|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
Cytat:
z odrobinka mleka bez cukru..
|
|
#1082 |
|
Raczkowanie
|
hej
A ja się chyba poddaje. Na zdjęciach z urodzinek julki wyszłam jakbym miała ponad 100 kg Waga mi prawie nie spadła a to juz 6 dzień. No i dziś nagrzeszyłam na maxa (ale przez 5 dni ostro trzymałam dietkę)Rano ważyłam 60,4..... a teraz 61
|
|
|
|
#1083 |
|
Raczkowanie
|
Inka jest bezkofeinowa... Kawa ponoć zatrzymuje chudnięcie xD dlatego teraz unikam jak ognia po tym jak 10 dni na diecie nie zrzuciłam ani kilo
|
#1084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego jutro 2 dni scislej proteinowej, i dopiero 2 faza ;/Cytat:
jakbym wiedziala, to pilabym zielona herbate. myslalam, ze kofeina raczej sprzyja chudnieciu...
|
|
#1085 |
|
Raczkowanie
|
Kawa zatrzymuje wodę w organiźmie i dlatego podczas diety nie należy jej pić / lub ograniczyć
|
|
|
|
#1086 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() METTEZ A JOUR VOTRE JUSTE POIDS ! Si vous désirez réaliser de nouveau l'analyse de votre juste poids ou mettre à jour votre formulaire avec des données plus récentes, veuillez cliquer sur l'onglet "je m'inscris" de notre barre d'accueil. to chyba cos nie tak?? |
|
|
|
|
#1087 |
|
Raczkowanie
|
Without pain, without sacrifice we would have nothing!
Dobranoc! ![]() Doda - Nie wiem co z tą stroną... ;/ Może odswież i spróbuj ponownie?
|
#1088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1089 |
|
Przyczajenie
|
nie mialam pojecia ze kawa nie jest wskazana przy odchudzaniu ..
ja pochlaniam minimum dwie kawcie dziennie i to juz dobre pare lat nie wyobrazam sobie bez niej zycia wiec jak ja zastapic ? cole light odstawilam -choc mozna to babelki raczej nie najlepiej wplywaja :P a tu jeszcze kawa /..no nie ;p gdzie ja teraz znajde ma kofeine kochana ;D;p ;**MamaNiny korniszonki przeciez mozemy jesc nie duzo ale mozna jakbys zjadla duuuuza porcje lodow to moglabys sobie zrobic kare ale ja naa twoim miejscu nie katowalabym sie hehe ;*** spadlo pol kilo ..to i tak lepiej niz nic przez 2 tygodnie ;p hihih
|
|
|
|
#1090 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
inaczej wsciekla jestem jak diabli ![]() heh u mnie 600g wiecej..grr pewnie woda sie po kawie zatrzymala. moze jednak calkiem odstawie. Cytat:
![]() no niestety korniszonki to za malo ciut ciut wiec niezdrowo kara musi byc bo u mnie niestety wzrost wagi... zobaczymy w pt
|
|
#1091 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny, chyba mnie tu z tydzien nie bylo
![]() taki maly odwyk wizazowy
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1092 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak tam zdrówko Ja dziś mam ciężki dzień , zaraz idę do pracy i czeka mnie przeprawa z szefem , wciąż mi dorzuca nowe zadania i już mam tego dość Pracodawcy teraz za bardzo wykorzystują fakt ,, kryzysu" moim zdaniem zbyt wyolbrzymionego no zobaczymy jak to będzie najwyżej , trzeba będzie szukać nowej posadki .Narazie PA |
|
|
|
|
#1093 |
|
Raczkowanie
|
ważyłam się wczoraj i 65 ciągle!! pół kilograma tylko
i na dodatek zjadłam na kolacje smażoną wątróbkę !!! ojojoj dziewczyny nie dałam rady !!! A miał być dzisiaj dzień 9
|
|
#1094 | |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj nagrzeszyłam ale dziś 0,200 kg mniej
Co do kawy to ja wypijam 2 małe z mlekiem ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
)
|
|
|
|
|
#1095 |
|
Raczkowanie
|
czytałam od poprzedniej strony i nie będę już cytowac, żeby miejsca nie zajmować, ale tak:
- zawroty glowy moga byc spowodowane niskim cisnieniem - dodatkowo w pierwszych dniach to ciągłe sikanie (że się tak wyrażę ) i utrata wody obniża cisnienie...- kawa zwykła nie zauważyłam żeby mi to jakoś przeszkadzało w gubieniu wagi - może i wypłukuję magnez itp. i zatrzymuje wodę, ale taka rozpuszczalna 1 czy 2 dziennie to myślę że dużo nie wypłukają... - kawa inka to czyste węglowodany!!!wcześniej o tym pisałyśmy i też się zastanawiałysmy czy pić no i jak ktoś musi to trudno...ale lepiej wg mnie U mnie podsumowanie po 5 tygodniach: 9 kg mniej w udzie 5cm mniej w pasie 7cm w biodrach 4cm w biuście 6cm Pomimo wyrzytów sumienia z powodów grzeszenia i wolniejszego spadku wagi niż się spodziewałam to jestem zadowolona!!! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- jeszcze zapomnialam o słodziku coś...dziś się dowiedzialam, że jego przyswajanie i metabolizowanie to niedobra rzecz dla organizmu...otóz niby słodzik ( nie wiem czy wszystkie jego rodzaje??) to samo białko, ale problem w tym, że słodki jest i receptory smakowe dają znac do mózgu, ze nalezy to trawić jak węglowodan i w rezultacie organizm głupieje...niebezpieczne mi się wydaję to, że nie wiadomo co się z tym dzieje po skonsumowaniu...trzeba by jakies dietetyka o zdanie zapytać albo biochemika - znacie kogoś takiego???
|
|
#1096 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mimme gratuluję Ci serdecznie! Jestem z Ciebie dumna! Tylko przypadkiem sie nie poddawaj! ![]() Biorę z Ciebie przykład ![]() Dzisiaj koleżanka przyniosła do szkoły takie magiczne hula-hop: http://www.allegro.pl/item578684828_...najtaniej.html Przy pierwszym kontakcie z tym - siniaki gwarantowane xD Dzisiejszy jadłospis: Śniadanie: Chlebek proteinowy z szynką drobiową (MOŻNA?!) + tabletka CLA + herbatka 'szczupła talia' II śniadanie: 3 plasterki szynki (MOŻNA?!) + jogurt naturalny 200g Obiad: ryba panga + troszkę serka naturalnego + zielona herbata + clarinol CLA
|
|
#1097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie kicha i lipa...![]() moja dietetyczka mi kiedyś wspominała właśnie to o słodziku zdaję się, że przy 1 wizycie. ja niesłodka dziewczyna, więc od zawsze nie słodzę.Cytat:
mam takie hula hop. teraz córa nie daje mi ćwiczyć, bo urządza mi awantury jak kółko wyciągam, ale jak zaczynałam to 2 tygodnie miałam siną obręcz w okół bioder i pasa. umnie dziś: jajecznica, jogurt naturalny i grilowany kurczak na zimno.. miałam w ustach córkowego flipsa, ale opamiętałam się ![]() poza tym 1 kawa, 1 herbata zielona, 3 szklanki wody mineralnej, 1 apap (głowa mnie rozbolała w Klubie MAlucha.. chyba od wrzasku)
Edytowane przez mamaNiny Czas edycji: 2009-03-18 o 17:17 |
||
|
|
|
#1098 |
|
Zadomowienie
|
ja dziś zjadłam jednego małego wafelka
4 dzień diety a ja już grzeszę czuje się jak balon dzisiaj :/ nie wiem czemu, może dlatego, że od 2 dni nie było aa Chciałam się jutro zważyć, ale nie wiem już. Poczekam do soboty. A w sobotę idę na urodziny. Jak ja tam wytrzymam
|
#1099 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie zamierzam się poddać!!!Nie tym razem Teraz do skutku gubić będę swoje zgromadzone, nadprogramowe kilogramyczasami bywa ciężko - pewnie każda z was o tym wie - ale wtedy wizja siebie w rozmiarze 38-40 przypomina mi po co to wszystko no i zdrowotne sprawy przede wszystkim...dziewczyny czy wy za malo nie jecie???trzeba jeść sporo, żeby metabolizm nie zwalniał
|
|
|
#1100 |
|
Raczkowanie
|
Ja jeszcze kolacyjkę sobie zrobiłam ^^
Serek wiejski light 150g + pół wędzonej makreli + zielona herbatka. ![]() Co do ćwiczeń to tylko W-F... Jutro dentysta. Po raz ostatni. Aaaa!
|
#1101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie na folgowaniu sobie ;/ nie mam czasu przygotować sobie posiłków przy tym moim dzieciu... ![]() Cytat:
do stomatolożki...
|
|
#1102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zwykla kawa z kofeina podbudza trawienie i przyspiesza metabolizm i 1-2 filizanki sa na diecie nawet wskazane. zreszta na SB kawa jest dozwolona w ilosci 1-2 filizanki to nie widze czemu tu ma jej nie byc jak to praktycznie ta sama dieta i te same zasady..
|
|
#1103 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
|
|
|
#1104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja strasznie chce próbować jak ja jem, a nie wszystko mogę jej dać, więc urządza mi sceny. ma istnie byczy charakter mały uparciuch.. czasem mam wrażanie, że jest w 10 miejscach na raz u mnie gotowanie na 2 dni nie wychodzi, bo mąż dosłownie 'czyści' lodówkę wczoraj np. zjadł mi ostatniego wieśniaka chociaż twierdzi, że nie lubi..u mnie powrót do 65kg uff... a od jutra 2 faza mam nadzieję, że coś mi jeszcze dziś spadnie ![]() od kilku dni mam okropne migreny.. oznaka zbliżającej się wiosny a ja ciągle w spodnie sprzed ciąży nie mogę się wejść, tzn wchodzę, nawet zapinam, ale nad paskiem mam taką 'bułę'
|
|
#1105 |
|
Raczkowanie
|
CZESC
Ja wczoraj miałam straszny dzień i doła , a wieczorem rzuciłam się na 2 slodkie bułki i wcale mi nie zrobilo się lepiej po słodkim wręcz przeciwnie ,a kryzys nastrojowy się pogłębił i te wyrzuty sumienia (((((( już sie boję jutro ważyć , ale od jutra 5 dni protein a w tych fazach jakoś mniej grzeszę.MILEGO DNIA |
|
|
|
#1106 |
|
Raczkowanie
|
CZESC
Ja wczoraj miałam straszny dzień i doła , a wieczorem rzuciłam się na 2 slodkie bułki i wcale mi nie zrobilo się lepiej po słodkim wręcz przeciwnie ,a kryzys nastrojowy się pogłębił i te wyrzuty sumienia (((((( już sie boję jutro ważyć , ale od jutra 5 dni protein a w tych fazach jakoś mniej grzeszę.MILEGO DNIA ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Nie wiem czemu sie 2 razy wysłało |
|
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Mąż pojechał odebrać z Merlina moją książkę Dukana!! jupi! w końcu!
|
|
#1108 |
|
Raczkowanie
|
Pan dentysta pożegnany na najbliższe pół roku. W sobote badania - krew, cukier itd. W środę ortodonta. Musiałabym też umówić się na regulację brwi i oczyszczanie twarzy.
Będziemy piękne! ![]() Ćwiczeń dziś brak. Dopiero teraz jestem w domu i musze sie uczyc;/ Jadłospis: Śniadanie: Clarinol CLA + herbatka 'szczupła talia' + chlebek proteinowy z szynką drobiową + jogurt naturalny z łyżką płatków owsianych II śniadanie: kawa bez cukru i mleka, serek wiejski light 150g, jogurt naturalny 150g Obiadokolacja: Pierś z kurczaka z piekarnika + zielona herbata + Clarinol CLA Muszę się pochwalić ! Przy rygorystycznym przestrzeganiu diety, tabletkach i ćwiczeniach - chyba zaczęłam chudnąć, bo spodnie zaczynają spadać !
165 cm wzrostu 66,5 kg tłuszczu O.o Przy chwilach zwątpienia wspierajcie, Przy grzeszkach krzyczcie! Edytowane przez CocaineGirl16 Czas edycji: 2009-03-19 o 20:15 |
|
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje!
|
|
#1110 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
....ja niestety troszkę więcej grzeszyłam i waga z 79,0 skacze w górę do 79,7 ....muszę się opanować z tymi słodkościami...ale jak tu nie skosztować serniczka którego sama upiekłam ...muszę się przerzucić na ten dietetyczny przepis, jak mnie następnym razem najdzie ochota....a teraz zaczynam czyste proteinki .....oby mi się udało ....trzymajcie dziewczynki kciuki...pozdrawiam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.

Trzymam się jakoś ^^ Ale muszę spać popołudniu żeby móc wieczorem normalnie funkcjonować bez kawy... Jakieś alternatywy jeszcze?
z odrobinka mleka bez cukru..

Waga mi prawie nie spadła a to juz 6 dzień. No i dziś nagrzeszyłam na maxa

:P a tu jeszcze kawa /..no nie ;p gdzie ja teraz znajde ma kofeine kochana ;D;p ;**

i na dodatek zjadłam na kolacje smażoną wątróbkę !!! ojojoj dziewczyny nie dałam rady !!! A miał być dzisiaj dzień 9