![]() |
#1081 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011
Mamuski dwa pytania mam: 1. Od kiedy podaje sie papki z grudkami?2. Jak moge zrobic mlodemu cukinie? dzieki za odp ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- [QUOTE=saaraa_lub;33883516]Witamy w ten upał... Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1082 |
Raczkowanie
|
A u Michałka drugi ząbek sie pojawił na dole- także mamy winowajce marudzenia. Poza tym byliśmy na spacerze i widzieliśmy przy jęziorku czaple. Jeziorko jest moze nie w środku miasta ale wcale nie na jego obrzeżach wiec spore zaskoczenie. tż tradycyjnie robi cos na ogródku a ja sie zastanawiam czy sie nie przespac ale pewnie nic z tego nie bedzie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1083 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u nas jajka faszerowane szynka/pieczarkami/ czyms tam jeszcze poszly szybko, bardzo smakowaly tez paszteciki w ciescie drozdzowym, na zimno tez sa ok i wygodnie zlapac w reke i przekasic. Jak upal to lody i jakies owoce typu arbuzy, melony porobic kulki np, takie orzezwiajace http://blaskiicienie.blox.pl/resourc...z_poludnia.jpg http://www.google.de/imgres?q=melony...:19,s:73,i:273 ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
obiad: rosol z makaronem piersi panierowane, schabowe, pieczone udka+ ziemniaki+ surowka z marchw i druga z pekinki potem byly wedliny, jajka faszerowane, salatka jarzynowa i po japonsku z kotletami sojowymi, paszteciki+ barszczyk na cieplo, sledzik w oleju, owoce, tort, 3 ciasta (sernik, jakies z jablkami, 3 bit), cos jeszcze bylo, ale nie moge sobie przypomniec ![]() pasztet pieczony byl, golabki... chyba tyle ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- goferku gratki za drugi zabek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Rozeznanie
|
Milla ja robie jajka faszerowane tak,że normalnie jajka gotuję na twardo, siekam żółtko,białko,szynkę,piet ruszkę-natkę oczywiście i co tam jeszcze komu pasuje, do tego majonez i "kulam" kulki z tej masy.Potem to obtaczam w zmiażdżonych orzeszkach ziemnych (solonych) pyyyycha.Kiedyś obtaczałam w słoneczniku prazonym i też pycha.Polecam.
My robiliśmy 29 chrzciny w lokalu i tam np sałatki były fajnie podane w sakiewkach z plastrów szynki i przewiązane szczypiorkiem.Była tez fajna sałatka z avocado, pomidora,koperku i chyba majonezu.Znacie może taką sałatkę?Pyszna była ale coś tam chyba jeszcze dodali.Mieliśmy 3 dania gorące i 7 przystawek no ale impreza od 12 do 19. U nas o dziwo poszło bardzo duzo ciasta ale też i dużo dzieci było takze chyba one nadrobiły. |
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Zadomowienie
|
#1086 |
Zakorzenienie
|
millla witamy z Amelką nową ciocię
![]() eno eno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ogrodzenie na dzialce niedawno skonczyl moj ojciec robic. Bo mamy fajna dzialeczke nad samym jeziorkiem, i w betonie wypisal dedykacje dla Olka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1088 |
Zakorzenienie
|
ale jaja - ja myślałam, że to spoko koko to jakiś żart, a to na serio
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wspolczuje alergii ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Zakorzenienie
|
sara u nas tez poszlo ciasta, co mnie zdziwilo, bo jednak przy wodce nigdy nie idzie
![]() my w lipcu z zulem moim 6 lat razem... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1092 |
Zakorzenienie
|
goldi jakbym czytala o Filipie, wczesniej to smial sie i mizial po policzku, teraz jest ''troche'' bardziej brutalny
|
![]() ![]() |
![]() |
#1093 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
![]() o kurcze ale masz dzieciaczkow ![]() co do chrzcin to z menu nie pomoge, kiepska jestem w te klocki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Zadomowienie
|
moja Nika tez wszystko klepie i jeszcze kopie nogami . A od kilku dni ma faze kiwania sie- wyglada jakby miala chorobe sieroca...a ile frajdy przy tym
![]()
#1095 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
![]() a u nas nadal cisza z zabkami... co prawda przez dziasla widze dwie dolne jedynki ale jeszcze sie nie przebily. Chociaz od gory mlody ma juz takie szerokie dziaselka bez takiego kawalka waskiego jak byl niedawno ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
![]() nogami tez wszystko kopie... najchetniej Tz po jajkach ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1096 |
Zakorzenienie
|
a najlepiej klepie sie mame po flakowatym brzuchu, oczywiscie najpierw trzeba zadrzec koszulke i troche obslinic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Zakorzenienie
|
uff ja ostatnio tylko nadrabiam i odpisuje
![]() dzis wybylismy z domu o 11,30, pojechalismy po kumpla i kolezanke i nad wode... siedzielismy do 19 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
Wtajemniczenie
|
Podczytywalam was na telefonie,ale nie pamietam hasla i nie moglam odpisywac
![]() Oczywiscie witam nowa kolezanke ![]() ![]() ![]() Wlasnie mialam was juz dawno spytac,czy wasze dzieciaczki tez tak wszystko klepia ![]() ![]() Mala cos mi sie zatwardzila,nie wiem tylko od czego.Kaszka??Dostala po poludniu herbatke,to ja ruszylo,ale troche sie nastekala ![]() Lece ogladac film,bo juz trzeci dzien go probujemy do konca looknac i ciagle cos nam przeszkadza. A TZ twierdzi,ze nie zazdrosny,niby ![]() Paaaa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1099 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Witam nową mamusię ![]() My o 9 rano wyjechałyśmy do Nysy do mojej mamy. Super odpoczęłam, połaziłyśmy z małą po fortyfikacjach, a tam cisza, zieleń i tylko ptaków śpiew ![]() Potem pojechałyśmy odwiedzić Martynki prababcię, ale jak wracałyśmy Martyna całą drogę płakała i pobiłam rekord prędkości, bo wracałyśmy niecałą godzinę gdzie zawsze około godziny i 15 minut się jedzie (tak 120 na liczniku). O zgrozo ... jechałam cąły czas 180km/h ale co miałam zrobić jak ta sie darła w niebogłosy. Najgorsze, ze znam już winowajcę Martynki wysypki, bo wczoraj znowu ją wysypało, tym razem na plecach ![]() Dziewczyny co nie jedzą białka i jajek (Aniolina i itd) ...prosze napiszcie mi co Wy jadacie, jakieś przepisy ![]() ![]()
#1100 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() też tak mam.....
![]() |
#1102 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ała ![]() Witam nową mamusie ![]() Edytowane przez nettka_ Czas edycji: 2012-05-03 o 20:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kkkasikkk ![]() Ja z A będę chciała jutro jechać do dermatologa. Choć dziś latała cały dzień w krótkim rękawie i było ok, po kąpieli tylko delikatnie skóra się zarumieniła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1104 |
Zakorzenienie
|
przy zatwardzeniu to ogolnie duzo plynow trzeba dawac, u nas jabluszko dobrze robi, a wczoraj dostal jablko z gruszka i to juz bylo za duzo, poszlo na rzadko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 | |
Zakorzenienie
|
Padam na ryjek ale mi sie rzucil w oko post Goldiki- nie jestem 12 lat po slubie ale 12 Maja mam rocznice. Osma rocznica pierwszego slubu- tego cywilnego
Potem mialam jeszcze slub w indiach i na koniec koscielny w polsce ![]() ![]() Wrocilo moje dziecie i wraz z nia balagan i halas w domu ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
Do dzis sie glowie jak to mozliwe ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Muffinko papki z grudkami to chyba jak dziecko ma czym i nauczy sie troszke zuc- mysle ze kolo 10 mcy Z cukinia nie pomoge. U mnie w domu cukinia to jedynie w formie zapiekanki lub faszerowana mieskiem i ryzem A wlasnie, dajecie juz miesko? Dobranoc
![]() |
#1106 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny!
Drugi raz pisze te wiadomość,poprzednim razem nie poszła,brr. Gratki dla wszystkich dzieciaczków! Agulan masz super dzieciaczki! Twoja starsza córa jest chyba w wieku mojej Leny,w lipcu skończy cztery lata. Witaj Milla! Ładna masz gromadkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja daje 2-3x w tyg krolika albo kurczaka (wszystko wsiowe i na swojej karmie chowane, wiec sie nie martwei hormonami w miesie) co dwa dni daje pol zoltka tez widzialam, ze mlody moze cukinie, to wzielam, a teraz zachodze w glowe co z nia zrobic ![]() Lori ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1109 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Glam gratuluje strzelcow hihi A grudki to tak chyba okolo 8-9 miesiaca ale nie jestem pewna trzeba to sprawdzic ![]()
![]() |
#1110 |
Raczkowanie
|
Tu promują baby led weaning,czyli dziecko od ok. 6 miesiąca,kiedy tylko jest zainteresowane jedzeniem,siedzi itd dostaje jedzenie do rączki,nie papki, ugotowane warzywa itd,czyli już wtedy można jedzenie z grudkami. Z kolei na słoiczkach następny etap to chyba od 7 miesiąca.
Totalnie nie mam cierpliwości do Leny. nadal obsikuje majtki mimo swoich 4 lat, a dziś zrobiła kupę w majtki,potem chciała się przebrAć i wywaliła ja na dywan . Robi wszystko by zwrócić na siebie uwagę Edytowane przez Lori22 Czas edycji: 2012-05-03 o 22:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.