![]() |
#1081 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
|
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Zakorzenienie
|
czyli nadal z M. 24/24... tyle, ze wikt i czesc opierunku nie na Twojej głowie? a kto sie zajmie M. podczas zabiegow?
![]() |
#1084 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to, że pilnowane dziecko nie broi to oczywistość, grunt, żeby niepilnowane nie broiło - i u nas, odpukać, to nie ma miejsca. Jak nie chcę, żeby Z czymś się bawiła, co zabawką nie jest, tłumaczę dlaczego i jakoś trafia.
Jedyne co mi się nie chce, ale to przez moje milion pięćset dolegliwości, to realizować jakiś tam zachcianek - w sumie sensownych, więc muszę się za to zabrać.... Z ile razy jedziemy ostatnio samochodem i widzi obiekty pożądania, strasznie chce pojechać autobusem i tramwajem, chyba się zatem wybierzemy dziś w miasto komunikacją ![]()
#1085 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1086 |
MBZ♥
|
Zosiek raz jechała autobusem miejskim, wtulona we mnie jak małpka, tłok był bo akurat pora powrotu ze szkół/pracy. Stwierdziła, że ciemci czyli śmierdzi
![]() Pociągiem Jej się bardzo podobało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1087 | |
Zakorzenienie
|
![]() hehe ![]() ![]() fluo? ![]() Cytat:
![]() to klinika dla matek z dziecmi, z opieka - ale nie wiem, jak to wyjdzie ![]() ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-09-30 o 09:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1088 | |||||
Wtajemniczenie
|
Hej
Cytat:
![]() Ciebie to podziwiam całymi dniami z K bym nie dała rady ![]() Co do komputera to ja lubie tak spędzać czas ale też wyznaje zasade, że najpierw obowiązki, potem przyjemnosci ![]() Dla mnie większym zlodziejem czasu jest TV. Cytat:
![]() Oby wszystko było dobrze ![]() Cytat:
![]() Co do picia kawy to nigdy nie dokończe, czesto piję zimną ![]() U mnie poranki to rano ogarnięcie dzieciaków, wyszykowanie Kuby, posprzątanie, wstawienie prania, kawka i można laptopa odpalić ![]() ![]() Cytat:
![]() Choć przy dzieciakach to nie wiem czy się tak da... Dziekuje, juz znacznie lepiej. ![]() A jak Kinga w przedszkolu, płacze jeszcze? Cytat:
![]() ![]() To tak jak mój TŻ nie lubi jeździć mpk bo zawsze jakiś żul się wpakuje ![]() ![]() ----- Co do pilnowania dzieci i ew. brojenia to trzeba pamiętać, że te nasze dzieciaki są różne ![]() ![]() Jesli chodzi o zabawy to ja głownie bawie się z K Lego, Z też lubi klocki jeść ![]() ![]() Coś tam się bawimy, ale jednak Z potrzebuje wiecej mojej uwagi - czesto leze na dywanie a ona się na mnie pakuje i piszczy ![]() A balon to super zabawka i tania - niedawno odkryta, jaka radośc obu dzieciaków ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Zamówiłam dla Z butki może będą na wiosne. Skusiła mnie darmowa dostawa ![]() http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0295151001.html no i sukienka co mi po głowie już dawno chodziła http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0254457003.html |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1089 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1090 |
MBZ♥
|
Demeter przecudne
![]() skorzystałaś ze zniżki z newslettera -25? u nas jest jakaś luka w systemie sklepu i za każdym raza działa kod obniżający wartość. Zakłada się maila na https://10minutemail.net, wkleja siędo newslettera, po 2-3 minutach przychodzi kod, który wpisuje się w koszyku, odejmuje 25% i koszt wysyłki ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Moderna naładujesz akumulatory dzięki temu wyjazdowi ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Za 3 dni fryzjer ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Ja Zosi do biegania zamówiłam te:http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0312407002.html będą do tiulowej spódnicy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ulala co będzie? Sombre? ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
![]() Mnie się bardzo takie coś podoba https://kaszkazmlekiem.files.wordpre...499cie-221.jpg ![]() W sumie dla Z też chce spodnice tiulową, ale nie różową już i nie za drogą ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1092 |
MBZ♥
|
Chciałabym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
Wtajemniczenie
|
W ogole zazdroscze tego fryzjera, chciałabym też pojsc.
Niestety jak Z zostaje z TŻ to mu straaaasznie płacze, już kolejny raz. Nic nie działa - jedzenie nie, smoczek nie, zabawki nie, noszenie na rękach nie. Wypełza na przedpokój i płacze okropnie...chyba mnie szuka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Zadomowienie
|
Demeter, nie płacze. Dzielna jest bardzo. I muszę powiedzieć, że przedszkole jej służy. Choć ma dni, ze po przedszkolu przykleja się do mnie jak małpka.☺
|
![]() ![]() |
![]() |
#1095 | |||
Wtajemniczenie
|
nie pasował mu odczyn pH, powinien być obojętny, a miałam zasadowy -taki jak wody płodowe. Ale wód mam w normie, dużo, oglądałam jak swobodnie pępowina pływa. Dodatkowo brałam dowcipnie clotrimazolum w tabsach i one mogą zmienić środowisko i stąd mogło wyjść zasadowe. Odstawiłam tabletki (ostatnia mi została) i już widzę, że mniej mam wilgotności. Poza tym wydaje mi się, że coś z popuszczaniem moczu mam nie teges, bo zazwyczaj takie większe mokrości pojawiają się po lub przed siku, jak się schylę, albo zaśmieję, albo głośnej coś powiem.
Dzisiaj jest już ok, zaraz powinny przyjść moje papierki lakmusowe, żeby kontrolować się w domu - ale jak twierdzi położna i tak ze 3-4 dni się jeszcze będę oczyszczać po tych tabletkach. Jak nie będzie się nic dziać, jak papierki będą pokazywać że jest OK, to za tydzień skontroluję się na IP. Jak nie to lecę do szpitala. I przez to wszystko sprawy z domem na boczny tor odłożyliśmy, żeby się uspokoiło u mnie. A nuż właściciel przystanie na naszą ofertę cenową ![]() Panika, na Ujastek. Z Kopernikiem nie chcę mieć nic wspólnego już (bynajmniej nie dlatego, że uważam, że to zły szpital) A mała ułożona pośladkowo ![]() Do tego mi o anemii gadał, żeby brać żelazo - powiedziałam mu, że jem czerwone mięso i buraki i liczę, że to wystarczy ![]() ![]() A do tego jeszcze mam 6 kg na plus, patrząc na moje tendencje, to ile jem łakoci i fakt, że to 28tc to tragedii nie ma ![]() Cytat:
to ja mam takie samo jak Wy, a czasem inne :P Filip nic mi nie zniszczył (stłukł może ze 2 szklanki góra). Kosmetyki moje nosi i jak mu upadnie to się np cień rozsypał (takie teraz dziadostwa robię ![]() Makaronami się bawił od dawna więc już go nie kręcą. Pozwalam mu bawić się większością przedmiotów bo wiem, że jest ostrożny i nie wpada na głupie pomysły - i tak np do zabawy warzywkami czy kuchnią ma nóż (taki od sztućców, nie normalny "nasz" do krojenia) i sobie nim kroi. Ale właśnie słowa SZKŁO i CHEMIA to były jedne z pierwszych, które mówił. Chemia -nauczyła moja mama bo i niej łatwo się do niej dostać w łazience, a szkła nie dotykał. Teraz sam bierze, ale ostrożnie. Nie chce pić z plastików i ma swoją szklaną szklankę z czarnymi literkami ![]() Twardego reseta życzę! Moderna, przykro mi, że tak Cię to układa kiepsko. Zdaję sobie sprawę jakie to musi być frustrujące i deprymujące ![]() Cytat:
ja zauważyłam tendencję pewną u siebie - o ile byłam sama z Filipem na macierzyńskim to brakowało mi dorosłych. Teraz kiedy sama sobie egzystuję to lubię tą samotność. Nie brakuje mi ludzi, coś sobie zrobię, poczytam, teraz zbliża się sezon świąteczny więc już mam część półproduktów na ozdoby świąteczne. Cytat:
![]() Byou, zapomniałam - miałam Cię na szarlotkę zaprosić, ale pindzia mi nie wyszła. Smakiem się broni, ale wygląd do dupki. Zaszczepiłam Filipka na ospę dzisiaj. Pieron coś kiepsko rośnie - 13,7kg i 91cm. Ale leci cały czas na tych samych centylach więc nie panikuję. Po szczepionce stwierdził, że go nie bolało w ogóle i że chce 3 naklejki w tym jedną ciemno zieloną ![]() ![]() Co do zabaw to mi się czasem taaaaaak bardzo nie chce, że aż wstyd. Ale w 80% Fi się bawi sam i jednak częściej mam wyrzuty, że sama nie dołączam tylko obserwuję :P Ostatnio w klockach rewolucja - już nie buduje wieeeelkich monolitów tylko jakieś budynki szczególnego przeznaczenia - załączam z dzisiaj rana STACJĘ PALIW ![]()
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-09-30 o 10:18 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1096 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Troche mi szkoda, że K do przedszkola nie poszedł, bo w zlobku dzieci nie mają zadnych zabaw zorganizowanych, wyjść, przedstawień, tańców itp.Póki co bawią się, jedzą, a o 12 drzemka i tyle. Ale wiem, że w przedszkolu by zginął, K jest bardzo spokojny wsród dzieci jednak i mało mówi póki co. Sam tez nie chce jesc... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
MBZ♥
|
Sorce
![]() ![]() ![]() wygląd nieważny ![]() ![]() Demeter, a takiej nie chcesz? ![]() ![]() A co do fryzjera to pamiętam jak Panika chodziła i Tato Torresa chyba krążył z Nim blisko. Tak by nie dało rady? Edytowane przez BYou Czas edycji: 2015-09-30 o 22:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]() Widzę przy okazji różnicę jak Fi zmienił grupę i z bycia jednam ze starszych jest średniakiem ![]() Na fotoklub wrzucę mojego dzisiejszego dzielnego pacjenta ( w pięknych okolicznościah przyrody i PRLowskiej przychodni zdrowia).
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-09-30 o 10:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1100 |
Zadomowienie
|
Sorce, piekna stacja paliw. ☺
My zwykle budujemy dom dla misiów i samochody. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1101 |
Wtajemniczenie
|
Jakie piękne rozmieszczenie kominów
![]() Domek taki duży czy misiek mały? Ah, Scarlett - pisałaś o Sylvanian do Twojego domku. Swego czasu sporo czasu spędzałam w smyku przed rozłożonym Sylvanian Families ![]() ![]()
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-09-30 o 11:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
Wtajemniczenie
|
Byou, dziekuje dobra kobieto ale wole nie pożyczac, bo potem będe się jak z jajem obchodzić
![]() ![]() Takze dziekuje za propozycje. No i nie moge uwierzyć, to działa z tym H&M, szkoda że wczesniej nie wiedziałam, moze bym jej inne jednak wzięła. Ale na bank się przyda na przyszłość, szukam co by tu kupić jeszcze ![]() Sorce, pięknie ![]() Villga, też super! ![]() Zaciekawiła mnie natomiast ta parówka/kabanos na górze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1104 |
Zadomowienie
|
Demeter, to kredka woskowa jest a nie kabanos! Haha nie mogę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za was ![]()
![]() |
#1106 |
Wtajemniczenie
|
2 do zajścia w ciążę. W szpitalu, w którym się wizytuję i który wybrałam jest zasada, że jeżeli między porodami nie było odstępu 4 lata to poród SN dopiero po rozmowach z ordynatorem. Czyli <4 lata namawiają na CC, zresztą poprzednie CC wskazaniem do kolejnego. Mnie po prostu po głowie chodziło SN bo się panicznie boję kolejnej operacji
![]()
![]() |
#1108 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() o tak, dzien swiastaka ![]() kciuki za fryzjera ![]() ![]() ladne butki ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
![]() wow! alez budowla ![]() M. klocki srednio kreca, bardzo rzadko je wyciaga ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- wysoka! ![]() ![]() M. goni, 94 cm ![]() alez rozkoszna w tej spodniczce ![]() a fote z okazji 2,5 latka robilas? ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() hehe usmialam sie z opisu Filipa - fajny gosc z niego ![]() dziekuje ![]() robisz znowu cos z filcu? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Zadomowienie
|
Szlag by to trafił
Kilometrowy post napisałam i "Internet przerwał działanie" :
#1110 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.