Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-30, 08:40   #1081
Villga
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
bo mnie się nie`da przeoczyć duuuuuuuża i fluo
Hahah.
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 08:42   #1082
BYou
MBZ♥

Cytat:
Nie zwracam uwagi na pierd.oły

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 08:45   #1083
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
jade z M. do kliniki na rehabilitacje
czyli nadal z M. 24/24... tyle, ze wikt i czesc opierunku nie na Twojej głowie? a kto sie zajmie M. podczas zabiegow?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 08:50   #1084
scarlett26
Zakorzenienie

Dla mnie to, że pilnowane dziecko nie broi to oczywistość, grunt, żeby niepilnowane nie broiło - i u nas, odpukać, to nie ma miejsca. Jak nie chcę, żeby Z czymś się bawiła, co zabawką nie jest, tłumaczę dlaczego i jakoś trafia.

Jedyne co mi się nie chce, ale to przez moje milion pięćset dolegliwości, to realizować jakiś tam zachcianek - w sumie sensownych, więc muszę się za to zabrać.... Z ile razy jedziemy ostatnio samochodem i widzi obiekty pożądania, strasznie chce pojechać autobusem i tramwajem, chyba się zatem wybierzemy dziś w miasto komunikacją nie podzielam jej entuzjazmu - po godzinach spędzanych w tych środkach transportu i na przystankach na studiach zbrzydło mi to na zawsze... Ale cóż, dla niej to pewnie atrakcja....

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 08:59   #1085
Villga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Dla mnie to, że pilnowane dziecko nie broi to oczywistość, grunt, żeby niepilnowane nie broiło - i u nas, odpukać, to nie ma miejsca. Jak nie chcę, żeby Z czymś się bawiła, co zabawką nie jest, tłumaczę dlaczego i jakoś trafia.

Jedyne co mi się nie chce, ale to przez moje milion pięćset dolegliwości, to realizować jakiś tam zachcianek - w sumie sensownych, więc muszę się za to zabrać.... Z ile razy jedziemy ostatnio samochodem i widzi obiekty pożądania, strasznie chce pojechać autobusem i tramwajem, chyba się zatem wybierzemy dziś w miasto komunikacją nie podzielam jej entuzjazmu - po godzinach spędzanych w tych środkach transportu i na przystankach na studiach zbrzydło mi to na zawsze... Ale cóż, dla niej to pewnie atrakcja....
Ja zabrałam dwa razy Kingę na przejażdżkę autobusem PKS. Raz tak do fryzjera pojechalysmy. Fajnie było. 😊
Stary 2015-09-30, 09:10   #1086
BYou
MBZ♥

Zosiek raz jechała autobusem miejskim, wtulona we mnie jak małpka, tłok był bo akurat pora powrotu ze szkół/pracy. Stwierdziła, że ciemci czyli śmierdzi
Pociągiem Jej się bardzo podobało

Stary 2015-09-30, 09:34   #1087
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
sprzeczki bywają demotywujące:/

Pani też bym Ciebie upatrzyła
ojj bardzo :/

hehe

Cytat:

fluo? zaintrygowana!

Cytat:
czyli nadal z M. 24/24... tyle, ze wikt i czesc opierunku nie na Twojej głowie? a kto sie zajmie M. podczas zabiegow?
jak nie bede musiala sprzatac i gotowac, prasowac, chodzic na zakupy - to i M. niestraszny

to klinika dla matek z dziecmi, z opieka - ale nie wiem, jak to wyjdzie
Cytat:
Stwierdziła, że ciemci czyli śmierdzi

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2015-09-30 o 09:44
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-30, 09:43   #1088
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej

Cytat:
Demeter rozumiem Cię doskonale Ciebie Moderna też ja też jestem zmęczona, siłą rzeczy tryb pracy mojego B skazuje mnie na częste bycie samej jak nie całymi dniami to tygodniami. WIeczorem zamiast położyć się spać to przekopuję internety, nadrabiam zaległości czytelnicze, filmowe. Łapię się na tym, że nie umiem odpoczywać
Dzieki
Ciebie to podziwiam całymi dniami z K bym nie dała rady
Co do komputera to ja lubie tak spędzać czas ale też wyznaje zasade, że najpierw obowiązki, potem przyjemnosci
Dla mnie większym zlodziejem czasu jest TV.

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Moja wizyta trochę kiszka. Szyjka ok, na usg ok ale moje wilgotności nie pasują ginowi. Mam skierowanie na obserwacje do szpitala, jutro chyba się spakuję i pojadę po południu bo przyznam, że w domu bardzo schizuje.
W takim razie
Oby wszystko było dobrze

Cytat:
Oh dziekuje dziewczyny za wsparcie
Jestem po prostu przemeczona, mam jakiegos dola jesiennego od kilku dni, ogolnie takie depresyjne klimaty - i zwlaszcza rano potrzebuje czasu dla siebie, zeby chociaz w spokoju wypic kawe, albo popatrzec sie w sufit, zeby sie dobudzic - no i wtedy, kiedy ja sie dzieckiem nie zajmuje to on "rozrabia" - daje mu wolna reke, to korzysta (to pojedyncze wybryki, bo naprawde mam zlote dziecko).
Każda z nas ma chyba taki cięższy okres
Co do picia kawy to nigdy nie dokończe, czesto piję zimną
U mnie poranki to rano ogarnięcie dzieciaków, wyszykowanie Kuby, posprzątanie, wstawienie prania, kawka i można laptopa odpalić Z małymi przerwami dla Z odpoczynek

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
u mnie po wizycie trochę się uspokoiłam. Niby na usg wszystko dobrze mocno się łożysku przyglądała i mowi ze nie widać żeby coś się z nim działo, ale jakby mi się bóle powtórzyły to kazała mi gnać na IP i kłaść się i nie patrzeć na to że w domu są dzieci tak więc na razie więcej odpoczywam. Aby do następnego tygodnia

połóż się niech sprawdzą, to będziesz spokojniejsza
Odpoczywaj
Choć przy dzieciakach to nie wiem czy się tak da...

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Demeter, lepiej się już czujesz?
Dziekuje, juz znacznie lepiej.
A jak Kinga w przedszkolu, płacze jeszcze?

Cytat:
Zosiek raz jechała autobusem miejskim, wtulona we mnie jak małpka, tłok był bo akurat pora powrotu ze szkół/pracy. Stwierdziła, że ciemci czyli śmierdzi
Pociągiem Jej się bardzo podobało

To tak jak mój TŻ nie lubi jeździć mpk bo zawsze jakiś żul się wpakuje takie ma szczescie

-----
Co do pilnowania dzieci i ew. brojenia to trzeba pamiętać, że te nasze dzieciaki są różne charakterki już swoje tez mają

Jesli chodzi o zabawy to ja głownie bawie się z K Lego, Z też lubi klocki jeść Teraz znacznie wiecej czasu dzieciaki bawią się razem, zaczynają razem rozrabiać też
Coś tam się bawimy, ale jednak Z potrzebuje wiecej mojej uwagi - czesto leze na dywanie a ona się na mnie pakuje i piszczy
A balon to super zabawka i tania - niedawno odkryta, jaka radośc obu dzieciaków

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Zamówiłam dla Z butki może będą na wiosne. Skusiła mnie darmowa dostawa Mam nadzieje, że będą ok.
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0295151001.html
no i sukienka co mi po głowie już dawno chodziła http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0254457003.html
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 09:49   #1089
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Hej

Dzieki
Ciebie to podziwiam całymi dniami z K bym nie dała rady
Co do komputera to ja lubie tak spędzać czas ale też wyznaje zasade, że najpierw obowiązki, potem przyjemnosci
Dla mnie większym zlodziejem czasu jest TV.

W takim razie
Oby wszystko było dobrze

Każda z nas ma chyba taki cięższy okres
Co do picia kawy to nigdy nie dokończe, czesto piję zimną
U mnie poranki to rano ogarnięcie dzieciaków, wyszykowanie Kuby, posprzątanie, wstawienie prania, kawka i można laptopa odpalić Z małymi przerwami dla Z odpoczynek

Odpoczywaj
Choć przy dzieciakach to nie wiem czy się tak da...

Dziekuje, juz znacznie lepiej.
A jak Kinga w przedszkolu, płacze jeszcze?

To tak jak mój TŻ nie lubi jeździć mpk bo zawsze jakiś żul się wpakuje takie ma szczescie

-----
Co do pilnowania dzieci i ew. brojenia to trzeba pamiętać, że te nasze dzieciaki są różne charakterki już swoje tez mają

Jesli chodzi o zabawy to ja głownie bawie się z K Lego, Z też lubi klocki jeść Teraz znacznie wiecej czasu dzieciaki bawią się razem, zaczynają razem rozrabiać też
Coś tam się bawimy, ale jednak Z potrzebuje wiecej mojej uwagi - czesto leze na dywanie a ona się na mnie pakuje i piszczy
A balon to super zabawka i tania - niedawno odkryta, jaka radośc obu dzieciaków

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Zamówiłam dla Z butki może będą na wiosne. Skusiła mnie darmowa dostawa Mam nadzieje, że będą ok.
no i sukienka co mi po głowie już dawno chodziła http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0254457003.html
łoooo matko, już na wiosnę a ja myślałam, że mi odbiło, bo kupiłam Z sweter na święta

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 09:59   #1090
BYou
MBZ♥

Demeter przecudne
skorzystałaś ze zniżki z newslettera -25? u nas jest jakaś luka w systemie sklepu i za każdym raza działa kod obniżający wartość. Zakłada się maila na https://10minutemail.net, wkleja siędo newslettera, po 2-3 minutach przychodzi kod, który wpisuje się w koszyku, odejmuje 25% i koszt wysyłki

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Moderna naładujesz akumulatory dzięki temu wyjazdowidzień świstaka umęcza jak nic.

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Za 3 dni fryzjer

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Ja Zosi do biegania zamówiłam te:http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0312407002.html
będą do tiulowej spódnicy

Stary 2015-09-30, 10:04   #1091
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
łoooo matko, już na wiosnę a ja myślałam, że mi odbiło, bo kupiłam Z sweter na święta
Ha ha ja myśle przyszłościowo

Cytat:
Demeter przecudne
skorzystałaś ze zniżki z newslettera -25? u nas jest jakaś luka w systemie sklepu i za każdym raza działa kod obniżający wartość. Zakłada się maila na https://10minutemail.net, wkleja siędo newslettera, po 2-3 minutach przychodzi kod, który wpisuje się w koszyku, odejmuje 25% i koszt wysyłki

Za 3 dni fryzjer
Oo dzieki, zaraz zobacze.
Ulala co będzie? Sombre?

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
[/COLOR]Ja Zosi do biegania zamówiłam te:http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0312407002.html
No piękne!
Mnie się bardzo takie coś podoba https://kaszkazmlekiem.files.wordpre...499cie-221.jpg Czyli spodnica z tiulem i sportowa reszta.
W sumie dla Z też chce spodnice tiulową, ale nie różową już i nie za drogą W Pepco były po 15 zł ale same odcienie różżżżu...
Stary 2015-09-30, 10:05   #1092
BYou
MBZ♥

Chciałabymzobaczymy co fryzjero zaproponuje.

Stary 2015-09-30, 10:06   #1093
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

W ogole zazdroscze tego fryzjera, chciałabym też pojsc.
Niestety jak Z zostaje z TŻ to mu straaaasznie płacze, już kolejny raz. Nic nie działa - jedzenie nie, smoczek nie, zabawki nie, noszenie na rękach nie. Wypełza na przedpokój i płacze okropnie...chyba mnie szuka Także jestem uziemiona
Stary 2015-09-30, 10:12   #1094
Villga
Zadomowienie

Demeter, nie płacze. Dzielna jest bardzo. I muszę powiedzieć, że przedszkole jej służy. Choć ma dni, ze po przedszkolu przykleja się do mnie jak małpka.☺
Stary 2015-09-30, 10:14   #1095
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
ojj.. a co jest nie tak?
nie pasował mu odczyn pH, powinien być obojętny, a miałam zasadowy -taki jak wody płodowe. Ale wód mam w normie, dużo, oglądałam jak swobodnie pępowina pływa. Dodatkowo brałam dowcipnie clotrimazolum w tabsach i one mogą zmienić środowisko i stąd mogło wyjść zasadowe. Odstawiłam tabletki (ostatnia mi została) i już widzę, że mniej mam wilgotności. Poza tym wydaje mi się, że coś z popuszczaniem moczu mam nie teges, bo zazwyczaj takie większe mokrości pojawiają się po lub przed siku, jak się schylę, albo zaśmieję, albo głośnej coś powiem.
Dzisiaj jest już ok, zaraz powinny przyjść moje papierki lakmusowe, żeby kontrolować się w domu - ale jak twierdzi położna i tak ze 3-4 dni się jeszcze będę oczyszczać po tych tabletkach. Jak nie będzie się nic dziać, jak papierki będą pokazywać że jest OK, to za tydzień skontroluję się na IP. Jak nie to lecę do szpitala. I przez to wszystko sprawy z domem na boczny tor odłożyliśmy, żeby się uspokoiło u mnie. A nuż właściciel przystanie na naszą ofertę cenową

Panika, na Ujastek. Z Kopernikiem nie chcę mieć nic wspólnego już (bynajmniej nie dlatego, że uważam, że to zły szpital)

A mała ułożona pośladkowo Lekarz ze 3 razy to powtórzył, a ja sobie z tego nic nie robiłam bo podjęłam decyzję, że CC (nie mam odwagi na SN - zalecają, że 4 lata powinny być między cięciami).
Do tego mi o anemii gadał, żeby brać żelazo - powiedziałam mu, że jem czerwone mięso i buraki i liczę, że to wystarczy Mam dużo lepszą krew niż przy Filipie więc jeszcze nie pora na leki Mieszczę się w normach dla ciężarnych.
A do tego jeszcze mam 6 kg na plus, patrząc na moje tendencje, to ile jem łakoci i fakt, że to 28tc to tragedii nie ma

Cytat:
za to byłam w szoku ile ciasta pochłonął maluch, i to jak leci, tort, inne..
W sobotę byliśmy na urodzinach i Filip z dziećmi dumnie jadł tort (ja ledwo wciskałam w siebie te masy fuuu). Wszyscy zjedli, a on ma 3/4 jeszcze i grzebie, bawi się. Po chwili ładnie odniósł do kuchni i bawił się dalej.

Cytat:
Poza tym mamy chyba to samo dziecko
to ja mam takie samo jak Wy, a czasem inne :P
Filip nic mi nie zniszczył (stłukł może ze 2 szklanki góra). Kosmetyki moje nosi i jak mu upadnie to się np cień rozsypał (takie teraz dziadostwa robię ). Lubi patrzeć jak się maluję i mi podaje i mówi: a może taki cień? a może taka szminka?
Makaronami się bawił od dawna więc już go nie kręcą.
Pozwalam mu bawić się większością przedmiotów bo wiem, że jest ostrożny i nie wpada na głupie pomysły - i tak np do zabawy warzywkami czy kuchnią ma nóż (taki od sztućców, nie normalny "nasz" do krojenia) i sobie nim kroi.
Ale właśnie słowa SZKŁO i CHEMIA to były jedne z pierwszych, które mówił. Chemia -nauczyła moja mama bo i niej łatwo się do niej dostać w łazience, a szkła nie dotykał. Teraz sam bierze, ale ostrożnie. Nie chce pić z plastików i ma swoją szklaną szklankę z czarnymi literkami (szklanka po jacku danielsie hehhee, innych mi szkoda). Mocną chemię trzymam w takiej szafce gospodarczej w kuchni, ale wysoko.

Cytat:
Za dwa tygodnie bede miala czas na reset, potrzebuje tego bardzo
Twardego reseta życzę!
Moderna, przykro mi, że tak Cię to układa kiepsko. Zdaję sobie sprawę jakie to musi być frustrujące i deprymujące

Cytat:
a plan był taki, że wspólny czas, spacery będę spędzać z dwoma przyjaciółkami. życie weryfikuje plany.
z koleżanką jesteśmy w ciąży i co? mieszkamy od siebie 1 km i raz na jakiś czas się spotkamy.
ja zauważyłam tendencję pewną u siebie - o ile byłam sama z Filipem na macierzyńskim to brakowało mi dorosłych. Teraz kiedy sama sobie egzystuję to lubię tą samotność. Nie brakuje mi ludzi, coś sobie zrobię, poczytam, teraz zbliża się sezon świąteczny więc już mam część półproduktów na ozdoby świąteczne.

Cytat:
strasznie chce pojechać autobusem i tramwajem, chyba się zatem wybierzemy dziś w miasto komunikacją nie podzielam jej entuzjazmu - po godzinach spędzanych w tych środkach transportu i na przystankach na studiach zbrzydło mi to na zawsze... Ale cóż, dla niej to pewnie atrakcja....
Filip jadąc komunikacją jest cały w skowronkach! Przejęty, podniecony, rozgadany - entuzjazm 1000%. Do tego kasowanie biletów, trzymanie się poręczy - same ochy i achy. A jak się popsuł autobus i musieliśmy się przesiadać do innego to 3 dni było opowiadania

Byou, zapomniałam - miałam Cię na szarlotkę zaprosić, ale pindzia mi nie wyszła. Smakiem się broni, ale wygląd do dupki.

Zaszczepiłam Filipka na ospę dzisiaj. Pieron coś kiepsko rośnie - 13,7kg i 91cm. Ale leci cały czas na tych samych centylach więc nie panikuję. Po szczepionce stwierdził, że go nie bolało w ogóle i że chce 3 naklejki w tym jedną ciemno zieloną Lekarka aż wyszła z gabinetu zaskoczona, że nie słychać płaczu

Co do zabaw to mi się czasem taaaaaak bardzo nie chce, że aż wstyd. Ale w 80% Fi się bawi sam i jednak częściej mam wyrzuty, że sama nie dołączam tylko obserwuję :P Ostatnio w klockach rewolucja - już nie buduje wieeeelkich monolitów tylko jakieś budynki szczególnego przeznaczenia - załączam z dzisiaj rana STACJĘ PALIW
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM03140.jpg (145,9 KB, 15 załadowań)

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2015-09-30 o 10:18
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 10:16   #1096
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Demeter, nie płacze. Dzielna jest bardzo. I muszę powiedzieć, że przedszkole jej służy. Choć ma dni, ze po przedszkolu przykleja się do mnie jak małpka.☺
To fajnie.

Troche mi szkoda, że K do przedszkola nie poszedł, bo w zlobku dzieci nie mają zadnych zabaw zorganizowanych, wyjść, przedstawień, tańców itp.Póki co bawią się, jedzą, a o 12 drzemka i tyle. Ale wiem, że w przedszkolu by zginął, K jest bardzo spokojny wsród dzieci jednak i mało mówi póki co. Sam tez nie chce jesc...
Stary 2015-09-30, 10:19   #1097
BYou
MBZ♥

Sorce za wagę i wzrost, budowlę, a za Ciebie Zosiek ok 98 i prawie 15 kg
wygląd nieważny smak najważniejszy

Demeter, a takiej nie chcesz? tylko mogłabym Ci wysłać jak wrócę do siebie. Jak Zuuu wyrośnie to odeślesz mi
A co do fryzjera to pamiętam jak Panika chodziła i Tato Torresa chyba krążył z Nim blisko. Tak by nie dało rady?

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2015-09-30 o 22:19
Stary 2015-09-30, 10:25   #1098
Villga
Zadomowienie

Cytat:
To fajnie.

Troche mi szkoda, że K do przedszkola nie poszedł, bo w zlobku dzieci nie mają zadnych zabaw zorganizowanych, wyjść, przedstawień, tańców itp.Póki co bawią się, jedzą, a o 12 drzemka i tyle. Ale wiem, że w przedszkolu by zginął, K jest bardzo spokojny wsród dzieci jednak i mało mówi póki co. Sam tez nie chce jesc...
Dzieci w przedszkolu zachowują się czasem tak, jakbyśmy się nie spodziewali. Chyba grupa tak wplywa. Moja Kinga np.niejadek odkad poszla do przedszkola je lepiej.
Stary 2015-09-30, 10:31   #1099
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Demeter przecudne
skorzystałaś ze zniżki z newslettera -25? u nas jest jakaś luka w systemie sklepu i za każdym raza działa kod obniżający wartość. Zakłada się maila na https://10minutemail.net, wkleja siędo newslettera, po 2-3 minutach przychodzi kod, który wpisuje się w koszyku, odejmuje 25% i koszt wysyłki[COLOR="Silver"]
i po coś to napisała? po co? hihih
dzięki

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
To fajnie.

Wydaje mi się, że w żłobku są już jakieś programy nauczania U nas wisi na tablicy rozpiska na dany miesiąc. Mają rytmikę (za 40zł :P), rysują, malują, mają w danym dniu jakieś zajęcia tematyczne. W takim wieku nie może być dużo nauki bo te maluchy to mają zdolność skupienia się na poziomie mrówki.
Widzę przy okazji różnicę jak Fi zmienił grupę i z bycia jednam ze starszych jest średniakiem

Na fotoklub wrzucę mojego dzisiejszego dzielnego pacjenta ( w pięknych okolicznościah przyrody i PRLowskiej przychodni zdrowia).

Terry Pratchett

Czas edycji: 2015-09-30 o 10:50

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-30, 11:04   #1100
Villga
Zadomowienie

Sorce, piekna stacja paliw. ☺
My zwykle budujemy dom dla misiów i samochody.
Stary 2015-09-30, 11:18   #1101
Sorceresss
Wtajemniczenie

Jakie piękne rozmieszczenie kominów
Domek taki duży czy misiek mały?

Ah, Scarlett - pisałaś o Sylvanian do Twojego domku. Swego czasu sporo czasu spędzałam w smyku przed rozłożonym Sylvanian Families Przepiękne toto

Terry Pratchett

Czas edycji: 2015-09-30 o 11:23
Stary 2015-09-30, 11:19   #1102
Villga
Zadomowienie

Cytat:
Jakie piękne rozmieszczenie kominów
Domek taki duży czy misiek mały?
Domek mi sięga gdzieś do kolana.😉 A rozmieszczanie kominów Kinga lubi najbardziej w całym procesie budowania.
Stary 2015-09-30, 13:01   #1103
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Byou, dziekuje dobra kobieto ale wole nie pożyczac, bo potem będe się jak z jajem obchodzić
Takze dziekuje za propozycje.
No i nie moge uwierzyć, to działa z tym H&M, szkoda że wczesniej nie wiedziałam, moze bym jej inne jednak wzięła. Ale na bank się przyda na przyszłość, szukam co by tu kupić jeszcze

Sorce, pięknie
Villga, też super!
Zaciekawiła mnie natomiast ta parówka/kabanos na górze
Stary 2015-09-30, 13:07   #1104
Villga
Zadomowienie

Demeter, to kredka woskowa jest a nie kabanos! Haha nie mogę
Stary 2015-09-30, 13:10   #1105
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
(nie mam odwagi na SN - zalecają, że 4 lata powinny być między cięciami).
4 nie 2??
trzymam kciuki za was

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 13:21   #1106
Sorceresss
Wtajemniczenie

2 do zajścia w ciążę. W szpitalu, w którym się wizytuję i który wybrałam jest zasada, że jeżeli między porodami nie było odstępu 4 lata to poród SN dopiero po rozmowach z ordynatorem. Czyli <4 lata namawiają na CC, zresztą poprzednie CC wskazaniem do kolejnego. Mnie po prostu po głowie chodziło SN bo się panicznie boję kolejnej operacji

Terry Pratchett
Stary 2015-09-30, 13:25   #1107
BYou
MBZ♥

Demeter jak się zniszczy to w piecpoważnie piszęnam się nie przyda

Stary 2015-09-30, 13:44   #1108
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
ladne

Cytat:

Moderna naładujesz akumulatory dzięki temu wyjazdowidzień świstaka umęcza jak nic.

Za 3 dni fryzjerJa Zosi do biegania zamówiłam te:http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0312407002.html
u nas z tego co pamietam, to znizki przypisywane sa do konta na h&m buuu ale jak sie pomyla w zamowieniu to przysylaja pozniej znizke 5€ za artykul

o tak, dzien swiastaka

kciuki za fryzjera pochwalisz sie pozniej?

ladne butki

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
nie pasował mu odczyn pH, powinien być obojętny, a miałam zasadowy -taki jak wody płodowe.

Ostatnio w klockach rewolucja - już nie buduje wieeeelkich monolitów tylko jakieś budynki szczególnego przeznaczenia - załączam z dzisiaj rana STACJĘ PALIW
ah podejrzenie, ze sie wody sacza? kciuki!

wow! alez budowla

M. klocki srednio kreca, bardzo rzadko je wyciaga

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Sorce, piekna stacja paliw. ☺
My zwykle budujemy dom dla misiów i samochody.
alez konstrukcje tu pokazujecie!

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Zosiek ok 98 i prawie 15 kg
wysoka! i dupka jak ziarnko kawy

M. goni, 94 cm (nie wiem ile wazy, szczuplaczek pomiedzy 12-13)

alez rozkoszna w tej spodniczce
a fote z okazji 2,5 latka robilas?

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
W sobotę byliśmy na urodzinach i Filip z dziećmi dumnie jadł tort (ja ledwo wciskałam w siebie te masy fuuu). Wszyscy zjedli, a on ma 3/4 jeszcze i grzebie, bawi się. Po chwili ładnie odniósł do kuchni i bawił się dalej.

to ja mam takie samo jak Wy, a czasem inne :P
Filip nic mi nie zniszczył (stłukł może ze 2 szklanki góra). Kosmetyki moje nosi i jak mu upadnie to się np cień rozsypał (takie teraz dziadostwa robię ). Lubi patrzeć jak się maluję i mi podaje i mówi: a może taki cień? a może taka szminka?
Makaronami się bawił od dawna więc już go nie kręcą.
Pozwalam mu bawić się większością przedmiotów bo wiem, że jest ostrożny i nie wpada na głupie pomysły - i tak np do zabawy warzywkami czy kuchnią ma nóż (taki od sztućców, nie normalny "nasz" do krojenia) i sobie nim kroi.
Ale właśnie słowa SZKŁO i CHEMIA to były jedne z pierwszych, które mówił. Chemia -nauczyła moja mama bo i niej łatwo się do niej dostać w łazience, a szkła nie dotykał. Teraz sam bierze, ale ostrożnie. Nie chce pić z plastików i ma swoją szklaną szklankę z czarnymi literkami (szklanka po jacku danielsie hehhee, innych mi szkoda). Mocną chemię trzymam w takiej szafce gospodarczej w kuchni, ale wysoko.

Twardego reseta życzę!
Moderna, przykro mi, że tak Cię to układa kiepsko. Zdaję sobie sprawę jakie to musi być frustrujące i deprymujące

teraz zbliża się sezon świąteczny więc już mam część półproduktów na ozdoby świąteczne.
hehe M. niestety lubi lody czekoladowe, i ciasta tez probuje - ale jemy rzadko

hehe usmialam sie z opisu Filipa - fajny gosc z niego

dziekuje

robisz znowu cos z filcu?
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-30, 14:22   #1109
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Szlag by to trafił
Kilometrowy post napisałam i "Internet przerwał działanie" :
Stary 2015-09-30, 14:37   #1110
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Demeter, to kredka woskowa jest a nie kabanos! Haha nie mogę
Aaa..myslałam, że to taka inwencja spożywczo-twórcza

Cytat:
Demeter jak się zniszczy to w piecpoważnie piszęnam się nie przyda
Napisze Ci na priv potem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości