|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: W którym Emiracie mieszkasz? (możliwość wyboru jednej opcji) | |||
Abu Dhabi |
![]() ![]() ![]() ![]() |
24 | 30,00% |
Ajmān |
0 | 0% |
Dubai |
33 | 41,25% |
Fujairah |
1 | 1,25% |
Ras al-Khaimah |
0 | 0% |
Sharjah |
7 | 8,75% |
Umm al-Quwain |
1 | 1,25% |
W innym państwie Middle East |
14 | 17,50% |
Głosujący: 80. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 | |
ForceIsStrongInThisOne...
|
![]() Cytat:
Sylwia ![]() Bardzo dziękuję ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1082 |
Raczkowanie
|
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,
Dzień dobry wszystkim
mam pytanie, na razie przeczytałam 15 str może już pisałyście o tym ale czy teraz jest w Emiratach praca dla ludzi z branży bankowej/giełdowej to czym się zajmuje mąż to się po angielsku nazywa derivatives tym handluje. Doświadczenie ma, ja skończyłam studia lic- biznes międzynarodowy sum- finanse i bankowość doświadczenie mam w handlu pracuje w firmie prodkcyjno-handlowej jako handlowiec.. angielski oboje znamy bardzo dobrze (u męża w pracy głównie angielskiego używają) pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedź r ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1083 |
Przyczajenie
|
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,
Dzieki sliczne Evo !!! Tak zyl i pracowal w Londynie lecz ja wysluchawszy idiotycznych opinii w temacie ucieklam i teraz kiedy los znowu nas zloczyl nie mam zamiaru brac nogi za pas. Znam jego zwyczaje i religie i nie zamierzam sie tego bac a wrecz odwrotnie zamiar moj to bycie Jego zona. Powrot do Londynu w jak najszybszym czasie tu jest moj dom i sparawa jest klarowna !
Niestety nie mam 20 lat (choc bardzo bym chciala) wiec powiedzmy ze wiem co robie. Zycie na emigracji to moj chleb powszedni. Tu bardziej chodzi o fakt wyjazdu do Pakistanu lub Polski i zawarcie zwiazku malzenskiego Polska przepisy nie do przeskoczenia w krotkim czasie a Pakistan ryzyko podrozy w jedna strone ![]() ![]() ![]() Dzis mamy 23 stopnie hahaha Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1084 | ||
|
Cytat:
![]() Odpowiadając na Twoje pytanie, TAK, w sektorze bankowym jest praca, najliczniej jest ona obsadzona obywatelami z Indii, lecz można swoje dane i CV podać do kilku agencji rekrutujących do pracy w bankowości w krajach GCC, oni będą w stanie odpowiedzieć bardziej wiarygodnie. Cytat:
Aniu, w takim razie chyba warto zawalczyć o ten związek, lecz im bardziej ON sie będzie starał tym lepiej dla Ciebie ![]() Jestem zdania, że na coś dobrego warto poczekać. ![]() Jeśli mogę Tobie coś doradzić, to niech on opłaci Tobie pobyt wakacyjny w Dubaju na tydzień lub dwa, przyjedziesz i zorientujesz się w możliwości ewentualnie znalazienia pracy dla siebie... bo wszak jeśli zamierzacie się pobrać, to będziecie chyba razem mieszkać? Dlatego właśnie, może pomyśl o tym aby NAJPIERW znaleźć tutaj pracę, być osobą niezależną i dopiero potem na spokojnie wziąć ślub, na który koniecznie proszę mnie zaprosić ![]() Ahhhhh.... dzisiaj było 42 stopnie u nas ![]()
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2010-06-02 o 17:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1085 |
Raczkowanie
|
![]()
Ahhhhh.... dzisiaj było 42 stopnie u nas
![]() zazdroscze, u nas w Polsce 15 stopni na szczescie nie pada ![]() bardzo dziekuje za szybka odpowiedz, moi znajomi pracowali w Dubaju ale jeden wyjechal dokonczyc studia, a kolezanka stracila prace jak sie kryzys zaczal oboje prace znalezli nie przez agencje pracy wiec nie bardzo moga mi pomoc... w Dubaju bylam i bardzo mi sie podobalo... nawet sie zalapalam na jakies swieto ulice byly ozdobione portretami szejkow listopad/grudzien 2008 zdajsie, jedna z dziewczyn sie o atrakcje pytala jest kolo dubai creek park i tam mozna sie wzdluz creeku przejechac kolejka linowa (takimi wagonikami) i sobie panorame obejrzec na przeciwko jest jacht club pozdrawiam serdecznie, ps mam jeszcze jedno pytanie czy jak w ogloszeniu nie ma slowa o zakwaterowaniu to oznacza ze nie ma na co liczyc... i od razu szukac nastepnego czy dopytac sie? (wiem ze kto pyta nie bladzi ale moze sa co do tego jakies niepisane zasady) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1086 | ||
|
Cytat:
Dokładnie 2 Grudnia jest obchodzone święto powstania Państwa UAE. Chyba wklejałam gdzieś tutaj zdjęcia z obchodów. Cytat:
Zazwyczaj ogłoszenia w gazetach są kierowene do osób już tutaj będących, ale np. te osoby chcą zmienić miejsce pracy lub są na wizie współmałżonka. Zdecydowanie polecam NAJBEZPIECZNIEJSZY kontakt poprzez Agencje Pracy, bo pracodawca rekrutujący w ten sposób opłaca przelot, wizę i pobyt na miejscu. Jeśli rekrutuje osobę, która przyjeżdża z rodziną to powinien zapewnić im lokum przynajmniej na miesiąc lub trzy a potem opłacić mieszkanie. Taki housing allowance (czyli opłata za mieszkanie) może wynosić od kilku do nawet 100tys na miesiąc, wszystko zależy od klasy specjalisty.
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2010-06-02 o 19:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1087 |
Raczkowanie
|
wow ale szybko odpowiadasz... a jak znalazlam watek to sie wystrszylam ze pewnie juz wymarly...
ok czyli zabieram sie za wyszukanie tych agencji widzialm ze byly zamieszczone nazwy wiec pozostaje mi znalesc ich str www raz jeszcze dziekuje za pomoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1088 |
|
![]() |
![]() |
#1089 |
Raczkowanie
|
obiecuej na dzis ostatnie pytanie, jestem na stronie jednego z posrednikow i trzeba wypelnic pole obecne zarobki (Current Salary ) podac polskie ?? jak na Wasze realia sa niskie... z drugiej strony jak napisze wysokie moga pomyslec ze wprowadzam ich w blad ...hmm
pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1090 |
|
ahahahahahahahahahaha...... podaj prawdziwe w przeliczniku na Euro.... będą mieli zagadkę
![]() Poważnie mówiąc podaj zarobki brutto z wszystkimi dodatkami, ich nie oszukasz, wiedzą DOKŁADNIE kto, gdzie i ile może zarobić, to są fachowcy, wierz mi. Dla nich liczy się to, czy będą mogli na Tobie zarobić, czyli "dobrze Cię sprzedać". ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:33 ---------- Czy ktoś jeszcze pamięta gdy pisałam o WOMAD??? Więc (ja wiem, że nie zaczyna się zdania od "więc) posłuchajmy i pośpiewajmy (transliteration z arabskiego poniżej) naprawdę warto: Rachid Taha - Rock El Casbah s-seltan gal l-boogie-men : ´´men had er-raga , berkaw ! wesh wesh had-el-fawd? ´´ el-petrol f-es-sah´ra ysil , esh-shix ysog el-callilac , rah hbet f-centre viile , kan derban , wella h´nesh , yestenna f-ras-el-mal... sha-riff don´t like it , rock the casbah ! rock the casbah ! sha-riff don´t like it , rock the casbah ! rock the casbah ! amer esh-shix fat , ´´qil-kum men-el-boogie ! ma tdiru , tdiru sh el-hul ! harzu ! harzu ! yteleff-kum ! ´´ el-badawiya xerrju sot ki shaf-hum esh-shix , baááed men-hum , wah´ed men-hum b-el-gitara , l-axur b-el-bendir yedrob , men-el-hudud txerju , men-el-h´ udud xerju ! xerju men-elh´udud ! sha-riff don´t like it , rock the casbah ! rock the casbah ! sha-riff don´t like it , rock the casbah ! rock the casbah ! en-nas tlaymu u tdahhru , f-ard ej-jmaáa , amma tbeddel er-rih´, mnin , mnin jay ? beddlu , beddlu el-mizan , w-en-nas semáu es-sot , sot-el-gasba lli yhebbel ! sha-riff don´t like it , rock the casbah ! rock the casbah ! sha-riff don´t like it , rock the casbah ! rock the casbah ! el-wazir f-el-qsar áayyet l-el-áaskariya : ´´el-´an ra-h ja el weqt ! nudu txedmu shwiya ! siru telgu el-bumbat !´´ u xdaw et-tiyarat , u telgu el-bumbat ála-en-nas el-mujrimin lli nekrz klam es-soltan , f-el-idaáa semáu , áajbet-hum el-ughniya ! sha-riff don´t like it , rock the casbah ! rock the casbah ! sha-riff don´t like it , rock the casbah ! rock the casbah ! http://www.youtube.com/watch?v=7DbFYsi9iSg Nie załączam zdjęcia z Rachidem just because.... OMG!!! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Witaj Elidka98 ![]() ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- była muzyka z Algieriii.... to teraz z Maroka: Cheb Rizki - Ana Al Ghaltan ana al ghaltan van cheb rezki !!!!!!!! als je die voor mij zou hebbe :maf: zou ik je eeuwig dankbaar zijn :nerd: hier issie ![]() Refrein: ana el ghaltan machi enti ana elli aachaktek machakti ana elli oufit ou ghdarti, ana el ghaltan machi enti Rap: yo hé fille a toi que tu m'ecoutes, a chacun son histoire chacun sa vie sa route a dixneuf heures vingt je prends le bike a ma main, d'aller loins loins, vers mon destin, passer mon chemin t'as pas jouer malin, le debut c'est la fin, et comme l'habitude comme l'habitude, on vit de s'encore richez le tratitude mon histoire je vis comme un cauchemar. Rezki: aayit lek saber goult maalich, balek ghadoua ya dik rabbi, oundir klima aala balich, oundess elkiya fi galbi. Kich nehdar ouech ngoul, chella hadra elskat khyar, tal sabri dawni lhmoum, ah wel galb sayer yetammar Refrein: ana el ghaltan machi enti ana elli aachaktek machakti ana elli oufit ou ghdarti, ana el ghaltan machi enti Rap: toujours a mon travaille a ma maison je rentres tard, avec mes parents mon patron je suis en bagarre, et comme ca mon probleme reste le meme a cause d'elle le probleme c'est elle ah, a cause d'elle le probleme c'est elle. sept, huit,neuf he mec quoi de neuf? ya pas ya pas de neuf a toutes les neufs oh qui cheches les frics yaou, comme des preuves. Rezki: ou fiya diri elli tebghi diri ou siri a lalla, deja elak yemssini alik, jitek aachek ounti la, mehma diri tebki elli, galbi houaha pour toujours, bouk jani dellali, nehouak ouen zid jusq'a la mort Refrein: ana el ghaltan machi enti ana elli aachaktek machakti ana elli oufit ou ghdarti, ana el ghaltan machi enti Rap: il y a le vrais parfois il y a le faut 2x la vie c'est pas ci facile, chaq'un a son defaut yaou, trois,deux, un, ecoute se refrein retiens le bien, les choses vont mal sa n'ira pas mieux demain, d'aller loins loins vers mon destin, passer mon chemin, t'as pas jouer malin. Rezki: dert ha li la donnaissance oul galb el hessas ermani, bin el aachk ou la souffrance hetta elli goult ana berkani, berkani ouek j'ai pas de chance, ermaak el baida rani naani, ca sera mieux nkiss lek la liance, nehlef jamais naachak tani... Refrein: ana el ghaltan machi enti ana elli aachaktek machakti ana elli oufit ou ghdarti, ana el ghaltan machi enti http://www.youtube.com/watch?v=jey_iH80O6k
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2010-06-02 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1091 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() wczoraj przyszła wiza, a ja musze sie w koncu zaczac pakowac :p bo ciagle tylko przepakowuje walizki. jak tylko znajde czas wysle Ci PW, szczegoly dot. mojego przyjazdu, moze uda nam sie spotkać choć na chwilkę! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1092 | |
|
Cytat:
Fantastycznie!!! ![]() ![]() ![]() Pakuj się ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1093 |
|
Kilka informacji na temat mieszkania w Dubaju wzięłam z gazety.
Foto 1 - mapa miasta DUBAI z lokalizacjami Foto 2 - JUMEIRAH BEACH RESIDENCE Wynajęcie studia zaczyna się od 50 tys. AED, 1-bedroom ok. 70-90 AED, penthouse z basenem 300 tys. W mieszkaniach nie ma gazu, jedynie elektryczność. Ładne miejsce, kilka hoteli 5* z barami ![]() ![]() Dostęp do plaży. ![]() Foto 3 - DUBAI MARINA Wynajęcie studia to koszt od 40 tys AED na niższych piętrach DEC Tower, Marina Diamond Buildings i Manchester Tower. 2-bedroom od 90 tys AED Na trasie z Abu Dhabi do Dubaju, ładna Marina i widoki z okien. ![]() Łatwy dostęp do stacji Metra. Foto 4 - JUMEIRAH LAKE TOWERS Tanie mieszkania, wynajem studio to 30 tys AED a 2-bedroom 60 tys AED w Seef Towers, Bonnington Tower iLake View. Spacerkiem można dojść do Marina Mall i na stację Metra. Parking prywatny zapewniony i ochrona całodobowa. Niestety teren cały czas w budowie. Lake nie ma jeszcze ![]() Foto 5 - DISCOVERY GARDENS Wynajęcie tanie, studio od 30 tys. AED, 2-bedroom 70-80 tys AED. Prywatny parking, ładne widoki i blisko do Ibn Battuta Mall. Linia energetyczna jednak za blisko biegnie i komuś te druty mogą przeszkadzać. Dojazd paskudny Trzeba sprawdzać bardzo dokładnie mieszkania przed wynajęciem z powodu licznych usterek. ![]() Foto 6 - SPRINGS Tylko Ville - 2-bedroom od 70 tys AED a 3-bedroom 110 tys AED. Blisko do Spinney (mają tam wieprzowinkę ![]() ![]() Strefa cały czas w budowie ale ładna, trzeba mieć auto, bo Metro tam nie jeździ a i taksówkę złapać nie jest łatwo. Ville narożne mają najlepsze ogrody. ![]() Foto 7 - ARABIAN RANCHES Ładne miejsce i śmiało można powiedzieć, że luksusowe, ville 2-bedroom od 90 tys AED, a 6-bedroom z prywatnym basenem 350tys AED ![]() Nie ma połaczenia z Metro, trzeba mieć samochód a najlepiej dwa. Blisko do The Dubai Polo & Equestrian Club. ![]() Foto 8 - AL BARSHA Studio od 35 tys AED, 3-bedroom 75 tys AED Od luksusowych villi po tanie apartamenty, Al Barsha do koktajl różności kulturowych. Duży tłok, korki i niedokończone ulice. Blisko do Mall of the Emirates i Lulu hipermarketu. Foto 9 - INTERNATIONAL CITY Studio od 22 tys AED, one-bedroom 30 tys AED Duży ruch, korki i znalezienie parkingu graniczy z cudem. Wolnoamerykanka. ![]() Foto 10 - BUR DUBAI Wynajęcie studio w Al Mankhool zaczyna się od 40 tys AED, 4-bedroom to 150 tys AED. Dobre miejsce z dostępem do hoteli 5*, stacji Metra i autobusów, blisko są banki i BurJuman Centre. Duży ruch i korki. ![]()
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2010-06-04 o 14:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1094 |
|
Foto 11 - KARAMA
Ceny od 30 tys AED za 1-bedroom w starszym budynku z oknem i AC lub 65 tys AED za duże 2-bedroom z prywatnym parkingiem i centralnym AC. Lokalizacja w samym sercu ![]() Kłopoty ze znalezienim parkingu jeśli nie ma się swojego miejsca w garażu. Duży ruch. Foto 12 - MIRDIF 5-bedroom Villa od 130tys AED, a w budynku Shurooq Mirdif studio od 35tys AED. 2-bedroom villa od 64tys AED Dojazd do centrum 15 minut. Blisko do Uptown Mirdif, Mirdif City Centre, Emirates Co-op i Arabian Mall. Dobre miejsce dla posiadaczy piesków/kotków ![]() ![]() Pobliże lotniska to i można się nauczyć na pamięć jak wyje silnik Airbusa a jak Boeinga.... mieszkając w jednej z villi wzdłuż Street 37, ale cena 3-bedroom Villi tam to 65 ts AED. ![]() Duży ruch samochodowy bo to dojazd do Sharjah. Foto 13 - AL NAHDA Studio za 25tys AED, i duże, ładne 3-bedroom za 65tys AED. W większości budynków są baseny, siłownie i sauny. ![]() Droga na Sharjah i koszmarny czasem ruch na drodze dojazdowej, strata 2 godzin w jedną stronę ![]() W pobliżu NMC Hospital, szkoły i przedszkola.
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2010-06-04 o 14:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1095 |
Raczkowanie
|
Evunia, pikne te fotki, ale .... ja bym tam w zyciu mieszkac nie mogla!!!
Az od samego patrzenia mam uczucie braku swiezego powietrza w plucach... Naprawde podziwiam Was, ktore sie tak swietnie wzylyscie w cale tamtejsze srodowisko: mentalnosc, przyrode, klimaty wszelkiego rodzaju... To ja juz tu sobie spokojnie na moich "starych smieciach" pozostane ![]() B A C I O N K I !!! PS. Tak sobie tu Was czasem podczytuje ... = NAJciekawszy watek na calym Wizazu! ![]()
![]() |
#1096 | |
|
Cytat:
Satynka ![]() Obiecałaś, że na zakupy sie wybierzemy no to czekam ![]() Mamy ostrzeżenie przed Cyklonem Phet, więc z leżakowania nici, ponoć za wysokie fale (13 foot czyli 4 metrowe). Głównie oberwało się Omanowi jak zwykle ![]() EDIT: Tak wygląda Muscat: http://video.gulfnews.com/services/p...id=90024205001
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2010-06-05 o 08:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1097 |
Konto usunięte
|
Eva, niestety nie mogę Ci wysłać PW, chyba zablokowałaś PW dla nieznajomych...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1098 | |
|
Cytat:
Oj tak, faktycznie.... ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1099 |
|
Witaj ekozeberka
![]() Dlaczego nic nie piszesz? ![]()
![]() |
![]() |
#1100 |
Przyczajenie
|
EVA ID witam z całego serca.Odwiedziła mnie koleżanka z Polski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1101 |
|
BO
![]() ![]() Zdjęcia są przepiękne, ależ cudne miejsca ![]() O co chodzi z tym Amman - Philadelphia? Mogę Cię odwiedzić ??? ![]() ![]() ![]() Witaj Olkkka86 ![]() ![]() Witam Martka78 i ekozeberka i innych.... ![]()
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2010-06-06 o 17:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1102 | |
|
Informacja z Ambasady:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1103 |
Rozeznanie
|
Czesc Wszystkim!!!
![]() Wiem Wiem bardzo dlugo mnie nie bylo, no coz bylam bardzo zajeta. W poniedzialek kupie bilety do Polski (Dubai-Munich-Gdansk) ![]() Juz od dwoch tygodni opalam sie, w Poniedzialek w Jumeirah Beach Park (jeden raz wzielam off day z pracy zeby tam byc ![]() ![]() Jak tam u was?
![]() |
#1104 |
Rozeznanie
|
Ale cicho tutaj
![]() Czy wszyscy wyjechaliscie ![]()
![]() |
#1105 |
|
Witaj Jumeirah
![]() Wróciłam po weekendowym relaksie w RAK, mało się opalałam bo więcej relaksowałam ![]() Co u Ciebie nowego? Kupiłaś już nowe autko?
![]() |
![]() |
#1106 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie wszystko super, no i mam bardzo dobra news, bede krotce qualified trainer for ppl with special needs or disabilities ktorzy chca pracowac (i tez bede tranowac pracownikow jak z nimi pracowac"). Drugi news to ze za 4 do 5 miesiecy bede miala promotion z pracy ![]() ![]() Moze masz na mysli nowa torebke ![]() ![]() ![]() Tak myslalam i myslalam i slyszac roznych opinii o Porsche Cayenne. To juz mnie odechcialo. Juz sama nie wiem, jak na moj pierwszy wlasny samochod to kupie Infiniti Fx35 Sport, wyposazaniem 8V.
![]() |
![]() |
#1107 |
Raczkowanie
|
Witaj Eva oraz inne czytelniczki
czy mi sie wydaje czy ceny spadły??? za mieszkania oczywiscie. u nas co nowego - dom kupiony w Al Reef, autko na mnie czeka - takie jakie ja ![]() ![]() ![]() pozdrawiam wszystkich na razie korzystamy z polskiego lata w kratke ale nie jest żle ![]() ![]() Jovikzu -
Uwierz w siłę swojego umysłu. Bądź wierny swoim marzeniom i uwierz w siebie aby je spełnić Edytowane przez jovikzu Czas edycji: 2010-06-21 o 12:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1108 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co to za "love"? Czyżby z mojego miasta? ![]() Infiniti FX jest sweety słodziaczek ![]() ![]() To taka kochana czekoladka ![]() ![]() Edit: to kolor Midnight Mocha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hejka Jovikzu, gratuluję zakupu mieszkania, chwalebna inwestycja ![]() Nie obawiajcie się gorąca, no panic ![]() ![]() Heatwave in Middle East no cause for panic <- KLIK In Saudi Arabia, a local newspaper quoted a meteorologist, warning that temperatures could this week soar to 80 degrees Celsius in the sun in desert areas. Przyjeżdżajcie, bo teraz moja kolej i ja stawiam kawę ![]() ![]()
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2010-06-22 o 06:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1109 |
Przyczajenie
|
Drogie Kobietki,
szukam kogos kto moglby mi udzielic troche informacji na temat prowadzenia ciazy i samego porodu w Dubaju. Czy jest tu jakas odwazna kobietka,ktora zdecydowala sie rodzic tu na miejscu, czy raczej wszystkie na czas porodu wracacie do polski??? Bo narazie te babeczki ktore znam,to jednak decydowaly sie na porod w polsce. Wiec nie mam za bardzo od kogo sie dowiedziec jak wogole to tutaj wyglada. Bede wdzieczna za wszelkie info. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1110 | |
|
Cytat:
Witaj Liu ![]() Znam Polkę, która urodziła w Abu Dhabi w prywatnym szpitalu, poród przez CC wszystko odbyło się szybko i sprawnie, dziecko zdrowe, mama szczęśliwa. Od jak dawna mieszkasz w Dubaju? Jakie masz ubezpieczenia? Kto pracuje, Ty czy mąż? Byłaś już u ginekologa w Dubaju?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.