|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
a miałam wczoraj ktg ale to tylko dlatego, ze na patologii ciąży byłam i tam zawsze robią na wizycie. Gdyby nie cukrzyca to jeszcze bym nie miałam ktg więc te które mają wszystko w normie nie przejmujcie się że was na ktg nie wysyłają.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1052 |
BAN stały
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
MARIKA ja już sobie zasubskrybowałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1053 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja to tylko czekoladę ![]()
![]() |
#1054 |
Zadomowienie
|
Kurcze nie wiem jak zrobić, żeby po moim pierwszym poście był drugi mój.....Jak robię "Odpowiedz" to mi edytuje pierwszy post....Hmmm...lilijka chyba dodała jeden pod drugim
![]()
#1055 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
poczekaj trochę to za kilka minut się zrobi 2 post |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Zadomowienie
|
Justine1988 fryzurka bardzo fajna ,sama taka bym chciala ale mam cienkie mocno wlosy.a figurka owszem piekna ale naprawde nie przejmuj sie ,ja przed pierwsza ciaza bylam tez szczupla i wysoka w ciazy maz mowil na mnie -kto mu podrzucil tego slonika czyli mnie
![]() ![]() jak karmilam to zero slodyczy ,nawet mi sie nie chcialo ![]() Marika mis jest swietny ale obecnie mieszkam w UK i pewnie za wysylke poczta sporo by policzyla . Uzywalam calej serii z NiveaBaby soft ,ale u nas po miesiacu okazalo sie ze mala ma alergie ,lekarka powiedziala ze jest to atopowe zapalenie skory i od wtedy tylko Oillatum i pomagalo ,skorka nie byla szorstka. Chyba czym mniej tych kosmetykow tym lepiej ,poprostu cos do kapieli,balsam po i jakis kremik do buzki i do dupki. ![]() A i ja nie polecam tych gazikow nasaczonych spirytusem ,jakos beznadziejnie one twarde i nie dalo sie uzywac .
#1057 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba się jednak nie da, jeżeli jesteś w stanie go wywalić jako zakładająca wątek to zrób to bez problemu..............i wpisz swój drugi post Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-12-09 o 11:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1058 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
Ja też na wakacje mam zamiar świecić już na plaży jędrnym, sprężystym tyłkiem, a co ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1059 |
Zadomowienie
|
Dziekuję dziewczyny za słowa pocieszenia.
![]() ![]() Od razu lepiej na serduchu. Macie racje to ode mnie zależy czy wróce do swojej figury.Napewno będzie mnie to wiele pracy i wyrzeczeń kosztowała ale dam radę. ![]() ![]() Juz kocham to maleństwo i nie moge się doczekac kiedy ją zobacze. Coraz wiecej piszemy o porodach, coraz bliżej do nich..niektóre z Nas już naprawdę mają końcówkę,...no ja jeszcze ponad 2 miesiące ![]() Wiem jednak, że szybko zleci ale to dobrze juz chcę miec to za soba, chce przytulic moja córeczkę. Kma mnie tez bardzo boli krocze, pachwiny i kości łonowe...co dokładnie niewiem ale boli i to bardzo. Najbardziej jak poleże i potem wstanę, jak wstaję na siusianie to ledwo do toalety się doczłapuję.I jak przewracam się z boku na bok tez bardzo ciągnie...i to normalny objaw ciązy..tez o to pytałam lekarza. Chyba dziś poruszam sie trochę. Źle mi, ostatnio mój mąz wraca z pracy, robi obiadek, sprzata, pranie wiesza i tak całe popołudnie w biegu a ja sobie leże...w sumie mam leżeć( zaleenie gin) i mąż mnie pilnuje...ale chyba nie zaszkodzi ogarnąc trochę chatke i naczynka pomyć...i pranie wstawić i ide zrobic sobie makijaż dla lepszego samopoczucia... ![]() Napewno jeszcze do Was zajrze. Buźka.
#1060 |
Rozeznanie
|
Justine1988 mnie tez kusza te kosmetyki z Rossmana, ostatnio miałam juz je kupic ale właśnie zapach mi sie nie spodobał zbytnio.. nie pachną zbyt ładnie, Nivea za to ładnie pachnie ale właśnie ma duzo chemii tak jak Vilya pisze, dlatego juz sama nie wiem..
choc Amelke miałam na Nivea.. ![]() Vilya a czemu byłaś na patologii?? i jak tam Twoje cukry?? mi tylko raz podskoczyło do 130 ale jak sie mocno pozarłam z TZ a tak to 110, 113 najwyżej raczej po wszystkim..
#1061 |
Zakorzenienie
|
Justine nie dodałam, oczywiście ekstra figurka, a ty wyglądasz bosko
![]() Coś w stylu Polak potrafi.................. . popłakałam się ze śmiechu jak zobaczyłam to wczoraj ![]() http://policyjni.gazeta.pl/Policyjni...i__WIDEO_.html szczególnie polecam filmik Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-12-09 o 11:36 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1062 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
laseczki co do kosmetykow jesli macie problemy ze swoją skorą i ewentualnie chcecie zapewnic dzidzi ladną skorkę to polecam cetaphil czy jakos tak sie to pisze.. jest zel do mycia i takie emulsja do wcierania.. wczoraj bylam u mojej dermaltolog i to mi polecila na moją suchą pękającą rogowaciejącą skorę (blee) i wiecie co na razie raz zastosowalam a jest o niebo lepeij ..jak jakies cuda.. a do tej pory duzo rzeczy do tego stosowalam olejki, olejki w kremie, nivea sos, specjalne kremy na bardzo suchą skore itp i nic nie dzialalo a teraz normalnie szok ze widac rezultat po jednym uzyciu.. no i polecila mi to tez stosowac dla dzidzi, na opakowaniu jest napisane ze mozna to wszystko stosowac od pierwszego dnia zycia.. no i ją (lekarkę) mam za dobrego fachowca wiec chyba wie o czym mówi.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1063 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1064 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1065 |
Wtajemniczenie
|
...ja dziś znowu wstałam "połamana". Wszystko mnie boli, ale nie będę Wam o tym truć
![]() kaskup, gratuluje Córeczki! ![]() ![]() ![]() Justine, świetna fryzurka! ![]() ![]() karinaaa, dotarł już do Ciebie śnieg, który wysłałam? ![]() Aha, a kosmetyki kupiłam właśnie NIVEA, mam nadzieję, że się nie zawiodę! ![]()
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2010-12-09 o 12:12 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1066 |
Zadomowienie
|
no jak już pisałam regionalnia poradnia diabetologiczn ajest w szpitalu kopernika - jest to jeden z koników tego szpitala i dlatego mamy takie normy. Z tego co wiem, od mojej gin nie związanej z tym szpitalem to mówiła właśnie że to jest bardzo dobra poradnia i mają ogromne sukcesy i ona nigdy nie miała problemu z kobietami z cukrzycą ciążową i dziećmi urodzonymi. A poradnia diabetologiczna zawsze kieruje każda pacjentkę na insulinie do poradni patologii ciąży przy szpitalu kopernika, bo dawniej to tylko tam można było rodzić z cukrzyca ciążową na insulinie. Teraz się to zmienia i rodzi się różnie ale nadal tam kierują i niby jest wskazanie żeby tam rodzić. Tez zależy od cukrzycy, bo nie zawsze przyjmą do szpitala innego niż kopernika jak się ma duże problemy z tym cukrem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1067 | ||||||||
Zakorzenienie
|
nie da rady nadrobic
![]() ![]() ![]() u mnie sie pokićkalo z coreczka troche, ma podejrzenie zapalenia pluc ![]() mnie wczoraj tak plecy bolaly, ze sie poplakalam... nie mial kto do mnie rzyjechac w sobote, bo maz jedzie na uczelnie, siostra chciala wolne w sobote, mama pracuje a tesciowa.....sprzata..... . (wyobrazacie to sobie?nie powiedziala mi wprost,ale oni nigdy w sobote nic nie robią a wiem,,ze tesciu ostatnio cyklinowal schody i tesciowa skarzyla sie na syf w domu i jak wczoraj jej powiedzialam przez tel ze maz bedzie na zajeciach, to ona zeniech moja mama przyjedzie, mowie ze pracuje no to zeby siostra przyjechala i wyczulam, ze nie chce by mnie maz przywozil wiec jej powiedzialam, ze sobie poradze....) P czym zadzwonila siostra zeby maz mnie przywiozl do nich.... czuje sie jak taki mebelek troche, albo jak osoba niepelnosprawna, ktora trzeba sie opiekowac...zle mi z tym ale wiem, ze robie to dla malego..... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() mnie boli. i nogi i plecy. Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2010-12-09 o 12:32 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1068 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczyny!
U mnie szaro, buro i mokro. Byłam u mojej ginekolog z wynikami posiewu (GBS). Zostałam doustnie Zinnat. Wiem tylko, że to antybiotyk.No i mam absolutny zakaz czytania czegokolwiek o tej bakterii w internecie. ![]() Błagam, nie piszcie już o rozstępach, bo mi się ryczeć chce. Ja tam byłam kulka przed ciążą, więc wagą się nie przejmuję, chociaż chciałabym zrzucić te ciążowe kilogramy i nie tylko. Ale te rozstępy to dla mnie koszmar! Nie mogę sobie nawet sesji brzuszkowej strzelić, bo jak to będzie wyglądało? ![]() Miłego popołudnia! BTW. Justine - fryzurka świetna, jak tam Shazy nie widzę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
Zadomowienie
|
lilijka chodziło mi o ten wątek, że napisałaś jeden post pod drugim a mnie nie mogło sie udać na odchowalni.
No trudno....Jak będzie za dużo znaków to jakoś damy radę ![]() Ach na odchowalni dodałam troszkę przydatnych materiałów ![]() Wstawiam Moją Małą Laleczkę ![]() I idę kimnąć, bo przed chwilką "Klopsik" zjadł i śpi ![]()
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2010-12-09 o 12:39 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1070 |
Zadomowienie
|
ojojoj a skąd ona ma takie piękne skarpeteczki
![]()
#1071 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czasami każdy czuje się meblem ![]() A dostałaś paczkę od tego sprzedawcy?? Usatysfakcjonowała Cię?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1072 |
Rozeznanie
|
tak, położna mówiła, że jak dziecko wychodzi na usg, że takie duże to zazwyczaj ginekolodzy kierują na cesarkę. tylko ze względu na wagę bobasa
![]() |
#1073 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mogę się napatrzyć ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1074 |
Wtajemniczenie
|
gosiaczku, trzymam kciuki za Córeczkę; mam nadzieję, że szybko Wam wyzdrowieje i, że to jednak nie będę płucka!
![]() ![]() A co do Fridy, myślałam, że to jest bardziej skomplikowany mechanizm ![]() ![]() SARA, jest przecudna!!! ![]() ![]() ![]() Wycałuj Ją od cioci Kasi ![]()
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2010-12-09 o 12:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1075 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
o mam ten zel do mycia twarzy i uwazam ze jest rewelacyjny,tez dermatolog mi zalecila. wogole zauwazylam ze mam bardzo przesuszona skore,a w szczegolnosci kolana,dzis jak lezalam i oparlam noge o noge to mi sie odbila podeszwa z kapcia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny a znacie takie kosmetyki Aveno ? Ja ta serie mialam z USA ,wiem ze tu w UK tez sa i raczej to bede kupowac bo sa z wyciagiem z naturalnego owsa a ten nie uczula tylko lagodzi no i przy mojej malej kiedy miala wysyp na buzce naprawde sie sprawdzal ten krem.Poszukam w necie i pokaze jesli znajde linka ![]() uciekam bo mam 2 godz wolne zanim mala w przedszkolu i biore sie za robote ![]()
![]() |
#1076 |
Wtajemniczenie
|
Marika - ale Ci dobrze, że masz małą przy sobie już...
![]() Czyżbym była tu sama z paciorkowcem? ![]() A to widziałyście? ![]() (Mi małż obiecał Euphorię pod choinkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1077 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, położna mówiła mi, że dziecka nie można w łóżeczku kłaśc całkiem płasko, trzeba pod materac, tam gdzie główka, włożyc jakąś podkładkę, bo inaczej dziecko łatwo się zakrztusi...i teraz nie wiem, ja zawsze myślałam, że dziecko na początku tylko na płasko się kładzie
![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- ja też miałam paciorkowca, ale Zinnat pomógł i jest już ok...
#1078 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do poduszeczki to nawet dość logiczne - bo co innego, jak dziecko ma poduszkę tylko pod głową, a co innego, jak cały materacyk jest po lekkim kątem. Powiem szczerze, że zastanawiałam się nad poduszką - klinem, ale nie wiem, czy zwykłej, płaskiej nie dam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1079 | ||
Zadomowienie
|
Emu bronte low w kolorze różowym
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Rozeznanie
|
kma ja wiem że dziecko układa się do snu na boczkach... raz na jednym raz na drugim, w przypadku ulewania pokarm wypływa z buźki i się nie udusi.
Lilijka to co spotykamy się na mama rozmawia... wyślij mi jakiś namiar do Ciebie to zadzwonie (mam sporo darmowych minut) żebyśmy się mogły poznac... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.