|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: smoczkowa pierwsza próba biżuteryjna :) co sądzicie?
W sumie whatever - tak sobie teraz myślę. Ważne, żeby się gdzieś pokazać
. Już przestaję zrzędzić.
|
|
|
|
|
#1082 |
|
Wtajemniczenie
|
Kobieto, usiądź, spójrz na swoje prace.. Są piękne. Podziwiam i gratuluję talentu.
|
|
|
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zawsze rewelacyjne i te niesamowite nazwy!
![]() Dla mnei najlepsze pierwsze, ze złoceniami i łezką w przepięknym kolorze, poza tym moje ulubione liliowe i łódeczka wygląda ekstra. Taka nowa forma i jakby lekkie przełamanie zasad. Super wszystkie i tylko zazdroszczę talentu.
|
|
#1084 |
|
Zadomowienie
|
jak zwykle przepiękne prace , jest na czym oko zawiesić
nr 1 dla mnie to również ten ostatni wisior elaine , fantastyczna forma, pięknie wyglądaja te malowane złotem elementy kwiatowe, majstersztyk kolczyki arquen - cudownie wygląda to przeplatanie zawijasków złoconych i srebrnych, do tego piękny kamień bardzo pasujący kolorystycznie do złotka i lilije - jedna z twoich moich ulubionych prac, bardzo klimatyczne i pięknie oddające inspiracje, i nawet iolity skłonna byłabym pokochać .... |
|
|
|
|
#1086 |
|
Rozeznanie
|
Smoczku, już teraz robisz niesamowicie piękne prace, przykładasz się do każdego szczegółu, więc naprawdę podoba mi się fakt, że tak dużo od siebie wymagasz i mówisz, że jeszcze długa droga przed Tobą. To oznacza bowiem tylko tyle, że w przyszłości Twoja biżuteria będzie jeszcze bardziej zachwycać (choć już dość trudno mi to sobie wyobrazić
Życzę Ci powodzenia w konkursie. Marzy mi się Zapach lilii, urzekły mnie naprawdę
|
|
#1087 |
|
Rozeznanie
|
Smoczku, dzisiaj zobaczyłam Avalon i poległam... Miecz mnie rozbroił, szczególnie, że w wojowniczym nastroju jestem. Idę płakać w kąt, że wisior nie na moją szyję
|
|
|
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
jej, dziękuję . W sumie jestem bardzo zadowolona z tego wisiora (i z tego, że się sprzedał ). To go pokażę przy okazji, żeby było wiadomo o co kaman .To z jednej strony duża przeróbka wisiora, który kiedyś zrobiłam, a z drugiej sporo nowego (ogólna konstrukcja dwuczęściowa, miecz i takie tam). Wisior się zwie "Avalon" i jak się łatwo domyślić nawiązuje do legend arturiańskich. To miała być trochę taka jakby brama do Avalonu, okolona przez dwa drzewa często pojawiające się w legendach dotyczących Avalonu - dąb i jabłoń, do tego Excalibur i labradoryt, który (musicie mi uwierzyć na słowo bo nie widac tego na zdjęciach) wygląda jak tafla jeziora otaczającego Avalon, przesłonięta czarnymi kreskami sitowia . Tia, poniosła mnie wyobraźnia. Ogólnie ten wisior planowo jest pierwszą sztuką z mini kolekcji "legendarne krainy". W planie Lavondyss ( z książki Roberta Holdstocka czy jak się go pisze), Lorien (wiadomo skąd LOTR), Ziemiomorze (Le Guin), Uberwald ze Świata Dysku i Tel'aran'rhiod - świat wilczych snów z "Koła czasu". Wszystko będzie z różnymi labradorytami . Ale się rozpisałam.Ostre zdjęcia : http://drakonaria.deviantart.com/art/Avalon-140989633 Edytowane przez smoczek Czas edycji: 2009-10-21 o 20:52 |
|
|
|
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Aniu szalejesz
Wszystko jest przepiękne, ale konkursowy wisior... Marzenie ![]() PS. Gdybyś miała wątpliwości - drzeka są w pełni rozpoznawalne Babcia mi tu je przed chwilą podziwiała...
|
|
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu właśnie jestem w szoku, że już kolejna osoba te drzewa rozpoznaje. Moja mama nawet nie wzięła do ręki i mówi "o, dąb i jabłonka", byłam mega zdziwiona.
Dagus - ano dlatego miałby się nie sprzedać, że ostatnio szaleję z cenami i bałam się czy nie przesadziłam . Głównie dlatego miałam obawy.
|
|
|
|
|
#1092 | |
|
www.dulcedo.pl
|
Cytat:
, a Twoje koszty firmy, pomysły powinny być w cenie. Zresztą ja czasami też się cisnę czy nie wziąć wyższej ceny i mięknie mi serce.
|
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
No ja właśnie też doszłam do tego wniosku i już się nie szczypię. Mam firmę, płacę te durne podatki (jak przychodzi to zapłaty zwłaszcza VATu to wyję), ZUS itd. No i wkładam w swoją biżu mnóstwo pracy, każda jedna rzecz jest wyjątkowa, a serce mi nie mięknie, bo biżuteria to nie chleb. No i na razie jestem zadowolona ze swojej strategii, bo widzę, że sprzedają mi się coraz droższe rzeczy, a tym ostatnim wisiorem pobiłam swój rekord. Zresztą mam wrażenie, że w ogóle dziewczyny, robiące bardziej skomplikowaną biżu zaczęły się bardziej cenić i podniosły ceny. Dawniej biżu powyżej 1000 to był ewenement, a teraz zdarza się coraz częściej i staje się normą. No i też widzę, że leżą mi właśnie raczej te tańsze rzeczy (poza jednym, z lekka przesadzonym wyjątkiem
), no a to coś zdecydowanie pokazuje.
Edytowane przez smoczek Czas edycji: 2009-10-22 o 09:51 |
|
|
|
|
#1094 |
|
Zadomowienie
|
ja myślę, że oryginalne rzeczy, robione w jednym jedynym egzemplarzu powinny mieć swoje ceny.. porządne, nie każdego stać na coś oryginalnego.. i chyba w tym jest sens
![]() z resztą jak ktoś robi coś pięknego i niepowtarzalnego .. powinien się cenić się i swój talent, a na pewno znajdzie się ktoś to to doceni i pokusi się na kąsek z resztą co ja Ci będę gadać i tak dobrze pewnie o tym wiesz.. tak czy siak podziwiam Twoje prace
|
|
|
|
|
#1095 |
|
Zadomowienie
|
Naszyjnik bossssssski
|
|
|
|
|
#1096 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja powiem tak... najbardziej podoba mi się dolna część i labradoryt
|
|
|
|
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
Nie umiem oczu oderwać od tego wisiora!
Istne cudo!
|
|
#1098 |
|
Wtajemniczenie
|
Przepiękny wisior
! Niezwykle oryginalny, cudowny, pomysłowy i w ogóle same achy .
|
|
|
|
|
#1099 |
|
Raczkowanie
|
Trafiłam tutaj trochę przez przypadek i masz oto kolejną fankę Twojej twórczości
![]() Wprawdzie nie udało mi się dobrnąć do końca tego wątku ale zobaczyłam wystarczająco dużo żeby pogratulowac talentu. Mam pytanie przy okazji, bo jakoś nigdy się z tym nie spotkałam... jest AC ze złota ? Takie rzeczy zrobione w złocie tu już byłby szał |
|
|
|
|
#1100 |
|
Zadomowienie
|
Ten wisior mowę odejmuje...
Uwielbiam legendy arturiańskie, a Twoja praca moim zdaniem wręcz idealnie pasuje do tematyki Avalonu. Sama nie wiem, co zachwyca mnie bardziej - wykonanie czy pomysł, bo każdy szczegół fantastycznie wpasowuje się w całość - zwłaszcza urzekł mnie miecz i ogólna liściasta faktura. Naprawdę przepiękna praca
|
|
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
Podrzucam swoje kolejne kolczyki inspirowane twórczością polskiego romantyzmu. Tym razem "Świtezianka" z apatytami i labradorytami.
Poza tym pierścionek Silvestris - marzyła mi się po prostu obrączka cała pokryta leśnymi motywami. Ta jest zdobiona diopsydami chromowymi i 22 karatowym złotem. Linki do ostrych zdjęć: http://drakonaria.deviantart.com/art...anka-143037362 http://drakonaria.deviantart.com/art...tris-142375300 |
|
|
|
|
#1102 |
|
Zadomowienie
|
wiesz.. ciągle się zastanawiam jak patrzę na te Twoje prace.. jak szybko musisz to robić? Bo naczytałam się o AC i wszędzie piszą, że to bardzo szybko schnie, chociaż ja sama nie miałam styczności z tym materiałem jeszcze. Ale podziwiam Twoją dbałość o detale i odwzorowywanie natury w az tak dużym stopniu. Wszystko jest takie delikatne i nie przesadzone. Najbardziej podobają mi się kolczyki i a jeszcze bardziej na kolczykach właśnie chwaściory
|
|
|
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego ja nie jestem piękna i bogata?? Muszą zagrać w totka i wygrać
To sobie coś zamówię, Taka biżuteria nadaje się tylko dla pięknych i wyjątkowych kobiet.Ale mam cichą nadzieję,że Kuba pamięta o tym gdzie( właściwie od kogo) ma kupić w przyszłości dla mnie pierścionek ;] Edytowane przez M0N1K4 Czas edycji: 2009-11-10 o 12:43 |
|
|
|
|
#1104 |
|
Zadomowienie
|
oo nieeeeeeee! kolczyki juz sprzedane
buu.. szczęściara ten ktoś, że będzie nosił takie cudenka |
|
|
|
|
#1105 |
|
Raczkowanie
|
Kolczyki przecudowne, jak zresztą i wszystkie inne prace
Naprawdę nie mam pojęcia jak Ty to robisz, wszystko jest takie dokładne i dopracowane. Podziwiam szczerze, szczególnie że ze mnie taki talent, ze nigdy nie potrafiłam ludzika z plasteliny ulepic
|
|
|
|
|
#1106 |
|
Wtajemniczenie
|
Ach........
(zauroczona, oszołomiona szczególnie pierwszymi kolczykami, nie napiszę nic więcej... ) |
|
|
|
|
#1107 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolczyki, co tu dużo pisać cudne
Intryguje mnie tylko jak ten element z kwiatami się trzyma, bo tak wygląda jakby był przymocowany do góry nogami-takiego rozwiązania jeszcze nie widziałam
|
|
|
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za miłe słowa.
Biedronka - do góry nogami? ni. Wszystko jest przylutowane. Ten element z kwiatami zrobiłam wklęsły - może być tego nie widać na zdjęciach. Od strony wypukłej jest przylutowany do tej oplatanej bazy po prostu.
|
|
|
|
|
#1109 |
|
Zadomowienie
|
przepiękne.... oszałamiająco cudowne... w dosłownym sensie zatkało mnie jak je zobaczyłam. Idę sobie popłakać w kąt, że mnie na nie nie stać .... i po cichu nie mogę się wprost doczekać interpretacji innych ballad , bo znów bedą zjawiskowe
|
|
|
|
|
#1110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:44.

. Już przestaję zrzędzić.

i łódeczka wygląda ekstra. Taka nowa forma i jakby lekkie przełamanie zasad. Super wszystkie i tylko zazdroszczę talentu.

Życzę Ci powodzenia w konkursie. Marzy mi się Zapach lilii, urzekły mnie naprawdę

buu.. szczęściara ten ktoś, że będzie nosił takie cudenka