|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
przy takim medycznym stwierdzeniu powinien odrazu wytłumaczyć co miał na myśli . Mój Dominiczek jak miał 2 miesiące to usłyszałam ,że ma złogi w nerkach i dziurę w płucach na szczęście nic się z tego nie potwierdziło- pani doktor po prostu rzuca słowa na wiatr
|
|
#1112 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
Nie mogę kłamać bo się z dziadkiem moim znają;-) ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
Na powodzenie w in vitro mają max 5 proc:-(---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
|
|
|
#1113 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam w 34 tc. Cytat:
Zastanawiałam się tylko, czy wszystkie robicie w ogóle to badanie. Nikt nic nie pisze. ![]() Cytat:
To tak jak z wszelkimi grzybicami w ciąży - jedne mają, inne nie. Z tym, że akurat paciorkowiec gorszy (a przy tym antybiotyku to i grzybicy nawrót może być). Myślałam, że ktoś ma po prostu rzetelne informacje na ten temat, bo też przez to przechodził. Ja w internecie nie mam zamiaru szukać, bo się zawsze niepotrzebnie nakręcam. Z resztą ginekolog zabroniła czytać. I pewnie ma rację.Cytat:
![]() Wiem, że sn jest wtedy ryzykowne... Cytat:
![]() Cytat:
Ale jak to dziecko wygląda!
|
||||||
|
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
muron to pelny opis rtg:
"w sąsiedztwie dolnego bieguna wnęki lewej widoczne drobne, pasmowate zagęszczenia o charakterze zmian około oskrzelowych. Poza tym pola płucne i cień środkowy bez zmian" czekam na info, bede wdzieczna. |
|
|
|
#1115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie warto się stresować na zapas, zwłaszcza w Twoim stanie. W internecie można wiele znaleźć pierdół się zeschizować. A ani Tobie, ani dziecku (ani jednemu, ani drugiemu) to nie pomoże. Trzymaj się. Muron, czyli na bank 27.12? Bo już nie wiem... |
|
|
|
|
#1116 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja miałam przyjść na świat 26-27 grudnia, ale tak mi dobrze było w brzuszku u Mamy, że musieli mnie siłą wyjąć 7 stycznia i podobnie jak koleżanka Cytrynki poszłam do Szkoły rok wcześniej i wcale nie odstawałam od reszty
Dopiero jak poszłam na studia to się wyrównało, bo zawaliłam rok nauki ![]() Dziewczyny, mam nadzieję, że jak wrócicie ze spotkania zdacie nam szczegółową relację
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1118 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym tak bardzo chciała w styczniu urodzić... Żeby jeszcze w miarę bezstresowo poświętować, no i żeby to był jednak 2011
Mam koleżankę, która miała ślub w tym samym roku i ma termin na kwiecień. Fajnie by było mieć dzieciaki w jednym wieku. Czuję już ten poród po kościach... |
|
|
|
#1119 |
|
Zadomowienie
|
ja włąsnie wróciłam z mezem z biblioteki. Zaliczyłam swoją pierwszą glebę w tym roku. Łupłam jak długa na ziemię... oj będzie kość ogonowa boleć... Mam nadzieje, że małemu nic się nie stało. Spadłam na 4litery, ale brzuchem szarpnęło...
|
|
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
poobserwuj jak coś to na USG;-)
|
|
#1121 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Mój mąż miał się urodzić 8 marca, a już 4 marca witał się ze światem, a jak było ze mną, nawet nie wiem . Jutro Mamę muszę podpytać .Kurcze, ale mi nudno...mąż pojechał po zakup, a ja leżę i się nudzę - trochę oglądam "Jak poznałem Waszą matkę", trochę na necie siedzę...leniwy wieczorek przede mną. |
|
|
|
|
#1122 |
|
Zadomowienie
|
przed ciążą się nie przewracałam i nie miałam kolizji samochodowej! i jakoś szło.. złapałam doła. normalnie płakać mi się chce..
|
|
|
|
#1123 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() ja znowu miałam być na 9 stycznia ale się trochę pospieszyłam i urodziłam się w połowie grudnia i wcale nie żałuję ![]() W sumie to chciałabym urodzić jeszcze w tym roku, ale to byłoby sporo za wcześnie, więc zaciskam nogi Muron, zazdroszczę tego, że znasz datę, idziesz i wiesz, co Cię czeka. Z sn to trochę taka bardziej wolna amerykanka ![]() Leci mi teraz 33 tydzień i już czuję kłucie, brzuch mi się stawia gdy tylko dłużej postoję... Normalnie zaczynam się bać... No ale u mnie ostatnio mnóstwo stresu, więc może to to
|
#1124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Musimy zaciskać nogi, przynajmniej do początku stycznia, coby dzidziusie były duże i zdrowe .p.s. Czy Twoją datę porodu wyznaczył lekarz? Bo jesteś kilka dni "młodsza", niż ja, a poród masz wcześniej wyznaczony, stąd pytam . Mi termin się zmienia w zależności od lekarza - oscyluje między 28 stycznia, a 1 lutego, także mała rozpiętość jest .
Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-09 o 19:23 |
|
|
|
|
#1125 |
|
Raczkowanie
|
tak sie zastanawialam nad jakims meblem na ciuszki dziewczynek, zwykla komoda dziecieca chyba nie ma racji bytu, bo ciuszkow bedzie 2 razy tyle, wiec zastanawiam sie nad białą z Ikei, seria Malm, 6 szuflad,szeroka, albo 2 takie komody po 4 szuflady i wezsze.Co o tym myslicie?
http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/30053935 http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/20053926 a no i sie przeziebiłam,wczoraj chodzilam z psem na spacerze jakies 1,5h,nic nie zmarzłam, dzis smarki i gardło pełne skaczących ogników. Niestety nie mam szałwi w domku...Strepsils niezbyt pomaga, gardelko zawiazalam, co polecicie?
Aparatka: góra i dół-system DAMON od 23.12.2009 SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!! http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png Edytowane przez Chantalle Czas edycji: 2010-12-09 o 19:25 |
|
|
|
#1126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spróbuj przepłukać solą gardło i zrób sobie sok z cebuli. i duzo cytrusów jedz - wit C przyda CI się |
|
|
|
|
#1127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1128 |
|
Raczkowanie
|
hawea ja na 3D chodzę tutaj http://www.ginekologwroc.pl/
Wizyta 200 zł. Dostaję płytę z nagraniem i szcegółowy opis (zdjęć niestety nie) dr Kłósek |
|
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam dla dziecka dwudrzwiową szafę z ikei tę głębszą na 206 cm i tez cała pełna, al mam tez kosmetyki, bo nie ma komód, otwieram drzwi i mam wszystko przy łóżeczku.
Zaczynam nastawiać się na ten grudzień.... będzie z głowy;-)
|
|
#1130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wychodzi mi tak pomiędzy 28-30 stycznia, może teraz po wtorkowym usg będzie wiadomo coś więcej...Jejku, to my mamy chyba za mało ciuszków, bo tylko 3 takie pudełka: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50166917 Oczywiście stoją na półce ![]() A mnie się cały czas wydaje, że nakupowałam za dużo...
Nadzieja umiera ostatnia... http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png Kasia Edytowane przez olbka Czas edycji: 2010-12-09 o 20:06 |
|
|
|
|
#1131 |
|
Zadomowienie
|
dwa tygodnie i będzie wigilia
tydzień kolejny sylwester.. i mały może przyjść na świat:P
|
|
|
|
#1132 |
|
Zadomowienie
|
no ja w komodzie mam ciuszki i pieuszki tetrowwe i ręczniki, kosmetyki, butelki itp. mam w szafie którą sobie w ikei kupiłam ale jest ona zrobiona z regału do którego zamówiliśmy drzwi - jest taka możliwość. Szafa jest fajna bo wąska a można sobie jeszcze dokupic dodatkowe półki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80134048
|
|
|
|
#1133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1 miesiąc, 5 dni. ![]() |
|
|
|
|
#1134 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a kg się nie przejmuj, na pewno dasz radę zrzucić, mam nadzieję, że wszystkie damy radę. znajoma mojej mamy przytyła ponad 30 kg, wszystko zrzuciła z nawiązką nawet Muron, też bym nie chciała rodzić w grudniu, sama jestem z 14.01 i mam nadzieję, że moja wytrzyma chociaż do 1 stycznia, ale jak się nie uda, to trudno Cytat:
czytałam Was chyba z godzinę, nadrobić tyle stron masakrateraz to lecę się kąpać. miłego wieczoru |
||
|
|
|
#1135 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jedynie martwi mnie fakt ze z roku na rok coraz lichsze te meble ikea robią :-( jest spora roznica w wykonaniu malm ktorą mam od ok3-4lat a tych co kupilam w tym roku.. ale wyglad przynajmniej zostal ten sam i zawsze mozna do nich cos nowego dokupic..
|
|
|
|
|
#1136 |
|
Rozeznanie
|
Marika wlasnie wlasciwe przekazanie wartosci jest trudne, ale wierze,ze nam sie uda,widze pomoich dziewczynkach,ze cos tam koduja w tych glowkach
mysiopez wspolczuje upadku,ja jak upadlam,to na jedno kolano tylko,jakos udalo mi sie zareagowac, alepo takim upadku jak Twoj,to moze idz na IP??. Chantalle jak dziewczyny radza duzo cytrusowi herbatka z imbirem,tez cuda dziala ![]() Moj Tz kupilmi dzis kubeczek (uwielbiam kubki) i...skarbonke Ja,wlasnie wycisnelamsok ze swiezych pomaranczy, TZ,na mnie patrzy i pyta,czy mala dostala,mowie wiec,ze obie dostaly,a jemu o brzuch chodzilo Dzis do zartow, tez udawalam,ze zamiast do auta ide w inna strone, bo bylismy po napoje,a dzieciaki i TZ krzycza,gdzie chcesz porwac naszego bejbika,tyle ja sie licze ![]() .Ja,ubranek mam bardzo malo,ale na pierwsze dni wystarczy mam nadzieje,a pozniej bede systematycznie dokupywala
|
|
|
|
#1137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1138 |
|
Raczkowanie
|
tez bardziej skłaniam sie do 2 komodek malm. Co do miejsca-jestesmy na kawalerce z psem i kotem wciąż!!!
Złożyłam podanie o mieszkanie 2-3pokojowe,mam nadzieje ze jeszcze w grudniu jakas odp.dostane... A tak bardzo juz bym chciala poprawc te najmniejsze ciuszki i poukladac w szufladach. Niebawem do znajomych wyjedzie nasz stół jadalny(przejsciowo) a wstawie tam komode i lozeczko(1,bo na poczatku blizniaki moga spac razem). poza tym w srode mam egzamin ustny z dunskiego, jestem kompletnie nieprzygotowana do mojego monologu,nie moge sie zmobilizowac... dla umilenia wieczoru, wrzucam foteczke mojego kocurka, ten to ma dobrze,ciagle spi beztrosko...
Aparatka: góra i dół-system DAMON od 23.12.2009 SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!! http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png Edytowane przez Chantalle Czas edycji: 2010-12-09 o 21:40 |
|
|
|
#1139 | ||
|
Rozeznanie
|
Jestem już po SR, fajne zajęcia dziś były, babeczka nam opisywala każdą fazę porodu, przedstawiała jak wszystko dokładnie wyglada a chłopakom tylko się oczy coraz większe robiły
![]() Kma z tego co połozna mówiła to w naszym szpitalu nie ma wyboru założyć ich szpitalna koszulę do porodu czy nie założyć, mówiła, że u nich w swojej się nie rodzi. Ale ponoc rzeczywiście są bardzo fajne, nie to co kiedyś, że nic nie zakrywały. Sprzętu do lewatywy swojego nie trzeba mieć, w szpitalu wszystko jest i na życzenie Ci zrobią - dobrze wiedzieć, bo ja zamierzałam swój zestaw kupić, więc już z głowy. I odradzała robienie lewatywy sobie samej w domu, mówiła, że jednak bezpieczniej w szpitalu. Odwiedziny są od 12 do 19, ale też odradzała tabuny znajomych czy rodziny, mówiła, że to jest czas dla nas na odpoczynek i na naukę pielęgnacji dziecka. Hmmmm chyba wszystko z ważniejszych rzeczy, jak coś się przypomni to jeszcze Ci skrobnę ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
![]() ja dziś po tym śniegu tip topkami chodziłam ze strachu, rzeczywiście nawet nie wiesz kiedy jak można wyrżnąć niezłego fikołka ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
a teraz mam śliczna perską księżniczkę, słodziak puchaty
|
|
|
#1140 |
|
BAN stały
|
Muron aleCi zazdroszczę ze możesz już poznać dzień narodzin swojego maluszka. Dla mnie nieważne czy moja mała urodzi się w tym roku jeszcze przed Sylwestrem czy po Nowym Roku, ważne żeby wszystko było OK. Ja marudzić nie będę
![]() TŻ dziś z przerażeniem zauważył, że brzuch tak mi opadł, że widać mi wszystkie żebra! Co do jednego Na dodatek cały dzień mi twardnieje, ale to może od tego, że mała tyle się rusza... Plus taki, że dobrze mi się oddycha, ale ciężko nawet skarpety nałożyć, bo nogi podnieść nie mogę mysiopez ty na siebie uważaj! Ja już tak sobie w ciaży potłukłam kość więc wiem jak boli. TŻ nakupował mi małe odżywki, szampony, kosmetyczkę itp., pranie skończone, prasowanie też, teraz musże tylko ubrać kołyskę i the end Jestem prawie gotowa w razie "W"
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.

przy takim medycznym stwierdzeniu powinien odrazu wytłumaczyć co miał na myśli . 

na krucho właśnie. Jak wyjdzie dobra to wrzucę przepis.Dziś kupiłam już wszystkie składniki,ale już mi się nie chce robić, za dużo na dziś, a jutro będę się nudziła:P
Na powodzenie w in vitro mają max 5 proc:-(
Ale może mnie intuicja mylić
i mam duuuuuuzo. no trudno