![]() |
#1081 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Oko na chwile (2h) mi się zamknęło
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Piernik współczuję zgagi ![]()
![]() |
#1082 |
Zakorzenienie
|
2 tyg. Ale idę tylko kontrolnie. Bo to dopiero 35tyg będzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1083 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1084 | |
Zakorzenienie
|
![]() mi się zamknęło już ok. godz.8:30 ![]() Cytat:
dziwne takie kontrolne leżenie w szpitalu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Zakorzenienie
|
Wam planują odstawianie luteiny, a mi lekarz zwiększa dawki, dotąd (od początku III trymestru) brałam tylko wieczorem jedną 200, a od ostatniej wizyty mam 2x1, masakra, bo ta luteina 200 jest droga jak kurna złoto. W ogóle tyle na leki wydaję w tej ciąży, że szkoda gadać, to żelazo do picia też drogie, ostatanio w dniu wizyty pożegnałam się z 500 zł :/
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1086 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1087 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() właśnie widzę, że podobnie będziemy odstawiać tą luteinę ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]() |
#1088 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie. Najtaniej udało mi się dorwać za 110zł/ 30 tabletek (15 dni leczenia). Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1089 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za sprawną przeprowadzkę. ![]() Jedziemy dzisiaj wieczorem z mężem na zwiedzanie porodówki obiecane na SR. Na zajęciach mało było mówione, namawiali właśnie do umawiania się na indywidualne oględziny. Ciekawa jestem jak to wygląda. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1091 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze ze juz wychodzisz! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tez mam watpliwosci, czy wszystko mam, jak postepowac itd... w koncu to nowa sytuacja , na pewno sobie swietnie poradzimy! ![]() A ja dzis na 20 mam wizyte, ciekawe ile Pola juz wazy ![]() ![]()
![]() |
#1092 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jak tylko doba to da sie przeżyć.. Cytat:
mi gin mówił,że takie jest zalecenie towarzystwa ginekologicznego..żeby odstawiać właśnie od 34tc,ale dziewczyny pisały na wątku,że nic im lekarze nie mówili,więc trochę się wystraszyłam,czy to nie za szybko.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
Wtajemniczenie
|
Cena zabojcza...
#1094 |
Wtajemniczenie
|
mi lekarz powiedział że w 34 tyg mam aplikować już tylko na noc zamiast 2 razy dziennie, i tak przez tydzień a potem w kolejnym tyg już odstawić całkowicie. To już prawie będzie ciąża donoszona więc już się coraz mniej obawiam
![]()
#1095 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pola to pewnie kawał kobity już.. ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- no właśnie o to nie dopytałam..czy będzie stopniowe zmniejszanie dawki czy nagłe odstawienie.. |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1096 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie w celach towarzyskich ![]() Przez te upały nie byłam w stanie Was czytać. Co włączyłam laptopa i czułam to ciepełko od niego to zaraz wyłączałam. Ogólnie piątek i sobota minęła mi ciężko. W piątek byłam na sr było o połogu. Położna mówiła że przez 2 a najlepiej 4 tygodnie nikogo sobie nie spraszać do domu. Że zwłaszcza w te upały trzeba wietrzyć krocze kilkanaście razy dziennie bo to co wypływa z bożenki to nie jest miesiączka i te tkanki bardzo szybko się psuja i można dostać infekcji. Najlepiej myć się mydłem biały jeleń, potem ew. tantum rosa albo Octanisept. Powiedziała że Octanisept lepiej goi krocze niż pępek. A najlepsze jest to że na sr znowu leciała mi krew z nosa ![]() ![]() No i najważniejsze byłam na porodówce. Niestety tak jak mówiłyście jest coś takiego jak taka wspólna sala- u mnie były 3 "boksy" na szczęscie nie z firanką ale z prawdziwą ścianą murowaną, no ale od przodu był swobodny dostęp do wszystkich boksów ![]() ![]() W sobotę zdychałam, bo inaczej nie da się tego nazwać ![]() ![]() ![]() ![]() W niedzielę na szczęscie było już pochmurno więc i temp ok 20st C i nawet trochę popadało. Byliśmy u mojej koleżanki której nie widziałam chyba pół roku. Był grill i było przyjemnie. A jak wróciliśmy to jeszcze uszyłam jeden kocyk minky, taki większy. Puchną mi stopy, a palce u stóp mam jak baryłki, nie mogę ich zgiąć ![]() Dziś rano byłam jeszcze zrobić wyniki (mocz+morfo) bo w czwartek mam wizytę u gina. Postaram się Was nadrobić ale nie wiem jak mi to wyjdzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Witajcie dziewczyny po weekendzie. Dziękuje za życzenia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lozeczko zostało przetestowane jest ok ![]() ![]() Posiedzieliśmy trochę przy ciachu TZ dokończył z sąsiadem majsterkowanie ponieważ nie ma swojego sprzętu to korzystamy. Także wszystko mi zrobił, pozawieszali polki, obrazki, zdjęcia, zamontowali lampkę pod kontakt tak jak chciałam. I jak leżeliśmy wieczorem już w łożku to tak było przyjemnie...już zupełnie inaczej to wyglada czuje sie, ze to już niedługo. Już nie mogę sie doczekać ![]() Co do meczu to jak Kuba strzelił gola to sie wzruszyłam ze szczęścia ![]() Zgaga - tez jej nie mam chociaż ostatnio w nocy wydawało mi sie ze przez chwile mnie paliło ale nie wiem czy to nie byłoby za krótko. Bo samo przeszło. Pogoda sie ochłodziła i jest zdecydowanie przyjemniej! Z racji tego ze mieszkanie mam posprzątane to rano wstałam z TZ wyszłam o 6 z psem wróciłam i poszłam spac. Zwlekałam sie z łóżka niedawno i wstawiłam zupę. Mam pomidory w puszce wiec bedzie pomidorówka ![]() Idę Was dalej nadrobić ![]() Pochwaliłam sie, ze zgagi nie mam i teraz żałuje, mam nadzieje ze mnie za karę nie dopadnie jak Piernika :cojest?: Jeśli chodzi o te emolienty to u nas na SR tez je Polozna polecała ale jak rozmawiałam z sąsiadka to mówiła, żeby na początek lepiej użyć cos deikatniejszego i popróbować i ewentualnie wtedy szukać bo jak zaśniemy odrazu od tych emolientow to pózniej cieżko bedxie przejść na cos zwykłego bo wówczas może uczulać w związku z tym ze skóra dzidzi bedxie przyzwyczajona do tych emolientow. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez superhuman Czas edycji: 2016-06-27 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1099 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj normalnie na zawał zejdę albo rodzić zacznę, jak się ten dzień nie uspokoi. Od wczoraj łażę już wkuta, bo brat TŻa miał nam auto malować, ale tak nawydziwiał i nawymyślał, że prawdopodobnie dzisiaj pojedziemy do niego po auto, które u niego wczoraj zostawiliśmy, bo pomimo, że wiemy jak potrafi pomalować, to z tymi pomysłami jakie wczoraj poszły, obawiamy się, że auto będzie wyglądać jeszcze gorzej niż przed malowaniem
![]() ![]() Jeszcze kochany teściu ("tatuś" TŻa) dzwonił dzisiaj do niego z mordą (a TŻ teraz jest w pracy), że mamy przestać kombinować sądownie z byłą TŻa, że "tatuś" nie wybaczy mu tego, że jak dostała 500+ to złożyliśmy wniosek o obniżenie alimentów ![]() ![]() ![]() ![]() Sorry, że wam takimi sprawami tyłki zawracam, ale cholera mnie wzięła po prostu, TŻa zresztą też, a moim rodzicom się nie wyżalę, bo nie będę ich aż tak wtajemniczać w sprawy rodziny wariatów TŻa ![]() ![]() Jeszcze od wczoraj po wizycie u szwagra mam spięty brzuch, magnez i nospa idą w ruch, dodatkowo wymiotować mi się chce i ledwo dałam radę wmusić w siebie śniadanie. W nocy nie mogłam zasnąć, bo mnie dusiło i nie mogłam oddychać, serce mi waliło jak głupie od tej pogody, ręce mi drętwiały, ogólnie do dupy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1100 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój wcześniejszy gin, przepisywał zawsze na ryczałt i płaciłam za op. 3-4 zł. Od koleżanki już wiedziałam, że gin do którego będę chodzić już w ciąży przepisuje na 100% dlatego aż do 25 tyg ciąży zaopatrzyłam się u wcześniejszego, a później koleżanki, które ciągle leczą się i miały na ryczałt przesyłały mi lutkę pocztą ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
Odpoczywaj ile się da, skoro takie samopoczucie kiepskie ![]() Mam nadzieję, że mg i nospa podziałają ![]()
![]() |
#1101 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kasia, może faktycznie spytaj czy nie możesz stossować 2x100 zamiast 200 bo to idzie zbankrutować przy takich kwotach :/
![]() |
#1102 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zakupiłam tylko octenisept, sól fizjologiczną bepanthen baby extra, linomag (bedę go też na brodawki używać, więc już nie biorę nic dodatkowo). Do kąpieli w pierwszym miesiącu nie będę chyba nic używać, tylko woda, na później kupiłam płyn z serii kosmetyków naturalnych, a jak nie dla Małego to dla nas będzie. Ze smarowaniem ciałka posłucham położnej, która mówiła, żeby nic nie stosować jak nie ma potrzeby, jak będzie potrzeba to chyba zdecyduję się na olejek ze słodkich migdałów, bo przyda się też do masowania. Z rzeczy dla siebie kupiłam jeszcze pięć saszetek tantum rosa i szare mydło w płynie. To wszystko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1103 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do Kuby - mam jakiś straszny sentyment do tego piłkarza za to, jakim jest człowiekiem. Znajomej Synek walczył z nowotworem mózgu, niestety tą walkę przegrał ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1104 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
o to dobrze.. Cytat:
![]() mam nadzieję,że brzuszek się rozluźni po lekach i wszystko załatwicie po Waszej myśli |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1105 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj w klubie... Ja dziś przez zgagę do 4 nie spałam. TŻ wczoraj zrobił gofry i nieźle dały mi popalić w nocy...Gavisconu wypiłam chyba pół butelki, litr mleka i na dokładkę po tym wszystkim szalał cukier. ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
Co do zabawek, to starsza uwielbia wszelkie gumki i spinki do włosów ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | ||||
Zakorzenienie
|
Wróciłam z miasta, zaczyna robić się gorąco
![]() Tż nic nie kupiłam ![]() jedynie sobie majtki 3pak w RE, truskawki, czeresnie, winogrono ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
![]() Aha, u nas kontrolnie chyba nie kładą, tylko w momencie jak pojawi się coś niepokojącego. Cytat:
Masz gdzieś Ziko koło siebie? Oni mają dobre ceny na leki. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]() Upały dały się chyba Nam wszystkim we znaki ![]() Kurcze szkoda, że tż akurat nie pojął tego że kiepsko się czujesz, niby mamy dużo czasu, ale.... jak jest kiepskie samopoczucie i brzuch twardnieje to lepiej nic nie robić. Wytłumacz mu to. Ważne żebyś Ty coś zjadła, On jak nie zje, nic mu nie będzie..... zrobi sobie kanapkę i też przeżyję. Mój na szczęście to rozumie... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1107 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1108 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A olejek ze słodkich migdałów to jakiś specjalny dla Maluszków jest? czy taki zwykły? Też sporo czytałam, pytałam koleżanek, ale każdy poleca coś innego i już zgłupiałam ![]()
![]() |
#1109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Piernik, ja to bardzo często dochodzę do wniosku, że pomimo, że o mojej rodzinie mogłabym książki pisać, tak są mimo wszystko normalni pomimo wielu swoich dziwactw (oj, bardzo wielu...), a u TŻa w rodzinie to jest taka wręcz patologia pod pewnymi względami, że naprawdę cieszę się z tak ograniczonego kontaktu z nimi. O moich by była tragikomedia, ale o rodzinie TŻa to istny horror ![]() Po auto jedziemy do jego brata już na 100% dzisiaj popołudniu, mam nadzieję, że uda mi się nawet z samochodu nie wysiadać... ![]() Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2016-06-27 o 12:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1110 | ||||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czyżbyś byłą pierwsza spakowana? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czy oni Cię chcą zagłodzić? Powinnaś im powiedzieć ile przytyłaś a raczej nie przytyłaś i że chcesz podwójną porcję. Te 2 plasterki ogórka to też szał ciał! 1 ogórek na cały oddział? czy na cały szpital? Cukier 216 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Położna też tak mówiła na sr, że to bardziej higieniczne i wygodniejsze, no i nie ma problemu że wybrudzi się swój ręcznik. A jednak wezmę te bawełniane jednorazowe ręczniczki dla niemowląt (mam te z biedry)- są wytrzymalsze i nie zostawiają farfocli- już sprawdzałam ![]() Cytat:
Ja mam na razie ten babydream extrasensitiv na odparzenia, jest bez cynku. W razie problemu mam sudocrem. Czy Wy wszystkie macie ten linomag a+e? czy któraś może zdecydowała się na babydrem do pupy? Cytat:
A kto powiedział że wytrzymujemy ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:37.