Tajlandia - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-10-04, 08:41   #1081
melleczka
Zakorzenienie

Dot.: Tajlandia

Cytat:
Napisane przez ktsw Pokaż wiadomość
ja na szczescie mało plażowa chetnie pozwiedzam, zobacze, ale zeby leżec plackiem godzinami to niebardzo. Druga sprawa ze jade na początku sezonu i moze bedzie ciut luzniej aaaa jeszcze 2 tygodnieee
Liczę na szczegółową relację
Stary 2013-10-04, 08:49   #1082
ktsw
Zakorzenienie

hehe, widze ze wszędzie wifi dostępne, wiec biore telefon i bede zaglądac do was
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-04, 11:17   #1083
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
ja na szczescie mało plażowa chetnie pozwiedzam, zobacze, ale zeby leżec plackiem godzinami to niebardzo. Druga sprawa ze jade na początku sezonu i moze bedzie ciut luzniej aaaa jeszcze 2 tygodnieee
Też czekam na relację

Plan jest już nareszcie wyklarowany. Ostatecznie sprawę zweryfikuje zakup biletów Aktualnie

28.02 wylot do Bangkoku
1-4.03 Bangkok, hotel Rambuttri, http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_R...a-Bangkok.html rambuttri_village_deluxe_double_a1_580.jpg

5-9.03 Ao Nang, The Nine@Ao Nang Hotel, http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_R..._Province.html 18070867.jpg

10 -14.03 Koh Tao, Koh Tao Cabana, http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_R..._Province.html rooms.jpg
14-17.03 Koh Phangan, Haad Yao Beach, High Life Bungalow http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_R..._Province.html 6003588.jpg

Edytowane przez carmelova
Czas edycji: 2013-10-04 o 11:19
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-04, 11:25   #1084
ktsw
Zakorzenienie

potrzebuje jeszcze pomocy (bo troche nie ogarniam biletów samolotowych) - bilety kupione, zapłacone, wydrukowane i tu pojawia sie pytanie - czy ja gdzies cos musze jeszcze robic? wpisywac? bo nigdzie nie podawalam nr paszportu, gdzies wyczytalam ze w QA trzeba uzupełnic te informacje, szukałam ale nie znalazłam na stronie. Na bilecie jest tylko ze musze miec przy sobie kartę kredytową z ktorej płacilam :/
zawsze bilety kupowalam przez biuro podróży i mialam spokoj
Stary 2013-10-04, 11:35   #1085
carmelova
Zakorzenienie

ktsw ja bym zrobiła check-in online i od razu wybrała sobie miejsca w samolocie Wtedy tez podajesz swoje dane.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-04, 12:21   #1086
turkusowa87
Raczkowanie

Cytat:

ja jeszcze 4 tygodnie!! już ledwo wytrzymuje przez co bookowałaś bilety? Ja załątwiałam przez esky i podawałam im mailowo dane. Check in możesz zrobić 36 h przed odlotem i warto bo miejsce sobie sama wybierasz tutaj masz dość dokałdnie opisany lot oraz samolot QA http://www.fly4free.pl/forum/viewtop...siadka#p161425
turkusowa87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-04, 12:22   #1087
atsenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Wystarczy sobie pooglądać foty z takich prawdziwych relacji I zobaczyć np. jak wyglądają rajskie, nieziemskie, cudowne, lazurowe, przepiękne Similiany Ludu jak w mrowisku Chcąc jechać na bezludną wyspę to nie wiem gdzie by się trzeba wybrać Teraz ludzie podróżują wszędzie. Nawet ostatnio czytałam taki artykuł, że wśród Polaków Azja i takie egzotyczne kierunki sa coraz bardziej popularne. A dla rajskich plaż to mi się marzą Malediwy albo Playa del Carmen i Tulum w Meksyku
Troche zbocze z tematu Tajlandii. Na Malediwach rzeczywiscie sie czulam jak na bezludnej wyspie, nie bylo drog, samochodow, samolotow nad glowami i turysci byli rozproszeni po calej wyspie, widywalam ich tylko w restauracjach, barach i przy basenie. O plazach z Meksyku moge cos napisac w styczniu jak juz wroce.
Jak chcesz sie poczuc jak na bezludnej wyspie w Europie to polecam la Graciose polozona nieopodal Lanzarote. W watku o Wyspach Kanaryjskich wklejalam nawet fotki. Oprocz nas nie bylo nikogo innego na plazy! Wyspa liczy 600 mieszkancow i to jedyna wyspa w Europie gdzie nie ma drog asfaltowych. Polecam

Instagram
http://instagram.com/through_the_world_
atsenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 12:28   #1088
ktsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
ktsw ja bym zrobiła check-in online i od razu wybrała sobie miejsca w samolocie Wtedy tez podajesz swoje dane.
pytanie czy potrafie to zrobic

Cytat:
Napisane przez turkusowa87 Pokaż wiadomość
ja jeszcze 4 tygodnie!! już ledwo wytrzymuje przez co bookowałaś bilety? Ja załątwiałam przez esky i podawałam im mailowo dane. Check in możesz zrobić 36 h przed odlotem i warto bo miejsce sobie sama wybierasz tutaj masz dość dokałdnie opisany lot oraz samolot QA http://www.fly4free.pl/forum/viewtop...siadka#p161425
dziekuje, poczytam. Ja bookowałam przez strone QA. I wlasnie jak kupowalam przez posrednika to zawsze podawalam nr paszportu, a tu nic
Stary 2013-10-04, 12:30   #1089
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
potrzebuje jeszcze pomocy (bo troche nie ogarniam biletów samolotowych) - bilety kupione, zapłacone, wydrukowane i tu pojawia sie pytanie - czy ja gdzies cos musze jeszcze robic? wpisywac? bo nigdzie nie podawalam nr paszportu, gdzies wyczytalam ze w QA trzeba uzupełnic te informacje, szukałam ale nie znalazłam na stronie. Na bilecie jest tylko ze musze miec przy sobie kartę kredytową z ktorej płacilam :/
jeśli lecicie we dwoje to zaloguj się u nich na stronce i koniecznie wybierz sobie miejsca, poza tym na podstawie tego biletu pewnie dostaniesz kartę pokładową, jak będziesz oddawać duży bagaż
i spokojnie pewnie możesz odprawić się on-line (nie wiem jak to jest w QA - ale często taka odprawa może być dokonywana nawet do 15 dni wcześniej)

Cytat:
Napisane przez atsenka Pokaż wiadomość
Troche zbocze z tematu Tajlandii. Na Malediwach rzeczywiscie sie czulam jak na bezludnej wyspie, nie bylo drog, samochodow, samolotow nad glowami i turysci byli rozproszeni po calej wyspie, widywalam ich tylko w restauracjach, barach i przy basenie. O plazach z Meksyku moge cos napisac w styczniu jak juz wroce.
Jak chcesz sie poczuc jak na bezludnej wyspie w Europie to polecam la Graciose polozona nieopodal Lanzarote. W watku o Wyspach Kanaryjskich wklejalam nawet fotki. Oprocz nas nie bylo nikogo innego na plazy! Wyspa liczy 600 mieszkancow i to jedyna wyspa w Europie gdzie nie ma drog asfaltowych. Polecam
ooo brzmi ciekawie zerknę sobie na zdjęcia z przyjemnością
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-04, 15:59   #1090
painka
Zadomowienie

Cytat:
Ja już leciałam QA na trasie Warszawa-Doha-Bangkok, więc się wypowiem
1) Online check-in możliwy jest na 36 godzin przed lotem, dostaniesz maila z informacją, że możesz już się odprawić.
2) KONIECZNIE miej ze sobą kartę, którą płaciłaś za bilety - sprawdzają to!
3) możesz wejść na stronę QA i tam w zakładce "manage a booking" między innymi jest opcja wyboru miejsc, warto to zrobić jak najszybciej i wybrać sobie miejsca, bo może się zdarzyć że potem nie będzie 2 miejsc obok siebie. Zakładam, że lecicie przez Doha, więc polecam miejsca przy oknie żeby zobaczyć jak wygląda miasto - warto Na trasie Doha-Bangkok są dostępne fajne miejsca przy oknach ale tylko z dwoma fotelami, my tak siedzieliśmy z mężem, ja siedziałam przy oknie ale miałam wystarczająco dużo miejsca między oknem a fotelem żeby np. wyjść do łazienki swoją stroną bez budzenia męża czy konieczności składania jego stolika
4) numeru paszportu nie podawałam wcześniej przy rezerwacji ani nigdzie później tych informacji nie uzupełniałam.

Edytowane przez painka
Czas edycji: 2013-10-04 o 16:00
painka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-04, 18:57   #1091
ktsw
Zakorzenienie

Painka dziekuje za info z pierwszej ręki
Stary 2013-10-07, 07:56   #1092
ktsw
Zakorzenienie

to jeszcze jedno pytanie, gdzie sie ubezpieczałyscie? znacie moze jakies fajne ubezpieczenie na azje?
Stary 2013-10-07, 10:09   #1093
Malgos_12
Zakorzenienie

ja na multitrip.ie, ale tej firmy w PL chyba nie ma
... i polecam zerknąć czy czasem roczne ubezpieczenie nie wyjdzie taniej niż np 2-tyg - bo u mnie właśnie lepiej było wziąć takie roczne.
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-07, 14:27   #1094
Maroonka
Raczkowanie

Ja zawsze kiedy lece do Azji ubezpieczam sie w Hestii

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Maroonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-07, 22:17   #1095
molka11
Rozeznanie

Ja miałam ubezpieczenie z Axa. Porównywałam je z ubezpieczeniem mBanku (to zawsze wykupowałam na podróż). Axa wyszła troche taniej, ale miała o wiele szerszy zakres ubezp.

molka11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 07:54   #1096
ktsw
Zakorzenienie

musze sie przejsc po ubezpieczalniach, zawsze jakos lekko podchodzilam do tematu (na azje raz mialam generali, a raz warte) ale słyszy sie dziwne akcje, i teraz juz wiem, ze standardowe ubezpieczenie w monencie jak sie stanie cos poważniejszego to w azji raczej nie wystarczy (tfu tfu).
Axa ma dobre opinie
Stary 2013-10-08, 08:58   #1097
Mafinka1
Przyczajenie

Ja ubezpieczałam się w PZU, mieli ( marzec 2013 ) zniżki na ubezpieczenia dla małżeństw i wtedy było to bardzo atrakcyjne ubezpieczenie za nie dużą kwotę, ale za to na dużą sumę. Warto tam też sprawdzić.
Mafinka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-08, 09:48   #1098
szugarbejb
Zakorzenienie

Ja się uebzpieczałam w takiej ubezpieczalni polecanej na TripAdvisorze właśnie na Azję... Muszę TŻta zapytać. To chyba było jakies brytyjskie towarzystwo ubzpieczeniowe i tam się wszystkie "trampy" ubezpieczają. Dam znać.

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-10, 09:02   #1099
ktsw
Zakorzenienie

buu ale jestem zła, tyle myslałam nad chiang mai, ze az mi bilety tanie wykupili buu
Stary 2013-10-11, 13:40   #1100
turkusowa87
Raczkowanie

ktsw - moze jeszcze rzucą jakąś pule ja jestem zła na siebie bo zwlekałam z zamówieniem wycieczki i okazało się, że cały rejs wykupił wieczór kawalerski... a chciałam koniecznie w tym terminie i pod to wszystko organizowałam, teraz muszę kombinować eh te polskie przemyślenia...
turkusowa87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-11, 13:42   #1101
moniczorek
Podróżniczka

w takich przypadkach to trzeba iść na spontana
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-11, 18:05   #1102
ktsw
Zakorzenienie

no ja juz nie mam za duzo czasu na przemyslenia zostaje spontan
Stary 2013-10-11, 21:53   #1103
painka
Zadomowienie

To co powiecie na to, że w kwietniu 2010 moje plany zepsuł wulkan? Pamiętacie Eyjafjallajökull (google pomógł )? Przez pierwsze kilka dni nie startowały samoloty z Europy, potem chmura pyłu przeniosła się nad Azję i samoloty z Azji nie startowały. Żeby tego było mało to miałam bilety typu "stand by" - czyli leciałam za darmo pod warunkiem wolnych miejsc w samolocie - co po kilku dniach bez lotów było niewykonalne, wszystkie samoloty przepełnione, bo setki osób utknęły na kilka dni w różnych miejscach. Mój 2-tygodniowy urlop w Tajlandii przedłużył się o tydzień (no cóż, ale ciężko narzekać na dodatkowy tydzień wakacji ). Chociaż wakacje rozpoczęły się również ciekawie - po przyjeździe na lotnisko (Chopina) nadaliśmy bagaż i wyszliśmy z terminala, żeby zobaczyć jak przylatuje trumna z Kaczyńskim. Moje pierwsze zdjęcia w folderze "Tajlandia - kwiecień 2010" to właśnie wynoszona trumna z Kaczyńskim
Stary 2013-10-13, 19:06   #1104
molka11
Rozeznanie

pamiętam Eyjafjallajökull bo wybuch był akurat w okolicach weekendu majowego i moich wakacji

molka11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-14, 08:59   #1105
melleczka
Zakorzenienie

Znajomy od ubezpieczeń polecił mi Generali, że jest najlepsze z tych turystycznych. Koszty leczenia do 200 000zł, ubezpieczenie bagażu 2000zł, OC ludzi 100 000zł, OC rzeczy 100 000zł, Assistance i NNW chyba do 40 000zł. Składka 225zł/os. Okres ubezpieczenia: 21 dni. Chyba się zdecydujemy....
Stary 2013-10-14, 10:17   #1106
myszka__77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
Moj plecak ważył 6,5 kg i to było naprawde wygodne. Polecam zostawic sobie miejsce w torbie na kosmetyki hawaiian Tropic no i na te wszytskie azjatyckie - kremy, olejki, kolorówkę itp.

Witam w wątku

W grudniu lecę do Pattaya i muszę koniecznie obadać te egzotyczne kosmetyki
Stary 2013-10-15, 18:01   #1107
dotaa
Rozeznanie

Pytanie do dziewczyn, które planują wyskoczyć do Kambodży - kupujecie e-wizę, czy na miejscu na granicy ?

U mnie już wszystko poplanowane, noclegi porezerwowe i pozostaje niecały miesiąc do wyjazdu

"Z książkami jest tak samo jak z ludźmi: tylko niewielka część odgrywa dużą rolę, reszta gubi się w wielości"

dotaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 07:44   #1108
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dotaa Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn, które planują wyskoczyć do Kambodży - kupujecie e-wizę, czy na miejscu na granicy ?

U mnie już wszystko poplanowane, noclegi porezerwowe i pozostaje niecały miesiąc do wyjazdu
Kupujemy e-wizę, zdecydowanie.
Stary 2013-10-16, 08:03   #1109
ktsw
Zakorzenienie

tak? nigdzie nie czytałam zeby byl z tym jakis problem, ja zamierzam kupic na miejscu

mam ubezpieczenie na 130 tys zł, wystarczy?
Stary 2013-10-16, 10:11   #1110
myszka__77
Zakorzenienie

ktsw, wystarczy

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości