![]() |
#1081 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III
Cytat:
Co do tycia, chyba juz o tym tutaj kiedys rozmawialysmy. Ja nie przytylam, z biegiem czasu zaczelam sie za to zdrowiej odzywiac. Faktycznie jest tutaj cholernie duzo wysoko przetworzonej, niezdrowej, kalorycznej zywnosci, ale jest tez niezly dostep do jedzenia dobrej jakosci i jest ono czesto tansze niz w Polsce.
![]() |
#1082 |
Przyczajenie
|
Enn, tak pisałyście, pamiętam nawet.
![]() ![]() Co do wymagań w pracy - szukam pracy w zawodzie, a w UK są inne normy, przepisy, wymagania itd. Będę musiała się wszystkiego nauczyć o nowa. Bardzo pocieszajace jest to, co napisałaś. Jak teraz o tym myślę, to pracowałam parę miesięcy w biurze ubezpieczeniowym w UK, a przyszłam zielona i też nie było źle... ale obawy są zawsze. Póki co i tak największa obawą jest, ze pracy mogę wcale nie znaleźć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Zakorzenienie
|
Ludzie tyja tu glownie bo zaczynaja jesc gotowe jedzenie niskiej jakosci, albo zupelnie ich ponosi jesli chodzi o roznego rodzaju jedzenie na wynos. Jesli jestes swiadoma na co powinnas zwrocic uwage, to nie powinno byc problemu.
![]() Czym sie zajmujesz?
#1084 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja co prawda nie z Londynu, ale przychodzę z pytaniem
![]() Czy któraś z Was widziała w UK lakiery z tafta (czarne)? O taki: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ga-strong.html Ja od dłuższego czasu chodzę po sklepach i nie mogę go znaleźć. |
![]() ![]() |
![]() |
#1085 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1086 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny od dwóch miesięcy mieszkam w Coventry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1087 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1088 |
Zakorzenienie
|
Co do cv, chce sie przejsc po centrach i poroznosic bo nie ukrywam chcialabym pracowac w sklepie tak jak w pl, ale jak mam to zrobic..wejsc do sklepu i co powiedziec xd
Wyslane przez tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Zadomowienie
|
Sieciówki to głownie przez internet. Jakieś prywatne sklepy to wchodzisz idziesz do kasy i mowisz ze szukasz pracy. Oni wtedy zazwyczaj mówią zeby zostawić CV i moze sie skontaktują.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Zadomowienie
|
Hej, wiecie czy gdzies w Londynie można kupić stacjonarnie kosmetyki firmy makeup revolution?
![]() no i jakie znacie jeszcze fajne firmy kosmetyków dostępne w Londynie właśnie w takich niższych cenach jak wyżej wymieniona? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1091 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To samo z cv ze zdjeciami. I zanim ktos napisze, ze wyslal cv na szablonie polskim, dodal zdjecie i prace dostal, chce zauwazyc, ze to nie jest regula, przeciwnie i taki przypadek o niczym nie swiadczy. ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Z tanich marek moge polecic tylko lakiery Barry M.
![]() |
#1093 |
Konto usunięte
|
hej
![]() Co do tycia, to ja niestety podczas miesięcznego pobytu się dość znacznie zaokrągliłam. Ale jako że nieznosze gotować a cydr uwielbiam, to waitrose mi to ułatwił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Zadomowienie
|
Enn_ kolega przez jakis czas pomagal przy przegladaniu CV i na kilkanascie polakow tylko garstka miala angielskie CV, wiekszosc emigrantow miala CV takie jakie maja w swoich krajach.
Pinkswan na yt Baby Jane Hudson ma filmik w ktorym opisuje wymogi angielskiego CV, mowi o tym na co pracodawcy najbardziej zwracaja uwage w CV. |
![]() ![]() |
![]() |
#1095 |
Zakorzenienie
|
No mnie latwo tu utyc bo slodycze sa smiesznie tanie a ja kocham slodycze xd ale spuchla mi od tej ilosci watroba i ledwo chodzilam wiec przestalam w sumie dobrze bo inaczej bylabym chodzaca kulka w niekrotkim czasie.
Wyslane przez tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Krzyczenie na kazdym kroku, ze sie nie jest stad, nie pomaga.
![]() |
#1097 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jejku toz nie mowie, ze to zmienia fakty, tylko ze taka jest rzeczywistosc i ludzie nawet tego nie widza. Jesli Lioele napisala, ze nikt nie odpisuje to jest jakis powod, a moze nawet nie wie, ze to wlasnie CV moze byc problemem zaistniales sytuacji. Napisala, wiec oczekuje pomocy a nie debaty, ze no jak to mozliwe, ze ktos napisala polska wersje CV. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
Raczkowanie
|
ja jk przyjechalam do uk to tez niestety przytylam. i wcale sie tak nie objadalam. z 60 kg przytylam do 68
![]() nie wiem czy moj organizm przyzwyczail sie do tutejszgo jedzenia. moze w taki sposob dojrzewalam. ale teraz moja waga juz tylko spada. A co do cv... warto jednak poswiecic czas i sprawdzic nie tylko angielskie wzory ale rowniez interpunkcje gramtyke itd. Pracuje teraz w restauracji i bardzo czesto dodstajemy cv. wiekszosc z nich sa tak beznadziejne ze ida od razu do folderu 'nie dziekujemy' |
![]() ![]() |
![]() |
#1099 |
Przyczajenie
|
CV to Twoja wizytówka 'reklama', więc warto się trochę postarać.
![]() Dobre CV jest ważne zwłaszcza, gdy jest kilku kandydatów. Warto poświęcić nawet kilka godzin na to, by je dopracować. ![]() Dokładnie! Edytowane przez franczesca Czas edycji: 2014-12-02 o 07:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1100 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja wysyłałam CV np. do subwaya i trochę sieciówek (więc chyba można powiedzieć,że stanowisko praktycznie żadne
![]() Po prostu zaczęłam się zastanawiać czy też przypadkiem nie decyduje kolejność zgłoszeń czy coś. Mogłabym którejś z Was podesłać na PW moje CV? Może któraś z Was by wypatrzyła co z nim jest nie tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1101 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze jeszcze okres rekrutacji sie nie skonczyl tam gdzie wysylalas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1102 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1103 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Generalnie, ja od 3 tygodni wysyłam CV do różnych sklepów. Może faktycznie okres rekrutacji się jeszcze nie zakończył, ale przykładowo jakoś dwa tygodnie temu wysyłałam CV internetowo do sports direct, bo praca była dostępna, a dzisiaj wchodzę i już nie ma, a nie dostałam nawet powiadomienia, że rekrutacja zakończona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1104 |
Przyczajenie
|
Lioele, tutaj fajny przyklad prostego cv dla kelnerki (przykadowo).http://icover.org.uk/wp-content/uplo...cv-example.png
Niestety sama dopiero szukam pracy, wiec jeszcze nie sprawdzilam 'co dziala'. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak zrobic przelew z polski do anglii tanio i szybko?
Wyslane przez tapatalk 2 ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Znalazlam jakies england pl Wyslane przez tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() nie wiem czy tanio i szybko, ale ja bede przelewac z konta walutowego w ing. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Zakorzenienie
|
Minutka. Sami swoi. Transfer 24 itp
#1108 |
Zadomowienie
|
western union, teraz juz chyba nawet internetowo mozna przelac pieniadze na ich stronie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Zakorzenienie
|
TranswerWise ktoras uzywala? Syl993, myslalam, ze Western Union bylo cholernie drogie, cos sie zmienilo?
#1110 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.