![]() |
#1141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tajlandia
Chodziło o wizę do Kambodży. Dla osób, które będą wjeżdżać do Kambodży z Tajlandii.
![]() |
#1142 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Polecam szukać pośredników załatwiających wizy przez internet za kilka $. Pamiętam, że jak lecieliśmy do Wietnamu to zapłaciliśmy za to po 6$ chyba, płatność paypalem, dokument przyszedł na maila, nikt nas nie oszukał, a nawet gdyby to zrobił to 12$ nie jest jakąś wielką kwotą.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1144 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ktsw Ty już wróciłaś? Coś tu ostatnio cisza.... wszystkie wyjechały czy jak ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1145 |
Zadomowienie
|
Obecna
![]() My lecimy w następną środę, póki co poza biletami do BKK nic nie mamy załatwionego ![]()
![]() |
#1146 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj przyszła wiza do Kambodży i co śmieszne otwieram załącznik a w nim wiza mojego męża, a mojej ni huhu. Przy aplikacji każdy podawał swojego meila, już wysmarowałam do nich meila, zaglądam do skrzynki a tam moja wiza ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1148 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My po raz pierwszy, więc mamy cały rozkład, choć i tak pewne rzeczy odkładamy na kolejny raz.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1149 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie rok temu o tej porze byłam już w samolocie do Tajlandii
![]() ![]() mimo wszystko zazdroszczę wam wyprawy - tak pozytywnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1150 | |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny, lece w grudniu do Tajlandii, ogolniebedzie to moja 3 wizyta tam,ale pierwszy raz jade z moja 2 letnia corka. Prawdopodobnie bede leciec qatar airways i mam przesiadke w Doha, musze tam czekac 9godzin.jakbym leciala sama to by problemu nie bylo,jednak martwie sie jak to bedzie z mala,szczegolnie, ze bedzie to w nocy..macie moze jakies doswiadczenia z tym lotniskiem i liniami? przeczytalam gdzies,ze mozna podobno dostac darmowy nocleg w hotelu jesli jest ponad 8h czekania...
---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- ja jak jechalam w 2007r to na miejscu trzebabylo dac doslownie kilka $ i dawali wize.zadnego zdjecia nie trzeba bylo...
![]() ![]() Moj blog _________________________ ___ ZAPUSZCZAM WLOSY pije pokrzywe-12.08.2012 ![]() lotion seboradin-25.08.2012 drozdze w tabletkach-28.08.2012 Cel I - do ramion ![]() cwicze: 6.01.2013 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1151 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na lotnisku jest tzn. "cicha strefa", jest to wydzielony pokój leżakami, jest tam przygaszone światło i jest tam cicho, ja jak zasnęłam to spałam chyba 8 godzin więc można się wyspać, oczywiście pod warunkiem że znajdziesz miejsce bo tych leżaków też nie ma jakoś strasznie dużo. Jak nie uda się znaleźć leżaka to ewentualnie można się położyć na podłodze, chociaż myślę że matce z małym dzieckiem ktoś miejsca ustąpi. Dodam tylko że jest tam bardzo bardzo zimno, więc warto mieć ze sobą jakiś mały pled i ciepłe ubrania.
![]() Edytowane przez painka Czas edycji: 2013-11-11 o 15:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1152 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- a ,jeszcze jedno pytanie mam, pierwszy raz bede zima w tajlandii,wczesiej bylam latem, wiec jakiej pogody spodziewac sie w grudniu? ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- pytalam tez jakis czas temu o szczepienia dla malej, i musze spytac jeszcze raz, bo.mala.jest.teraz.w.Pols ce.wiec.tutaj.je.zrobimy. jakie.szczepienia.sa.potr zebne,gdzie.je,zrobic,i.c zy.zdazymy.do.6.grudnia? przepraszam.za.pisownie,a le.spacja.mi.nie.chce.dzi alac ![]()
![]() ![]() Moj blog _________________________ ___ ZAPUSZCZAM WLOSY pije pokrzywe-12.08.2012 ![]() lotion seboradin-25.08.2012 drozdze w tabletkach-28.08.2012 Cel I - do ramion ![]() cwicze: 6.01.2013 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1153 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja póki co byłam raz w lutym, raz w kwietniu i raz na przełomie kwietnia i maja, więc sama jestem ciekawa jaka pogoda jest tam w listopadzie. Mój tata wrócił z Bangkoku tydzień temu i mówił że standardowo było gorąco (chociaż przypuszczam, że nie aż tak jak to bywa w sezonie gdy jest duża wilgotność).
![]() |
![]() |
#1154 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() cos wyczytalam,ze od listopada zaczyna sie suchy sezon,bo do pazdziernika sa deszcze. .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nie moge sie doczekac Waszych relacji ![]() Lece 26 lutego, wracam 16 marca, linue Cathay Pacific. Wczoraj dokupilam jeszcze bilet Air Asia z Bangkoku do Krabi. Musze jeszcze dokupic bilet laczony z Ko Phangan do Bkk. Poki co plan wyglada nastepujaco: 27.02 - przylot do Bkk 27.02-3.03 - Bkk, Ayutthaya, hotel Rambuttri Village 3-7.03 - Ao Nang, hotel The Nine@ Ao Nang 7/8.03 - nocny prom na Koh Tao 8-12.03 - Koh Tao, hotel Koh Tao Cabana, bungalow Whitesand Beachfront 12-15.03 - Ko Phangan, hotel High Life Bungalow 16.03 - lot powrotny o 1:40 am Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1156 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My włąsnie wrócilismy z Tanzanii i Zanzibaru! Było tak: ![]() ![]() ![]() ![]() No i już nieśmiało planujemy kolejną wyprawę na kwiecień: Peru i Boliwia ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1157 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() Będzie ktoś w marcu w Taj ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1158 |
Zakorzenienie
|
Marylko Tanzania i Zanzibar, super! Śledzę Twojego bloga na bieżąco, jest świetny
![]() Moniczorek ja będę w marcu, zobacz mój "rozkład jazdy" 2 posty wyżej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1159 |
Podróżniczka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
Lecimy z mężem (ja 28, mąż 29 lat). Jakbyś była w naszych okolicach to daj znać - chętnie wyskoczymy na drinka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
super miejsca odwiedziłaś - zajrzę potem na twojego bloga ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1162 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1163 |
Zakorzenienie
|
musze przyznac ze ciaza to fascynujaca "podroz"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1164 |
Podróżniczka
|
Mam bilety
![]() ![]() tzn kilka znajomości zawarłam na forum , ale zobaczymy jak sie to poukłada carmelova zdecydowałam się na termin 16.03-31.03 wiec akurat się miniemy...moze na lotnisku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() na granicy w Kambodzy nie wymieniajcie pieniedzy na ich walute! Nasz przemily przeprowadzacz udzielił nam takich super porad, wiec zminilismy a tam wszędzie ceny w dolarach $$$ Oczywiscie mozna zaplacic w ich pieniadzach ale wyglada to tak ze cene w $ przeliczają x 4 (nie sądze zeby to bylo korzystne dla nas ![]() bathy wymiencie sobie w BKK, tam chyba najlepszy kurs, i to nie na lotnisku ale na Khao San (przykład - na Khao San kurs za 1$ - 30,9, a np na Railay 28,00) przesiadka w Doha - masakra, lotnisko ma dwa małe zamkniete salki z leżankami (full non stop i śmierdzi) i jedną taką strefe otwartą, ktora znaleźlismy dopiero rano ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1166 |
Zakorzenienie
|
jak ja wymienialam kase to akurat na lotnisku byl najlepszy kurs
![]() dawaj nam tu zdjecia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1167 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdjecia musze uporządkowac, a nie moge sie za to zabrac ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1168 | ||
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() na wstepnie chyba zapytam o temat szczepionek ![]() Też bede mieć przesiadki w Doha...ale na szczescie najdłuższa 3 godziny wiec nie bede musiała raczej lezanek szukać ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 3 godzinki w Doha zleci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1170 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() A w Taj potrzebuje jakiejś przejsciówki ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.