Moda, która Cię "rozwala" cz.V - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-13, 14:40   #1081
gosior
Przyczajenie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.V

Jeżeli można się wtrącić

Mnie rozwalają dziewczynki, takie około lat 14, w mega krótkich miniówach, w szpilach typu "sylwestrowe" - czyli atłas i złote klamry Kiece im się podwijają, na obcasach ledwo chodzą, ale heja do przodu! Jesteśmy piękne!
Człowiek stoi koło takich na przystanku w bluzie z kapturem i się zastanawia: A może to jednak ze mną jest coś nie tak?

Nie mogę patrzeć, jak dziewczyny się postarzają w taki dość tandetny sposób, że tak powiem

Edytowane przez gosior
Czas edycji: 2012-04-13 o 14:42
gosior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 14:43   #1082
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
te różnice w poglądach wynikają chyba głównie z tego w jakim celu każda z nas wchodzi na blogi modowe, bo ja np. lubię oglądać stylizację, które sama bym ubrała [i tutaj blog anies pasuje chociaż też wolałabym normalne zdjęcia niż we w lustrze], a niektórzy lubią pooglądać ładne dziewczyny, które ubierają się nietuzinkowo i widać u nich indywidualizm. A co do tego, że powtarzają się na blogu ciuchy to wg mnie nadaje to autentyczności, że dana osoba faktycznie chodzi w rzeczach, które kupuje, bo jak czytam na blogu charlize, w każdej notce, że ma coś nowego i jest to jej ukochana rzecz, a potem nigdy się w tym znów nie pojawia to zaczynam wątpić
o to to, dobrze prawisz

Btw, zauważyłyście ile Kamila ma już reklam na blogu? Dzisiaj mnie to zaintrygowało jak oglądałam nowe posty (których wolę nie komentować).

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 14:46   #1083
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
http://lubieszpinak.blogspot.com/ --> jeśli oglądacie Na Wspólnej - poznacie
Ty to mnie zawsze zaskoczysz jakimiś blogami.

Cytat:
Napisane przez Bayje Pokaż wiadomość
Nie - nie wierze, że ktoś tak po ulicy chodził.
123

Ja też nie, ale dziewczyna jest śliczna. Masz adres jej bloga?

[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;33507487]Przepraszam, mam wąsy i 45 kg nadwagi, musiałam gdzieś wylać swój jad [/QUOTE]

To chyba proste

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
Nie podobają mi się rudzielce, ale ta dziewczyna jest absolutnie przepiękna!!

Bardzo też lubię naszą wizażankę z
http://almaanies.blogspot.com
Zgadzam się

Nieeee.. Rozumiem, że chce bardziej pokazywać swe ałtfity, ale skoro robi sobie focie w lustrze to niech chociaż twarz odsłoni.

Przeleciałam jej bloga (jedną stronę!) szybko z góry na dół i ciągle takie same zdjęcia.

Cytat:
Napisane przez miss kitsch Pokaż wiadomość
Nie no tragedia, nie da się tego oglądać Taki sprzęt dziunia w ręce trzyma i samowyzwalacza widocznie obsłużyć nie umie. Wszystkie zdjęcia z tzw. ręki
Osobiście mnie coś takiego bardzo drażni i nie mam ochoty oglądać dalej.
Zgadzam się.

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
Nie no, musiałabym jeszcze zagrać w Detektywach, żeby zostać prawdziwą gwiazdą Może zabłysnę, dostrzeże mnie ktoś z Holiłudu i będę mogła sobie zrobić dziecko z Farrelem! Dostałabym duże alimenty na dziecko i mogłabym nosić TYLKO ZARĘ
Wystarczy że zagrasz w "Ukryta prawda", "Pamiętniki z wakacji" albo "Dlaczego ja" a będziesz sławna!
Stary 2012-04-13, 14:48   #1084
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Btw, zauważyłyście ile Kamila ma już reklam na blogu? Dzisiaj mnie to zaintrygowało jak oglądałam nowe posty (których wolę nie komentować).
ja tylko rzekne, ze moze sie nie znam, ale nijak mi nie pasuje narzutka panterkowa do bluzki we wzor galaktyczny...
Stary 2012-04-13, 14:48   #1085
Bayje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Ja też nie, ale dziewczyna jest śliczna. Masz adres jej bloga?

skąś te zdjęcia musiałąm zagibać :P
http://mary-katefashion.blogspot.com/

Have you noticed the saddest person always has the most beautiful smile
Kid Cudi
Bayje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 15:05   #1086
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki

A co do zdjęcia, które wkleiłaś to napisała że

Cytat:
Koronka, przezroczystości i mocno wycięte szorty, to trzy elementy tworzące mieszankę wybuchową.
Sesja jest oczywiście stylizowana.Nie wiem czy odważyłabym się wyjść tak na miasto.
jednak nikt (chociaż może ktoś się znajdzie) nie chodzi tak po mieście
Stary 2012-04-13, 15:09   #1087
Bayje
Zakorzenienie

no ja potem edytowałam, że napisała o tym...
ale ja bym się nawet tak na sesje nie ubrała bo w tym stroju jest płaska.
dopiero jak ręce do góry podniosła to troche talie widać XD

Kid Cudi
Stary 2012-04-13, 15:11   #1088
natalkaa7522
Zakorzenienie

W ogóle bezsensu bo taka koronka to nawet piersi dobrze nie przykrywa Dziwie się, że nie ma jakiś gąbeczek albo czegoś żeby suty zasłonić.
Stary 2012-04-13, 15:32   #1089
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdallen Pokaż wiadomość
Jeszcze co do http://almaanies.blogspot.com , to przewijając całą pierwszą stronę bloga miałam wrażenie, jakbym widziała ciągle to samo zdjęcie.
piona

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 15:56   #1090
Inessia
Zadomowienie

A ja almaanies uwielbiam Śliczna dziewczyna w ładnych ciuszkach.

Skupia się na ubraniach, a nie jakiś (w przypadku wielu blogerek) dziwnych plenerach i pozach. No ale co kto lubi
Inessia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 16:04   #1091
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
z racji wyrobienia u siebie stylu, ktory mi pasuje - i w jakim sie nosze, nie traktuje zadnego z blogow modowych jako zrodla inspiracji, ale jedynie czysto rozrywkowo: te grzeczne, z klonami z Zary, ale profesjonalnie prowadzone, ogladam ze wzgledow estetycznych, te kontrowersyjne rejestruje jako ciekawostke socjologiczna.
Ciężko nazwać tą (tę?) trzecią kategorię, ale i ja do niej należę czyli HAJFAJW! Normalnie powinna być jakaś emota na hajfajw, oczywiście taka podobna do Barneya

A póki co http://data.whicdn.com/images/442946...3444_thumb.jpg

Cytat:
już widze jak będzie wyglądał ten filmik
http://www.youtube.com/watch?v=5N5SDdbRGDc

będzie ładny debiut.
Łodżizasssssssss
Bidny koleś, stoi z tym Wedlem a mamusia z córusią na Euro jadą

Cytat:
W ogóle bezsensu bo taka koronka to nawet piersi dobrze nie przykrywa Dziwie się, że nie ma jakiś gąbeczek albo czegoś żeby suty zasłonić.
Ty to nazywasz rzeczy po imieniu

Edytowane przez miss kitsch
Czas edycji: 2012-04-13 o 16:08
miss kitsch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 16:25   #1092
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no tragedia, nie da się tego oglądać Taki sprzęt dziunia w ręce trzyma i samowyzwalacza widocznie obsłużyć nie umie. Wszystkie zdjęcia z tzw. ręki Rozumiem dwa czy trzy co jakiś czas, może dla urozmaicenia ale wszystkie? Mieszkanie widać bardzo ładne, jest na czym aparat postawić (jeśli nie posiada statywu) więc nie kumam konwencji...
Osobiście mnie coś takiego bardzo drażni i nie mam ochoty oglądać dalej, a szkoda bo dziewczyna dosyć ładnie się ubiera, trochę sztampowo przez co jest "rozmyta" jeśli wiecie co mam na myśli, ale przyjemnie dla oka
W dodatku jest z Chrzanowa a to fajne miasteczko, no ale cóż...
Po pierwsze nie "dziunia", bo do dziuni tej dziewczynie daleko. Po drugie nie "taki sprzęt" tylko Sony Alfa, które są adresowane głównie do ludzi chcących mieć lustrzankę do zastosowań domowych, a niekoniecznie pasjonujących się fotografią (i dlatego Sony zadbało o to, żeby wciskało się je każdemu kto spyta o lustrzankę) A po trzecie przy samowyzwalaczu z ostrością i kadrem też jest trochę roboty, może strzela na szybko po prostu. W każdym razie - jej sprawa, nie wygląda to może rewelacyjnie, ale mnie na przykład to nie przeszkadza

A że się ubiera podobnie, no widocznie taki ma dziewczyna styl, nie każdy jest taki, że jednego dnia ubierze się tak, a drugiego kompletnie inaczej, lepiej chyba jak pokazuje w czym faktycznie chodzi, niż jakby miała wrzucić na siebie jakieś kompletnie od czapy ciuchy (bo musi być oryginalnie!) i potem w nich nie wyjść Mnie tam się podoba, taki zwyklaczek, a bardzo miły
Stary 2012-04-13, 16:41   #1093
Cinderella5x
Zadomowienie

Cytat:
A ja nie oglądam, ale zaraz skojarzyłam Wystarczą zajawki na TVNie co 15 minut na wieczornym filmie żeby spamiętać gęby z Julii, Na Wspólnej i czegoś tam jeszcze, teraz nie pamiętam.

Aż mnie tak naszło, kojarzycie takiego aktora Bartka Obuchowicza (gra w Julii Darka) - nie mogę się na niego napatrzeć taki jest brzydki, aż sobie kiedyś cały odcinek serialu obejrzałam żeby go obczaić bo mi się wierzyć nie chciało, że tak się zapuścił. Ale może to tylko moje wrażenie

A wracając do panny co lubi szpinak ... jak to się mówi szału ni ma d*py nie urywa Nudno u niej. Ale jeden post mi się spodobał http://lubieszpinak.blogspot.com/201...oim-okiem.html
Iwona "za małe spodnie" Węgrowska, zdjęcia fotoreporterów i słynne gacie Welsracze o ile się nie mylę Widać, że to taki blog fajnej nastolatki, ale wydaje mi się, że jest raczej chwilowym kaprysem i jej się szybko znudzi. No chyba, że nawiąże "współpracę" z firmami - wtedy będzie musiała reklamować i blog ruszy

Też tak pomyślałam w pierwszej chwili, ale przyjrzałam się bardziej

Wrzuć no jakiego linka dziewczyno bo ja za bardzo nie wiem o jaką reklamę chodzi. Bo Adrian to chyba rajstopy?
Jeśli chodzi o tą firmę to stanęłam kiedyś na męskich rajstopach i tylko z tego ich kojarzę

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Nie no tragedia, nie da się tego oglądać Taki sprzęt dziunia w ręce trzyma i samowyzwalacza widocznie obsłużyć nie umie. Wszystkie zdjęcia z tzw. ręki Rozumiem dwa czy trzy co jakiś czas, może dla urozmaicenia ale wszystkie? Mieszkanie widać bardzo ładne, jest na czym aparat postawić (jeśli nie posiada statywu) więc nie kumam konwencji...
Osobiście mnie coś takiego bardzo drażni i nie mam ochoty oglądać dalej, a szkoda bo dziewczyna dosyć ładnie się ubiera, trochę sztampowo przez co jest "rozmyta" jeśli wiecie co mam na myśli, ale przyjemnie dla oka
W dodatku jest z Chrzanowa a to fajne miasteczko, no ale cóż...
A co w niej jest z "dziuni"? To "dziunia" jest teraz okresleniem kazdego rodzaju kobiety?

A co do samowyzwalacza, moze nie umie, moze nie lubi?

"But what is truth, Not easy to define,
We both have truths, Are yours the same as mine?"
Cinderella5x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 16:57   #1094
klaustynka
Zadomowienie

Cytat:
Jej stylizacje są świetne
Stary 2012-04-13, 17:33   #1095
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
Po pierwsze nie "dziunia", bo do dziuni tej dziewczynie daleko. Po drugie nie "taki sprzęt" tylko Sony Alfa, które są adresowane głównie do ludzi chcących mieć lustrzankę do zastosowań domowych, a niekoniecznie pasjonujących się fotografią (i dlatego Sony zadbało o to, żeby wciskało się je każdemu kto spyta o lustrzankę) A po trzecie przy samowyzwalaczu z ostrością i kadrem też jest trochę roboty, może strzela na szybko po prostu. W każdym razie - jej sprawa, nie wygląda to może rewelacyjnie, ale mnie na przykład to nie przeszkadza
Cytat:
Napisane przez Cinderella5x Pokaż wiadomość
A co w niej jest z "dziuni"? To "dziunia" jest teraz okresleniem kazdego rodzaju kobiety?

A co do samowyzwalacza, moze nie umie, moze nie lubi?
Nie wiem jak w waszych rejonach, ale u mnie DZIUNIA to nie jest określenie w żaden sposób obraźliwe; to codzienny i żartobliwy odpowiednik laski, panny itd Także może nie bulwersujmy się tu bez powodu dobra?

A jeśli chodzi o ten samowyzwalacz to wybaczcie dziewczyny, ale to jest prosta sprawa, szczególnie na trybie automatycznym, więc do mnie argumenty, że ta panna robi zdjęcia "na szybko" po prostu nie przemawiają. MOIM zdaniem kiepsko to wygląda i tyle. MI przeszkadza

Jezusie, czy tu się muszą zawsze z takich błahych powodów przepychanki słowne na kilka stron tworzyć?

Kamila odważnie poszalała http://newlifewithfashion.blogspot.c...92-orange.html

Czas edycji: 2012-04-13 o 17:37
Stary 2012-04-13, 17:37   #1096
Bayje
Zakorzenienie

Dziunia dla mnie też nie jest jakimś negatywnym określeniem gorzej z 'Dzagą' .. - która jednoznacznie kojarzy mi się z głupią Dodą ..

Kid Cudi
Stary 2012-04-13, 17:38   #1097
Cinderella5x
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem jak w waszych rejonach, ale u mnie DZIUNIA to nie jest określenie w żaden sposób obraźliwe; to codzienny i żartobliwy odpowiednik laski, panny itd Także może nie bulwersujmy się tu bez powodu dobra?

A jeśli chodzi o ten samowyzwalacz to wybaczcie dziewczyny, ale to jest prosta sprawa, szczególnie na trybie automatycznym, więc do mnie argumenty, że ta panna robi zdjęcia "na szybko" po prostu nie przemawiają. MOIM zdaniem kiepsko to wygląda i tyle. MI przeszkadza

Jezusie, czy tu się muszą zawsze z takich błahych powodów przepychanki słowne na kilka stron tworzyć?
Dla jednych blahych, dla innych nie. Dlaczego od razu przepychanki? I gdzie Ty tu bulwers widzisz? To juz zapytac spokojnie nie mozna? Dla mnie okreslenie "dziunia" brzmi dosc obrazliwie, bynajmniej nie chcialabym, zeby o mnie tak ktos mowil.

"But what is truth, Not easy to define,
We both have truths, Are yours the same as mine?"
Cinderella5x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 17:52   #1098
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:

Przecież nikt tu nie odwala przepychanek, po prostu u mnie "dziunia" ma negatywny wydźwięk

A z samowyzwalaczem to kurcze dziwnym trafem sporo ludzi robi jeszcze autoportrety metodą "na taboret" więc to chyba nie jest tak do końca Chyba że jesteśmy zacofani
Stary 2012-04-13, 17:56   #1099
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Przecież nikt tu nie odwala przepychanek, po prostu u mnie "dziunia" ma negatywny wydźwięk
Cytat:
Dla jednych blahych, dla innych nie. Dlaczego od razu przepychanki? I gdzie Ty tu bulwers widzisz? To juz zapytac spokojnie nie mozna? Dla mnie okreslenie "dziunia" brzmi dosc obrazliwie, bynajmniej nie chcialabym, zeby o mnie tak ktos mowil.
Raczej chodziło mi o całość dyskusji, która się tutaj toczy na temat tych nieszczęsnych "lustrzanych" zdjęć Także wybaczcie obydwie jeśli odebrałyście to personalnie.

Nie wiem jak dziunia może być dla kogoś obraźliwe, ja od zawsze używam tego określenia wręcz jako pieszczotliwego i żartobliwego zdrobnienia... No ale cóż, jeśli dla kogoś brzmi obraźliwie to już nie moja sprawa, człowiek by osiwiał jakby miał uważać na każde swoje słowo

Cytat:
A z samowyzwalaczem to kurcze dziwnym trafem sporo ludzi robi jeszcze autoportrety metodą "na taboret" więc to chyba nie jest tak do końca Chyba że jesteśmy zacofani
W sensie jak to "na taboret" ????
Ja raczej widzę wszędzie "z rąsi"

Czas edycji: 2012-04-13 o 18:04
Stary 2012-04-13, 17:57   #1100
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
przeciez ona ciagle ubiera sie prawie tak samo. i to ciagle w te same marki. zwlaszcza zara zara zara/
No, ale lubi tak i jest autentyczna mnie pasuje, ale, jak rozumiem, nie każdemu musi

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
prostota prostotą, ale każde zdjęcie jest jakby identyczne, tylko ciuch się zmienia, tak jakby wszystkie stylizacje pochodziły z jednego dnia blog nie niesie wymogu zamieszczania profesjonalnych sesji z każdym outfitem, ale chyba nie jest też archiwizacją zdjęć z tym w co się ubrałam danego dnia( to można sobie zrobić w folderku na komputerze nie?), a tak to wygląda trochę. pomijam już to, że nie można jej obejrzeć w całości przez co kiepsko widać jak konkretne ciuchy się prezentują, nie wspominajać już o butach ładna dziewczyna, schludne stylizacje, ale kiepska forma przekazu.
Dla mnie blog to właśnie coś takiego zresztą przecież często tu krytykowano Charlize za to, że założyła coś do fotek, a co innego nosi. Jak widać w każdym temacie każdemu się nie dogodzi
Cała reszta, też kwestia gustu i oczekiwań od bloga, mi pasuje

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
zerkajac na bloga anies przypomnialo mi sie haselko- lustrzanka nie powstala po to, by robic sobie zdjecia w lustrze dziewczyna ladna, ciuchy tez niczego sobie, ale te słit focie nie wierze, ze nie ma nikogo, kto chcialby/moglby jej robic kilka zdjec na bloga... a statyw mozna kupic nawet ponizej 100 zl, wiec jedna marynareczka z zary mniej i sa bardziej estetyczne zdjecia

czepiam sie moze, ale niestety mam alergie na focie do lustra i z rąsi
Ale czemu zakładasz, że ona chce pozować, chce żeby ktoś jej robił fotki itd. Ona, moim zdaniem, chce by one tak wyglądały, jak wyglądają, że sama je sobie robi i tyle. Mnie taka forma przekazu pasuje

Cytat:
No wiesz, twarz to jest sprawa drugorzędna bo i tak ją dziewczyna pokazuje. Po prostu każde zdjęcie jest irytująco identycznie kiepsko zrobione i tyle. Ty nazywasz to prostotą zdjęć a ja nieudolnym fotografowaniem samej siebie w lustrze
Jednych to irytuje, a mnie bardziej irytują pozy z nie wiadomo po co i na co wykrzywionymi nogami

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
te różnice w poglądach wynikają chyba głównie z tego w jakim celu każda z nas wchodzi na blogi modowe, bo ja np. lubię oglądać stylizację, które sama bym ubrała [i tutaj blog anies pasuje chociaż też wolałabym normalne zdjęcia niż we w lustrze], a niektórzy lubią pooglądać ładne dziewczyny, które ubierają się nietuzinkowo i widać u nich indywidualizm. A co do tego, że powtarzają się na blogu ciuchy to wg mnie nadaje to autentyczności, że dana osoba faktycznie chodzi w rzeczach, które kupuje, bo jak czytam na blogu charlize, w każdej notce, że ma coś nowego i jest to jej ukochana rzecz, a potem nigdy się w tym znów nie pojawia to zaczynam wątpić
Podpisuję się pod tym!

Cytat:
Nieeee.. Rozumiem, że chce bardziej pokazywać swe ałtfity, ale skoro robi sobie focie w lustrze to niech chociaż twarz odsłoni.

Przeleciałam jej bloga (jedną stronę!) szybko z góry na dół i ciągle takie same zdjęcia.
Ale to Ty odczuwasz potrzebę zobaczenia jej twarzy a ona nie ma widocznie potrzeby pokazywania siebie w "całości"

Ja jestem już dawno po 30-stce i dla mnie te stroje nie są ani nudne ani takie same wszystko rozpatruje się pod kątem swoich indywidualnych oczekiwań i upodobań

Cytat:

A że się ubiera podobnie, no widocznie taki ma dziewczyna styl, nie każdy jest taki, że jednego dnia ubierze się tak, a drugiego kompletnie inaczej, lepiej chyba jak pokazuje w czym faktycznie chodzi, niż jakby miała wrzucić na siebie jakieś kompletnie od czapy ciuchy (bo musi być oryginalnie!) i potem w nich nie wyjść Mnie tam się podoba, taki zwyklaczek, a bardzo miły
Myślę identycznie

Cytat:
Dla mnie pisanie o kimś kogo się nie zna dziunia, laska itp. jest hmm, mało grzeczne Osobiście nie napisałabym tak do nikogo, ale ja jestem już po 30-stce, więc możliwe, że czasy się radykalnie zmieniły

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!

Edytowane przez Iwonalodz
Czas edycji: 2012-04-13 o 18:02
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 18:01   #1101
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jak dziunia może być dla kogoś obraźliwe, ja od zawsze używam tego określenia wręcz jako pieszczotliwego i żartobliwego zdrobnienia... No ale cóż, jeśli dla kogoś brzmi obraźliwie to już nie moja sprawa, człowiek by osiwiał jakby miał uważać na każde swoje słowo
No mnie to dziwi, bo ja spotkałam się do tej pory z określeniem "dziunia" tylko i wyłącznie w znaczeniu czegoś w stylu tępego plastiku I to nie jest kwestia uważania na każde słowo akurat
Stary 2012-04-13, 18:13   #1102
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Dla mnie pisanie o kimś kogo się nie zna dziunia, laska itp. jest hmm, mało grzeczne Osobiście nie napisałabym tak do nikogo, ale ja jestem już po 30-stce, więc możliwe, że czasy się radykalnie zmieniły
No widzisz a u mnie laska i dziunia to codzienne sformułowania, których się po prostu używa od lat i nikt się nigdy nie obrażał. Tak samo zresztą jak mówienie do kogoś np. "Ty flaku" w żartobliwym znaczeniu, ale już się kiedyś przekonałam, że to tylko śląskie określenie
I czasy się radykalnie nie zmieniły, ja jestem po dwudziestce

Cytat:
No mnie to dziwi, bo ja spotkałam się do tej pory z określeniem "dziunia" tylko i wyłącznie w znaczeniu czegoś w stylu tępego plastiku I to nie jest kwestia uważania na każde słowo akurat
Cóż mam rzec, jesteśmy z innej gliny ulepione i gdzie indziej wychowane

Czas edycji: 2012-04-13 o 18:22
Stary 2012-04-13, 18:43   #1103
Ejniacz
Zadomowienie

Cytat:

Dla mnie określenie 'dziunia' ma jedynie negatywny wydźwięk. Nigdy nie słyszałam, żeby ktoś go używał w pozytywnym znaczeniu I ja też ze Śląska

Jean Cocteau
Ejniacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 18:50   #1104
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4
Konto usunięte

dla rozluźnienia atmosfery... wiocha z wiochy.pl
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 20:16   #1105
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Ty to nazywasz rzeczy po imieniu

Cytat:
Kropki, pomarańcz i panterka

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Jednych to irytuje, a mnie bardziej irytują pozy z nie wiadomo po co i na co wykrzywionymi nogami

Ale to Ty odczuwasz potrzebę zobaczenia jej twarzy a ona nie ma widocznie potrzeby pokazywania siebie w "całości"
Ale przecież można zrobić sobie normalne zdjęcia, bez dzióbka i wykrzywionych nóg.

No rozumiem, że Ona nie chce pokazywać swojej twarzy, ale mnie to strasznie razi i zniechęca. To jest jej blog więc róbta co chceta, ale mnie strasznie to razi i mi się baardzo nie podoba.

Cytat:
Ja też.

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3352255 3]dla rozluźnienia atmosfery... wiocha z wiochy.pl [/QUOTE]

Stary 2012-04-13, 20:33   #1106
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
:d

Edytowane przez Madaaa
Czas edycji: 2012-04-14 o 10:12
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-13, 20:47   #1107
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ejniacz Pokaż wiadomość
Dla mnie określenie 'dziunia' ma jedynie negatywny wydźwięk. Nigdy nie słyszałam, żeby ktoś go używał w pozytywnym znaczeniu I ja też ze Śląska
Czuję się wyjątkowa, najwyraźniej przebywam w bardzo niekulturalnym towarzystwie ale co mi tam

Ostatnio pisałam niepochlebnie o brwiach Kissie, ale muszę jej zwrócić honor - przynajmniej ma je zrobione profesjonalnie w przeciwieństwie do tej pani http://www.wiocha.pl/547272,No_wiesz_ejjj

Czas edycji: 2012-04-13 o 21:00
Stary 2012-04-13, 20:54   #1108
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Ostatnio pisałam niepochlebnie o brwiach Kissie, ale muszę jej zwrócić honor - przynajmniej ma je zrobione profesjonalnie w przeciwieństwie do tej pani http://www.wiocha.pl/547272,No_wiesz_ejjj
i tak dobrze, ze nie sa to brwi - plemniki.

najnowsze z szafy:
https://wizaz.pl/szafa/wieszak_widok.php?wid=34383
wtf?
Stary 2012-04-13, 21:05   #1109
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
"spodnie i bluzeczka mop i wiadro "
Stary 2012-04-13, 22:30   #1110
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
"spodnie i bluzeczka mop i wiadro "
nie widać wiadra
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości