|
|
#1111 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: politechnika świętokrzyska
Niee, zle mnie zrozumiałaś
|
|
|
|
|
#1112 |
|
Przyczajenie
|
Oj oj
ja też do "filonka" się dostałam ^^ serio trzeba się zakwaterować weekend przed rozpoczęciem?? kurcze muszę do tej "miłej" pani zadzwonić chyba ... a tak w ogóle to jak niby można mieć swoją lodówkę ?? O.O bo chyba nie w tym pokoiku... byłam w krakowskim akademiku (w trakcie egzaminów) i jak w klatce normalnie... i jeszcze było łóżko piętrowe -.- mam nadzieję że w Kielcach będzie lepiej jak byście coś wiedzieli odnośnie spraw organizacyjnych to dawajcie znać ^^
|
|
|
|
|
#1113 |
|
Przyczajenie
|
trwają remonty akademików, więc możliwe, że dlatego nie wpuszczą was zbyt wcześnie
|
|
|
|
|
#1114 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1115 |
|
Przyczajenie
|
Ja dostałam Mimozę
Moja siostra też miała mimozę jak studiowała (to było bagatela 10 lat temu) ale nie sądzę by przebudowali te pokoiki, a wyglądały one tak, że były trzy łóżka, jakaś szafa, stolik. Pokój dzielił się tak jakby na dwa - jak się wchodzi to jest taki przedsionek (tam miały lodówkę i chyba jakąś umywalkę - ale pewna nie jestem) i drugi, gdzie stały łóżka i ta cała reszta. Nie było pomiędzy nimi drzwi.Było to jednak dawno i na pewno coś się zmieniło, jednak pokoje były malutkie. Jej mąż mieszkał w Laurze (jest teraz w remoncie) i tam były łóżka piętrowe. Nie mam pojęcia jak to wygląda teraz. Moja koleżanka jest w Filonie - jak myślicie, byłaby możliwość załatwienia jej przeniesienia do mnie? Bo chciałyśmy mieć razem pokój, zawsze to raźniej
|
|
|
|
|
#1116 |
|
Przyczajenie
|
Myślę, że co do przeniesienia się do innego domu studenta to powinno się dać, ale będą z tym problemy bo pewnie trzeba będzie się dogadać ze współlokatorkami żeby one się pozamieniały i załatwiać papiery (bo chyba jakąś dokumentacje mają odnośnie zamieszkałych tam ludziaków
) Łóżka piętrowe... grrrr... źle je wspominam z Krakowa dlatego będę się modlić żeby ich nie było ![]() A wielkość tych pokoików raczej się nie zmieniła więc będą malutkie -.- Mam tylko nadzieję że o rozpoczęciu dadzą znać przynajmniej tydzień wcześniej
|
|
|
|
|
#1117 |
|
Przyczajenie
|
do kiedy nalezy wpłacać tą kaucje oraz składac dowody wpłaty za legitymacje??
|
|
|
|
|
#1118 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
#1119 |
|
Przyczajenie
|
A ile wynosi kaucja?
Dzwoniłam, pani (wyjątkowa miła) z Działu Spraw Studenckich powiedziała mi, że trzeba powiedzieć do jakiego akademika chce się przenieść (wtedy, gdy potwierdzamy, że chcemy mieszkać) i oni jeszcze przez odwołaniami przenoszą a potem tych odwołanych dopychają w wolne miejsca
|
|
|
|
|
#1120 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanie, wiecie do kiedy można składać wnioski o stypendium socjalne?
|
|
|
|
|
#1121 |
|
Przyczajenie
|
|
|
#1122 |
|
Przyczajenie
|
Zapytam sie jeszcze raz:
Nie wiecie czy na ZiIP ktoś dostawał skierowania na badania ? Bo mi przy składaniu dokumentów nic nie powiedziano. Jest ktoś tu może z ZiIPu ? Pozdrawiam |
|
|
|
|
#1123 |
|
Przyczajenie
|
ZiIP wita ponownie.
Ja osobiście skierowania nie dostałam i myślę że nikt nie dostał, ale jak tu ktoś już pisał (chyba tu bo dokładnie nie pamiętam |
|
|
|
|
#1124 |
|
Raczkowanie
|
Nie na każdym kierunku trzeba robić badania, skoro nie dostaliście tzn że nie musicie
|
|
|
|
|
#1125 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie coś o USOSie? Czy i kiedy mamy się rejestrować? Podobno informacje można znaleźć gdzieś koło dziekanatów.
|
|
|
|
|
#1126 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a koło dziekanatu jest kartka z instrukcją jak się tam zalogować a przynajmniej kiedyś była (w budynku A).
Edytowane przez perfect_beauty Czas edycji: 2012-09-11 o 22:30 |
|
|
|
|
|
#1127 |
|
Raczkowanie
|
A orientuje się ktoś jak wygląda sprawa z podręcznikami itd ?
Zwłaszcza jeśli jest ktoś z IŚ
|
|
|
|
|
#1128 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Byłam w poniedziałek na uczelni ale ani w budynku A ani w D (w tych byłam - w A będzie miała moja koleżanka a w D ja) nie było żadnej listy z książkami. Jeszcze za wcześnie?
|
|
|
|
|
|
#1129 |
|
Przyczajenie
|
A z dokumentami, tzn. zaświadczeniem lekarskim i dowodem wpłaty za legitymację na IŚ to trzeba do dziekanatu do budynku A iść czy już do Energisa? bo coś na stronie się zaktualizowało http://www.tu.kielce.pl/organizacja/wisgie/studenci/index.mhtml
a na początku dokumenty składaliśmy w bud A |
|
|
|
|
#1130 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Większość z nich można znaleźć w bibliotece, można tam też kupić książki które wydała politechnika. Jedyne z czego książka jest obowiązkowa to język angielski (polecam ją skserować bo wychodzi duuużo taniej).
|
|
|
|
|
|
#1131 |
|
Przyczajenie
|
mam takie pytanie czy dowód wpłaty za legitymacje jest konieczny??bo na stronach nigdzie nie znalazłam takich informacji??
|
|
|
|
|
#1132 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
#1133 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
jutro jadę do Kielc i nie wiem czy np na miejscu mogłabym zapłacić czy coś, a jeżeli ten dowód wpłaty jest potrzebny to gdzie trzeba było by go zanieść??
|
|
|
|
|
|
#1134 |
|
Raczkowanie
|
Z tego co pamiętam to ja rok temu taki dowód wpłaty zostawiałam tam gdzie się zostawiało swoje dokumenty (świadectwo maturalne itd) a zapłacić można na poczcie która jest naprzeciwko piramid.
|
|
|
|
|
#1135 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
podejrzewam, że spora grupka się uzbiera http://www.facebook.com/events/37587..._t=plan_edited
|
|
|
|
|
|
#1136 |
|
Przyczajenie
|
Wie ktoś jak bedzie z wfem? kiedy bedzie mozna sie zapisywac do tych grup? orientuje sie ktos czy jest do wyboru basen?
|
|
|
|
|
#1137 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1138 |
|
Raczkowanie
|
Ja dowód wpłaty zostawiłam w dziekanacie.
|
|
|
|
|
#1139 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tym razem akurat 1 października przypada w poniedziałekna wf studenci zapisują się od 3 semsetru
|
|
|
#1140 |
|
Przyczajenie
|
z tym wf to mnie trochę zmartwiłaś koleżanko:/ a można się wcześniej zapisać do AZS lub na jakieś zajęcia poza programowe? bo z tego co wiem takie istnieją
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

ja też do "filonka" się dostałam ^^ serio trzeba się zakwaterować weekend przed rozpoczęciem?? kurcze muszę do tej "miłej" pani zadzwonić chyba ... a tak w ogóle to jak niby można mieć swoją lodówkę ?? O.O bo chyba nie w tym pokoiku... byłam w krakowskim akademiku (w trakcie egzaminów) i jak w klatce normalnie... i jeszcze było łóżko piętrowe -.- mam nadzieję że w Kielcach będzie lepiej
jak byście coś wiedzieli odnośnie spraw organizacyjnych to dawajcie znać ^^

Moja siostra też miała mimozę jak studiowała (to było bagatela 10 lat temu) ale nie sądzę by przebudowali te pokoiki, a wyglądały one tak, że były trzy łóżka, jakaś szafa, stolik. Pokój dzielił się tak jakby na dwa - jak się wchodzi to jest taki przedsionek (tam miały lodówkę i chyba jakąś umywalkę - ale pewna nie jestem) i drugi, gdzie stały łóżka i ta cała reszta. Nie było pomiędzy nimi drzwi.