|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dyskusje luźne i bardziej spięte ;) o ćwiczeniach i diecie :D
Cytat:
Cytat:
![]() Gryf z obciążeniem ? ile kg ? ![]() Kolega mi wysłał
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2013-02-22 o 16:49 |
||
|
|
|
#1082 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny drogie, mam do Was interes
![]() moja wiedza dotycząca treningów wypada mizernie (wręcz leży i kwiczy) przy Waszym doświadczeniu. jesteście dla mnie kopalnią wiedzy. znacie jakieś filmiki, w których głównym narzędziem ćwiczeń jest sztanga? sama sobie nie jestem w stanie tego rozpisać i żeby nie popełnić błędu wolałabym mieć gotowy, wizualny przykład. doradzicie coś? |
|
|
|
#1083 |
|
Rzabbocop
|
A chcesz plan treningowy czy instrukcję obsługi?
|
|
|
|
#1084 |
|
Raczkowanie
|
raczej plan treningowy. pewnie poszczególne ćwiczenia będę mogła znaleźć na youtube.
|
|
|
|
#1085 |
|
Rzabbocop
|
Jakie masz cele? Ile czasu możesz poświęcić na trening? Masz jakiekolwiek doświadczenie z wolnymi ciężarami?
|
|
|
|
#1086 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niestety nie wiem jak aktualnie wygląda mój BF, ale myślę, że jest stosowny do wagi, nie jestem otłuszczona, choć sylwetkę mam masywną. szerokie ramiona węższe biodra. mam 161 cm. i ważę tak plus minus 55 kg. chciałabym zejść do ok.50 kg. choć wiem, że waga to żaden wyznacznik. na ćwiczenia mogę poświęcić dziennie co najmniej godzinę, a jeśli chodzi o doświadczenie to hmmm, jakiś rok temu chodziłam na zajęcia body pump przez ok. 1,5 roku. obciążenie nie było jakieś szokujące (doszłam chyba do 7kg. ). klub był raczej marny. trener też przeciętny. siłownię zamknęli i od tamtej pory ćwiczyłam głównie z Jillian. od pół roku nie robię właściwie nic (nie licząc pilatesu dla relaksu 4-5 razy w tygodniu). planowałam wrócić do Jillian, ale ona już mnie nie męczy. wolałabym poforsować się czymś konkretnym.
|
|
|
|
|
#1087 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1089 |
|
Zadomowienie
|
180 cm, myślałam że o wiele droższe są takie zestawy bo niecałe 100zł to w sumie nie tak dużo za gryf z obciążeniem, tym bardziej że same pojedyncze talerze po 5 kg widziałam za około 40
|
|
|
|
#1090 | ||
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Staramsię jeść odpowiednie posiłki. Ostatnio jednak jestem w biegu i zamiast np: ryba+ warywa+makaron brązowy omijam makaron ![]() Cytat:
i szybkiego powrotu do zdrowia.Fajny sprzęcik
|
|
|
#1091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie jeszcze jeden komplet gryfów by mi się przydał to może bym tak nie hałasowała młodemu nad uchem
|
|
|
#1093 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
) a potem wrzucisz do sprawdzeniakorzystając z Atlasu ćwiczeń wybierzesz sobie ćwiczenia, jeśli będziesz miała jakieś wątpliwości jak je robić to wyszukam do nich odpowiednie filmiki Ćwiczenia będziesz robić w kolejności: - nogi/ pośladki - klatka - plecy - ramiona - ręce (biceps, triceps) - gdzieś pomiędzy możesz wkomponować jakieś ćwiczenie wzmacniające tułów ale lepiej nie typowe brzuszki, tylko coś w stylu plank, russian twist, woodchopper itp. zaczniesz od jednego ćwiczenia na daną grupę trening będziesz robić obwodowo czyli po jednej serii każdego ćwiczenia a potem wszystko od nowa, zaczynasz od 2 obwodów, po 2-3 tygodniach możesz dodać trzeci rób po 15 powtórzeń w serii, obciążenie dobierz tak, żeby ostanie 2-3 powtórzenia robić z trudem i móc zrobić najwyżej 1-2 więcej taki treningi będziesz robić przez 8 tygodni potem co nieco zmienimy możesz ułożyć sobie dwa treningi i robić na zmianę (np. jeden przysiad, bridge, wyciskanie leżąc, wiosłowanie w opadzie, wyciskanie żołnierskie, uginanie ramion, dip; drugi wykroki, pompki, wiosłowanie końcem sztangi, podciaganie sztangi do brody, uginanie ramion, wyciskanie francuskie) będziesz ćwiczyć na siłowni czy masz swoją sztangę? masz jakiś inny sprzęt?
Świdrokrętnie na zegwniku wężały, Peliczaple stały smutcholijne I zbłąkinie rykoświstąkały. Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2013-02-23 o 11:48 |
|
|
|
|
#1094 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do sprzętu to dysponuję tylko własną sztangą (obciążenie max 10kg.) i hantle (do nich te same talerze). poza tym różowe... a nie sorry- fioletowe, hantelki po 1kg. każdy ![]() jeśli chodzi o sprzęt to jestem gotowa zainwestować w coś co mogłoby mi się przydać. do siłowni nie mam dostępu. jedyną jaka była w moim mieście zamknęli rok temu. także pozostaje mi własny pokój bez klimatyzacji
|
|
|
|
|
#1095 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
jakie masz krążki? |
|
|
|
|
#1096 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1097 |
|
Raczkowanie
|
ok, więc mam trochę więcej krążków niż myślałam.
4x 2kg. 4x 1,5kg. 4x 1,25kg. za to nie znalazłam gryfu! brat wytachał go cichcem z piwnicy i pożyczył koledze. mój własny gryf! obiecał, że do jutra będę miała cały komplet. przejrzałam atlas i wybrałam te ćwiczenia, które lubię najbardziej: nogi/pośladki: - martwy ciąg na prostych nogach klatka: - wyciskanie sztangi w leżeniu na ławce* plecy: - podciąganie sztangi w opadzie (wiosłowanie) ramiona, ręce (biceps/triceps): - uginanie ramienia ze sztangielką w siedzeniu- w podporze o kolano - wyciskanie "francuskie" sztangi (lub sztangielki) w leżeniu* co do brzucha to z chęcią włączyłabym russian twist lub plank. * nie mam takiej ławeczki, ale myślę, że brat mógłby mi taką zmajstrować. póki co czy mogłabym korzystać z niższego podwyższenia? między kolanem, a udem musi być kąt prosty, czy chodzi tylko o to żeby łokcie nie dotykały ziemi? jak to wygląda? |
|
|
|
#1098 |
|
Rzabbocop
|
Nie musi być kąt prosty, ma być taka wysokość, żeby umożliwić Ci pełen zakres ruchu
ja kilka lat ćwiczyłam na piłce, dopiero od jakichś 2-3 lat mam ławeczkę
|
|
|
|
#1099 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) step, który wystrugał mi tatuś ![]() czyli tak jak wybrałam jest ok? przeplatać taki trening jakimiś aerobami/interwałami? |
|
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Jestem trochę onieśmielona, bo od kiedy tylko zaczęłam szukać informacji o treningu siłowym, to podpieram się radami Rzabby, a blogi Niebieskiej i Tygryska są moją codzienną lekturą Nie mam dużego doświadczenia w treningu siłowym, plan ułożony przez 'trenera' na siłowni był do Trening A: 1. plank max. czas 2. przysiady ze sztangielkami (albo sztangą, jeśli dotrze do mnie gryf prosty, z łamanym średnio mi idzie, wbija się bardzo w szyję) 3. pompki max. 4. podciąganie sztangielek w opadzie 5. wyciskanie sztangielek siedząc 6. uginanie ramion ze sztangielkami stojąc podchwytem 7. pompki w podporze tyłem Trening B: 1. unoszenie nóg leżąc 2. wykroki ze sztangielkami 3. wyciskanie sztangielek w leżeniu 4. dzień dobry 5.podciąganie sztangielek wzdłuż tułowia 6. uginanie ramienia ze sztangielką w siadzie w podporze o kolano 7. wyciskanie francuskie jednorącz sztangielki w siadzie Trening 3 razy w tygodniu, po 15 powtórzeń w 2 seriach. Przez jakiś czas starałam się wykonywać trening z bloga Niebieskiej, ale ze względu na braki sprzętowe trochę go zmodyfikowałam Wszelka krytyka wskazana, z góry dziękuję
|
|
#1101 | ||
|
Raczkowanie
|
ależ tutaj dużo nowości! wybaczcie, że wrócę do starego tematu, ale mnie to b.meczy- dieta!
![]() Cytat:
homoniewiwadomo niet bo nie jem nabiału ![]() ..jeszcze 'rybki'- do wykończenia zapasów- zrobiłam owsiane ciastka z masłem orzechowym i śliwkami (na 2 śniadania będzie )po tym oczyszczam sie z cukrów prostych mam tak samo. młode w ilosci sztuk max 2-3 OK, ale standardowe gotowane Cytat:
![]() Rzaabba - lepiej już? wracaj do zdrowia i sprawnosci!
|
||
|
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
sarayy wyśle Ci potem wiadomość na PW
|
|
#1103 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1104 |
|
Wtajemniczenie
|
zauwazylam, ze mam dosc spora mase miesniowa jak na mnie, ale nadal jestem otluszczona. najgorzej ze ten tluszcz kiepsko schodzi. z dieta raczej nie mam problemow. czasami drobne grzeszki
i teraz pytanie czy jezeli bede cwiczyc 4xtyg 30 minut same kardio i 3x tyg ZWOWy to zrzuce ten tluszcz? juz nie wiem jak go spalic ![]() przydalby sie mniejszy bodyfat
|
#1105 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1106 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje
place za bledy mlodosci.. szybkie jedzenie w mcdonaldzie, tluszcz trans i tony cukru bede probowac do lata sie uda!
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
No, jak się boisz to nie będę wysyłać
![]() Ja dziś sobie pobiegałam, powoli wydłużam dystans
|
|
#1108 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
otłuszczony chudzielc. czyli oprócz pozbycia się fatu muszę przybrać na masie. ciężko to idzie w parze Cytat:
trenujesz biegi zawodowo? |
||
|
|
|
#1109 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.

kolekcja ładna

). klub był raczej marny. trener też przeciętny. siłownię zamknęli i od tamtej pory ćwiczyłam głównie z Jillian. od pół roku nie robię właściwie nic (nie licząc pilatesu dla relaksu 4-5 razy w tygodniu). planowałam wrócić do Jillian, ale ona już mnie nie męczy. wolałabym poforsować się czymś konkretnym.

może mam 20kg.