|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Konto usunięte
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu cz. V
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7427166 1]Większość ojców pracuje, nawet biorą nadgodziny, więc skąd znajdą czas żeby posiedzieć pare godzin dziennie z dzieckiem sam na sam? Babcie tak samo, wiek emerytalny wzrósł i już nie mają czasu.
[/QUOTE] No to jak jeszcze matka ucieknie do pracy, bo już nie wyrabia w domu z dzieciakiem, to faktycznie - dziecka komfort życia wzrośnie szokująco. Ale kto by się tam dzieckiem przejmował ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Konto usunięte
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7427186 6]Rzadko kto pracuje od 8 do 16 i wraca po pracy w świetnej kondycji i w skowronkach, wypocząty. Życie to nie bajka, jak ktoś pracuje długo, albo ma prace ciężką i fizyczną to będzie w stanie zająć sie półrocznym dzieckiem? Myślisz, że tatuś padający na twarz będzie w stanie dobrze zaopiekować się dzieckiem, chociaż zasypia na stojaco?
[/QUOTE] A matka po pracy będzie w stanie ? Czyli w pracy odpoczywa się od dziecka w pracy, a po pracy też się odpoczywa od dziecka, bo się jest po pracy. Fajnie. A nie, chwila - zapomniałam, że kobieta powinna orać na stu etatach - przed pracą, w pracy i po pracy. Wiadomo. Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2017-05-31 o 10:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
BAN stały
|
Może odniesiecie się do tego co pisałam o 6-9 latach siedzenia w domu?
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | |
Wtajemniczenie
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7427186 6]Rzadko kto pracuje od 8 do 16 i wraca po pracy w świetnej kondycji i w skowronkach, wypocząty. Życie to nie bajka, jak ktoś pracuje długo, albo ma prace ciężką i fizyczną to będzie w stanie zająć sie półrocznym dzieckiem? Myślisz, że tatuś padający na twarz będzie w stanie dobrze zaopiekować się dzieckiem, chociaż zasypia na stojaco?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Wybacz ale jeśli tatus ma prace po ktorej pada na pysk i nie ma czasu dla dziecka a mamusia pracuje i dziecko siedzi 10h w żłobku to taka para nie ma warunkow na dziecko i go miec nie powinna. Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1146 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1147 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1148 |
Wtajemniczenie
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7427208 6]Uwierz są tacy rodzice. Nie mi to mów, bo ja dzieci nie chce mieć. Ale wiele osób robi je bezmyślnie, nie mają warunków, ale instynkt ciśnie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Wiem. Ale nie będę takim przyklaskiwała i będę głośno mówiła o tym, ze rodzicami sa złymi. Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Higiena psychiczną jest potrzebna. Ale zgodnie z piramida potrzeb są potrzeby ważniejsze i mniej ważne i tak np dorosły człowiek umie np sobie coś odsunąć w czasie bo to rozumie. Ja np codziennie jak mam dość myślę że jak koje dziecko pójdzie spać to będę miała chwile ciszy ![]() Ktoś napisał ze kiedyś dzieci były pół roku z matką a potem szły do żłobka i nie mają zaburzeń. To jak mówienie ze ktoś całe życie palił papierosy i nie ma raka albo że je chipsy i jest szczupły. No zdarza się. Tak mówią naukowcy. Np udowodniono ze długotrwały nieutulony płacz wpływa na rozwój mózgu małego dziecka bardzo negatywnie i pewne rzeczy się nie rozwijają jak powinny. Czyli dziecko zostawione w łóżeczku do wyplakania albo dziecko przeżywające codziennie rozłąke z mama. Podczas badań nad mózgiem dziecka zauważono ze nawet jego ból jest mniejszy w kontakcie z matką. Nawet jeśli płacze ale czuje zapach i dotyk mamy. To jest biologia i tego nie oszukacie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1150 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Naczelna Nastolatka
|
Co ty w ogóle piszesz? Skąd bierzesz te paskudne stwierdzenia, które próbujesz wcisnąć jako opinie adwersarzy w tym wątku?
#1152 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Naczelna Nastolatka
|
Ale przeciez ty kłamiesz w żywe oczy. Nikt nie napisał tego, co imputujesz.
#1154 |
Zakorzenienie
|
Zabawne jak o dzieciach i ich komforcie oraz organizacji czasu dzieciatych kłócą się osoby co dziecko to najwyżej mijali na spacerze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I Twoja krucjata w imie biednych, ucisnionych nieodpowoedzialnych matek ani o koye nie zmieni mojego zdania. Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1156 | ||
wańka wstańka
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7427163 1]Ale potrzeby małego dziecka są.
Dlaczego uwiązana ? I nikt nie twierdzi, że ma być jak robot. Wiadomo, że zdarzają się kryzysy, macierzyństwo to ogromny wysiłek. Ale czy generalnie życie nie składa się z takich kryzysów i załamań ? W pracy tak nie ma, w związku z facetem, w relacjach z rodzicami ? Jest. Ale wtedy dorosły człowiek nie traci z oczu priorytetów, wie co jest najważniejsze. I tak, jest taki okres w macierzyństwie, że potrzeby dziecka są najważniejsze. Jest to ten wczesny okres, kiedy dziecko jest malutkie, pierwsze lata jego życia.[/QUOTE] Zgadzam się ze wszystkim. Dziecko jest priorytetem. Jednak warto pamiętać, że rodzic też musi się troszczyć o siebie, by dziecku coś dać. Cytat:
Cytat:
Ja chodziłam i chodzę do pracy między innymi po to, by mieć kontakt z inną rzeczywistością, robić coś innego niż codzienne ogarnianie domowej rzeczywistości. Dlaczego trudno to zrozumieć? Nie jestem zwolenikiem żłobkowania sześciomiesięcznych dzieci, ale to co wypisujesz jest absurdalne.
![]() |
#1157 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy może to, że nie trzeba dziecka oddawać do żłobka, jak się chce od niego i odpoczac? A może to że ojciec tez moze się zająć dzieckiem o pracy jak matka chce mieć czas dla siebie? Czy może to, że o ile nie ma musi to lepiej dla dziecka by mała była przy nim przez pierwszy okres? A może to że jak się nie ma warunkow, czy chęci to się na dzieci nie powinno decydowac? Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Zadomowienie
|
Super. Dziś się dowiedziałam że jestem fatalną matką, bo oddalam moje dziecko do żłobka w wieku - uwaga uwaga - 7 miesięcy - urlop macierzyński trwał 26 tygodni. Nie miałam nikogo z polecenia do roli niani więc wolałam sprawdzoną placówkę. Poza tym znaleźć porządną nianię to obecnie wcale nie taka łatwa sprawa.
Szczerze nie znam mamy która rozstała się ze swoim dzieckiem "bo tak wygodniej", jeśli u was taki proceder jest czymś powszechnym to współczuje znajomych. Nie bierzecie jeszcze jednej rzeczy pod uwagę - w niektórych zawodach rok przerwy to przepaść. Ja mam szkolenia średnio raz na 3 miesiące więc na macierzyńskim przepadły mi dwa razy. Nadrobić to samemu jest bardzo trudno. I tak wiem wiem według niektórych nie powinnam mieć dzieci, ale tak się składa że mam chcianego i wyczekanego. Poświęcam mu maksimum uwagi kiedy spędzamy czas razem ale i tak jestem fatalna matką
#1159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo jak słyszę o nauce samodzielnego zasypiania niemowlaków przez wyplakiwanie bo przecież tydzień poplacze to wg mnie egoizm. Bo JA chce spokój a nie myślę że przeżywa to małe dziecko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1160 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lepiej byloby dla dziecka jkabys mogla z nim zostac. Skoro nie moglas to trudno. Ja bym sie w takiej sytuacji zawodowej na dziecko nie zdecydowała Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | ||
ctrl alt delete
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7427195 6]A matka po pracy będzie w stanie ? Czyli w pracy odpoczywa się od dziecka w pracy, a po pracy też się odpoczywa od dziecka, bo się jest po pracy. Fajnie. A nie, chwila - zapomniałam, że kobieta powinna orać na stu etatach - przed pracą, w pracy i po pracy. Wiadomo.[/QUOTE] ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Wtajemniczenie
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7427489 6]To według wizażek u ciebie dziecko było fanaberią i nie nadajesz się na matke. Serio ktoś nie umie zrozumieć, że matka to jednak człowiek też chce mieć czas dla siebie, odpocząć, potrzeby dziecka są ważne, ale dziecko to nie pępek świata. Nic dziwnego, że późnij z Joasi, Magdy robia się mamy Kacperka, mamy Stasia
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] W którym miejscu neguje istnienie potrzeb matki? Uwazam po prostu, ze da sie je zaspokoic inaczej niz oddajac dziecko do zlobka. I niestety ale w pierwszych miesoacach zycia potrzeby dziecka sa wazniejsze. Miedzy oddawaniem dziecka a byciem matka bluszczem jest cala gama dobrego rodzicielstwa. Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Zakorzenienie
|
Jak ktoś nie ma dziecka w żłobku tylko z nim jest w domu dla was równa się kura domowa która siedzi 24 h na dobę w domu. Jest przecież ojciec dziecka, czy jakaś bliska rodzina można gdzieś wyjść i spotkać się ze znajomymi
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 Czas edycji: 2017-05-31 o 11:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty byś się nie zdecydowała to mogę ci tylko pozazdrościć że masz taka sytuację że po trzech latach wrócisz na swoje stanowisko pracy tak jakbyś pojechała na 2 tygodnie urlopu. Poza tym między matką siedzącą 24 godziny na dobę z dzieckiem i rejestrująca każdy oddech a matka zlewającą podstawowe potrzeby dziecka jest pierdyliard innych przypadków i przykładów.
![]() |
#1168 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiesz jaka mam sytuacje. Pisalam to samo i nigdzie nie sugerowalam ze matka ma siedziec 24h i rejestrować kazdy oddech. Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Nie znam matki, która oddałaby dziecko do żłoba, by odpocząć. Znam wiele matek, które idąc do pracy odpoczywają od obowiązków związanych z dzieckiem. Dziecko przez pierwsze lata życia potrzebuje opieki i bliskości. Pracująca matka, może to dziecku zapewnić jeśli równowaga jest zachowana. Najlepszym dla dziecka jest dobra opieka.A pobyt z matką w domu nie zawsze się z tym wiąże. [1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7427489 6]To według wizażek u ciebie dziecko było fanaberią i nie nadajesz się na matke. Serio ktoś nie umie zrozumieć, że matka to jednak człowiek też chce mieć czas dla siebie, odpocząć, potrzeby dziecka są ważne, ale dziecko to nie pępek świata. Nic dziwnego, że późnij z Joasi, Magdy robia się mamy Kacperka, mamy Stasia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Przeżyję jakoś ![]() Od lat moje potrzeby są na dziesiątym planie w zestawieniu moich dzieci. Bardzo mało mam czasu na konkretny odpoczynek. I prawdopodobnie taki stan rzeczy będzie trwał jeszcze bardzo długo. Życie.
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
Większość osób pisała o matkach które mają inna możliwość niż żłobek a jednak oddają tam bez zastanowienia się bo kiedyś było tak i tak. Jak mus to mus nic na to nie poradzi ale nie ma sensu zaprzeczac że to nie ma żadnego wpływu na dziecko bo ma.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.