|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
|
|||
| Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
|
31 | 53,45% |
| Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
|
0 | 0% |
| Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
|
3 | 5,17% |
| Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
|
24 | 41,38% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
Fakt, 5 km to rzut beretem Cytat:
Witaj ![]() U nas sobie menu na cały tydzień ułożysz ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
Super, że wszystko dobrze ![]() Dobrze, że wszystko ok ![]() Dobrze, że wzięłaś to zwolnienie I mam nadzieje, że Pani Dyrektor zadecyduje na Twoją korzyść A co do kompa, nie możesz złożyć reklamacji?
|
|
|
#1112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Ja wróciłam z zakupów z mamą, normalnie babcia szaleje
połaziłyśmy po resztach wyprzedaży i nakupowałyśmy trochę ciuszków. Humor od razu się poprawił za to wróciłam z bolącą głową ![]() muszę się położyć delikatnie to tak ![]() ![]() Cytat:
kciuki trzymamy i masz zakaz wkręcania sobie że coś nie tak bo ![]() eliza1984 matko, biedaku . Mam nadzieję, że przejdzie Ci to i będziesz się cieszyć tylko już do końca ciążą ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1113 |
|
Wtajemniczenie
|
Juz sie tego boje, a od kilku dni apetyt jakby wiekszy i pochlaniam rozne rzeczy,na ktore do tej pory patrzylam niezbyt laskawym okiem
![]() inutil, trzymam kciuki za glowke polez, odpocznij, nalezy sie ![]() ja chyba wezme przyklad nie nalezy mi sie, bo nic nie zrobilam,co mialam zrobic, ale jakos tak czuje sile przyciagania lozka...
|
#1114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzieciątko grzeczne, to dobrze, wczoraj czułam takie dziwne bulgotki, jakby sie ruszało ![]() Z l4 nie było zadnego problemu, ja poprosiłam o przedłuzenie o kilka dni, a Pani doktor mi od razu na miesiac, no, ale jak mi ten staz przerwa to i tak nic z tego nie będzie. Do faceta co naprawiał kompa zadzwoniłam , powiedziałam mu co i jak , a on na to " niedobrze, niedobrze" i to wszystko, miał oddzwonić wczoraj, nie oddzwonił :/ Z tego co mi wiadomo włozył do kompa jakies stare częsci, bo nowe wyszły by mnie około 6 stów, a tak zapłaciłam prawie 300 zł |
|
|
|
|
#1115 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamusie
![]() za udane wizyty![]() inutil ja chodze do Skoniecznej-Makarewicz na nfz a na 3d wybieram się do niej prywatnie ale doradziła żeby przyjść dopiero w 2 połowie września a jeśli ty chcesz typowo połówkowe to najlepiej skontakuj się z lekarzem to ci powie w którym tygodniu najlepiej widać. |
|
|
|
#1116 | |
|
Raczkowanie
|
hej laski
gratuluję udanych badań ja dziś zmęczona i tź mnie wkurzył przed chwilą i muszę się wyżalić: (której się nei chce to niech nie czyta.. musiałam gdzies to wylać z siebie bo teściowie są w sanatorium pod wałbrzychem i zadzwonili że chcą nam kupić porcelanę bo likwidują fabrykę i są taniej zastawy... i wysłali nam mmsy - 2 fajne nowoczesne i 2 w stylu teściowej - takie babcine z kwiatkami itp przy czym teściowa zaznaczyła że te nowoczesne są 2x droższe i że są za drogie ogólnie by kupować .. i zapytała które nam się podobają no kurcze - mnie się podobają kwadratowe proste ale uważałam że to za drogi taki prezent i to bez okazji, więc stwierdziłam by nie szaleli i najlepiej nic nie kupowali bo w necie tak naprawdę są niewiele droższe.. Tż ma podobny gust co ja i to samo stwierdził..ale zadzwonił do mamy i stwierdził że MNIE nie podobają się te z kwiatkami i tylko te drogie a on mógłby mieć każde.. nosz kurnatak jak bym to ja naciskała na to by kupili nam te drogie.. wkurzyłam się, że tak to przedstawił bo do mnie mówił co innegopoza tym nie lubię jak mi się takie drogie prezenty daje z zaznaczeniem kwoty... i jeszcze takie stawianie człowieka w sytuacji - bo wygląda na to że jestem niewdzięczna za prezent, bo mi się nie podoba... ale teściowa wie jaki ja mam gust i że jest inny od jej gustu.. i po co kupować prezent który nie podoba się odbiorcy tylko temu kto daje??? po co mi zastawa, której nie mam nawet gdzie schować (bo nie mamy mebli jeszcze).. a jeszcze jest taki niepisany przymus, że powinnam jej używać, bo to prezent, mimo że nie znoszę takich pierdzielników kwiatków falbanek itp - i schować nie wypada, sprzedać tym bardziej, a powiedzieć co mi sie podoba też nie bo tak jakbym ich naciągała na najdroższy zestaw z zaproponowanych ufff, wyżaliłam się i już mi lepiej Cytat:
ja to miałam problem z tym drugim strumieniem bo nie wiedziałam ile tego moczu będę mieć z rana - czasem jest więcej czasem mniej, ale nigdy nie musiałam pędzić do toalety...ciężko trafić by uzbierać a z trzeciego strumienia też im nie pasi więc bądź tu mądra i nasikaj odpowiedniocoś miałam jeszcze odpisać ale mi umkło może zaraz się przypomni ...
|
|
|
#1117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana będzie dobrze, nie warto się zamartwiać A ja mam ostatnio wariackie sny. Hehehe sniło mi sie, ze juz urodziłam dzieciątko było w domu i miałam je przewinać. Pierwszy raz w zyciu mialam to zrobic polozylam dziecko do lozko biegalam i szukałam pieluch i chusteczek , a dziecko lezało i czekało :P Moja mama sie uparła, ze na nastepny rok trzeba ogródek zrobic z warzywami ![]() Mieszkamy w domu, ale jakos nigdy ogródka warzywnego nie potrzebowalismy, tym razem mama sobie zazyczyla taki ogromny i jakiegos faceta z traktorem już szuka, bo miejsca mamy full, wiec ma co przeorać (czy jakos tak), hehe Juz mi opowiadała jakie to rosołki swojemu wnukowi/wnuczce bedzie gotowała ![]()
Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-08-03 o 17:13 |
|
|
|
|
#1118 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
my mamy to samo kolacja w rocznicę i jeszcze mamy pakiet spa dla dwojga - masaże, zabiegi i coś tam jeszcze, bo robiliśmy wesele w Farmonie. I chrzciny też tam chcę robić ( będziemy mieć 20% zniżki ) aaaaa i gratulacje 13 tygodnia ![]() Cytat:
myśl pozytywnie, bo dzidziuś to czuje !! u 3 lekarzy robiłaś usg czy tylko interpretowali wyniki? Cytat:
![]() Cytat:
![]() trzymaam kciukasy i się nie stresuj Kobieto ![]() Cytat:
współczuje ![]() a mieszkam na ochocie, przy parku szczęśliwickim : Eliza jak myślałaś o rodzeniu na żelaznej to mam pytanie - opłacasz położną i salę o podwyższonym standardzie? bo ja dostałam listę od lekarza i już trzeba po babkach dzwonić i rezerwować terminy. Aaa i nie martwi Cię to, że ten szpital jest tak oblegany? jak byłam na ostrym dyżurze o 1 w nocy 2 babki do porodu przyjechały i ja mam schiza, że nie będzie miesjc jak przyjade rodzic ;/ Cytat:
![]() i w tamtym tygodniu to mi pies z koleji taki armagedon zrobił w kuchni, że o mało nie wyszłam z siebie Cytat:
Psotnika ale numer miałam to samo z porcelaną heh tylko, że chodziło o prezent ślubny i nie od teściów tylko zbiorowy od kuzynek i matki chrzestnej TŻ. Mówiłam, że chcę prostą, bez ozdób, z lamówką albo srebrną albo złotą i podobają mi się zestawy raczej klasyczne. A dostaliśmy hmm ni to kwadrat ni to okragły talerz z wieeelką brązową różą na całym talerzu. Mówię Ci brzydkie jak noc a potem sie dowiedziałam, że to był drogi zestaw, no ale mi się strasznie nie podoba i leży w piwnicy komplet 5 dużych pudeł na 12 osób obiadowy, i kawowo - herbaciany z tą okropną różą no ale co mam zrobic ;/ a sami tutaj dalej używamy najtańszego kompletu z ikei za 80 zł ehh a tamten ponad 3 tysiące ... ;/
Edytowane przez n1kotynka Czas edycji: 2011-08-03 o 17:10 |
|||||||||
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
zoskasamoska super że wszystko w porządku
dobrze zrobiłaś ze zwolnieniem i z szefem ![]() Psotnika a nie możecie powiedzieć żeby kupili wam ten droższy i dopłacicie sobie różnicę? Mi się też nie podobają takie zastawy kwiatkowo/babcine. Na ślub znajomi nam kupowali i sami wybraliśmy - Kroplę z Chodzieży http://www.porcelana.com.pl/porcel/s...M0&typoferty=1 Do zestawu nie było kubków i teściowa będąc w Chodzieży chciała nam zrobić prezent i kupiłam 6 kubków (drogie były bo z cenami) - tyle że kubki z pięknymi namalowanymi kwiatkami... jak je zobaczyliśmy to karp - ja nie wiedziałam co powiedzieć - jak wyszli to tylko stwierdziliśmy że okropne i tyle. Używamy bo głupio, ale tż już jeden zbił - i się śmiał że jeszcze tylko 5 ![]() Ale Twój tż zachował się niefajnie, mógł powiedzieć po prostu żeby nic nie kupowali
|
|
|
|
#1120 | |
|
Rozeznanie
|
Witam mamusie!
Ja dzisiaj po wizycie,maly(bo to chyba on) rosnie,wazy 240 gram,serduszko bije,ogolnie wszystko dobrze! Ja 18 tydzien,3 kilo na +. ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Witamy!!
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy nową mamusię!!
n1kotynka w sumie ja nie byłam aż tak zła na kocurka bo i tak w kuchni trzeba posprzątać Ale to teściowej broszka ![]() agawoo mój Filipek to słodki jest kiedy śpi hehehe ![]() Haniula ja tak czuję, że i tak dużo nie przytyję, bo wprawdzie zawsze na wadze to ciężko było mi iść w górę jakiego masz psiaczka? Duży czy mały?
|
#1122 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od rana Nawet w pracy słyszałam jak woła "wróć do mnie" Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nikotynka, masakra Był dokładnie taki, jaki mi się podobał jak kiedyś oglądałam stronę internetową i powiedziałam TZtowi, że go kiedyś kupimy Cytat:
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kobity!!!!
rany julekkk.... dzisiaj w robocie zaczął mnie trochę ten pęcherz głupkowaty bolec... no i się wystraszyłam..zadzwonilam do przychodni mojej do gin ale na urlopie do konca tyg... noo to poleciałam do internisty,... no i jest stan zapalny bo bakterie i leukocyty w moczu i podwyzszone we krwi... no i troche boli (tragedii nie ma ale pobolewa) no i dała mi antybiotyk....Keflex- niby w ciązy mozna stosowac ale cholera nie iwem sama.. wykupiłam go ale jeszcze nie wzięłam..... zastanawiam sie czy nie zacząć od zurawiny albo cos... cholera no.... |
|
|
|
#1124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cześć Dziewczynki. Jak mija dzień? Lecę nadrabiać |
|
|
|
|
#1125 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W ogóle to głowa mnie strasznie rozbolała w pracy, więc jak przyszłam do domu, to od razu się położyłam. Dopiero wstałam. Niedługo trzeba się umyć i gnać na spotkanie z Dzidziusiem
|
|
|
|
|
#1126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1127 |
|
Rozeznanie
|
W sobote mam zaproszenie na wieczor panienski mojej kuzynki,impreza jest w klubie,zastanawiam sie czy isc?Jestem w piatym miesiacu ciazy,czy jest za duzo ryzyko?Czy mnie ktos popchnie albo cos?Za duzo tanczyc i tak nie bede.Co radzicie?
|
#1128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ewula ja osobiśćie bym nie poszła bo teraz nie wytrzymuję w pomieszczeniach dusznych i gdzie jest duzo ludzi... |
|
|
|
|
#1129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
3 lekarzy potwierdziło, że wszystko jest dobrze i musi tak być. Ja wiem, że to się tylko tak łatwo mówi, ale my wszystkie żyjemy w strachu, bo zawsze mogą wystąpić jakieś komoplikacje, nawet już na samym końcu. Każda z nas drży o swoje dziecko i tak już będzie zawsze. Te testy nie dają nikomu 100% pewności, że wszystko jest ok, ale nie możemy się cały czas zadręczać bo to nam nie pomoże, a wprost przeciwnie. Mojej koleżance lekarz, który studiował w Stanach i jest uważany za niewiadomo kogo, powiedział, że prawdopodobnie urodzi chore dziecko i też przeżyła ciężki szok, a dwóch innych lekarzy, takich którzy nie mają aż takiej "renomy" jak tamten, długo długo przekonywało ją, że to nie prawda i że tamten głupoty gada i mieli rację!!! Urodziła zdrową i śliczną dziewczynkę. I Ty też masz wierzyć, że tak będzie i w Twoim przypadku. Ten pierwszy stwierdził nawet u niej poronienie jak zaczęła krwawić w trzecim miesiącu. Ot taki wyuczony za granicą doktorek. Trzymaj się Kochana i pamiętaj, że dzieciątku będzie lepiej rozwijać się w brzuszku szczęśliwej mamy |
|
|
|
|
#1130 | ||
|
Zakorzenienie
|
My też mamy wizytę dzisiaj.... ale u dentysty
zaraz wyruszamCytat:
ale przynajmniej kosz się przydaje nie używam go wcale - na codzień dokupiłam sobie zestaw z ikei ![]() noo zostało jeszcze 5 kubków będzie dziecko to będzie na kogo zwalić Cytat:
![]() jak się dobrze czujesz to idź, zawsze możesz posiedzieć albo wcześniej wrócić... |
||
|
|
|
#1131 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
pewnie, że wszystko będzie dobrze. Ja trzymam kciuki i wierzę za Ciebie, że wszystko z dzidzią ok---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
rówież mocno ściskam kciuki.
|
||||
|
|
|
#1132 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tańczyć i cię niechcący uderzyć... ZATEM wg mnie NIEech a wracając do porcelany to tak jak któraś sugerowała - teściowie postanowili kupić tą drogą i ładną a my zobowiązaliśmy się w takim razie zwrócić różnicę - choć wiem że nie będą jej chcieli.. ...oni są bardzo dobrzy ludzie tak w ogóle - ja tak sobie narzekam tylko czasem bo tak mam a teściowa ma taką wadę że mówi strasznie dużo i szybko nie bacząc czy się jej słucha czy nie i nawija 5razy to samo i mówi szybciej niż myśli.. albo raczej myśli na głos...więc jak pomyslała że drogi ten zakup to to od razu powiedziała... a Tż nauczył się wyłączać po prostu.. a ja nie umiem ![]() a do tego przed chwilą okazało się że Tżta coś rozbiera
Edytowane przez Psotnika Czas edycji: 2011-08-03 o 18:58 |
|
|
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
Agatek mamy goldena, już tu się mój Tifol przedstawiał
![]() to zdjęcie jak był troche mniejszy |
|
|
|
#1134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1135 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Neska, nie wiem, skoro można w ciąży to może go weź, bo jak żurwaina nie pomoże i stan zapalny się zaostrzy, to może być potrzebny silniejszy antybiotyk .... Cytat:
![]() Cytat:
Psotnika, to dobry pomysł, żeby im zwrócić różnicę. Ale pewnie nie będą chcieli - ja bym nie chciała. Jak nie wezmą, to może kupcie im jakiś prezent bez okazji, tak żeby się w jkaiś sposób odwdzięczyć Idę na balkon wcinać lody i zmywać paznokcie
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-08-03 o 19:07 |
|||
|
|
|
#1136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane jestem na tym L4, ale kompletnie nie wiem co robić. Aż mi się nudzi z tego nadmiaru czasu. Ale do tej pracy i tak bym wrócić nie chciało, o co to nie :P
Wstaję tak o 9 i ... no własnie i co? Kompletne nic, nie mam pojęcia co ze sobą zrobić. Posprzątane w domu jest, chociaz na dworze by była jakas robota to lepiej sie tam nie wybieram , bo szef robi czasem trase obok mojego domu, bo gdzies tam ma po drodze, pozatym ten ZUS moze wkroczyc, wiec nie ryzykuję. Nie wiem co robić, a do głowy mozna dostac z tej nudy, czasem się w czasie dnia prześpię, ale potem w nocy nie umiem zasnąć i leżę nie raz to 1-2 i dumam ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
Śliczny pies, uroczy, cudowny. Oddaj mi go !! :P Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-08-03 o 19:05 |
|
|
|
|
#1137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
zoska nie oddam
on by Ci szybko ten ogródek przekopał![]() a co do zwolnienia chorobowego, to nie wiem jak to jest dokladnie ale wydaje mi sie ze nie musisz w domu siedziec w ciazy chorobowe ma swoje prawa chyba ale nie jestem pewna
|
|
|
|
#1139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1140 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niestety muszę leżec, bo Pani doktor wpisała, ze chory ma leżec.. nosz trudno. Nerwy mnie biorą, bo kompletnie nie wiem co robić przez dzień. Wrrr.... ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
Zobaczymy czy mi ten staż przerwą, oby nie
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

i ta odległość przerażająca. Ja mam jedyne 5 km w jedna stronę 

Super, że wszystko dobrze 

czy tak 
i masz zakaz wkręcania sobie że coś nie tak bo
. Mam nadzieję, że przejdzie Ci to i będziesz się cieszyć tylko już do końca ciążą
.. i zapytała które nam się podobają
a on mógłby mieć każde..
dziwne to było dla mnie ledwo wykonlne hehe ale bakteri było mniej.

i tak czułam wyraźne uderzenia, jakie to cudne