|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część IV
[QUOTE=Dorcia18;18087053][QUOTE=Kotka17;18062139]hmmmm.... na zagęszczenie mówisz
??? to o tym nie wycztałam narazie... poszukam....byłabym bardzo wdzięczna ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=42323 znalazłam coś jesli chodzi o zgrzewarke i zagęszcznie i przedłuzanie wlosów, natomiast ja sama polecam zageszczanie pasmami clip in które sie wpina we włosy i zdejmuje kiedy chce... |
|
|
|
#1082 |
|
Raczkowanie
|
<Kasiamajo> pewnie masz racje ze jest tam alhohol bo nawet rozcierajac w dłoniach nie jest ani lepkie ani tłuste poza tym pisze na flakoniku chronic przed ogniem "czyli łatwopalne" mimo to uwazam ze niezłe jest. Ktoras wyzej z dziewczyn polecaa tanszy odpowiednik podobnego serum z Joanny nie omieszkam sprawdzic.
|
|
|
|
#1083 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam się, czy nie widać tych klipów spod włosów, no i czy utrzymają się one na cienkich i rzadkich...
|
|
|
#1085 |
|
Rozeznanie
|
już 1,5 miesiąca używania radicala. Efekty są. Nie wiem ile cm rosną, bo nie farbuję. Zrobię chyba tak jak jedna z wizażanek - rozjaśnie jedno pasmo
. Trochę to męczące, ale dla efektów warto się poświęcic. Nie będę już kupywała innych wynalazków, bo szkoda czasu i pieniędzy. Jak cos to tylko powrócę do radicala. Bo działa w 100%
|
|
#1086 |
|
Raczkowanie
|
Magrest tylko uwazaj zeby sie do ciebie nikt ochoczo wtedy nie przytulał....
bo jak sie pociagnei za doczepiony włos to moze sie zdziwic ja znam inny przypadek Kolezanka po chemioterapi zafundowała sobie peruke z naturalnych włosow wygladała baaardzo naturalnie włosy nie były błyszczace takie sztuczne tylko prawdziwe. Pozostałe dziewczyny z uczelni zaczeły ja wypytywac co jej tak włosy szybko urosły. No to zawstydzona powiedziaął ze przedłuzyla... kazda chciała dotknac "pomacac" ona sana sie pewnei stresowała zeby nei zciagneły jej w koncu włosów .... z tego podziwu eh..... z tymy clipami tez bym si etak czuła.... siedzac sobie np z chłopakiem na randce zeby mi si e"włos urwał" czy "wypiał" <grrrrr> |
|
|
|
#1087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przedewszystkim !!! fryzjer wpina najlepiej clip in!!! http://www.papilot.pl/article/7626/J...-PO-KROKU.html tu jest filmik i rady, trzeba sie do tego przyzwyczaic, a mojej koleżance fryzjer zrobil w październiku to jeszcze do tej pory nie ruszała i normalnie mozna myć glowe... ja sama wpinalam ale zaczesywalam cale wlosy w kitke i nic nie bylo widac... w sobote bedzie mi fryzjerka wpinać to wrzuce fotke!!! ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- http://www.allegro.pl/listing/search.php?string=clip+in &from_showcat=1&category= 5402 tu są rózne, ja zamawiałam z http://www.allegro.pl/item935541565_...13_16_53c.html ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- P.S. najtrudniej dopasować kolor!!!! ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- jeszcze jeden link znalazłam z filmikiem : http://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=s-XQt6H9ees |
|
|
|
|
#1088 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Kotka17;18104101][QUOTE=Dorcia18;18087053]
Cytat:
|
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
od 2 miesięcy stosuję wcierki (woda brzozowa, neril) i nie zauwazyłam szybszego wzrostu:/ wcieram srednio 2-3 razy w tygodniu, może to za rzadko?
neril sie skończył teraz zaczynam wodę pokrzywową
|
#1090 |
|
Rozeznanie
|
że mi nie odpowiedziałyście, co do kosmetyków zawierających keratynę, postanowiłam pytać u "źródła" ;D
kobieta w aptece poleciła mi maskę Tołpy http://tolpa.pl/pl/products/139/show...a_odbudowujaca jeszcze nie kupiłam, chcę przejść się po jeszcze kilku aptekach i drogeriach, ale ta Tołpa kusi mnie niezmiernie, bo miałam kilka innych jej produktów i zawsze się sprawdzały używałyście? |
|
|
|
#1091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to takie na stałe jest? Ja myślałam, że to się samemu wpina, jak spinkę i np. na noc ściąga. Bo ja to tak bardziej myślałam, żeby wpinać od czasu do czasu na jakieś wyjścia na kilka godzin, nie na codzień.
|
|
|
#1092 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() na zupełnie stałe nie, ja miałam może z pół roku. wygląda to tak, że pasemko włosów jest zakończone czymś w rodzaju metalowego kółka, klipsa, które się zaciska. więc nie ściągniesz i nie założysz sobie tego kiedy chcesz. |
|
|
|
|
#1093 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale najlepsza była mina tego chłopaka<hahaha> bezcenne![]() Co nie zmienia faktu, że może codziennie nie-ale od czasu do czasu na imprezę czy coś- robiłabym sobie takie dodatkowe pasma;D
|
|
|
#1094 |
|
Rozeznanie
|
najgorsze jest to, gdy laski doczepiaja w ten sposob wlosy, albo nieumiejetnie albo tak upinaja wlosy, ze to wszystko chamsko widac :/ masakra
|
|
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
Haha nie dziękuję
Kiedyś oglądałam chyba w filmie "Brzydka prawda" taką scenę, jak aktorka opowiada chłopakowi, że go okłamywała, że w rzeczywistości jest inna niż mu pokazuje i dla przykładu odpieła sobie spod spodu kępę włosów (miała do ramion, a ta kępa wydłużyła jej fryzurę do łopatek). I to był właśnie taki "klik", więc myślałam, że to o czym pisała Kotka17, to może własnie to samo. Bo prezentowało się świetnie i jak widać można sobie to było odpiąć kiedy się chciało.
|
|
#1096 |
|
Rozeznanie
|
ojjj bede zwracac honor... wlasnie weszlam w google i chyba jednak myle nazwy metod doczepiania wlosow,bo:
http://www.peruki.treski.pl/bezpiecz...uzanie-wlosow/ moje tak nie wygladaly
|
|
|
|
#1097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest to! metoda włosów na klipsach,ale jesli sie nie umie to nie ma co samemu wpinac, a odpiąć mozna kiedy sie chce ja sama próbowałam wpinac i nawet fajnie wyszło---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
też oglądałam ten film i własnie o takie pasma lub treski mi chodzi !!! ja osobiscie wybrałam oddzielne pasma... zobaczymy jaki efekt będzie |
||
|
|
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1099 |
|
Rozeznanie
|
o, no to nieźle
![]() przepraszam, jestem zmuszona prosić Cię o pomoc, w jakim watku składowym? jak wpisałam w wyszukiwarkę, to wyskoczyło mi od metra tematów ![]() a teraz tak, polecane sa olejki jojoba, mieszanki z miodem etc. czy Plantica Ziai dziala w podobny sposob, le zalozmy z opoznieniem? ![]() http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Plantica_Odz...0ml_p4632.html http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Plantica_Odz...0ml_p4637.html i tutaj niby tez jest keratyna http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Plantica_Wlo...5ml_p4650.html ehh ale ta fitokeratyna ma w skladzie alkohol, przeciez to dodatkowo wysuszy wlosy :/ Edytowane przez Cogata Czas edycji: 2010-03-25 o 16:02 |
|
|
|
#1100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz widziałam tą odżywke w sklepie chciałam ją kupić chwytliwa nazwa "włos w płynie" kupiłabym ale była przeterminowana narazie nic nie kupuje bo mam tego pelno począwszy od masek,odżywek ze spłukiwaniem i bez... ale kusi ten "włos w płynie"
|
|
|
|
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1102 | |
|
Rozeznanie
|
Tak racja ma alkohol, dlatego nie używam, zresztą to serum strasznie mi tłuściło końce, a nakładałam tylko kropelkę. Dużo lepsze serum z avonu jest to niebieskie wygładzające, w moim przypadku sie sprawdza.
---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
- od marca 2009 roku nie susze, i nie prostuje włosów; - od 2006 roku ich nie farbuje - zapuszczam włoski - ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok. - obecna długość to włosy do ramion. CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE. Gosi@ |
|
|
|
|
#1103 |
|
Raczkowanie
|
co do tego serum... do suchych zniszczonych koncowek. Wczoraj przechodzac po miescie zahaczyłam o Rossman przejrzałam specyfiki do włosow... i w sumie szukałam tego serum z Joanna Nutri system ale w oko wpadło mi inne z Radical ze skrzypem dla zniszczonych suchych koncowek ... dzis przetestuje ... i porownam z tym serum z Avonu
|
|
|
|
#1104 |
|
Raczkowanie
|
witam
chciałabym sie poradzic czy moge do samorobionego serum do włosów (keratyna d-pantenol hydrolat lawendowy) dodać olejku lawendowego(ponoć przyspiesza porost. a może mozna dodawać takie olejki do szmponu lub odżywki kupionej?
|
#1105 |
|
Rozeznanie
|
A czy po skończeniu kuracji radicalem, włosy nadal rosły wam w szybszym tempie? Bo 3ciego miesiąca nie będę zaczynała z ampułkami, bo po pierwsze szkoda pieniędzy, a po drugie nie chcę włosów przyzwyczaić do tego specyfiku
Brakuje mi 5cm za zapięcie stanika. Do końca czerwca bardzo bym chciała takie mieć
|
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
ale to serum to na skóre głowy jest czy na włosy? bo jak na włosy to bez sensu...
|
#1107 |
|
Raczkowanie
|
na włosy. a czy te olejki mozna same kłaść na skóre czy jak je sie uzywa??
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
haha! pokrzywa działa
piję miesiąc i 10 dni.3 tygodnie od farbowania i przyrost 1,4 cm! Suuuper dziesiec razy mierzyłam, bo nie mogłam uwierzyć, ze tak ruszyły!
|
#1109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1110 |
|
Zadomowienie
|
a ja mam takie byc może głupie pytanie
czy wcierki do włosów można stosować bez przerwy? ja już 4 miesiące codziennie coś wcieram i tak się właśnie zastanawiam czy nie trzeba by zrobić jakiejś przerwy?
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.

??? to o tym nie wycztałam narazie... poszukam....

. Trochę to męczące, ale dla efektów warto się poświęcic. Nie będę już kupywała innych wynalazków, bo szkoda czasu i pieniędzy. Jak cos to tylko powrócę do radicala. Bo działa w 100%

21.06.2014r.