|
|
#1081 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Hopea - zamówienie
O o i ja bym się podpieła
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
No dooooobra to wrzucam tabelę.
Kilka osób, które zgłosiły się do mnie ZANIM napisałam publicznie o planowanym zamówieniu - wpisałam do tabeli. Reszta proszona o wpisaniu. Zasady PRAWIE jak zwykle. 1. Nie ruszamy kolumn kolorowych [niebieska C, żółta D i zielona G] - tam są powpisywane kody i w nich samo się wszystko uzupełnia. Wy wpisujecie tylko symbol produktu, link, wagę 1 metra / sztuki/ pary i cenę za gram - czyli kolumny A, B, E i F. Jak ktoś się boi, to niech wrzuci tylko symbol produktu i link, resztę uzupełnię 2. Nie wystawiam faktur [jeśli nikt się nie zgłosi do wystawiania, ten punkt zostanie bez zmian - proszę mieć to na uwadze ]3. Blachy nie będę miała jak ciąć wagowo, więc jeśli ktoś zechce zamówić, to proszę by na 1 grubość danej próby była 1 osoba [kto pierwszy, ten lepszy] 4. Gdy coś wprowadzasz do tabeli, czego jeszcze nie ma - zaznacz U SIEBIE w tym wierszu kratkę lub ilość na kolorowo - wtedy produkt dostaniesz jako pierwsza w sytuacji, gdyby były jakieś braki 5. W przypadku braków decyduje kolejność wpisów w tabeli [odejmuję od końca] - za wyjątkiem pól kolorowych [osób, które wpisały produkt - mają pierwszeństwo, parz punkt wyżej] 6. BARDZO WAŻNY PUNKT - płatność. Ponieważ przy ostatnim zamówieniu miałam trochę problemów z osobami zapominalskimi - zamówienie do Hopei składam po otrzymaniu wszystkich przelewów, do których doliczam koszty przesyłki, dlatego wypełnijcie proszę od razu czy chcecie ubezpieczenie i czy PP czy kurier [kurier ubezpieczony 25 zł]. Może "presja grupowa" lepiej zadziała niż moje liczne PW i maile ))) 7. Wpisujemy się / uzupełniamy tabelę / dokonujemy zmian do niedzieli 22 stycznia, w niedzielę o północy zamykam tabelę i liczę na szybkie przelewy . .. ... TABELA ... .. .
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2012-01-14 o 22:19 |
|
|
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też sie dołączę, bo łańcuszek już mi się skończył. Jutro będę się wypełniać.
|
|
#1084 |
|
Wtajemniczenie
|
to i ja się dopiszę
![]() ech... kusicielki a ja na razie chomikuję.. na lepsze czasy---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Wpisałam przekładki: http://hopea.pl/przekladka_srebrna_typ_b/602_hopea/ tylko teraz bierzemy na sztuki - gdybyście wolały na gramy to zmieńcie
|
|
|
|
|
#1085 |
|
Rozeznanie
|
To i ja sie podpięłam jak zwykle
|
|
|
|
|
#1086 |
|
PiLLow Design
|
czy ja dobrze widze, że nie ma drutu 925?? wcale? czy oślepłam??
|
|
|
|
|
#1087 |
|
Rozeznanie
|
I ja się dopisałam
dzięki nagaLy
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
WSZYSTKIE OSOBY, KTÓRE NIE PRZECZYTAŁY PUNKTÓW proszę, by to zrobiły [dotyczy szczególnie punktu 1! ale także 6]. Przez ręczne wpisywanie w tabelach "nietykalnych" - mam nie tylko pomyłki kwot ale przede wszystkim pomyłkę w ilości zamówionych, bo zmieniona ręcznie kolumna NIE SUMUJE i zamówię za mało.
Bo będę imiennie wytykać :P Proszę też osobę z kolumny AF by się wpisała. Kto to jest Snice? Kolumna AH Cytat:
A... wysyłam TYLKO poleconym [lub poleconym priorytetowym] lub kurierem. Nie wysyłam zwykłym na niczyją odpowiedzialność. Osoby, które wszędzie wpisały "nie", proszone są o wpisanie "tak" w jednym z pól [chyba, że ktoś ma ochotę na odbiór osobisty ]
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2012-01-15 o 19:40 |
|
|
|
|
|
#1089 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem dlaczego zrozumiałam, że jak wpiszę Nie to dostanę poleconym zwykłym Wszystko mi jedno jakim poleconym, byle poleconym Sorrri za zamieszanie
|
|
|
|
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
)Dopisałam obok Twojego "Tak"- info dla siebie ["bez prio"] - policzę Ci bez priorytetu przy podsumowaniu. Jeśli się namyślisz, że jednak chcesz polecony priorytet [coś koło złotówki wyżej] to wykasuj ten mój wpis w tabeli u Ciebie.
|
|
#1091 |
|
Rozeznanie
|
Nie wytrzymałam... i kolejne noworoczne postanowienie złamane
![]() Dołączyłam się do zamówienia, wszystkie niezbędne pola wypełniłam
|
|
|
|
|
#1092 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=nagaLy;31637186]
Kto to jest Snice? Kolumna AH To ja ![]() Podpięłam się pod ostatnie zamówienie, które organizowała Sun. Nie ma ze mną problemów, przelew robię szybko. Nie pytałam czy mogę, wczoraj nie wiedziałam czy na pewno będę zamawiać, zajęłam miejsce w tabeli. Mogę dołączyć? Jeśli to problem, to wyczyszczę swoje wpisy. |
|
|
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko w porządku, nie ma problemu - po prostu się zdziwiłam, myśląc, że może ktoś sobie psikusa zrobił
|
|
#1094 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja chyba mogę wystawić faktury na półfabrykaty (muszę jeszcze sprawdzić), tylko jak to zrobić? Najprościej byłoby chyba zrobić metodą Mari - wystawiam pusty szablon, Wy wypełniacie i ja do Was wysyłam? Bo nie bardzo wyobrażam sobie wypisywać wszystko sama.
A faktura z Hopei musiałaby być chyba na mnie? |
|
|
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej tak.
Idę na priv.
|
|
#1096 |
|
Raczkowanie
|
Nie łapę się w tej tabelce. Możesz mnie Aniu dopisać z tymi klipsami, proszę. Dokładnie z tymi http://hopea.pl/klips_srebrny_typ_mps_hopea/ dwie pary.
|
|
#1097 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wpisałam Ci z automatu 2 pary [bo wpisuję wagę na pary] i pokolorowałam okienko by było wiadomo, że byłaś pierwsza.Jak coś - zmień sobie ilość.
|
|
|
#1099 |
|
Zadomowienie
|
wprowadziłam jedną fajną taśmę srebrną tylko nie wiem czemu ale coś mi tabela źle liczy ;/ któraś poradzi?
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[ps: wpisujemy ceny brutto, jest 8 zł a nie 6.5 za gram, więc sprawdź czy na pewno po tej cenie chcesz]
|
|
|
#1101 |
|
Zadomowienie
|
sorki
pomyliłam się
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
Co do drobnych rzeczy, to liczy na sztuki? Bo musiałam wpisać 40 szt. miseczek 4mm, żeby mi wyszło ok 2 gramy
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
Takie drobniaki to na gramy. Zmieniłam cenę i wagę, zmieniłam u każdego odpowiednio ze sztuk na gramy.
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli po prostu przy wpisywaniu nowych drobnych rzeczy ustawiać cenę i wagę tak, żeby 1 gram to była 1 jednostka?
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
Takie malluszki to tak, wtedy na gramy [miseczki i ogniwa do 4,5 mm, kulki do 3mm].
|
|
#1106 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem jak wpisać drut z rabatem (1mm) chyba dlatego mi nie wyświetla ceny?
|
|
|
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1108 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem czemu ale jestem w tabelce i jeszcze mam wpisany łańcuszek
chyba, że "Sun" to ktoś inny![]() Zapasy srebra mam raczej spore ale brakuje mi drutu spiralnego, ktoś jeszcze będzie go brał tak żeby rabat był? |
|
|
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteś w tabelce, wpisałam Cię niejako z automatu.
Ale nie wiem kto Ci wpisał łańcuszek ![]() - Sprawdziłam też wersję surową - wszystkie pola były puste, czyli Twoja chęć na łańcuszek musiała u kogoś zakiełkować :P
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2012-01-18 o 11:56 |
|
|
|
|
#1110 |
|
Rozeznanie
|
Może by jeszcze ktoś tych bigli http://www.hopea.pl/zawieszka_srebrna_typ_za_hopea/ wziął lub innych zamykanych, żeby na rabat się uzbierało. Ja mogę wziąć 15 par w sumie, teraz mam w tabeli 10, ale to jeszcze 4 ktoś by musiał wybrać, żeby rabat wskoczył.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.