![]() |
#1141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7
maszko kochana nie denerwuj się tak! mam nadzieję, że brzuszek powiększył się z tego powodu, że normalnie je i rosnie a jelitka są pełe a nie z powodu choroby...trzymam za to kciuki.
#1142 |
Rozeznanie
|
Garnuszkisliczna dzidzia
![]() ![]() ![]()
#1143 |
Zakorzenienie
|
Garnuszki jak fajnie Cię widzieć z powrotem
chłopczyk przecudny, zdjęcia wzruszające napisz w wolnej chwili coś więcej o porodzie i jak oceniasz opiekę w Norwegii, bo w ciąży miewałaś przeróżne wątpliwości |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Zadomowienie
|
Maszko - narzekaj sobie u nas ile tylko chcesz! Kurcze, tak bardzo bym chciała żeby wszystko u Ciebie było już ok. Jak już tyle się nacierpiałyście to niedługo powinno się poprawić . Jakas rownowaga musi byc! Nie może być cały czas źle!
Garnuszki - widzę,że posłużylaś za nośnik genetyczny dla genów męża. Skóra zdarta z tatusia ![]()
#1146 |
Zadomowienie
|
Maszko zgadzam sie z Fibian, teraz powinno byc juz tylko lepiej!! Jestesmy w Wami!!
Garnuszki masz podobne zdjecie jak ja po porodzie. Tyle, ze ja dostalam mala pierwszy raz jak juz ubrana byla. A Olaf jest bardzo przystojny i jakie ma fajne duze stopki!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Zadomowienie
|
Garnuszki Olafek super chłopak!
Kamilko ja chyba przeoczyłam gdzieś opis twojego porodu...dlaczego dostałaś małą dopiero jak była ubrana? Od razu Ci ją zabrali ![]() Moj Synek przeszedł metamorfoze! Spi jak Aniołeczek w nocy (no budzi sie na jedzonko) sam zasypia jak go odłoże do łózeczka..po prostu szok! |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
Zadomowienie
|
Malgogaj mi Tosie zabrali od razu do odsysania, bo ona w czasie porodu oddala smolke i bali sie, ze dojedzie do zakazenia. Poza tym Antonia nie zaplakala jak sie urodzila i to ich jeszcze bardziej wystraszylo. Zabrali ja wiec od razu do pokoju reanimacyjnego. Pepowiny mi tez nie pozwolili przeciac tak sie spieszyli. Jak sie urodzila to zobaczylam tylko jej pupke i tak silnie napuchniete wargi sromowe, ze nie bylam pewna czy to chlopak czy dziewczyna.
A co do placzu, to jak sie urodzila to nie zaplakala, za to teraz nadrabia zaleglosci i wrzeszczy ile ma sily!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Konto usunięte
|
Garnuszki, śliczna dziewczynka! Ja Jaska tez na brzuch nie dostalam (miałam cc) , juz umytego podali mi tylko do pocalowania, ale nie zapomnę tego momentu (aż mi wtedy łza pociekła) i jego cieplutkiego, różowego ciałka
![]() Dziewczyny, pomocy bo ja juz nie wiem o co chodzi... to są zdjęcia tuz po dzisiejszej pobudce, takie cos zrobiło się w nocy... teraz wygasa... to nie są czerwone krostki, tylko takie niewiadomo co... Co to jest???? Skąd??? Dlaczego??? |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Rozeznanie
|
tak wygladalo uczulenie Zuzi
#1151 |
Wtajemniczenie
|
Ela- po pierwsze- trzeba iść do alergologa, małemu potrzeba dawki leku przeciwhistaminowego chyba...
Po drugie- możemy jeszcze tak pogdybać- uczulenie na smoczek - zdarza się na silikon lub częściej na lateks ![]() Młody może śpi na pościeli, która go uczula.. może wypełnienie? kocyk?, może jednak nie toleruje tego w czym pierzesz rzeczy / ja przy synu używałam cholernych płatków aż do 3 miesiąca ![]() Kolejne gdybanko- podajesz witaminki? np cebion multi lub inne? mają barwnik i konserwanty i substancje słodzące- czasem i to uczula. Nawet po witaminie D3 mogą być w skrajnych wypadkach jakieś schizy. Ale tu byłyby jeszcze skutki w postaci bólu brzuszka, brzydkiej kupki.. Przypomnij sobie jeszcze co jadłaś wczoraj od późnego popołudnia, co młody przyjmował, gdzie leżał itp. /czasem położy się dziecko na kanapie bez podkąłdania tetrówki czy tam czegos innego, i dziecko zsypane. Trza iść do dochtórra, tak mi się widzi. Garnuszki- piekne zdjęcia ![]()
![]() |
#1152 |
Zadomowienie
|
Garnuszki gratuluje pieknego syneczka
![]() ![]() ![]()
#1153 |
Rozeznanie
|
A ja padam juz na nos.....Zuzka obudzila sie o 10:30 z placzem no to wzielam ja do piersi(bo spala ze mna rano)ale czuje ze mokro otwieram oko a ona ruda jest nawet na czole...poprostu zrobila taka kupe ze zastanawiam sie czy ona je napewno to co ja do tego jak ja przepralam...to okazalo sie ze sie przejadla bo ulalo jej sie na cala siebie
![]() piore wieszam piore wieszam...tylko nie ma komu prasowac
#1154 |
Konto usunięte
|
Mariqa, dzięki
![]() ubranka piorę w loveli, posciel... ? to cos pojawia sie nocą raczej, w dziń blednie, zostaje taka kaszka, ale w dzień mały spi w tej samej pościeli więc to chyba nie to. Lateks odpada bo go nie zna. Jesli D3 może uczulać... to moze to..? Bo zmiany pojawiły się jakiś miesiąc temu, w zesniej były to czerwone krosteczki, teraz już ich nie ma, ale jest to co jest ![]() Chyba jednaj do alergologa sie udamy, bo nie potrzebnie podejrzewam katuję sie niejedzieniem nabiału... bo to chyba skaza nie jest, co? |
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Zadomowienie
|
Elu a ja bym nie panikowala jesli krostki sa tylko na buzi. Taki maluszek ma jeszcze hormony matki we krwi i to jest glowna przyczyna takich krostek. Tak powiedziala mi moja polozna i moj pediatra, bo u Tosi tez sie podobne wyskoki pojawialy. Corka mojej kolezanki ma krostki bardzo podobne do Jasia jej tezl pediatra powiedziala, ze to hormonalne. Ale na krostki dala jej jakas masc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Konto usunięte
|
Kamilko mi rózne mysli po głowie chodzą, o hormonach też myślałam, ale jak pójde do lekarza z tym to może będę miała jasnośc co to jest. Póki co pediatra na szczepieniu kazała mi sie wstrzymac z nabialem -teraz juz 2 tydzien-, pije ohydny bebilon pepti i może nie potrzebnie bo to może wlasnie hormony... a może cos innego..? A lekarze podobno wszelkie wysypki diagnozują jako skaza bo najprościej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Rzabbocop
|
Elu a to na całej buzi czy raczej po jednej stronie?
A jaką masz temp w pokoju? moja mała tez pryszczata ale typowo hormonalnie wrzucam kilka fotek |
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Zadomowienie
|
Rzabbo Twoja dziecinka ma swietna fryzurke. I jak madrze na Ciebie spoglada!!
Ogolnie cos na naszym watku sporo takich wyfryzurowanych dzieciaczkow!! Dziewczyny, chyba w Waszych brzuchach jakis fryzjer jeszcze sie skrywal!! Tylko pozazdroscic takich bujnych czuprynm!! Moja chrzesnica (corka siostry) tez sie urodzila z gesta grzywa, myslalam, ze i moje baby bedzie mialo fajne wloski (bo i ja i moja siostra urodzilysmy sie z burza wlosow), ale niestety moja Tosia odziedziczyla lysine, a raczej wysokie czolo po tatusiu!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Rozeznanie
|
Elu a duzo nabiału jesz?? Zuza miał identyczne polika jak Jasiu. Miała skaze białkową bo przesadziłam z serkami
![]() Maszko a kto pomaga Ci w domu przy Wikusi?? Co do czopków to pamietajcie ze dzieci szybko sie uzalezniają i mogą czesto potrzeboac waszej pomocy przy załatwianiu sie. Czopki i termometr są juz na ,,czarnej liscie,, u pediatrów własnie dlatego ze dzieci sie uzależniają. A do tego śluzówka sie podraznia. dzieci macie bąbowe!! ![]() ![]() ![]() yaira moze za mocno pomniejszasz zdjeecia?? spróbuj jeszce bo nie moge zobaczyc Zuzki. Jeśli któras z was ma kontakt z MARTI86 napiszcie co sie dzieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Konto usunięte
|
Rzabba, to nie jest na całej buzi... na policzkach i to też nie na całych.
daria, nabiału nie jem, własnie pisałam juz ze może warto skonsultować się z alergologiem, bo to może wcale nie białko jest winne, |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Wtajemniczenie
|
fajnie by było jakby ktoś poza mną powiedział mojemu TŻ'towi o tym niesympatycznym działaniu czopków i termometru, bo on to najchętniej by małego szprycował czym się tylko da i nie dociera do niego, zę może mu tym zrobić na paskudę
![]() ![]() Elu, faktycznie najlepiej iść do alergologa, bo co się masz zastanawiać, co to moze być, sama i tak nic nie wymyslisz. maszko, trzymaj się dzielnie kobietko, juz tyle przetrwałaś to teraz też na pewno dasz sobie radę!!! ja w Ciebie i Wikunię wierzę ![]() garnuszki - fajowy chłopak!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Raczkowanie
|
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;3679235]Mariqa, dzięki
![]() ubranka piorę w loveli, posciel... ? to cos pojawia sie nocą raczej, w dziń blednie, zostaje taka kaszka, ale w dzień mały spi w tej samej pościeli więc to chyba nie to. Lateks odpada bo go nie zna. Jesli D3 może uczulać... to moze to..? Bo zmiany pojawiły się jakiś miesiąc temu, w zesniej były to czerwone krosteczki, teraz już ich nie ma, ale jest to co jest ![]() Chyba jednaj do alergologa sie udamy, bo nie potrzebnie podejrzewam katuję sie niejedzieniem nabiału... bo to chyba skaza nie jest, co?[/quote] Nie chce cie martwić Elu ,ale wygląda mi to na skazę białkową .Moja Ksenia miała identyczne plamki i takie ciemno zielone kupki ,a ty nadal karmisz piersią ?bo ja już niestety nie ,karmiłam ją Bebikiem i lekarka orzekla że jest to skaza białkowa i podaję teraz małej Nutramigen. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Zadomowienie
|
Sohf nie martw sie moj TZ tez uparty i tez mysli, ze wszytko wie lepiej na temat wychowania. O mamusi jego to juz nawet nie wspominam, zeby sobie humoru nie psuc. Wiec nie jestes sama z problemem. Aha, ale moj lekoholikiem nie jest, przeciwnie. Boi sie nawet wit. C wziac. Tez jest skrajny, ale w druga strone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Zakorzenienie
|
hej kobietki.
poruszylam nieboiziemienoi kompute rmam juz w sypailni gdzie teraz spedzam 95% czasu(mam tu wszystkoco mi trzeba-tv wielkie lozko lozeczko malej)wiec bede mogla czesciej zagladaci podczytywac co tamu Was i Waszych maluszkow ![]() patrzac na zdjecia Waszych slicznych dzieci wklejamkilka mojej krolewny-co prawda sprzed tygodniowej wizyty u babci ale nie pokazywalam ich wiec moge wkleic. powiedzciemi dziewczyny jak zwalczyc ciemieniuche na brwiach.smaruje oliwka i delikatnie zdrapuje paznokciemale moze znacie jakies lepszesposoby. Instruktorko mam pytanie doCiebie-ostatniozauwazylam ze malej czasami drza nozki podczasprzebierania-cotomoze oznaczac??czy powinnam sie z tym udac do pediatry??zazwyczaj tosiedzieje jak mala sie zdenerwuje i placze.z gory dziekuje za odpowiedz. |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Zakorzenienie
|
zapomnialam o zdjeciach
|
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Zadomowienie
|
Marti Laura ma swietna sukienke!! A Twoja Babcia (o ile sie nie myle) nosi takie same kapcie jak moja
![]() A ja wklejam kilka nietypowych zdjec Antosi. Wielkie oczy i inne... jakosc marna, bo pomniejszane az z 3MB. Foto nr 1 to Wilekie oczy; Nr 2: Przyczajenie; Nr 3: Spioszki mordki; Nr 4: Z gory ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Wtajemniczenie
|
Witam!
![]() Piszecie i piszecie, a ja nie mam czasu tego czytac! Ale piszcie, bo wy to kopalnia wiedzy, ja sie dopiero ucze mojego dziecka. ![]() Maluszek spi, ale zaraz kapanko, wiec nie popisze za duzo, bo musze wszystko przygotowac. Poki co, to kapiemy na syrenie, ale moze z czasem mala przywyknie. Chce tylko powiedziec, ze macie cudowne dzieciaczki, takie "dorosle", moja to takie chuchro, kiedy jej przybedzie tego cialka? No to zmykam... |
![]() ![]() |
![]() |
#1168 |
Rozeznanie
|
no to aktualne
#1169 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1170 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.