|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narz璠zia |
![]() |
#1081 |
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 859
|
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟
Uuu
bardzo prosz o komentarze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 |
Zakorzenienie
|
Wcale nie obci掖em
![]() ![]() ![]() Zrezygnowa貫m tylko (prawie) z pieczywa, bo zauwa篡貫m 瞠 razowe, pe軟oziarniste pieczywo na zakwasie nasila u mnie zgag ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 325
|
R:
1. Kawowa owsianka z lod闚ki na biszkoptach (3 szt) z serkiem homo z 造瞠czk br您owego cukru, p馧 jab趾a 2. Sa豉tka: sa豉ta, tu鎍zyk, grillowana cukinia, papryka, kukurydza, olej sezamowy Spacer z dzieciakami 3. 4 ma貫 muffinki razowe cukiniowe z serkiem homo, czarna kawa, jab趾o 4. Duuuu瘸 porcja przecudownej zupy z cukinii, dwie kromki razowca z mas貫m, kawa貫k pieczonego indyka P馧 godziny ganiania po IKEI z dzieckiem na r瘯ach ![]() 5. P馧 kostki twaro磬u z jogurtem nat., wi鏎kami kokosowymi i makiem Dzi wyj徠kowo bez 獞icze, nie chcia這 mi si, zalegam na kanapie...
#1084 |
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 580
|
U (znowu dzisiaj mi chyba hormony wariuj... licz, 瞠 to dobry znak)
I 1/2 woreczka ry簑 ja鄉inowego z jogurtem naturalnym 0% 150g, pokrojon gruszk, odrobin wi鏎ek kokosa, 造磬 pestek s這necznika; herbata owocowa II bu趾a grahamka z serkiem Turek 5%, odrobin sa豉ty (kilka listk闚 z gotowego miksu), pomidorkiem, kie趾ami broku豉, plastrem szynki z kurczaka III jab趾o IV 1/2 woreczka kaszy; kawa貫k 這sosia (na oko jakie 150-200 g?) sma穎nego w t逝szczu bez panierki; trzy 造磬i buraczk闚 czerwonych V koktajl (robilam 2 porcje, na ca這嗆 posz這 ok. 200g chudego twarogu, 1/2 szklanki wody, nektarynka i jaka po堯wka jab趾a z lod闚ki, oraz 2 kostki cukru - do swojej porcji doda豉m 造瞠czk ziaren s這necznika) VI (b璠zie) zapewne grahamka z szynk + jaka niewielka sa豉tka, bo nie jestem zbyt g這dna. I melisa. Jak to wygl康a? |
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 973
|
R
P馧 dnia poza domem, a zapomnia豉m wzi望 cokolwiek do jedzenia... Ale czuj, 瞠 jako si wybroni豉m, wybieraj帷 zdrowsze opcje ![]() 1. tu鎍zyk w oleju na ciep這 z pomidorem i po這w papryki, bu趾a; paczka Rewers闚 z Lajkonika na sp馧 z T (w ramach 10% odst瘼stwa od diety) 2. sushi z krewetk; 3. ciabatta na ciep這 z kurczakiem po meksyka雟ku i warzywami, 鈔ednia latte; 4. makaron z sosem pomidorowym (puszka pomidor闚, puszka groszku, pier z kurczaka) lekki trening si這wy (raczej takie wprowadzenie p鏦i zam闚ione hantle nie przyjd, jeden obw鏚) + woda mineralna, herbata czarna, pokrzywa wymieszana z herbat owocow; Wiem, 瞠 powinnam co zje嗆 po treningu, ale nie dam ju dzi rady, padam z n鏬 ![]() Jad這spis nie powala, wstawiam g堯wnie po to, 瞠by dowiedzie si, czy moje wybory "z miasta" (2, 3) s s逝szne, czy raczej na przysz這嗆 i嗆 w inn stron ![]() Edytowane przez cpp Czas edycji: 2013-10-02 o 20:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1086 | |||
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 6 855
|
Cytat:
Mo瞠sz spokojnie zje嗆 wyra幡ie napisa豉m 瞠 to dotyczy os鏏 z konkretnymi 軼is造mi celami i treningami. ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Cytat:
Sushi jest warto軼iowe, a ta ciabatta te brzmi fajnie, wi璚 my郵 瞠 wybory jak najbardziej ok, szkoda tylko 瞠 nie zjad豉 nic po treningu, to nie dobrze. ---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- Cytat:
Zawsze mi si Twoje jedzonko podoba這, jest super ![]()
![]() |
#1087 | ||||||
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 290
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No i przy陰czam si do uwagi teczowejdlolinki - po treningu trzeba zje嗆! ![]() Cytat:
![]() ![]() A c騜 takiego odczuwasz, 瞠 uwa瘸sz, i hormony wariuj? ![]()
![]() |
#1088 | |
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 148
|
Cytat:
dzi瘯i ![]() ![]() ![]() po wczorajszych eksperymentach dodam, 瞠 placuszki z dyni tarkowanej z curry s przepyszne i ka盥emu polecam, fajny inny smak ![]() jad這spis redukcyjny na dzi 7.30 - kawa z mlekiem, 2 kanapki z tu鎍zykiem z puszki w wodzie i guacamole (avocado, pomidor, cebulka, chilli) (nie przepadam za kanapkami na 郾iadanie, ale dzi kontrola instalacji gazowej i nie poszala豉m z garnkami rano ;p) herbata zielona 10.30 - 3 造磬i suchej kaszy j璚zmiennej p璚zak ugotowane, miseczka warzyw duszona na patelni (kalafior, groszek marchewka, pietruszka, por), jab趾o herbata zielona 13.30 - 2 kromki razowca 篡tniego, w璠zona pier kurczaka - kilka pasterk闚, pomidor, nektarynka 18.00 - spaghetti z sosem pomidorowym ,serem 鄴速ym i warzywami (penne pe軟e ziarno) 20.00 - trening obwodowy (godzina) 22.00 - koktajl jogurtowy z mro穎nych malin i jogurtu naturalnego sugestie mile widziane ![]()
dieta reducyjna i zdrowe od篡wianie ![]() Edytowane przez agaczini Czas edycji: 2013-10-03 o 08:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1089 | |
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 325
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jestem przed pierwsz przek御k i zastanawiam si co dzisiaj zje嗆, jako specjalnie g這dny nie jestem, a planuj solidny obiad... Jab趾a strasznie za mn chodz, wczoraj po kolacji zjad貫m jeszcze 3, ale dlatego 瞠 do嗆 ma貫 s. W豉軼iwie to poza obiadem i 郾iadaniem m鏬豚ym ju je嗆 same jab趾a, akurat teraz dost瘼na jest moja ulubiona odmiana ![]() No tak, ale pewnie nie幢e by mi si potem za to dosta這 co ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 4 054
|
Dziewczyny, ja troch odbiegn od tematu, ale to tak ku przestrodze. Otoz, znalazlam w google niejaka diete "skinny girl", rzuccie okiem na jadlospisy, jakas masakra.. Przeciez one sobie robia krzywde i predzej czy pozniej rzuca sie na jedzenie
![]() http://m.zapytaj.onet.pl/Category/00...rl_Prosze.html Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Noo powiem Ci 瞠 niekt鏎e dni to takie prawie idealne 郾iadania im wysz造... Mo瞠 by im kto jeszcze obiady i kolacje u這篡 ![]() Daj spok鎩 na g逝pot nie ma rady. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2013-10-03 o 08:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
Zakorzenienie
|
To jest masakra
![]() Dobrze, ze ja nigdy nie mialam takich glupich pomyslow ![]() Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1094 | |
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 148
|
Cytat:
na pierwszy rzut oka myslalam ze to s kolejne posi趾i a to s ca貫 dni ;O
![]() |
#1095 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
A liczy豉 swoje zapotrzebowanie kaloryczne, bo jesz bardzo ma這, liczy豉 swoje BMR? ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
Tak kus-kus to w璕lowodany nie zauwa篡豉m sory, ale ja teraz doczyta豉m 瞠 獞iczysz 3-5 razy w tyg. i jesz 1400kcal to Ty r闚nie robisz sobie krzywd.
![]() |
#1096 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Zakorzenienie
|
Najczesciej cwicze 3-4 razy w tyg., 5 to sporadycznie. 鑿icz tak od listopada. Wczoraj mi cwiczenia jednak odpadly.
Jak policzylam kcal z wczoraj to mi wyszlo jednak kolo 1600. Nie liczylam swojego zapotrzebowania, zaraz to zrobi. Mam nadziej, 瞠 sobie krzywdy nie robi, bo staram si je嗆 warto軼iowe jedzenie, ograniczam "鄉ieci" do minimum. W ci庵u oko這 3ch lat przyty豉m 4-5kg i chocia jestem szczup豉, lepiej si czu豉m wa膨c te par kg mniej. Jestem "gruszk" i te dodatkowe kg osadzi造 si na pupie (p馧 biedy) i na udach (i tu juz mnie to denerwuje), st康 moja redukcja. Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1098 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do hormon闚... wahania apetytu (niezale積ie od g這du) i przedziwne zachcianki. Dzisiaj te mnie troch brzuch pobolewa, czyli w sumie wypisz, wymaluj - tak, jak by這 jeszcze te par miesi璚y temu. Dzi瘯uj za wszystkie wskaz闚ki. ;* Edytowane przez Shariana Czas edycji: 2013-10-03 o 13:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | |
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 565
|
Cytat:
Tak jeszcze raz spojrza豉m na te swoje jad這 i masz racj. Trzeba si bardziej przy這篡. ![]() (Tak w og鏊e to brakuje mi nieca造ch 4 kg do wagi prawid這wej i zastanawiam si czy to wystarczy. Tym bardziej, 瞠 po tej rozkminie w徠kowej dot. ruchu i okresu troch si pod豉ma豉m, bo chcia豉m zapisa si na jakie zaj璚ia ruchowe, bo troch mi tego brakuje, a wygl康a na to, 瞠 nic z tego. ![]() ![]() Dzi瘯uj ![]()
![]() |
#1100 |
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 405
|
Mam pytanie o slodycze: ciasta domowe , czekolada z orzechami, pelno mleczne itd - traktowac jako posilek czy lepiej jako dodatek tzn nie jesc tego jako podwieczorek tylko deser po obiedzie np?
Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1101 |
Rozeznanie
|
Zale篡, czy mowa o U czy P. Wydaje mi si, 瞠 na U lepiej potraktowa to jako osobny posi貫k, czyli podwieczorek w豉郾ie (ale wtedy nie je嗆 deseru).
|
![]() ![]() |
![]() |
#1102 | ||||||
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 290
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A jaka ta Twoja ulubiona odmiana? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Oby te hormony pod捫a造 ze swym szale雟twem w jak najw豉軼iwszym kierunku ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e
![]() |
#1104 | |
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 506
|
Cytat:
Pami皻aj, 瞠 po wychodzeniu z du瞠j niedowagi nawet je瞠li wr鏂isz do wagi takiej jak przed odchudzaniem to nigdy nie b璠ziesz wygl康a tak samo, tylko chudziej. Dlatego powinna liczy kilka kg wi璚ej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Zadomowienie
|
teczowadolinka, poaalpina, sharianna
hm, to mam skrajne opinie od Was ![]() Wiem, 瞠 w moim przypadku kazdy posilek powinien byc odzywczy itd. Nie zapycham sie przetworzonymi slodyczami tylko zawsze jem cos "domowego" dodaje porcje owocow i orzech闚. Np. dzisiaj 2 kruche babeczki z budyniem smietankowym, 2 paski czekolady z ca造mi orzechami (naliczylam 12 orzech闚) i szklanka malin z ogrodu, takze chyba nie najgorzej ![]() jak sie robi wielocytowanie? ![]() Edytowane przez dezett Czas edycji: 2013-10-03 o 17:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | ||
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 565
|
Cytat:
Ale ten etap ju za mn (mam nadziej), przynajmniej tak czuj. 砰cz i sobie i Tobie, by nam si uda這 te cykle odzyska. Cytat:
Do wagi przed odchudzaniem (jejku jak dawno to by這...) wraca nie chc, ale odzyska troch kg jak najbardziej - sama widz, 瞠 nie wygl康am nawet na zdrowo szczup陰. ![]() A tak w og鏊e - dlaczego wygl康a si chudziej ni wcze郾iej? Pytam, bo po prostu si nie spotka豉m z tym stwierdzeniem.
![]() |
#1107 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1108 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Te ma貫 造瞠czki do ogromnych misek te praktykuj! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 221
|
Lekkie przybieranie na wadze:
I. jajeczna owsianka z suszonymi jagodami goji, winogronami oraz mas貫m orzechowym II. serek wiejski z rodzynkami, pokrojony jab趾iem oraz migda豉mi III. gotowane ziemniaki z pieczeni podane z gotowanym kalafiorem(ze 郵adow ilo軼i bu趾i tartej) i wszystko polane razem sosem pieczeniowym <- sto堯wka ![]() IV. gar嗆 nerkowc闚, 鈔edniej wielko軼i kawa貫k surowego broku豉 V. biszkoptowy omlet orkiszowy z kakao i syropem klonowym podany z 郵iwkami w璕ierkami oraz 鈍ie篡mi li嗆mi szpinaku |
![]() ![]() |
![]() |
#1110 | ||||
Zakorzenienie
|
Nie wklej dzi jad這spisu
![]() Objad貫m si jab貫k, nektarynek i winogron, a z pe軟ych posi趾闚 zjad貫m tylko 郾iadanie i obiad ![]() Cytat:
Uwielbiam McIntosh i Lobo te ale McIintosh najbardziej - s takie miodowo-winne, lekko kwaskowe, soczyste i chrupi帷e wszystko w jednym ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.