|
|
#1081 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Przyczajone Mamy Wizażowe :)
Cytat:
ja też bym tak chciała! truskawki, pomidorki, świeży szczypiorek A tak z innej beczki Macie konto na Facebooku??a o tych łóżeczkach z Ikei słyszałam i podobno są bardzo fajne, no może też bym wzięła je pod uwagę, wtedy bym kupiła dwa takie same i mogliby sobie spać, bez obawy o upadek..
♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez Farahh Czas edycji: 2011-02-18 o 17:02 |
|
|
|
|
|
#1082 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#1083 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba się jednak pospieszyłam z tym drugim dzieckiem Nie, cofam to ostatnie zdanie idiotka ze mnie... Edytowane przez mamz Czas edycji: 2011-02-18 o 18:12 |
||
|
|
|
|
#1084 |
|
Rozeznanie
|
Mam
![]() Wiesz, u mnie akurat jest o tyle dobrze, że zaraz przy łóżku mam małe łóżeczko (jeszcze nie wynieśliśmy) i jest taka mała przerwa którą zatykam poduchami od narożnika i nie ma możliwości, żeby spadli... z drugiej strony łóżko jest przy ścianie.. no i wiem, że moje dzieci jak zasną to raczej śpią do rana.. Adaś się budzi dwa razy ale to w nocy i też nie wstaje tylko się kręci, więc nie ma opcji, żeby spadł.. wszystko sobie zorganizujesz jak się małe urodzi... a te łóżeczka z Ikei mają barierkę z boku więc też małe prawdopodobieństwo żeby dziecko spadło..
|
|
#1085 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie trzeba dokupować materaca, dostajesz dwa, mniejszy i większy, potem te dwa łączysz razem i już jest duży.Może spać samo od kiedy Ty zadecydujesz, że jest gotowe. Myślę, że nie ma jakiejś granicy. Oj, oj, oj nie pospieszyłaś się Ewcia będzie miał super rodzeństwo, mała różnica wieku więc szybko znajdą wspólny język. F A J N I E ! ! ! |
|
|
|
|
|
#1086 |
|
Zadomowienie
|
mamaz moja szwagierka właśnie kupiła swojej 2 letniej (w marcu będzie miała dwa latka) córeczce tapczanik, a łóżeczko złożyła, nie wiem dokładnie jak wygląda bo jeszcze u nich nie byliśmy ale jak dobrze pójdzie to pojedziemy do nich jutro to wtedy ci coś więcej powiem na temat tego łóżeczka
|
|
#1087 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to w wolnej chwili postaram się to rozgryźć. Robiłam już trzy podejścia NK jest prosta jak..... a tam się gubię, ja biedna sierotka.... Ale czekaj, czekaj... na starość się może w tym połapię W razie W zostaniesz moim prywatnym nauczycielem fejsa? ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Natalka już smacznie śpi po kąpieli, a Nikoś z tatusiem buszują po Auchan. Ciekawe co ciekawego kupią
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1088 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I dziękuję dziewczyny za odzew! |
|
|
|
|
|
#1089 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
-10razy musi obejść łóżeczko zanim się położy-nigdy nie śpi na poduszce i wędruje po całym łóżeczku.Myślę,że się nie pośpieszyłaś ![]() Cytat:
. Ja w 5 m-cu ciąży byłam nad morzem i chciałam by mój brzuszek wyglądał na ciążę a nie ta tłuszczyk![]() Adaś-ślicznie "Siedzenie " w domu z dziećmi to ciężka praca. Podziwiam kobiety zajmujące się dziećmi-ja nie wytrzymałabym .Pe wnie wynika to z tego ,że ja nie umiem się bawić z dziećmi (nie chodziłam ani do żłobka ani do przedszkola).Ja walczę z małym nadal ale już jest trochę lepiej bo teraz się nie drze ale tylko marudzi bo nie umie sam zasnąć w łóżeczku ![]() Zanim padł mi komputer znalazłam fajne mebelki na allegro. W efekcie tego jutro tz przywozi meble . Meble z dużego pokoju daję do dzieci a tu będę miała nowe. Niestety muszę wypakować wszystko w pokoju dzieci i wszystko w naszym pokoju-nie mam tego gdzie przetrzymać i tonę w workach z rzeczami . Mam okazję do wyrzucenia wielu rzeczy bo przez moje ręce przejdzie teraz wszystko oprócz kuchni i łazienki![]() Z bólem rozstaję się z ciuchami które lubię a nie zakładam od lat, z książkami których nie czytam. Dzieciom też zrobiłam renament w zabawkach-część wyniosłam do żłobka, ciuchy do domu dziecka. Jestem padnięta-żeby tylko mały nie wyskoczył z jakąś kolką
|
||
|
|
|
|
#1090 |
|
Rozeznanie
|
koralik jesteśmy juz po kilku wizytach i telefonicznej konsultacji z naszą panią doktor
. USG bioderek wyszło lepiej ta cala dysplazja cofa się i już prawie jest idealnie, kolejne USG 30 marca. Pierwsza rehabilitacja za nami - okazało się że napięcie jest dużo większe niż przypuszczaliśmy i wyszłam zdołowana z zajęć bo nie dość że Majusia płakała ( a ja malo kiedy słyszę jej płacz bo raczej nie jest płaczliwym dzieckiem) to jeszcze okazuje się że dziecko z napięciem powinno byc inaczej noszone, przebierane, podnoszone i w rezultacie okazało się że my w sumie wszystko źle robiliśmy . Pani rehabilitantka bardzo fajna, młoda kobieta i prosiła żebyśmy z małą ćwiczyli bo ona w ciagu dwóch zajęć tygodniowo cudów nie zdziała. Kolejna rehabilitacja poniedzialek i środa o 13.00. Wczoraj zlapaliśmy siuśki i mamy wyniki - pojedyncze nabłonki, leukocyty i liczne szczawiany wapnia. Zadzwoniłam do doktorki i stwierdziła że wyniki dobre bo leukocyty pojedyncze i nabłonki mogą być a szczawiany zawsze są u tak małego brzdąca karmionego mm. No i przeliczyła mi ile Maja przy jej wadze i wieku powinna zjadać Bebilonu bo się obawialiśmy że za mało jest (tak nas nastraszył inny lekarz) ale przestudiowała książki i Maja je dokładnie tyle ile powinna .Jeśli chodzi o twój korytarz to jest BOOOOSKI!!! karolinko jeszcze raz dziekuję wiesz za co . Moja doktorka do której chodzę z Małą prywatnie przeniosla się do przychodni do Mysłowic i kurcze przyjmuje u nas raz w tygodniu tylko w poniedziałki od 17.00. Proszę mi ją oddać kurcze no Farahh ja mam facebooka ale też jeszcze nie opanowany
|
|
#1091 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do mojego dziecka nikt nie mógł się zbliżyć bez odpowiedniego przeszkolenia - no bo brać na ręce trzeba było w określony sposób![]() Płacz musisz przetrwać-moja mała tak krzyczała,że rehabilitantka załatwiła nawet osobną salę a to nic nie dało-po prostu mała miała okres lęku przed obcymi i nic na to nie pomogło-musiało przejść. Ten cały ceremoniał ubierania,noszenia,brania na ręce naprawdę działa. Córka miała bąbelka w głowie (3-3mm) i po rehabilitacji bąbelek się wchłonął. Dzięki rehabilitacji Maja będzie się też świetnie rozwijać,będzie ładnie raczkować,będzie miała prosty kręgosłup... Nie martw się |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1092 | |
|
Rozeznanie
|
Hej
My dziś jak ranne ptaszki ![]() Ja już mam wstawioną grochóweczkę, Tż rozbiera pościele do prania, dzieciaki nawet grzeczne Cytat:
![]() Pewnie najgorzej wszyscy znosicie rehabilitacje, ale po kilku wizytach to minie, wszystkiego się nauczysz, a z dnia na dzień napięcie będzie ustępowało Kamilko moje myśli przenoszę w jakiś kącik Waszego domu i będę Was wspierać, dodawać sił i uśmiechu Dorze, że jeszcze ktoś nie rozumie tego ustrojstwa ![]() Nie jestem sama Zmykam na śniadanko. |
|
|
|
|
|
#1093 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny!!!!
Co porabiacie w to sobotnie popołudnie, że wcale tu nie zaglądacie? U nas temperatura odeszła w zapomnienie!!!!!!!!!!! Moja Natalka znów jest wesoła ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1094 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny, można się dołączyć? czytałam Wasze rozmowy o łóżeczkach, bo sama mam ten problem. Jestem mamą prawie rocznego Konradka (roczek będziemy miec za 22 dni
) a dodatkowo jestem w 10 tyg. ciąży. Mamy malutkie mieszkanie i myslalam o kupnie łóżka piętrowego, bo dwa łóżeczka dla niemowlaków się nie zmieszczą w sypialni ale nie wiem czy takie półtoraroczne dziecko (tyle będzie miał synek jak się urodzi drugie dzieciątko) można położyć na łożku piętrowym, nawet na dole (poki maluch będzie spał w łozeczku dzieciecym). Czy nie spadnie? poza tym niestety mały jest przyzwyczajony że w nocy okolo 4 przychodzi do nas do łozka i juz do rana spi z nami. Boję się ze jak po urodzeniu drugiego dzieciaczka wszystko sie zmieni to Konradek będzie zazdrosny i nie będzie nic rozumial, a bardzo by mi zależało zeby go nie skrzywdzic niechcacy i nie "odtracic"
|
|
|
|
|
#1095 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to widzę, że mamy podobny problem Na kiedy masz termin?
|
|
|
|
|
|
#1096 |
|
Wtajemniczenie
|
26 września
|
|
|
|
|
#1097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do łóżeczka piętrowego-to napewno zależy od tego jak dziecko śpi. Moja mała łazi po łóżku przez całą noc (śpi na1-osobowym fotelu) i łóżko ma ze wszystkich stron obstawione. Łóżko piętrowe nie wchodziłoby w grę wogóle (a mała ma 3 lata). Koleżanka spała z córką i jakoś ona nauczyła się,że łózko ma granice i można z niego spaść i zaczęła spać w swoim łóżku bez żadnych barierek (tylko,że w wieku 5 lat ).Przyzwyczajenia dziecka można zmienić-ja miesiąc przed urodzeniem drugiego dziecka zaparłam się by nauczyć córkę zasypiać sama. Bałam się ,że przy drugim dziecku nie dam rady jej usypiać przez półtorej godziny. Kosztowało nas to trochę płaczu i krzyku i trwało 3 tygodnie-zasypia sama )
|
|
|
|
|
|
#1098 |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie piętrusek raczej niebezpieczny
![]() Raz na jakiś czas Nikoś wstaje w nocy siku, przy jego roztargnieniu by mógł zapomnieć, że ma drabinkę
|
|
|
|
|
#1099 |
|
Rozeznanie
|
koralik Tobie Słońce to po rz tysięczny dziekuje za wsparcie i ciepłe słowa
karolinko uff dobrze że też ktos przez to przechodził bo dzieki temu co piszesz przestaję chociaz troche panikować bo wiem że u was wszystko dobrze się skończyło więc i u nas musi. lausanne można, można . Jedyna zasada - udzielać się .mamz jak się czujesz?? Jak brzuszek?? Ja od wczoraj popołudnia byłam u rodziców bo TŻ miał impreze z okazji urodzenia Mai, kumplowi też się dziecko urodziło, trzeci wziął ślub, czwart robił pożegnanie no i się złożyli i zrobili impreze na coś chyba 40 osób w lokalu. Tak więc my wybyłysmy też z domku .
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1100 | ||
|
Rozeznanie
|
Jesteśmy już po śniadanku. Za oknem delikatnie pruszy śnieg, kusi mnie, żeby wybrać się rodzinnie na na mały spacer. Natalce chyba to nie zaszkodzi...., co? Po cichutku Wam powiem, że od kilku dnia mam grzeczne, zgodne, cichutkie dzieci Razem się teraz bawią,układają puzzle, śpiewają i tak śmiesznie gadają o wakacjach... Zobaczymy czy do południa wyrosną im różki ![]() Cytat:
Napisz jak "specjalistycznie" nosisz, przewijasz Majeczkę. Ale będzie z niej fajna dziewczyna, wysportowana, prościutka mała baletnica Cytat:
To odpoczęłaś sobie troszkę. Babcia z Ciocią na zmianę zajmowały się mała Pszczółką, co? Przyznaj się wypiłaś kawkę w spokoju...?Fajnie spotkać się z rodzicami Ja się bardzo cieszę, że moich mam tak blisko Kamilko dziś opiekujesz się Tż? Rosołek do picia, jakieś soczki..... Mój Tż szykuje się do Kościoła ( ja zaliczyłam mszę w sobotę na 18 , i teraz mam luz) ogarnę bałagan w domku, a potem pomyślimy nad tym rodzinnym spacerkiem |
||
|
|
|
|
#1101 |
|
Zadomowienie
|
O to masz miesiąc po mnie, mi wychodzi na 20 sierpnia
![]() No i wróciła zima, a już myślałam, że nas ominie Ja chcę wiosnę!!!Dziś nie muszę gotować, bo idziemy do teściowej na obiad ![]() Koralik kiedy zamierzasz dzieciaki rozdzielić, tzn. ulokować je w oddzielnych pokojach? Pewnie jak do szkoły pójdą? Aha, ktoś pytał o konto na facebooku. Ja wprawdzie mam, ale jakoś nie ekscytują mnie zbytnio te portale społecznościowe pewnie jestem starej daty, ale zdecydowanie wolę spotkać się z kimś w realu na kawce i pogadać. Kamilko co do mojego brzucha to z niecierpliwością czekam na pierwsze kopniaczki, które jeszcze nie są dokuczliwe, a dają znać, że dziecko jest i czuwa ![]() Miłego dnia kobitki życzę! |
|
|
|
|
#1102 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Miałam zabiegane dni, ale w końcu mam sekundę więc się melduje ~~~~~~ koralik_1982 przepiękny wyszedł ![]() ~~~~~~ Wiecie co ja też się zbieram do rozgryzienia Facebooka ale coś zebrać się nie mogę ale może razem damy rade ~~~~~~ Co się tyczy łóżeczek to mój mały śpi w ikeowym takim które rośnie razem z dzieckiem. Dokupiłam tylko do niego barierkę, taką którą można na dzień składać, super się u nas sprawdza. Małego przeniosłam do tego łóżka jak miał 1,5 roku bo przestał chcieć spać w malutkim. A odkąd dostał takie duże to nie chce spać w niczym innym. Wyjątkiem jest taki wielki miś śpiwór ale to ma akurat rozłożone w salonie, i korzysta z niego tylko w dzień jak ogląda bajki. ~~~~~~ U mnie za oknem zima w pełni ~~~~~~ Właśnie biorę się za wypieki bo dziś gości mamy. ~~~~~~ Miłej niedzieli życzę Wam wszystkim |
|
|
|
|
#1103 | |
|
Rozeznanie
|
Dzieciaki śpią, piję pyszną herbatkę i rozkoszuję się ciszą
Potem zmykam na kije ![]() Cytat:
![]() Może nawet jeszcze później jak szkolny czas.... zobaczymy jak się będą dogadywać |
|
|
|
|
|
#1104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że to łóżeczko z Ikei cieszy się powodzeniem, chyba będę je musiała obejrzeć |
|
|
|
|
|
#1105 |
|
Rozeznanie
|
melduję, że żyję, tylko piję driniacze z mężem
|
|
#1106 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#1107 |
|
Rozeznanie
|
Hej ho! Hej ho! Do pracy by się szło
![]() Cudownie, moje dzieci wstały dziś o 7.00, ja wczoraj usnęłam jakoś po 2.00 No ja gdybym miała syna i córkę, to póki byliby mali, to spaliby razem w pokoju, ale myślę, że tak od pójścia do szkoły podstawowej, jeśli bym miała możliwość to mieli by dwa osobne pokoje... wiadomo- chłopcy inaczej dojrzewają, dziewczyny też i chyba wolałabym, żeby każde miało swój pokój i troszkę intymności... Ja jestem jedynaczką, ale często nocowałam u kuzynów i póki byliśmy dzieciakami to ok, ale później ciocia nas osobno kładła (w innych pokojach) i powiem, że czułam się swobodniej.. ciaputka podaj w klubie swoje dane to Cię znajdę na FB Chyba, że wstawisz nam tutaj jakieś swoje foty, żebyśmy mogły zobaczyć z kim "urzędujemy" ![]() lousanne witaj! Kamila ja też chodziłam z Adamem na rehabilitację, też mi rehabilitantka pokazała jak go nosić, przewijać, karmić itd... pochodziliśmy 2-3 miesiące i nie kazali nam przychodzić, bo Adaś się pięknie sam rozwijał Koralik mam malutką prośbę Powklejaj foty swojego domku, chciałabym zobaczysz tak w całej okazałości jaką masz kuchnię, salon, pokój dzieci Jak nie tu publicznie to w swoim profilu Ja tak lubię patrzeć na ładne wnętrza, bo później sama kombinuję ![]() Dobra, idę głodomorrrrrą zrobić jakieś śniadanie! Miłego poniedziałku! Ach! I skasowałam naszą klasę!
♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez Farahh Czas edycji: 2011-02-21 o 08:55 |
|
|
|
|
#1108 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny!!!
Chciałam się pochwalić, że mamy już dziecko. ale nam niespodziankę synio zrobił. Generalnie miał być dziewczynką, różowe ubranka przygotowane, wszelkie sprzęty w damskiej wersji, torba na pieluchy też filet z różem a tu wyobraźcie sobie po porodzie okazało się, że to chłopczyk. heheheh Śmiałam sie dziś, że za karę, że schował siusiaka na usg będzie chodził w różowych śpiochach. Wszelkie kwiatki i falbanki odrzuciłam, ale zostało mu kilka par kobiecych śpiochów. |
|
|
|
|
#1109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
-widocznie za komuny było kilka projektów mieszkań i wszyscy budowali to samo ) - ma syna i córkę i jakoś się w tym jednym pokoju dogadują. Liczę na to,że moje dzieci też jakoś dadzą sobie razem radę. Zresztą kiedyś mieszkało się z dziećmi w jednej izbie i jakoś sobie radzili .Mały drze się wieczorami nadal ale ja już jestem tak tym wykończona,że nie bardzo się tym przejmuję-wczoraj puściłam sobie animal planet(żeby pooglądać zwierzątka bo przy tym wrzasku to nic w telewizorze nie słychać ), trochę go ponosiłam,pomasowałam brzuszek, poćwiczyłam nóżkami by bączki wyleciały i słuchałam wrzasku przez 3 godziny, potem zjadł i zasnął . Te wszystkie zabiegi niewiele chyba dają ale głupio tak zostawić wrzeszczącego dzieciaka na 3 godziny. Chyba cokolwiek bym nie robiła to jest tak samo![]() Liczę na to,że jak skończy magiczne 3 m-ce to to ustąpi ![]() Jutro może pójdę do pediatry żeby go pomierzyć,zważyć i ogólnie zobaczyć czy wszystkie odruchy są dobre. Powinnam go szczepić w tym tygodniu ale neurolog zabroniła-i dobrze bo ona jest takiego samego zdania jak ja,że nie powinno się obciążać tak młodego organizmu tyloma szczepionkami. Ropiała waszym dzieciom szczepionka przeciwgruźlicza?podaja ją obowiązkowo w pierwszej dobie i za ok 4 tygodnie zaczyna to ropieć i z tego robi się ta "pieczątka" którą wszyscy mają na ramieniu. Bo przypomniałam sobie ,że córka na ramieniu miała taki ropień i kazali go nie moczyć przy kapieli a syn wogóle tego nie ma
|
|
|
|
|
|
#1110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Karola, wytrzymaj jakoś dzielnie do tych trzech miesięcy! Mam nadzieje, że potem odetchniesz z ulgą i będzie już tylko lepiej |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

Macie konto na Facebooku??

-10razy musi obejść łóżeczko zanim się położy-nigdy nie śpi na poduszce i wędruje po całym łóżeczku.
a teraz nie bardzo jestem tym zachwycona bo wolę jak najdłużej chodzić w normalnych ciuchach. A co do imion, to dla chłopaka od zawsze zarezerwowany jest Adaś, a na dziewczynkę nie mam pomysłu, bo to co mi się podoba, mężowi niestety nie 

Powklejaj foty swojego domku, chciałabym zobaczysz tak w całej okazałości jaką masz kuchnię, salon, pokój dzieci