WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-14, 09:34   #1081
karolcia_83
Rozeznanie

Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja

Ups... Ja biorę już 6 miechów...Podobno tyle taka kuracja powinna trwać. No cóż podpytam jeszcze swojego lekarza, ale one dopiero podobno właśnie po trzech zaczynają działać...Teraz chciałam zrobić jakąś przerwę, tylko nie wiem ile.
karolcia_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 09:36   #1082
beatka880509
Raczkowanie

mi nigdy nie wypadaly wlosy, wypadanie wlosow to onzaka zlej diety lub schorzenia
beatka880509 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 09:39   #1083
karolcia_83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beatka880509 Pokaż wiadomość
mi nigdy nie wypadaly wlosy, wypadanie wlosow to onzaka zlej diety lub schorzenia

Każdy organizm jest inny. Ja też nigdy bym sie spodziewała, że zaczną mi się takie cuda na głowie dziać, a jestem zdrowa i dobrze się odżywiam. Przyczynił się do tego raczej stres.
Stary 2008-05-14, 09:41   #1084
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Napisane przez levante Pokaż wiadomość

Niektórzy są cały czas, inni wracają... Makabra... Po wszystkich moich perypetiach włosowych podtrzymuję, że najważniejsze jest zdiagnozowanie problemu, w przeciwnym razie same próby i błędy i tak w kółko. Problem w tym, iż zdiagnozowanie u nas w kraju, to makabra nr 2. Ach...

Oj sporo tego było. Pozbieram swoje przepisy i podzielę się nimi. Oczywiście podstawą był Inneov, do którego właśnie wróciłam (Inneov koniecznie z przerwami –3 miesiące kuracji i przerwa) oraz wieczorne wcieranie Dermedic Capilarte. Do tego całe mnóstwo naturalnych wcierek (cebulowych również) Wraz z Wax-em.
mysza – widzę, że aktualnie polecasz coś szczególnego – nasza stara, dobra cebula. Świetny pomysł z aplikacją.

Dokładnie tak .Bardzo mądre słowa.

karolcia- robisz przerwy czy bierzesz non stop Inneov? Patrz wyżej.
levante, Capilarte Ci pomógł? Ja właśnie jestem w trakcie pierwszego!
Wcierałaś codziennie?
Ja stosuję w takiej kombinacji:
1. Dermedic
2. Dermedic
3. Klorane ampułki
4. Dermedic
5. Dermedic
6. Klorane

Ale dopiero zaczęłam więc nie wiem czy i kiedy będą efekty. Poza tym dużo magnezu
Myślę nad tym Inneovem, ale biorę Vitapil, i chyba nie można ich łączyć?

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 09:50   #1085
levante
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolcia_83 Pokaż wiadomość
Ups... Ja biorę już 6 miechów...Podobno tyle taka kuracja powinna trwać. No cóż podpytam jeszcze swojego lekarza, ale one dopiero podobno właśnie po trzech zaczynają działać...Teraz chciałam zrobić jakąś przerwę, tylko nie wiem ile.
Właśnie od dermatologa (w zasadzie od paru lekarzy) wiem, że koniecznie trzeba robić przerwy z Inneovem. Zresztą jest to zgodne z opisem tego suplementu - 3 miesiące to zupełny czas jednorazowej kuracji. Przerwa może trwać dowolnie; minimum to miesiąc. Te przerwy są również zbawienne dla kieszeni. Ile płacisz za tą tabletkową przyjemność?
noseknosek - łączyłam kiedyś Inneov z Revalidem, ale dermatolog oświecił mnie, że to nie jest najlepszy pomysł i zresztą zupełnie zbyteczny, sam Inneov wystarczy. Natomiast nie zaszkodzi Biotyna.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Obiecane moje dawne kuracje (rety - muszę do tego wszystkiego wrócić):
Z upartością maniaka trzymałam się poniżeszego rytuału i pomogło. Trwało to trochę...

Wieczorem, dwa razy w tygodniu przed myciem (mało stylizuję włosy żeby ich nie obciążać więc nie dopuszczam do mocnego zabrudzenia) wcieram ciepłą mieszankę:
2 łyżeczki oleju kokosowego + 2 łyżeczki rycyny (próbowałam naftę, ale nie służy mi - przesusza), czasami kilka kropelek cytryny i żółtko, ale wtedy odpada mocniejsze podgrzanie (zważy się). Czepek + podgrzanie suszarką i spać (jakie to spanie - trzeszczące).
Rano wcieram dodatkowo:
Wax - typowy dla wypadających i osłabionych - w miejsca szczególnie prześwitujące (czasami również imbir dla podgrzania cebulek lub rozpuszczone drożdże - grzeją jak szalone) i znowu czepek + kilkakrotne podgrzewanie. Po 40/50 min płuczę. Jeżeli nie obciążę tym wszystkim włosów, to przed spłukaniem psikam cebulę, jeżeli mocno już je wymęczyłam, to po pierwszym myciu:
Miksuję 3 cebule, odcedzam z soku, wlewam go do butelki z atomizerem (przechowuję w lodówce - cebula ma działanie konserwujące więc nie trzeba 'bawić się' w przygotowanie co każde mycie, nie popsuje się). Przed użyciem albo podgrzewam albo wcześniej stawiam ją w cieplejszym miejscu. Psiakm skórę i włosy obficie (trzeba uważać na oczka; zapach też nie jest pierwsza kalsa). 2 czepki + ręczniki 30-50min grzania. A teraz najlepsze - nadchodzi moment ściągnięcia - bieeeedny nos.
Spłukuję, płuczę mieszanką - pokrzywa + kłączę tataraku. Mycie szamponami przeciw wypadaniu i nawilżającymi naturalnymi - apteczka babuni (podaruję sobie nazwy bo zanudzę do końca) i 2 maseczki po myciu - Lorysa.
Przy każdym myciu i płukaniu woda z filtra i naprzemienny natrysk od ciepławej temp po lodowatą dla poprawy krążenia, a potem już nic, pozwalam im schnąć naturalnie.
Oprócz tego:
Ducray Anastim (wcześniej Chronostim)- 2 razy w tyodniu.
Dermedic capilare - aktywny tonik przeciw wypadaniu - zawsze przed spaniem.
Masaż główki.
Oraz Inneov i biotyna do possania.

The end.

Edytowane przez levante
Czas edycji: 2008-05-14 o 09:57 Powód: dopisek + literki
levante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 09:56   #1086
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez beatka880509 Pokaż wiadomość
No cóż, Ameryki tym stwierdzeniem nie odkryłaś, aczkolwiek widzę, że szafujesz uogólnieniami, bez wgłębiania się w problem, bo przyczyn wypadania może być znacznie więcej. Chociażby stres, o którym wspomniała Karolcia_83, źle dobrane kosmetyki, ba, nawet woda [pomijam już indywidualne uwarunkowania organizmu].

Proszę więc, nie generalizuj i nie powtarzaj truizmów.
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 13:31   #1087
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez levante Pokaż wiadomość

mysza – widzę, że aktualnie polecasz coś szczególnego – nasza stara, dobra cebula. Świetny pomysł z aplikacją.
.
mam nadzieję, że i teraz mnie cebula nie zawiedzie a ten sposób wyciskania soku przez podkolanówkę jest naprawdę genialny teraz wiem ile mi się wcześniej soku marnowało przez niedokładne wyciśnięcie go przez sitko
Stary 2008-05-14, 15:00   #1088
lerche
Raczkowanie

strasznie mi włosy wypadają,zaczełam jeść od tygodnia skrzyp w tabl. i używać wax-u do włosów,ale mam pytanie jeżeli ktoś używa,jak robicie żeby jakoś utrzymać ciepło żeby ta odżywka miała lepsze działanie? można głowę folią owinąć i na to ręcznik i potrzymać troszkę czasu? proszę o pomoc

oraz macie jakieś bardzo dobre sposoby na wypadanie włosów?
lerche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 15:04   #1089
diana_an
Raczkowanie

DZiewczyny prosze bardzo napiszcie mi ile to norma wypadania włosó.Mój lekarz twierdzi, że już jest norma zresztąnie wiem na jakiej podstawie a mi tak długo włosy wypadają ze już naprawde nie wiem ile to normalnie.Normalnie nie licze włosów troche przy myciu czuje że leci ale nie widze ile bo mam szerokie rozstawki w sitku.Dużo mi wypada jak czeszę po myciu tzn jak czeszę to nie widzę bo mam szeroki grzń ale jak przejade ręką to czuję. No i najbardziej mnie martwi że jak w ciągu dnia przejade po włosach to zawsze prawie mam w ręku włosy ale pojedyncze nie garściasmi.Ale zawsze w ręku coś zostaje.Jak mam wiedzieć ile to normalnie napiszcie czy normalnie jak nie ma problemu to przy przejec haniu ręką po włosach zostają pojedyncze???Naprawdę włosy wypadaja mi półtora roku i nie wiem jak to jest już normalnie???????Napiszcie mi proszę
diana_an jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 17:14   #1090
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez diana_an Pokaż wiadomość
DZiewczyny prosze bardzo napiszcie mi ile to norma wypadania włosó.Mój lekarz twierdzi, że już jest norma zresztąnie wiem na jakiej podstawie a mi tak długo włosy wypadają ze już naprawde nie wiem ile to normalnie.Normalnie nie licze włosów troche przy myciu czuje że leci ale nie widze ile bo mam szerokie rozstawki w sitku.Dużo mi wypada jak czeszę po myciu tzn jak czeszę to nie widzę bo mam szeroki grzń ale jak przejade ręką to czuję. No i najbardziej mnie martwi że jak w ciągu dnia przejade po włosach to zawsze prawie mam w ręku włosy ale pojedyncze nie garściasmi.Ale zawsze w ręku coś zostaje.Jak mam wiedzieć ile to normalnie napiszcie czy normalnie jak nie ma problemu to przy przejec haniu ręką po włosach zostają pojedyncze???Naprawdę włosy wypadaja mi półtora roku i nie wiem jak to jest już normalnie???????Napiszcie mi proszę
Przyjmuje się, że do 100-120 (lub do 150) jest norma, a jedynym sposobem, by się przekonać ile dokładnie włosów wypada należy przez co najmniej 5 kolejnych dni dokładnie przelicz wypadające włosy.
Stary 2008-05-14, 17:31   #1091
diana_an
Raczkowanie

i TE 100150 to dzienna norma i wtedy nie mówi się o chorobowym wypadaniu włosów????mI TA LICZBA WYDAJE SIĘ BARDZO DUZA???
Stary 2008-05-14, 18:18   #1092
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez diana_an Pokaż wiadomość
i TE 100150 to dzienna norma i wtedy nie mówi się o chorobowym wypadaniu włosów????mI TA LICZBA WYDAJE SIĘ BARDZO DUZA???
mi też się wydawała bardzo duża jak któregoś razu doliczyłam 250 włosów, które mi wypadły
Stary 2008-05-14, 18:50   #1093
diana_an
Raczkowanie

aLE JAK WYPADA 100 TO JEST NAPRAWDE NORMA????i NIE MÓWIMY WTEDY O WYPADANIU WŁOSÓW???
Stary 2008-05-14, 20:11   #1094
karolcia_83
Rozeznanie

lavente zawsze płaciłam ponad 90 zł za opakowanie inneov...kończe to opakowanie i robię przerwę. Mam nadzieję, że sam Wax wystarczy i nie zaczną znowu wypadać Swoją drogą tyle się tu naczytałam o cebuli i tym podobnych specyfikach, że nie wiem czy się nie skuszę
Stary 2008-05-14, 20:18   #1095
kajka270
Raczkowanie

Ja czytałam, że norma to 50-100 włosów dziennie

Wczoraj byłam u endokrynologa i doktorka dała mi skierowanie na badanie hormonu TSH i Testosteronu. Mam nadzieje,że pomoże, bo tak i już włosy wypadają, że nikt nie wiem z jakiej przyczyny
Stary 2008-05-14, 20:57   #1096
diana_an
Raczkowanie

dzIEWCZYNY A W JAKIEJ ILOŚCI WAM WYPADAJĄ WŁOSY??jAK POCIĄGNIĘCIE W CIĄGU DNIA ZA WŁOSY TO ZOSTAJA WAM NA RĘKACH??i CZY DUZO?????
Stary 2008-05-14, 21:03   #1097
patrycja350
Zadomowienie

Mi bardzo dużo i czuje,ze muszę zawitac do lekarza,bo to nie możliwe aby przez cale życie wypadały mi wręcz garściami włosy
patrycja350 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 21:26   #1098
diana_an
Raczkowanie

dzIEWCZYNY ALE JAK PRZECIĄGNIECIE RĘKA W CIĄGU DNIA PO WŁOSACH TO ZAWSZE MACIE JE W RĘKACH????
Stary 2008-05-15, 11:48   #1099
gosiaczek6
Zakorzenienie

w programie na 2 lekarz mowił ze od 100 do 200 to norma...dla mnie to głupota bo ta norma 200 u mnie spowodowała ze straciłam połowe moich włosów;/ chyba wybiore sie do lekarza..codzien wypada mi 200 od 2,5 miesiąca...udac sie do dermatologa?? czy endokrynologa??
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 18:31   #1100
diana_an
Raczkowanie

No właśnie i mi też ta norma nie wydaje się normą jak mi włosy nie wypadały to nie miałam 100 wypadających.A powtórzę jeszcze raz pytanie jak przejedziecie ręką po włosach to też wam zawsze włosy zostaja na rękach przy pociągnięciu z włosy ile ich wypada Wam???Będę wdzięczna za odpowiedź
Stary 2008-05-15, 18:57   #1101
gosiaczek6
Zakorzenienie

zawsze jak przejade reka po wlosach to 2/3 zostaja..najgorzej jest przy myciu ;/
Stary 2008-05-16, 11:25   #1102
tuptusienka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek6 Pokaż wiadomość
zawsze jak przejade reka po wlosach to 2/3 zostaja..najgorzej jest przy myciu ;/
moze glupio to zabrzmi ale zazroszcze ze tak malo... mi tak na rekach zostaje ok 10 wloskow... stytuacje mam taka od ponad 8 miesiecy... stosowalam ampulki z joanny- pomogly na krotko, bralam przez 3 miesiace skrzypowite i jeszcze jeden preparat ale nic nie pomoglo, no moze troszke paznokcie mialam mocniejsze ale nie na tym mi zalezalo... wlosow nie prostuje, rzadko stosuje suszarke(tak raz ok na miesiec)... mam za to problem z lupiezem i wiem ze to moze byc przyczyna ale nie moge trafic na szampon ktory mi pomoze... przewaznie jest lepie j do dwoch tyg stosowania a pozniej wszystko wraca do normy... mam zamiar isc w poniedzialek do dermatologa moze on mi cos pomoze...
tuptusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 17:28   #1103
gosiaczek6
Zakorzenienie

no moze mało fakt, ale jak myje i przy samym myciu wypadnie mi 200 to to nie jest mało jak na moje, potem jeszcze jak rozczesuje to 50...wiec jakby zsumował to pewnie 300 dziennie
Stary 2008-05-17, 14:51   #1104
ZoOoOoZi
Raczkowanie

dziewczyny a jak to jest z tym łupiezem? no bo ja raczej nie mialm łupiezu jak mi zaczely wypadac, ale teraz mam....nie wiem czy moze przez te szmponyco uzywam? ostatnio wlasnie uzywalam dermena...heh maskara nie dosc ze łysa to jeszcze lupiez mam:|
ZoOoOoZi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 08:45   #1105
Integirl
Rozeznanie

mnie właśnie na nowo dręczą wypadające włosy już kiedyś też tak było i chyba połowa poszła teraz nic w pielęgnacji i w żywieniu nie zmieniłam i nie wiem dlaczego znowu są takie słabe postanowiłam dla nich specjalnie pójść do fryzjera i ścinam je dzisiaj na krótko choć to będzie chyba kiepsko wyglądać tak ich niewiele na dodatek od zawsze tak szybko się przetłuszczają że szkoda gadać a żaden dermatolog nigdy nie doradził mi nic mądrego
Integirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 09:22   #1106
gosiaczek6
Zakorzenienie

dziewczyny czy któraś z Was moze mi powiedziec jak ma sie stosowanie tabletek antykoncepcyjnych do wypadania włosów?? czy one wypłukują cos z organizmu czy na czym to dokładniej polega??
Stary 2008-05-19, 11:46   #1107
kajka270
Raczkowanie

Ja już mam wyniki, hormon tarczycy mam dobry, ale testosteron za wysoki. Teraz nie wiem, czy to ma wpływ na wypadanie moich włosów, ale za tydzien ide do kontroli i wszystkiego sie dowiem.
Stary 2008-05-19, 15:33   #1108
czarnaaa17
Przyczajenie

Unhappy Co na wypadajace włosy :( ??

Mam od dłuzszego czasu problem ... włosy m istrasznie wypadaja ... od sierpnia leciało ich mase- jakis czas temu nie miałam z nimi problemu ale jak zauwazyłam-gdy sie denerwuje, stresuje wypada ich znacznie wiecej.. najgorsze jest to ze została mi 1/3 moich gestych włosów szok chociaz odrastaja mniejsze to to koszmarnie na długich włosach wyglada. Troszke mogłam im zaszkodzic farbownaiem-ale nigdy mi po farbowaniu nie wypadł włos ... włansie tym stresem-albo nadczynoscia tarczycy ... uzywałam roznych odzywek w ym Wax, szamponu porady babuni z rozmarynu i skrzypu, płynem piloxidil - bo mam przeswity;/;/ co jeszc emoge uzywac tkaiego?lub domowego??!! ratunku..
czarnaaa17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 16:09   #1109
Sławka2
Wtajemniczenie

GG do Sławka2
Dot.: Co na wypadajace włosy :( ??

Proponuje użyć wyszukiwarki - jest kilka "włosowych" wątków i tam najlepiej szukać odpowiedzi A jak sie nie znajdzie to pytać - miłe wizażanki zawsze pomogą

Jagódka Zosia urodziła się 23.09.2010
Ma 3 latka i 8 miesięcy i 21 dni
Sławka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 20:08   #1110
czarnaaa17
Przyczajenie

Dot.: Co na wypadajace włosy :( ??

wiesz.. zalezy kto ma jaki problem z włosami-wypadaniem, kazdy moze miec ten objaw i szukanie pomocy na tne temat na forum, ale bywaja inne przyczyny... wypadania,chodzii mi o opinie osoby która miała podobnie lub na tym sie zna.. co robic? co stosowac? na wylatywanie włosów-jesli kupowane? to cos nie drogiego..
a moze jak sciac włoski? obecnie mam długie za ramiona ...
bd wdzieczna za pomoc)
czarnaaa17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości