|
|
#1081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011
Mamuski dwa pytania mam: 1. Od kiedy podaje sie papki z grudkami?2. Jak moge zrobic mlodemu cukinie? dzieki za odp ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- [QUOTE=saaraa_lub;33883516]Witamy w ten upał... Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1082 |
|
Raczkowanie
|
A u Michałka drugi ząbek sie pojawił na dole- także mamy winowajce marudzenia. Poza tym byliśmy na spacerze i widzieliśmy przy jęziorku czaple. Jeziorko jest moze nie w środku miasta ale wcale nie na jego obrzeżach wiec spore zaskoczenie. tż tradycyjnie robi cos na ogródku a ja sie zastanawiam czy sie nie przespac ale pewnie nic z tego nie bedzie
|
|
|
|
#1083 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do menu to ggoraa rzucala pomyslami, a nie ja z goldi u nas jajka faszerowane szynka/pieczarkami/ czyms tam jeszcze poszly szybko, bardzo smakowaly tez paszteciki w ciescie drozdzowym, na zimno tez sa ok i wygodnie zlapac w reke i przekasic. Jak upal to lody i jakies owoce typu arbuzy, melony porobic kulki np, takie orzezwiajace http://blaskiicienie.blox.pl/resourc...z_poludnia.jpg http://www.google.de/imgres?q=melony...:19,s:73,i:273 ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
obiad: rosol z makaronem piersi panierowane, schabowe, pieczone udka+ ziemniaki+ surowka z marchw i druga z pekinki potem byly wedliny, jajka faszerowane, salatka jarzynowa i po japonsku z kotletami sojowymi, paszteciki+ barszczyk na cieplo, sledzik w oleju, owoce, tort, 3 ciasta (sernik, jakies z jablkami, 3 bit), cos jeszcze bylo, ale nie moge sobie przypomniec pasztet pieczony byl, golabki... chyba tyle ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- goferku gratki za drugi zabek
|
||
|
|
|
#1084 |
|
Rozeznanie
|
Milla ja robie jajka faszerowane tak,że normalnie jajka gotuję na twardo, siekam żółtko,białko,szynkę,piet ruszkę-natkę oczywiście i co tam jeszcze komu pasuje, do tego majonez i "kulam" kulki z tej masy.Potem to obtaczam w zmiażdżonych orzeszkach ziemnych (solonych) pyyyycha.Kiedyś obtaczałam w słoneczniku prazonym i też pycha.Polecam.
My robiliśmy 29 chrzciny w lokalu i tam np sałatki były fajnie podane w sakiewkach z plastrów szynki i przewiązane szczypiorkiem.Była tez fajna sałatka z avocado, pomidora,koperku i chyba majonezu.Znacie może taką sałatkę?Pyszna była ale coś tam chyba jeszcze dodali.Mieliśmy 3 dania gorące i 7 przystawek no ale impreza od 12 do 19. U nas o dziwo poszło bardzo duzo ciasta ale też i dużo dzieci było takze chyba one nadrobiły. |
|
|
|
#1085 |
|
Zadomowienie
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
millla witamy z Amelką nową ciocię
eno eno my w tym roku dopiero druga rocznica ślubu, za to w kwietniu minęło nam 8 lat razem
|
|
|
|
#1087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj tez zawsze na 10x jezdzi do sklepu... najczesciej wedkarskiego a ogrodzenie na dzialce niedawno skonczyl moj ojciec robic. Bo mamy fajna dzialeczke nad samym jeziorkiem, i w betonie wypisal dedykacje dla Olka bedzie mial maluch pamiatke.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
ale jaja - ja myślałam, że to spoko koko to jakiś żart, a to na serio
|
|
|
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
budzi mnie wyrywajac mi wlosy albo lapiac mnie przez pizame za sutka i skrecajac go druga metoda bardziej skuteczna...wspolczuje alergii moj tfu tfu po niczym w sumie nie dostal wysypki, kupki kolorowe plastelinki
|
|
|
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
sara u nas tez poszlo ciasta, co mnie zdziwilo, bo jednak przy wodce nigdy nie idzie
![]() my w lipcu z zulem moim 6 lat razem...
|
|
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
goldi jakbym czytala o Filipie, wczesniej to smial sie i mizial po policzku, teraz jest ''troche'' bardziej brutalny
|
|
|
|
#1093 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
klepie lozeczko, fotelik, zabawki, siebie (na gole udko fajnie sie klapie ), co ma w zasiegu lapek to klepie ![]() za pol roczku klaski!---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
o kurcze ale masz dzieciaczkow co do chrzcin to z menu nie pomoge, kiepska jestem w te klocki |
|||
|
|
|
#1094 |
|
Zadomowienie
|
moja Nika tez wszystko klepie i jeszcze kopie nogami . A od kilku dni ma faze kiwania sie- wyglada jakby miala chorobe sieroca...a ile frajdy przy tym
|
#1095 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
![]() a u nas nadal cisza z zabkami... co prawda przez dziasla widze dwie dolne jedynki ale jeszcze sie nie przebily. Chociaz od gory mlody ma juz takie szerokie dziaselka bez takiego kawalka waskiego jak byl niedawno ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
![]() nogami tez wszystko kopie... najchetniej Tz po jajkach zawsze jakos siegnie girka i go strzeli w klejnoty
|
||||
|
|
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
a najlepiej klepie sie mame po flakowatym brzuchu, oczywiscie najpierw trzeba zadrzec koszulke i troche obslinic
|
|
|
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
uff ja ostatnio tylko nadrabiam i odpisuje
![]() dzis wybylismy z domu o 11,30, pojechalismy po kumpla i kolezanke i nad wode... siedzielismy do 19 mlody na kocyku pod parasolem, odpoczelam sobie troche bo znajomi bardzo chetnie zabawiali mi dziecko. a zawsze tacy anty do dzieci byli
|
|
|
|
#1098 |
|
Wtajemniczenie
|
Podczytywalam was na telefonie,ale nie pamietam hasla i nie moglam odpisywac
.Pewnie nie bede pamietala dokladnie,co komu chcialam napisac...Oczywiscie witam nowa kolezanke .Ale masz fajna ferajne w domku .Wlasnie mialam was juz dawno spytac,czy wasze dzieciaczki tez tak wszystko klepia ,ale juz wiem,ze tak.Na szczescie juz tak mocno nie trzaska nas po twarzach,zdelikatniala .Mala cos mi sie zatwardzila,nie wiem tylko od czego.Kaszka??Dostala po poludniu herbatke,to ja ruszylo,ale troche sie nastekala .Lece ogladac film,bo juz trzeci dzien go probujemy do konca looknac i ciagle cos nam przeszkadza. A TZ twierdzi,ze nie zazdrosny,niby ![]() Paaaa |
|
|
|
#1099 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Witam nową mamusię ![]() My o 9 rano wyjechałyśmy do Nysy do mojej mamy. Super odpoczęłam, połaziłyśmy z małą po fortyfikacjach, a tam cisza, zieleń i tylko ptaków śpiew ![]() Potem pojechałyśmy odwiedzić Martynki prababcię, ale jak wracałyśmy Martyna całą drogę płakała i pobiłam rekord prędkości, bo wracałyśmy niecałą godzinę gdzie zawsze około godziny i 15 minut się jedzie (tak 120 na liczniku). O zgrozo ... jechałam cąły czas 180km/h ale co miałam zrobić jak ta sie darła w niebogłosy. Najgorsze, ze znam już winowajcę Martynki wysypki, bo wczoraj znowu ją wysypało, tym razem na plecach .... SKAZA BIAŁKOWA. Jestem już pewna, bo wczoraj jadłam na kolację zapiekankę z serem zółtym. Dziewczyny co nie jedzą białka i jajek (Aniolina i itd) ...prosze napiszcie mi co Wy jadacie, jakieś przepisy Jak sobie pomyslę ze znowu tylko gotowana domowa szynka i gotowane mięso na obiad mnie czeka to się załamałam. Tym bardziej, ze białko mleka krowiego jest praktycznie wszedzie
|
#1100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() też tak mam.....
|
|
#1102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ała ![]() Witam nową mamusie
Edytowane przez nettka_ Czas edycji: 2012-05-03 o 21:49 |
|
|
|
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kkkasikkk ![]() Ja z A będę chciała jutro jechać do dermatologa. Choć dziś latała cały dzień w krótkim rękawie i było ok, po kąpieli tylko delikatnie skóra się zarumieniła. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
przy zatwardzeniu to ogolnie duzo plynow trzeba dawac, u nas jabluszko dobrze robi, a wczoraj dostal jablko z gruszka i to juz bylo za duzo, poszlo na rzadko
|
|
|
|
#1105 | |
|
Zakorzenienie
|
Padam na ryjek ale mi sie rzucil w oko post Goldiki- nie jestem 12 lat po slubie ale 12 Maja mam rocznice. Osma rocznica pierwszego slubu- tego cywilnego
Potem mialam jeszcze slub w indiach i na koniec koscielny w polsce ![]() Wrocilo moje dziecie i wraz z nia balagan i halas w domu ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
Do dzis sie glowie jak to mozliwe ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Muffinko papki z grudkami to chyba jak dziecko ma czym i nauczy sie troszke zuc- mysle ze kolo 10 mcy Z cukinia nie pomoge. U mnie w domu cukinia to jedynie w formie zapiekanki lub faszerowana mieskiem i ryzem A wlasnie, dajecie juz miesko? Dobranoc
|
|
#1106 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny!
Drugi raz pisze te wiadomość,poprzednim razem nie poszła,brr. Gratki dla wszystkich dzieciaczków! Agulan masz super dzieciaczki! Twoja starsza córa jest chyba w wieku mojej Leny,w lipcu skończy cztery lata. Witaj Milla! Ładna masz gromadkę Skąd jesteś?
|
|
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja daje 2-3x w tyg krolika albo kurczaka (wszystko wsiowe i na swojej karmie chowane, wiec sie nie martwei hormonami w miesie) co dwa dni daje pol zoltka tez widzialam, ze mlody moze cukinie, to wzielam, a teraz zachodze w glowe co z nia zrobic ![]() Lori |
|
|
|
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1109 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Glam gratuluje strzelcow hihi A grudki to tak chyba okolo 8-9 miesiaca ale nie jestem pewna trzeba to sprawdzic
|
|
#1110 |
|
Raczkowanie
|
Tu promują baby led weaning,czyli dziecko od ok. 6 miesiąca,kiedy tylko jest zainteresowane jedzeniem,siedzi itd dostaje jedzenie do rączki,nie papki, ugotowane warzywa itd,czyli już wtedy można jedzenie z grudkami. Z kolei na słoiczkach następny etap to chyba od 7 miesiąca.
Totalnie nie mam cierpliwości do Leny. nadal obsikuje majtki mimo swoich 4 lat, a dziś zrobiła kupę w majtki,potem chciała się przebrAć i wywaliła ja na dywan . Robi wszystko by zwrócić na siebie uwagę Edytowane przez Lori22 Czas edycji: 2012-05-03 o 23:34 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

a co do menu to ggoraa rzucala pomyslami, a nie ja z goldi
no tak sie wczul ze jestem w szoku. To chociaz tabliczkę dla potomnych powiesze- kto robił ech. Wczoraj go obserwowałam przy pracy- wiecej chwil zastanowienia i rozmowy z sąsiadem niż tresciwej pracy. I nie to ze sie czepiam.
moj tez zawsze na 10x jezdzi do sklepu... najczesciej wedkarskiego 

cwaniak jeden, a rodzice posiłkują sie kawa 
budzi mnie wyrywajac mi wlosy albo lapiac mnie przez pizame za sutka i skrecajac go
moj tfu tfu po niczym w sumie nie dostal wysypki, kupki kolorowe plastelinki 

za pol roczku
klaski!
.Pewnie nie bede pamietala dokladnie,co komu chcialam napisac...
Jak sobie pomyslę ze znowu tylko gotowana domowa szynka i gotowane mięso na obiad mnie czeka to się załamałam. Tym bardziej, ze białko mleka krowiego jest praktycznie wszedzie