Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-09, 10:55   #1051
vilya
Zadomowienie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

a miałam wczoraj ktg ale to tylko dlatego, ze na patologii ciąży byłam i tam zawsze robią na wizycie. Gdyby nie cukrzyca to jeszcze bym nie miałam ktg więc te które mają wszystko w normie nie przejmujcie się że was na ktg nie wysyłają.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 11:01   #1052
make_up_istka
BAN stały

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

MARIKA ja już sobie zasubskrybowałam chciałabym już móc tam pisać
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 11:02   #1053
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
No jak będziesz karmiła piersią, to możliwe, że słodyczom będziesz musiał powiedzieć "papa", przynajmniej tym z czekoladą, bo to często uczula, podobnie cytrusy (tu już jest problem, bynajmniej u mnie)...podobno przy karmieniu piersią kilogramy szybko lecą w dół, pisała o tym Marika nawet.

oho...
ja to tylko czekoladę
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 11:04   #1054
MARIKA.S
Zadomowienie

Kurcze nie wiem jak zrobić, żeby po moim pierwszym poście był drugi mój.....Jak robię "Odpowiedz" to mi edytuje pierwszy post....Hmmm...lilijka chyba dodała jeden pod drugim
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 11:05   #1055
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Kurcze nie wiem jak zrobić, żeby po moim pierwszym poście był drugi mój.....Jak robię "Odpowiedz" to mi edytuje pierwszy post....Hmmm...lilijka chyba dodała jeden pod drugim

poczekaj trochę to za kilka minut się zrobi 2 post
Stary 2010-12-09, 11:12   #1056
karinaaa
Zadomowienie

Justine1988 fryzurka bardzo fajna ,sama taka bym chciala ale mam cienkie mocno wlosy.a figurka owszem piekna ale naprawde nie przejmuj sie ,ja przed pierwsza ciaza bylam tez szczupla i wysoka w ciazy maz mowil na mnie -kto mu podrzucil tego slonika czyli mnie bo przytylam 34kg .po porodzie z 4 miesiace byl dołek bo waga niespadała ale potem jak poszla to moze i bylam szczuplejsza niz przed porodem.wiec tylko sie nie martw a wrócisz do takiej jak z tej fotki w bikini

jak karmilam to zero slodyczy ,nawet mi sie nie chcialo

Marika mis jest swietny ale obecnie mieszkam w UK i pewnie za wysylke poczta sporo by policzyla .

Uzywalam calej serii z NiveaBaby soft ,ale u nas po miesiacu okazalo sie ze mala ma alergie ,lekarka powiedziala ze jest to atopowe zapalenie skory i od wtedy tylko Oillatum i pomagalo ,skorka nie byla szorstka.
Chyba czym mniej tych kosmetykow tym lepiej ,poprostu cos do kapieli,balsam po i jakis kremik do buzki i do dupki.
A i ja nie polecam tych gazikow nasaczonych spirytusem ,jakos beznadziejnie one twarde i nie dalo sie uzywac .
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 11:15   #1057
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
upsssssss chyba tak pardom, spróbuję wykasować................ ............
chyba się jednak nie da, jeżeli jesteś w stanie go wywalić jako zakładająca wątek to zrób to bez problemu..............i wpisz swój drugi post

Edytowane przez lilijka3
Czas edycji: 2010-12-09 o 11:20
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-09, 11:21   #1058
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
z tego co czytałam w nivei jest bardzo dużo chemii. No ja olejku na rozstępy z rosmmana też stosowałamm, tylko, że niestety nie pomyślalam o pośladkach i udach i ich nie smarowałam przez długi czas na brzuchu nie mam żadnego rozstępu a niestety na pupie i udach tak - i zła jestem że tej oliwki nie stosowałam też na tych partiach ciała. Moja kuzynka stosowała babydream olejek na rozstępy i tez ich nie ma. Niektórym nawet mustela nie pomaga to chyba jednak fakt, ze jak mają wyjść to i tak wyjdą.

Wiesz w sumie nie wąchałam tych kosmetyków, patrzyłam bardziej na skład a wydałam około 70 zł na nie ale coś jeszcze oprócz ww. kupowałam.
Mi akurat mustela rady nawet nie dała Fakt, że nigdzie indziej rozstępów nie mam, ale z biustem sobie nie poradziła, dużą rolę odgrywa kondycja skóry i predyspozycje.

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
Justine1988 - śliczna figura a dlaczego miałabyś takiej już nie miec??? Myślę, że to kwestia czasu i samozaparcia - zdrowe odżywianie, unikanie tłustych potraw i słodycz oraz ruch i wszystko wróci do normy Sama mam taki plan, bo ostatnio oglądałam płytę z Wigilii z zeszłego roku i się załamałam - jaka ja byłam szczupła, miałam długie włosy, a teraz 12 kg do przodu i celullit ale do lata wrócę do formy - będę twarda i dam radę

Ja też na wakacje mam zamiar świecić już na plaży jędrnym, sprężystym tyłkiem, a co chciałabym się u nas po porodzie jak już nabiorę siły się gdzieś na fitness zapisać. Kma możesz jakiś dobry klub polecić? Ja chodziłam kiedyś to funfitu i bardzo mi się podobało, ale teraz wolałabym coś bliżej siebie znaleźć, żeby sobie piechotką dodatkowo chodzić. Miałam w swoich rejonach kiedyś taki klub body language ale ostatnio patrzę, że zlikwidowano szkoda, bo był trzy kroki ode mnie :/
Stary 2010-12-09, 11:24   #1059
Justine1988
Zadomowienie

Dziekuję dziewczyny za słowa pocieszenia.: cmok:
Od razu lepiej na serduchu.
Macie racje to ode mnie zależy czy wróce do swojej figury.Napewno będzie mnie to wiele pracy i wyrzeczeń kosztowała ale dam radę.Ubolewam tylko nad celulitem i rozstepami..z nimi nie bedzie łatwo:-( ale cóż chciałam ciazy i liczyłam się z jej negatywnymi skutkami jak przyrost wagi i rozstepy..ale czemu nie mogłam przytyć w normie tylko az tyle...ale cóż..trudno. W sumie mam córę muszę liczyc sie tym , że trzeba się uroda podzielić
Juz kocham to maleństwo i nie moge się doczekac kiedy ją zobacze. Coraz wiecej piszemy o porodach, coraz bliżej do nich..niektóre z Nas już naprawdę mają końcówkę,...no ja jeszcze ponad 2 miesiące
Wiem jednak, że szybko zleci ale to dobrze juz chcę miec to za soba, chce przytulic moja córeczkę.

Kma mnie tez bardzo boli krocze, pachwiny i kości łonowe...co dokładnie niewiem ale boli i to bardzo. Najbardziej jak poleże i potem wstanę, jak wstaję na siusianie to ledwo do toalety się doczłapuję.I jak przewracam się z boku na bok tez bardzo ciągnie...i to normalny objaw ciązy..tez o to pytałam lekarza.

Chyba dziś poruszam sie trochę. Źle mi, ostatnio mój mąz wraca z pracy, robi obiadek, sprzata, pranie wiesza i tak całe popołudnie w biegu a ja sobie leże...w sumie mam leżeć( zaleenie gin) i mąż mnie pilnuje...ale chyba nie zaszkodzi ogarnąc trochę chatke i naczynka pomyć...i pranie wstawić i ide zrobic sobie makijaż dla lepszego samopoczucia...
Napewno jeszcze do Was zajrze. Buźka.

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 11:27   #1060
kaskup
Rozeznanie

Justine1988 mnie tez kusza te kosmetyki z Rossmana, ostatnio miałam juz je kupic ale właśnie zapach mi sie nie spodobał zbytnio.. nie pachną zbyt ładnie, Nivea za to ładnie pachnie ale właśnie ma duzo chemii tak jak Vilya pisze, dlatego juz sama nie wiem..
choc Amelke miałam na Nivea..

Vilya a czemu byłaś na patologii?? i jak tam Twoje cukry?? mi tylko raz podskoczyło do 130 ale jak sie mocno pozarłam z TZ a tak to 110, 113 najwyżej raczej po wszystkim..
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 11:35   #1061
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Justine nie dodałam, oczywiście ekstra figurka, a ty wyglądasz bosko

Coś w stylu Polak potrafi.................. . popłakałam się ze śmiechu jak zobaczyłam to wczoraj
http://policyjni.gazeta.pl/Policyjni...i__WIDEO_.html

szczególnie polecam filmik

Edytowane przez lilijka3
Czas edycji: 2010-12-09 o 11:36

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-09, 11:40   #1062
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karinaaa Pokaż wiadomość

Uzywalam calej serii z NiveaBaby soft ,ale u nas po miesiacu okazalo sie ze mala ma alergie ,lekarka powiedziala ze jest to atopowe zapalenie skory i od wtedy tylko Oillatum i pomagalo ,skorka nie byla szorstka.
Chyba czym mniej tych kosmetykow tym lepiej ,poprostu cos do kapieli,balsam po i jakis kremik do buzki i do dupki.
A i ja nie polecam tych gazikow nasaczonych spirytusem ,jakos beznadziejnie one twarde i nie dalo sie uzywac .

laseczki co do kosmetykow jesli macie problemy ze swoją skorą i ewentualnie chcecie zapewnic dzidzi ladną skorkę to polecam cetaphil czy jakos tak sie to pisze.. jest zel do mycia i takie emulsja do wcierania..
wczoraj bylam u mojej dermaltolog i to mi polecila na moją suchą pękającą rogowaciejącą skorę (blee) i wiecie co na razie raz zastosowalam a jest o niebo lepeij ..jak jakies cuda.. a do tej pory duzo rzeczy do tego stosowalam olejki, olejki w kremie, nivea sos, specjalne kremy na bardzo suchą skore itp i nic nie dzialalo a teraz normalnie szok ze widac rezultat po jednym uzyciu..
no i polecila mi to tez stosowac dla dzidzi, na opakowaniu jest napisane ze mozna to wszystko stosowac od pierwszego dnia zycia.. no i ją (lekarkę) mam za dobrego fachowca wiec chyba wie o czym mówi..
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 11:46   #1063
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość
laseczki co do kosmetykow jesli macie problemy ze swoją skorą i ewentualnie chcecie zapewnic dzidzi ladną skorkę to polecam cetaphil czy jakos tak sie to pisze.. jest zel do mycia i takie emulsja do wcierania..
wczoraj bylam u mojej dermaltolog i to mi polecila na moją suchą pękającą rogowaciejącą skorę (blee) i wiecie co na razie raz zastosowalam a jest o niebo lepeij ..jak jakies cuda.. a do tej pory duzo rzeczy do tego stosowalam olejki, olejki w kremie, nivea sos, specjalne kremy na bardzo suchą skore itp i nic nie dzialalo a teraz normalnie szok ze widac rezultat po jednym uzyciu..
no i polecila mi to tez stosowac dla dzidzi, na opakowaniu jest napisane ze mozna to wszystko stosowac od pierwszego dnia zycia.. no i ją (lekarkę) mam za dobrego fachowca wiec chyba wie o czym mówi..
dobrze wiedzieć........ no a co powiedziała dermatolog na twoją skórę i te problemy, bo dobrze chyba pamiętam, że to Ty wczoraj o tym pisałaś?
Stary 2010-12-09, 11:56   #1064
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Kma możesz jakiś dobry klub polecić? Ja chodziłam kiedyś to funfitu i bardzo mi się podobało, ale teraz wolałabym coś bliżej siebie znaleźć, żeby sobie piechotką dodatkowo chodzić. Miałam w swoich rejonach kiedyś taki klub body language ale ostatnio patrzę, że zlikwidowano szkoda, bo był trzy kroki ode mnie :/
wiesz co, ja na fitness chodziłam tylko w Zbąszyniu, jak przeprowadziłam się do ZG, to za bardzo nie miałam z kim pójśc, więc zaczęłam cwiczyc w domu- mam silną wole i potrafię się zmotywowac, włączam sobie cwiczenia na Youtube i szaleję, poza tym mam od razu prysznic pod nosem i nie tracę czasu na dojazd Teraz chcę sobie kupic Wii żeby oprócz cwiczeń poboksowac czy pograc w tenisa z Tżtem

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Ubolewam tylko nad celulitem i rozstepami..z nimi nie bedzie łatwo:-( ale cóż chciałam ciazy i liczyłam się z jej negatywnymi skutkami jak przyrost wagi i rozstepy..ale czemu nie mogłam przytyć w normie tylko az tyle...ale cóż..trudno. W sumie mam córę muszę liczyc sie tym , że trzeba się uroda podzielić
dziewczyny pisały już tu, że rozstępy można tylko rozjaśnic, ale nie uda ich się pozbyc...co innego z celulitem sama jestem tego przykładem - jakies dwa lata temu miała masakryczny na udach i posladkach, potem zaczęłam cwiczyc, odżywiac się w miarę zdrowo, po każdej kąpieli stosowałam zimny prysznic, żeby ujędrnic skórę, a potem masowałam ją szorstą gąbką i wklepywałam balsam antycelulitowy i pomogło...na prawdę celulit zredukowałam do minimum (przed moimi zabiegami był widoczny gołym okiem, a po - widoczny był tylko jak mocno ścisnęłam kawałek skóry). Teraz też wierzę, że się uda
Stary 2010-12-09, 12:07   #1065
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

...ja dziś znowu wstałam "połamana". Wszystko mnie boli, ale nie będę Wam o tym truć

kaskup, gratuluje Córeczki!
Justine, świetna fryzurka! A figurką się nie martw, wspólnymi siłami powrócimy do dawnych...
karinaaa, dotarł już do Ciebie śnieg, który wysłałam?

Aha, a kosmetyki kupiłam właśnie NIVEA, mam nadzieję, że się nie zawiodę!

Edytowane przez stalowamagnolia
Czas edycji: 2010-12-09 o 12:12
stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-09, 12:22   #1066
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość

Vilya a czemu byłaś na patologii?? i jak tam Twoje cukry?? mi tylko raz podskoczyło do 130 ale jak sie mocno pozarłam z TZ a tak to 110, 113 najwyżej raczej po wszystkim..
no jak już pisałam regionalnia poradnia diabetologiczn ajest w szpitalu kopernika - jest to jeden z koników tego szpitala i dlatego mamy takie normy. Z tego co wiem, od mojej gin nie związanej z tym szpitalem to mówiła właśnie że to jest bardzo dobra poradnia i mają ogromne sukcesy i ona nigdy nie miała problemu z kobietami z cukrzycą ciążową i dziećmi urodzonymi. A poradnia diabetologiczna zawsze kieruje każda pacjentkę na insulinie do poradni patologii ciąży przy szpitalu kopernika, bo dawniej to tylko tam można było rodzić z cukrzyca ciążową na insulinie. Teraz się to zmienia i rodzi się różnie ale nadal tam kierują i niby jest wskazanie żeby tam rodzić. Tez zależy od cukrzycy, bo nie zawsze przyjmą do szpitala innego niż kopernika jak się ma duże problemy z tym cukrem.
Stary 2010-12-09, 12:31   #1067
gosiaczek071
Zakorzenienie

nie da rady nadrobic

u mnie sie pokićkalo z coreczka troche, ma podejrzenie zapalenia pluc miala wczoraj robione rtg DZIS odbieramy wyniki, trzymajcie kciuki.
mnie wczoraj tak plecy bolaly, ze sie poplakalam... nie mial kto do mnie rzyjechac w sobote, bo maz jedzie na uczelnie, siostra chciala wolne w sobote, mama pracuje a tesciowa.....sprzata..... . (wyobrazacie to sobie?nie powiedziala mi wprost,ale oni nigdy w sobote nic nie robią a wiem,,ze tesciu ostatnio cyklinowal schody i tesciowa skarzyla sie na syf w domu i jak wczoraj jej powiedzialam przez tel ze maz bedzie na zajeciach, to ona zeniech moja mama przyjedzie, mowie ze pracuje no to zeby siostra przyjechala i wyczulam, ze nie chce by mnie maz przywozil wiec jej powiedzialam, ze sobie poradze....) P czym zadzwonila siostra zeby maz mnie przywiozl do nich.... czuje sie jak taki mebelek troche, albo jak osoba niepelnosprawna, ktora trzeba sie opiekowac...zle mi z tym ale wiem, ze robie to dla malego.....

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
uffffff, ale wiecie jak się zestresowałam? Jeszcze taka rozespana byłam...

Ja nie następna ktoś tam przede mną jest ze dwa dni;-) Dziś muszę załatwic gina, optyka i fryzjera. najchętniej jeszcze kupić sobie jakieś śniegowce. ALe nie coś al la emu bo to śliskie i przemaka.

Ja tam jestem uzależniona od alle i wolę nie wchodzić żeby nie kupować, bo potem dziwię się zawartości konta- no przecież nie byłam w sklepie...
emu nie przemaka. ja mam emu stinger hi premium, podeszwa jest twwarda, stabilna, buty nie przemakaja. Te podroby przemakaja, oryginaly nie. kupilam na ebayu ze stanow, bardziej sie oplaca, u nas za te chcieli 700 zł..... pogielo ich.

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Zależy, jakie "emu". Oryginalne nie przeciekają i nie są śliskie, noszę je już 4 sezon na największe mrozy i jest okej. Jedyny minus, że jasnych nie da się doczyścić.
A o tych primarkowych czy innych new yorkerowych cudach się nie wypowiadam...tak masakrycznie stopę wykrzywiają, że dziewczyny, które w nich chodzą wyglądają przezabawnie wręcz.
no, zgaddzam sie jakei masz?

Cytat:
Napisane przez karinaaa Pokaż wiadomość
odejscia wod raczej nie przeoczysz u mnie bylo to poprzedzone deliaktnym bolem w odstepie 10 min i wtedy jak wstalam do wc to poszlo
i wiedzaialam ze sie zaczyna

kma mnie boli krocza/pochwa od ok 2 miesiecy bol pojawil sie nagle najbardziej czulam go w pachwinach ,teraz kiedy chodze czuje taki napor na pochwe i mam wrazenie jakby miala mi sie rozerwac na pol ,wiec dlugo chodzic nie dam rady ,ale nawet lilijka pisala ze to normalne ,mi polozna tez tak mowila.ale za to kazdy mi mowi ze mam nisko brzuch a dopiero 31tc
glos oddany ,i powtorze za dziewczynami bardzo piekna z ciebie kobieta

dzis z mezem robilismy kanapki wspolnie on smarowal maselko ,ja kroilam miesko hehe

Liwia bardzo ładnie

Dziewczyny zazdroszcze wam mozliwosci robienia badan i usg ,normalnie nie wiedzialam ze tutaj w uk tak beznadziejnie prowadza ciaze.ostatnie usg mialam w 20 tc i juz nie bede miala wiecej a jak prosilam ze chce to polozna stwierdzila ze nie ma do tego potrzeby
Jedynie wiem ze w londynie jest polska klinika gdzie robia ale to kawal drogi ode mnie aby pojechac i jeszcze jaki koszt.
hihi mi wody odeszly nagle. uslyszalam takie "pyk" i polecialo. to bylo w nocy

Cytat:
Ja mam penele a na nich dywanik z przyczepianą na rzep głową misia polarnego hahaha
ja mam tez panele. pamietam, ze jak hania zaczela raczkowac to kupilismy wykladzine, bo sie slizgala. jak mlody zacznie sie przemieszczac to bede myslec/.

Cytat:
moja teściowa urodziła syna 4800g, więc pewnie możliwe ale myślę, że zależy od budowy kobiety...
mozliwe, tesciowa urodzila dwoch synow blisko 5 kg i trzeciego ok 4.5 kg. Kiedys nie zlecli cesarki z tak błahych powodow...chyba ze kobita nie dala rady.

Cytat:
Nam na SR położna ostatnio mówiła, że jeśli na usg wychodzi w granicach 4,5 kg to lekarze zazwyczaj kierują na cc
tylko ze wzgl na wage dziecka?

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny,

Mam pytanko do babeczek z Wrocławia. Potrzebuję namiar na dobrego ginekologa z DOBRYM sprzętem usg. Może być 3D. Mój lekarz jest OK, ale ma stary sprzęt i nie jest w stanie powiedzieć wagi dziecka (wymiary podał). A ja bym chciała wiedzieć, ile waży teraz mój synek. Będę wdzięczna za odpowiedź.
We Wrocku znowu sypie.....
niestety. moj ma zwykle usg 2d ale wage zawsze mi podaje. moze makeupistka ci da namiar na swojego?

Cytat:
Napisane przez stalowamagnolia Pokaż wiadomość
Tyle rzeczy miałam Wam napisać, ale przez to nadrabianie połowy już nie pamiętam...
Pisałyście o spaniu na brzuchu. Ja od kiedy się dowiedziałam, że jestem w ciąży nie śpię w tej pozycji Ogólnie to w ogóle się nie wysypiam Bolą mnie biodra, łapią skurcze w łydki, TŻ chrapie - wszystko na raz
Wczoraj byliśmy sklepie z wyprawkami i w końcu mamy wszystko. No może prócz kilku pierdół tj. gazików, spirytusu, pokładów poporodowych i wkładek laktacyjnych...ale to można w każdej chwili dokupić.

Będziecie korzystać z Fridy czy takich zwykłych gruszek?
My kupiliśmy Fride, mam nadzieję, że będę potrafiła się tym posługiwać

Ja robię TŻowi śniadania do pracy wieczorem, ale pomału muszę Go przyzwyczajać do tego, żeby sam sobie robił, bo coraz mniej mi się chce...
to nie jest trudne w obsludze urzadzenie. wsadzasz koncowke do nosa, druga do buzi i ciagniesz, zadnej filozofii

Cytat:
Dziękuję za głosy

dziewczyny, czy Was też boli krocze??
mnie boli. i nogi i plecy.

Edytowane przez gosiaczek071
Czas edycji: 2010-12-09 o 12:32
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 12:33   #1068
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Witajcie dziewczyny!

U mnie szaro, buro i mokro.

Byłam u mojej ginekolog z wynikami posiewu (GBS). Zostałam doustnie Zinnat. Wiem tylko, że to antybiotyk.No i mam absolutny zakaz czytania czegokolwiek o tej bakterii w internecie. W sumie 10 dni kuracji, dodatkowo - profilaktycznie - Clotrimazol co drugi dzień. 23.12 mam mieć kontrolny posiew. Zobaczymy co i jak.

Błagam, nie piszcie już o rozstępach, bo mi się ryczeć chce. Ja tam byłam kulka przed ciążą, więc wagą się nie przejmuję, chociaż chciałabym zrzucić te ciążowe kilogramy i nie tylko. Ale te rozstępy to dla mnie koszmar! Nie mogę sobie nawet sesji brzuszkowej strzelić, bo jak to będzie wyglądało?

Miłego popołudnia!

BTW. Justine - fryzurka świetna, jak tam Shazy nie widzę.
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 12:36   #1069
MARIKA.S
Zadomowienie

lilijka chodziło mi o ten wątek, że napisałaś jeden post pod drugim a mnie nie mogło sie udać na odchowalni.
No trudno....Jak będzie za dużo znaków to jakoś damy radę

Ach na odchowalni dodałam troszkę przydatnych materiałów

Wstawiam Moją Małą Laleczkę
I idę kimnąć, bo przed chwilką "Klopsik" zjadł i śpi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3847z.jpg (77,4 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3849z.jpg (48,1 KB, 67 załadowań)

Edytowane przez MARIKA.S
Czas edycji: 2010-12-09 o 12:39
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-09, 12:39   #1070
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

ojojoj a skąd ona ma takie piękne skarpeteczki
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 12:42   #1071
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
nie da rady nadrobic
u mnie sie pokićkalo z coreczka troche, ma podejrzenie zapalenia pluc miala wczoraj robione rtg DZIS odbieramy wyniki, trzymajcie kciuki.
mnie wczoraj tak plecy bolaly, ze sie poplakalam... nie mial kto do mnie rzyjechac w sobote, bo maz jedzie na uczelnie, siostra chciala wolne w sobote, mama pracuje a tesciowa.....sprzata..... . (wyobrazacie to sobie?nie powiedziala mi wprost,ale oni nigdy w sobote nic nie robią a wiem,,ze tesciu ostatnio cyklinowal schody i tesciowa skarzyla sie na syf w domu i jak wczoraj jej powiedzialam przez tel ze maz bedzie na zajeciach, to ona zeniech moja mama przyjedzie, mowie ze pracuje no to zeby siostra przyjechala i wyczulam, ze nie chce by mnie maz przywozil wiec jej powiedzialam, ze sobie poradze....) P czym zadzwonila siostra zeby maz mnie przywiozl do nich.... czuje sie jak taki mebelek troche, albo jak osoba niepelnosprawna, ktora trzeba sie opiekowac...zle mi z tym ale wiem, ze robie to dla malego.....
trzymam mocno kciuki wszystko musi się poukładać

Czasami każdy czuje się meblem . Mój odkrył wczoraj, że jestem w ciąży i jakie zdziwko, że brzuszek mi urósł............

A dostałaś paczkę od tego sprzedawcy?? Usatysfakcjonowała Cię??
Stary 2010-12-09, 12:43   #1072
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:

tylko ze wzgl na wage dziecka?

tak, położna mówiła, że jak dziecko wychodzi na usg, że takie duże to zazwyczaj ginekolodzy kierują na cesarkę. tylko ze względu na wagę bobasa
Stary 2010-12-09, 12:46   #1073
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
lilijka chodziło mi o ten wątek, że napisałaś jeden post pod drugim a mnie nie mogło sie udać na odchowalni.

wiem o co chodziło głupio wyszło, jakby co to daj wyraźne sygnały to napiszę to w tym drugim poście na odchowalni, czyli zaraz po Twoim i będzie wszystko jak należy..........no mam taką nadzieję przynajmniej

nie mogę się napatrzyć

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny!

U mnie szaro, buro i mokro.

Byłam u mojej ginekolog z wynikami posiewu (GBS). Zostałam doustnie Zinnat. Wiem tylko, że to antybiotyk.No i mam absolutny zakaz czytania czegokolwiek o tej bakterii w internecie. W sumie 10 dni kuracji, dodatkowo - profilaktycznie - Clotrimazol co drugi dzień. 23.12 mam mieć kontrolny posiew. Zobaczymy co i jak.

Błagam, nie piszcie już o rozstępach, bo mi się ryczeć chce. Ja tam byłam kulka przed ciążą, więc wagą się nie przejmuję, chociaż chciałabym zrzucić te ciążowe kilogramy i nie tylko. Ale te rozstępy to dla mnie koszmar! Nie mogę sobie nawet sesji brzuszkowej strzelić, bo jak to będzie wyglądało?

Miłego popołudnia!

BTW. Justine - fryzurka świetna, jak tam Shazy nie widzę.
nie ma sprawy..........cichosza na temat rozstępów itd przynajmniej z mojej strony
Stary 2010-12-09, 12:48   #1074
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

gosiaczku, trzymam kciuki za Córeczkę; mam nadzieję, że szybko Wam wyzdrowieje i, że to jednak nie będę płucka! Ty też się trzymaj!
A co do Fridy, myślałam, że to jest bardziej skomplikowany mechanizm Dzięki

SARA, jest przecudna!!!
Wycałuj Ją od cioci Kasi

Edytowane przez stalowamagnolia
Czas edycji: 2010-12-09 o 12:50
stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 12:48   #1075
karinaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość

o mam ten zel do mycia twarzy i uwazam ze jest rewelacyjny,tez dermatolog mi zalecila. wogole zauwazylam ze mam bardzo przesuszona skore,a w szczegolnosci kolana,dzis jak lezalam i oparlam noge o noge to mi sie odbila podeszwa z kapcia

Cytat:
Napisane przez stalowamagnolia Pokaż wiadomość
...ja dziś znowu wstałam "połamana". Wszystko mnie boli, ale nie będę Wam o tym truć

kaskup, gratuluje Córeczki!
Justine, świetna fryzurka! A figurką się nie martw, wspólnymi siłami powrócimy do dawnych...
karinaaa, dotarł już do Ciebie śnieg, który wysłałam?

Aha, a kosmetyki kupiłam właśnie NIVEA, mam nadzieję, że się nie zawiodę!
coś kurier sie ociąga z tym sniegiem najwyzej napiwku mu nie dam

Dziewczyny a znacie takie kosmetyki Aveno ? Ja ta serie mialam z USA ,wiem ze tu w UK tez sa i raczej to bede kupowac bo sa z wyciagiem z naturalnego owsa a ten nie uczula tylko lagodzi no i przy mojej malej kiedy miala wysyp na buzce naprawde sie sprawdzal ten krem.Poszukam w necie i pokaze jesli znajde linka

uciekam bo mam 2 godz wolne zanim mala w przedszkolu i biore sie za robote
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 12:58   #1076
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Marika - ale Ci dobrze, że masz małą przy sobie już...

Czyżbym była tu sama z paciorkowcem? Jak pech to pech.

A to widziałyście?
(Mi małż obiecał Euphorię pod choinkę też bym mu chciała jakiś pachnący prezent zrobić.)
Stary 2010-12-09, 13:02   #1077
kma1982
Wtajemniczenie

Dziewczyny, położna mówiła mi, że dziecka nie można w łóżeczku kłaśc całkiem płasko, trzeba pod materac, tam gdzie główka, włożyc jakąś podkładkę, bo inaczej dziecko łatwo się zakrztusi...i teraz nie wiem, ja zawsze myślałam, że dziecko na początku tylko na płasko się kładzie

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:

ja też miałam paciorkowca, ale Zinnat pomógł i jest już ok...
Stary 2010-12-09, 13:05   #1078
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, położna mówiła mi, że dziecka nie można w łóżeczku kłaśc całkiem płasko, trzeba pod materac, tam gdzie główka, włożyc jakąś podkładkę, bo inaczej dziecko łatwo się zakrztusi...i teraz nie wiem, ja zawsze myślałam, że dziecko na początku tylko na płasko się kładzie

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

ja też miałam paciorkowca, ale Zinnat pomógł i jest już ok...
Dzięki za wiadomość. Ja muszę jeszcze aptekę zwiedzić.

A co do poduszeczki to nawet dość logiczne - bo co innego, jak dziecko ma poduszkę tylko pod głową, a co innego, jak cały materacyk jest po lekkim kątem. Powiem szczerze, że zastanawiałam się nad poduszką - klinem, ale nie wiem, czy zwykłej, płaskiej nie dam.
Stary 2010-12-09, 13:06   #1079
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
no, zgaddzam sie jakei masz?
Emu bronte low w kolorze różowym. Kupowałam je 4 lata temu, stąd ten kolor. Kupując nie wiedziałam tylko, że trzeba rozmiar większy i teraz trochę "człapię" w nich, poza tym jestem zadowolona.

Cytat:

Śliczna ta Twoja Laleczka...jak ja Ci zazdroszczę.

Cytat:
Marika - ale Ci dobrze, że masz małą przy sobie już...

A to widziałyście?
(Mi małż obiecał Euphorię pod choinkę też bym mu chciała jakiś pachnący prezent zrobić.)
Nie martw się, przeważnie to badanie robi się około 36tc. Ja będę je miała robione jakoś pok koniec grudnia/na początku stycznia, ale mam nadzieję, że będzie okej.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 13:08   #1080
dewi
Rozeznanie

kma ja wiem że dziecko układa się do snu na boczkach... raz na jednym raz na drugim, w przypadku ulewania pokarm wypływa z buźki i się nie udusi.

Lilijka to co spotykamy się na mama rozmawia... wyślij mi jakiś namiar do Ciebie to zadzwonie (mam sporo darmowych minut) żebyśmy się mogły poznac...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości