![]() |
#1081 |
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
Inka wpisałam i faktycznie są, nawet z owczą wełną
![]() A kotka będzie miała moja mama, ja jestem tu tylko w gościach ![]() ![]() A wczoraj obciełam sobie włosy o kilka cm, a i muszę umówić się na mani i pedi ![]() ![]() Edytowane przez sasia25 Czas edycji: 2014-08-29 o 14:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1083 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Rzeczywiście chodzi o to, żeby dziecko sobie kołderki nie naciągnęło na twarz, dlatego polecane są śpiworki czy rożki. Jak się zdecydujesz na kołderkę, to musi być ona lekka i dość cienka, tak żeby spokojnie "zahaczyć" ją między szczebelki łóżeczka a materac. Wiesz, żeby się nie podnosiła. Ja na początku będę zostawiała małą w rożku. Oczywiście jak będzie lubiła być zwinięta, bo to różnie z tym bywa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Rozeznanie
|
moj tez bedzie spał w rożku, ale pościel musi byc, jak goscie przyjda to zeby w lozeczku ładnie wygladało
![]() Mój synuś to samo, on w ogole tlyko w majtakch spi pizam nie lubi i zawsze odkryt i niedaj boze go nakryj kołdra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Raczkowanie
|
witam czytam Was juz od 2 miesiecy niemal codziennie wiec odwazylam sie cos tu naskrobac i zapytac o przyjecie mnie lub raczej na mozliwosc napisania tutaj nieraz co nieco. zaczne od tego ze termin mam na 4-ego grudnia ,druga ciaza, corka ma juz 8 lat teraz bedzie synek
![]() mam 27 lat i mieszkam na stale w Uk, to tak mniej wiecej tyle dziekuje i pozdrawiam
#1086 |
Rozeznanie
|
Cześć Agata
![]()
#1087 |
Raczkowanie
|
czesc Nati ciaza przebiega dobrze
![]() u mnie to juz 26 tydzien wiec scan mialam juz dawno tj.6 tyg temu i na wiecej nie mam co liczyc ![]() i tak zal czytac jak inne tutaj sobie pisza ze maja co chwile usg chwala sie waga dziecka a u nas tego nie ma ,ale pocieszam sie tym ze ze wszystko na scanie bylo ok ryzyko zespolu downa minimalne plec potwierdzona i ze moze na korzysc dziecku wyjdzie ze nie jest co chwila przeswietlane a u Ciebie? ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- aha dodam ze corke tez rodzilam tutaj w Uk wiec wiem mniej wiecej czego oczekiwac wiec w razie pytan to wiesz...
#1088 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Rozeznanie
|
Witaj Agata
![]() ![]() A może wśród podglądających/podczytujących znajdzie się jakaś mama z mojej zielonej wyspy? ![]() Katherine ja nie kupie podgrzewacza, chociaż jak miałabym okazję wziąc jakiś super za 50zł, to pewnie bym się skusiła ![]() a masz jakis konkretny termometr na oku? Edytowane przez sasia25 Czas edycji: 2014-08-29 o 16:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=sasia25;47919034]Witaj Agata
![]() ![]() ja mialam 2 scany w 12 i 20 tygodniu ale kazdy trwal okolo 40 minut ![]() czyli wcale nie tak zle a bedziesz miala jeszcze jakis? a tak z ciekawostek to dowiedzialam sie ze w szpitalu w ktorym bede rodzila bo porodzie naturalnym wypisuja do domu po 6 godzinach czyli porody tasmowe ![]()
#1091 |
Raczkowanie
|
No właśnie nie mam chociaż ostatnio w aptece widziałam ale firmy nie pamiętam a pani mi taki w miare konkretny pokazywała i 130 zł i do tej pory żałuje że nie wzięłam, ale w pon jadę po dokumenty i witaminki to od razu zapytam
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1092 |
Rozeznanie
|
a ja dalej w szpitalu :@ zrobili mi dzis rezonans a na wyniki najprawdopodobniej w poniedzialek i az tyle beda mnie tu trzymac :@wsciekla jestem bo lezec to ja sobie w domu moge
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpoczniesz w szpitalu. choć wiadomo że lepiej w domu leżec i odpoczywac
![]() |
#1094 |
Raczkowanie
|
Porobią ci wszystkie badania, troche sie pomęczysz, ale przynajmniej będziesz spokojniejsza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1095 |
Rozeznanie
|
aj zeby oni jeszcze jakies badania robili to pół biedy ale ja muszę plackiem leżeć i czekać na wyniki rezonansu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1096 |
Rozeznanie
|
do domu po 6h?????masakra jakaś haha
![]() ![]() ja bym podgrzewacza nie kupywała, widziałam na sprzedaż uzywane po 20zł nawet lecą. Mama mi kiedys kupiła, taki zwykły, jakiś starszy model za 15zł i dawał rade ![]() ![]() termometr za 130zł to chyba dużo, czy ja sie nie znam ![]() ![]() a teraz mam pytanie, orientujecie sie czy mozemy pić coś takiego w ciązy bo mam 5szt to bym sobie wypiła http://nutridrink.pl/pl3/rodzaje_nutridrinka |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 | |
Raczkowanie
|
to chociaż odpoczniesz ja jak ostatnio leżałam to wróciłam taaaaka niewyspana że przespałam cały dzień
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez katherine13 Czas edycji: 2014-08-29 o 18:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1098 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie zabiją ale w twoim przypadku pewnie też nie wniosą poprawy (no chyba że masz anemie to ci wyniki może troche do góry pójdą, ale też nic pewnego) byłam ci ja właśnie u kardiologa. bo mnie ginka opieprzyła że te utraty świadomości że gniecenie w mostku itd itd.... a że rok temu kardiologie i neurologie zwiedzałam przez prawie tydzień myślę pójdę! płace to wymagam ![]() pan a i owszem bardzo miły rzeczowy wywiad zebrał jak z angeliną jolie i....dał milion skierowań. bo w ciąży to trzeba szczególnie sprawdzić! nie wiem czy sobie wkręcam czy to co ale nie macie czasami wrażenia że jak mówicie lekarzowi nie ginekologowi że coś wam dolega to patrzy na was jak na debila? na zasadzie że w ciąży to wszystko się może wydarzyć i nie wyolbrzymiał kobieto?! a może naprawdę ja sobie tylko wkręcam? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1099 |
Raczkowanie
|
po cesarce pobyt w szpitalu trwa 2 doby
#1100 |
Wtajemniczenie
|
Ja podgrzewacz dostalam,jeszcze nie wiem czy będę używać zobaczymy
![]() ![]() ![]() Basjenia na mnie nawet mój ginekolog patrzy jak na debila ![]()
#1101 |
Raczkowanie
|
U córeczki mojej kuzynki która urodziła rano dopiero wieczorem zaczeły pojawiać sie kłopoty z oddychaniem, małą musieli reanimować bo przestała oddychać a co by było gdyby była już w domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Rozeznanie
|
ja te nutridrinki keidys piłam, mi to smakuje
![]() basjenia-ja tez odnosze wrażenie ze jak na debila patrza ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1104 |
Rozeznanie
|
po 6godzinach do domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Poza tym miałam juz nawet nie wiem ile usg w PL, bo jestem tu chyba więcej niż tam ![]() Jutro mój TZ jedzie oglądac kolejny dom. Nie wiem ile jeszcze bedziemy czekać na ten jedyny ![]() ![]() ![]() Zazdraszczam Wam tych pokoików dla dzieci ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w szpitalu nie leżałam wcześniej ale ludzie zawsze mówia, ze po szpitalu to człowiek strasznie zmęczony jest i w domu dopiero odpoczywa. Moją mame dziś poniosło w SH i kupiła kilka ubranek dla Małej, mówi że po 1 zł były więc żal nie brać a wszystko jak nówki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1107 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o termometr bezdotykowy my od prawie roku mamy Microlife NC 100 (przykładowy link: http://www.babyclub.pl/product-pol-5...L_kRoC-Gbw_wcB) i jesteśmy zadowoleni, także polecam. ![]() Wcześniej mierzyłam Małemu temp takim zwykłym termometrem elektronicznym z miękką końcówką z Canpola (http://canpolbabies.com/pl/produkty/...czny%20/page:1) i też był ok, ale mierzyłam temp w pupce z czasem zrobiło się to niebezpieczne i nie przyjemne (bo Mały się darł, uciekał). Mi podgrzewacz nie był potrzebny, radziłam sobie podobnie jak Justyssia ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- A i dużo wcześniej pisałyście o aspiratorze do noska - my mamy fridę i radzimy sobie bez problemu (tzn. wiadomo jest wrzask i koniec świata ale poprostu mało które dziecko reaguje dobrze). I też słyszałam dużo dobrych opinii o katarku ale mnie wizja odkurzacza przeraża ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1108 |
Zakorzenienie
|
Siostra koleżanki rodziła w Holandii 2 razy i po 12 godzinach od porodu do domu ja puszczali z tym, ze przez 3 dni miała do dyspozycji położną.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1109 |
Zakorzenienie
|
U nas w szkole rodzenia mowią ze mozna wyjsc po 6,12 h lub 2 dobach
![]()
#1110 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.