...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana... - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-17, 21:16   #1081
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...

Cytat:
Napisane przez CocaineGirl16 Pokaż wiadomość
Na 3 dni były 2 dni bez kawy Trzymam się jakoś ^^ Ale muszę spać popołudniu żeby móc wieczorem normalnie funkcjonować bez kawy... Jakieś alternatywy jeszcze?
kawa Inka chyba dozwolona prawda?z odrobinka mleka bez cukru..
Stary 2009-03-17, 21:46   #1082
Halinaa
Raczkowanie

hej
A ja się chyba poddaje. Na zdjęciach z urodzinek julki wyszłam jakbym miała ponad 100 kg Waga mi prawie nie spadła a to juz 6 dzień. No i dziś nagrzeszyłam na maxa (ale przez 5 dni ostro trzymałam dietkę)

Rano ważyłam 60,4..... a teraz 61
Stary 2009-03-17, 21:46   #1083
CocaineGirl16
Raczkowanie

Inka jest bezkofeinowa... Kawa ponoć zatrzymuje chudnięcie xD dlatego teraz unikam jak ognia po tym jak 10 dni na diecie nie zrzuciłam ani kilo

Przy chwilach zwątpienia wspierajcie,
Przy grzeszkach krzyczcie!
CocaineGirl16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 21:52   #1084
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez Halinaa Pokaż wiadomość
hej
A ja się chyba poddaje. Na zdjęciach z urodzinek julki wyszłam jakbym miała ponad 100 kg Waga mi prawie nie spadła a to juz 6 dzień. No i dziś nagrzeszyłam na maxa (ale przez 5 dni ostro trzymałam dietkę)

Rano ważyłam 60,4..... a teraz 61
no co Ty? ja tez dzis nagrzeszylam, bo najwiecej zjadlam korniszonkow dlatego jutro 2 dni scislej proteinowej, i dopiero 2 faza ;/

Cytat:
Inka jest bezkofeinowa... Kawa ponoć zatrzymuje chudnięcie xD dlatego teraz unikam jak ognia po tym jak 10 dni na diecie nie zrzuciłam ani kilo
rany, gdzie to wyczytalas?! aa ja pije jak guuupia kawe, bo mi sie oczy same zamykaja jakbym wiedziala, to pilabym zielona herbate. myslalam, ze kofeina raczej sprzyja chudnieciu...

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 22:05   #1085
Halinaa
Raczkowanie

Kawa zatrzymuje wodę w organiźmie i dlatego podczas diety nie należy jej pić / lub ograniczyć
Stary 2009-03-17, 22:26   #1086
doda1982
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meliameli Pokaż wiadomość
Link do wyliczenia przez Dukana realnej wagi, możliwej do utrzymania
RegimeDukan.com Coaching minceur : Je m’inscris
Trzeba odpowiedzieć na 11 pytań, a potem przychodzi analiza wagi.
Strona jest francuzka wiec:
Tłumaczenie kwestionariusza:
1. Państwa Imię): …….
2. Ile chcielibyście ważyć: …. (tylko cyfry!!!)
3. Jesteście: (une femme) = kobieta…… (un homme = mężczyzna)
3a. Spieszno Wam rozpocząć dietę: oui (tak), non (nie)
4. Wasza aktualna waga w kg (na czczo i bez ubrania): …….. (tylko cyfry)
5. Wasz wzrost w cm: ……. (tylko cyfry), a więc np. 165, a nie 1,65
6. Jaka była Państwa najwyższa waga w życiu (nie licząc ciąży w przypadku kobiet): ……..
7. Jaka była Państwa najniższa waga po ukończeniu 18 roku życia (nie licząc wagi w okresach choroby): …………………
7a. Jaka jest Wasza waga stosunkowo łatwa do utrzymania bez specjalnych ograniczeń: …… (tylko cyfry)
8. Czy przechodziliście już jakieś diety: aucun = żadnej, plus - więcej niż 3
9. Państwa wiek: ….. (tylko 2 cyfry)
10. Czy w Państwa rodzinie ktos ma skłonności do tycia: …… Oui = tak, Non = nie
11. Musimy ocenić grubość Panstwa kości. W tym celu proszę prawą dłonią objąć nadgarstek (podobnie jak na rysunku)… 1. mozliwość drobna kość (kciuk i palec wskazujący zachodzą na siebie po objęciu), 2 mozliwość normalna grubość kości, kciuk i palec wskazujący się stykają, 3 możliwość gruba kość , kciuk i palec wskazujący nie stykają się po objęciu nadgarstka
12. Ile razy byliście w ciąży: …. aucun = ani razu, plus = wiecej niż 3 razy,
13. Czy macie wrażenie łatwego chudnięcia w momencie ograniczenia jedzenia: plutot facilement = raczej łatwo, difficilement = trudno
14. Ograniczenie ilości jedzenia jest dla Was męczące: …. oui = tak, non = nie
15. Wasz adres mailowy: …………………..
16. Proszę podać Wasz nick : …………………..
17. Proszę wpisać Wasze hasło dostępu (chodzi o stronę Dukana, bo zrobienie testu wagi jest równoznaczne z zarejestrowaniem się na jego stronie)
18. Je souhaite bénéficier des réductions tarifaires et des offres des partenaires de regimedukan.com = chciałabym korzystać z upustów cen oferty sklepu internetowego partnerów Dukana - odznaczyć kwadracik (jest to opcja ważna po ewentualnym zapłaceniu opieki dietetyka, przy analizie wagi niczym nie skutkuje!!!)
19. Verification = sprawdzenie…. wpisać litery widoczne na obrazku
20. Valider mon analyse = wysłać mój test do analizy
Te informacje pochodzą z forum dieta.pl,tłumaczenia dokonała osoba o nicku maszkuleczka.

Najlepiej pytania po polsku wydrukujcie sobie i przejdzcie do strony ducana. Wypelnikcie test zatwierdzcie i bedzie gotowy wynik.
wypełniłam test i wyskoczylo mi

METTEZ A JOUR VOTRE JUSTE POIDS !

Si vous désirez réaliser de nouveau l'analyse de votre juste poids ou mettre &agrave; jour votre formulaire avec des données plus récentes, veuillez cliquer sur l'onglet "je m'inscris" de notre barre d'accueil. to chyba cos nie tak??
doda1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 23:07   #1087
CocaineGirl16
Raczkowanie

Without pain, without sacrifice we would have nothing!

Dobranoc!

Doda - Nie wiem co z tą stroną... ;/ Może odswież i spróbuj ponownie?

Stary 2009-03-18, 09:32   #1088
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
no wlasnie Inka jest bezkofeinowa to mozna pic, troche sama sobie zaprzeczasz
Stary 2009-03-18, 09:35   #1089
mandziula
Przyczajenie

nie mialam pojecia ze kawa nie jest wskazana przy odchudzaniu .. ja pochlaniam minimum dwie kawcie dziennie i to juz dobre pare lat nie wyobrazam sobie bez niej zycia wiec jak ja zastapic ? cole light odstawilam -choc mozna to babelki raczej nie najlepiej wplywaja :P a tu jeszcze kawa /..no nie ;p gdzie ja teraz znajde ma kofeine kochana ;D;p ;**

MamaNiny korniszonki przeciez mozemy jesc nie duzo ale mozna jakbys zjadla duuuuza porcje lodow to moglabys sobie zrobic kare ale ja naa twoim miejscu nie katowalabym sie hehe ;*** spadlo pol kilo ..to i tak lepiej niz nic przez 2 tygodnie ;p hihih
mandziula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 11:15   #1090
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez Halinaa Pokaż wiadomość
Kawa zatrzymuje wodę w organiźmie i dlatego podczas diety nie należy jej pić / lub ograniczyć
hmm ok dzis tylko 1 będzie bo jedna rano musze wypic inaczej wsciekla jestem jak diabli
heh u mnie 600g wiecej..grr pewnie woda sie po kawie zatrzymala. moze jednak calkiem odstawie.

Cytat:
Napisane przez mandziula Pokaż wiadomość
nie mialam pojecia ze kawa nie jest wskazana przy odchudzaniu .. ja pochlaniam minimum dwie kawcie dziennie i to juz dobre pare lat nie wyobrazam sobie bez niej zycia wiec jak ja zastapic ? cole light odstawilam -choc mozna to babelki raczej nie najlepiej wplywaja :P a tu jeszcze kawa /..no nie ;p gdzie ja teraz znajde ma kofeine kochana ;D;p ;**

MamaNiny korniszonki przeciez mozemy jesc nie duzo ale mozna jakbys zjadla duuuuza porcje lodow to moglabys sobie zrobic kare ale ja naa twoim miejscu nie katowalabym sie hehe ;*** spadlo pol kilo ..to i tak lepiej niz nic przez 2 tygodnie ;p hihih
lacze sie w bolu

no niestety korniszonki to za malo ciut ciut wiec niezdrowo kara musi byc bo u mnie niestety wzrost wagi... zobaczymy w pt

Mikołaj <3
Stary 2009-03-18, 11:58   #1091
mloda_to_glupia
Wtajemniczenie

GG do mloda_to_glupia

czesc dziewczyny, chyba mnie tu z tydzien nie bylo
taki maly odwyk wizazowy
Stary 2009-03-18, 12:10   #1092
Rajskie mniam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mloda_to_glupia Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny, chyba mnie tu z tydzien nie bylo
taki maly odwyk wizazowy
Cześć mloda
Jak tam zdrówko wracasz do dietki ?
Ja dziś mam ciężki dzień , zaraz idę do pracy i czeka mnie przeprawa z szefem , wciąż mi dorzuca nowe zadania i już mam tego dość chyba muszę mu przypomnieć że pracownicy mają też prawa a nie tylko obowiązki
Pracodawcy teraz za bardzo wykorzystują fakt ,, kryzysu" moim zdaniem zbyt wyolbrzymionego no zobaczymy jak to będzie najwyżej , trzeba będzie szukać nowej posadki .
Narazie PA
Rajskie mniam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 13:48   #1093
annnx
Raczkowanie

ważyłam się wczoraj i 65 ciągle!! pół kilograma tylko i na dodatek zjadłam na kolacje smażoną wątróbkę !!! ojojoj dziewczyny nie dałam rady !!! A miał być dzisiaj dzień 9 ehhh ale zaczynam od jutra od początku bo chyba coś źle robiłam... Mogę tak od razu zacząć pierwszy etap czy powinnam poczekać? Tyle dni zmarnowałam...
Stary 2009-03-18, 14:12   #1094
Halinaa
Raczkowanie

Wczoraj nagrzeszyłam ale dziś 0,200 kg mniej

Co do kawy to ja wypijam 2 małe z mlekiem. Kiedyś chodziłam na takie wałeczki od cellulitu i instruktorka powiedziała...żadnej kawy...herbaty... tylko woda. I faktycznie ok. 2 litrów wody dziennie może zdziałać cuda. Niestety z kawusi nie umiem zrezygnować.

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Napisane przez annnx Pokaż wiadomość
ważyłam się wczoraj i 65 ciągle!! pół kilograma tylko i na dodatek zjadłam na kolacje smażoną wątróbkę !!! ojojoj dziewczyny nie dałam rady !!! A miał być dzisiaj dzień 9 ehhh ale zaczynam od jutra od początku bo chyba coś źle robiłam... Mogę tak od razu zacząć pierwszy etap czy powinnam poczekać? Tyle dni zmarnowałam...
Dasz radę Ja zaczełabym od 1 dnia. A grzeszki się każdemu mogą przytrafić (tak jak mi wczoraj)
Stary 2009-03-18, 14:54   #1095
mimee
Raczkowanie

czytałam od poprzedniej strony i nie będę już cytowac, żeby miejsca nie zajmować, ale tak:

- zawroty glowy moga byc spowodowane niskim cisnieniem - dodatkowo w pierwszych dniach to ciągłe sikanie (że się tak wyrażę) i utrata wody obniża cisnienie...

- kawa zwykła nie zauważyłam żeby mi to jakoś przeszkadzało w gubieniu wagi - może i wypłukuję magnez itp. i zatrzymuje wodę, ale taka rozpuszczalna 1 czy 2 dziennie to myślę że dużo nie wypłukają...

- kawa inka to czyste węglowodany!!!wcześniej o tym pisałyśmy i też się zastanawiałysmy czy pić no i jak ktoś musi to trudno...ale lepiej wg mnie

U mnie podsumowanie po 5 tygodniach:
9 kg mniej
w udzie 5cm mniej
w pasie 7cm
w biodrach 4cm
w biuście 6cm

Pomimo wyrzytów sumienia z powodów grzeszenia i wolniejszego spadku wagi niż się spodziewałam to jestem zadowolona!!!

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

jeszcze zapomnialam o słodziku coś...dziś się dowiedzialam, że jego przyswajanie i metabolizowanie to niedobra rzecz dla organizmu...otóz niby słodzik ( nie wiem czy wszystkie jego rodzaje??) to samo białko, ale problem w tym, że słodki jest i receptory smakowe dają znac do mózgu, ze nalezy to trawić jak węglowodan i w rezultacie organizm głupieje...niebezpieczne mi się wydaję to, że nie wiadomo co się z tym dzieje po skonsumowaniu...trzeba by jakies dietetyka o zdanie zapytać albo biochemika - znacie kogoś takiego???
meta - 63
givenchy ange ou demon tendre
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=513746

cel realizuje się poprzez działanie
machina ruszyła
mimee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 16:11   #1096
CocaineGirl16
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
no wlasnie Inka jest bezkofeinowa to mozna pic, troche sama sobie zaprzeczasz
Własnie - bezkofeinowa. Zawiera dużo węglowodanów i jak nie zawiera kofeiny to raczej mnie nie pobudzi :P!

Mimme gratuluję Ci serdecznie! Jestem z Ciebie dumna! Tylko przypadkiem sie nie poddawaj!
Biorę z Ciebie przykład

Dzisiaj koleżanka przyniosła do szkoły takie magiczne hula-hop:
http://www.allegro.pl/item578684828_...najtaniej.html
Przy pierwszym kontakcie z tym - siniaki gwarantowane xD

Dzisiejszy jadłospis:
Śniadanie:
Chlebek proteinowy z szynką drobiową (MOŻNA?!) + tabletka CLA + herbatka 'szczupła talia'
II śniadanie: 3 plasterki szynki (MOŻNA?!) + jogurt naturalny 200g
Obiad: ryba panga + troszkę serka naturalnego + zielona herbata + clarinol CLA

Stary 2009-03-18, 16:25   #1097
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez mimee Pokaż wiadomość
czytałam od poprzedniej strony i nie będę już cytowac, żeby miejsca nie zajmować, ale tak:

- zawroty glowy moga byc spowodowane niskim cisnieniem - dodatkowo w pierwszych dniach to ciągłe sikanie (że się tak wyrażę) i utrata wody obniża cisnienie...

- kawa zwykła nie zauważyłam żeby mi to jakoś przeszkadzało w gubieniu wagi - może i wypłukuję magnez itp. i zatrzymuje wodę, ale taka rozpuszczalna 1 czy 2 dziennie to myślę że dużo nie wypłukają...

- kawa inka to czyste węglowodany!!!wcześniej o tym pisałyśmy i też się zastanawiałysmy czy pić no i jak ktoś musi to trudno...ale lepiej wg mnie

U mnie podsumowanie po 5 tygodniach:
9 kg mniej
w udzie 5cm mniej
w pasie 7cm
w biodrach 4cm
w biuście 6cm

Pomimo wyrzytów sumienia z powodów grzeszenia i wolniejszego spadku wagi niż się spodziewałam to jestem zadowolona!!!

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

jeszcze zapomnialam o słodziku coś...dziś się dowiedzialam, że jego przyswajanie i metabolizowanie to niedobra rzecz dla organizmu...otóz niby słodzik ( nie wiem czy wszystkie jego rodzaje??) to samo białko, ale problem w tym, że słodki jest i receptory smakowe dają znac do mózgu, ze nalezy to trawić jak węglowodan i w rezultacie organizm głupieje...niebezpieczne mi się wydaję to, że nie wiadomo co się z tym dzieje po skonsumowaniu...trzeba by jakies dietetyka o zdanie zapytać albo biochemika - znacie kogoś takiego???
gratulacje u mnie kicha i lipa...
moja dietetyczka mi kiedyś wspominała właśnie to o słodziku zdaję się, że przy 1 wizycie. ja niesłodka dziewczyna, więc od zawsze nie słodzę.
Cytat:
Własnie - bezkofeinowa. Zawiera dużo węglowodanów i jak nie zawiera kofeiny to raczej mnie nie pobudzi :P!

Mimme gratuluję Ci serdecznie! Jestem z Ciebie dumna! Tylko przypadkiem sie nie poddawaj!
Biorę z Ciebie przykład

Dzisiaj koleżanka przyniosła do szkoły takie magiczne hula-hop:
http://www.allegro.pl/item578684828_...najtaniej.html
Przy pierwszym kontakcie z tym - siniaki gwarantowane xD

Dzisiejszy jadłospis:
Śniadanie:
Chlebek proteinowy z szynką drobiową (MOŻNA?!) + tabletka CLA + herbatka 'szczupła talia'
II śniadanie: 3 plasterki szynki (MOŻNA?!) + jogurt naturalny 200g
Obiad: ryba panga + troszkę serka naturalnego + zielona herbata + clarinol CLA
szynka tylko drobiowa i chuda ;p
mam takie hula hop. teraz córa nie daje mi ćwiczyć, bo urządza mi awantury jak kółko wyciągam, ale jak zaczynałam to 2 tygodnie miałam siną obręcz w okół bioder i pasa.
umnie dziś: jajecznica, jogurt naturalny i grilowany kurczak na zimno.. miałam w ustach córkowego flipsa, ale opamiętałam się
poza tym 1 kawa, 1 herbata zielona, 3 szklanki wody mineralnej, 1 apap (głowa mnie rozbolała w Klubie MAlucha.. chyba od wrzasku)

Mikołaj <3

Edytowane przez mamaNiny
Czas edycji: 2009-03-18 o 17:17
Stary 2009-03-18, 18:26   #1098
bravvurka
Zadomowienie

ja dziś zjadłam jednego małego wafelka 4 dzień diety a ja już grzeszę czuje się jak balon dzisiaj :/ nie wiem czemu, może dlatego, że od 2 dni nie było aa
Chciałam się jutro zważyć, ale nie wiem już. Poczekam do soboty. A w sobotę idę na urodziny. Jak ja tam wytrzymam
Stary 2009-03-18, 20:02   #1099
mimee
Raczkowanie

Cytat:
Biorę z Ciebie przykład
Dzięki wilekienie zamierzam się poddać!!!Nie tym razemTeraz do skutku gubić będę swoje zgromadzone, nadprogramowe kilogramy

czasami bywa ciężko - pewnie każda z was o tym wie - ale wtedy wizja siebie w rozmiarze 38-40 przypomina mi po co to wszystkono i zdrowotne sprawy przede wszystkim...

dziewczyny czy wy za malo nie jecie???trzeba jeść sporo, żeby metabolizm nie zwalniał
meta - 63

machina ruszyła
Stary 2009-03-18, 20:16   #1100
CocaineGirl16
Raczkowanie

Ja jeszcze kolacyjkę sobie zrobiłam ^^
Serek wiejski light 150g + pół wędzonej makreli + zielona herbatka.
Co do ćwiczeń to tylko W-F...

Jutro dentysta. Po raz ostatni. Aaaa!

Stary 2009-03-18, 20:35   #1101
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Dzięki wilekienie zamierzam się poddać!!!Nie tym razemTeraz do skutku gubić będę swoje zgromadzone, nadprogramowe kilogramy

czasami bywa ciężko - pewnie każda z was o tym wie - ale wtedy wizja siebie w rozmiarze 38-40 przypomina mi po co to wszystkono i zdrowotne sprawy przede wszystkim...

dziewczyny czy wy za malo nie jecie???trzeba jeść sporo, żeby metabolizm nie zwalniał
no właśnie na tym polega mój grzech nie na folgowaniu sobie ;/ nie mam czasu przygotować sobie posiłków przy tym moim dzieciu...

Cytat:
Ja jeszcze kolacyjkę sobie zrobiłam ^^
Serek wiejski light 150g + pół wędzonej makreli + zielona herbatka.
Co do ćwiczeń to tylko W-F...

Jutro dentysta. Po raz ostatni. Aaaa!
oo.. zazdroszczę. ja śmigam w sobotę na 2 godzinki do stomatolożki...

Mikołaj <3
Stary 2009-03-18, 20:48   #1102
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
nie popadajmy w paranoje! kawa inka zrobiona z woda ma 3 g wegli w calym kubku! wiecej wegli maja brokuly czy fasolka szparagowa w 100g!

zwykla kawa z kofeina podbudza trawienie i przyspiesza metabolizm i 1-2 filizanki sa na diecie nawet wskazane.

zreszta na SB kawa jest dozwolona w ilosci 1-2 filizanki to nie widze czemu tu ma jej nie byc jak to praktycznie ta sama dieta i te same zasady..
Stary 2009-03-19, 09:03   #1103
mimee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
nie popadajmy w paranoje! kawa inka zrobiona z woda ma 3 g wegli w calym kubku! wiecej wegli maja brokuly czy fasolka szparagowa w 100g!

zwykla kawa z kofeina podbudza trawienie i przyspiesza metabolizm i 1-2 filizanki sa na diecie nawet wskazane.

zreszta na SB kawa jest dozwolona w ilosci 1-2 filizanki to nie widze czemu tu ma jej nie byc jak to praktycznie ta sama dieta i te same zasady..
No nie wiem...oststnio chciałam kupić inkę - taką rozpuszczalną, ale na opakowaniu wartości odzywacze wskazywały na to, iż w filiżance 2ooml znajduję się 13 g węglowodanów...więc zrezygnowalam i zostałam przy swojej rozpuszczalnej z cykorią, która ma 1,6g węglowodanówmoże to zależy od rodzaju kawy???tzn od sposobu przyrządzania...

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
no właśnie na tym polega mój grzech nie na folgowaniu sobie ;/ nie mam czasu przygotować sobie posiłków przy tym moim dzieciu...
no ja mam synka 16 mięsięcy -żywe srebro i też nie mam za duzo czasu na przyrządzanie jedzenia, ale jak robie obiad to na dwa dni, a w ciągu dnia jadam wszystko w nieskomplikowanej postaci...ale sporo tego jest
meta - 63

machina ruszyła
Stary 2009-03-19, 10:44   #1104
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
no ja mam synka 16 mięsięcy -żywe srebro i też nie mam za duzo czasu na przyrządzanie jedzenia, ale jak robie obiad to na dwa dni, a w ciągu dnia jadam wszystko w nieskomplikowanej postaci...ale sporo tego jest
to tylko pół roczku między naszymi maluchami moja strasznie chce próbować jak ja jem, a nie wszystko mogę jej dać, więc urządza mi sceny. ma istnie byczy charakter mały uparciuch.. czasem mam wrażanie, że jest w 10 miejscach na raz
u mnie gotowanie na 2 dni nie wychodzi, bo mąż dosłownie 'czyści' lodówkę wczoraj np. zjadł mi ostatniego wieśniaka chociaż twierdzi, że nie lubi..

u mnie powrót do 65kg uff... a od jutra 2 faza mam nadzieję, że coś mi jeszcze dziś spadnie

od kilku dni mam okropne migreny.. oznaka zbliżającej się wiosny a ja ciągle w spodnie sprzed ciąży nie mogę się wejść, tzn wchodzę, nawet zapinam, ale nad paskiem mam taką 'bułę'

Mikołaj <3
Stary 2009-03-19, 11:04   #1105
Rajskie mniam
Raczkowanie

CZESC
Ja wczoraj miałam straszny dzień i doła , a wieczorem rzuciłam się na 2 slodkie bułki i wcale mi nie zrobilo się lepiej po słodkim wręcz przeciwnie ,a kryzys nastrojowy się pogłębił i te wyrzuty sumienia (((((( już sie boję jutro ważyć , ale od jutra 5 dni protein a w tych fazach jakoś mniej grzeszę.
MILEGO DNIA
Stary 2009-03-19, 11:06   #1106
Rajskie mniam
Raczkowanie

CZESC
Ja wczoraj miałam straszny dzień i doła , a wieczorem rzuciłam się na 2 slodkie bułki i wcale mi nie zrobilo się lepiej po słodkim wręcz przeciwnie ,a kryzys nastrojowy się pogłębił i te wyrzuty sumienia (((((( już sie boję jutro ważyć , ale od jutra 5 dni protein a w tych fazach jakoś mniej grzeszę.
MILEGO DNIA

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Nie wiem czemu sie 2 razy wysłało
Stary 2009-03-19, 17:27   #1107
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez Rajskie mniam Pokaż wiadomość
CZESC
MILEGO DNIA

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Nie wiem czemu sie 2 razy wysłało
mnie też te grzeszki strasznie dołują.. ale dziś jak dotąd ok. tylko cielęciny wsunąć na obiad nie mogłam.. zjadłam zamiast niej biały serek.

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Mąż pojechał odebrać z Merlina moją książkę Dukana!! jupi! w końcu!

Mikołaj <3
Stary 2009-03-19, 20:14   #1108
CocaineGirl16
Raczkowanie

Pan dentysta pożegnany na najbliższe pół roku. W sobote badania - krew, cukier itd. W środę ortodonta. Musiałabym też umówić się na regulację brwi i oczyszczanie twarzy.
Będziemy piękne!

Ćwiczeń dziś brak. Dopiero teraz jestem w domu i musze sie uczyc;/
Jadłospis:
Śniadanie: Clarinol CLA + herbatka 'szczupła talia' + chlebek proteinowy z szynką drobiową + jogurt naturalny z łyżką płatków owsianych
II śniadanie: kawa bez cukru i mleka, serek wiejski light 150g, jogurt naturalny 150g
Obiadokolacja: Pierś z kurczaka z piekarnika + zielona herbata + Clarinol CLA

Muszę się pochwalić ! Przy rygorystycznym przestrzeganiu diety, tabletkach i ćwiczeniach - chyba zaczęłam chudnąć, bo spodnie zaczynają spadać !

Edytowane przez CocaineGirl16
Czas edycji: 2009-03-19 o 20:15
Stary 2009-03-19, 22:28   #1109
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Pan dentysta pożegnany na najbliższe pół roku. W sobote badania - krew, cukier itd. W środę ortodonta. Musiałabym też umówić się na regulację brwi i oczyszczanie twarzy.
Będziemy piękne!

Ćwiczeń dziś brak. Dopiero teraz jestem w domu i musze sie uczyc;/
Jadłospis:
Śniadanie: Clarinol CLA + herbatka 'szczupła talia' + chlebek proteinowy z szynką drobiową + jogurt naturalny z łyżką płatków owsianych
II śniadanie: kawa bez cukru i mleka, serek wiejski light 150g, jogurt naturalny 150g
Obiadokolacja: Pierś z kurczaka z piekarnika + zielona herbata + Clarinol CLA

Muszę się pochwalić ! Przy rygorystycznym przestrzeganiu diety, tabletkach i ćwiczeniach - chyba zaczęłam chudnąć, bo spodnie zaczynają spadać !
gratulacje!

Mikołaj <3
Stary 2009-03-20, 08:28   #1110
Beatrycze
Raczkowanie

Witajcie....ja niestety troszkę więcej grzeszyłam i waga z 79,0 skacze w górę do 79,7 ....muszę się opanować z tymi słodkościami...ale jak tu nie skosztować serniczka którego sama upiekłam...muszę się przerzucić na ten dietetyczny przepis, jak mnie następnym razem najdzie ochota....a teraz zaczynam czyste proteinki .....oby mi się udało ....trzymajcie dziewczynki kciuki...pozdrawiam
Beatrycze jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości