Vademecum antykoncepcji! - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-01, 23:18   #1081
Patrycja155
Raczkowanie

Dot.: Vademecum antykoncepcji!

witam.
Od 3 miesięcy biorę tabletki anty - Regulon. Jednak w tym czasie może przez 3 tygodnie nie miałam okresu, cały czas mam jakieś plamienia. Ginekolog kazała mi brać tabletki ze względu na wszystko, jednak teraz myśle, że chcę z nich zrezygnować choćby na okres wakacji. Chcę bez skrępowania pojechać na basen, poopalać się. Czy dokładnie w 12 dzień brania tabletek mogę przerwać ich branie? Czy muszę wyłykać je do końca? Proszę o pomoc, nie wiem co mam robić...

Patrycja155 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 09:59   #1082
nicko
Zadomowienie

Patrycja takie rzeczy się zdarzają, tzn plamienia o których piszesz i mogą być przez pierwsze 3 opakowania, może dokończ to opakowanie i zobacz co się będzie działo przy następnym, plamienia powinny ustąpić.
nicko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-03, 15:13   #1083
madzia2306
Zakorzenienie

Dot.: Prezerwatywa została w pochwie

hej dziewczyny mam problem dwa tygodnie temu kochałam się z chłopakiem i w trakcie zsunęła się prezerwatywa jednak nie została cała w pochwie tylko sam zbiorniczek pierscień był na wierzchu mój chłopak odrazu to zauważył i ją wyjął wypadały wtedy teoretycznie dni niepłodne, dodam że nie miał wytrysku, jednak boję sie bo spóźnia mi sie okres 3 dni i teraz myśle czy to nie ciąża czy może to przez odchudzanie gdyż odchudzam się od ponad miesiąca i piję herbate wspomagającą odchudzanie dodam też że teraz zdawałam mature i strasznie sie bałam przed wynikami czy to może byc powodem że nie mam okresu?nie mam żadnych obiawów ciąży tylko to że mi się okres spóźnia. proszę pomóżcie mi

Edytowane przez madzia2306
Czas edycji: 2009-07-03 o 15:15
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-03, 15:19   #1084
MdM
in love with life

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny mam problem dwa tygodnie temu kochałam się z chłopakiem i w trakcie zsunęła się prezerwatywa jednak nie została cała w pochwie tylko sam zbiorniczek pierscień był na wierzchu mój chłopak odrazu to zauważył i ją wyjął wypadały wtedy teoretycznie dni niepłodne, dodam że nie miał wytrysku, jednak boję sie bo spóźnia mi sie okres 3 dni i teraz myśle czy to nie ciąża czy może to przez odchudzanie gdyż odchudzam się od ponad miesiąca i piję herbate wspomagającą odchudzanie dodam też że teraz zdawałam mature i strasznie sie bałam przed wynikami czy to może byc powodem że nie mam okresu?nie mam żadnych obiawów ciąży tylko to że mi się okres spóźnia. proszę pomóżcie mi
Skoro prezerwatywa nie pekla i nic z niej nie wycieklo (baaa chlopak nawet nie mial wytrysku) to jakim cudem moglabys byc w ciazy? Chyba ze jestes wiatropylna.
Okres spoznia ci sie pewnie od odchudzania. W 90% przypadkow organizm tak reaguje na zmiane diety.
MdM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-03, 15:23   #1085
madzia2306
Zakorzenienie

dzięki wielkie za pocieszenie ale i tak się martwię wolę zrobic test i miec pewność a do ginekologa i tak pójdę żeby mi okres nie zanikł od odchudzania
Stary 2009-07-03, 15:31   #1086
MdM
in love with life

Cytat:
dzięki wielkie za pocieszenie ale i tak się martwię wolę zrobic test i miec pewność a do ginekologa i tak pójdę żeby mi okres nie zanikł od odchudzania
Test mozesz zrobic jesli chcesz, choc to i tak bez sensu, bo na pewno nie jestes w ciazy. A pomysl z pojsciem do ginekologa jest swietny. Moze ci cos ginekolog poradzi w sprawie zmiany diety, zebys miala nadal regularne okresy.
Stary 2009-07-03, 16:04   #1087
madzia2306
Zakorzenienie

mam dopiero20 lat i jakośT nie chce miec teraz dziecka chociaż ni zabiłabym sie z tego powodu bo z facetem jestem od 4 lat to będzie dobrze mam nadzieje

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

chciałam dodac jeszcze że w ostatnim miesiącu miałam trochę bardziej skąpą miesiączkę to może byc już przez tą diete??
Stary 2009-07-03, 16:05   #1088
MdM
in love with life

Cytat:
chciałam dodac jeszcze że w ostatnim miesiącu miałam trochę bardziej skąpą miesiączkę to może byc już przez tą diete??
zdecydowanie tak. idz do ginekologa, moze ci cos zaproponuje.
Stary 2009-07-03, 16:11   #1089
keeendy
Zakorzenienie

Cytat:
mam dopiero20 lat i jakośT nie chce miec teraz dziecka chociaż ni zabiłabym sie z tego powodu bo z facetem jestem od 4 lat to będzie dobrze mam nadzieje

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

wydaję sie, ż epoprostu jest to efektem odchudzania. oraganizm tak czasem reaguje więc narazie się nie martw
Stary 2009-07-03, 16:23   #1090
madzia2306
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny za pomoc troche mi lepiej bo nie mogłam sobie poradzic z myślą że to może byc ciąża ale test i tak zrobię nie zaszkodzi hehe
Stary 2009-07-05, 12:13   #1091
misiskuku
Zadomowienie

hej dziewczynki jestem tu nowa, ale czytam Was już od dawna pojawił się problem i chce zapytać czy dobrze postąpiłam. mam nadzieje, ze pisze w dobrym watku ))

od niedawna biore tabletki - Cilest [zawsze o 22]- to moje drugie opakowanie, przy 20 tabletce [w piatek] własnie z tego drugiego opakowania - nie byłam pewna, czy na pewno tabletka się wchłoneła [niechcący ją rozgryzłam czy tak można?] a dodatkowo w tym czasie jadłam.. nastepnego dnia [sobota] wkreciłam się, ze moze jednak nie zadziała wiec o godzinie 10 rano wziełam nastepną.. czyli juz ostatnią z blistra... kolejnej wieczorem juz nie wziełam zaczynając 7 dniową przerwe.. czy postąpiłam słusznie? czy jestem zabezpieczona? czy musze dodatkowo się zabezpieczac? rozumiem, że teraz musze o 1 dzien wczesniej przyjac tabletke? [zaczynałam w niedziele, wiec teraz w sobote?]? czy moge zaczac przyjmowanie tabletek po tej 7 dniowej przerwie o 22 czy musze o 10 rano?

girls doradzcie, cos bo wkrecam się
misiskuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-05, 20:49   #1092
olunia969
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
od niedawna biore tabletki - Cilest [zawsze o 22]- to moje drugie opakowanie, przy 20 tabletce [w piatek] własnie z tego drugiego opakowania - nie byłam pewna, czy na pewno tabletka się wchłoneła [niechcący ją rozgryzłam czy tak można?] a dodatkowo w tym czasie jadłam.. nastepnego dnia [sobota] wkreciłam się, ze moze jednak nie zadziała wiec o godzinie 10 rano wziełam nastepną.. czyli juz ostatnią z blistra... kolejnej wieczorem juz nie wziełam zaczynając 7 dniową przerwe.. czy postąpiłam słusznie? czy jestem zabezpieczona? czy musze dodatkowo się zabezpieczac? rozumiem, że teraz musze o 1 dzien wczesniej przyjac tabletke? [zaczynałam w niedziele, wiec teraz w sobote?]? czy moge zaczac przyjmowanie tabletek po tej 7 dniowej przerwie o 22 czy musze o 10 rano?
Tabletki przyjmuj o twojej stalej godzinie czyli 22, bo tamta przyjelas jako pominieta. I wedlug mnie nie potrzebnie ja wzielas. ale jak juz sie stalo to sie nie odstanie. Zabezpieczona jestes nadal. A od ostaniej liczysz 7 dniowa przerwe a potem bierzesz tabletke o 22.
olunia969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-05, 21:25   #1093
naily
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Patrycja155 Pokaż wiadomość
witam.
Od 3 miesięcy biorę tabletki anty - Regulon. Jednak w tym czasie może przez 3 tygodnie nie miałam okresu, cały czas mam jakieś plamienia. Ginekolog kazała mi brać tabletki ze względu na wszystko, jednak teraz myśle, że chcę z nich zrezygnować choćby na okres wakacji. Chcę bez skrępowania pojechać na basen, poopalać się. Czy dokładnie w 12 dzień brania tabletek mogę przerwać ich branie? Czy muszę wyłykać je do końca? Proszę o pomoc, nie wiem co mam robić...
Mozesz przerwac kiedy chcesz. Tylko naturalnie tracisz zabezpieczenie. Ale ja bym Ci radzila nie przerywac ot tak, szczegolnie ze skutki uboczne mozesz miec max do 3 miesiecy, a potem juz bedzie ok, a tak nastepnym razem jak znowu bedziesz chciala je brac, to bedziesz przez to przechodzic od nowa. Poza tym organizm sobie rozregulujesz, nie bedzisz miala regularnego cyklu, wiec jak po 2-3 miesiacach wakacji bedzisz chciala do nich wrocic to moze pojsc cos nie tak i wpadka gotowa. Ale to moje zdanie...
naily jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 20:39   #1094
madzia2306
Zakorzenienie

hej dziewczyny na szczęscie test wyszedł negatywny i dzisiaj dostałam okres ulżyło mi)
Stary 2009-07-06, 20:55   #1095
MdM
in love with life

Cytat:
hej dziewczyny na szczęscie test wyszedł negatywny i dzisiaj dostałam okres ulżyło mi)
ciesze sie bardzo
Stary 2009-07-06, 21:42   #1096
madzia2306
Zakorzenienie

ale do ginekologa pójdę dopiero po @ teraz niestety nie mam jak. pozdrawiam cieplutko
Stary 2009-07-07, 23:35   #1097
agusiamyszka
BAN stały

dziewczyny tak sobie mysle ze zostaje mi sama prezerwatywa do uzycia - wspolzyje sporadycznie, raz na tydzien, moze 2 (wiadomo, zalezy od obowiazkow, tj praca, uczelnia no i od wolnej chaty)

spirake sciagnelam , pigulki rzucilam w cholere czyli wszystkie hormony odpadaja jak i inne metody tylko zostaje gumka i npr ale
jesli chodzi o npr to nie wiem czy znajde tyle czasu i checi by to stosowac codzienie, no i na 1 stronie tego watku jest napisane ze tego nie moga stosowac osoby przemeczone, po nie przespanej nocy, na innych stronach antykoncepcyjnych rowniez. ale na tych str co sa jedynie za npr - polecaja kazdemu, nie ma znaczenia nie wyspany czy owaki. to wkoncu jak to jest?

czy to nie jest "przekupienie" stron internetowych do polecania wylacznie hormonow i mechanicznych a odrzucenie wylacznie npr? tak prawde powiedziawszy gdyby gumka rowniez odpadla to nie uzywalabym samego npr :P

no w sumie jesli czlowiek czuje sie dobrze X dni a nagle jest nie wyspany
tak samo jak sie pisze o nie przespanej nocy - jakby nie patrzec sa kobiety co pracuja na rozne zmiany
to czyli kto tak naprawde moze uzywac tej metody? bo chyba nie ma osoby wylacznie tak zdrowej by mierzenie bylo bardzo obiektywne. kazdy czlowiek moze byc zmeczony, albo taki ktory nie przespal nocy - nawet mnie sie to zdaza a nie pracuje chwilowo i nie mam jako taki obowiazkow

czy moze jednak nie ma to znaczenia?

no i 2 sprawa przeczytalam ze trzeba sie mierzyc zaraz po przebudzeniu. czy jest roznica jak obudze sie 1 dnia mierzenia (wiadomo ze poza miesiaczka) o 7 rano a 10 dnia mierzenia o 12 w poludnie?

jesli o sluz to bywalo ze w czasie posiadania spirali rozroznialam, gesty czy rzadki, z grudkami itp

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

teraz przeczytalam na necie ze trzeba o tej samej porze albo do 1 godziny roznicy - teraz jak sa wakacje spie maskymalnie do 10-10:30, a jak sie obudze i rozbudze to nie poloze sie spac dalej, a z kolei bede i nie wyspana i marudna caly dzien (oczywiscie zmeczona tez) a jak sie skoncza wakacje to uczelnia a tam tez bywa ze wstaje o 6-7 a w inne dni wole sie wyspac

+ wizyty u lekarza, tam tez trzeba wstac wczesie by sie zarejestrowac

kurna blaszka. zostaje sama gumka. chce unikac globulek bo jestem i tak wystarczajaco sliska ze czasem w trakcie malo co czuje partnera a uzywajac dodatkowych "nawilzen" to taki stosunek to tylko o kant rozbic

myslicie ze gumka sama wystarczy? nawet nie mam jeszcze swojego naturalnego okresu

no to zostal sie kalendarzyk i gumka, problem nadejdzie jak tfu tfu peknie. bo narazie nic nie peklo.

Edytowane przez agusiamyszka
Czas edycji: 2009-07-07 o 23:38
agusiamyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 19:54   #1098
Seszana
Przyczajenie

hej dziewczyny,
mam pytanie, rozważam opcję brania tabletek i chciałam sie spytać, jeśli kończę brać tabletki np w poniedziałek, to następny listek zaczynam we wtorek czy w poniedziałek?
Stary 2009-07-12, 20:42   #1099
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seszana Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,
mam pytanie, rozważam opcję brania tabletek i chciałam sie spytać, jeśli kończę brać tabletki np w poniedziałek, to następny listek zaczynam we wtorek czy w poniedziałek?
Na ulotce stoi wyraźnie - 7 dni przerwy. Nie 6, a 7.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 00:53   #1100
naily
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Seszana Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,
We wtorek. Inaczej jest tylko w przypadku krazka antykoncepcyjnego, zakladasz po 7 dniach, czyli w poniedzialek.

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiamyszka Pokaż wiadomość
kurna blaszka. zostaje sama gumka. chce unikac globulek bo jestem i tak wystarczajaco sliska ze czasem w trakcie malo co czuje partnera a uzywajac dodatkowych "nawilzen" to taki stosunek to tylko o kant rozbic

myslicie ze gumka sama wystarczy? nawet nie mam jeszcze swojego naturalnego okresu

no to zostal sie kalendarzyk i gumka, problem nadejdzie jak tfu tfu peknie. bo narazie nic nie peklo.
W sumie to sama sie zapytalas i sobie odpowiedzialas.. niezly monolog Mysle ze na dluzsza metode gumka jest dosc ryzykowna, ale z drugiej strony sa pary ktore zabezpieczaja sie w ten sposob przez lata. Ja bez hormonow nie zyje i nie zachowuje zdrowia psychicznego (chodzi mi o stres o ciaze, bo to dla mnie wyjatkowo niezwlasciwy czas), ale jak odrzucilas wszystkie hormony, to w sumie nie masz innego wyjscia... gumki albo szklanka wody zamiast (dosc okrutne dla Ciebie i partnera). Tylko czekac co sie nowego pokaze w tym przemysle...
Stary 2009-07-13, 00:58   #1101
*milka*
Zakorzenienie

GG do *milka*

Dziewczyny powiedzcie co mam zrobic ostatnio jestem tak zakrecona, ze zopomnialam o 7dniowej przerwie i rozpoczelam nowy blaster z ktorego wzielam 2 tabletki co teraz ? Mam robic ta przerwe czy nadal kontynlowac branie tabletek
*milka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 01:44   #1102
naily
Raczkowanie

Dobra jestes, to naprawde niezle zakrecona Mi sie zdarzalo zapomniec tabletki, ale zeby zapomniec o przerwie... Spoko, nic sie nie stalo, najlepiej juz nie rob tej przerwy, bierz opakowanie do konca. Moga wystapic u Ciebie lekkie plamienia ( nie kazdy tak ma, ale ja tak, wiec pisze, zebys sie nie zdziwila, albo przerazila), ale poza tym wszystko bedzie ok. Pozdrawiam!
Stary 2009-07-13, 02:16   #1103
*milka*
Zakorzenienie

GG do *milka*

Hej wielkie dzieki za odpowiedz . Pozdrawiam
*milka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 04:17   #1104
naily
Raczkowanie

Spoko, mam nadzieje, ze dobrze to zniesiesz Przynajmniej bedzisz miec probke, czy mozesz sobie w ten sposob przesuwac okres czy nie. Zawsze jakis plus.
Stary 2009-07-13, 11:21   #1105
agusiamyszka
BAN stały

wcale nie okrutna ta gumka - pomijajac ze ja cos dziwnego odczuwam. moj facet uwielbia gumki, i pozwalam mu konczyc w srodku. no i ze kochamy sie raz na jakis czas?czekam na miesiaczke. a wlasnie jak powinnam liczyc nadejscie miesiaczki?. 21 powinnam wziac kolejna tabletke ktorej nie wzielam, czyli wczoraj tj 3 tygodnie. czy od tego dnia mam liczyc oczekiwanie na naturalny okres?

no i mam pytanie o naturalne metody. czy moge sie budzic o konkretenej godzinie - budzikiem (czytalam na innym forum zeby to robic do 7 rano) i wtedy sie mierzyc termometrem i zapisywac sobie to w zeszyt ??
oczywiscie nie chce polegac wylacznie na naturalnym metodom, a chce jedynie wiedziec co i jak przy gumce

Czas edycji: 2009-07-13 o 11:29
Stary 2009-07-13, 11:57   #1106
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamyszka Pokaż wiadomość
wcale nie okrutna ta gumka - pomijajac ze ja cos dziwnego odczuwam. moj facet uwielbia gumki, i pozwalam mu konczyc w srodku. no i ze kochamy sie raz na jakis czas?czekam na miesiaczke. a wlasnie jak powinnam liczyc nadejscie miesiaczki?. 21 powinnam wziac kolejna tabletke ktorej nie wzielam, czyli wczoraj tj 3 tygodnie. czy od tego dnia mam liczyc oczekiwanie na naturalny okres?

no i mam pytanie o naturalne metody. czy moge sie budzic o konkretenej godzinie - budzikiem (czytalam na innym forum zeby to robic do 7 rano) i wtedy sie mierzyc termometrem i zapisywac sobie to w zeszyt ??
oczywiscie nie chce polegac wylacznie na naturalnym metodom, a chce jedynie wiedziec co i jak przy gumce
Ja dostałam okres w 31. dniu od zazycia ostatniej tabletki. Czyli Ty tez mozesz tak liczyc.
A jeśli chodzi o naturalne metody... są tu wątki o tym , tam dziewczyny dokładnie wyjasnią
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 12:30   #1107
agusiamyszka
BAN stały

aha, czyli od zazycia ost pigulki. teraz siedze z kalendarzem i wyliczam co i jak.tabletke ost chyba wzialam 13 czerwca, 17 chyba mialam plamienie (po jakims czasie od wydarzenia mam problem z zapamietaniem faktow ) 21 powinnam wziac nastepna czyli wg Twojego schematu mija 30 dni

czuje jakby delikatne pobolewanie brzuszka - moze sie zbliza wolnymi krokami ? albo duzymi

dziekuje za odp. poczytam o npr - na innych stronach sa dokladnie opisane, ew tam dopytam i bedziemy testowac

i wykrakalam zaraz po odlozeniu kompa poszlam sprawdzic co i jak i zauwazylam slady krwi.
niezle

Czas edycji: 2009-07-13 o 13:37
Stary 2009-07-16, 11:58   #1108
Eshi
Zadomowienie

Witam ja mam takie pytanko, gdyż ten "pierwszy raz" mam jeszcze przed sobą, ale jest to w planach I jak każda dziewczyna przed tym "pierwszym razem"obawia się zajścia w ciąże

Byłam u lekarza i przepisał mi tabletki NOVYNETTE. obawiam się skutków ubocznych. I teraz mam dylemat. Bo bez sensu będzie jeśli rozpocznę zażywanie tabletek, okaze się, że kochać się będę np. ~raz na miesiąc, tym bardziej, że nie można odstawić ich od tak sobie.

Jesli to możliwe to prosiłabym o jakieś informacje dot.tych tabletek. Przeczytałam ulotke, ale nie jest w niej zawarta inf o ewentualnym przytyciu, bo tego się najbardziej boje. Słyszałam również, że tabletki te mogą powiększać biust, czy to prawda?

Pozdrawiam

Edytowane przez Eshi
Czas edycji: 2011-09-24 o 01:59
Eshi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 13:59   #1109
ojejka89
Zadomowienie

wszelkie skutki uboczne- tycie, powiekszone piersi i inne sa idnywidualna sprawa kazdego organizmu. te tabletki maja mala zawartosc hormonow, wiec nie zakladaj od razu najczarniejszych scenariuszy ;p
i moze nie odkladaj tych tabletek na pozniej skoro zamierzasz rozpoczac wspolzycie? mlodym ludziom prezerwatywy sprawiaja czasem klopot, zeslizguja sie, sa problemy z zalozeniem, a pozniej dziewczyny sie stresuja. natomiast globulki moga powodowac uczulenie i tez ich aplikacja troche czasu zajmuje. a tak jak bierzesz tabletki regularnie to juz o nic martwic sie nie musicie
ojejka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 14:54   #1110
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eshi Pokaż wiadomość
Witam ja mam takie pytanko, gdyż ten "pierwszy raz" mam jeszcze przed sobą, ale jest to w planach I jak każda dziewczyna przed tym "pierwszym razem"obawia się zajścia w ciąże, bo pewnie gdy, seks stanie się normalnością, to już nie będę miała takich wielkich obaw, kiedy będę wiedziała co i jak

Byłam u lekarza i przepisał mi tabletki NOVYNETTE. W obecnej sytuacji nie wiem jak często będę kochać się z moim chłopakiem, więc czy rozsądne jest branie tabletek na początku? Tym bardziej, iż obawiam się skutków ubocznych, a czytając ten wątek, zwróciłam uwagę na połączenie prezerwatyw z globulkami. I teraz mam dylemat. Bo bez sensu będzie jeśli rozpocznę zażywanie tabletek, okaze się, że kochać się będę np. ~raz na miesiąc, tym bardziej, że nie można odstawić ich od tak sobie.

Jesli biorąc tabletki, myślałam nad połączeniem ich z prezerwatywami, ale to już chyba całkiem głupi pomysł

Jesli to możliwe to prosiłabym o jakieś informacje dot.tych tabletek. Przeczytałam ulotke, ale nie jest w niej zawarta inf o ewentualnym przytyciu, bo tego się najbardziej boje. Słyszałam również, że tabletki te mogą powiększać biust, czy to prawda?

Pozdrawiam
Jest cały wątek o tych tabletkach. Nie zakładaj,że od razu przytyjesz a jeśli tak to można (należy) zmienic tabletki.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości