![]() |
#1081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Elaaa piekne ciuszki
![]() I ja dlatego miedzy innymi nie zdradzam imienia mimo ze ludzie naciskają to nie powiem az do narodzin i mysle ze najlepiej by było gdyby nikt nie zdradzał az do porodu ![]() Zua pytałaś o koleżankę wiec powiem Ci tak ze w ich kulturze to rodzice panny młodej wnoszą posag za to ze maz bierze ja za żonę ale maz ma obowiązek ja utrzymywać. Dzieci czyli ta młoda para ma w obowiązki utrzymywać starych rodzicow czyli ta moja koleżanka musiała bedzie kiedys na rodzicow placic (bo Ci z kolei maja trzy córki wiec mieli mase posagu do wniesienia i niewiele maja dla siebie. Teraz rodzina meza buntuje go bo chce jego pieniędzy a on będąc z nia musiałby tez utrzymywać rodzicow koleżanki... nie wiem czy wytłumaczyłam obrazowo/zrozumiałe... mowie tutaj o tym kiedy koleżance odechciałoby sie pracowac i chciałaby wrócić do domu. Tak ona mi to tłumaczy. Jest pewna ze ne ma innej kobiety. A ja skonczylam rachunkowość i pracuje w zawodzie. Chociaz prosto po studiach to pracy w zawodzie nigdy w Poslce bym raczej nie znalazła. Dziewczyny wczoraj kupiłam taka poduszkę ciążowa Załącznik 7513811 nie wiem czy juz wszystkie macie czy nie ale jesli nie to polecam. Super mi sie spało. Otula mnie z obu stron. Mam wsparcie. Bardzo fajna i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona! Tym ardziej ze ta U zupełnie na początku kupiłam i od razu oddałam bo dla mnie sie nie sprawdziła. I jeszczez mam jedno pytanie dla Tych co sa bardziej w temacie. Czy taki materacyk warto kupic??? Czy to jakos bardziej pozwoli dziecku czuc sie stabilnie w łóżeczku??? Widze sporo tego w sklepach o w sumie jak patrze na to to mysle ze ma to sens... ImageUploadedByWizaz Forum1524508877.341506.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1082 |
Rozeznanie
|
Witam się znów po przerwie!
![]() Za to świetnie się Was czyta, a historie miłosne wspaniale się czytało i nastrój od razu lepszy ![]() EMMA 10 km super wynik! Teraz zainstalowałam sobie licznik kroków, ale dziś tylko 5 km ![]() Piękne rzeczy kupiłaś dla synusia ![]() ![]() SANDAM Przede wszystkim serdeczne gratulacje i wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia! Żeby tyle miłości i szczęścia co w tym wyjątkowym dniu towarzyszyło Wam w każdym kolejnym dniu ![]() ![]() POZYTYWNAJ co do imienia to jak to nie jest przyjaciółka z którą spotykasz się bardzo często to ja bym dała wasze upatrzone imię. A jak różnica wieku? Wspólne przedszkole czy klasa wchodzi w grę? POLA wspóczuje kłopotów, dobrze że mąż już lepiej i jest z Wami w domu ![]() BLANKA u mnie w rodzinie jest dwuletnia Nina i zwracają się do małej Nini albo Ninusia także różnie bywa że zdrobnieniami...a już panie w przedszkolu potrafią wymyślić cuda ![]() NORKA Stefania mi się podoba ![]() ![]() ![]() Tantum rosa miałam i przelewałam do takiej butelki ze spryskiwaczem. U nas wybieranie imienia stanęło w martwym punkcie - nic mi się nie podoba... Ja też marzę żeby urodzić chwilę przed terminem, nawet na czerwcówkach się po udzielam, żeby w czerwcu się wyrobić ![]() Nie mam jeszcze koszul do szpitala i do wygodnego karmienia, muszę zamówić i te wszystkie rożki, mgiełki i bambusy... Poza tym walczę o polepszenie wyników, bo ostatnio gin dała mi skierowanie do szpitala że względu na niską hemoglobinę, ale nie skorzystałam na razie. Na szczęście mała ładnie rośnie ![]() Wybaczcie przydługi post! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1083 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1084 |
Wtajemniczenie
|
dziękuję
![]() cambria u mnie dzisiaj tylko 3,5km, jutro postaram się więcej, ale mam dość sporo planów + szkołę rodzenia stąd nie wiem czy się uda. A właśnie z instagrama najwięcej inspiracji wyłapuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1085 |
Zakorzenienie
|
Cambria witaj po dlugiej.przerwie.
Karolina nie widzę Twojego rogala |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1086 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie nie wstawiło 🙁 a teraz? ImageUploadedByWizaz Forum1524513079.508874.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1087 |
Wtajemniczenie
|
Norcia ja mam w koszyku tantum rosa w saszetkach
![]() Asiaczku łowy z ali super, ra lampka nadalaby sie zeby ja postawic przy łóżeczku tak ? Moglabys podeslac mi linka do niej ? Karolina, skomplikowane z tą koleżanką. Masakra jak bardzo kultura ma na nich wpływ.... co do Twojego wykształcenia to fakt - w Polsce tylko z doswiadczeniem, tylko jak ke zdobyc, skoro wszyscy ho wymagają ? Cambria ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1088 |
Zakorzenienie
|
Ja jak do pracy ide czyli trzy dni w tygodniu to robie po 6 km dziennie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1089 |
Zakorzenienie
|
Karolina chyba wygodnie się spi??
Dziewczyny.podziwiam.Wasz ą aktywność w ciąży. Monya ciekawe co.u Ciebie???? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo wygodnie wlasnie bo na szyi mam normalna swoja poduszkę a po bokach mnie ta ciążowa otula. Jestem zachwycona! ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Nikt nie planuje kupić tego materacyka co pokazywałam wczesniej??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1091 |
Raczkowanie
|
Karolina ja będę z mojej poduszki ciążowej formować taki ponton dla Małej (razem z poduszką dostaliśmy taki materacyk dla dziecka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1092 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1093 |
Zadomowienie
|
U nas zupełny brak pomysłu co do imienia. Chciałaby żeby bylo krótkie- maksymalnie 2 sylaby, jakoś fajnie się zdrabniało, nie retro i nie z pierwszej dziesiatki popularności. ja w przeciwieństwie do Was, naradzam się z rodziną proszę o rady, ale żadne mi się nie podoba. Może rzeczywiście jak się dziecko zobaczy to będzie wiadomo że to to imie. Sęk w tym,że dla dziewczynek podoba mi się wiele np Nela, Nina, Iga, Ida, Lilla itp, itd.
Emma ubranka jak zwykle piękne. Ja też kilka niebieskich mam, ale głownie kompletuje białe, szare, beżowe i granatowe. Mały ma jak narazie bardziej spójną garderobę niz ja. Ale narazie to nie mam wiele rzeczy. Będę zamawiać dopiero. W tym tygodniu chyba zamówie cos z kocyków itp. Rożek chyba kupie jakiś cieniutki, mysle że potem jako kolderke go wykorzystam. Ale ciągle mi rośnie lista pozadziecięca zakupów. Dziś np wskoczyła mi na nią o zgrozo lodówka, bo stara chyba już długo nie pociągnie i suszarka balkonowa na pranie. Miałam ambitne plany przespacerowac 10 km a tylko 4 wyszło, ale popracowalam chwilke w ogródku i pocwiczyłam. Ale jutro 10 km musi wpaść. W końcu po coś to wolne wziełam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1094 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ja dzis śmigam do lekarza po skierowanie na zastrzyk, a potem może pojedziemy poszukać z tz jakiś butów dla mnie. Podobno w ciazy puchna stopy a mi wszystkie buty spadają :sciana: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1095 | |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() Już nie mogę się doczekać, jutro usg III zobaczymy naszą malutką ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1096 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Karolinko taki kokon niemowlęcy to chyba Emma kupuje. Ta poduszka wyglada wygodnie, chociaz ja juz tak sie do tej duzej przyzwyczailam, że nie wiem czy byloby mi wygodnie z taką "mała" ![]() Ovejita, przeczytalas co napisalam o "m jak mama" ? Ja juz jestem u teściów. Mąż mnie przywiózł, bo teściowa ma wolne, to troche na szkółce pomogę. Ponasadzam nowe rośliny itp, bez forsowania, ale zawsze cos pomogę ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1097 |
Wtajemniczenie
|
![]() ja już po śniadaniu, lecę na badania krwi KarolinaK tak jak Zua napisała, ja planuję taki jak na zdjęciu tylko w kolorze szarym ![]() ![]() Dziewczyny Camelitos, Radena, kitosa - dajcie znać jak po dzisiejszych wizytach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1098 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny kojarzę ze któraś z Was kupowała już dostawke do łóżka. Jakie tam prześcieradło pasuje? Jest jakieś specjalne czy takie jak do gondoli. Dziś chyba zamówię coś z niezbędnych akcesoriów pościelowych żeby ruszyć do przodu z wyprawka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1099 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Musze się umówić do dentysty - chyba zrobił mi się ubytek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1100 |
Wtajemniczenie
|
KarolinaK ja też kupuje kokon
![]() My nadal z przeprowadzka w czarnej d... Właściciel ciągle coś wymyśla, a to liczniki a to gniazdka, a to nie ma jak przyjechać.. Chyba by mu zależało byśmy się przenieśli z 30 na 1 w nocy, bo liczniki, żeby się zgadzały itd.. serio, nie ogarniam jak można tak ludziom życie utrudniać.. Przez to jakoś nie mam weny nawet pisać, mąż dostaje rykoszetem, ja chodzę zła jak to ogarnąć.. Poza tym u nas dziś zamiast smogu, opary po pożarze zakładów chemicznych.. i chyba nici ze spacerku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1101 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1102 |
Zadomowienie
|
Ja siedzę na glukozie....
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki dziewczyny za odzew. Ja Tez chyba to kupie w takim razie. Elaaa współczuje. To co teraz? Musicie czekac na jego decyzje czy chcielibyście sie juz przeprowadzać? Dacie radę wszystko zorganizowac na 30??? Meble ktos Wam pomoże? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1104 |
Zakorzenienie
|
Zua wysłałam Ci linka do lampki. Ja ją kupiłam z myślą o pokoju synka.
Ojej, Eluu ale to chociaż mógłby ten sąsiad dac Wam możliwość przeniesienia mebli wcześniej:/ Pozytywnaj powodzenia na glukozie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1105 |
Zakorzenienie
|
Zua wysłałam Ci linka do lampki. Ja ją kupiłam z myślą o pokoju synka.
Ojej, Eluu ale to chociaż mógłby ten sąsiad dac Wam możliwość przeniesienia mebli wcześniej:/ Pozytywnaj powodzenia na glukozie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1106 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() zwołamy na poniedziałek znajomych i jakoś to pójdzie może sprawnie, ale będzie szaleństwo na pewno.. chyba, ze stanie się cud i przyniesie nam te klucze wcześniej ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-04-24 o 08:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1107 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
![]() ja właśnie wróciłam z 3 już badania toksoplazmozy, mój lekarz życzy sobie co trymestr. Mam nadzieję, że teraz też wyjdzie ujemny ![]() Boskie jest powietrze po wczorajszych deszczach ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1108 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1109 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() kciuki za wyniki! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1110 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.