|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Bransoletki które mówią o Tobie (charms, pandora, lilou, trollbeads )
Pandora ma 2 gwinty, które osobiście nazywam węzełkami ;-)
Jeśli zainstalujesz na nich klipsy, to podzielisz bransoletkę na 3 części (a 3 części, to np beadsy przypominające co: było, jest i co człowiek sobie marzy ;-) ). Mnie osobiście podoba zapięcie Pandory (a`la klips, niektórzy nazywają je beczułką) i to bardziej niż karabińczyk (a taki jest np w Apartowych bransoletkach). |
|
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
witam
jesli mozna chciałabym do was dołączyć mam mały zbiór charmsów jutro zrobie fotki i sie pochwale, ale naprawde malenki ![]() chciałabym pod choinkę dostac pandorke, ale teraz sie zastanawiam czy srebrną czy skórke plecioną ? magdadro lub inna kobitka, skoro w srebrnej są te gwinty zeby koraliki sie nie przesuwały to jak zrobic to w skórzanej? chyba mirell ma skorke czarna z tego co pamiętam, moze pomoże? |
|
|
|
#1083 |
|
Rozeznanie
|
U mnie na skórzanej Pandorze klipsy pandorowe się przesuwają. Chyba Chamili mają węższe otwory. U siebie mam klips firmy Morellato.
|
|
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
magdadro domcia 81 dziękuję za wyjaśnienie
z mojej skromnej wiedzy jak i względów estetycznych skłaniam się ku Pandorze - bo i właśnie ładniejsze zapięcie, i chyba większy wybór koralików.. mam jeszcze jedno pytanie: czy koraliki z W.Kruka wejdą na Pandorę, czy tak jak z Aparta - niestety nie? |
|
|
|
#1085 |
|
Rozeznanie
|
Chamilia wchodzi bez problemu
, co mnie bardzo cieszy, bo akurat koty mam od niej (przy czym klipsy Chamilii nie wchodzą na węzełki), ale podobno wyczytałam tutaj, że Kruk sprzedaje też Tedorę, ale tego osobiście nie sprawdziłam
|
|
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
to super bo te z chamili mi się podobają
a ta Tedora to seria opisana na stronce Kruka zwykłym "W.KRUK beads" (http://wkruk.pl/tra-pol-265-Bizuteria.html) czy jeszcze coś innego?tyle zamieszania, jakby nie można było nazwać wszystkiego tak samo i ujednolicić elementy
|
|
|
|
#1087 |
|
Rozeznanie
|
Aha, to ja jeszcze nie widziałam na żywo Tedory, ale... patrząc na nazwę to chyba będą wchodzić na Pandorę ;-)
|
|
|
|
#1088 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja przeglądałam katalogi Tedory, i to, co w ramach W.Kruk beads oferuje Kruk, i moim zdaniem - wszystkie elementy z tej kolekcji Kruka to Tedora.
Podaję link do strony: http://www.tedora.it/ Są tam katalogi do ściągnięcia. |
|
|
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a może obok katalogu real zdjęć charmsów stworzymy katalog zdjęć naszych bransoletek? Wszystkich - charmsowych, lilou, pandorowo-trollowych, hm?
Bo chciałam dzisiaj pokazać koleżance i strasznie ciężko mi było wyszukać w tych naszych wątkach tamtych bransoletek.
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam zdjęcie zakupionej wczoraj pandory
narazie niewiele na niej mam, ale zamierzam szybko nadrobić
|
|
|
|
#1091 |
|
Rozeznanie
|
Spaza, sliczna Pandora. Ja teraz też chyba w murano uderzę ;-).
Ps. Kot z Apartu został wciśnięty za pomocą oliwy z oliwek ;-) (nie wiem z któego tłoczenia) na bransoletkę Chamilii (tej, która dawali za kupon Vivy). |
|
|
|
#1092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cholera, ja to mam tak ze jak kupie koralik to ciesze sie nim 5 minut, a potem zaraz chce następny, a do sklepu daleko, a w portfelu pustki ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
ja jako kociara chcialabym miec na bransoletce kota, ale trolowe koty jakos nie za bardzo mi sie podobają. Dla kota zrobie wyjątek i moge nawet kupic z innej firmy
|
||
|
|
|
#1093 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam akurat koty z Chamili (ale to są tyły kotów, 2 przytulone do siebie). Chciałam bardzo trzeciego, a Pandorowy mi się nie podoba, ani z Chamili (bo mają też pojedynczego), ale nei dany mi na razie. |
|
|
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
też sobie upatrzyłam tego kotka z Apartu, najbardziej mi się podoba, i to właśnie miał być mój pierwszy koralik (też kociara jestem
i mam mały problem jakiego koralika teraz wybrać, a dużoooo mi się podoba
|
|
|
|
#1095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1096 |
|
Zadomowienie
|
moja rozmowa dzisiaj rano z szanownym ślubnym a propos "czy robimy sobie mikołajki"
mąż - robimy sobie mikołajki ? ja - a chcesz ? mąż - a bo przydałaby mi się walizka na narzędzia ja - ok to ja ci kupie walizkę, a tym mi koralik, tzn ja sobie kupie ten koralik sama ![]() mąż - ok to ja sobie kupie walizkę a ty sobie koralik i się wymienimy ![]() ja - ok no i teraz zastanawiam się jakiego trolla kupić sobie od szanownego małżonka ![]() niestety dostane tylko 50zl, nonie mogę mu powiedzieć że koraliki są droższe i to sporo niech żyje w błogiej nieświadomości a ja sobie dołożę
|
#1097 |
|
Zadomowienie
|
ktsw
to chyba te kotki
|
#1098 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamy w naszym gronie, odzywaj się często Bardzo podoba mi się Twoja bransoletka, jest w moim guście Cytat:
Jestem tzw. psiarą i bardzo bym chciała mieć pieska na bransoletce, ale jeszcze ładnego nie znalazłam ![]() Cytat:
![]() Też się bałam, że będzie mi przeszkadzać, ale jest OK. Tylko parasolka mi podrywa chłopaków - śmieje się, bo kiedyś w jakimś klubie jak szłam do baru to charms -parasolka zaplątał się w dredy jakiegoś kolesia Cytat:
![]() Oj tak, można tutaj spokojnie pogadać, bo naprawdę nie wszyscy rozumieją naszą manie ![]() Cytat:
Jak byłam na Nocy Zakupów to mój TŻ wypatrzył dla mnie śliczne kolczyki
Edytowane przez czesterka Czas edycji: 2010-11-22 o 11:10 |
|||||
|
|
|
#1099 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nam się powiększa grono Cytat:
![]() Cytat:
Ciągle mi chodzi po głowie charming... Chyba zażyczę sobie na urodziny od kogoś... Tylko muszę pomyśleć nad napisem i kolorem
|
|||
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
tak to te, jest jeszcze taki leżący na boku, wg mnie najmniej fajny... chyba zacznę poważnie myśleć o tych przytulonych. a jak wygląda ten z pandory bo nie rzucił mi się w oczy?
jeszcze myślę nad łapką z kruka (http://wkruk.pl/product-pol-2307269-W-KRUK-Beads.html), ale to ta tedora chyba i nie wiem czy wejdzie na Pandorę... Edytowane przez martinia Czas edycji: 2010-11-22 o 11:13 Powód: dopisek ;) |
|
|
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on - to co chcesz na imieniny? ja - koralik on - to jak ja ci ten koralik mam kupic? ja - nie wiem on - to co, dac ci kase? ja (w myślach) - spoko, koralik juz zamówiony przez neta ![]() fajne, przydaloby sie zdjecie real a gdzie można ta chamilie kupic? |
|
|
|
|
#1102 |
|
Rozeznanie
|
chamilia jest w kruku.
ktsw, tak to te koty. http://www.pandora.net/pl-PL/jewelle.../charms/790284 a to kot pandorowy... ale średnio udany. Trzeba napisać petycję do apartu o większą dziurkę w kocie
|
|
|
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale świetne małżeństwo stanowicie!
|
|
|
|
|
#1104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1106 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
znaczy ze są 4 ogonki itp... to nie są takie dosłowne koty... ale ja je wziełam.. bo akurat mam 3 w domu , w tym 2 starszaki 10 letnie, od 9 lat sa razem, wlasnie takie przytulone do siebie, wiec stwierdziłam że mi pasują. A od roku mam młodzież sztuk jeden, i dlatego chciałam trzeciego kota na bransoletce.. ale chyba nie będzie
|
|
|
|
|
#1109 |
|
Zadomowienie
|
doświadczenie 10-letnie
rutyna :/
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chcecie zrobić katalogu ze zdjęciami naszych bransoletek?
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.

mam mały zbiór charmsów
jutro zrobie fotki i sie pochwale, ale naprawde malenki

ja jako kociara chcialabym miec na bransoletce kota, ale trolowe koty jakos nie za bardzo mi sie podobają. Dla kota zrobie wyjątek i moge nawet kupic z innej firmy
i mam mały problem jakiego koralika teraz wybrać, a dużoooo mi się podoba