![]() |
#1111 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7
Plakatówki (o ile to była plakatówka) też nie szkodzą bo u mnie w szpitalu takimi też dziecią stópki malują do odbitek.Więc jakby były szkodliwe raczej by nie paćkali dziecią nóżek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1112 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny!!! Dawno mnie tu nie było... ale w sumie u nas nic się nie zmieniło...prawie...mała skończyła 2 miesiące, lubi jak nosi się ją w pionie i sama dźwiga główkę, choć zaraz jąkładziemy żeby się nazbyt nie zmęczyła...Teraz karmię już mlekiem modyfikowanym hypoalergicznym NAN AR dla dzieci którym się bardzo ulewa - a ulewało jej się bardzo, powiem nawet że chlustała mlekiem, teraz już jest ok, tylko raz dziennie dostaje moje mleko, mimo picia ziół mlekopędnych mam coraz mniej mleka, bo co to jest 70 ml z obu piersi podczas gdy mała wypija 120ml... Gabrysia jest bardzo grzeczna i coraz bardziej kontaktowa, aż miło popatrzeć jak mała próbuje nasladować moje miny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Zadomowienie
|
Yaira Twoja Mala ma swietna fryzurke!!
Kasiu Chyba nie mam nic gorszego niz uslyszec, ze Twoja corka jest podobna do tesciowej, ale nie martw sie mi moja mama powiedziala, ze Tosia do tesciowej podobna. A jesli Twoja Nina do tesciowej serio jest podobna do bardzo ladna masz tesciowa!! Elu, Schatzsi do odbijania stopek i dloni sa tez fajne poduszki z tuszem do pieczatek, w szpitalu u mojej siostry tak robia, wiec chyba tusz nie szkodzi. Bardzo ladnie wychodzi i latwo sie odbija. Ja Antonie tez dokarmian NAN'em HA (u nas nazywa sie to mleko BeBa). Najpierw dawalam zerowke (od urodzenia) a teraz daje juz 1. Zerowka mozna karmic jak piersia na zadanie, a 1 daje sie w rownych odstepach - jest tez bardziej sycaca. Butelke i smoczki mam Nuk, Tosi nawet odpowiadaja, ale ogolnie i tak robi cyrki przy butelce. A ja sie dzisiaj nie wyspalam znow, bo Antonia od 3ciej w nocy jeczala, glowa mi juz peka od tych dziekow. Ide zaraz na spacerek, to nam dobrze zrobi. |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 |
Wtajemniczenie
|
a u nas są cyrki z kupką. Kubek po całym wczorajszym dniu i całej nocy jęczenia, napinania się i popłakiwania wreszcie rano zrobił kupkę. Ale jak na taki długi okres, to wcale jej najwięcej nie było, więc pewnie za chwilę znów zacznie. Ja już nie wiem, ma ktoś jakąś sprawdzoną metodę na kupkę?? Bo i dzidzia mi się męczy i my już ledwo zyjemy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1115 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() Teraz piersi produkują bardziej na bierząco niz na zapas Maszko cieszę się że Wikusia w domku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1116 |
Zadomowienie
|
Rzabeczko
![]() To dobrze ze to "tylko" ustabilizowanie laktacji |
![]() ![]() |
![]() |
#1117 |
Rozeznanie
|
Zuzia tez ladnie spala
![]() ![]() ![]()
#1118 |
Rozeznanie
|
moja tesciowka mowi ze mala podobna do nich(geny rodzinne)...lepsze to niz podwarzanie ojcostwa TZ
#1119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A u naszych dzieciaczków jelitka sie ureguluja i będzie wszystko ok. ![]()
![]() |
#1121 |
Zadomowienie
|
Anulka, nie łam się z imionami
![]() Sohf, kiedy Wiktoria dostawała NAN H to kupki robiła 8-9 razy dziennie (dość rzadkie) więc do domu kazano nam kupić Nutramigen i teraz jest 1 na dobę i trochę twardy brzuszek, a że jej brzuszek to wielka pięta Achillesowa to trochę się martwię, tym bardziej że bezustannie go napina i stęka. Kasia wielkie dzięki za wiosnę. Takie widoki poprawiają humor. ![]() Marti, ja myślałam, że ty tylko na styczniówkach nie bywasz. Pokazuj się dziewczyno, bo faktycznie bardzo Ciebie brak. Właśnie poszły prutki, to prawie święto ![]() Z braku czasu bardzo rzadko zaglądałam na przewijalnie i jak obiecałam przeniosłam się na nią po powrocie Wikusi. Zgrało się to akurat z zamknięciem naszego poprzedniego wątku (trochę mi go żal). Nie jestem niestety w stanie nadrobić zaległości i na pewno będe powtarzała tematy, które już były. Z góry proszę abyście się nie denerwowały ![]() Poza tym Wiktoria poszła wczoraj spać ok. 22 i obudziła się dopiero po 5 na jedzenie, po 6 jeszcze raz i spała aż do 10!!!
![]() |
#1122 | |
Raczkowanie
|
daj odrobine czopku glicerynowego ,a za chwile będzie tej kupki aż za wiele .
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1123 | |
Raczkowanie
|
Maszko,strasznie mi przykro że twoje malenstwo cierpi na taka chorobę ,za jakie grzechy powiedzcie mi dziewczyny maleństwa muszą cierpiec ?pewnie za grzechy całego świata. eech ,jakie to niesprawiedliwe...
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
Raczkowanie
|
Schatzsi dzięki za odpowiedź. U nas też jest ok 19 st. a jednak łapki ciągle ma zimne. Z tym spaniem to też się już uspokoiłam, dzięki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1125 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny podziele się z wami co przeczytałam w mądrych artykułach
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1126 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pomyslcie,że to jest normalna kolej rzeczy- jak z pokarmem-najpierw duzo kupek i rzadkie, potem mało i gęste. To nie jest nic nienormalnego,a dzieci prawdopodobnie meczą sie mniej niż nam sie wydaje.
![]() |
#1127 |
Raczkowanie
|
Maszko ciesze się bardzo że masz małą Wikunie w domku
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1128 |
Raczkowanie
|
Instruktorka mnie uprzedziła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Zadomowienie
|
Ja też słyszałam ,ze słodycze które je mama źle wpływają na trawienie dziecka- powodują kolki i zatwardzenia.
#1130 |
Raczkowanie
|
a to moja mysia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1131 |
Rozeznanie
|
![]() ![]()
#1132 |
Zadomowienie
|
Taika Yaira - bardzo ładne te Wasze krolewny
Yaira - Twoja córeczka ma bardzo duże włosków ![]()
#1133 |
Rozeznanie
|
ja to chyba do konca zycia bede miala problem z rozmiarami :P
chcialam wyjsc na ten spacer...wymalowalam sie ubralam TZ przyszedl z uczelni i mowi ze jest jakies -7..wiec zostalysmy ![]() staram sie nadrobic zaleglosci Zuzkowych zdjec
#1134 |
Rozeznanie
|
ok teraz obecne zdjecie tylko nie wiem jak wyjdzie z wielkoscia
![]()
#1135 |
Wtajemniczenie
|
Yaira fajniusią fryzurkę ma Zuzia
![]() Coraz mniejsze te zdjęcia Ci wychodzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
Rozeznanie
|
bo ja to chyba faktycznie inna jestem dobrze ze nie wymyslilam ze informatykiem zostane bo by moja rodzina padla z glodu :P
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Mariqa Czas edycji: 2007-02-11 o 18:35 Powód: dubel |
![]() ![]() |
![]() |
#1137 |
Zadomowienie
|
Taika i Yaira piene dziewczynki macie
![]()
#1138 |
Zadomowienie
|
Wiktoria może znów wylądować w szpitalu. W ciągu 2 dni jej brzuszek powiększył się o 5 cm i ma już obwód jak za najgorszych czasów
![]() Do tego, mimo że bardzo ostrożnie podaję jej leki to tak strasznie zachłysnęła się, że mało się nie udusiła. Po wszystkim ręce tak mi się zaczęły trzęść, że nie moglam jej utrzymać. Z tego wszystkiego jest mi aż niedobrze z nerwów. Ja chyba nigdy nie przestanę wam tu narzekac. Tak boję się o mojego aniołeczka. Jest coraz śliczniejsza, ale chyba nie jest zdrowsza ![]() ![]()
#1139 |
Zadomowienie
|
Witam Wszystkie Mamusie
![]() Bardzo chciałam podziękować wszystkim za gratulacje i trzymanie kciuków. Nie wiem czy mogę tu pisać bo ja to lutoa mamusia jestem hehe. Wczoraj wróciliśmy do domciu ![]() ![]() ![]() rety ale jestem z niego dumna ![]() ![]() ![]() pierwsza seria ze szpitala, a druga w dniu powrotu do domciu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.