Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wr鵵   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal.

Zamknij w徠ek

Narz璠zia
Stary 2013-10-02, 19:38   #1081
Magdalena0603
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 859
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟

Uuu
  • 2 kromki razowca z mas貫m, 這sosiem w璠zonym, sa豉t, rzodkiewk, 2 jab趾a
  • jogurt naturalny,kr闚ka, banan maczany w p造nnej gorzkiej czekoladzie, gar嗆 orzech闚 laskowych
  • marchewka z groszkiem, kotlet mielony, kilka ziemniak闚 z koperkiem i czubryc
  • jajecznica z 3 jaj na ma郵e, kromka razowca z camembertem , pomidor

bardzo prosz o komentarze
Magdalena0603 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-10-02, 19:50   #1082
DudiBoy
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 5 640
GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Poka wiadomo嗆
DudiBoy, z jakich wzgl璠闚 ju praktycznie do zera obci掖e w璕le z這穎ne?
Wcale nie obci掖em Po prostu tak mi jako dzisiaj wysz這 瞠 co chwila jad貫m jaki owoc, wi璚 nie potrzebowa貫m zbyt du瞠j ilo軼i z這穎nych w璕li Quinoa w zupe軟o軼i wystarczy豉. Jutro nadrobi
Zrezygnowa貫m tylko (prawie) z pieczywa, bo zauwa篡貫m 瞠 razowe, pe軟oziarniste pieczywo na zakwasie nasila u mnie zgag
DudiBoy jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-10-02, 19:57   #1083
Psotka87
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 3 325

R:

1. Kawowa owsianka z lod闚ki na biszkoptach (3 szt) z serkiem homo z 造瞠czk br您owego cukru, p馧 jab趾a
2. Sa豉tka: sa豉ta, tu鎍zyk, grillowana cukinia, papryka, kukurydza, olej sezamowy
Spacer z dzieciakami
3. 4 ma貫 muffinki razowe cukiniowe z serkiem homo, czarna kawa, jab趾o
4. Duuuu瘸 porcja przecudownej zupy z cukinii, dwie kromki razowca z mas貫m, kawa貫k pieczonego indyka
P馧 godziny ganiania po IKEI z dzieckiem na r瘯ach
5. P馧 kostki twaro磬u z jogurtem nat., wi鏎kami kokosowymi i makiem

Dzi wyj徠kowo bez 獞icze, nie chcia這 mi si, zalegam na kanapie...

Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs
Psotka87 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-10-02, 20:20   #1084
Shariana
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 580

U (znowu dzisiaj mi chyba hormony wariuj... licz, 瞠 to dobry znak)

I 1/2 woreczka ry簑 ja鄉inowego z jogurtem naturalnym 0% 150g, pokrojon gruszk, odrobin wi鏎ek kokosa, 造磬 pestek s這necznika; herbata owocowa
II bu趾a grahamka z serkiem Turek 5%, odrobin sa豉ty (kilka listk闚 z gotowego miksu), pomidorkiem, kie趾ami broku豉, plastrem szynki z kurczaka
III jab趾o
IV 1/2 woreczka kaszy; kawa貫k 這sosia (na oko jakie 150-200 g?) sma穎nego w t逝szczu bez panierki; trzy 造磬i buraczk闚 czerwonych
V koktajl (robilam 2 porcje, na ca這嗆 posz這 ok. 200g chudego twarogu, 1/2 szklanki wody, nektarynka i jaka po堯wka jab趾a z lod闚ki, oraz 2 kostki cukru - do swojej porcji doda豉m 造瞠czk ziaren s這necznika)
VI (b璠zie) zapewne grahamka z szynk + jaka niewielka sa豉tka, bo nie jestem zbyt g這dna. I melisa.

Jak to wygl康a?
Shariana jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-10-02, 20:28   #1085
cpp
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 973

R

P馧 dnia poza domem, a zapomnia豉m wzi望 cokolwiek do jedzenia... Ale czuj, 瞠 jako si wybroni豉m, wybieraj帷 zdrowsze opcje

1. tu鎍zyk w oleju na ciep這 z pomidorem i po這w papryki, bu趾a;
paczka Rewers闚 z Lajkonika na sp馧 z T (w ramach 10% odst瘼stwa od diety)
2. sushi z krewetk;
3. ciabatta na ciep這 z kurczakiem po meksyka雟ku i warzywami, 鈔ednia latte;
4. makaron z sosem pomidorowym (puszka pomidor闚, puszka groszku, pier z kurczaka)
lekki trening si這wy (raczej takie wprowadzenie p鏦i zam闚ione hantle nie przyjd, jeden obw鏚)

+ woda mineralna, herbata czarna, pokrzywa wymieszana z herbat owocow;

Wiem, 瞠 powinnam co zje嗆 po treningu, ale nie dam ju dzi rady, padam z n鏬

Jad這spis nie powala, wstawiam g堯wnie po to, 瞠by dowiedzie si, czy moje wybory "z miasta" (2, 3) s s逝szne, czy raczej na przysz這嗆 i嗆 w inn stron

Edytowane przez cpp
Czas edycji: 2013-10-02 o 20:30
cpp jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-10-02, 23:43   #1086
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 6 855

Cytat:
Napisane przez agaczini Poka wiadomo嗆
dzi瘯i za rady! serek wiejski light dzi wzi窸am niewiem czemu a przecie wiem 瞠 to durne i nigdy nie bior lightow ;p a 3 posi貫k jest taki bo jest jedzony w pracy, obfitszy wol je嗆 w domu przyrz康zany na 鈍ie穎. na spokojnie i na ciep這, temu jest to czwarty. no i te awokado tak neikoniecznie co nie? bo ma oko這 20 g t逝szczu na 100 w sk陰dzie ;p

buziak i mi貫go dnia

Mo瞠sz spokojnie zje嗆 wyra幡ie napisa豉m 瞠 to dotyczy os鏏 z konkretnymi 軼is造mi celami i treningami.

---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Cytat:
Napisane przez cpp Poka wiadomo嗆
R

P馧 dnia poza domem, a zapomnia豉m wzi望 cokolwiek do jedzenia... Ale czuj, 瞠 jako si wybroni豉m, wybieraj帷 zdrowsze opcje

2. sushi z krewetk;
4. makaron z sosem pomidorowym (puszka pomidor闚, puszka groszku, pier z kurczaka)
lekki trening si這wy (raczej takie wprowadzenie p鏦i zam闚ione hantle nie przyjd, jeden obw鏚)

Jad這spis nie powala, wstawiam g堯wnie po to, 瞠by dowiedzie si, czy moje wybory "z miasta" (2, 3) s s逝szne, czy raczej na przysz這嗆 i嗆 w inn stron

Sushi jest warto軼iowe, a ta ciabatta te brzmi fajnie, wi璚 my郵 瞠 wybory jak najbardziej ok, szkoda tylko 瞠 nie zjad豉 nic po treningu, to nie dobrze.

---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Poka wiadomo嗆
Uuu
  • jogurt naturalny,kr闚ka, banan maczany w p造nnej gorzkiej czekoladzie, gar嗆 orzech闚 laskowych

Zawsze mi si Twoje jedzonko podoba這, jest super

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-10-03, 07:51   #1087
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 290

Cytat:
Napisane przez yoka Poka wiadomo嗆
Jako, 瞠 moje zdrowie w tej chwili jest dla mnie priorytetem i musz odzyska kilka kg przedstawiam i prosz o ocen swoje nieco grzeszne ...

...Pee
(w zamierzeniu)

I bu趾a 篡tnia przytostowana, na ka盥ej ser capri (typu w這skiego), sa豉ta i pomidor (sera mia豉m nieco ponad p馧 opakowania - ca貫 mia這 220g chyba)

II pier z kurczaka sma穎na na oleju kokosowym, wymieszana z kasz gryczan niepalon i warzywami, do tego sur闚ka z marchewki, selera i jab趾a z majonezem i jogurtem

III masakrycznie s這dka bu趾a francuska z toffi, szklanka jogurtu naturalnego

IV
znowu 篡tnia bu趾a przytostowana, tym razem na obu po堯wkach w璠lina z kurczaka, ser 鄴速y i du膨 ilo軼i sur闚ki jak w II (no, poszala豉m z kolacj )

Matko, same bu趾i prawie. No c騜, dzisiaj taki dzie jak wida.
Od razu m闚i - porcje s naprawd spore.
Nie ma opcji, by nazywa to P grzesznym. Nazwa豉bym Twoje menu raczej solidnym U. To cztery porz康ne posi趾i, tak si powinno je嗆 normalnie. W徠pi, aby tym jad這spisem podbi豉 jako mocno powy瞠j 2000 kcal.
Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Poka wiadomo嗆
Uuu

Lllllubi to!

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Poka wiadomo嗆
Wcale nie obci掖em Po prostu tak mi jako dzisiaj wysz這 瞠 co chwila jad貫m jaki owoc, wi璚 nie potrzebowa貫m zbyt du瞠j ilo軼i z這穎nych w璕li Quinoa w zupe軟o軼i wystarczy豉. Jutro nadrobi
Zrezygnowa貫m tylko (prawie) z pieczywa, bo zauwa篡貫m 瞠 razowe, pe軟oziarniste pieczywo na zakwasie nasila u mnie zgag
Rozumiem. Ilo嗆 warzyw i owoc闚 rzeczywi軼ie budzi podziw. Chyba jesienne chor鏏ska nie b璠 Ci straszne.

Cytat:
Napisane przez Psotka87 Poka wiadomo嗆
R:

1. Kawowa owsianka z lod闚ki na biszkoptach (3 szt) z serkiem homo z 造瞠czk br您owego cukru, p馧 jab趾a
2. Sa豉tka: sa豉ta, tu鎍zyk, grillowana cukinia, papryka, kukurydza, olej sezamowy
Spacer z dzieciakami
3. 4 ma貫 muffinki razowe cukiniowe z serkiem homo, czarna kawa, jab趾o
4. Duuuu瘸 porcja przecudownej zupy z cukinii, dwie kromki razowca z mas貫m, kawa貫k pieczonego indyka
P馧 godziny ganiania po IKEI z dzieckiem na r瘯ach
5. P馧 kostki twaro磬u z jogurtem nat., wi鏎kami kokosowymi i makiem

Dzi wyj徠kowo bez 獞icze, nie chcia這 mi si, zalegam na kanapie...
C騜 za szale雟two cukiniowe! Nic si nie martw, od 獞icze te trzeba odpocz望. Z racji za豉ma pogody zamiast br您owego cukru jako s這dzik polecam prawdziwy mi鏚.

Cytat:
Napisane przez cpp Poka wiadomo嗆
R

2. sushi z krewetk;

Bior帷 pod uwag fakt, 瞠 miasto kusi p帷zkami i hot-dogami - wyb鏎 super!Na przysz這嗆 co do tu鎍zyka w oleju - zazwyczaj jest to olej s這necznikowy, kt鏎y ma niefajne proporcje kwas闚 omega 3 i 6. Lepiej wybiera tu鎍zyka w sosie w豉snym i samemu pola np. oliw z oliwek b康 olejem lnianym. Oczywi軼ie nie zawsze mamy tak mo磧iwo嗆 - bo przecie pucha tu鎍zyka to dobry pomys na posi貫k zabrany np. do pracy.

No i przy陰czam si do uwagi teczowejdlolinki - po treningu trzeba zje嗆!

Cytat:
Napisane przez Shariana Poka wiadomo嗆
U (znowu dzisiaj mi chyba hormony wariuj... licz, 瞠 to dobry znak)

I 1/2 woreczka ry簑 ja鄉inowego z jogurtem naturalnym 0% 150g, pokrojon gruszk, odrobin wi鏎ek kokosa, 造磬 pestek s這necznika; herbata owocowa
II bu趾a grahamka z serkiem Turek 5%, odrobin sa豉ty (kilka listk闚 z gotowego miksu), pomidorkiem, kie趾ami broku豉, plastrem szynki z kurczaka
III jab趾o
IV 1/2 woreczka kaszy; kawa貫k 這sosia (na oko jakie 150-200 g?) sma穎nego w t逝szczu bez panierki; trzy 造磬i buraczk闚 czerwonych
V koktajl (robilam 2 porcje, na ca這嗆 posz這 ok. 200g chudego twarogu, 1/2 szklanki wody, nektarynka i jaka po堯wka jab趾a z lod闚ki, oraz 2 kostki cukru - do swojej porcji doda豉m 造瞠czk ziaren s這necznika)
VI (b璠zie) zapewne grahamka z szynk + jaka niewielka sa豉tka, bo nie jestem zbyt g這dna. I melisa.

Jak to wygl康a?
ζdnie to wygl康a! Jedyne co mi si nie podoba, to mimo wszystko nadal do嗆 軼is貫 okre郵anie ilo軼i poszczeg鏊nych sk豉dnik闚. Tak jak wspomnia豉m wy瞠j - teraz w okresie jesiennym najlepszym s這dzikiem b璠zie mi鏚, kt鏎y na pewno dobrze skomponowa豚y si z Twoim koktajlem.

A c騜 takiego odczuwasz, 瞠 uwa瘸sz, i hormony wariuj?

Poa alpina jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-10-03, 08:31   #1088
agaczini
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 148

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Poka wiadomo嗆
Mo瞠sz spokojnie zje嗆 wyra幡ie napisa豉m 瞠 to dotyczy os鏏 z konkretnymi 軼is造mi celami i treningami.

dzi瘯i chocia te nie zaliczam siebie do os鏏 co robi hop siup z chodakowsk jak to uj窸a ;D teraz moim celem jest redukcja tkanki t逝szczowej i na ni si nastawiam, je瞠li dodatkowo wzro郾ie masa mi窷niowa to te b璠 zadowolona. zrezygnowa豉m z wiecznych aerob闚 na rzecz treningu si這wego z obci捫eniem, z tym, 瞠 wychodzi, 瞠 raz w tygodniu mam mega wycisk (crossfit) i raz w tygodniu zwyk造 trening obwodowy. trzeci raz nie zawsze mi wychodzi bo chodz na zorganizowany trening obwodowy z trenerem i odbywa si on gdy jest conajmniej 3 uczestnik闚 do tego bardziej z mi這軼i 鄉igam na zumb 2 razy w tygodniu ale nie traktuje tego jako trening czyli mowisz ze o t逝szcze w posi趾ach oko這treningowych <20g nie powinnam si martwi?

po wczorajszych eksperymentach dodam, 瞠 placuszki z dyni tarkowanej z curry s przepyszne i ka盥emu polecam, fajny inny smak ))

jad這spis redukcyjny na dzi

7.30 - kawa z mlekiem, 2 kanapki z tu鎍zykiem z puszki w wodzie i guacamole (avocado, pomidor, cebulka, chilli) (nie przepadam za kanapkami na 郾iadanie, ale dzi kontrola instalacji gazowej i nie poszala豉m z garnkami rano ;p)

herbata zielona

10.30 - 3 造磬i suchej kaszy j璚zmiennej p璚zak ugotowane, miseczka warzyw duszona na patelni (kalafior, groszek marchewka, pietruszka, por), jab趾o

herbata zielona

13.30 - 2 kromki razowca 篡tniego, w璠zona pier kurczaka - kilka pasterk闚, pomidor, nektarynka

18.00 - spaghetti z sosem pomidorowym ,serem 鄴速ym i warzywami (penne pe軟e ziarno)

20.00 - trening obwodowy (godzina)

22.00 - koktajl jogurtowy z mro穎nych malin i jogurtu naturalnego

sugestie mile widziane mi貫go dnia

Edytowane przez agaczini
Czas edycji: 2013-10-03 o 08:47
agaczini jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-10-03, 08:39   #1089
Psotka87
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 3 325

Cytat:

C騜 za szale雟two cukiniowe! Nic si nie martw, od 獞icze te trzeba odpocz望. Z racji za豉ma pogody zamiast br您owego cukru jako s這dzik polecam prawdziwy mi鏚.
Korzystam p鏦i jeszcze jest cukinia, chocia ju si robi droga cukrem s這dz tylko czasami, ale faktycznie teraz mi鏚 b璠zie lepszym wyborem, b璠 pami皻a. Dzi瘯i

Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs
Psotka87 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-10-03, 08:46   #1090
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Rozumiem. Ilo嗆 warzyw i owoc闚 rzeczywi軼ie budzi podziw. Chyba jesienne chor鏏ska nie b璠 Ci straszne.
No na razie odpuka najgorszym co mnie spotka這 to katar ze dwa dni mo瞠 mia貫m A tak w og鏊e to nie mia貫m nic zaka幡ego ju ho ho i troch... W 2010 chyba ostatnio...

Jestem przed pierwsz przek御k i zastanawiam si co dzisiaj zje嗆, jako specjalnie g這dny nie jestem, a planuj solidny obiad... Jab趾a strasznie za mn chodz, wczoraj po kolacji zjad貫m jeszcze 3, ale dlatego 瞠 do嗆 ma貫 s. W豉軼iwie to poza obiadem i 郾iadaniem m鏬豚ym ju je嗆 same jab趾a, akurat teraz dost瘼na jest moja ulubiona odmiana
No tak, ale pewnie nie幢e by mi si potem za to dosta這 co ?
Stary 2013-10-03, 08:47   #1091
vikuniaa
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 4 054

Dziewczyny, ja troch odbiegn od tematu, ale to tak ku przestrodze. Otoz, znalazlam w google niejaka diete "skinny girl", rzuccie okiem na jadlospisy, jakas masakra.. Przeciez one sobie robia krzywde i predzej czy pozniej rzuca sie na jedzenie

http://m.zapytaj.onet.pl/Category/00...rl_Prosze.html

Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Okazje i pomys造 na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 08:54   #1092
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Poka wiadomo嗆
Dziewczyny, ja troch odbiegn od tematu, ale to tak ku przestrodze. Otoz, znalazlam w google niejaka diete "skinny girl", rzuccie okiem na jadlospisy, jakas masakra.. Przeciez one sobie robia krzywde i predzej czy pozniej rzuca sie na jedzenie

Noo powiem Ci 瞠 niekt鏎e dni to takie prawie idealne 郾iadania im wysz造... Mo瞠 by im kto jeszcze obiady i kolacje u這篡

Daj spok鎩 na g逝pot nie ma rady.

Edytowane przez DudiBoy
Czas edycji: 2013-10-03 o 08:55
Stary 2013-10-03, 08:56   #1093
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:

Noo powiem Ci 瞠 niekt鏎e dni to takie prawie idealne 郾iadania
To jest masakra ok, moje jadlospisy nie sa idealne, ale zjadam ponad 1400kcal dziennie, a one... Gdyby odliczyc z bilansu warzywa, to porcje nie sa nawet na jeden posilek :/.
Dobrze, ze ja nigdy nie mialam takich glupich pomyslow

Stary 2013-10-03, 08:58   #1094
agaczini
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 148

Cytat:

na pierwszy rzut oka myslalam ze to s kolejne posi趾i a to s ca貫 dni ;O
Stary 2013-10-03, 11:40   #1095
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:

Przeczyta豉m dzie 1 i sobie my郵 spoko, no nawet takie 郾iadanie mo瞠 by, co dalej...a tu si zorientowa豉m, 瞠 to nie 郾iadanie tylko jad這spis na ca造 dzie

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
To jest masakra ok, moje jadlospisy nie sa idealne, ale zjadam ponad 1400kcal dziennie, a one... Gdyby odliczyc z bilansu warzywa, to porcje nie sa nawet na jeden posilek :/.
Dobrze, ze ja nigdy nie mialam takich glupich pomyslow

A liczy豉 swoje zapotrzebowanie kaloryczne, bo jesz bardzo ma這, liczy豉 swoje BMR?

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
A cous cous to nie w璕le? (瘸den sarkazm, serio pytam, bo tak myslalam )
No i sniadanie bylo mocno weglowodanowe, w dodatku kaloryczne.

鑿icz 3-5 razy w tygodniu, po pracy czyli ko這 18:30 a potem jem podw. i kolacj

Tak kus-kus to w璕lowodany nie zauwa篡豉m sory, ale ja teraz doczyta豉m 瞠 獞iczysz 3-5 razy w tyg. i jesz 1400kcal to Ty r闚nie robisz sobie krzywd.

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2013-10-03, 11:55   #1096
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Poka wiadomo嗆
Przeczyta豉m dzie 1 i sobie my郵 spoko, no nawet takie 郾iadanie mo瞠 by, co dalej...a tu si zorientowa豉m, 瞠 to nie 郾iadanie tylko jad這spis na ca造 dzie
No w豉郾ie o tym pisa貫m Te tak mia貫m "o 郾iadanie nawet, nawet"
Stary 2013-10-03, 12:03   #1097
vikuniaa
Zakorzenienie

Najczesciej cwicze 3-4 razy w tyg., 5 to sporadycznie. 鑿icz tak od listopada. Wczoraj mi cwiczenia jednak odpadly.
Jak policzylam kcal z wczoraj to mi wyszlo jednak kolo 1600.
Nie liczylam swojego zapotrzebowania, zaraz to zrobi.
Mam nadziej, 瞠 sobie krzywdy nie robi, bo staram si je嗆 warto軼iowe jedzenie, ograniczam "鄉ieci" do minimum.
W ci庵u oko這 3ch lat przyty豉m 4-5kg i chocia jestem szczup豉, lepiej si czu豉m wa膨c te par kg mniej. Jestem "gruszk" i te dodatkowe kg osadzi造 si na pupie (p馧 biedy) i na udach (i tu juz mnie to denerwuje), st康 moja redukcja.

Stary 2013-10-03, 13:03   #1098
Shariana
Rozeznanie

Cytat:

Patologia jaka. o.o'

Cytat:
ζdnie to wygl康a! Jedyne co mi si nie podoba, to mimo wszystko nadal do嗆 軼is貫 okre郵anie ilo軼i poszczeg鏊nych sk豉dnik闚. Tak jak wspomnia豉m wy瞠j - teraz w okresie jesiennym najlepszym s這dzikiem b璠zie mi鏚, kt鏎y na pewno dobrze skomponowa豚y si z Twoim koktajlem.

A c騜 takiego odczuwasz, 瞠 uwa瘸sz, i hormony wariuj?
Szczerze m闚i帷, nie przywi您uj ju a takiej wagi do ilo軼i sk豉dnik闚, naprawd. Znam ilo嗆, kt鏎a mi mniej-wi璚ej odpowiada (w razie czego zawsze mog do這篡 ), tutaj podaj raczej "ostateczny" efekt. A to, 瞠 faktycznie nak豉dam j 造磬ami, 造瞠czkami... to ju dziwny nawyk z dzieci雟twa, nawet kanapki zdarza mi si je嗆 no瞠m i widelcem (ofc nie w szkole, tam jem przez zryweczk :P). Nie mam poj璚ia, sk康 mi si to wzi窸o.

Co do hormon闚... wahania apetytu (niezale積ie od g這du) i przedziwne zachcianki. Dzisiaj te mnie troch brzuch pobolewa, czyli w sumie wypisz, wymaluj - tak, jak by這 jeszcze te par miesi璚y temu.

Dzi瘯uj za wszystkie wskaz闚ki. ;*

Edytowane przez Shariana
Czas edycji: 2013-10-03 o 13:05
Stary 2013-10-03, 14:59   #1099
yoka
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 565

Cytat:
Nie ma opcji, by nazywa to P grzesznym. Nazwa豉bym Twoje menu raczej solidnym U. To cztery porz康ne posi趾i, tak si powinno je嗆 normalnie. W徠pi, aby tym jad這spisem podbi豉 jako mocno powy瞠j 2000 kcal.

Tak jeszcze raz spojrza豉m na te swoje jad這 i masz racj. Trzeba si bardziej przy這篡.

(Tak w og鏊e to brakuje mi nieca造ch 4 kg do wagi prawid這wej i zastanawiam si czy to wystarczy. Tym bardziej, 瞠 po tej rozkminie w徠kowej dot. ruchu i okresu troch si pod豉ma豉m, bo chcia豉m zapisa si na jakie zaj璚ia ruchowe, bo troch mi tego brakuje, a wygl康a na to, 瞠 nic z tego. Swoj drog nie wiem czy porz康ne P ma sens, gdy tak ma這 kg mi trzeba, a z drugiej strony rozs康ek podpowiada, 瞠 jak najbardziej tak w豉郾ie by powinno. No c騜, nie ma co, zdrowie wa積iejsze! )

Dzi瘯uj

yoka jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-10-03, 15:25   #1100
dezett
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 405

Mam pytanie o slodycze: ciasta domowe , czekolada z orzechami, pelno mleczne itd - traktowac jako posilek czy lepiej jako dodatek tzn nie jesc tego jako podwieczorek tylko deser po obiedzie np?

poza schemat.
dezett jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-10-03, 16:59   #1101
Shariana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dezett Poka wiadomo嗆
Mam pytanie o slodycze: ciasta domowe , czekolada z orzechami, pelno mleczne itd - traktowac jako posilek czy lepiej jako dodatek tzn nie jesc tego jako podwieczorek tylko deser po obiedzie np?

Zale篡, czy mowa o U czy P. Wydaje mi si, 瞠 na U lepiej potraktowa to jako osobny posi貫k, czyli podwieczorek w豉郾ie (ale wtedy nie je嗆 deseru).
Stary 2013-10-03, 17:04   #1102
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 290

Cytat:
Napisane przez agaczini Poka wiadomo嗆
jad這spis redukcyjny na dzi

7.30 - kawa z mlekiem, 2 kanapki z tu鎍zykiem z puszki w wodzie i guacamole (avocado, pomidor, cebulka, chilli) (nie przepadam za kanapkami na 郾iadanie, ale dzi kontrola instalacji gazowej i nie poszala豉m z garnkami rano ;p)

herbata zielona

10.30 - 3 造磬i suchej kaszy j璚zmiennej p璚zak ugotowane, miseczka warzyw duszona na patelni (kalafior, groszek marchewka, pietruszka, por), jab趾o

herbata zielona

13.30 - 2 kromki razowca 篡tniego, w璠zona pier kurczaka - kilka pasterk闚, pomidor, nektarynka

18.00 - spaghetti z sosem pomidorowym ,serem 鄴速ym i warzywami (penne pe軟e ziarno)

20.00 - trening obwodowy (godzina)

22.00 - koktajl jogurtowy z mro穎nych malin i jogurtu naturalnego

sugestie mile widziane mi貫go dnia
W drugim posi趾u zabrak這 bia趾a. Ale w sumie... to jest na si喚 znaleziona uwaga, bo ca這嗆 jest MEGA!

Cytat:
Napisane przez Psotka87 Poka wiadomo嗆
Korzystam p鏦i jeszcze jest cukinia, chocia ju si robi droga cukrem s這dz tylko czasami, ale faktycznie teraz mi鏚 b璠zie lepszym wyborem, b璠 pami皻a. Dzi瘯i
Te ubolewam na coraz to dro窺z cukini... A w og鏊e nie wyobra瘸m sobie co to b璠zie, jak zaraz znikn tanie i smaczne pomidory! Tak si przyzwyczai豉m...

Cytat:
No na razie odpuka najgorszym co mnie spotka這 to katar ze dwa dni mo瞠 mia貫m A tak w og鏊e to nie mia貫m nic zaka幡ego ju ho ho i troch... W 2010 chyba ostatnio...

Jestem przed pierwsz przek御k i zastanawiam si co dzisiaj zje嗆, jako specjalnie g這dny nie jestem, a planuj solidny obiad... Jab趾a strasznie za mn chodz, wczoraj po kolacji zjad貫m jeszcze 3, ale dlatego 瞠 do嗆 ma貫 s. W豉軼iwie to poza obiadem i 郾iadaniem m鏬豚ym ju je嗆 same jab趾a, akurat teraz dost瘼na jest moja ulubiona odmiana
No tak, ale pewnie nie幢e by mi si potem za to dosta這 co ?
Ja ze wzgl璠u na wyci皻e migda趾i miewam jedynie problemy z gard貫m, a tak w og鏊e to te <odpuka!> do嗆 dobrze si trzymam - przynajmniej por闚nuj帷 z r闚ie郾ikami ze studi闚.

A jaka ta Twoja ulubiona odmiana? W zesz造m roku, gdy strasznie u nas obrodzi造 jab這nie - te jad豉m jab趾a na pot璕 pod najr騜niejszymi postaciami. Zreszt - do teraz wyka鎍zam zapasy zesz這rocznego musu, kt鏎y poszed do s這ik闚. Przez wi瘯szo嗆 roku i tak czy siak cho jedno jab趾o w ci庵u dnia jest dla mnie obowi您kowe .

Cytat:

Szczerze m闚i帷, nie przywi您uj ju a takiej wagi do ilo軼i sk豉dnik闚, naprawd. Znam ilo嗆, kt鏎a mi mniej-wi璚ej odpowiada (w razie czego zawsze mog do這篡 ), tutaj podaj raczej "ostateczny" efekt. A to, 瞠 faktycznie nak豉dam j 造磬ami, 造瞠czkami... to ju dziwny nawyk z dzieci雟twa, nawet kanapki zdarza mi si je嗆 no瞠m i widelcem (ofc nie w szkole, tam jem przez zryweczk :P). Nie mam poj璚ia, sk康 mi si to wzi窸o.

Co do hormon闚... wahania apetytu (niezale積ie od g這du) i przedziwne zachcianki. Dzisiaj te mnie troch brzuch pobolewa, czyli w sumie wypisz, wymaluj - tak, jak by這 jeszcze te par miesi璚y temu.

Dzi瘯uj za wszystkie wskaz闚ki. ;*
Ja za to lubi je嗆 jak najmniejszymi rozmiarowo sztu熯ami np. owsiank szamam male鎥 deserow 造瞠czk (鄉iesznie to wygl康a - do wypasionego pe軟ego talerza zabieram si z takim ma造m narz璠ziem ). Ka盥y ma jakie zboczenia.

Oby te hormony pod捫a造 ze swym szale雟twem w jak najw豉軼iwszym kierunku .

Cytat:
Tak jeszcze raz spojrza豉m na te swoje jad這 i masz racj. Trzeba si bardziej przy這篡.

(Tak w og鏊e to brakuje mi nieca造ch 4 kg do wagi prawid這wej i zastanawiam si czy to wystarczy. Tym bardziej, 瞠 po tej rozkminie w徠kowej dot. ruchu i okresu troch si pod豉ma豉m, bo chcia豉m zapisa si na jakie zaj璚ia ruchowe, bo troch mi tego brakuje, a wygl康a na to, 瞠 nic z tego. Swoj drog nie wiem czy porz康ne P ma sens, gdy tak ma這 kg mi trzeba, a z drugiej strony rozs康ek podpowiada, 瞠 jak najbardziej tak w豉郾ie by powinno. No c騜, nie ma co, zdrowie wa積iejsze! )

Dzi瘯uj
Nie wystarczy - to jest absolutnie niezb璠ne minimum. Dlatego porz康ne przytycie Ci si przyda jak najbardziej. Pami皻aj - ja NIGDY nie mia豉m niedowagi, a i tak straci豉m cykle.

Cytat:

Kochana, kto jak kto, ale Ty si takimi pierdo豉mi nie powinna przejmowa. Jedz ciasta i czekolad kiedy Ci najdzie ochota. Nie przywi您uj do takich formalno軼i uwagi - Tw鎩 niedo篡wiony organizm ma to gdzie, czy potraktujesz to jako posi貫k czy przek御k. B璠zie si cieszy, 瞠 dostaje kopa energii. Delektuj si!

Poa alpina jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-10-03, 17:22   #1103
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:

S這dyczy nie traktujemy jak posi貫k, a Ty tym bardziej nie powinna

13.03.2016 II kreseczki

Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 17:26   #1104
piotrek1994
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 506

Cytat:

Dzi瘯uj

Pami皻aj, 瞠 po wychodzeniu z du瞠j niedowagi nawet je瞠li wr鏂isz do wagi takiej jak przed odchudzaniem to nigdy nie b璠ziesz wygl康a tak samo, tylko chudziej. Dlatego powinna liczy kilka kg wi璚ej.
piotrek1994 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-10-03, 17:52   #1105
dezett
Zadomowienie

teczowadolinka, poaalpina, sharianna
hm, to mam skrajne opinie od Was

Wiem, 瞠 w moim przypadku kazdy posilek powinien byc odzywczy itd. Nie zapycham sie przetworzonymi slodyczami tylko zawsze jem cos "domowego" dodaje porcje owocow i orzech闚. Np. dzisiaj 2 kruche babeczki z budyniem smietankowym, 2 paski czekolady z ca造mi orzechami (naliczylam 12 orzech闚) i szklanka malin z ogrodu, takze chyba nie najgorzej

jak sie robi wielocytowanie?
poza schemat.

Edytowane przez dezett
Czas edycji: 2013-10-03 o 17:53
Stary 2013-10-03, 17:52   #1106
yoka
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 565

Cytat:
Nie wystarczy - to jest absolutnie niezb璠ne minimum. Dlatego porz康ne przytycie Ci si przyda jak najbardziej. Pami皻aj - ja NIGDY nie mia豉m niedowagi, a i tak straci豉m cykle.
畝逝j, 瞠 przez d逝gi czas da豉m si za郵epia z逝dzeniom i chorobie.
Ale ten etap ju za mn (mam nadziej), przynajmniej tak czuj.
砰cz i sobie i Tobie, by nam si uda這 te cykle odzyska.

Cytat:
Napisane przez piotrek1994 Poka wiadomo嗆
Pami皻aj, 瞠 po wychodzeniu z du瞠j niedowagi nawet je瞠li wr鏂isz do wagi takiej jak przed odchudzaniem to nigdy nie b璠ziesz wygl康a tak samo, tylko chudziej. Dlatego powinna liczy kilka kg wi璚ej.
Du膨 niedowag mia豉m do嗆 dawno temu (teraz to "tylko kilka kg"), przez jaki czas mia豉m niemal prawid這w wag, ale ogromna ilo嗆 stresu jeszcze przed wakacjami niestety mi nie pos逝篡豉, a ja od tamtego czasu zbyt si ze sob cacka豉m lub olewa豉m swoje zdrowie.
Do wagi przed odchudzaniem (jejku jak dawno to by這...) wraca nie chc, ale odzyska troch kg jak najbardziej - sama widz, 瞠 nie wygl康am nawet na zdrowo szczup陰.
A tak w og鏊e - dlaczego wygl康a si chudziej ni wcze郾iej? Pytam, bo po prostu si nie spotka豉m z tym stwierdzeniem.

yoka jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-10-03, 17:57   #1107
dezett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez piotrek1994 Poka wiadomo嗆
Potwierdzam

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:

Ja za to lubi je嗆 jak najmniejszymi rozmiarowo sztu熯ami np. owsiank szamam male鎥 deserow 造瞠czk (鄉iesznie to wygl康a - do wypasionego pe軟ego talerza zabieram si z takim ma造m narz璠ziem ). Ka盥y ma jakie zboczenia.
Ja np uwielbiam jesc na bialych naczyniach, jedzenie zawsze zaczynam od warzywa a koncze na miesie/rybie i tez jak Sharianna kroje kanapki widelcem i nozem
poza schemat.
Stary 2013-10-03, 18:05   #1108
Shariana
Rozeznanie

Cytat:
Ja np uwielbiam jesc na bialych naczyniach, jedzenie zawsze zaczynam od warzywa a koncze na miesie/rybie i tez jak Sharianna kroje kanapki widelcem i nozem
Te mam swoj "kolejno嗆". Ale ja zaczynam od mi瘰a/ryby, a ko鎍z na sa豉tce i zupie...
Te ma貫 造瞠czki do ogromnych misek te praktykuj!
Stary 2013-10-03, 18:25   #1109
blax5
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 221

Lekkie przybieranie na wadze:

I. jajeczna owsianka z suszonymi jagodami goji, winogronami oraz mas貫m orzechowym

II. serek wiejski z rodzynkami, pokrojony jab趾iem oraz migda豉mi

III. gotowane ziemniaki z pieczeni podane z gotowanym kalafiorem(ze 郵adow ilo軼i bu趾i tartej) i wszystko polane razem sosem pieczeniowym <- sto堯wka

IV. gar嗆 nerkowc闚, 鈔edniej wielko軼i kawa貫k surowego broku豉

V. biszkoptowy omlet orkiszowy z kakao i syropem klonowym podany z 郵iwkami w璕ierkami oraz 鈍ie篡mi li嗆mi szpinaku
blax5 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-10-03, 18:59   #1110
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Nie wklej dzi jad這spisu
Objad貫m si jab貫k, nektarynek i winogron, a z pe軟ych posi趾闚 zjad貫m tylko 郾iadanie i obiad

Cytat:
Ja ze wzgl璠u na wyci皻e migda趾i miewam jedynie problemy z gard貫m, a tak w og鏊e to te <odpuka!> do嗆 dobrze si trzymam - przynajmniej por闚nuj帷 z r闚ie郾ikami ze studi闚.

A jaka ta Twoja ulubiona odmiana? W zesz造m roku, gdy strasznie u nas obrodzi造 jab這nie - te jad豉m jab趾a na pot璕 pod najr騜niejszymi postaciami. Zreszt - do teraz wyka鎍zam zapasy zesz這rocznego musu, kt鏎y poszed do s這ik闚. Przez wi瘯szo嗆 roku i tak czy siak cho jedno jab趾o w ci庵u dnia jest dla mnie obowi您kowe .
Ja swoje migda造 jeszcze mam mo瞠 to dlatego?

Uwielbiam McIntosh i Lobo te ale McIintosh najbardziej - s takie miodowo-winne, lekko kwaskowe, soczyste i chrupi帷e wszystko w jednym

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
Cytat:
Cytat:
Te mam swoj "kolejno嗆". Ale ja zaczynam od mi瘰a/ryby, a ko鎍z na sa豉tce i zupie...
Te ma貫 造瞠czki do ogromnych misek te praktykuj!
Zamknij w徠ek

Nowe w徠ki na forum Dietetyka

Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i)

Zasady wysy豉nia wiadomo軼i
Nie mo瞠sz zak豉da nowych w徠k闚
Nie mo瞠sz pisa odpowiedzi
Nie mo瞠sz dodawa zdj耩 i plik闚
Nie mo瞠sz edytowa swoich post闚

BB code is W陰czono
Emotikonki: W陰czono
Kod [IMG]: W陰czono
Kod HTML: Wy陰czono

Gor帷e linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze穎ne.

Jakiekolwiek aktywno軼i, w szczeg鏊no軼i: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczeg鏊no軼i w celu ich eksploracji, zmierzaj帷ej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia system闚 uczenia maszynowego, algorytm闚 lub sztucznej inteligencji Obowi您ek uzyskania wyra幡ej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzgl璠u spos鏏 pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak r闚nie bez wzgl璠u na charakter tych tre軼i, danych i informacji.

Powy窺ze nie dotyczy wy陰cznie przypadk闚 wykorzystywania tre軼i, danych i informacji w celu umo磧iwienia i u豉twienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo磧iwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj帷ych serwisy internetowe w ramach indeksowania wynik闚 wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wi璚ej informacji znajdziesz tutaj.