok- masa znajomych w ciąży

Edytowane przez Impersona
Czas edycji: 2010-09-10 o 20:20
Stary 2010-09-11, 17:41   #1059
jessy
Zakorzenienie

Dzisiaj na grouponie jest możliwość kupienia karnetu do Platinium na Kazimierskiej. W związku z tym mam pytanie - czy któraś z Was była w tym klubie lub zna kogoś kto był ()? Oferta ważna jest do jutra, a wiem, że nie dam rady tam podjechać i wykupić pojedynczego wejścia, żeby się przekonać o ich ofercie, dlatego zależy mi na opiniach .
Stary 2010-09-12, 19:15   #1060
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

Hej dziewczyny , mam pytanie czy wiecie co jest aktualnie w factory w housie ?? Czy jest tam jeszcze stara kolekcja?

Bo teściu chciał kupić spodenki z house, a w sklepie jest juz nowa kolekcja ...myslicie , że znajde je w factory ?? Może była któras z Was ostatnio i pamięta ??

iskierka zgasła...
sikoreczka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 20:05   #1061
Apiska
Zakorzenienie

Byłam w polecanym przez którąś z Wizazażanek Wooku w pasażu i .... no hmm.. mało dają i średnio dobre to dla mnie było Mam w pamięci inny makaron sojowy z warzywami opraz kurczaka w sosie slodko-kwaśnym. Ale cóz, warto było sprobować
Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-14, 13:01   #1062
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Może ktoś wie czy są we Wrocławiu jakieś sklepy z tanimi kosmetykami do włosów Loreal Professionel?

cudo <3
Stary 2010-09-14, 13:39   #1063
lemka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Apiska Pokaż wiadomość
Byłam w polecanym przez którąś z Wizazażanek Wooku w pasażu i .... no hmm.. mało dają i średnio dobre to dla mnie było Mam w pamięci inny makaron sojowy z warzywami opraz kurczaka w sosie slodko-kwaśnym. Ale cóz, warto było sprobować
Oj, rozumiem Cię doskonale. Ja ostatnio pozwoliłam sobie na makaron z kurczakiem i orzechami w Magnolii i był straszny! Mięso jak skała, w sosie sama cebula a makron twardy. A kiedyś jadłam w Galerii Dominikańskiej i tak mi smakowało. W ogóle orientujecie się, jak oni robią ten żółty makaron? Strasznie go lubię i sama w domu bym spróbowała ale nie wiem, jaki ten makaron i co oni do niego dają, że taki dobry.
Stary 2010-09-14, 13:49   #1064
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy dostałyście cos jak składałyście wniosek o Urban w WBK? Bo się dzisiaj zdziwiłam jak pani wręczyła mi świnkę-skarbonkę i monetę (7 dukatów na szczęście). Miła niespodzianka
poszłam dziś odebrać wkońcu swojego urbana. i mimo, że wyczekałam się ponad 30 minut to jeszcze nie dostałam monety skończyły się. i pani nawet się dziwła, że nie dostałam przy składaniu wniosku. ja też bo składałam zaraz na drugi dzień jak wypuścili serie kolejnych pamiątkowych monet

(;
Stary 2010-09-14, 15:20   #1065
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

GG do maalwiinkaa2

Cytat:
Napisane przez lemka Pokaż wiadomość
Oj, rozumiem Cię doskonale. Ja ostatnio pozwoliłam sobie na makaron z kurczakiem i orzechami w Magnolii i był straszny! Mięso jak skała, w sosie sama cebula a makron twardy. A kiedyś jadłam w Galerii Dominikańskiej i tak mi smakowało. W ogóle orientujecie się, jak oni robią ten żółty makaron? Strasznie go lubię i sama w domu bym spróbowała ale nie wiem, jaki ten makaron i co oni do niego dają, że taki dobry.
nie jadłam nigdy makaronu z tej restauracji, ale ja robię żółty makaron dodając po prostu do niego kurkumy

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
poszłam dziś odebrać wkońcu swojego urbana. i mimo, że wyczekałam się ponad 30 minut to jeszcze nie dostałam monety skończyły się. i pani nawet się dziwła, że nie dostałam przy składaniu wniosku. ja też bo składałam zaraz na drugi dzień jak wypuścili serie kolejnych pamiątkowych monet
och, ja tez muszę iść i wyrobić. Możesz mi powiedzieć czy przy składaniu wniosku muszę już mieć pieniądze na bilet, czy dostaję taką gołą kartę i sobie koduje później?

start: 70,8
teraz: 59/60
cel 1. : 60
cel 2. : 57
maalwiinkaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 18:44   #1066
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maalwiinkaa2 Pokaż wiadomość
och, ja tez muszę iść i wyrobić. Możesz mi powiedzieć czy przy składaniu wniosku muszę już mieć pieniądze na bilet, czy dostaję taką gołą kartę i sobie koduje później?
Bilet musisz zakodować przy odbiorze karty

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 19:52   #1067
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Bilet musisz zakodować przy odbiorze karty
Można to zrobić w tym okienku, w którym ją odbiorę? Daję pieniądze i Pan/Pani mi ją uzupełnia?

cudo <3
Stary 2010-09-14, 20:27   #1068
dziendobry
Raczkowanie

mam pytanie co do tej Urbancard. Złozyłam wniosek przez internet, potwierdziłąm itp, teraz musze sie wybrac na Grabiszyńska podpisać/odebrać, ale tam są MEGA kolejki. Dlatego moge na przykład pojsc do jakiegos oddziału banku czy do któregoś mniejszego punkty obsługi i tam ponownie, osobiscie złozyc podanie o tą karte? nie będą sie czepiać ze drugi raz czy coś? bo nie chce mi sie stac w tej kolejce.. :P

Move your body.
dziendobry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 23:19   #1069
Marynia19
Raczkowanie

Hej Dziewczyny!
Może znacie jakąś dobrą szkołę językową we Wrocławiu? Macie jakieś doświadczenie?
Szukam i szukam i nie wiem. Chciałbym żeby były małe grypy i najlepiej native speaker.

Chodzi o język angielski

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Bunia's Pokaż wiadomość
Jaki WrocLOVE jest piękny wczoraj byłam drugi raz w swoim życiu. Tak się składa, że dwa razy byłam tam na LŚ.

W sumie niedługo matura więc trzeba się zastanowić nad swoją przyszłością. I myślę o AWF - kierunek SPORT. Tylko nie wiem o co w tym tak do końca chodzi. Interesuje mnie zarządzanie sportem. Nie wiem, czy to jest to samo? Nie chcę być na takim typowym wychowaniu fizycznym, tylko na czymś związanym z wiedzą trenerską psychologią sportu i marketingu w sporcie. Może któraś z dziewczyn będzie mogła mi pomóc
To chyba najlepiej iść na wychowanie fizyczne, specjalność menadżer sportu
Bo na kierunku sport to raczej sportowcy są więc jak jesteś w jakimś sporcie naprawdę dobra to polecam
Marynia19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-15, 07:59   #1070
Apiska
Zakorzenienie

Dziewczyny!!
Sobota, którą mam wolną od uhuhuhu x czasu chcę spędzić (przynajmniej rano) na zakupach szmatkowych. Ppowiedzcie mi, gdzie się udac, aby NAPEWNO sobie coś kupić? Mam na mysli małe sklepiki - żadnych galerii!!. Planuję Zielińskiego. Potrzebuję jakiś płaszczyk, sweterki cieplejsze, spodnie. Zapewne macie jakieś swoje zaufane, sprawdzone małe sklepy. Aaa fajnie, jakby to nie były sklepy na Psim Polu ani innej odleglej dzielnicy ;-) Sama jestem ze śródmieścia

I drugie pytanie: Gdzie byście się wybrały z ukochanym na weekend? Czy gdzies w okolicach wrocławia mozna wybrac się na fajną wycieczkę, połączoną ze zwiedzaniem? Nocleg nie wchodzi w gre

Ślub

41/40
Stary 2010-09-15, 12:43   #1071
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Apisko- ja bardzo lubię mały sklepik prowadzony przez chyba Wietnamkę, w bocznej uliczce od Jedności Narodowej z jednej strony i Niemcewicza z drugiej, taki na rogu. Chociaż płaszczyków tam chyba nie ma. Ale portki i bluzki ma fajne.
Stary 2010-09-15, 19:04   #1072
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

dziewczyny , gdzie mogę kupić teraz sukienke na wesele??

Siostra mojego TŻ szuka czegoś i w galeriach mało jest sukienek...znacie jakies butiki ?? czy w factory będą jakies??

iskierka zgasła...
Stary 2010-09-15, 19:12   #1073
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez sikoreczka111 Pokaż wiadomość

Siostra mojego TŻ szuka czegoś i w galeriach mało jest sukienek...znacie jakies butiki ?? czy w factory będą jakies??
Mało prawdopodobne.
Ładne sukienki są w Pretty Girl- można obejrzeć je w sklepie internetowym. Sklep PG jest chyba w Auchan.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 19:17   #1074
meesha
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to meesha

Cytat:
Napisane przez sikoreczka111 Pokaż wiadomość

ja kupilam w arenie a moja kolezanka wlasnie w pretty girl- korona lub auchan dosc tanio maja- ok 120 zl za sukienke w arenie ok 150-180 zl, duzy wybor
Stary 2010-09-16, 15:22   #1075
Terha
Zakorzenienie

NAjlepsze miejsce jeśli chodzi o kiecki weselne to plac Zielińskiego. Wybór od groma!!
Terha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 07:59   #1076
Apiska
Zakorzenienie

Cytat:
Apisko- ja bardzo lubię mały sklepik prowadzony przez chyba Wietnamkę, w bocznej uliczce od Jedności Narodowej z jednej strony i Niemcewicza z drugiej, taki na rogu. Chociaż płaszczyków tam chyba nie ma. Ale portki i bluzki ma fajne.
Gdzie to dokładnie jest? W stronę Kromera?
Ślub

41/40
Stary 2010-09-17, 11:11   #1077
dziendobry
Raczkowanie

Dokładnie na rogu Pobożnego i Niemcewicza, nie zupełnie w str Kromera.. bardziej z drugiej strony Jedności, koło kościoła tzw.''okrąglaka''

Move your body.
dziendobry jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-17, 11:54   #1078
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez dziendobry Pokaż wiadomość
Dokładnie na rogu Pobożnego i Niemcewicza, nie zupełnie w str Kromera.. bardziej z drugiej strony Jedności, koło kościoła tzw.''okrąglaka''
Dokładnie
Stary 2010-09-17, 13:39   #1079
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

dziewczyny widziałyście gdzieś w new yorkerze taką sukienkę ???

http://bi.gazeta.pl/im/5/8380/z8380855M.jpg

ALBO CZY WIDZIAŁYŚCIE GDZIEŚ TERAZ W SKLEPACH O PODOBNYM KROJU ?? Z TAKIMI FALBANKAMI ?? PLISSS POMOŻCIE

iskierka zgasła...

Edytowane przez sikoreczka111
Czas edycji: 2010-09-17 o 13:42
Stary 2010-09-17, 20:18   #1080
Marynia19
Raczkowanie

Wiecie może gdzie można kupić skarpetki w miarę tanio? Wiem, że na allegro są, ale może znacie jakiś sklep we Wrocławiu gdzie skarpety nie kosztują powyżej 5zł za parę.
Marynia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości