|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 3,23% |
Glowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! |
12 | 38,71% |
Nasze maluchy biegają i skaczą, a mamy się ciągle za głowę łapią |
0 | 0% |
Jemy już wszystko, mamy pełno siły, spokojne chwile już się skończyły! |
3 | 9,68% |
Nasze dzieci nie są już małe, to już roczniaki są wspaniałe |
0 | 0% |
Wszystkie dzieci roczek mają , teraz drugi zaczynają. |
3 | 9,68% |
Za nami pierwsze urodzinki, wszyscy mamy uśmiechnięte minki. |
1 | 3,23% |
Każdy "roczniak" rośnie zdrowo, zachowuje się wzorowo. |
0 | 0% |
Już po pierwszych urodzinach. Drugi roczek się zaczyna. |
3 | 9,68% |
Wszystkie chodzą i gadają , nasze dzieci roczek mają. |
2 | 6,45% |
Uśmiechnięte , rozkrzyczane to roczniaki ukochane. |
4 | 12,90% |
Pierwszy roczek minął kolorowo, drugi zaczyna się przebojowo. |
2 | 6,45% |
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Dziękujemy za wczorajsze życzenia dla Zuzi i również życzymy wszystkiego naj naj wszystkim jubilatom
![]() Zuzka daje ostatnio czadu, jest po prostu wszędzie, jest roześmiana i bardzo pocieszna, ale i temperamentna. Tak to delikatnie ujmę. ![]() W niedzielę odwiedziliśmy koleżankę i jej bliźniaki. Dzieci Zuzkę zainteresowały, ale!!! PIES! To jest to. No szał był. A jaka radość jak ją polizał.... Zuzia odwdzięczyła się tym samym...... ![]() Teraz padła na drzemkę, chyba się zmęczyła czytaniem. Ach jaka to dla mnie radość widzieć, jak Zuzia kocha książeczki ![]() ![]() ![]() Hyh trochę złe wyczucie czasu, no ale... ja się kłócić nie chcę. ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/gg64cwa17bxk6227.png Na blogu: Książki, uszywki i nauka angielskiego dla maluszków Edytowane przez teacherka Czas edycji: 2014-09-23 o 13:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 | ||
dryfuję słowami
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
haha przyszła lekarka na wizytę domową do babci tż'ta i zadzwonili do niej z windykacji mBanku
![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Zakorzenienie
|
I żeby nie było. Świadoma jestem, że żłobek nie jest najlepszym rozwiązaniem pod względem psychologicznym ale i niania wg mojej opinii też.
Każdy ma wybór, ja wybrałam żłobek. I po prostu męczy mnie to drążenie tematu. ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- I w związku z tym jadę dziś z Mamą do CH i poprawię sobie humor zakupami, a konkretnie zakupami dla dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Zakorzenienie
|
Inwersja, Zuzka też długo wyrywała i zjadała, a potem znajdowałam kawałki kartonu w pieluszce. Więc zabrałam wszystkie i po dłuższej przerwie pokazałam i okazało się, że jest to hit. Może wkrótce i Miłosz zmieni nastawienie.
Zuzka tez całuje często po francusku. A z zębami to po jakiemu?:P
#1085 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie milinoy dzieci chodzą i mają się dobrze, to dlaczego akurat dzieciaki z naszego wątku mają dotknać jakies emocjonalne ubytki ? Ja właśnie przestałam się tłumaczyć jak Bajka mi napisała, że nie powinnam sie się tłumaczyć z tego, że moje dziecko zaczyna jeść wcześniej inne pokarmy niż mleko. To moje dziecko i ja wiem co dla niego dobre... ja je znam najlepiej.
![]() |
#1086 |
Zakorzenienie
|
Miłosz całował nas dzisiaj o 4 rano
![]() ![]() ![]() ![]() Teacherko, M też uwielbia psa. Ostatnio płakał jak pies mu uciekał. A raz znajomej pies gryzł go (tak kąsał delikatnie) a Miłosz zamiast uciekać to rechotał w głos i dalej mu palce do buzi wsadzał, później do oczu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Zakorzenienie
|
tassiu, to nie do końca tak... szczerze mówiąc cała rozmowa o żłobkach została przeze mnie odebrana tak, jak przez cześć dziewczyn - żłobek to ZUO, matka, która wysyła tam dziecko (wysyła, a nie puszcza, bo przecież dziecko nie chce
![]() To, że miliony chodzą, wcale nie jest jednoznaczne z tym, że miliony robią dobrze - co więcej ze wcześniejszych postów i przytoczonego artykułu wychodzi, ze to bardzo źle ![]() Ja się z mojego postępowania tłumaczyć nie chcę - nie chcę, bo nie czuję się winna ![]() Wyjaśniłam, dlaczego myślę tak a nie inaczej. Szanuję prawo innych do własnych opinii i wyborów, i dopóki nie będą one obiektywnie głupie lub krzywdzące - a z takimi się do tej pory na naszym Forumie nie spotkałam - to miejmy je sobie do woli. Nie zmienia to faktu, że w tym temacie dużo bliżej mi do Gorgulka niż do Ciebie ![]() Ale tak z trzeciej strony, to wyszło w rozmowie jak bardzo niektóre z nas czują się niepewnie w roli mamy i tym wszystkim życzę duuużo siły i nabrania pewności ![]() Tak czy tak, chętnie czytam i o postępach "żłobkowiczów" i "domowników" i mam nadzieję, ze jedne i drugie będą się tutaj pojawiały nie jako "wyrzut", ale jako inspiracje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1088 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Passion nie wiem, czy widziałaś moje pytanie? Jak dzisiejsza nocka i czy zmieniłaś mleko?
![]() |
#1089 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1090 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do tematu żłobków itp czytam ale się nie wypowiem bo mnie to nie dotyczy a nawet jesli by mnie dotyczyło to niestety ale pewnie olałabym dyskusje/nie wtrącała się w nią/ bo po co skoro i tak wyjścia innego wiekszośc nie ma jak dac dziecko do żlobka ![]() ![]() szczerze to czeka mnie rozmowa z moimi rodzicami i teściami czy podejmują sie opieki nad sebkiem i adim /odbiór z przedszkola/ bo jka nie to nie wiem co zrobimy...pewnie szukanie niani ale gdzie ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Zakorzenienie
|
#1092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przepraszam, wyjdę teraz na jędze i w ogóle, ale kurcze, jeden kij z mrowiska w miarę udało się wyjąć (czytaj żłobki), a tu kolejny się pojawia ![]() Moje "very, very private" zdanie w częściach dwóch - bycie profesorem do czegoś zobowiązuje, cześć druga - nie szczepienie ma więcej wad niż szczepienie.... I zdanie, które dla mnie wszystko tłumaczy "Ruch szczepionkowy jest ruchem międzynarodowym, który zrodził się z doświadczeń rodziców dzieci, które miały powikłania poszczepienne" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
dryfuję słowami
|
Porozmawiajmy o pogodzie
![]() u mnie leje ![]()
![]() |
#1094 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy jak ktos podaje dziecku cukier i przeczyta artykul w necie ze jest szkodliwy to zaczyna sie tlumaczyc? Obrazac? Przybierac sobie do glowy? Cytat:
Ale chyba nastał czas bym przestała cokolwiek pisać tylko same: sto lat, glasiu i oklaski. Sorki dziewczyny ale jest mi mega przykro bo naskakujecie na mnie z tymi żłobkami. Piszecie ze się ze mną nie zgadzacie itd ze bliżej wam do zdania kogoś innego niż do mojego Gdzie ja napisalam swoja opinie z która się nie zgadzacie? Proszę dac mi posta gdzie napisała: wg mnie żłobki to zuo??? Cały czas pisze wam rzeczy które wiem ze studiów. Pisze posty w oparciu o wiedzę jaka mam. Bo ktoś był ciekawy itd. Ale jak juz napisała to cale elaboraty tłumaczenia się, nie zgadza nią ze mną itd I jest mi mega przykro bo znamy się długo a przepychanki jak na onecie pod postem o pedofilach wśród księży. Po raz setny wiec napisze. Jakbym musiała wracać do pracy to Maciej poszedł by do zlobka ! Pomimo tego ze nie wracam rozważam żeby za rok chodził po 3h dziennie. A Natala jak przeczytała Twojego posta to ręce mi opadły do samej ziemi i nie mam juz nawet chęci na komentarz. ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- I tym miłym akcentem zegnam się bo po prostu nie nadaje się!
![]() |
#1095 |
Zakorzenienie
|
Masakra jakaś.
Żeby nie było jestem za szczepieniem i szczepie swoje dziecko. Nie zamierzam przestać. Artykuł po to bo co rusz są inne zdania na ten temat i to jest dziwne. Jedni mówią ze szczepionki nie mają związku z niczym złym a inne artykuły wręcz przeciwnie ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Aha i co do żłobków nie chciałam nic pisać ale też mi było bardzo przykro czytać te komentarze a co dopiero Tassi. Podpisuje się Tassia pod Twoim ostatnim postem. Ja zauważyłam że przytaczasz tylko wiedzę i informacje. A życie to życie. A wyszło na to ze Tassia demonizuje żłobki a wcale tak nie jest ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- U mnie wyszło piękne słońce na szczęście ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Natala, kahunia jest nowy Nan widzialyscie? Mi na Facebooku się teraz pokazało, to pewnie tak jak Babilon ten nowy? Jakbyście coś wiedziały to piszcie ![]()
#1096 |
Zakorzenienie
|
Larysa profesor Majewska to kobieta która od poczatku wywołuje burze i podjudza do ruchu anty szczepionkowego. Do niej trzeba mieć dużo dystansu
#1097 |
Zakorzenienie
|
Ja w takim razie tylko się witam, Mikus spi, malz z mama pojechal po samochow, ja w tym czasie zrobilam 2 salatki
![]() Malz wczoraj do nocy skrecal komode, dzisiaj polke przykrecil i pokoj Mikiego gotowy ![]() ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-09-23 o 15:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1099 |
Zakorzenienie
|
No właśnie... Apropo artykułu Laryski, ostatnio analizowałam ulotki szczepionek. Już na samym wstępie wypowiedzi profesor nieprawda! Szczepionka podawana w szpitalu na WZW typu B (czyli Euvax) już nie zawiera rtęci! Konserwowana rtęcią jest szczepionka na błonicę, tężec krztusiec jako jedyna z obecnie obowiązkowych. Gdzieś też czytałam tlumaczenie że zawartość rtęci w tej szczepionce jest mniejsza niż u większości ryb morskich...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1100 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mniej jednak jak dawalysmy pierwsza szczepionkę naszym dzieciom to był
![]() |
#1102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
Zakorzenienie
|
inwersja, Pola jak daje buziaka to otwiera japke i lize mnie po twarzy
![]() alez Was podbuzowalo z tymi zlobkami. ja sie nie tlumacze, nie mam z czego. no i nie podniecam sie tym tematem tak bardzo szczerze mowiac. chce dla Poli jak najepiej it o chyba oczywiste. a apropos ze w czechach jest tak cudnie i pieknie, to dziewczynywiem ze wy zawsze podajecie te dobre przyklady panstw, ale w polsce naprawde ien jest zle, sa kraje gdzie kobiety musza wracac do pracy znacznie syzbciej, chocby tak wychwalane pod niebiosa mlekiem i miodem plynace usa, gdzie do pracy wraca sie po 6 tygodniach (platne cale 50-60% pensji w tym czasie), lub w niektorych stanach po 12 tyg. takze wyluzujcie i docencie czasem ze nie jest tu az tak zle i okropnie ze nic tylko supel na szyje i skonczyc z tym paskudnym i okropnym zywotem ![]() gorgulek tez ide na zakupy jutro ![]() ![]() tassia, nie gniewa sie. nie wczuwaj sie w dyskusje, piszesz co wieszi jest gitara. pisz z nami, jestes spoko ![]() ![]() kaska, poka pokoj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1104 |
Zakorzenienie
|
Jaika jeszcze mamy Bebiko
![]() U mnie cholernie zimno ![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Kaśka pokaż pokój ![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wkurza mnie tyko ze raz takie raz inne informacje juz abstrahując od tej Majewskiej nawet Kaśka tez jestem ciekawa pokoju ![]()
![]() |
#1106 |
Zakorzenienie
|
Larysa a moze takie grubsze skarpetki frotte z abs
http://allegro.pl/skarpetki-skarpety...603205611.html
#1107 |
Zakorzenienie
|
Passion ja też mam jeszcze paczkę Bebiko, Enfamil, Nan... Zobaczę, może za jakiś czas podam do kaszki, heh w sumie ja daję mleko tylko w kaszcze, bo inaczej nie pije
![]()
#1108 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#1109 |
Zakorzenienie
|
Tassia, nie wiem czemu ręce Ci opadły, bo ja doskonale rozumiem że przytoczyłaś jedynie wiedzą którą posiadłaś a nie swoje zdanie. ale nei zmienia to faktu, że jak spotykamy się z jakąś życiową teorią to odnosimy ją do siebie i swojego otoczenia - stąd mój post
![]() ![]() ![]() Larysa, widziałam ten nowy NAN i widziałam jego cenę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1110 | |
Zakorzenienie
|
Byliśmy u lekarza. Zapisał antybiotyk na 5dni bo ma kaszel i chore gardło. Z tego powodu tez nie je. Zęby idą na potęgę
![]() Dzisiaj juz mniej gorączkuje na szczęście. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- W ogole to mi przykro bo jutro mamy rocznicę i chcieliśmy isc do takiej super restauracji ale niestety nie stać nas ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:56.